- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Kérdés előtt olvasd át az alábbi összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
epzon
őstag
EPSON WP-M4595DNF
árban hasonló, viszont ez multis, monokróm, duplex, két papírtálca, és nyomtatási költségben fele annyi mint a brother eredeti kellékkel -
head-
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán értek a nyomtatókhoz, ezért a segítségeteket szeretném kérni.
Próbáltam utána olvasni itt a topicban, de sajnos nem találtam releváns információt a számomra.A cégnél ahol melózom van jó pár Samsung ML-1640-es nyomtató.
Tetszik a gép, egyszerű, arra kellene amire. 5 éve vannak már ott, nyúzzuk őket nap mint nap, és azon kívül hogy tonert kellett tölteni (~8k), nem is foglalkozunk vele. (Igaz valamelyik kicsit ferdén nyomtat, nem tudom miért.)Hasonló kellene itthonra is, ebben kérem segítségeteket, hogy még érdemes lenne ilyen gépbe fektetni, vagy tudnátok valami alternatívát mondani?
Keret: 10-20k
Csak lézer
Kb. 20-30 oldal havontaKöszönettel:
head- -
Tua
tag
Sziasztok, (kis)irodai használatra bruttó 150e Ft-ig van ennél jobb választás: BROTHER HL-6180DW?
Monokróm lézer kellene, duplex nyomtatással, a lényeg hogy viszonylag alacsony legyen az üzemeltetési költség és megbízható legyen.
Üdv, Ádám
[ Szerkesztve ]
-
Pali79
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #3190 üzenetére
Igen tudom, hogy az olcsó, viszont nem tud automatikus kétoldalast nyomtatni. Nem is tudom, hogy melyik fáj jobban...
-
Chaser
legenda
válasz Csavarnyuzo #3191 üzenetére
Köszönöm, ezek már árban magasak. Megtartom inkább a tintásat, kvázi új, ha szépen kell nyomtatni azt is tudja, és ha behalna a másik akkor van tartalék nyomtatóm is így belegondolva
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Csavarnyuzo
őstag
-
Chaser
legenda
Eljutottam oda, hogy megvenném a wifis nyomtatót, HP PRO P1102W. Közben gondolkodtam, van a tintasugaras itthon amit gyakorlatilag csak a scanner miatt tartok. Van olyan multi megoldás ami hozza a fentebbi HP paramétereit/megbízhatóságát/működtetési ktsg-ét de van benne scanner is?
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Pali79
aktív tag
Sziasztok!
Irodába szeretnék multifunkciós lézert venni. Az elvárások: színes, multifunkciós, automata kétoldalas nyomtatás, hálózati lehetőség, olcsó üzemeltetés.
Tudtok ajánlani valamit?
-
Old FatBoy
aktív tag
Kimaradt:főként a multis típusok érdekelnének.
Audiophile Troll
-
Old FatBoy
aktív tag
Sziasztok!
A Brother lézeresekről van valakinek tapasztalata,véleménye?Audiophile Troll
-
Kyocera FS-3920DN nyomtatóról van tapasztalatotok?
-
JohNNyL
csendes tag
Sziasztok!
Vállalati környezetbe keresek nyomtató,
kritériumok:- fekete-fehér,
- 33 lap / perc nyomtatási sebesség vagy e felett,
- hálózati nyomtatási lehetőség, nem wifi
- nem kell multis, csak nyomtasson
- hosszútávon megbízhatóröviden gyorsan nyomtasson és sokat
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
nézd meg a videót, és után tuti nem ez ugrik be a tintásról
a 10-15 éves lézereket persze hogy nagyon olcsón lehet etetni, de nézz meg egy új típust és hasonlítsd össze a tintás költséggel, megdöbbentő számokat fogsz kapni
-
szacsee
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #3168 üzenetére
Nekem sem a liblingem elhiheted. Főleg a lehalt szarokat nemrég dobtuk ki, derekam is megérezte és nem olcsó típusok voltak.
4 év alatt 2db is lehalt, az irodába amit használnak színes lézer multi keni a színeket mint az állat, ha fejléc tartalmazza. Szívom is a vérét a rendszergazdának, hogy HP helyett vehetett volna nyomtatót is. -
senior tag
Szia!
Okés, értem. Csak arra gondoltam, hogy a tintasugarasról nekem az ugrik be, hogy beszárad, maszatol, állandóan kifogy, lassú.
Míg a 10-15év körüli lézerek akár még teszik a dolguk baromi olcsón és ha nem kell, akkor nem használom, nem szárad be. Ha kell, akkor meg pikk-pakk tolja az oldalakat egymás után, szép minőségben a szöveget.Üdv,
Sopi -
epzon
őstag
-
epzon
őstag
akkor azt javaslom ha pesti vagy menj el a marker informatikához - www.marker.hu
nekik van demógépük az Epson WorkForce szériából, ami minden általad leírtakra megoldást adbemutató videó: link
- garantálom hogy nem szárad be 4 hónap állás után, saját tapasztalatom, hogy ettől hosszabb időt is kibírnak
- az epson tintája, egy úgynevezett DuraBrite Ultra tinta aminek a lényege, hogy a vízbázísú pigment tintát egy gyanta veszi körbe, és a gyantának köszönhetően tökéletesen vízálló lesz a nyomat normál 80gr-os papíron is, ugyanolyan mint a lézer - itt egy videó 8:20-tól mutatja a vízállóságot
- én is ilyen epson workforce nyomtatót használók most már 5-6 hónapja és eddig nem volt még olyan hogy nyomtatás előtt tísztított volna fejet. van benne egy olyan megoldás, hogy nyomtatás közben figyeli, hogy minden fúvóka működik e, és ha valamelyik kihagy akkor azt pótolja egy másik fúvókával és a nyomtatás végeztével tisztít
- szintén nincs gond az első lap nyomtatásávalazt tudom mondani, hogy menj el nézd meg, az még nem kötelez semmire
-
Kront
tag
köszönöm, megnézem.
>melyik business tintással és mi volt a probléma?
hp officejet pro
- bő egy hónap állás (nem használat) után magenta annyira beszáradt, hogy szervíznek kellett átmosnia;
- szinte minden fényes felületű, (tintasugarasra is minősített!) papíron a nyomat, frissen kivéve a nyomtatóból, elmaszatolódik. még egy normál (nem vizes) kézben is. fél perc várakozás után már megfogható. (a sima, irodai 80 grammos A4-es nem maszatolódik) mindezt gyári festékkel teszi.
- néha "kitalálja", hogy fejet tisztít nyomtatás előtt/közben. nem túl gyakran, de általában pont akkor, amikor gyorsan kellene a nyomat;
- bekapcsoláskor mindig egy fejtisztítási ciklust nyom le, amit végig kell várni. (hiába a nagy lapsebesség a második laptól, ha az első lassan jön le. kivéve, ha állandóan készenléti állapotban van.)összességében sokat fejlődött az elmúlt 10 évben ez a technológia, de _számomra_ még elmarad bár milyen jobb lézer megbízhatóságától és rendelkezésre állásától.
[ Szerkesztve ]
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Melóhelyre kellene egy nyomtató, de szerencsére lehet mi választhatjuk ki milyen legyen.
A kritériumok:
- Multifunkciós (scanner + lézer mono)
- Olcsó nyomtatási költség, bár nem lenne sok lap nyomtatva vele (20/30 lap / nap, de néha nagyobb kapacitás is előfordul, így ha kicsit drágábban lehet vele nyomtatni akkor nem feltétlenül elsődleges szempont az olcsó nyomtatási költség)
- Hálózati nyomtatás, szkennelés
- Automata lapfordítás kétoldalas nyomtatásnál
- Megbízható hosszú távon is.Preferálják a HP cuccokat, így egy javaslatot mindenképp kérnék HP termékekből, illetve más gyártótól is (nálam a hp nem annyira favorit)
Válaszokat előre is köszönöm!
-
epzon
őstag
mindenben mefelel, eredeti kellékkel is 2,5 Ft + ÁFA/oldal költséggel lehet üzemeltetni
boríték és akár tértivevény nyomtatásra is megfelelőugyan nem lézer, de az ma már nem hátrány
-
Csavarnyuzo
őstag
Egynek ajánlanám, persze szigorúan utángyártott tonerrel. Már bizonyított mechanika, toneren kívül más nemigen kell bele. Hátránya: csak Bp.-n van garanciális szerviz -ha kell-, a boríték csak hosszában mehet bele -ha ez szempont-.
Persze nézd meg a többi gyártót is.A pirosat kell elvágni.
-
senior tag
válasz Csavarnyuzo #3163 üzenetére
Elnézést, az valóban lemarad... pedig nem utolsó dolog .
Keret: 50.000 Ft -
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni nyomtatóválasztásban kisvállalati felhasználásra:
- fekete-fehér
- lézer
- 2 oldalas nyomtatást tudjon
- boríték nyomtatást is tudjon
- USB-s és LAN/WiFi-s is jó
- elég, ha önálló nyomtató, de ha szkenner is, az csak előny
- havi 1000 oldal környéki felhasználás
- újonnan és minél több év garanciávalCél a megbízható működés és az olcsó fenntartás.
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv,
Sopi -
epzon
őstag
melyik business tintással és mi volt a probléma? csak információ gyüjtés miatt kérdezem
egy ajánlat: EPSON C300DN
az epsonok a nyomtatási minőségről mindig is híresek voltak, lézerben is
3 év garral megkapod bruttó 200 000 Ft-ért, ha érdekel írj privit -
Kront
tag
szervusztok,
milyen lézert ajánlanátok 150.000 - 300.000 közötti árkategóriában?
- A4
- színes
- lehetőleg, de nem feltétlenül multi
- jó minőségű színes és ff nyomat
- ff lap terhelés havi max. 500
- színes lap terhelés havi 200 (de előfordulhat, hogy 1-2 hónapig egyáltalán nincs rá szükség)
- WiFi jó lenne, de nem létkérdés
- valamennyire kompakt, a szokásos beépített 250-es adagoló, 1 tálca elég, irodai asztalra kerülne, ne magas torony kivitelű legyen
- csak gyári toner menne bele
- mivel a nyomtató tervezett élettartama alatt (max. 15-20.000 lap) kb. egyszer vagy kétszer lesz benne toner cserélve, ezért a lapköltség nem különösebben számít
- a legfontosabb elvárás: akadálymentes lapkezelés és megbízhatóságtudom, hogy a fenti követelményeket akár egy 60.000-es nyomtató is kielégíti, de nekem megbízható, strapabíró és "amikor kell, akkor nagyon gyorsan kell" igényeim vannak. (tipikusan fontos tárgyalások előtt kell nyomtatni és akkor sos)
személyes negatív tapasztalatok miatt, business kategóriás tintasugaras nem jöhet szóba.
-
epzon
őstag
válasz Darko_addict #3157 üzenetére
Ha már Csavarnyúzó megszólított
Üzleti célre egy elég jól betalált modell az EPSON WP-4525DNF, már kifutó de még pár darabot lehet kapni én ezt ajánlanám
Nyomtatási költségben veri a lézereket
Fekete 3-4 Ft
Színes 10-15 Ft - Eredetivel! -
Csavarnyuzo
őstag
válasz Darko_addict #3157 üzenetére
Legyen inkább több, az biztosan jó az üzletmenetnek.
Havi 500 lapnál a Samsungnál azt kell figyelembe venni, hogy ha kötve vagy az eredeti kellékhez a garancia miatt, akkor a gatyád rámegy az üzemeltetésre.
Hp, Canon páros mechanikailag ugyanaz. de inkább a Canon-t venném. Nem mellesleg ezekhez találsz legnagyobb választékban -és legolcsóbban- utángyártott tonert.
Bár lézeres topik, de érdemes rápillantanod az Epson tintásokra is.A pirosat kell elvágni.
-
Darko_addict
őstag
válasz Csavarnyuzo #3156 üzenetére
500 körül, de nem tudom megmondani pontosan. Lehet lesz sokkal több, lehet lesz sokkal kevesebb.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Darko_addict #3155 üzenetére
Kérdés mennyit fogsz havonta nyomtatni/másolni?
A pirosat kell elvágni.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Üzleti használatra szeretnék lézer nyomtatót vásárolni 60e Ft környékén.
Fax, szkenner, fénymásolás alap, színeset nem kell tudjon, WiFi/hálózati nyomtatás előny!
Néztem Samsungot, HP-t, Canon-t, de elvesztem. Használat üzleti, de nem ipari, egyszemélyes járműkereskedésbe lesz használva.
Merre vegyem az irányt, mi számít jónak?
Szembetűnő volt, hogy Samukra 3 év gari jár, míg Canonra csak 1 (eDigitalban).Régebben már segítettetek venni egyet itthonra, azóta is tökéletesen teszi a dolgát!
Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
epzon
őstag
válasz Csavarnyuzo #3152 üzenetére
Nem vagyok lézer párti... epsonban sem
ha szimpi válaszd azt, különösebb érvet se ellene se mellette nem tudok felhozni
-
anowzic
csendes tag
válasz Csavarnyuzo #3150 üzenetére
Köszi a választ, akkor Samsung kilőve, és a Canon vs HP közül a Canont ajánlod, ahogy korábban olvastam.
Mi a helyzet az Epsonnal és a Xerox-szal ebben a kategóriában a Canonhoz képest? -
anowzic
csendes tag
Sziasztok,
Mono lézerben melyik nyomtatót ajánlanátok? Olcsóbb kategóriából, de Wi-Fi nem árt ha van benne (vagy azt router konfigban is meg lehet oldani?) Otthoni felhasználásra melyik a leggazdaságosabb, toner szempontjából? Samsung vs Canon? HP-t valamiért nem komálom annyira... Esetleg Epson? (tintasugaras alapból kilőve, köszi.)
-
Celtis
veterán
Köszi, akkor az olcsóbb Brother lesz. Abban az induló toner is nagyobb.
A szüleimnek lesz, akik nagyon keveset használják. Csak azért kell, hogy alkalomadtán tudjanak nyomtatni. Sajnos a tintasugaras HP egy szívás volt. Gyakorlatilag soha nem tudták használni.Beszáradt vagy közölte hogy hibás a patron vagy csak nem nyomtatott. És persze patron nélkül szkennelni sem lehet. Amúgy is volt egy vitám a HP-val, szóval olyat soha többet.
-
JoHnni
senior tag
Üdv!!
Szeretném lecserélni a tintasugaras nyomtatót, elegem lett a beszáradó tintapatronokból meg stb...
Amire szükségem lenne, fekete fehér nyomtatás, scanner, a használat nagyon változó, van amikor 2hónapig nem nyomtatok. Max keret 30kKét típust láttam ebben a kategóriában:
Samsung SL-M2070valamint
Melyiket lenne érdemes venni otthoni használatra? Előre is köszi
...:''[*\www.alfaamore.hu/*]'' :...
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, napi 20-30 oldal nyomtatása, fénymásolása lenne a feladat. Van erre valami gazdaságosan működtethető színes lézer multigép (scanner, fénymásoló, printer, wifivel), vagy ez még tintasugár kategória?
Arculat tervezés | Weboldal készítés | Nyomdai anyagok | Illusztrációk, grafikák, festmények | http://www.artcharacter.hu
-
hunostor
csendes tag
Sziasztok!
Epson L110 ről mi a vélemény? Éppen színes nyomtatót keresek nem irodába, dokumentumok grafikonok, szövegkiemelések stb. nyomtatására.
Van valami amit érdemes tudni és ez a típus mégsem nyerő?
Itt egy videó róla:
http://youtu.be/XXWqukRU-7c?list=UUdmyy0KIFTVuaCtxx6KG6cw -
DanielLong
senior tag
Sziasztok!
Már korábban is kérdezték, de újra feltenném a kérdést: Megéri-e 10k-ért a Brother hl 1112-e típusú nyomtató? Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy egyetemista célokra lenne, valószínűleg csak egy évig használnánk maximum 600-700 oldal nyomtatására, aztán akár tovább is adnánk rajta a diploma megszerzésével, de az is lehet, hogy még 2-3 évig maradna az eszköz olyan 2000 oldalig. Mennyire eladható egy ilyen gép 2 év garanciával szerintetek?
Most hagyjuk ki azokat a köröket, hogy miért nem tintasugaras gépet veszünk használtan feleennyiért... ennek is megvan az oka. Válaszotokat előre is köszönöm! -
epzon
őstag
válasz akiss83 #3132 üzenetére
nem tudom mennyi pontosan a fej 30-40 000 Ft körül lehet
DE! ugyanazt a tudást mint amit a lézer tud a tintásban megkapod 60-70-eft-tal olcsóbban és akkor nem beszéltünk még az üzemeltetés alatti költségekről ami szintén a tintásban jobb. Pedig ez a Kyocera még a jobbak közé tartozik de itt is van 3-5 Ft laponként5 Ft laponként 3 év alatt havi 2000 oldalnál az már több mint 300 000 Ft, hol van ez az esetleges fejcsere költségéhez képest.
az Epsonnak pedig vízálló tintája van ami azt jelenti hogy nyugodtan leöntheted, dörzsölheted az nem fog kenődni link
-
akiss83
csendes tag
Köszönöm, már láttam a videót, és színpatikusnak is tűnik a videó alapján. Azt látom hogy tintás nyomtatóval kapcsolatban jól informált vagy, így lennének ezzel kapcsolatban is kérdéseim.
Tételezzük fel beszárad a fej. Mennyibe kerül a fejcsere 3 év után? Mert ugye 3 év gari van ezekre a dolgokra.
A másik kérdésem az volna hogy milyen alapú a festék mert nekem nagyon fontos az hogy pár csepp esőtől ne legyen tiszta mázga a kinyomtatott lap.Mint ahogy írtam, azt látom hogy most nagyon sokan a tintásat preferálják. De azért ha valakinek van olyan színes wifis multi lézeres nyomtatóval jó tapasztalata az kérem ossza meg velem, mert pont azért ebben a topikban kérdezek.
-
epzon
őstag
válasz akiss83 #3127 üzenetére
tényleg nem értem hogy mi az ami a papírra kerül ott is marad? a tintásnál hova kerül?
a színes lézernél egyébként hatványozottan nem ajánlott a nem eredeti toner, mivel 4x annyi kell bele mint a mono lézernyomtatóba, ezért sokkal nagyobb a hibalehetőség ami elő is szokott fordulni.
itt egy videó hogy milyen is ma egy üzleti tintasugaras nyomtató
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Milyen fekete-fehér lézernyomtatót ajánlatok, kb.60.000 Ft-ért, ami nem csak a gariidő+2 hónapot bírja?
Orvos ismerősnek kell, tehát lenne használva, ill. jó, ha nem piszmog sokat egy nyomtatással.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
akiss83
csendes tag
Én nem mondom hogy a tintás jobb vagy rosszabb. Azt is olvastam hogy már nem száradnak be, állítólag nem maszatolódnak.
Nem azt mondom hogy a költségek nem számítanak, mert számítanak. De a lézeresnél tudom hogy ami a papira kerül az ott is marad. (eddigi saját tapasztalataim).Ezért szeretnék venni, ha még nem is túl olcsón egy jó múlti lézeres nyomtatót.
-
akiss83
csendes tag
Sziasztok!
Ahogy a fórumot olvasgattam nincs olcsó megoldás színes lézeres nyomtatásra, úgy hogy a lapköltségek is elfogadható szinten legyenek, ezért az én kérdésem az volna hogy milyen multi, wifi, színes lézernyomtatót tudnátok ajánlani 200 eFt-ig.
Például erről mi a tapasztalatok: [link]
Az érdekelne hogy ezeknél a nyomtatóknál mennyire probléma az után töltött toner, vagy az után gyártott? Mennyire üzembiztosak, stapabírók? Túlzásba nem lenne leterhelve, max.: 2000 oldal havonta. Igazából arra kellene, hogy bármikor rendelkezésre álljon és kibírjon legalább 6-8 évet.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
lolka1980
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném milyen nyomtatót is vegyek itthonra?
Lézert szeretnék mert a tintásokból elegem van hogy beszárad meg két lap után kifogy a tinta stb.
Na vagyis a következőek lennének fontosak:
-Havonta 0-100 lap lenne nyomtatva
-fekete-fehér színesre nincs szükségem
-olcsóra jöjjön ki egy lap/Ft
-kétoldalas nyomtatás nem kézzel forgatva hanem automatikus lapfordítással
-Tonert fogadjon be után-töltöttet vagy utángyártottat no meg eredetit úgy tudom némelyik csak gyárit szeret
-Ár no ez kacifántos mert ahány márka annyi féle árat láttam meg hát ugye lehet jobban megéri drágább nyomtatót megvenni mert hosszútávon ahhoz olcsóbb a tonner.
Meg a tonner is mennyi lapra elég ebbe belekavar ugye a lap/Ft
Na és ez miatt fogalmam nincs mit vegyek mikor ezeket a szempontokat keresgéltem a végére azt se tudtam hol az eleje
25-35000FtHasználttól sem zárkózom el de ha lehet akkor új
[ Szerkesztve ]
-
szegto
senior tag
Üdv.
HP 1102w -t nyomtatót néztem ki.Az lenne a kérdésem, hogy ebbe az utángyártott tonerek használhatóak?
Láttam van dögivel pár ezerért, de nem tudom, hogy valamiféle chip vagy akármi gátolja az utángyártottak használatát?Köszi a választ.
Üdv -
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok, nyomtatót szeretnék vásárolni, de nem tudom hogy milyet és mennyiért..
Valami olcsó lézernyomtatóra gondoltam, a legfontosabb hogy olcsó legyen bele a toner.
Mindenképpen használtat vásárolnék, de már azért is nagyon hálás lennék ha újról linket vagy csak egy nevet ajánlanátok, mert nem értek hozzá..Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!!
-
epzon
őstag
neked is azt tudom mondani hogy a színes lézer el kell felejteni mert nagyon drágán nyomtat
40-50 ft egy színes oldalüzleti tintasugaras kategóriában nézelódj pl epson 5110dw ezzel olyan 15ft egy színes oldal és mindent tud amit egy lézer
itt egy bemutató videó -
RtK
tag
Sziasztok!
Tanacsot kernek szines lezer nyomtato vasarlasahoz. 60.000 Ft kornyekere gondoltam, wifi az fontos lenne.
Segitseteket elore is koszonom. -
spy14
tag
Üdv.
Van egy HP p1102-es nyomtatóm és most kezd kifogyni a toner benne. A kérdés az lenne, hogy mi az ajánlott teendő. Látom van végtelen féle utángyártott toner 2000-től kb 7000 forintig. Ugyanakkor copyguruban 3200-ért feltöltik.Mik a tapasztalatok? Mit ajánlanátok?
-
priti
addikt
Elhiszem. Izgi egy kicsit végülis. Egyet be lehet vállalni. Csak nyilvánvalóan a marketingcsatorna elég hosszú ahhoz, hogy a kereskedelmi raktárak miatt keveredik még a régi (amire én gondolok) az újjal (amiben reménykedem) hiszen még 2800-at is kapni. Nincs valami specifikum, ami vízválasztó ezeknél a tintásoknál, hogy ne kelljen minden típusnál gyártói pdf-et tölteni és az alapján mazsolázni a piacot? Nekem nincs bajom az Epsonnal, de nem én választok, hiszen nem magamnak kell és ha csak egyet ajánlok az olyan, mintha választottam volna. Nem jön ki jól. Én nem bánom. Egyszer hagyom magam. 1db belefér hátha jó lett a tintás, de kettőt hármat csak össze kéne szedni akkor ebből az újféléből te viszont gondolom csak EPSON...
Hardverlesen
-
epzon
őstag
hááát ez nagyon nem így van, lehet régen így volt de tökéletesen megfelel a normál irodai papír a tintásnak
vízállló a festék, nem szószöl a gép, élénk színeksemmi szükség laminálásra.itt egy bemutató videó
az a tintás amire te gondolsz és az ami ma kapható az nem ugyanaz
-
priti
addikt
Tény, hogy a 2800-nál újabb tintásom nincs, de szkeptikus vagyok. A lézernél a látható nyomatminőség sokkal kevésbé múlik a papír minőségén, mint a tintásnál és a legtöbb helyen valami ügyintéző rendeli a papírt.
Ha belaminálom utána, akkor jó a tintás, de anélkül meg a lézer sokkal jobb átlag papíron kontrasztosabb hatást kelt. Ha meg külön drága papírral kell szórakázni megette a fene. Értesz most egy irodában lemeccselni, hogy most mindenki álljon fél lábon mert te éppen betettél valami speckó papírt a tálcába és jajj el ne indítson valaki valamit áhhHardverlesen
-
epzon
őstag
A tintás hamarosan túl fogja nőni a lézert, és ez nem utópia.
Gyors, megbízható, olcsón üzemeltethető, és nem utolsó sorban környezetbarát technológia.Hamarosan nálunk is jön pl az EPSON RIPS koncepció
úgyhogy továbbra is az 5110Dw, ez mondjuk még a wifi, airprint funkciót is tudja.
-
priti
addikt
Értem, mit mondjak meglep, hogy a tintasugaras így megy még. Tényleg meglep. Nem értem miért ilyen irgalmatlan drága a festékpor a színes lézerekbe, de vicc tényleg, hogy egyik-másik mekkora tonerrel van szerelve és még azt se töltik tele gondolom.
Látom a linkelt lézer kétoldalas, nálam van üzemben pár mono Kyocera 1300D, ami hasonló méretű asztali lehet, mint ez az Epson. Azok egész jól bírják egyébként, de amikor rádobtam pár user-t állandó kétoldalas nyomtatásra, hogy spóroljunk a papírral úgy letérdelt a kuplung mechanika, hogy lapfordítás után a hátlapot lejjebb kezdte és elcsúszott az egész, az alja meg nem is volt a papíron.
Kb. 3-5 hónap alatt szétkopott cserésre, azt mondta a szervízes srác, hogy ezt megmókolni részéről reménytelen csere és ennyi. Azóta egyoldalasként fut tovább.
Azt még bírja.
Nem emlékszem pontosan, de nem cseréltem benne tonert csak max egyszer, talán kétszer amíg kétoldalasként ment rá minden, szóval olyan katasztrófálisan sokat nem nyomhattak vele így. Ahhoz képest le is térdelt.
Azóta ezzel a lapfordítással is úgy vagyok, hogy jó hogy van, de minek. Ha nem egy millás fénymásológép csinálja, akkor gondolom sokáig egyikben sem tart a kuplung mechanika, mert mind 12 egy tucat valahol ahogy te is írod.Szóval ha már új gép, akkor ezekre az elektronikával megoldott ficsőrökre gondolnék inkább, hogy wifi meg mobile print, mert ezek legalább nem térdelnek gondolom le. Ha benne van, akkor tudja és ennyi. Az ilyen vakítások mint pl. az érintőképernyő meg csak a felesleges hibaforrások a szememben.
EPSON-ból tűs nyomim volt régen rengeteg. Tisztelet és béke. Ment és ment, csak a leporello ha rossz minőségű volt akkor jött az átok. pfhőjj, a szám jut eszembe, hogy
"Jó, hogy vége a 60-as éveknek és nem jön újra eeel"Hardverlesen
-
epzon
őstag
akkor innentől vegyük külön a dolgot
az epsonokban nem kell fejet cserélni a hp-ban kell. Más a technológia.
Én az EPSON 5110DW készüléket bátran ajánlom neked. 3 év garanciával ami a fejre is vonatkozik. Olcsón, szépen és megbízhatóan nyomtat. Eredeti kelélkkel 13-14 Ft+ ÁFA lapköltséggel.a fedettséget ne vegyük figyelembe mert az a lézernél is arányosan nagyobb lesz a költség mint a tintásnál
Elhiszem hogy a HP-nak rossz a feje és nem nyomtat szépen, de az már egy másik történet.
De ha ragaszkodsz a lézerhez akkor van az is pl EPSON C300DN
-
priti
addikt
Nézd gyakorlatilag 12k/db a fej ebbe a 2800-ba ahogy látom, tehát a 4 fej cseréje kb. 50k-ba fájna, ha újat tennék bele és ebből csak újat érdemes és attól még festék nincs benne egy gramm sem. Van két ilyen gépben 300rongy ami ma kb. 500k-nak felel megEzt látva meg olvasva pl. tőled is, hogy a tintasugaras technológia is fejlődik nem tudom mennyire érdemes egy "régi" gépre 50 rongyot rákölteni, gondolom semennyire. A durva, hogy talán még mindig kapni 150k-ért ilyen gépet tehát olyan nagyon azért nem lehet szar a használt technológia, de nem akarod látni milyen minőségű lap jön ki belőle ezekkel a fejekkel, amikben nincs még 5000 nyomat sem. Csíkoz, a szürkét bután keveri, stb... Szóval ha én számolom ki azt a nyomtatási költséget az életben nem jön ki nekem 20Ft. Most mondta kolléga, hogy az egyikkel sokat nyomtattak, amiről én nem tudtam, de a másik amivel nem ugyanúgy cserés... Szóval mese a 20Ft ugyanúgy, mint a lézernél a nyomatszám/toner. Olyan lefedettségekkel számolnak, hogy az egyenesen vicc még akkor is, ha más költség nincs csak a festék, de ott is lehet más költség.
Hardverlesen
-
priti
addikt
Van egy Kyocera FS-C5100DN színes lézerem, amivel csak a baj van. Nem sorolom. Nem jó.
Van olyan kvázi olcsó színes lézer, ami legalább megbízható és nem nagyon pici a tonere? Valakinek tapasztalat?
Nagyon tetszik, hogy manapság van wifis ami támogatja a mobile print-et tabletről, az nagyon praktikus lehet, szívesen bevállalnék ilyesmit, de nagyon áll ez a topic. Azt gondolnám tengernyi tapasztalat van, de onnan hogy színes lézer nem nagyon tolong a nép...Hardverlesen
-
epzon
őstag
Látod mennyien tolonganak színes lézer aánlattal... konkrétan senki sem mer ajánlani gépet mert ha venni kell egy szett tonert akkor fel lesz emlegetve az összes hozzátartozó és még az ő felmenőik is.
Ha ragaszkodsz a lézerhez akkor gyakorlatilag mindegy melyiket veszed mert minőségre mindegyik tudja azt amit elvársz, üzemeltetési költségben meg nagy szórások nincsenek. úgyhogy terhelhetőség/ár alapján lehet dönteni
bár akkor sem értem mi a baj pl a régi hp 2800-zal
színes nyomtatási költsége ~ 20 Ft
azaz 5000 oldal nyomtatásával megtakarított nektek minimimum 100 000 Ft
és amikor ezt vetted még egy színes lézer sem annyiba került mint ma szóval még így is megértearról nem is beszélve hogy azért az elmúlt években jelentősen fejlődött a tintasugaras technológia, úgyhogy fél évet nyugodtan állhatnak a gépek nem lesz semmi bajuk
illetve 3 év garancia van ezekre a gépekre amibe a fej is beletartozik akkor is ha 1 évig nem használod és mégis beszáradna.szóval bukni elég nehéz a tintással, lézerrel viszont garantált az extra költség
-
priti
addikt
Én hiszek neked csak....
Itt van mellettem HP Business Inkjet 2800 -ból kettő darab és mindkettő úgy beszáradt eredeti festékkel, hogy öröm nézni. Forró vízzel itt mosogatom a fúvókákat fél napja, már kezd jó lenni, mert vízbázisú, de...
Letöltöttem egy tesztképet, azt nyomtatgatom vele. A színek már jók, és a 25%-os feketével képezett szürke is jó, a 75%-os is, de az 50%-os szürke helyett a szivárvány minden színével csíkozott matyó mintát nyomtat, szóval tökéletes szerintem már sosem lesz, mert hát ez így...
Ott kezdődik, hogy úgy kéne kalibrálni, hogy nyomtat egy tesztoldalt és én írjam be a számot amiben a legjobban látszik... Na most mindegyik négyzet egy matyó minta perpill miután úgy szopakodtam vele fél napot, ahogy egy átlag felhasználó sosem fog.Na most ezek kicsit sem olcsó gépek voltak, pár éve kerültek (amikor még mást ért a Ft) százezer fölött nem is kicsit, ha jól emlékszem 140k és nagyon keveset volt használva mind a kettő. Tuti, hogy 5000 alatti nyomatot szült mindösszesen mindkét gép és most közel nullát érnek, mert így használhatatlan minőségi munkához, de ha éppen nem vízbázisú lenne a festék, akkor még ennyire sem lehetett volna életre kelteni egyiket sem.
Értelek, azt látom, hogy jó picire vették a kazettákat manapság a lézerekhez. Hihetetlen pici tonerek vannak szóval rendesen leveszik a népet a festékkel, de a gazdaságosság szerintem a tintasugarasnál örök kérdés marad így, ha a rendszeres használat nincs kőbe vésve, tehát előfordulhat pár hónapos üresjárat. Az oktatás közelében nyáron simán megeshet, hogy senki be sem kapcsolja a gépet hónapokig.
Ezért is jöttem a "milyen lézert" topic-ba. Mindenre számítottam, csak arra nem, hogy itt is kapok egy tintasugaras ajánlást. Most ez egy kicsit WTF, de azért köszi, végtére is legalább vetted a fáradtságot, hogy válaszolj. Rendes tőled.
Hardverlesen
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- Villanyszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Suzuki topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték