Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
válasz rasotamas #105866 üzenetére
Persze, hogy nincs tearing Borderless Windowed módban, mivel ebben az esetben a játék a Windows Desktop beállításait használja, ergo van V-Sync. Amiért magasabbnak érzed az input lagot, az a V-Sync-kel használatos Triple Buffering miatt van, mert ilyen módban az is bekapcsolásra kerül.
[ Szerkesztve ]
-
atua
aktív tag
válasz inf3rno #105888 üzenetére
Továbbra is az a véleményem, hogy túlgondolod. A szavazás sem fogja eloszlatni a kételyeidet, bármi is lesz az eredménye. Ennek a végére csak úgy tehetsz pontot, hogy olyan helyen veszed meg, ahol előtte ki tudod próbálni élőben, és látod a saját szemeddel, hogy neked megfelel-e. Ha ez nem opció, akkor felejtsd el ezeket, mert csak feleslegesen pörögsz a témán, semmi nem fog meggyőzni.
btw szerintem ennek az egész problémának nagyobb a füstje, mint a lángja.(#105891) pele81
Bepötyögöd a keresőbe, és látni fogod, hogy már többször volt róla szó a topikban. -
magellaner
tag
Sziasztok
Van nekem egy Samsung c27hg70 es monitorom arra lennék kiváncsi hogy a monitor hibája vagy a youtube minosége ilyen? Gradient tesztben teljesen jo. Néhány háttérképnél és videonal color banding van. 10biten és full rgb-n van a monitor.
Esetleg ha megnézné valaki a monitorján a videot okosabb lennék.( Eminem -Darkness) Ha
lenne valakinek Lg 27gl850 es kiváncsi lennék mit mutat.
Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Osz24
tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni monitor vásárláshoz.Jelenleg Dell 2311H monitorom van és egy Lenovo Y720 laptophoz szeretnék egy jobb monitort. Játék nem fő szempont.
Videókat(HD 60FPS; 4K 60FPS) szeretnék vágni vele ( Adobe premier pro)
IPS panelest szeretnek, a méretben nem tudom mi lenne az ideális. 24" vagy 27"Előre is köszönöm.
-
dorika87
őstag
A két monitor közül melyik az ajánlottabb netezésre/film nézésre?
LG 27MP59G-P Monitor
Samsung C27F390FHU Monitor -
inf3rno
nagyúr
Köszi!
Közben olvasgattam még róla, az AUO paneles változatot valszeg azért cserélték le Innolux-ra, mert nem volt elég homogén. Azt írják, hogy volt, ahol sárgás, máshol kékes volt a kijelző fehér háttéren. Plusz valami tükröződés is jellemző volt rá. Szóval az sem volt az igazi, pedig azt hittem, hogy az AUO valami komoly márka az Innolux-hoz képest. Aztán lehet, hogy csak az egyes modellek ilyenek, és vannak drágább komoly paneljei mindkettőnek. Az Innolux-nál elképzelhető, hogy egy része user error, ahogy írtad. Állítólag ha csökkentik a frekvenciát akár csak néhány Hz-el, akkor elmúlik a dolog, legalábbis ez néhány embernél bevált.
Egyébként mik a tapasztalatok, a 27" alkalmasabb pl olvasásra, mint a 23"? Én az időm nagy részében cikkeket olvasok, böngészek meg írok. Sokkal kevesebb idő megy el játékkal és filmekkel. Erre jobb egy ilyen kijelző, mint egy kisebb? Elvileg a PPI-je jobb, mint a mostani 23" FHD, tehát szebben kellene kirajzolnia a betűket, gondolom ránagyítani meg rá lehet az oprendszer beállításainál.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
HSM
félisten
válasz inf3rno #105890 üzenetére
Szavaztam már.
(#105891) pele81: Ma már elvileg ugyanazzal a panellel szerelik, de a 270-es sima sRGB színterű, míg a 271 szélesebb DCI-P3-as és tud HDR-t HDMI-n (más a háttérvilágítása a panelnek). A 270-es rövid ideig volt AUO panellel is, ami valamivel jobb válaszidőt tudott.
-
inf3rno
nagyúr
válasz pele81 #105891 üzenetére
Itt össze tudod hasonlítasni őket, de én nem vagyok meggyőződve róla, hogy az eltérések igazak. [link] Mindenesetre ez alapján a 270 jobbnak tűnik, mint a 271, már ha az átlagos válaszidőt és az adaptive sync tartományt nézzük. A 271 meg elvileg tud HDR-t, valszeg az lesz a különbség az árban.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
HSM
félisten
válasz inf3rno #105888 üzenetére
Biztos más valami, hiszen a Benq drágább és DP1.4-es. Ugyanakkor én most hallok róla először, hogy létezik, a keresgélésem alapján nincs annyira a köztudatban, mint a Nitro, így vélhetőleg a példányszám sem olyan magas.
Amúgy nem a saját esetemből általánosítok, néhány hete vettem a monitort és előtte alaposan utánanéztem én is, erről a hibáról is szép számmal találtam beszámolókat. Ugyanakkor én úgy voltam vele, van 5 év garanciám, ha bármi gond lenne, valamint nekem már a beszámolókból is sok úgy tűnt, vagy egyedi hiba, vagy user error. A saját tapasztalataim csak megerősítették ezt.
-
inf3rno
nagyúr
Nincs igazad. Sok esetben a szervizben is tesztelték, panel cserével volt, hogy sikerült megoldani, volt, hogy az sem segített. Kártyával kapcsolatban is sokan tesztelték sokféle kártyával, sokféle kábellel, és nem azokkal volt a baj, hanem a monitorral. Rengetegen írtak róla annak idején. Abból gondolom, hogy ma már ritkább, mert tavaly ősz óta egyre kevesebb az ilyen panasz rá. Létezni még mindig létezik, mert rákérdeztem egy-két helyen, és volt, aki visszajelzett, hogy van neki is, és mostanában vette. Érdekes módon ha a BenQ ugyanilyen paneles monitorjára rákeresek, akkor meg nem találok egy bejegyzést sem, ami erre panaszkodna. Most akkor vagy a BenQ jobban szűri a hibás paneleket vagy valami más elektronika rossz az Acer monitorokban, és emiatt nem működnek rendesen ezekkel a panelekkel. Ott követed el a hibát, hogy a te esetedből próbálsz általánosítani, én viszont rászántam jópár órát, hogy végignézzem a user review-okat, hiba bejelentéseket, fórum bejegyzéseket, és így tovább...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
HSM
félisten
Ja, és annyi plusz infó, hogy a videókártyám "nem gyári" beállítását immár évek óta használtam hibátlanul a régi FHD 60Hz-es monitorommal, és még két monitorral is hibátlanul dolgozott, így könnyen gondolhattam volna én is, hogy biztos a monitor nem jó, csak gyanús volt, hogy pl. nem minden felhasználásánál csinálta egyformán gyakran.
-
HSM
félisten
válasz inf3rno #105883 üzenetére
Mint írtam, első ránézésre ugyanez a kinézetű dolog volt nálam is, a Radeon RX580 kártyám nem gyári beállítása miatt. Nekem nem volt időm felvenni, majd lassítva megnézni, de amennyire látni lehetett kísértetiesen hasonló, egy mondjuk tenyérnyi területen villanós/soronként szétcsúszós azonnal egy időre elmúló fura színű jelenség.
A notebookom Intel HD 520 IGP-jéről + dokkon DP-on hibátlan WQHD 120 vagy 144Hz-en, és miután reseteltem gyárira a Radeont azon is HDMI-n, 120 és 144Hz-en is, immár napok óta, míg nem jó beállítással kb. 10 percenként kaptam böngészés közben egy "villanást" 120Hz-en.
Nekem ezek a "csere után is rossz volt" beszámolók is inkább arra engednek következtetni, hogy valami a végfelhasználónál nem volt rendben.
-
inf3rno
nagyúr
Közben lejárt a szerkesztés. Indítottam egy szavazást a témában: [link]. Az Acer VG27xUP és XV27xUP monitorok érintettek elvileg. Itt van video a jelenségről: [link] Engem az nyugtatott volna meg, ha az Acer bejelenti, hogy van ez a hiba, foglalkoztak vele, és sikerült megoldást találni rá. Keresgélek még, hátha átsiklottam felette, de nem tűnik úgy, hogy bármilyen fórumon megtörtént volna ez a bejelentés.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Ha lehetne szavazást indítani róla, hogy van ilyenem és van flicker / nincs, akkor jóval többet tudnánk. Én csak olyanokat olvasok, hogy valakinek kicserélték, az új is ugyanolyan volt, aztán még egyszer, és megint, és nem akarok felülni a szopórollerre. Lehet, hogy azóta már kifutott az a batch, és a mostaniaknál már nem jellemző. Az árat valóban magyarázza legalább részben, amit írsz. Én pl úgy gondoltam, hogy veszek még hozzá VESA kart 10-15 körül, USB3 hubom meg már van jó ideje.
Buliban hasznos! =]
-
HSM
félisten
válasz inf3rno #105880 üzenetére
Mondjuk a lutriságot szvsz erősen ellensúlyozza az 5 éves gyártói garancia. "Selejtes" panelekre én nem hinném, hogy épeszű gyártó ennyit vállalna, nekik sem olcsó a garanciára hozni-vinni a termékeket.
Amúgy nem ettől "olcsó", hanem nincs benne USB-hub és nem túl állítható szög egyszerű az állvány, ez más típus családoknál is sokszor 20-25K-s difi két más tekintetben azonos képességű termék között. Az USB hubos jobban állítható talpú XV272UP verzió pedig gyakorlatilag annyiba kerül, mint az LG sokat dícsért 27GL850 kiadása (szintén USB3-al, állítható talppal, szélesebb színtérrel, HDR-el, és a szokásos WQHD 144hz és hasonlókkal).
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pele81 #105879 üzenetére
Olvass vissza, van neki valami flickering problémája. Érdekes módon a BenQ is használja ugyanazt a panelt az EX2780Q-ban, de náluk nem jelentkezik semmilyen hiba. Lehet, hogy az Acer több selejtet megenged a beszállítótól, és azért tudja ennyivel olcsóbban adni. Passz. Én nem akarom megkockáztatni, hogy belefutok egy selejtesbe, de állítólag már nem annyira jellemző a dolog, mint régebben.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
veterán
válasz schawo #105868 üzenetére
Közben szeeztem kölcsön egy jobbacska hdmi-dsub konvertert és bekötöttem a SyncMaster 1200NF crt-met. Gyakorlatilag szép egyenletes vele a játék, de annyira rosszul optimalizált és cpu éhes a gta 5 online, hogy nemhogy 144 de 100 fps-em is ritkán van ryzen 2600-zal. Offline(story módban) 120-150 megvan. Annyira nem voltam tőle elájulva, lcd-n a 60-75 különbsége jobban kijött nekem. Megnézem még valami mással is.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
inf3rno
nagyúr
válasz pele81 #105869 üzenetére
Ha játék alatt first person shootert értesz, akkor szerintem inkább TN vagy IPS, mint VA. Az utóbbinak a legmagasabb a válaszideje, és elkeni a képet hirtelen mozdulatoknál. Ha színt is akarsz a játékba, akkor valami jobb IPS, ha meg nagyon kompetitív vagy, akkor TN.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz fogtunder #105855 üzenetére
Az ultrawide-ra azt mondják nagyon jó munkához, viszont nem minden alkalmazás kompatibilis vele, pl játékban levágja az emberek fejét, stb. Érdemes élőben megnézni mindenképp. A 24" FHD neked mennyire volt pixeles? Mire használtad?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz pele81 #105853 üzenetére
Használt elektronikára a 2/3 ár, amit neked mondtak átlagosnak számít, nem nagyon jónak. Ha megnézed a panelt, 12ms válaszidőt írnak hozzá: [link]. Mindenképp érdemes személyesen kipróbálni, hogy nincs e utánhúzása akár UFO teszttel, akár játékkal, illetve én megpróbálnám lealkudni 120-ra, ha tényleg bejön, pl mondasz rá 100-at, aztán középen találkoztok. Gondolom az illető be akar újítani. Az LG, amit más ajánlott is nagyon jó, csak 180-ba kerül (most éppen 165 az oázisnál). Nekem is ez a bajom, hogy olyan 120 lenne a keret, abba meg csak az Acer fér bele ilyen paraméterekkel, ami eléggé lutri. Sajna 24" körüli, FHD, 144Hz, IPS-t sem találok olyat, ami minden szempontból megfelel. Vagy várok még, vagy marad a 27", WQHD, 60-75Hz környéke. Új játékokhoz az is jó lehet egyébként, viszont én Q3-al, ET-vel meg ilyesmikkel akarom tolni 120 FPS-el.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
titán
válasz rasotamas #105866 üzenetére
de nem vsync mert nem esik le a felére az fps. Ezt nem értem.
Ha 75 fps-en fut az rtss miatt, akkor van valami tearing, ha meg utána van vsync, akkor 60 fps-en fut. Ha meg időnként befordul 60 alá, akkor hullámzás van.
A fix frissítés csak akkor jó, ha ahhoz tényleg fix fps társul. De az rtss sem olyan pontos, hogy belője a 60-at, mint a cövek.
A változó frissítés teljesen más kávéház, mint a fix. Tök más érzés ránézni a képre.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
dorika87
őstag
Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni. Monitor vásárlás előtt állok.
Egy LG 24EA53VQ típusú 6,5 éves monitort szeretnék leváltatni nagyobbra. 27-28"-ban gondolkodom, Full HD, vagy 4K (ha van ebben az árkategóriában elfogadható) Alapvetően filmnézésre és böngészésre használnám (youtube, facebook stb..) Játékra egyáltalán nem.
A keretem 50-60e. Indokolt esetben mennék el 70ezerig.Néztem ezeket az ívelt monitorokat. Élvezhető rajta a filmnézés?
Milyen monitort ajánlanátok ezek alapján? Köszönöm előre is. -
titán
válasz rasotamas #105864 üzenetére
60 fps vsync @60 Hz és 45-65 fps g/freesync @75Hz közül egyértelműen a másodikat választanám. Ha még hozzáveszem hogy a második nagyobb felbontás, akkor legkisebb kétség sem marad.
Szóval az eredeti kérdésedre válaszolva (Az a pár sor meg 2-2 centi oldalt ad többet a játékélményhez, vagy 25%-kal nagyobb képfrissítés azonos grafikus teljesítmény esetén?) a 2-2 centi hozzáad, a jelenlegi 25%-kal nagyobb fps pedig elvesz a játékélményből.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nincs keretem, csak egy elméleti kérdés, hogy van-e értelme agyalni ezen?
Mi ad jobb élményt, +17% képpont, vagy +25% Hz/FPS?
Őszinén szólva nem szivesen költök rá, az a baj ez a meglévő monitor (meg van egy 1280*1024 19" is) egy lyukas garasnál nem sokkal ér többet így jelentősen rá kéne pótolnom, szerintem még egy használtra is. Ha most kapnék tegyük fel 12 ezret a kettőért, 17 körül talán kapnék egy FHD-t használtan, ehhez képest ha már ips vagy sync kéne 30 fölöttről beszélgetünk használtban is, bár 30-ért pont látok árukeresőn 75Hz Freesync IPS monitort.
Szemezgettem még a sláger AOC 75Hz 1440p monitorral is 65-70 körül.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Sziasztok!
Jelenlegi aktív monitorom 20" 1680x1050, és bár gyárilag 60Hz-es, hibátlanul fut 75Hz-en egyedi felbontást kreálva az nVidia Control Panel programban.
Elgondolkodtam egy fullhd monitoron, de azonos beállítások mellett a 1060-asom szerintem kb 60fps-re lenne jó, tehát 60Hz.
Kérdésem, hogy ti mivel játszanátok szivesebben, 1680x1050 75Hz, vagy 1920x1080 60Hz?
Az a pár sor meg 2-2 centi oldalt ad többet a játékélményhez, vagy 25%-kal nagyobb képfrissítés azonos grafikus teljesítmény esetén?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Ma tisztitas kozben sikerult vmi porszemmel belekarcolnom a majd 9 eves Dell u2311h monitoromba. Nem veszes, de akkor is ba...a mar meg! Hozzam nott, mint vmi haziallat . Szerencsre azzal tudom nyugtatni magamat h a kezdeti 30-40-es fenyero helyett mar majdnem maxon (95) hasznalom.
Emiatt barmennyire is faj, leginkabb a penztarcamnak, szeretnem par honapon belul lecserelni. A munkahelyemen egy u2515h-t hasznalok. Nekem az nagyon tetszik, de sajnos mar nem kaphato. A markahoz ragaszkodom az itthoni es a munkahelyi tapasztalatok valamint a konzervativ design es a megszokott dell talp miatt.
A hulye kerdeseim:
Az h az u2518d is van olyan jo, mint az u2515h?
Esetleg varjam meg az u2520d-t? Annal dragabbat nem akarok.
Munkara nekem szuper ez a meret es felbontas, de itthon jatszani is szoktam viszont az RX580 inkabb full HD-re jo. Mennyire zavaro ha nem nativban hasznalom? Megoldhato h mondjuk csak a kepernyo kozepen FHD-ben jatszak es a szelei feketek legyenek vagy ez baromsag? -
atua
aktív tag
válasz pele81 #105853 üzenetére
Annak a monitornak a g-sync miatt annyi az új ára, mostanság már olcsóbban megkapod ugyanezt, mert az újabb vga-khoz nem szükséges dedikált g-sync.
Én inkább vennék egy LG 27GL850 monitort ebben a kategóriában.(#105857) Cheesy
Ha nem volt készleten, be kell szerezni, illetve a kalibrálás is idő.[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
-
fogtunder
nagyúr
A 1440 UW-n is gondolkodok, két db 24-es fullHD-t váltana. Szerintem úgyis egy zarándoklat lesz a vége az Oázisba, eredetileg azért akartam 4K-t, mert azzal dupláznám a mostani pixelszámot és rugalmasabban tudnám elhelyezni az ablakokat, ha pl extrém széles táblákkal dolgozok. Csak attól félek, hogy 32"-on scaling nélkül nagyon mütyűrkézős lenne az egész.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
pele81
tag
Sziasztok!
Kaptam egy nagyon jó ajánlatot erre [link] a monitorra. (140k) A kérdésem az lenne, hogy megéri megvenni egy 2016- os monitort 2020- ban?
Van még rá 3 év garancia.
Köszönöm a segítséget. -
atua
aktív tag
válasz inf3rno #105848 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a monitorvásárlásnak a túlgondolás a rákfenéje.
Ezért az árért nem kell csodát várni, ha igények vannak, akkor jobban zsebbe kell nyúlni. Ettől függetlenül az AOC 24G2U 58k-ért best buy volt ebben a kategóriában. Ha több kell, ott vannak az AUO panellal szerelt monitorok 100+k áron. -
Bivaly26
tag
Sziasztok!
Tegnap megérkezett az MSI OPTIX MAG272QP.Na kicsit tesztelgettem nézegettem állítgattam.Azt tudni kell,hogy én egy Samsung 2232BW TN panelos 2008-ban vásárolt monitor váltottam le tehát viszonyítási alapom ez.
Nagyon szép színei vannak alapból.Állítani színt nem állítok mert nem tudom hogy érdemes keverni az RGB szineket,de nincs is értelme.Van vagy 5-6 beállítási mód ami változtatja a szín telitettséget kinek milyenre van szüksége.Nekem megfelelő amik vannak!Színekben nincs gond!
IPS Glow az nincs VA panelról révén. Fekete háttérnél is jó a bevilágítása szinte alig észrevehető.Nagyszerű a fekete!
Ghosting: Néztem ezzel az ufo tesztel ghostingnak nyomát nem láttam.Játék közben CODMW2019 ben meg Metróban hirtelen egérrángatásnál sem éreztem hogy a fegyvernél ghosting jelenség lenne.144HZ állítottam be a monitort DP kábellel, nincs egyenlőre szükségem a 165HZ re de azon is megy a dolog.Nvidiával is megy a Freesync egyből be is tette a vezérlőpultba beállításnak.(elötte nem volt ilyen G-Sync fejlécem)
MSI nek van Display OSD drivere amivel tök sok minden állítható.
Képek és az irott szöveg is élesen pontosan olvasható.Nagyon éles a kép!
Natív felbontás a 1440P de ha játékban 1080P állítok be akkor is szép a kép,minimális(szinte semmit)pixeledést látni csak és több fps-t.
Nem vagyok nagy igényű mindent bevesz a szemem de ez tényleg nagyszerű nekem!Oázisnál vettem pixelgaranciával pixel hibám ezálltal nincs is ezidáig.(vagy nem vettem észre)
Van ez a shadow mod ami a gammát erősiti fekete részeknél annak is van 3 lepcsős állítása meg egy A.I módja és tök jó ha bemész egy sötétebb helyre akkor azt tényleg megvilágítja kiemeli a fekete részeket és világosítja nem durván de észrevehető.DP portal csak 60-144-165HZ van HDMI vel van 60-120-144HZ! 8bit a színmélysége nvidia szerint is.
Állványa stabil, alapja nehéz.A monitor minden irányba jól és pontosan állítható.Lelökni kis erőhatással nem lehet az asztalról.Az alja jól tapad az asztalhoz.
Képernyő villogással nem találkoztam ezidáig telefonnal felvett videón sem látom a vibrálás jelét!
Eddig tetszik!Nem vagyok szakértő ezek az én véleményeim!
További szép napot! -
inf3rno
nagyúr
Nekem úgy tűnik, hogy ennek a Panda LC238LF1F panelnek a 6 bites színmélység a rákfenéje, és nekem a 7.5ms gtg sem túl meggyőző, ha a boltokban már 1ms-nek írják. Gondolkodtam rajta, hogy esetleg Acer VG240YP lenne, és feladnám a 27"-t, de így inkább várok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
-
félisten
válasz rodman73 #105844 üzenetére
Ilyen konfig mellett ne add ezek alá:
Acer VG270UPbmiipx
Acer Nitro VG271UPbmiipx"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
rodman73
aktív tag
Sziasztok!
Gémer monitort szeretnék! Jelenleg egy Samsung U28E590D monitort használok, amit általános felhasználásra vettem. Most viszont lecseréltem a gépem és szeretnék venni egy gamer monitort. Új gépem i9-9900k és Geforce RTX 2080 a legfontosabb jellemzői. És sajnos a 4k eléggé megizzasztja a gépet. Ezért gondolkodom hogy "vissza" megyek qhd-ra vagy full hd-ra, csak ne 60 herzes képfrissítésem legyen. 80-100.000 Ft körüli összeget szánnék rá, 27 collnál nem szívesebben mennék lejjebb. Bár ahogy nézegettem 27 collban nem nagyon férek be ebbe az árkategoriába sajnos. Menjek vissza 24 collra vagy ti mit ajánlanátok?
-
fogtunder
nagyúr
válasz AxBattler #105841 üzenetére
OK, igazából el tudom engedni, az utóbbi 10 évben csak LG és Dell monitoraim voltak, a Dell 4K-ban sajnos budgeten túl van erősen, ez meg feature set alapján megtetszett, de valóban nem feltétlenül indokolt az árkülönbség.
-
félisten
válasz fogtunder #105840 üzenetére
Semmi olyat nem találtam, ami igazolná a +45k HUF felárat, csak 2 év gari van rá a 3 év helyett, ehhez jön még a tipikus Samsung gagyiműanyag dizájn...viszont Quantum Dot-os QLED panelt használ, szép élénk, túlszaturált színekkel. Van kinek ez bejön, meg látványos, de nem élethű; neked kell eldöntened, hogy tetszik-e?
Szóval annyira nem lehet rossz, csak nagyon nem éri meg. Szerintem.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
fogtunder
nagyúr
válasz AxBattler #105836 üzenetére
köszi, az LG-nek az ára kifejezetten tetszik, a hubot tulajdonképpen meg tudom oldani külön is, max felcsavarozok egyet az asztallap aljára.
amúgy van valami az említett Samsung ellen, vagy csak nincs vele tapasztalat és azért nem ajánlott? sajnos nem igazán találtam róla én se értelmes tesztet a neten.
-
Deck
titán
Hali!
Vettem egy LG 27UL550 monitort. Ennek az állványa nagyon jó. Dönthető, forgatható, emelhető. Egyszerűen fantasztikus.
Tudnék ilyet külön vagy hasonlót venni az LG 27UD69 monitoromhoz is?[ Szerkesztve ]
PS5
-
SunMount3r
nagyúr
válasz antikomcsi #105830 üzenetére
Oké, de szerintetek/tapasztalataitok alapján nem lenne pl. ez az LG már túl kompromisszumos képminőségben egy normál IPS-es kb. egy árú, jobbfajta Dell-hez képest?
Az LG nagyon jó TV-ket gyárt már egy ideje, ez biztos, node monitor-ban, főleg ebben az alsóbb árkategóriában most hogy állnak?
(A cikkben meg írnak valami "zavaró hatást" ami 75Hz-en jelentkezik, ez csak a Motion blur ficsőr bekapcsolása miatt van, vagy eleve van valami gond a 75Hz-el?)
Sajnos a Dell semennyire nincs jelen ebben a konkrét kategóriában (nagy kár). Van egy szem TN-es (elég rossz értékelésekkel), a másik kettő meg már csillagászati áron lenne nekem.(#105831) TaylorPro: Köszi, ehhez még keresek valami review-t/értékeléseket.
Ja és ami még fontos lenne nekem: A DP bemenet és a magasság állíthatóság.
-
Landon
őstag
Elnézést ha nem a megfelelő topicba írok de monitor állvánnyal kapcsolatban kéne egy kis segítség.
2db 27"-os Acer Predatort szeretnék egy állványra rakni és úgy beállítani, hogy a két monitor kb. 170 vagy 160 fokot zarjon be és a 2 monitor széle érintse egymást.
Az alábbi csodát néztem ki:
https://m.alza.hu/alzaergo-ergoarm-d40b-monitor-allvany-d5626014.htm?o=52
Erre azt írják, hogy max 2x27" a kapacitása. A tartó konzol max távolságát elnézve (363mm mindkét irányba a tartó kereszt középpontjától számítva) elvileg nem kéne hogy probléma legyen a 2 monitor távolságával és kényelmesen elférnek egymás mellett úgy is hogy 170/160 fokos szöget zárnak be de biztos ami biztos rá akarnék kérdezni, hogy jól látom, hogy nem lesz gond ezzel 2db 27"-os monitor esetén sem?
Attól picit tartok, hogy egy talpon áll... Nem tudom ez mennyire stabil de jó értékelései vannak az eszköznek.
Köszönöm!
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
félisten
válasz fogtunder #105835 üzenetére
LG 32UK550-B hub nélkül + esetleg Arctic Z+1 Pro hub-os állvány, vagy AOC U3277PWQU.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
fogtunder
nagyúr
Sziasztok,
32"-os 4K monitorból mit érdemes venni? A felhasználás 60% irodai munka, a maradék film és kevés játék. Rendes állvány magasság állítással, vagy ennek hiányában Vesa mount mindenképpen kell, USB hub is. A keret nagyon max 200K, de jó lenne 150 körül megoldani.
elsőre a Samsung U32H850U-n akadt meg a szemem.
[ Szerkesztve ]
-
solti
senior tag
válasz antikomcsi #105826 üzenetére
megrendelve az AOC 24E1Q a sivatagból kalibrálással-pixelgarival, az a pár ezer még belefér Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
-
TaylorPro
addikt
-
antikomcsi
veterán
válasz SunMount3r #105829 üzenetére
[link] Érdemes lehet elolvasni, és még mindig jó áron kapható.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Melyik/melyek most a legolcsóbb olyan monitor/ok amik már normális képminőséget adnak és tudják a Freesync-et is, szintén normális minőségben. 24"-ban és 75Hz körül gondolkodom (legalábbis azt hiszem nekem elég lenne).
Eredetileg egy jó képminőségű 50-60K-s Dell-t terveztem, Freesync nélkül, de birizgálja fantáziám, hogy mi lenne ha... Persze az elsődleges a képminőség marad, tehát, ha ez így nagyon kompromisszumos lenne, vagy nagyon sokat drágítana a kettő együtt, akkor inkább lemondok a Freesync-ről.
Köszi!
-
solti
senior tag
válasz antikomcsi #105826 üzenetére
Köszönöm!
-
solti
senior tag
válasz antikomcsi #105824 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
AOC 24E1Q elég szimpi innen.
Használtat mennyire lutri vajon? ismerős ajánlott egy boltot, én meg ezt néztem ki onnan: Lenovo LT2542p -
-
solti
senior tag
Sziasztok!
Én is HOra lettem ítélve, és ez meghozta a végső lökést, hogy leváltsam a Samsung 205BW antik monitoromat. Munkahelyemen 2db Dell P2419H monitorral dolgozom, azokat szeretem, de itthonra nem vennék ennyiért most monitort. Méretet tekintve 22-24 colosat keresnék, VA vagy IPS panellel. A keret kb ~40e, és a felhasználási mód pedig:
- 80% munka
- 20% játék (csak sims vagy valami ilyesmi, nem vagyunk nagy gamerek asszonnyal)
Egy régi X230-as Lenovo valamint az én céges Dell 7390-em hajtaná meg ezért jó lenne rá legalább két bemenet (DP és HDMI akár úgy, hogy egyik duplázva).
előre is köszönöm, ha tud valaki segíteni!Ez pl ajánlott vajon? AOC 24E1Q
ui: egyáltalán van 50e alatt 2 digitális bemenettel ellátott monitor?[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz antikomcsi #105820 üzenetére
Nincs panel, így nincs monitor.
-
-
atua
aktív tag
válasz antikomcsi #105818 üzenetére
Jól látod.
Ez az árszint FHD-hez korrekt, felette így vagy úgy, de kompromisszumos. Persze sok függ az igényektől is. -
antikomcsi
veterán
Tényleg nincs a résben semmi, vagy csak én nem találok. 4K IPS monitor 27" méretben már ~80K körül található 32" méretben cirka 240K-ért látok legolcsóbban. Frissítés és apróságok mindegy. 32"-nél nagyobb nem kell, de ezek szerint vagy 4K és csak 27" vagy 32" de csak 1440p ha IPS kell? Mármint a 70-100K közötti árszinten.
-
Vegha
senior tag
Erre valaki ?
-
OgreImre
senior tag
válasz Stan648 #105812 üzenetére
HDR ezen a szinten véleményem szerint mindegy, hogy 400 vagy 600. (Nekem van egy HDR400-as és egy HDR1000-es, az 1000-en már érzékelni valamit.)
A kettő közül az egyik ívelt, a másik sík, talán ez alapján jobban lehet dönteni."And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Stan648
tag
válasz hadogabi1 #105796 üzenetére
Köszönöm a tippet. Ez nagyon jó monitor ez tetszik.
(#105801) OgreImre: Amit te ajjánlottál az is nagyon jó.
A kettő közül a rtings szerint gamingra mindkettő egyformán jó, de az összesítésben a Samsung a jobb, ráadásul LG esetén a HDR az rtings szerint szót nem érdemel, míg Samsung esetében használható de ott sem kell nagy elvárásokat támasztani.
Na de az LG esetében van egy funkció amivel a GtG-t 2ms-re le lehet vinni, de lesz egy kis túllövés vagy mi. Nagy dilemma számomra, ez a két esélyes.
-Samsung 32hg70 - ez a használható HDR miatt
-LG 32GK850F - lehetőség a 2ms GtG-re7600X + A620 + 32GB DDR5 + 4060 Ti 8GB
-
inf3rno
nagyúr
Alzánál van valakinek tapasztalata ezekkel a B és C jelölésekkel? Ahogy nézem van pl 43%-al leárazott is, és csak annyit írtak, hogy vagy bontott és boltban volt, vagy megvették és visszaküldték: [link] Szóval vagy hibás vagy nem. Volt már, aki ilyet vett?
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
Számolgattam közben PPI-ket, hátha másnak is hasznos lesz.
Nem igazán értek egyet magával a mértékegységgel, ezért inkább kiszámoltam területre is az összehasonlítást, nem csak 1 dimenzióban. Elvileg a retina screen 144 PPI, ha valakinek ez szempont. Úgy néz ki, hogy monitoroknál csak 4k-val elérhető, viszont akkor videokártya terén is mélyen a zsebbe kell nyúlni.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Skynet258
veterán
válasz hadogabi1 #105792 üzenetére
A kontrasztra lényegesen többet mértek az Asus esetében, bár megmondom őszintén az előző LG 34UC79 monitoromnak is nagyobb volt mint a mostani GL850-nek, nem veszem észre. Pedig elég érzékeny a szemem ilyesmire de komolyan nem tűnne fel ha nem ismerném a számokat. Mondjuk a számok ismeretében sem tűnik fel aminek örülök.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
A boltban nem volt egy IPS paneles sem, mindegyik VA vagy TN volt 100k alattiak. De bekapcsolva nem volt egyik sem, úgyhogy sokat nem értem vele. Nem igazán értem, hogy minek csomagolták ki őket, ha nem kapcsolják be, mert a kijelző a lényegük. Amennyire én tudom elég komoly utánhúzás szokott lenni VA-nál, és játékra teljesen alkalmatlan, illetve a színei sem valami jók, egyedül a kontraszt, amiben ott van. Nagyjából azért mentem be, hogy akarok e 27"-t, és hogy kell e a 144Hz, de egyik sem derült ki. Szerintem Veszprémben nem is fog, talán Budapesten meg lehet nézni őket működés közben is valahol, de ennyit biztos nem utazok érte. Érdekes, hogy a TV-ket kirakják sok boltban úgy, hogy megy rajtuk valami végtelenített film, de a monitorokkal ez nem szokás. Gondolom aki nem ért hozzá, azt simán megdumálja, hogy ez a tuti, ami nála készleten van.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
zolee0307
őstag
27 colos ips monitorból 50k-ig melyik az amelyik ajánlható?
///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\
-
Bivaly26
tag
Hát én nem IPS monitort rendeltem az Oázisnál!Bár az LG27GL850-B nagyon tetszetős darab de 50k val drágább mint amit rendeltem!Olyan monitort választottam ami újnak számít a maga 3 hónapos jóvoltából és VA panelos!Kipróbálom!Tesztet nem találtam róla sem a displayninja-n se Rtings-en!Pénteken rendeltem meg és holnap meg is kapom, ha minden jól megy.Szállítás alatt van már!12 éves TN samsungomnál biztos jobb lesz!Aztán ráleltem erre véleményre! Nem sokat mond nekem!
A monitor MSI OPTIX MAG272QP!Meg ezt találtam még róla![ Szerkesztve ]
-
OgreImre
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest