- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bile Demon
őstag
válasz
fulton #33976 üzenetére
A nyomásból nem tudják megmondani kellő pontossággal, hogy mennyi gáz hiányzik.
A durva hiány az látszik, de nem tudják megállapítani, hogy pontosan mennyit kell rátölteni. Az a szakszerű, ha az egészet lefejtik, megmérik, pótolják és visszatöltik.
Az lenne a korrekt, ha van egy munkadíj és ezen felül a szükséges gáz ára. -
válasz
fulton #33925 üzenetére
Kézzel a terelő lapátot lehajtod és lámpával felnézel a mókuskerékre, valószínű sok port fogsz rajta látni, ami nem túl jó, mert az forgatja neked a levegőt.
Ha az viszonylag könnyen kikapható onnan, akkor lemoshatod illetve a mögötte lévő területet is kitörölheted, ha nem tudod szétkapni, akkor talán ruszki/kínai módra lemoshatod ott fent (aliexpressen lehet kapni hozzá ilyen-olyan cuccot, amivel be tudod bugyolálni a klímád DE én ezt nem próbáltam soha és nem tudom megéri-e), vagy szerelőre bízod.
Én a lamellára habot szoktam fújni, az olyan fél órát dolgozik rajta, majd rámegyek kis gőzzel, majd tisztító spray (ha maradt rajta vmi akkor úgy gondolom a nagyobb nyomású spray még rádolgozik), végül megint gőz (hogy a vegyszer javát az hozza le), majd járatom kicsit a klímát, de akkor már nincs olyan erőteljes szaga a klímának, mint mikor idejött a klímás befújta és fél napig éreztem mindenhol még az összes ablakot kinyitva is.
(no meg persze egyes klímások a saját szereikre esküsznek boltban olyat te nem kapsz..egyszer akartam valami hasonlót rendel amazonról ami amcsiba elég népszerű, csak komoly rákkeltő cucc is benne mint utóbb kiderült.. nem irigylem a klímaszerelőket) -
baloghgabor
aktív tag
válasz
fulton #33925 üzenetére
Na, majdnem ugyanez, csak Leca van és LTCA. Tavasszal nézettem meg, mert már mintha nem olyan meleg levegőt fujna be. Hát mindkettő hiányos volt kissé. Talán a csatlakozónál szivárgott, mert laza volt. 1kg pótlás, 25ezer volt. Plusz a karbantartás 10ezer/db. Akkor és most is érezhetően szuperebb. (volt próba fűtés, azóta is 20°C, néha bekapcsol, ha úgy érzi, hűl a házikó) 😊
-
fulton
addikt
válasz
fulton #33921 üzenetére
Egyik LTCA09 a másik LUCA09 Fujitsu. első 2016 ősz, a másik 2017 őszén lett beüzemelve. A telet ezzel fűtöttük, valamint néha főleg idén nyáron is be volt kapcsolva. Nehéz megmondani hogy romlott e a hatások, ezt nem lehet így érzetre. Én minden fűtési szezon előtt eddig magam tisztítottam, vettem klima tisztítót és azt fujtam be a lamellák közé.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
fulton #23594 üzenetére
Gőztisztító nem kell, ha nincs extrém lerakódás. Elsőnek a mókuskereket nézd meg mennyire szennyezett, ezt kemény szőrű (műanyag) ecsettel tisztítsd meg, utána belső/beltéri lamellasor tisztasága, ha minden ok akkor mehet a vegyszer a belső hőcserélőre. A beltériből 1-1,5L vízzel ellenőrizd a kondenzvíz szabad útját, ha nincs dugulás minden ok, szép lassan öntsd nem kell állat módjára mert bent fog folyni, ha a kifolyócső akadálytalanul vezet azt hallani is fogod mivel szörcsög.
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #23314 üzenetére
Ha fűtésre használod, ott nem szaporodott semmi... amik miatt fertőtleníteni szokták, azok a hideg párás környezetben szaporodnak el, fűtéskor meg meleg és száraz ott
Szóval az valószínűleg leginkább csak poros lehet... tisztítani meg, ha már te csinálod, ne házilag kutyulj, hanem vegyél erre gyártott tisztítót. Korábban linkeltem olyat, ami jó állítólag. -
Nerazim
őstag
-
windy
tag
válasz
fulton #14639 üzenetére
Szerintem ennél azért van olcsóbb megoldás, ami hasonló minőséget képvisel. Ráadásul még nem árt megoldani valamilye szinten a vezérlését is, mert folyamatosan működve azért elég szép villanyszámlát össze lehet vele jégteleníteni, ha simán bedugjuk a 230-ba és folyamatosan fűt.
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #14629 üzenetére
Négy van, mert van egy a szélén is.... nézd meg, ha neked lezárták, vedd ki a dugót belőle
Nekem még csak ez a szélső fagyott be teljesen, azzal könnyen megtörténik. Amióta a csövet azzal a dróttal rögzítettem a lyukakba fűzve ( tudom, gány, de majd megfagytam amikor csináltam), azóta a háromból az egyik is befagyott már.
Ezen a télen azthiszem négyszer kellett rásegítenem a hajszárítóval. Amikor csinálja a leolvasztást, akkor rányomatom, abban a tíz percben el is készülök vele... gazdaságosabb, mint egy tálcafűtés. ( persze nekem könnyen elérhető helyen van, és itthon is vagyok, hogy megtegyem, így nem probléma )14632-re: A kaparással vigyázz, hogy ne sértsd meg a festést, mert aztán jön a rozsda.
-
eszakas
őstag
válasz
fulton #14632 üzenetére
Én úgy tervezem, hogy a gari lejárta után ilyen kábellal megfűteni a tálcát és a cső egy részét.
Sok helyen alkalmazzák ezt a fűtést gondolom itt sem mond csődöt. -
fulton
addikt
válasz
fulton #14536 üzenetére
viszont azt szeretném leszögezni, nem tudom mennyiben módosul arányaiban a fogyasztás, hogy a LUCA lentre van szerelve, olyan váll magasságba. Az LTCA beltérije pedig fentre, ahogy a klímát szokták. Elvileg ez által is nőhet a fogyasztás, mivel lent hidegebb levegőt érzékel mint a fenti ltca ezért gondolom jobban tekeri magát. De az tény hogy abban a szobában egyenletesebb a meleg mint ahol az LTCA van.
-
tibibi
őstag
válasz
fulton #14521 üzenetére
csináltam egy videót nálam ilyen zajos, szóval lehet van ott valami gebasz a másiknak nincs ilyen hangja? Lehet nem bántam meg ,hogy gree lett
fujitsu helyett
Guszta a vízelvezetés,de inkább mint hogy belefagyjon....
Ja és én hallom amint olvasztás után, szépen visszaszabályoz akkor csendesedik és még így is zavar .... -
ricsi0307
senior tag
válasz
fulton #14523 üzenetére
Ugyan nekem egy Gree Comfort Plus van de ugyan ezt csinálja, az esetek többségébe csendes (máramennyire fűtésnél ez lehetséges ebben a kategóriában) de van amikor ugyan ennyire elkezd kerregni. Az okra nem tudtam rájönni, szintén a burkolat alól jön a zaj. Esetleg azt még megnézheted hogy nem-e a falfelöli részen a hőcserélő elötti rács, nekem az is búgott, de egy szivacsal kiékeltem a gyári távtartót így most kicsit feszül és nem tud zajongani.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #14523 üzenetére
Íme a másik videó. itt nem kerepel olyan hangon. Ezért homály számomra az ok
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #14521 üzenetére
Nem vagyok szakértő, de ez nekem olyan, mintha vagy csapágyas lenne valami, vagy még inkább, mintha hozzáérne valamihez...
Szerk-re: Nekem korábban azt mondták, hogy fűtés esetén nem szerencsés, ha a kültéri van magasabban, mert az olaj így nehezebben megy vissza ( amikor áll, a beltéribe folyik, és nem a kültéribe ), és ez a kompresszornak nem tesz jót... mondjuk azóta itt, az egyik szakértő ezt az infót cáfolta, úgy emlékszem.
14523-ra: Ott a kompresszor van elvileg. A nagyobb fogyi és a fura hang miatt én megnézetném egy szerelővel, főleg ha az elején nem ilyen volt a hangja....
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #14512 üzenetére
Hm, az elég soknak tűnik... ilyen hidegben lehet, hogy már tényleg ekkora a különbség akkor az LTCA-hoz képest.
Erre most durván párás hideg van, pár napja a kültériig ért a jég nálamA kültéri alá egy kivágással beraktam egy 110-es csövet, úgy 1,2 méteres darab, aztán kifolyó, és onnan folyik le a földig még úgy 1,4 métert. A kifolyóból már 1,2 méteres jégcsapom volt, aztán fel végig a csőben, és a kivágásból meg fel a kültéribe kifolyóiba 3 vékony jégcsap... elég jól nézett ki
(le akartam fotózni, de tegnap egy gyerek letörte a nagy jégcsapot... a kültéri és a cső között meg én olvasztottam le, nehogy elzáródjon a kifolyása.) -
vizipok74
csendes tag
válasz
fulton #14508 üzenetére
Itt rá lehet keresni dátum szerint a minimum/maximum hőmérsékletre. Accuweather
Azt írja 9/4c°. Valszeg a kettő között volt este, talán 5-6 fok lehetett.
Ja persze Bpesten, de más nagyvárost is ki lehet választani. -
windy
tag
válasz
fulton #14455 üzenetére
Gyorsan meg kell nézetni a gépet szakemberrel, mert lehet, hogy gázhiányos állapotban működik, és az egyáltalán nem tesz jót neki. Nagyon fontos dolog, hogy ha bárki a klíma üzemeltetése közben olyan jelenséget tapasztal, ami felveti a gyanút, hogy nem üzemi működés, azonnal le kell állítani a készüléket, és szerelőt kell hívni, mert így megelőzhető a nagyobb baj, nagyobb kiadás. Kb. úgy, mint amikor az autóban el kezd valami kerregni, vagy bármit, akkor azzal sem ildomos már sokat utazni, hanem szerelőhöz kell vinni.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #14448 üzenetére
de tudjátok mit sajnálok? hogy nem tudom megnézni gázzal fűtve mennyi lenne egy heti számla. Rászánnám.
Sajna a gázkazánunk belseje a fúvókás rész berozsdált, tönkre ment nem biztonságos (korábban feljött a pincénkben a talajvíz). Azt cserélni kéne, bár nem tudom mennyibe kerülhet. Akit hívtam szerelőt inkább nem részletezem...szóval még nem találtam rá megfelelő embert, pedig rendbe kéne tenni.nem tudjátok hogy hívják azt az alkatrészt?
-
tibibi
őstag
válasz
fulton #14427 üzenetére
Gree comfort 3.5kw
2017.01.09
21 505 HUF
2016.12.06
20 756 HUF
2016.11.08
16 097 HUF
2016.10.12 10.23-án lett beszerelve.
12 502 HUF
2016.09.12
3 000 HUF
2016.08.10
13 228 HUF
2016.07.12
13 215 HUF
2016.06.09
12 779 HUF
2016.05.10
14 032 HUF
Normál tarifa és ebben benne van a 120l villanybojler fogyasztása Sajnos nem lehet óra gyáriszámra szűkíteni
Ytong 8cm szigetelés fa 3 rétegű nyílászárók . -
Male
nagyúr
válasz
fulton #14403 üzenetére
Mértem ma egyet, 12:46 - 16:12 között, szinte konstans nulla fok volt kint ( katt a hőfok grafikonhoz ). Ezalatt 1,3kWh fogyott, tehát ha jól számolok, akkor 379W-os átlagot ment a légkondi (a kerekítési maximum hiba esetén 408W). Leolvasztás nem volt (bár már kijött nálad, hogy ez igazából nem számít), 21 fok + ECO mód volt bekapcsolva, gyak. egész télen így megy.
-
baloghgabor
aktív tag
válasz
fulton #14415 üzenetére
No, ez korrekt és szép mérés volt!
Nekem Leca van a kisszobában, de csak estefelé van bekapcsolva, napközben a nagyszobában az LTCA, illetve a kettő közötti sparhelt dolgozik oda is. Érdekes módon a kisszoba így sem hűl ki, langyos van. Én nem mértem ki, de nyilván az eredményeid magukért beszélnek. Nekem csak próba volt -21°C külsőnél. Hát szegény Leca fagytalanítani akart (?)! , majd elindult sokszor, de semmi. LTCA pedig tette a dolgát. Fogyasztást akkor kellett volna mérni, lehet akkor már nem a szokásos lett volna, de inkább beüzemeltem a kandallókat.
Ősz óta van az LTCA (Luca pár éve), de jó hogy az igazi, fűtésre tervezett került felszerelésre. Sok éven keresztül nem volt igazán hideg, csak elvétve pár napot. Most ez a tél megmutatja, melyik klíma mit tud. (Még kemény mínuszok lesznek egy hétig biztos). A fogyasztásukról nem is beszélve. A múlt hónapban kb. 10 ezer Ft, most saccolt 15-16 ezer Ft lesz a többi fogyasztó nelkül a klímákra. LTCA egész nap (ha nem vagyok itthon és este 16°C, este 24°C, Leca pedig esténként, hétvégén bekapcsolva időszakosan 24°C). Persze némi tűzifa a sparheltba és a nagyon hidegekben a kandallókba.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #14414 üzenetére
azt kell mondjam fogyasztáson is érezhető hogy az LTCA nem hiába, de fűtésre lett belőve.
0 fok felett még jó a LUCA fogyasztása is, mert emlékszem mikor bekötöttük mértem olyan 0.5 kw a kettőre. De akkor még +5 +6 fokok voltak, míg ha beesünk a minuszba az LTCA jóval kedvezőbben fogyaszt, amellett hogy tökösebb is. Kültérijén azért érződik hogy masszív egy gép ahogy teker. A LUCA meg minuszban már csörög csattog zakatol...kerepel..minden baja van.(I)Bár itt kérezném meg, hogy szerintetek normális üzemszerűek e ezek a hangok a Luca kültérijéből. De csak minuszban jön elő, enyhe időben nincs hangja.(/I)
Fűtésre mindenképp az LTCA modelt javaslom, nem éri meg kispórolni azt a felárt.
-
fulton
addikt
válasz
fulton #14413 üzenetére
megvan az eredmény,
Teszt alatt kint LUCA esetében -1,5 fok, az LTCA esetében inkább már -1,9 fok,
a klímák 20 fok állítva ECO- mód bekapcsolva.
Az LTCA szoba szélesebb 0,6m-rel mint a LUCA szobája. Valamint a LUCA 1m -rel van alacsonyabbra szerelve.
Mindkét szoba szigeteletlen, ugyan annyi hideg fallal.
Remélem így részletes lett, és támpontot adhat leendő vásárlóknak.A fogyasztás pedig:
LUCA09
0,5 kw /óra
LTCA09
0,3kw /óra (itt megmértem úgy hogy olvasztott a vizsgált órában, majd rászántam még egy órát hogy olvasztás nélkül mennyi jön ki, az érték ugyan annyi volt 0,3 kw 1 óra alatt. Lehet némileg több fogyasztás jön ki olvasztással de az akkor 0,1 kw belül mérhető. (az óra csak tizedes értékig mér)Ezek az értékek különbségek is változhatnak (sőt változnak is szerintem) ahogy csökken kint a hőmérséklet az LTCA javára (én személy szerint bánom hogy nem pótoltam rá és oda is LTCA vettem volna).
Jóéjt.
-
Male
nagyúr
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #14340 üzenetére
Sajnos tényleg ez megy... nekem is novembertől ("áh, egy hét alatt megvan!") április elejéig tartott, mire elkészült... bár nekem csak két szerelő fogyott közben, meg némi telefonszámla, a nem veszi fel, nem hív vissza, megváltozott a száma, elromlott a telefonja, elromlott az autó, stb. körökkel.
Ami fontos, hogyha a szerelő intézi a papírokat... na ha azt mondja, hogy leadta, és kezd gyanúsan sokáig tartani, akkor érdemes betelefonálni az eon-hoz és rákérdezni. Nekem természetesen nem adta le, apáméknál meg a másik leadta, de nem írta alá, és kb három hétig cseszett visszamenni, és aláírni, inkább kamuzott a telefonba, hogy hát ő is csodálkozik miért tart eddig, stb. Amúgy magánszemély is leadhatja, szóval nem kell rábízni, csak a kitöltéséhez kell a szerelő.
A másik, hogy tipikusan 30-40.000 Ft-ot állítanak a szerelők, hogy annyiba kerül a villanyóra műanyag doboza, amit felraknak... na ez az ami nem igaz, 7500 Ft-ért lehet venni... -
tibibi
őstag
-
Zeki
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
válasz
fulton #14252 üzenetére
Van egy ilyen hőmérőm...
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #14249 üzenetére
Nem egy sima teljesítmény korlát. Nagyobb hőmérséklet ingadozást enged meg, és lassabban fűt fel ( ez mondjuk már a teljesítmény korlátozás ). Mivel nem állítgatom a hőfokot, így utóbbi csak a szellőztetéseknél játszik ( tényleg nem indul be tőle olyan durván ), az előbbi meg elvileg állandóan... nagyon nem vettem észre a lakás hőfokán.
-
dudrob
tag
válasz
fulton #14086 üzenetére
Nálam 40 percenként olvaszt vagy 8 percet, szutyok köd nonstop.. és kezd befagyni nekem is lassan a csöcs luka
Nekem alatta van tető kb 15 centire, lehet az a jég ér fel hamarabb, most verseny van
Tavaly szenyasütőt raktam alá félórákra ha befagyott a csöcs luka
Ez a fűtőszál dolog engem is érintene, csak dugjam a csöcs lukába fel?
(hogy telepítsem, mekkorát vegyek, esetleg kép meglévőről?) -
fulton
addikt
válasz
fulton #13977 üzenetére
nem sok ertelme van
Nekem most ejszaka a két klima ltca 22 fok, luca 20 fok + eco mod - megevett óránként 0.428W.
Namost az ltca klima lett kikapcsolva, namost ha megnézitek, ez 10 óra hosszára offal - 50ft. De még vegyétek hozzá hogy (nekem nagyon lehull) a hideg szobat ismet felfuti az + energia. Tehát csokkeni fog az 50 ft megtakaritad. Arrol nem beszelve aki otthon van annak hideg lesz a szoba. Felesleges megcsinalni butasag. -
tdhenry
tag
válasz
fulton #13963 üzenetére
Szerintem próbáld ki így is meg a másik módszerrel is mert erre èn is kiváncsi vagyok. Általános vèlemèny az hogy gazdaságosabb tartani egy bizonyos hőfokot, mint felfűteni aztán hagyni visszahűlni, de mèg senki sem bizonyította be nekem
Mondjuk a klíma más tèma mint gey akármilyen kazános dolog, èn pl arra is figyelek hogy amikor hideg van lehetőleg ne menjen... Pl èjszaka, hajnal.
Lehet hogy hülyèn gondolkodok de èn így csinálom. -
Male
nagyúr
válasz
fulton #13954 üzenetére
Ami mondjuk változott tavalyhoz képest:
- betömtem a rést a légkondi csövezése mellett (nem nyomták ki semmivel amikor felrakták)
- lezártam a páraelszívó csövét... ha az durva volt. Hallottam korábban is, hogy néha nyitogatja a szelepet amikor fújt a szél, de a csőnél szétbontva néztem, hogy iszonyúan áramlik be a levegő rajta... szerintem ez rengeteget vitt ki.Nálad nem lehet, hogy szintén ez a gond? Ha nem zárnak jól az ablakok, akkor ahogy fújja a meleg levegőt a klíma, az megy is ki. Sugárzott hő, sok más fűtési megoldással szemben itt nincs, így ha a meleg levegő kijut, akkor sokkal több megy el, mint más megoldásoknál... legalábbis ezt gyanítom.
tdhenry: Sensor: érzékeli, hogy van-e valaki a szobában, ha nincs, akkor hagyja visszább hűlni a szobát a beállított értéknél. Gyakorlatilag nem kell miatta kapcsolgatni, állítgatni a klímát, magától tudja, hogy mikor kell tartania pontosan a hőfokot, és mikor elég kevesebb is.
-
TeeJay
félisten
válasz
fulton #13945 üzenetére
pedig megéri a szigetelés az árát
az egyik legjobb befektetés volt amit csinálhattunk igaz mi mindent magunknak csináltunk
ablak csere, fali szigetelés, festés mindenamúgy az ablakok ma már meglepően olcsóak, a redőny és a szúnyog háló ami annyiba kerül mint egy komplett ablak...
illetve a 8centis szigetelő lap sem volt vészes árban cserébe a régi 19-20fokos szobák helyett most 23-25fok van és reggelre sem esik 22alá ami azért már elég király
ha csak gázzal fűtenénk és a régi 40-50ezres gázszámlákat nézem tuti felére csökkenne és akkor pár év alatt elvileg vissza fogja hozni a befektetést -
TeeJay
félisten
válasz
fulton #13935 üzenetére
mivel csak 40-es tégla fal volt meg gagyi fa ablakok két összecsavarható üveg tartó tokkal így kb. semmit se ért ráadásul el volt vetemedve meg szigetelést sem igen lehetett közé rakni így téli 0fokban bizony egész este ment sűrűn a gázkazán hogy 20fok alá ne essen a hőmérséklet. a fal még nem is lett volna vészes mert 40-es tégla egész jó csak mivel hatalmas a ház (120nm alap 3 szinten) így kifűteni nem igen lehetett
a 8centi szigetelés illetve a 75mm vastag 1.0 UG üvegezésű ablakokkal viszont már nagyon jól érződik hogy ha fel van fűtve szépen tartja egész este így van hogy este 11-kor kész a kellemes hőmérséklet és reggel 6-7-ig nem is kell újra fűteni a gázkazánnak mert nem esik le a hőmérséklet 22-23fok alá
szóval baromira megérte igaz gázzal mivel régi trágya a kazán és csak kifelé fűt a kéményen nem igazán szoktunk fűteni hanem vegyes tüzelésűvel lignittel és fával meg központi fűtésre köthető kandallóvalezért gondoltam hogy a nagy házban szülők az első emeleten laknak, szoba+konyha+fürdő így kb. ilyen jól szigetelt háznál már 2 klímával be tudnák fűteni az egész szintet, alattuk felettük meg nem kell hogy meleg legyen.
ha meg megnézem milyen hidegek szoktak lenni télen manapság kb. 1-2hetet leszámítva nem is kellene a gázkazán vagy a vegyes tüzelésű hanem elbírná a klíma mert sosincs kint -10-től hidegebb és amúgy sem kell szülőknek bent 21-22foktól több nem szeretik a nagy meleget csak ha hazamegyek pesti panelből akkor durrantok be hogy mi ne fázzunk meg
egy új kondenzációs gázkazán egy vagyon lenne amivel tudnak spórolni és arra nem adunk már pénzt mert a gáz az egyik legdrágább fűtési mód így is
vegyes tüzelésű mindig megmarad mert a lignit olcsó meg vidéken lehet venni fát is jó áron helyben
de ha ilyen H tarifákkal lehet alkotni akkor tényleg versenyképes lehet a kílma és egy szintre 2 Daikin kijöhet 500ezerből az árát meg hamar vissza hozza és nyáron meg ott lesz hűtésre ami szintén nem utolsószóval agyalok ezen
-
pjen
félisten
válasz
fulton #13878 üzenetére
Be sem üzemelte ezek szerint?Mondjuk neki tényleg nem feladata a kiselosztóba bekötni hiszen nem villany szerelő.Egy kötő dobozt vagy egy dugaljat kellett volna kialakítanod,ahol ráköt vagy bedug és beüzemel.Ja haTe szekesztgetsz!Ha H tarifa van nem csodálom,hogy nem kötött rá.
Nem ismerem azt a klímát,de lehet nem is "H"tarifa képes.és egyébként sem arra kaptad a tarifát.Ennyi erővel a mosógépet is rákötheted.
-
ricsi0307
senior tag
válasz
fulton #13845 üzenetére
Szia. Ez a kis kütyü mindent tud irányítani ami infrás, TV-t, Hifi-t, LED világítást, Klímát. Neked csak annyi a dolgod, hogy betanítsd, a kütyüt a távirányítóval, ami jobb esetbe csak egy gombnyomás, ha már fent van az adatbázisban, vagy egyesével ha nincs. Ha ez megvan akkor tulajdonképpen bárhonnan tudod kapcsolgatni az otthoni cuccokat, ha van neted.Tudomásom szerint ebben a típusban már van beépített hőmérő, így azt is megtudod nézni távolról, és automatizálni ha úgy kívánod.
-
Male
nagyúr
válasz
fulton #13834 üzenetére
Azt vettem észre, hogyha pl 17 fok van, bekapcsolom 22 fokra állítva, akkor "simán" pár perc múlva 20 fok van, és mondjuk max 15 perc, és már 22 fok, amit utána tizedfokra tart is végig (meg se mozdul a hőmérő mutatója). Ha ugyanezt Sensor + Eco módban csinálom, akkor mondjuk 10 perc után lesz belőle 20 fok, aztán órák múlva éri csak el a 22 fokot (sőt, van, hogy el sem éri), amit nem is tart olyan stabilan, engedi kicsit jobban lehűlni a szobát, és így nagyobb a hullámzás a hőmérsékletben... pontosabban így van hullámzás, mert simán ezt nem tapasztalom.
(illetve a ventit automata fokozaton hagyva mintha jobban nyomná a levegőt, ami kevésbé meleg, mint a takarékos funkciók nélkül... de ez csak érzésre van, nem 100%)A hőmérő az asztalon a monitor és a hangfal között, úgy 4 méterre a légkonditól, és nem kap a légáramlatból, direkt úgy helyeztem el, hogy teljesen takarásban legyen, a "visszatérőtől" is.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
fulton #13600 üzenetére
Nem ilyen egyszerű az egyenlet szerintem:
-benti / külső hőmérséklet és páratartalom
-mekkora fűtőteljesítmény kell
-ha kint hidegebb van, akkor kültéri egység kapacitásától, kialakításától függően a leadható fűtési teljesítmény is csökkenni fog, emiatt pedig a felvett elektromos teljesítmény is csökkenhetGyári service manual fűtési lépcsőkkel és fogyasztási adatokkal:
-
fulton
addikt
válasz
fulton #13577 üzenetére
vagyis H tarifával 134 Ft ba jött ki egy napra a szoba fűtése 2016.02.18 tól - 2016.04.02 mely időszak alatt folyamatosan ment. Ebben nincs benne az alapdíj ami 475/hó (megnéztem).
Úgy hogy a szomszéd szobákban nem volt semilyen fűtés. Most mondok egy durva dolgot a hálóban 22 fok kb (ágyon ennyit mértem) átmentem a szomszéd szobába (nappali) 12 fok. De alapba nekünk nincs bajunk a 12 fokkal sem, mert szerettem, frissnek éreztem a levegőt, felébresztett. De ha már ott tartózkodni kellene sokáig, akkor persze nem lenne kellemes. (átjáróként rendben van)
csak azért írtam ilyen pontosan le, hogy aki klmát akar vásárolni és ilyen tervei vannak, kapjon fogalmat arról milyen szoba milyen költség....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Call of Duty 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest