- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
LanyUs
őstag
válasz
Chaser #18417 üzenetére
Vegyesen használtuk. Többet ment hűtésre. Hűtés 4KW, fűtés 5KW teljesítménye van. Tökéletesen elégedettek vagyunk a teljesítményével, de az ára elszállt a csillagos egekbe. 345e Ft-ot nem adok érte már.
Toshibákat nem néztem. Millió típus közül nem lehet megmondani melyik a jó választás. Panasonic, hitachi, tochiba is jók lehetnek nem kérdés. De melyik
-
válasz
Chaser #18281 üzenetére
Nézegettem őket, azért a scop értéke bizonyos típusoknak jóval magasabb, így ha fűtesz vele, hosszabb távon ki tudja melyikkel járna jobban az ember. Bár amire megtérül a felára, lehet ki is kell dobni. Anno azt hiszem a mitsu fh-ról linkeltem videókat, még windy is írta, hogy brutális.
Mondjuk majdnem félmilla.
-
orbano
félisten
válasz
Chaser #18235 üzenetére
újépítésű, de még C besorolású, felső emelet (tetőtéri, beton födémmel), kb 65nm, 2.6-os belmagassággal, északkeleti tájolással, direkt naosütést csak késő délután kapnak a tetőtéri ablakok. Konyha, nappali egy nagy légtér, ezen felül a hálószoba van, oda meg nem akarok közvetlen klímát. A szaki határozottan állította, hogy nincs szükségem 5,5k-ra, bőven elég a 3.5k.
Amúgy jelenleg egy 43nm-es, elég jól egybenyitott, fosul szigetelt, nagyon nagyon sok ablakos (délkeleti és délnyugati oldalról is kap direct napot), lapostetős házban 2.5k-s van, és pincehideget csinál secperc ha akarom.
Amúgy kb 27-28 fok között állítom be, ez kellemes 25-26 fokot produkál a fűtés termosztátja szerint mellmagasságban, térdmagasságban az ágyban a másik szobában ez már betakarózós a kánikulában istibibi: na ezért morfondírozok, mert most így lakásfelújítás közepette lenne hova tenni gond nélkül azt a 100k-t
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Chaser #18196 üzenetére
köszi a tippet, ezekkel számoltam. baráti alapon találtam a lakást, nulláról lett felújítva, egészen a tégláig. a főbérlőm fölöttem lakik kettővel. ha gond adódna idővel, orvosolni fogja (másik helyen erre valóban volt precedens). a ház kívül-belül újraszigetelt. csak két falam néz "udvarra", egy 8m oldal és egy 6m oldal kb. az egyiken kapásból van egy 2.5m széles terasz, illetve a falak nagyrésze visszacsiszolt látszó tégla. bízom benne, hogy ez valamelyest segít neki lélegezni. a belső részen fűtött minden oldal.
-
Zirowe
nagyúr
válasz
Chaser #18076 üzenetére
Addig nincs gond, hogy a kábelt hogyan kell kihúzni, csak ugye majd úgy szeretném, hogy minden elő van készítve, megbeszélem a villanyszerelővel, és utána indítom a beüzemelést.
Tehát addig oké, hogy a tervezett helyéhez a dobozban 2x3 vezeték van az órákig kivezetve.
A doboz után majd a bekötők vagy a villanyszerelő? -
Zirowe
nagyúr
válasz
Chaser #18011 üzenetére
B1-el nem az a probléma, hogy nem folyamatos, hanem csak azt garantálják, hogy 24 óra alatt x órát szolgáltat összesen?
Tehát bojlerhez nem éppen ideális?Belmagasság kb 3,6m, de lehet picivel több, vastag tégla falak, külön szigetelés semmi, jövőre cserélem nyílászárókat és a bejárati ajtót, szoba ablakkal szembeni részén galéria lesz.
A szoba ablaka kertre néz, szemben fal, oldalt az utca, a bejárati front a belső udvarra, de szemben nincs fal.
A minél csendesebb működés jó lenne. -
Zirowe
nagyúr
válasz
Chaser #18008 üzenetére
250 a gépre terveztem, beszerelésre külön kb 50et.
Ezzel a bojlerrel szemezek, de még nem tudom érdemes-e.
Fürdőben jelenleg van egy kis gázos fűtés, illetve a meleg víz és a rezsó is gázos, ezek maradnának tavaszig, amikor is száműzve lenne a lakásból a gáz teljesen, fürdő meg kapna vmi kis fűtést.
pjen: pontosan melyiket ajánlanád?
-
Male
nagyúr
válasz
Chaser #17888 üzenetére
Az órát nekem is arrébb kellett rakni... kb 10 centivel
, meg persze óradoboz neki (amire 30.000-et számolt... persze netről rendeli ő is, ahol kb 9000-10000 Ft).
A H-nál miért kéne 3 órás doboz? Vagy egybe pakoltatod a többivel?
-
Zeki
nagyúr
válasz
Chaser #17854 üzenetére
?
Mióta hőszivattyúsak a villanybojlerek?
Ja, megnéztem, vannak már ilyenek is. -
nesa
veterán
-
nesa
veterán
válasz
Chaser #17846 üzenetére
B re meg H annyit kérhetsz amennyi kivan fizetve, nekem 75A van ezt úgy osztom be ahogy akarom jelenleg nálam az a felállás hogy nappalin van 75A, B tarifán 75A és H ra kértem 16A de ezt is ingyen barmikor átnyomhatom akar menyire 75 ig További hálózatfejlesztést nem tervezek
-
Male
nagyúr
válasz
Chaser #17827 üzenetére
Nyugi, nekem november elejétől köv. év március végéig - április elejéig tartott a H-tarifa elintézése-bekötése. ( viszont kaptam kötbért az EON-tól utána
). ...és igen A2/A20-on kell meglenni a COP3-nak. A klímához erről kapsz egy igazolást a forgalmazótól... gyak erre kell rákérdezni a klímásnál, ha van hozzá ilyen papírjuk, akkor meg fogod rá kapni, ha nincs, akkor mázli kérdése. ( és bármit állít a villanyszerelő, ezt mellékeld a papírokhoz mindenképpen... ezen is buktam vagy két hetet, mert "áááh, az nem kell hozzá!", aztán visszadobták persze... )
...az ügyintézőkkel sokra nem mész, ahánnyal beszélsz, annyi félét mondanak.
-
nesa
veterán
válasz
Chaser #17827 üzenetére
En az óraér nem fizettem semmit sőt légkábelról át álltam földkábelre, küldtek valami elég komoly összegről papírt de a következő oldalon mar vissza is volt sztornózva tehát ingyen volt.
Eleve nem kérhetnek az óraér pénzt, mivel az nem is az enyém az a szolgáltató tulajdona.
-
nesa
veterán
válasz
Chaser #17817 üzenetére
Amikor én csináltam lila fingjuk nem volt hogy mi van H tarifa ügybe egymást kérdezgették, a legutolsó aláírásnál a csávó azt is megkérdezte mikor akarom az olcsóbb áramot, telén vagy nyáron.
A telefonos ügyfélszolgalat sem tudott soha értelmest választ adni, legjobb ha te megmondod nekik mit csináljanak és hogyan.
Miért te 3 nap múlva mar fűteni fogsz?
-
válasz
Chaser #17753 üzenetére
Gázzal sem drága a fűtés, ha modern kazánod van. Kb almát a körtével. Ott is a bekerülés a drága, mint a klímánál. A központifűtés komfortját meg kár is lenne hasonlítani a klímás fűtéshez. Ahhoz minimum minden helyiségben beltérinek kellene lenni. Mire klímából kialakítanad ugyan azt amit nyújt egy korszerű központifűtés, ugyan ott lennél kb. Bekerülésben és üzemeltetésben is.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Chaser #17747 üzenetére
Nézd, szerintem az extra hosszú garanciák mindenhol ugranak, ha kiderül, hogy te kizárólagos fűtésre használod a klímát.
Mert amúgy a Fujitsura akár 10 év extra gari jár, évenkénti kötelező karbantartással.
De meg kell kérdezni azt az importőrt, hogy mi van fűtésnél.. mert ő adja a garit. -
alázógyík
addikt
válasz
Chaser #17742 üzenetére
Csali, az asok év a Whirpoolnál.
Én olyan rossz háterű szervizcéget nem láttam, pedig ismerek 1-2őt.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Chaser #17742 üzenetére
Ezért mondjuk, hogy olyan klíma kell, ami olyan gyártótól van, hogy az minden modellben hozza azt, hogy nem akar elromlani magától.
Cseszheted te a sokéves garit, ha nyaranta fossa össze magát, és 1 hónap mire kimegy a garis szerelő.
Az a jó, ha sokévig nem akar megmakkani, garanica ide vagy oda.Ha az általam ismert szerelők, akik évtizedek óta a klímákból élnek, azt mondják hogy a japán klíma a faja, mert nem kell kimenni javítani, és mert elégedett vele az ügyfél, akkor hiszek nekik.
-
Zeki
nagyúr
válasz
Chaser #17736 üzenetére
Nyilván a mai világban senki nem garantál semmit.
De a hosszútávú szerelői tapasztalatokra érdemes hallgatni.
A hosszú gari csak piacszerzéses beetetés. Az sem jobb a többinél.
Vagy lehet hogy a többi jobb, csak nem foglalkoznak azzal, hogy most 4- 5 év garancia legyen mindenre. -
válasz
Chaser #17738 üzenetére
A hitachira elvileg teljes körű 10 év garancia vonatkozik. Azonban évi 2 karbantartással, így majdnem kifizetsz egy másik klímát 10 év alatt. Ezért sok értelmét nem látom neki, mert akkor is csak öregszik a klíma és előbb-utóbb kukázni kell majd. Én inkább majd kitisztítom magam ha lejár a 2-3 év amit szoktak rájuk adni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
Chaser #17704 üzenetére
a 3kw a leadott hűtési teljesítmény, a felvett ennek maximum a harmada, a valóságban nem nagyon fogyasztja a maximális teljesítmény felét sem üzemi körülmények között (nem megy teljes kakaón)
nézz utána a seer eer cop scop értékeknek és azok jelentésének.
mi konkrétan nem fogyasztottunk lényegesen több villanyt idén az elmúlt hónapban mint tavaly az év azonso hónapjában klíma nélkül
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest