- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
válasz
zozzo698 #3913 üzenetére
Én a "smart inverter"kifejezést leginkább a Samsung gépeivel kapcsolatban láttam, bár őszintén szólva ott sem nagyon tudom, hogy mit jelent pontosan. Igazából csak különböző marketing szövegeket hallottam, de pontos magyarázatot még nem. A Midea termékeit szerencsére nem nagyon ismerem, és bízom benne, hogy ez így is marad. Amíg sikerül az ügyfeleimet a minőségibb berendezések felé orientálni, addig a Midea féle készülékekre nem nagyon kívánok időt és energiát szánni.
Kedden bármikor hívhatsz, dolgozom. Ha véletlenül nem veszem fel, akkor igyekszem visszahívni mindenkit.
-
zozzo698
tag
Sziasztok,
Mit takar egy "smart inverter" jelzés egy midea MSR 09HRN1 2,6 os készüléken olvastam.
zozzo -
Mercutio_
félisten
Attól is függ mennyi időre tervezik, ha 5 évnél kevesebb az on/off-nak nincs konkurenciája
Ja, kis magyar reality : Praktiker Midea klímák, oldalukon ott virít nagy betűkkel, hogy "5 years warranty", információ :"az angolul van, tehát nem releváns, mi 1 évet adunk rá "
Kérdés :" Van valami egyéb feltétel? "
Válasz :" Szerintünk nincs, esetleg a dobozban lévő papíron, ha fel van tüntetve, de azt vásárlás előtt nem bonthatjuk ki "
AUX klíma megvétele után, garipapir érvényesítésnél ugyanez az alkalmazott egy külön bélyegzőt elovesz, pecsétel, felirat," ezen készülékre csak a jótállási jegyen feltűntetett szakszerviz általi uzembehelyezes esetén érvényes a garancia"
Pluszbónusz : jótállási jegyen csak forgalmazó van, szakszerviz nincs -
Hoorus
őstag
Villanyszámlát mennyivel dobta meg abban a 3 hét nonstop működésben?
(#3795) windy: Igazad van, ebbe nem gondoltam bele.. Mondjuk pont a klímás szaki ajánlotta a Midea-t, aki utána be is szerelte, mert szerinte megbízható.. (Anyagi érdeke nem fűződött hozzá, boltot nem ajánlott) Annyit mondott, hogy ebben a 135000 Ft-os kategóriában elég jó.. Azt már akkor is tudtam hogy nem egy Daikin, dehát ez van
-
windy
tag
Neked és még sok embernek hűti a lakását Midea gép. Te és sokan mások csak a saját gépüket látják, azzal van tapasztalat. Ha szerencsés vagy, akkor jó pár éven keresztül nem is lesz vele problémád. Mi viszont, akik klímákkal foglalkozunk nem egy-két készülékből ítélünk, hanem több tíz, esetleg több száz darabból. Sajnos így viszont kirajzolódik egy-egy márka valós arca, ez pedig a Mideánál igen elkeserítő képet mutat. Ezért nem ajánljuk senkinek, mert túl nagy a meghibásodási arány.
-
Mercutio_
félisten
Praktiker, Baumax most is árul ~75k - ért 2,6-3,5kW-os névleges hűtő teljesítményű (persze tudjuk, hogy ez ahogy a hatékonysági mutatok is vagy igazak vagy sem) on/off klímát, tehát a ~2-3x-es szorzó továbbra is fennáll.
Praktiker az konkrétan 3,5-ös AUX-ot hirdet. (és valami midea-t de az a nagyobbik rossz, ha jól vettem ki)És egy elég széles réteg van, akinek ennél több nem fér bele a keretbe (még a szerelést /uzembehelyezest se biztos, hogy szakemberrel vegzi) , de a nyarat nem 30 párfokos melegben akarják tölteni.
Esetemben tudod, hogy alapból a jobb, belépő inverteres gree környékén nézelődtem, de közben felmerult egy 2-300k-s váratlan kiadás, így már a 2 klíma esetén megsporolt 50k is számít
Persze, ha picit többért van jobb alkatrész ellátású, megbízhatóbb, csendesebb belső/külső egységű ajánlat annak én örülnék a legjobbanA másik dolog, hogy ha valaki úgy látja 5 év múlva lakást vált, akkor olyan klímát néz ami azt az idotavot lefedi, és erre az 5 nyárra (panel esetén) kalkulálja a kisebb/nagyobb fogyasztásból eredő megtakarítást (ami ha nem tévedek ebben az esetben nem kompenzálja a felárat
)
-
alázógyík
addikt
válasz
-HajTömeg- #3762 üzenetére
Nekem most lesz 2 éves a Midea Inverteres klímám.
Nagyon jól hűt, eszméletlenül keveset fogyaszt.
Kicsit hangosabb a kültérije, amit felhozhatok negatívumként.Én innen rendeltem,
-
windy
tag
A Midea egy elég gyenge minőséget képvisel. Tudnék róla mesélni mennyi féle-fajta hibával sikerült eddig szembe kerülni ezzel a márkával kapcsolatban. Mi már kb. öt éve egyáltalán nem árusítunk és telepítünk Mideát, és elárulhatom, nem azért, mert nekünk nem kell az a jövedelem, amit ebből a márkából származna, hanem nincs szükségünk a számos meghibásodásra, bosszúságra, ami vele jár. Kb., mint a Samsung...
Ha egy mód van rá kerüld el messzire.
-
krezna
tag
Urak! A kérdés és a probléma a következő, amiben kérem a segítségeteket: Családi ház tetőtér beépítéssel, kb 20 nm-es szoba közvetlen tetővel nem érintkezik. Alapvetően hálószoba ( 2 felnőtt 2 pici baba) lesz majd egy 2-4 évig, utána majd egy kamasz fiú szobája. Sajna lóvé nuku, ezért a legkedvezőbb, legolcsóbb megoldás kell. A klímahasználatunk a következő lesz (valószínű): 30 fok felett, délután 4-és este 8 között fog menni, talán néha éjfélig. Van egy ajánlatunk Gree inverteres klíma 3.5 KW szereléssel kb bruttó 170.000. De ma találtam a Szatmári áruházban Midea on/off klíma 3.5 KW 83.900+40.000 szerelés. A kérdéseim:
1. A fenti használat mellett megéri-e nekünk 4-8 éves időtartamban az inverteres klíma, vagy erre a célra bőven elég a MIDEA?
2. Minőségben a MIDEA eléri az elfogadható szintet?
3. Esetleg más ötlet?
köszi előre is a segítséget -
Soma01
veterán
Milyen márkájú klímákat ajánlotok amik kb. Midea árban vannak? Mert ahogy olvastam a Midea nem 100-as. 5 kW körüli inverteres klíma kellene, panel, zárószinti lakásba.
-
asha07lcc
tag
Sorjában , hogy egyszerűbb legyen:
Két egységen azt érted 2 külön klíma vagy dual egy kül 2 beltéri egységes gép?
A Daewoo klímádat legalább 3 féle gyártó gyárthatta, ugyanúgy mint a whirlpool gépet is legalább ennyi. Tehát alkatrészt szerezni hozzá nehéz, vagy lehetetlen ha műszaki hiba adódna.
Whirlpool esetén a tavalyi modellek nem tudom mennyire olcsók de szerintem az Electrolux is hasonló igaz annak sem ismert a gyártója.
Samsung ismert gyártó alkatrész van nem is vészes áron, a Maldives modellek tűrhetőek voltak bár kültééri elektronika hibák előfordulhatnak.LG ugyanez.
Midea Luna inverteres ... A Midea kína egyik legnagyobb gyártója és OEM gyártó is Ezeknél a modelleknél rejtélyes hibák vannak miden jó de nem úgy működik ahogy kellene sok esetben, mely csak az összes elektronika cseréjével orvosolhatóGree inverteres gépek:
A másik nagy gyártó kínában , többek között az alap Daikin modelleket is ők gyártják(FTXV25AB, FTXV35AB FTXV50AB)
Jó gépek bár egy kicsit hangosak a japánokhoz képest. Abban vitatkozom, hogy drága néhány full dc iverteres modelljét pl mi olcsóbban adjuk, mint a Midea alap gépeket. Széles szabályzási tartományú inverterek vannak bennük.És ott vannak a japán japánok ahol e tervezés is japán a gyártás meg kína, Fülöp-Szigetek,., Malajzia és Európa Csehország Fujitsu Panasonic, Hitachi, Mitsubishi Toshiba Daikin
Itt is azt mondanám a Fujitsu nagyon korrekt gép korrekt supporttal,
a Panasonic idei modelljei is igen takarékosak bár a beltéri egységek néha gagyinak tűnnek az alapmodelleknél komoly technika van bennük
Mindkettő van korrekt áron, bár az áremelési hullám itt is megvolt.Mitsubishi Toshiba szintén korrekt de a support nehézkes, Toshiba is van kellemes áron, de Mitsu is.
HItachi a 2014-es modellek jók de drága a support közepes
Daikin ami nem éppen a GREE gyártású alapmodell(technikailag az a GREE Cozy) nálam nem a kiváló hanem az átlagos a japán alapabb modelleknél, igaz a prémium modelljei drágák de más minőségúek, alkatrész horror árú, de a support kiváló.
És még rengeteg márka létezik pl kifutó all dc inverteres dual gép 1 kül 2 beltéri egységgel ami kevesebbe jkkerül mint 2 alap inverteres Midea.
Ha írsz privátot kapsz konkrétumokat is.
-
Slundi
csendes tag
Sziasztok!
Van már egy Daewoo (3.5kW split) klímám a földszinten és most a tetőtérbe is szeretnénk hűtést. Két egység kellene. A kisebb 2.6kW egy hálószobát hűtene és a nagyobb 3.5kW a tetőtér több részét. Fontos az ár, de azért legyen tartós és megbízható. A harmadik szempont a csendes üzem.
Órák óta olvasgatok de nem mondhatnám, hogy közelebb jutottam a megoldáshoz.
Ezeken tanakodom:
-A Whirpoolt tavalyi modelleket olcsón adják
-Samsung Maldives-t a márka miatt tartom jónak, de nem sok tesztet láttam róla
-Midea Luna. Jó ár, de nem isemrem
-Gree. Nem ismerem a márkát és ahhoz képest drága. Viszont itt jókat írtok róla.Bármilyen érvet figyelembe veszek más márkákra is. Szóval milyet vegyek és ki tudná beszerlni Budapesten?
Köszi szépen és üdv.
-
szumoo
senior tag
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy egy 3,5 kW-os, inverteres Midea klímának kb. mennyibe kerül a szezon előtti karbantartása? Esetleg Budapesten erre szakembert valaki tudna ajánlani?
Jöhet privátba is..
Köszönöm
-
ftsaba28
csendes tag
Szaisztok!
Szerinetek ebben a lakásban hol lenne a legjobb elhelyezni a klímát
Ezt néztem ki Midea MSR-12HRN1 -
Möhe
addikt
Lassan körvonalazódik a dolog és leszűkült pár modellre a dolog.
Midea MS9AU-12HRDN1 Luna 140k
Samsung AR09FSFPKGMNZE Maldives+ klíma 150k
Samsung AR12FSFPKGMNZE / AR12FSFPKGMXZE MALDIVES + INVERTER SPLITKLÍMA 157kMelyiket lenne érdemesebb?
A midea 5, a samura 3+2 év garancia van. Tégla társasház, nyugati háló szobába lenne (~28m2), télen fűtés is lehetne a konvektort kisegítve/felváltva ahogyan sikerül. ma holnap meg is rendelném.
-
zolikaDB
veterán
válasz
asha07lcc #3474 üzenetére
Mi mar valtottunk privatot. De erdekelne a dolog szamszerusitve is.
Amit parommal kisilabizaltuk, az az, hogy:
- maradek 3.5kW-os on-offok 100-120 kozott vannak, vortex, midea, nord, markas nem nagyon van
- alap inverteres 3.5kW-osok, 110-150 kozott, vortextol, es 150 korul van az elso samsung.
Namost nekunk a szoba kozepere kellene, onnantol meg 3 meterre van a fal, ahol ki lehet vezetni a csoveket. Erre tavaly osszel durva 50k szerelesi dijat mondtak.
Ha tudnek venni 70 korul on-offot, az jo lenne, ha kinai is. De 100-ert nem veszek kinai on-offot, ha 110-ert ott az inverteres vortex az edigitalban.
Kerdes, h te mit szolsz ezekhez a dogokhoz, arakhoz, es milyen savban tudsz javasolni alap inverterest? Mert ugye egy 50k-s sporolas eleg nagy osszeg.
A fenti arak debreceni cegek webes arai. Csak idevalosi johet szoba.
Szoval van olyan azsiai (nem samsung, lg, daikin) inverteres amit te nyugodt szivvel beszerelsz, mert: ha elromlik, van alaktresz/ritkan romlik el? -
asha07lcc
tag
válasz
prekyou #3446 üzenetére
A távkapcsoló és a beltri nagyon a Gree-re emlékezett a Yamatonál a kültéri is, kapillárcsöves alap tűrhető gép
Vortex VAI-A09A1D Aux gyártésú inverteres kapilláriscsővel egy igen egyszerű gép.
Orion OSPL 9000IN sokféle gyártás azonos matrica,. Aux, Gree. midea teljesen noname is van közöttük.
Olvass privátot
-
alexka79
csendes tag
Egy MIDEA Luna MS9AU-12HRDN1 inverteres klímát néztem ki, teljesítményre elég lenne szerintem a 3.5 kW, max. 3-4 fokot kellene hűteni 30-40 nm-en. Van tapasztalat, vélemény ezekről?
Max 150.000-ig milyet ajánlotok még?
Előre is köszönöm!
-
windy
tag
On-off klímát már nehéz találni, talán pár Midea, meg néhány noname van a piacon még. Ezeket azért nem nagyon erőltetném, elavult technológia. Alacsony árkategóriában Gree, Maxa, HD, amivel érdemes foglalkozni, vagy most sok helyen akciózzák a Samsung gépeket is, a tavalyiakat.
-
asha07lcc
tag
Midea saját maga gyárt. Az egyik nagy OEM gyártó kínai jelentős részt a Toshiba licensz kompresszorai kerülnek a gépekbe amit szintén a Midea gyárt.
Az utóbbi években a temmékek minősége erőteljesen csökkent de megbízhatóak ennek ellenére.
az MSR12HRN1 egy on-off 3,5 kw klíma a 100 e kimagaslóan drága érte(hacsak nem a 2 db annyi) használtan, mivel 140e körül már inverteres 3,5 kw széles szabályzási tartományú gép is van.Privátban megírtam a Midea új árát.
-
Möhe
addikt
üdv.
Ismerős ajánlott nekünk 100k körül egy Midea MSR 12HRN1-t ,neki van 2 kisebb a lakásában régebb óta ebből a márkából.
Erről a márkáról még csak nem is hallottam, milyen szerkezet? Megbízható?
Honnan érdemes netről rendelni?
-
törölt tag
sziasztok,
azzal kapcsolatban kérném a véleményeteket, hogy légkondim berázza az egész házat, folyamatos, mély hangú vibrációt hallani a lakás összes helyiségében.
ez egy társasház, a legfelső emeleten lakom, a kültéri egység pedig a felettem levő lapostetőn van. két darab nehéz betonlapra van lecsavarozva, a betonlapok alatt pedig több réget hungarocel és polifoam, kb. 10 centi vastagon.ami érdekes, hogy nem csak hűtéskor hallani a remegést, hanem fűtéskor is
ha csak a ventillátort kapcsolom be, akkor nem zajos.egy 5 éves midea split klímáról van szó, de már újkorában is ilyen volt, csak mostanra lett elegem belőle, már komolyan fontolgatom, hogy leszerelem inkább...
-
asha07lcc
tag
válasz
sittes79 #3373 üzenetére
Ezek nettó listaárak. A HRDN és HFN végú az inverteres .. Vezérlésben a Gree jobb nálad is dc-s kültéri ventijú egész jó gép van, mig a Midea alaptípusok nem ilyenek,. DE nem is ez a fő baj, hanem a 2012-től tapasztalható rejtélyes hibák sora.
Jobban jártál a Gree géppel szerintem.
jelenleg a 2,6-os Midea nincs majd valamikor lesz. -
asha07lcc
tag
Midea árváltozás:
új listaár nettó
"LUNA sorozat" Inverter , Digitális kijelzés, R410A hűtőközeggel
MS9AU-09HRDN1 2,78 2,72 R 410A 127 500 Ft
MS9AU-12HRDN1 3,42 3,52 R 410A 138 000 Ft
MS9AU-18HRFN1 5,00 5,13 R 410A 210 000 Ft
MS9A-24HRDN1 6,75 7,71 R 410A 255 000 Ft
"Premier 3D Full DC" Inverter, exkluzív megjelenés, levegő ionizer
MS11PU-09HRFN1 2,8 3,16 R 410A 213 000 Ft
MS11PU-12HRFN1 3,6 3,86 R 410A 221 000 Ft
"VERTU" Inverter Digitális kijelzés, Ionizátor, "GoldenFin", R410A hűtőközeggel
MSV1-09HRDN1 2,6 (0,69-3,28) 2,9 (0,95-3,86) R 410A 139 500 FtRégi listaár nettó:
"LUNA sorozat" Inverter , R410A hűtőközeggel
MS9A-09HRDN1 2,6 (0,69-3,28) 2,9 (0,95-3,86) R 410 A 118 100 Ft"VERTU" Inverter Digitális kijelzés, Ionizátor, "GoldenFin", R410A hűtőközeggel
MSV1-09HRDN1 2,6 (0,69-3,28) 2,9 (0,95-3,86) R 410 A 139 500 Ft"3D DC Premier" Inverter , 2013-as modell, Digitális kijelzés, R410A hűtőközeggel
MS11PU-09HRFN1 2,80 3,16 R 410 A 207 540 Ft
MS11PU-12HRFN1 3,60 3,86 R 410 A 215 430 Ft"LUNA sorozat" Inverter 2013-as modell, Digitális kijelzés, R410A hűtőközeggel
MS9AU-09HRDN1 2,78 2,72 R 410 A 122 240 Ft
MS9AU-12HRDN1 3,42 3,52 R 410 A 131 210 Ft
MS9AU-18HRDN1 5,10 5,42 R 410 A 206 190 Ft
MS9A-24HRDN1 6,75 7,71 R 410 A 277 630 FtBocsánat ha untattam valakit.
Ha kéritek akkor más márkát is beteszek amiről tudomásom van.
-
kalle25
újonc
Köszönöm!
A probléma, hogy kisvárosban lakunk, egy klímás van itt, tehát logikusan a szerelés - esetleges reklamáció -miatt őt választjuk. Nála nincs Gree, csak Lg, Samsung, Whirpool és Midea. Tehát ebből mit választanál? Nem tudom, de én idegenkedek a Whirpooltól, annak csak 2 év a garanciája, és LG márkakereskedő létére LG-t egyáltalán nem ajánlott, mondjuk a Samsungot se, de mikor rákérdeztem azt mondta, hogy hangos, nem ajánlja. A Midearól meg még csak nem is hallottam. :S
-
kalle25
újonc
Sziasztok!
Klímát szeretnénk vásárolni, az üzletben a Whirpool AMD-351/1-et vagy a Mideát ajánlották. Neten néztem a Samsung 2014-es új modelljét a Tiangle Good-ot, de arra azt mondta, hogy a samsung klímákat nem ajánlja, mert hangosak, az új modell meg leghamarabb májusban érkezhet meg. Van tapasztalat a Whirpool és Midea klímákkal? Melyiket ajánlanátok? Esetleg más készüléket?
60m2-es panellakás, tetőri, nyugati fekvésű lakásról lenne szó. A szaki azt mondta egy 3,5kW-os elég lenne.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
asha07lcc
tag
http://satex.bg/bg/product-view/33.html
http://www.bittel.bg/product/336/inverter-air-conditioner-nippon-kfr-14dc-lux.htmlhttp://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B8-neo-elite-crown-nippon-sang/37739-nippon-kfr-14-dc-lux-%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B8-%D0%BE%D1%82%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8.html
ez volt az az Auxokkel együtt egy cég hozza be és teríti a multiknak az onoffost.
Az inverteres egyszerű kapillárcsöves 1 sebességes vsnti a kültériben mint a Midea régi invertereseiben.
Nem tudom alkatrész honnan lesz hozzájuk.
http://satex.bg/bg/search/2.html
Majdnem ilyen árakon van Gree inverteres is elektronikus adagolóval és DC inv kültéri ventivel.
Az azért jobb megoldás még a Daikin is használja. -
adamdh
csendes tag
Sziasztok!
160e Ft-ig keresnék klímát(3,5kW), de nem nagyon igazodok el, hogy mi lenne a legjobb választás.
Eddig Mideat, Nordot, és Samsungot javasoltak. Itt újabb 3 márkával találkoztam, és végképp nem tudom melyiket válasszam. Szerelésre eddig 45e, és 60e ajánlatokat kaptam.
Ti mit javasolnátok?Segítségeteket előre is köszönöm.
Adam -
asha07lcc
tag
A végfelhasználót a normális minőség megbízhatóság és az ár , alkatrészellátás biztonsága és költsége érdekli.
Az alap Daikinoknál jobbak a Fujitsu alap LMCA LECA sorozatú gépei szerintem.
Takarékosabbak, szélesebb a szabályzási tartományuk és ugyanolyan tartósak, garancia után is van alkatrész ha kell és olcsóbb mint az alap Daikin termékekhez.Az LLC LLCA sorozat talán hatékonyságban egyéb mutatóban a Daikin FTXNL9 sorozatához nagyon hasonló.
Ott meg még nagyobb az árkülönbség.Teljese korrekt módon nem lehet összehasonlítani őket, mivel mindegyik valamiben jobb vagy rosszabb a másiknál. Ráadásul meghibásodási statisztikát eleven ember még nem látott egyik esetben sem, mint ahogy a többi márka esetében sem jellemzően publikus adat ez,.
És olcsóbbak is.A két fenti márkán gyakorlatilag azonos az árrés mint ahogy a Panasonic esetén is ugyanekkora így a feladatra alkalmasabb és ár-értékarányban jobb terméket javasolom ha a support egyforma.
De meg lehet fordítani a kérdést: ha egy termék jobb takarékosabb olcsóbb komfortosabb és a felhasználó számára nem derül ki soha mennyivel tartósabb(?) akkor mi indokolja az egyik vagy a másik termék, márka ajánlását?
Csak az a kijelentés, hogy valaki azt állítja jobb? Vagy az a szemantika mely egy márka kiemelését célozza?
Műszaki indok esetleg? Komfort indok esetleg? Mert a szabályzási tartomány kis helyiségenél az pl
Vagy az, hogy a Fujitsu esetén az importőr magas árrést ad? Miért, a többinél nem?
Ugyanezzel a logikával a Daikint is javasolja az akinek az szimpatikusabb, nyilván van ott is árrés, de alátámasztva az a kijelentés nem lehet, hogy jobb vagy rosszabb, egyeséval kell minden terméket megnézni és a saját kategóriájában összehasonlítani a másik termékkel.. Műszaki tartalom, ár-érték arány maga a naturális ár tartósság(statisztika van bármelyikről is?)és még sok paraméter alapján.De csak úgy kijelenteni, hogy az egyik jobb és kész szerintem nem helytálló.
Daikin esetében tapasztalom sok esetben ezt ,és van is Daikin ami magasan jobb mint a kategóriában a versenytársai, de a KATEGÓRIÁJÁBAN.
Vagy vannak olyan termékei ami a másik verenytársnál nincs is, ott meg abszolutt győztes, műszaki szempontból.
De a konkurrenciának is vannak termékei amik a saját kategóriájukban jobbak szerintem a Daikin termékeknél.És persze ha valaki valamit javasol nyilván szeretne profitot akárminek is hívják a berendezést.
Lényeges a garancia utáni alkatrészellátás, de lényegesebb talán még annál is az ár, és a Daikinok esetében nem mondhatjuk, hogy nem meglepő néhány alkatrészár.
Persze a Fujitsu sem szégyellős, de a még megfizethető kategóriában van a gép használt értékéhez mérten.
Daikin esetén az alkatrészár meghaladhatja egy tételben is a gép újkori árának 50%-át ami annyit jelent egy alkatrész is drágább lehet, mint egy monosplit sima használt értéke.
Megemlíthetném még a Hitachit is az alap gépei azokbnak is egészen jók csak drágábbak a Fujitsunál.Nagyobb gépek esetén a helyzet is más az egy másik kategória.
Persze jó a Toshiba is és Mitsubishi sem kutya ott egy kicsit akadozóbb az alkatrészellátás de van.Ne feledkezzünk meg a Panasonicról sem az is japán
És ott lohol a sok kis koreai meg kínai.
És a kínaiak sok esetben kooperálnak a japánokkal(Daikin-Gree, Midea-Toshiba például)
-
windy
tag
válasz
lili_lili #3255 üzenetére
Mindenképpen inkább Samsung, mint Midea. A Maldives nem olyan vészes, ha egyáltalán találsz még belőle valahol, akkor érdemes lecsapni rá, mert nagyon lenn van az ára. Azért olyan olcsó, mert a Samsung hagyja lecsúszni az árakat az eladások érdekében.
Egyébként tévedsz a Daikinnal kapcsolatban. Nem annyira drága az, mint sokan gondolják. Nálunk olyan akció van még most két hétig, hogy elengedjük a telepítésből a munkadíjat, így telepítéssel együtt egy Daikin készülék ára már egészen elérhető közelségbe kerül
-
lili_lili
újonc
sziasztok,
látom, hogy itt vannak tényleges szakértők is légkondi-témában, kérlek válaszoljatok!
szeretnénk beszerelni egy klímát a lakásunkba. 2db szoba van egymás mellett, ugy gondoltuk, egy db klíma elég lenne (nem akarunk hideget, csak hogy nyaranta elviselhetőre hűtse a levegőt) a két szoba bejáratával szemközti falra.
1) ez lehetséges megoldás-e, ha a többi helységet nem akarjuk hűteni, és a két szoba alapterülete összesen 30m2 lehet max. ?2) a netes kutatás alapján először a Samsung Maldives gépeket néztem ki, árban és felszereltségben okésnak tűnnek. viszont egyrészt gyanús lett, hogy mindenhol ezek vannak leárazva, illetve itt is olvastam régebbi hozzászólásokban, hogy a hivatásos szerelők nem ajánlják. drága a fenntartása? gyakran hibásodik? mit ajánlanátok helyette, ha nem tudunk beruházni egy 3-4 száz ezres Daikinra például (akármennyire is mindenki ezt javasolja). A Midea-król mi a véleményetek? olcsó=gagyi?
Köszönöm a segítséget
Lili
-
asha07lcc
tag
válasz
Susu582 #3178 üzenetére
Néhány multi kültéri szabályzási tartománya hűtésben és fűtésben:
Gree és klónjai:
GWHD(24)NK3#O 7,10 (2,20~10,00) 8,50 (3,60~11,00)Fisher
Midea klón)
FS3MIF-270AE2 trio 7,41(5,19~9,63) 8,31(5,82~10,5)
ez téves adat lehet mert így nincs értelme az inverteres vezérlésnekHaier:
3U19FS1ERA trio 5,4 (1,5-7) 6,5 (1,8-8)
1 db 2 kw beltérivel is elindul, nem kell hozzá több beltérit csatlakoztatni
3 beltérivel van belőle akciós szett úgy tudom kültéri all dc-s( a ventilátor is)Midea és klónjai :
M3OD-27HFN1 7,90 8,20 szabályzási adat nincsHD(Chigo klón) ha tényleg nagyon szűk a költségvetés
HDO3MI-270C 7,8 (0,78~8,96) 8,99 (0,97~10,34)(Chigo név: C3OU-21HVR1)
HDO3MI-210C 6,00 (0,94~7,70) 7,22 (1,14~9,34)(Chigo név: C3OU-27HVR1)
1 db 2 kw beltérivel is elindul, nem kell hozzá több beltérit csatlakoztatni
nagyon visszaszabályoz nem is drága sőt olcsó de Chigo gyártás.Mitsubishi twin rotary kompresszor van benne. Kültéri venti Welling-Midea YDK-60-6P3-4 2 sebességes Ebből is van akciós szett.LG:
MU3M19 5,3 (1,35-6,33) 6,3 (1,41-7,27)Fujitsu:
AOYG 18 LAT3 trio 5,4 (1,5-6,8) 6,8 (1,5-8,0)
AOYG 24LAT3 trio 6,8 (1,5-8,5) 8,0 (1,5-9,2)Panasonic:
CU-3E18PBE 5,2(1,8-7,3) 6,8(1,6-8,3)Toshiba:
RAS 3M26 UAV-E 7,5 (4,2-9,0) 9,0 (3,0-11,2)Daikin:
3MXS40K 4,0 (1,5-4,2) 4,4(1,5-4,7)
3MXS52E 5,2 (1,5-6,5) 6,8(2,3-7,3)
3MXS68G 6,8(2,4-8,7) 8,6(3,0-10,6)Hitachi:
RAM-53NP3A (1,8-5) ( 2,5-6,8)A japán és koreai gépek mind all dc inverteresek(a kültéri)
-
Susu582
újonc
válasz
asha07lcc #3176 üzenetére
Köszönöm az eddigi válaszokat.
A három kültéri egység sajnos nem jöhet szóba. Egyrészt a szomsédok, (azon az egy falon nam zavarna senkit) másrészt külső panelfalra drágán szerelnek, harmadrészt a nyugati falra kerülő kültéri az erkélyt megtöltené meleggel, ami így használhatatlanná válna.
A cél valóban az, hogy ne "dögöljünk meg a melegtől". Múlt nyáron 33 fok volt a 13nm-es nyugati szobában, a nagyobban és a keletiben 31fok. Ha el tudnék érni egy 27 fokot annak már örülnék.
Szemelőtt tartva ezt és a költségvetést. Mivel a triál megoldásnál ára miatt legfeljebb Gree vagy Midea jöhet szóba, Míg az egyetlen mono felszerelése esetén meg tudnék engedni egy jobb eszközt. Elképzelhetőnek tartja bárki, hogy elérhető ez a nem túl nagy álomnak számító 27 fok a szobákban?
Köszönöm mindenkinek. -
windy
tag
Nem a kínai szóval van a baj, hanem a mindenáron való legolcsóbb árakra való törekvéssel. Kínában is gyártanak elfogadható sőt kimondottan jó minőségű sajátmárkás termékeket, csakhogy azoknak az ára is magasabb.. Azok a cégek, akik a Vortexhez hasonló gépeket hozzák be az országba, kinézik a legolcsóbb terméket az alibaba.com-on vagy valami hasonló portálon, és azt rendelik le, hogy a magyar piacon is a legolcsóbbak lehessenek. Nem érdekes, hogy milyen jellemzői vannak a készüléknek, nem számít az alkatrész-utánpótlás, igazából semmi sem, csak az alacsony ár. Minden mást lehet hamisítani. Már kinn Kínában olyan cimkét nyomnak rá a gépekre, amit csak rendelnek tőlük, semmi sem drága.
A nagy kínai gyártók, Gree, Midea, Haier, Hisense, talán azok, melyeknek a minősége is elfogadható, jó. Ezeknek már vannak mérnökeik, van innováció, bár ez azért még leginkább a japán gyártók termékeinek visszafejtésére és másolására szorítkozik. Ők is gyártanak mindenféle néven klímákat, de a saját márkanéven forgalomba hozottak felelnek meg leginkább a felállított minőségi követelményeknek. Ami kihullik a rostán, az alacsonyabb áron más néven kerül forgalomba.
Szóval, senkit nem akarok kínaira rábeszélni, de ha a pénztárca szűkössége határt szab, akkor jól körülnézve és utánajárva, ezek közül is lehet jól választani.
-
asha07lcc
tag
válasz
Hiperhuje #3135 üzenetére
Szép hozzászólás, de a Midea ezen típusa nem is kaphat H tarifát, mert az A2/20C esetén COP nagyobb mint 3 feltétel nem teljesül....
Ez pedig alapja a H tarifának.
A másik probléma, hogy az MSC18HRDN1 a szervízanyaga szerint és sok feltelepített gép ismeretében nem egy vitéz darab, de nem találkoztunk olyannak ami ilyet csinál.
A teljesítménye esik az kétségtelen mert a kültéri egységben nincs elektronikus adagolás, de -15C-igf üzemképes és az a tapasztalat az is.
Itt a teljesítménycsökkenést és a problémát okozhatta más is, ha a hűtőkörben kevés a hűtőközeg pl nagyobb hidegben kisebb a térfogata és a meleg oldalon nem tud akkora hőmennyiség fejlődni, hogy a beltéri ventit a vezérlés beindítsa(pongyolán de érthetően). Azaz az ott lévő csőtermisztor szerint alacsony a csőhőmérséklet ezért az elektronika csak csökkentett forduléattal engedi menni a ventit.
Lehet telepítési hiba csőszűkület hűtőközeg hiány vezérlési probléma stbMost ebben a 0 fok körüli időben meg kellene nézni a kültéri ha be van a gép kapcsolva mennyire jegesedik olvasztástól olvasztásig le abból lehet dolgokra következtetni
Ha csak nincs melegebb éppen:
http://www.idokep.hu/hoterkephttp://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.acnklima.gr%2Fdownloadfile.php%3Ffile%3D.%2FDynamicpics%2Fpdf%2F31_MSH-18HRDN1-QC2.pdf&ei=IxsBU8nHLMmshQfWr4DAAw&usg=AFQjCNEAB1TqXCk4FEn4SDM61xFYQobhbw&bvm=bv.61535280,d.ZG4
Itt a szervízanyaga, bele lehet nézni.27 oldal körül.
Szerintem meg kellene nézetni hozzáértővel.
-
windy
tag
válasz
Hiperhuje #3135 üzenetére
Hello!
Az teljesen természetes, hogy a fűtésüzemben a kültéri egységből csöpög a víz, hiszen ilyenkor a kültéri egység hűt, ott van hideg felület, amin a külső levegőpáratartalma lecsapódik, és lefolyik a készülék aljába.
Tudomásom szerint egyébként a Midea MSC18HRDN1 tipus működési tartományának alsó határa fűtésüzemben -15 °C, tehát -5 fok alatt kényelmesen kéne még tudni fűteni.Azt, hogy mitől csattog, egy szerelő tudná megmondani, a helyszínen megállapítva, de semmiképpen nem jelent üzemszerű működést. Érdemes lenne minél hamarabb megnézetni, nehogy sokkal nagyobb probléma legyen belőle.
-
Hiperhuje
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez egy szakmai fórum, és én nem értek a témához, de szívesen átadnám tapasztalataimat, az ide benéző, hasonlóan laikus érdeklődők részére.
Az, hogy én is itt jártam korábban, azért történt, mert 8 éve beköltöztem egy tetőtéri lakásba, és nyaranként nagyon szenvedtünk a melegtől, tehát, klíma kellett!
Sajnos az akkori anyagi lehetőségeink, nem engedték meg (komoly) készülék vásárlását.
Így hűtésre, 5 év szenvedés után bekerült a nappaliba egy Midea MSC18HRDN1, ami akkor, a gyártó termékei között, jónak számított. (Boldogok voltunk!) Nyáron remekül tette a dolgát.
Sajnos, egy év múltán, rá kellett jönnöm, hogy a klíma akkor jó ha tud fűteni! Ugyanis bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy önhibánkon kívül, elzárják a gázt, a mi esetünkben is ez történt. Hálózat felülvizsgálatának kapcsán, 4 hónapig nem volt. Akkor tévedtem ide.
Ez úton köszönök minden segítő szándékát Sz.F. úrnak, aki a fórum aktív, érdemi hozzászólója, és a téma szakértője!
Mivel a gáz kérdése rendeződött, így nem vettem több klímát, de beköttetem a Mideára a H tarifát.A lényeg a következő:
A készülék arra alkalmas, hogy max -5 fokig fűtsön! Ezen külső hőmérséklet alatt, már a beltéri egység ventilátora jelentősen lelassul, hiába bármilyen beállítás. A kültéri egység zajszintje pedig megnő. Ekkor, mivel nem szeretném, hogy meghibásodjon, inkább kikapcsolom.Ma már csak olyan készüléket vásárolnék, ami garantáltan fűt akár -15 fokig. H tarifával számításaim szerint megéri!
Ide vonatkozóan a szakértő urakhoz lenne kérdésem.
Az, hogy télen a kültéri egység testéből csöpög a víz, az rendben van?
-5 alatt a kültéri csörgő, csattogó hangot ad, mitől?Üdv!
Hh
-
windy
tag
válasz
asha07lcc #3112 üzenetére
Persze, természetesen bele lehet kötnöd minden szóba. Magyarországon ahhoz, hogy egy cég létezhessen, valamilyen cégformát választani kell, és itt nem ezen van a hangsúly, hogy Kft, vagy Rt, hanem, hogy mögötte áll-e a gyártó, azaz hivatalos gyári képviseletről beszélünk-e vagy pedig a kft. importálgatja-e be csak úgy a gépeket. Erre igen jó példa a Fujitsu, amit néhány éve még a Klímaáruház importált, jelenleg meg a Columbus, míg ők átálltak a Hitachi-ra. Vagy a Midea, amit egy-két éve még öt-hat cég is hozott be az országba, vagy a Toshiba, Mitsubishi, melyeket szintén mindenféle kis Kft-k,Bt-k "importálnak". Az LG, Samsung Daikin teljesen hivatalos gyári képviselettel vannak az országban, melyhez komoly infrastruktúra, szervízháttér, mérnöki gárda, raktárkészlet, kiépített viszonteladói, disztributori, dealeri hálózat kapcsolódik, ezzel a lehető legnagyobb biztonságot nyújtva a felhasználók számára. (az más kérdés, hogy a Samsung meg az LG klímáinak minősége mennyire szánalmas a japán gyártókéhoz képest)
-
asha07lcc
tag
Kénytelen vagyok gép előtt ülni. Ebben a kellemes ködös időben érkeznek a visszajelzések, hogy a klímák igen nyeszlettül teljesítenek, rosszabbul, mint a páramentes hidegben.
Eddig a mai napon ezekről érkezett ilyen jellegű panasz:Daikin komfort 3,5 kw, Gree Cozy 3,5 kw Fujitsu 4,2 kw3,5kw 7 kw , Hitachi Summit 2,6 kw, Midea inverter nem tudom a típust, LG Hero 3,5 kw, Samsung Neo-Forte 5 kw .
Ez a mai termés panaszban.Rákérdeztem egy noname kínaira az meg megy halál jegesen nem áll le igaz ahatásfok ebben az esetben a béka s...ge alatt.
Annak ilyen szoftvert írtak(másoltak?) igaz az meg -5-10 fok körül kinyúvad, nem fűt nincs teljesítménye.0+5 fok között köd 100% relatív páratartalommal az az időjárás amit nagyon nem kedvelnek a klímák illetve a levegős gépek. Ahogy elindul a hűtőkör fűtésben, szinta azonnal kijegesedik a kültéri hőcserélő és nagyon hamar olvasztásra dobja a gépet. Majd márkától függetlenül.
És ez ciklikusan megy.
Jelenlegi időjárási adatok:
http://www.met.hu/idojaras/aktualis_idojaras/ -
asha07lcc
tag
válasz
ngabor2 #2957 üzenetére
Az AEG klímában nagyon nem kategüória. Nem gyárt de a gyártóját nem is tudjuk ki az. Mert olyan van, hogy több márkanév mögött 1 gyártó(GREE pl vagy Midea. a Gree Sinclair, Nord, Cascade, stb nemvek mögött)
Az igazság kiderül persze a részegységek típusainak visszakeresésekor. Még ha gyártó nincs is.
-
-
asha07lcc
tag
A jellemző tulajdonságok körében nem is maximális fordulatszámról beszéltem.
A magas COP-s gépek esetén
Mindegyik magasabb hatásfokú gép bveltéri egysége jelentős méretnövekedésen esik át vagyis a megnövelt venti kerületet nagyobb elpárologtató felület is jellemzi, valószínűleg a klímagyártóknál sem oktalanok ülnek és terveznek. tehát a felület növekedés fizikai szempontból is"lekövetésre kerül"
A felületnöveléssel együtt a légsebesség csökkentése de a megfelelő légtömegáram biztosítása igen foontos, ez szinte egységes mindegyik gyártónál.
A levegő fizikai tulajdonságai(fajhő, nedvességtartalom áramlási sebesség és mennyiség azon belul a fizikai érintkezés a hőátadó lamellafelülettel) amik folyton változnak elvileg szoftveres figyelés alatt állnak.A lamellák hőmérsékletét a fagyvédelem nem álállíthatja meg ha jó a vezérlés, mert leköveti elvileg az elektronika a hőmérsékletváltozásokat, igy a változó hűtőközegáram miatt fagyás nem fordulhat elő(elvileg) .
A lamellafelületre én is kíváncsi lennék de az sem minden a csövek"huzagolása a hűtőközeg áramlása a kompresszor kiképzése ilyen szempontból illetve a készüléken belüli cspkialakítás is befolyásolhatja a hatásfokot.
Azért a takarékos gépekbnek mind 11 kg vagy afeletti a beltéri még a legkisebbeknek is. Nem véletlen, hogy az gyako5rlatilag egy 5 kw-os onoff gép beltérije.
Az sem mindegy a lemellák felülete milyen vagy milyen anyaggal van bevonva stb stb.A Fisher FSIF77HFD- azaz MSXF-07-09HRFN1 pl 5,6 COP mellett (mivel midea) az 5 kw onoff gép ventilapátját kapta.
http://www.sze.hu/~molnarka/HO_ES_ARAMLASTAN_II/Ho_es_aramlastan_%28jegyzet%29_IRO_BELA.pdf
[ Módosította: radi8tor ]
-
Sziasztok!
Sajnos időm szűkében nem tudom végig olvasni a korábbi rengeteg hozzászólást...
Tudnátok ajánlani nekem ár érték arányban a legjobb inverteres monosplit klímát?
Gyártókkal milyenek a tapasztalatok?
Midea, Cascade, Nord???
Üdv.
Szerkesztve: Írok azért Árat: Bruttó 100e-150e körül
-
asha07lcc
tag
válasz
csasaKKP #2704 üzenetére
Szubjektív sorrend, mint mindenki másé.
Mindenekelőtt ha valaki vásárol jó lenne tudni milyen feladatra szánja a készüléket.
Mi az elvárás.
egy-egy márkán belül is vannak jobb és és kevésbé jó típusok.
A Fisher paletta a Midea kínálatával egyezik meg, volt honlapjuk, de beszüntette az importőre.
Helyette vannak egyéb honlapjai.
-
windy
tag
Ha már sorrend, akkor... (és ez is szubjektív, mint mindegyik, bár tíz év tapasztalata alapján írom)
A sor legalja, a kínai noname, vagy ha úgy tetszik OEM készülékek. Általában még fix fordulatos berendezések (szerencsére már nem kerülhetnek be az országba törvényesen) Az inverteresekkel még nagyobb a gáz, mert általában AC inverteresek, elektronikus adagolás nélkül, ami lehet még rosszabb, mint a fixfordulatos, és még nagyobb a meghibásodási esély is mint a fixeseknél. Whirlpool, Zanussi, Orion, Elektrolux, York, stb. Ezeken a márkaneveken is futnak, mivel Európában ezek viszonylag jól hangzanak, de igazából egyik sem gyárt klímát, mind "matricás" kínai gagyi.
Következő szint a nagyobb kínai brandek. Gree, Midea, Haier, a legismertebbek. Tapasztalatunk alapján a Gree ezek közül a legstabilabb, pláne, amióta szorosabbra vonta az együttműködést a Daikinnal. Midea hasonló minőség, de lényegesen rosszabb importőri háttér volt eddig, mert több cég is importálta, és bizony számtalanszor elveszett a sok bába között a gyerek, ha élhetek ezzel a képzavarral egy klímaberendezés garanciális problémáját tekintve.
Ezután következnek a koreai termékek, nevezve LG és Samsung. A Samsung valóban jól elkúrta a hírnevét a pár évvel ezelőtti iszonyatos minőségével. Nagyon sok szerelő nem volt hajlandó már az utóbbi években Samsung klímát telepíteni, mert igen nagy volt a valószínűsége, a meghibásodásnak. Viszont megkerülhetetlen volt a márka, mivel igen jó volt a marketingje, az ára is, valamint felfogták azt, hogy szüksége van a vásárlóközönségnek a dizájnos beltéri egységekre. Mostanra kicsit változott a helyzet, a dizájnos készülékek kikerültek a palettáról (gyakorlatilag egy maradt), a minőség jelentős mértékben javult, de nehéz visszaszerezni a szerelők bizalmát. Márpedig ez sokat számít, ugyanis még ha meg is van az elhatározás valakiben, hogy Samsungot vesz, egy szerelő 98 százalékban le tudja róla beszélni.
Az LG valamivel jobb minőséget képviselt, de szerintem itt meg fordult a helyzet, a mostani gépeivel több a hiba, mi például LG multi készüléket még véletlenül sem adunk el és telepítünk, gyakorlatilag az összessel baj volt eddig.A japán klímák általában jó minőséget képviselnek. Ezek közül az erős középkategóriásak a Hitachi, Fujitsu, Panasonic, felső kategóriába sorolnám a Toshiba, Mitsubishi és persze a Daikin márkákat. A japánok közül csak a Panasonic és a Daikin rendelkezik Magyarországon gyári képviselettel, a Hitachit és a Fujitsut egy-egy cég importálja, a Toshiba és Mitsubishi importőri háttere teljesen kétséges, zavaros, több cég is hozza be, ezek általában kicsi jelentéktelen kft-k. Ezt mindenféleképpen érdemes klímaválasztáskor szem előtt tartani, mert egy rossz döntés könnyen eredményezheti azt, hogy egy esetleges meghibásodás esetén heteket, hónapokat kell várni egy alkatrészre, ha nincs a gyártónak mo-i képviselete.
Sokszor felmerül, hogy milyen drága a Daikin. Ez azért ezen a nyáron nem volt teljesen igaz, mivel a belépő inverteres modellek ára simán közelében volt a többi japán gyártóénak, de számottevő, nagyságrendi különbség bizonyosan nem volt.
Egy kis tévedést azért kiegyenesítenék. A Panasonic készülékeket már nem a Daikin gyártja (pár éve még így volt.) Amióta viszont a Pana felvásárolta a Sanyo márkát, azóta maguknak gyártják a készülékeket, amik tényleg nem rosszak, de a minőségük azért elmarad a felsőbb kategóriásoktól.
-
genius91
csendes tag
válasz
csasaKKP #2704 üzenetére
Mint klímaszerelő...
1. Daikin (legjobb gépek,viszont ára is van)
2. Panasonic (legjobb ár/tudás/megbízhatóság. ugyan az a kompresszor van bennük mint a daikinokba)
3. Mitsubushi (jó,de kevés az extra és drága. kompresszor saját gyártású és megölhetetlenek.)
4. Hitachi,Fujitsu,Toshiba (szerverekbe sok ilyen klímát tettünk,teszik a dolgukat.)
5. LG (közepes kategóriáju és drágák ahhoz képest amit nyújtanak)
6. Gree,Midea (ez a belépőszint,ez alá ne adja senki...)Többit nem sorolom,mert pénzt nem érnek.
Hozzátenném,hogy az LG gépeknél nagyon soknál a beltéri kommunikációs panel 2-3év után bemondja az unalmast. Ezt 2éve orvosolta az LG,de tavaly tettünk fel egy UU48W gépet és már első indításnál kiírta,hogy nem tud kommunikálni.
A Samsungokat azért védik sokan,mert nagy név. Igen,minden másban a samsung a legjobbak közt van,de klímában egy elavult midea konstrukció. A Panasonic nagyon beindult az új VRV rendszereivel,ilyet építettünk ki idén már kétszer is. Elmondom nektek csak át van matricázva,mert amúgy Daikin az egész gépezet,ami nem baj,csak lássátok,hogy nem minden úgy van,ahogy le van írva. De mindenkinek szíve jóga,hogy mit vesz.
-
csasaKKP
senior tag
Nem vagyok klímaszerelő, de mozgolódok az utóbbi időben klíma témában.
SAJÁT sorrendem:
-Daikin(1)
-Hitachi(2)
-Mitsubishi(3)
-Fujitsu(3)
-Panasonic(3)
-Toshiba(3)
-Samsung(4)
-LG(4)
Gree(5) *partnerségben áll a Daikin-nel, Japán (!) piacra gyárt a Daikin számára klímákat (!)
-Midea(5)A fischer sz**t nem sorolom sehova, mert egy olyan cég, akinek még saját weboldala sincs... Rossz dolgokat hallottam róla.
Vannak még nálunk olyan el nem terjedt márkák, mint pl. a General Electric vagy a Whirlpool.
Noname klímák általában régebbi (elavultabb), és olykor silányabb minőségű Gree vagy Midea belsővel rendelkeznek (legrosszabb esetben a belső is noname).
A legjobb klímák kompresszora Panasonic vagy Hitachi gyártmány.
+®
-
Yany
addikt
Végülis akkor a kedves idejáró klímaszerelők a tapasztalataik alapján melyik automatikus tisztítással is rendelkező klímát ajánlják, ami 2,5~2,6 kW-os és befér 160-170 alá?
És ha sorrendet kéne állítani a márkák között, az hogy nézne ki? Szigorúan tapasztalatok alapján.
Samsung
Midea
Gree
Fuji
Panasonic
Daikin
LG
stb.Ha szép információdús választ kapok a kérdésemre, az akár az 1. hsz-be is érdemes lehet. Köszi szépen.
-
Yany
addikt
A Midea klímákkal mi a gond, hogy egy ideje itt el sem hangzik a nevük, pedig több érdeklődőnek is érdekes lehet: a SEER és SCOP értékük is igen jó, és az áruk is rendben van, közben meg az automatikus tisztításra is képesek.
-
Yany
addikt
És a Midea? Nemrég nekem is azt ajánlották, és a Samsung Maldives készülékeinél jobbak a mutatói az Oázisnak (igaz, drágább is).
-
turbobusa
senior tag
Midea klíma van a házban, beállítom a programozást, hogy kapcsoljon be s ki adott időben, de csak a kikapcsolást veszi figyelembe. Minden alkalommal a bekapcsolási időt eldobja, pedig minden esetben megnyomom az ok gombot. Mondom, meglesem a leírást, ugyanezt írja ahogy csinálom, de hiába.
Próbáltam már duplán a két alkalom beállítását követően nyomni ok-t vagy egyszeri alkalommal ahogy mindkét dolgot beállítom, de akkor is a leállási idő az ami megmarad.
R11HG/E a típusa, még ha jól tudom két modellel kompatibilis a kezelése, néztem azoknak is a leírásukat, de ugyanezt mondogatják.
Timer ON / OFF meg Time Adjustment s Ok gomb elég egyértelmű, azért nem értem ha kigyullad a led is akkor miért nem csinálja ? -
turbobusa
senior tag
Midea klíma van a házban, beállítom a programozást, hogy kapcsoljon be s ki adott időben, de csak a kikapcsolást veszi figyelembe. Minden alkalommal a bekapcsolási időt eldobja, pedig minden esetben megnyomom az ok gombot. Mondom, meglesem a leírást, ugyanezt írja ahogy csinálom, de hiába.
Próbáltam már duplán a két alkalom beállítását követően nyomni ok-t vagy egyszeri alkalommal ahogy mindkét dolgot beállítom, de akkor is a leállási idő az ami megmarad.
R11HG/E a típusa, még ha jól tudom két modellel kompatibilis a kezelése, néztem azoknak is a leírásukat, de ugyanezt mondogatják.
Timer ON / OFF meg Time Adjustment s Ok gomb elég egyértelmű, azért nem értem ha kigyullad a led is akkor miért nem csinálja ?Készülék nagyon jó, mert gyorsan hűt, inverteres, sok kényelmi funkcióval ellátott, tehát e téren panaszom nem lehet...
-
Flashcash
Közösségépítő
-
biker
nagyúr
mideának igen, csak itt jön képbe az "olcsóság" "ára"
az alacsony EER/COP értékek 3-3,2 körüli igaz?a 2,5kW fujitsu LUCA maximális teljesítménye 555/615W (3 hét alatt evett meg 29kW-ot 25 fokra állítva, nonstop futam közben) EER 4,6 körüli
a 3,5-es kb 800W maxonA midea alacsony fokozatban többet eszik?
bár aki bírja vollannyal a krízisztannak ez se sok...
-
Hoorus
őstag
Most szerelték be nálam a 3,5 kW-os Midea-t.. Teljesen jó. Bitangul hűt és aránylag halk is..
Rádugtam egy fogyasztásmérőre és olyan 1200-1400 W körül mutat 24 fokra állítva alacsony fordulattal..
Nem tudom, ez normális értéknek tekinthető szerintetek? Bocs a hülye kérdés miatt, teljesen tudatlan vagyok klíma témában..
Szerencsére bírja a hálózat is, pedig a tv és a számítógép is ezen az áramkörön van.. Bár még nem Crysis-eztem, mióta felrakták
Az pedig odadurrant azért a gépnek is rendesen...
-
csasaKKP
senior tag
Azért szívesebben adunk ki 200k-t egy 3,5-ös
vagy egy nagyobbhűtőteljesítményű klímára, mint egy 2,5-ös Daikin-re. Nagyon szimpatikus, de az ár nem. Még nem beszéltek rá teljesen.Szimpatikus a Fisher is, de nem találom még mindig a cég weboldalát. Mintha nem is létezne a vállalat... Így nem kell.
Japán márkáknál Fujitsu került szóba, de egyenlőre továbbra is a két koreai, amire kiadnék pénzt. Esetleg Midea.
-
Daffchy
őstag
-
StuG3
csendes tag
Akkor abban tudtok segíteni, hogy mi az, amit egyáltalán ne keresgéljek?
Pl van egy rakat ilyen, hogy HD, Hi-Sense, Vortex, Midea, Nord.Electroluxról annyit, hogy az Árukeresőn kültéri egység zajára 53db-t írtak, a gyári katalógusban viszont 62db!
(ami természetesen az Electrolux oldalán sehol nincs meg -> nem én nem találtam meg, hanem a linkre kattintva a "fájl nem található" fogadott), hanem egy hatszázadik klímás cég weboldalán bukkantam rá véletlenül.Nem is tudom, hogy az Árukeresőn honnan veszik az adatokat. Egy csomó minden egyebet is odaírtak, ami a gyári katalógusban nincs benne, illetve nem stimmel, pl LG E12EK azt írták Árukeresőn, hogyy antivírus, stb, a gyári oldalon meg ki volt húzva, hogy ez a modell nem tartalmazza ezt a felszerelést.
MIDEA???? Most már itt tartok!
-
havri1
félisten
Sziasztok!
Rátaláltam a topicra, és gondoltam megosztom a tapasztalatomat.
Tavaly szereltettem be egy VORTEX 2,6kW -os on/off klímát a hálószobába. BAUHAUS-ba vettem, 5 év garival. AMi már nem is igaz, mert kint a parkolóban felhívtam a garipapiron lévő telefonszámot, ami az importőr volt. 1 év abban az esetben, ha elismert, papiros szerelő teszi fel, számlával! Tehát számla nélkül esélytelen. Amit még érdemes az 1+ éves garanciákról tudni, megkérdeztem több céget (LG, SAMSUNG), csak akkor él a gari, ha szintén papiros szerelő rakja fel, és évente 1 ill 2 tisztítást is tud az ember számlával igazolni! (Ha jól emlékszem a SAMSUNG garihoz kellett az évi 2 tisztítás/karbantartás).
Na, nem tudom kinek milyen ár tapasztalatai vannak, 10e alatt nem jönne nekem ki egyik szerelő sem számlával tisztítani...kis fejszámolás, és máris rájön az ember, ha 3 évig kihúzza egy kínai csodával, máris jobb helyzetben van.ON/OFF
Otthonra, átlagos felhasználásra (nyári szezonban 4-5 hét az , amikor igazán kell mennie) természetesen figyelembe véve, hogy naponta mennyit van otthon az ember stb. nem éri meg inverterest venni, mert kiszámolva csak akkor hozza be az árát, ha erősebb használat mellett legalább 3-4-5 évig működik, mivel onnantól "termel".
Ami mellette szól, hogy az a bizonyos "kurvahidegefúj" effekt nem érezhető annyira, mint az on/off-osnál. Tehát éjjelre pl sokkal komfortosabb érzés az inverteres. (Itt arra gondolok, hogyha eléri a 24 fokot pl ami be van állítva, akkor kikapcsol, viszont 25 foknál nem maxon tekeri a kompresszort, így csak az éppen megfelelő hőmérsékletű levegőt fújja be).VORTEX
Nálam immáron 1 éve üzemel, teljesen meg vagyok vele elégedve. Hűtés közben ha a beltéri maxon megy, nem fogyaszt többet 800w -nál. (kW-os a klíma).
Ami zavar vele kapcsolatban : Amikor üresjáratban megy (hűtés), a ventilátor a beállított sebességgel pörög, tehát nem veszi vissza mint pl a cégnél a MIDEA on/off-os.
A terelő lapátot hűtés közben ha vízszintesre állítom, akkor úgy is marad mind üresjáratban, mind hűtés közben. Viszont fűtés közben más a helyzet.
Vízszintesre állítva nem megy fel egészen, hanem csak kb 45 fokos szögben, ami még rendben is lenne, viszont ha eléri a beállított hőfokot (fűtés), akkor a lapátokat teljesen lefelé irányítja. És ez nem módosítható. Ha beindul, visszaáll kb 45 fokos szögre. Engem ez azért zavar, mert ha éjjelre beállítom fokra (ősszel pl), akkor sokat megy üresjáratban, és az alatta lévű ágyunkra fújja a levegőt..hát köszi, kb használhatatlan. Az említett céges MIDEA ilyenkor teljesen lekapcsolja a ventit, tök jó..
Hűtés közben lemértem, 6 fokos levegőt tud kipréselni magából, ami sztem egész jó.Ettől eltekintve bátran ajánlott kategória ~ 65k br árért, én tervezem ennek a nagyobb tesóját a nappaliba, ami most szintén 65k körül van.
kb ennyi, remélem valakinek hasznos volt.
-
fi:zi'k
nagyúr
6 éve gondolkozom rajta.
Viszont most lenne rá keret.Én is inkább a 3,5 kW-os darabokat néztem. Az addig ok, hogy inverteres lesz, de a továbbiakban milyen? Ahogy láttam most a Midea klímák elég népszerűek.
10. emelet esetén kb milyen telepítési költségre lehet számítani? -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Van egy inverteres Midea klímám. Azt csinálja pár hete hogy bekapcsolás után elindul rendben, be tudok állítani amit akarok( pl hőmérséklet, ventilátor fordulat, terelőlemez mozgatás). De ha már megy egy ideje, akkor hiába nyomkodom a távkapcsolót, nem reagál, csak 1-2 dologra. Kikapcsolni ki tudom, meg újraindítani, de mondjuk az elején említett dolgokra már nem reagál. A távkapcsolón a kijelző világít és ott mutatja is hogy mit csinálok elvileg, de a beltéri b@szik rá. Már új elemeket is tettem bele, hiába. Ez távkapcsoló vagy inkább beltéri hiba lesz? -
csemberlen
őstag
-
krx21
nagyúr
válasz
Daffchy #2097 üzenetére
MIDEA ennél olcsóbb kategóriát kerülném... Egy dolgot általában tudni kell: a kiváló eszköz és a legjobb ár nem mindig jár együtt... Mérlegelni kell kinek mennyire fontos... Hány év múlva szerelteted fel a másikat... Akár milyen árat mondunk, mindig lesz valaki akinek az is drága és az auchan-ban kiállított demó klímát akarja fél áron megvenni... Én azt taglaltam, hogy szerintem az inverter megéri az árát... Mindenkinek mérlegelni kell mennyit szán rá, de nem feltétlenül kell megideologizálni a legolcsóbbat... Ha nagyon sok pénzem lenne és családi házban laknék biztos, hogy a legkomolyabb daikin klímát venném, mert tudom, hogy azt 10 év múlva is be fogom tudni kapcsolni, igen nagy örömmel...
A skála egyik vége a kínai, áruházi on/off, a másik pedig a japán inverteres... A minőségi különbségek minden jellemzőnél kimutathatók... Ezen a skálán a olcsóbb inverterestől merném ajánlani...Egyik barátom mondta: szerezzek neki klímát, szerelővel, de drágállotta a készüléket is és a szerelőt is...
Helyette bement egy áruházba és megvette a létező legolcsóbb klímát és a legolcsóbb Mekk Elek szerelte fel neki... Büszkén mondta, hogy 70e. alatt megvolt az egész... Utána kifaggattam és kiderült: hogy a klímát nem vákuumozták ki és nyomás teszt sem volt, stb (azt sem tudta mik ezek...) De működik!-mondta..
Majd ebben a melegben megpróbálta bekapcsolni 2-3 hónap után: Izzadt rendesen... Nem fúj hideget egy picit sem... Persze ez csak véletlen... -
LanyUs
őstag
Sziasztok!
Tetőtér - folyosóról 2 szobára irányítva kb. 50 m2 és 240 belmagasságról van szó. Eddig egy 2,2-es mobilklímával oldottam meg, de meguntam a tökölést a kivezetéssel. A hűtése éppen elegendő, viszont mellette sokat fogyaszt, mert egész nap megy fullon. Több napi gondolkodás után úgy döntöttem, hogy egy olcsóbb inverteres Gree lesz 3,5kw ( 150e körül ), de lehet, hogy 5,2-es kellene.
Nagyon fontos számomra a bacimentesség ( talán az Automatikus tisztítás, szárítás funkció az? ) , a csendes működés alacsony fokozaton és a design. Rájöttem, hogy 150e sajnos nem elég, ezért kitoltam a keretet a duplájára. Viszont akkor már nagyobb a mozgástér. Olvastam, hogy a Daikin intelligens érzékelőkkel rendelkezik, amik közvetlenül nem irányítják ránk a levegőt, stb. ezekről tapasztalat? Tetszik a samu android vezérelhetősége stb. Tehát ezek a kényelmi funkciók sem rosszak. Linkelek néhányat miket nézek:
Gree U-Poem Inverter GWH-12UBR [link]
LG A12*K ART-COOL mirror INVERTER [link]
Mitsubishi MSZ/MUZ EF35VE klima [link]
Samsung AR12FSSKABENEU Inverter [link]
Daikin FTX35JV/RX35JV (comfort)
Nehéz választani, mert mindegyik márka a saját marketingjét nyomja. A helyi szerelő pedig a Mideat és Fischert ismeri. Érdekes dolgok ezek, mert pl. a samu esetében is összehasonlítottam a típusokat 180e vs. 250e vs 290e és szinte semmi különbséget nem találtam. Ennyit jelente a design, szín és teló vezérelhetőség?
Előre is köszönöm!
-
AndrewTdi
addikt
-
Hiperhuje
aktív tag
válasz
#90933760 #1997 üzenetére
Szia!
Én már tavaly gondolkodtam, hogy H tarifás elszámolás keretin belül klímával fűtök. De mivel az asszony mint mindenbe, sajnos ebbe is beleszólt. Így akkor nem lett a tarifa megkérve. Egy klíma viszont került a lakásba.
Erre most elzárták a gázt. Köszi TIGÁZ!....
Mivel azt gondolom, hogy a gázszolgáltatók egyébként is átkúrják az előfizetőket, nem részletezem... Megvizsgálva a lehetőségeket, belevágok a Klímával való fűtésbe. Kérdésedre részben válaszolva, vannak hatékonyabb hőszivattyús rendszerek, csak nagyon drágák.
Terveim szerint a 3db 10m2-es szobába be kerül 3 db Daikin FTX25jv ezzel megfelelően túl is lesz méretezve fűtéshez. Az 1 éves Midea meg majd kiderül hogy bírja. Ez benne lesz vagy 700- 800e be.
Amit várok tőle 15 20% megtakarítás a cirkómhoz képest amit el is költök nyáron hűtésre....
Visszatérve a gáz problémámra. Most elég sokan fognak ebbe a helyzetbe kerülni, a kötelező rendszer felülvizsgálat miatt. Nálunk sok idős él, nem is tudom, hogy télre fog-e rendeződni ez. Mindenesetre megmarad a gáz, de csak végső esetben lesz bekapcsolva.
Üdv!
HH
-
krx21
nagyúr
A japán inverteresek a legjobbak... (Daikin, Mitsubishi, Toshiba, Panasonic, stb)
Az áruházi, kínai on/off készülékek zárják a sort... (messze elkerülném őket...)
A kettő között a többi... A Samsung, LG teljesen használható készülékek... A legolcsóbb amit megvételre ajánlható szerintem a Midea...Gree-ről nem tudok semmit, akkor már inkább Midea... -
törölt tag
És mobil klímából mit szabad megvenni? Ha splitből a Midea Luna a legalja amiért érdemes pénzt kiadni, akkor mobilból?
Gondolom annyi rézcső nincs benne hogy kitehessem ablakon kívül a hőleadót, tehát az mindenképp bukta. Pedig akkor már egész jól splitesíthető lenne. De ha körbe van szigetelve jól, meg a cső is akkor csak minimális meleg fog bejönni a szobába. De a hagyományos egycsöves megoldáshoz képest milliószor hatékonyabb lesz egy ilyen átgányolás után, sejtésem szerint.
-
törölt tag
Közben olvasgattam kicsit, tehát a Midea Luna a minimum amit meg kell venni. Az most akciósan 92k. Plusz szerelés gondolom.
Pedig jó lenne, mert ez több is mint kéne, hűthetné a lakás másik részét ha sokat nem is. És tudna fűteni, az se mindegy, mert télen meg elég hideg van, csak azt bírom röhögve, a meleget meg nem. Meg inverteres is.Gondolkozom mit adhatnék el, de az árának a felét ha tudnám összevakarni belőle. Esetleg ha lenne használtan, de nem ilyen Józsi által levagdosott, nyitva hagyott szarrákorrodálódott mocsok.
-
Alurion
csendes tag
válasz
fgordon #1853 üzenetére
A Midea Oasis jobb EER és COP értékekkel rendelkezik mint a Luna, csak a linkelt oldalon szegényes az info... LG szerintem felejtős.
Illetve a legelső posztodra reagálva:
Szempontok:
- megfelelő hűtő és fűtő teljesítmény
- hosszútávú megbízhatóság
- kedvező árSzerintem a kedvező ár és a hosszútávú megbízhatóság valahol a két végletet jelenti, persze kinek mit jelent a kedvező és a hosszútávú..
A Gree és a Midea nagy kínai gyártók, abszolút vállalhatók, többnyire kedvező ár/teljesítmény jellemzi őket. A Samsung és LG belépőszintű klímái (szigorúan az én véleményem szerint!) nem ajánlottak, mostanában gyakran van velük gond, és franc se akar állandóan szerelővel szórakozni.. Sokért persze van jóféle Samsung is, de annyiért már egy alap japán is belefér, pl. Fujitsu, Panasonic, Mitsubishi, Daikin. A japánok valamivel drágábbak, de ha megteheted ezek közül válogass, egészen más világ...Amit semmiképp se: barkácsáruházas kitudjamiez márkájú klíma, mediamarktos többszörösen túlárazott whirlpool stb.
-
fgordon
senior tag
Van infó, tapasztalat ezekről?
1. LG Eco E12EK inverteres klíma, 3, 5 kW
2. Midea Luna MS9AU-12HRDN1 inverteres klíma, 3, 5 kW
3. Midea Oasis 3D MS11MU-12HRFN1 inverteres klíma, 3, 5 kW
Az oldal szerint a 2. és 3. azonos teljesítményű, méretű, csak árban drágább a 3. Tudja valaki, hogy miért?
A fenti 3 közül melyiket vennétek?20 dB és 35 dB zajszint van írva a termékekhez, a 35 dB mennyire elviselhető még?
-
gabrielarky
tag
Sziasztok!
Ma kaptam egy igen rossz hírt, amikor a házunkat szigetelték októberben, a már 6-7 éve fentlévő klímákat nem szakszerűen távolították el (a kültéri egységeket) így a gáz ugrott, illetve víz is kerülhetett a rendszerbe. A légkondis ismerős azt mondta, hogy ahhoz, hogy ehhez a 2 régi légkondihoz (Whirlpool, 150.000 HUF-ra becsülte + egy Midea ami 80.000) 10 kiló gázt vásároljon, állítólag le kell adni 20 kiló használat, ezt buktuk, fél év múlva nem állok neki kardozni ezen mert eredménye semmi sem lesz.
A Whirlpool cseréjét a nappaliban munkadíjjal mindennel kompletten kb. 220.000 Ft-ból oldanák meg, a Midea cseréjét pedig 150.000-ért. Úgyhogy most sikeresen felvettem a szopóállarcot, mert meg lehet dögleni a lakásban és 370.000 HUF lenne a költség. A márkát egyelőre nem tudom, hogy mit hozna helyettük de nem is ez a lényeg.
Az egyik helyiség a nappali ami max 30nm, a másik meg a dolgozó sarok + étkező + konyha ami mondjuk 20 négyzetméter. Természetesen a számítógépek is fűtenek mint állat. Az elmúlt években nem járattunk folyamatosan a kondikat, csak nappal pár órát, meg este lefekvés előtt a nappaliba egy órát. (Nyilván a dolgozósarok a számítógépekkel + étkező + konyha a melegebb, ott mondjuk napi 4-6 órát ment a Midea.
Visszaolvastam a hozzászólások között és sokan javasoljátok a Gree-t. Az irodaházban ahol dolgozom, ilyen klímák vannak: Gree Style GWH09MA és teljesen jól teszik a dolgukat.
Szerintetek ez jó választás lenne? Vagy mást javasoltok? Úgy olvastam, hogy ha nem folyamatosan egész nap mennek a légkondik, akkor az ON/OFF klíma a jobb választás, nem az inverteres.
Megnéztem a Daikin-t is, de 4-500HUF / db az nem fehér embernek való.
Az a kérdésem, hogy szerintetek jó választás ebből a Gree-ből 2db?
Illetve mit lehet tenni a hibátlan beltéri egységekkel? + A kültérivel. Esetleg azokból lehet valahogy pénzt csinálni?Köszönöm előre is a segítséget.
-
csemberlen
őstag
válasz
tomvoki #1790 üzenetére
Jobb szerelők 3-4 hétre tudnak ilyenkor munkát vállalni. Menyezeti egység nagyon drága. Multi split nagyon drága, és ha elromlik akkor sehol nincs hűtésed. Lehet 3 db oldalfalival jobban járnál.
Midea, gree a kinaiaktók, samu, majd a ajapánok, fujitsu, toshiba,daikin. Felfelé növekvő sorrendben ár, és minőség tekintetében.
Nem felsorolva az összes lehetőséget. Ha aludni is szeretnétek klima használata mellett akkor a 20dB környéki beltériek elönyben.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Xbox Series X|S
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP Rack és Tower szerver bazár
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest