Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Nice
Egészen meglepett a be quiet! cpu hűtő a videóban, gyorsan rá is kerestem, de úgy tűnik, ezt épp nem gyárt a FD. -
Tukolp
aktív tag
Sziszatok most van egy Fractal Design Define R5-öm, nem rossz kis ház, halk meg van benne hely stb, de most fogok venni vga-t és az meg nagy.
Beleférne, azzal nem lenne probléma, de nekem ezek a "sagging" vga-k nem jönnek be, ezért gondoltam hogy vennék egy olyan házat amibe tudnám vertikálisan használi a videókártyámat, csak sajnos ezekről a házakról elég kevés az infóm, nem tudom melyik lehet az amiben van ilyen opció, ezért is kérem a tanácsotokat, hogy melyik ház lenne esetleg hasonló kaliber, mint az enyém, de felajánlaná a "függőleges" vga elhelyezést is.1. Mennyit szánsz a házra
fogalmam sincs, max 80 000 ?
GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2, - lap
ARCTIC Freezer 34 eSports DUO - hűtő
És a VGA elég nagy 36 x 15.5 x 7.2 cm3. Bármi más ami Neked fontos
minimalistic, nem kell rgb, semmi, csak jó szellőzés, szűrés esetleg,
bár amúgy azok a faberakásos háza nem néznek ki rosszul
Köszi szépen a válaszokat

-
parandroid
félisten
válasz
Rabbitf_24
üzenetére
Jó kis ház ez. Mehet vele felülre egy 360-as aio, a 3 venti meg átkerül alulra, és teljesen jó lesz a szellőzés.
p
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm!
Tudom hogy ez nem minden oldalról mesh, de [link] erről mit gondolsz? -
Elmör
őstag
Ha az ár/érték arány alatt azt értjük, hogy legyen minél olcsóbb és praktikusabb, akkor valószínűleg ezt a Deepcool házat mondanám: [link]
Ha mindenképp az "akvárium" ház kell és azt nézzük, hogy a funkcionalitás minden téren jó legyen és minőségibb, de mégse legyen rohadt drága akkor egy Lian Li, Thermaltake vagy Montech házat javasolnék, mint ezek: [link] [link] [link]
Nem volt Deepcool házam, csak egyszer szereltem egyet át, hát nem volt a legminőségibb, de az ára tükrözte is.
-
Elmör
őstag
Abba a házba szerintem felejtős egy normális Rtx3090, azok ha jól emlékszem 317mm alatt nem voltak hosszban, itt meg 309mm a max amit belinkeltél. Talán a kisebb hűtéses Gigabyte turbo ami belefér, de őszintén egy annyira melegedni képes vga-t én nem vennék kicsi hűtővel és főleg pici házba, mert hamar lehet érvényesíteni a garit, ha lesz.
-
looser
addikt
Köszönöm a válaszokat, szuperek vagytok
Nem találtam másik képet/linket, szóval egy ilyen házikót vált majd le...a Fractal Design Epoch :-)
(a hozzá kapott 3x120 Momentum fan elől lesznek, hátulra pedig egy Arctic BioniX P120 kerül) -
-
Borisz76
nagyúr
-
looser
addikt
Na még egy utolsó kérdés: ha csak a gyártót nézitek, a Phanteks vagy a Fractal Design lenne inkább a választott? Összeszerelés, garancia, anyaghasználat, hozzá adott extrák...bármi tapasztalat, ami miatt hajlotok valamelyik gyártó felé?
-
Borisz76
nagyúr
Egyszer vegyél / vegyen egy normális nagy házat amiben a nagy CPU hűtő és a bitang meretű VGA is elfér.
Mert abba legalább lehet kisebb alkatrészeket is pakolni.
De egy kicsi házba nem lehet csak kicsi alakatrészeket.
A ház jó....csak éppen egy alacsony fogyasztású házimozi PC-hez.
Amit a neve is mutat : Retro-inspired HTPC ChassisHTPC - Home Theater PC
-
-
UserX
addikt
Sziasztok!
Két gépet állítok össze, egyet magamnak (ez rendben is volna), a másikat a fiamnak, akinek elég bizarr ötletei vannak!

A 'per pillanat' összeállítás:
Alaplap: Gigabyte B450M Gaming (adott)
CPU: AMD Ryzen 7 5700G
Cooler:ID-COOLING SE-224-XTS BLACK
PSU: Raijintek AMPERE 850
RAM: G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz
GPU: RTX 3090 (használt, próbálok egy garis példányt kifogni…)
SSD, HDD: részben adottak + Kingston NV3 1TB
Ház: SilverStone FLP01 Retro (57kA)Erről a házról mi a véleményetek (ő ezt nézte ki magának...)???
A procihűtőre is várnék ötleteket, a max. magasság: 138 mm!!! Semmi RGB nem kell, csak hatékony legyen és jó ár/érték arányú! Lehet vízszintes is, ha csak az fér el ebben a házikóban...
A VGA vásárlásnás is észen kell lenni, mert a maximális hossz: 309 mm, szélesség: 133 mm!!!
A döntést, hogy ölök-e AM4-be úgyis én hozom!

Akar a tetejére egy CRT monitort is...
Köszönettel!

-
Busterftw
Topikgazda
válasz
CriticalHit
üzenetére
A listat ujra feltoltom a napokban es hozzaadom.
Ha esetleg van hazra javaslat, a listat is tudom frissiteni egyben. -
kzkz
őstag
válasz
looser
üzenetére
Nincs, általában ezeken az elosztókon van egy dedikált kijelölt csatlakozó, és az erre dugott ventilátor fordulatszáma jut el az alaplapig, ezt látja csak. Az összes többi csatlakozóra dugott venti fordulatszámát nem veszi figyelembe semmi, ezekre csak a módosított feszültség vagy PWM jel jut el. Ezért is célszerű ugyanolyan ventiket használni egy elosztón.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
looser
üzenetére
Valamilyen elosztót szokás használni ilyenkor, ha nem köthetőek sorba.
Alaplaptól függően 1-2A terhelhetősége van a csatlakozóknak, szóval általában 3, de akár 6 is köthető ugyanarra a headerre. Nyilván célszerű egyformákat sorba kötni, hogy azonos fordulaton lehessen szabályozni.Bizonyos házakban van kiépítve előre valamilyen megoldás erre.
Legolcsóbbak között pl megoldás lehet az Arctic PST kábele szerintem vagy ID Cooling FH-07, de ehhez kellhet Sata táp is, ha átléped az áramerősséget.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
looser
üzenetére
Átlagos felhasználásra kb mindegy, mert olyan sebességre tudod állítani a ventiket amilyenre szeretnéd és még nem bántja a füledet, a különbség hőfokban pedig minimális lesz.
Általánosságban a nagyobb ventik "jobbak", mert ugyan azt a légtömeget kisebb fordulaton kisebb zajjal mozgatják meg. De ahogy írtam, szabályozni úgy szabályzod bármelyiket hogy neked tetszik. -
CriticalHit
addikt
válasz
CriticalHit
üzenetére
"elől hátul felül alul mesh"
-
looser
addikt
Még kérdeznék a házakkal kapcsolatban: ahogy látom, jellemzően (midi ATX esetén) 3x120 vagy 2x140 fanok vannak elől; pontosabban alapból (legalábbis a nemrég ajánlottaknak (#86418 és #86419) 3x120-ast adnak többnyire hozzájuk (ami mondjuk a FD külön megvehető házventijeivel összevetve már szinte ingyen van a ház (Momentum fan (Epoch ház) esetén)), szóval melyik konstrukció az, ami zaj és CFM arányaiban a legmegfelelőbb?
Pl. az elől 3x120 + hátul 1x120; elől 2x140, hátul 1x120?
-
MaddeNNNN
addikt
Harry Pot....khm Corsair AIR 5400 és a titkok kamrái
Kitguru: Corsair AIR 5400 – 10 Fans, 3 Chambers, 1 Question: Why?
Christopher Flannigan: Corsair Air 5400 Build - Step by Step Guide
Corsair official
-
kzkz
őstag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Van pár két légkamrás azért:
Redragon GC-588 AXE
Mars Gaming MC-NOVA
ASUS TUF Gaming GT502, és a PLUS verzió is. -
Grave_444
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Jól összefoglaltad. Ha van egy normális, ha úgy tetszik hagyományos kialakítású ház, tehát elöl mesh panelen be, hátul és felül ki (lehet extrázni psu shroud és oldallap perforálással az alsó/tápegység feletti ventikkel) igazából a lehetőség adott.
Kell bele megfelelő légszállítású és darabszámú minőségi ventilátor, jól beállítva és kész.
Ezen felül már csak igényesen törekedni kell a légáramlás útját nem zavarni és megfelelő hűtésű kártyát, procihűtőt választani.
Önmagában nem fog egy ház jól szellőzni...
-
Rabbitf_24
addikt
Sziasztok
1. Mennyit szánsz a házra
50k
Noctua NH-U12 Cpu hűtő, jelenleg egy mATX lapom van, de a ház legyen ATX.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Szín: fekete
Kialakítás: elől hátul felül alul mesh, szűrőkkel.
RGB: NE
Táp elhelyezése: lap mögött rejtve.
USB-C csatlakozás elől.
Üveg oldalablak.
Tágas, könnyen szerelhető legyen.köszönöm!
-
parandroid
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Senki nem mondott semmit arról, hogy ez ne így lenne - mármint hogy a ventilátorok fúvásiránya nem erősebb, mint a kéményhatás. Nyilván az. A kérdés az, hogy miért akarsz egy meglévő fizikai elv ellen dolgozni, ami meghatározza az alapvető áramlástani folyamatokat a házban, és a ventilátoroknak ezt kéne segíteni, nem kitalálni valami más, gyökeresen eltérő irányt.
Aztán lesz, akinek ezt sikerül majd olyan szarul megoldania, amit az oldalsó befúvókkal is összehoztak, és gyakorlatilag tovább melegjteni a házat a fölösleges, és kontraproduktív turbulenciával, még ahhoz képest is, ha nem is lennének oldalsó befúvók.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval, ja, jól néz ki, hogy a háznak üveg a teteje, profik biztos meg is tudják oldani, hogy ki is húzzák belőle a meleg levegőt, az egyszeri user meg a szar ventikjeivel, amiket össze-vissza pakol bele, majd néz bután, hogy nála miért melegszik minden. Hosszú távon meg ez is a gyártóra fog visszaütni, mert mennek majd a review-k, hogy ez egy szar ház, mert melegszik. Pedig csak annyi történt, hogy meg lehet ezt is jól csinálni, csak a többség nem érti, hogyan. Úgyhogy különcködésnek jó ez a dizájn, meg menőn néz ki, de a gyártó is jobban járna a hülyebiztos házakkal, ahol gyakorlatilag nem lehet elrontani a légáramlást.
MaddeNNNN: Akármit meg lehet oldani a megfelelő számú, és hatékonyságú ventilátorral, kérdés, hogy minek, ha egyszer van rá egy egyszerű megoldás... Még ha természetesen ahhoz is kell venti, mert a kéményhatás önmagában elenyésző esetben elég egy PC hűtésére. De 90 fokban megtört légszállítási irányokat kitalálni, csak mert megtehetjük, az nem a bölcsek köve lesz.
p
-
Busterftw
Topikgazda
Urak-holgyek, nyugodsag.
Maradjunk annyiban, hogy a "konvekcio" tenyleg elenyeszo a PC hazaknal.
Nem hiaba az elol be - hatul ki (es felul ki) setupos hazak vezetnek a teszteken. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem, hanem összefoglalta azt hitelesebb forrásokból(GN,Jay) amit feljebb is taglaltunk, hogy nem igazán számít a kémény effektus és a természetes konvekció mert a ventik erősebbek már minimális légáramlattal is.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Látom vannak bajok a szöveg ,képértelmezéssel. Ezt nem az AI mondta ,hanem Jay és GN Steve . Gondolom sejted ők nem ma kezdték a hűtés témát.
-
parandroid
félisten
válasz
abridabri
üzenetére
Kéményhtásnak hívják, és hogyne lenne szerepe. Nyilván sokkal hatékonyabb a légáramlás, ha nem kell megtörni az irányát. Ezért szar ötlet a ‘hagyományos’ akvárium is, ahol az alaplap síkjában lévő oldalsó ventik fújnak be friss levegőt, és ezért áll át mindenki inkább az alsó befújó ventikre. Az oldalsó, síkban lévő ventihelyekre meg mehet pl a cpu aio-ja, ami kifelé fúj, fentre pedig ebben az esetben elég lehet a kéményhatás, vagy 1-2 szívó venti, hogy rásegítsen a gpu ventikre, és ne üljön meg a gpu által termelt hő a chipseten, a ramokon, az ssd-n, meg a vrm-en.
Másik megoldás meg az, amit az nzxt-nél találtak ki, hogy megdöntik az oldalsó befúvókat.
p
-
válasz
abridabri
üzenetére
Jól érted a meleg levegő felfelé szállnak nincs semmi szerepe egy PCben ameddig forog legalább 1 venti benne
Ebben nem fogunk egyeterteni

Ahogy pl a hazban levo szeparatorok kozott levo ho kulonbseg sem fog, azokon a helyeken ahhol a felfele fogja pl valami a legaromot, pl VGA alatt ha van M2...
De mondom, mindenki abban, hisz, amiben akar.
-
válasz
abridabri
üzenetére
Szoval szerinted az aerodinamikanak, szeliranynak es csatornaknak semmi szerepe sincs egy adott haz hutesi jellemzoiben, ugye, jol ertem?
Erre en is csak annyit tudok irni, hogy remelem ezt te se gondolod komolyan

Ez alapjan minden azonos urtaltarmu kucko ugyan azt hozna azonos legszallitasu ventik mellett, mindegy, hogy mit hova es hogyan tennel
-
"Dehogy nem mukodik, elfelejted, hogy sokan kifejezetten alacsony fordulaton porgetnek ventiket, ott meg boven van szerepe a haz "termeszetes" legaramanak, a megrekedo heat pocket-eknek, stb..."
Ezt remélem te se gondoltad komolyan... Már egy 200 rpmen hajtott venti is lazán felülír bármilyen "természetes" meleg levegő felfelé száll elvet. Az a 40liternyi levegő másodpercek alatt kicserélődik még 200rpmes ventik mellett is. -
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
En normalis thermal tesztes review-t nem talaltam rola (max GPU es CPU load), de elismeerem, hogy lehet ne vagyok balfax

Ha tudsz ilyet, pls dobj meg vele.
abridabri:
Dehogy nem mukodik, elfelejted, hogy sokan kifejezetten alacsony fordulaton porgetnek ventiket, ott meg boven van szerepe a haz "termeszetes" legaramanak, a megrekedo heat pocket-eknek, stb... -
-
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Ha fent nem zart, akkor pl a GPU hojenek egy resze "termeszetesene" is tavozik.
Igy ezt a hotomeget kb egy az egyben az oldaliranyu ventiknek kell kivinnie (straight felso ventivel ezt gyorsabban es hallkabban megoldod), plusz itt ezt a hotomeget meg az AIO radijan is atmozgatod.
Ez egy szar konstrukcio, ennyi.
-
MaddeNNNN
addikt
Miért, ha felül van az AIO akkor hol megy ki a gpu meleg levegője?
Ez egy kicsi zárt tér, thermodinamikának annyi szerepe van hogy a meleg levegő felfelé megy. Felül meg teljesen mindegy hogy egy felfelé irányuló venti kapja el vagy egy hátrafelé. Ígyis úgyis kihúzza mert a ventik erősebbek mint a konvekció.Aerodinamika meg egy ilyen kompakt helyen kétlem hogy mérhető különbséggel beleszólna szintén abba hogy felül vagy oldalt távozik a meleg levegő.
Ott van a videóban a füstös légáramlás szimuláció. Szerintem elég egyértelmű hogy nincs akadályozva.
-
kzkz
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Igen, de a GPU meleg levegője részben a CPU AIO-ján keresztül megy át. És a GPU iszonyatosan tud fűteni...
Annyit kellene csak megoldani, hogy két külön kamrában legyen a CPU és GPU hűtése, pl.: a GPU-t riserrel áttenni egy másik kamrába, vagy a CPU AIO-ját.
Van már rá példa, hogy próbálkoznak ezzel, de ritka mint a fehér holló, pl.: asus tuf gaming gt502: itt lehetőség van az AIO radiátort áttenni egy külön rekeszbe az alaplap mögé. Nem fűti egymás a CPU, GPU, minegyik külön friss levegőt szív, és a meleget is külön nyomja ki, úgy, hogy a másik egységen nem megy át.
Ez már alapvető lenne, amikor 4-500W-os GPU fogyasztások vannak. Mint egy hajszárító kis fokozaton
-
kzkz
őstag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Ügyesen lezárták a tetejét egy üveglappal, még véletlenül se tudjon ott kimenni a meleg levegő... Mintha minden gyártó erre menne rá, hogy tudják elrontani a szellőzést. Vajon mikor kezdik már el az olyan kialakítást, amikor a CPU és a GPU külön tud friss levegőt szívni, és nem egymást kezdik el melegíteni?!
-
kretenallat
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
koszonom!
a specet elnezve, ha egy cm el rovidebb lenne a tap (15 helyett 14) sokkal konnyebb eletem lenne...
-
CriticalHit
addikt
válasz
kretenallat
üzenetére
[link]
Thermalright AXP90 X53 / AXP120-X67 / SI-100 -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Ha röviden nyomod meg a start gombot működő gépnél akkor bezár/leállít minden működő programot és szakszerűen leállítja a gépet.
A restart pedig "nem kérdez", úgy ahogy van elveszi az áramot egy pillanatra és újraindítja a gépet akármid is van megnyitva.Pl. ha megfagy a géped nyomkodhatot a bekapcs gombot, semmit nem fog csinálni. A restart viszont újraindítja.
-
kretenallat
senior tag
Üdv!
Szeretném a gepemet atrakni egy kisebb hazba, hogy projektekre magammal tudjam vinni.
mITX alaplap, 5800x3d egy peerless assassinnal
Egy 6900xt rog vizhuteses
Fsp hydro ti pro 1000w tapegyszegA VGAt lecserelnem, azzal a hutovel nem eleg mobil.
A CPU cooler is cserelheto (javaslatokat varok pls)Viszont a tapot szeretnem megtartani, ha lehet.
Mibe menne bele ez? Ha lehet, akkor meg szep igy legyen a haz (hogy minden karc fajjon).
Az NCASE M2 pl nagyon tetszik, de a spec alapjan talan belemegy, VGA fuggoen.
(Kompetitiv fpseket jatszok leginkabb, de neha egy kis aaa single player is beesik. 5070ti v 9070xt ben gondolkodtam)
Köszi hogy elolvastatok!
-
Grave_444
nagyúr
-
t.imi
addikt
Hogy legyen valami infó.
Adata xpg Invader X mini.
DeepCool AK400 DIGITAL PRO hűtő, 5x12cm ház
Ryzen 5 9600x, 9060xt 16gb. 650rpm-ről indul CPU hűtő és ház ventilátorok is. Alapjáraton 35 a VGA, 49 a CPU. Játék alatt VGA max 60⁰c, CPU 57⁰c.
Alacsonyabb TDP-s konfighoz jó, erősebb géphez tuti nem ajánlanám.
Első mini házam, egy tragédia szerelni.
Cserébe végre van hely az asztalon. -
looser
addikt
válasz
Grave_444
üzenetére
Alapból az nem shutdown? Mármint oké, hogy OS beállítás kérdése, de tudtommal a Power nyomvatartása az teljes kikapcs. Nincs is rá szükség, csak megkérdeztem, pár napja "upgrade"-eltem (semmi extra, xeon v4, csak kicsit több mag), feltettem egy W10 LTSC-t és kikapcsoltam a gyors rendszerindítást és ezután nem volt kép, miközben futott a rendszer, ekkor kellett csak a reset, előtte meg kb. évente kétszer, szóval tényleg nem esszenciális, csak kíváncsi voltam, negyed évszázada vettem az utolsó számítógépházat :-))
Kíváncsi vagyok, eladható-e a fenti ház egy 17 éves Corsair VX450 táppal, ami egyébként kiszolgált egy 10 magos xeont, 6600xt-t, 32GB ramot és pár háttértárat :-)
-
looser
addikt
Nagyon köszönöm a válaszokat! A Phanteks és a Fractal Design nagyon tetszenek, ez a szögletes letisztult forma remek. Eléggé vaksi vagyok, ezeknek a tetején (oldalán?) vannak a ki-bekapcsoló ill. reset gombok? Illetve usb kivezetés is van? Most egy 3,5"-es helyen van egy 2xusb bővítő, mondjuk ha ez kuka, nem gond, ha szellős lesz a ház. Az FD-nél még tetszik, hogy alapból 3 venti van elől.
-
CriticalHit
addikt
válasz
looser
üzenetére
Az elöző +
PHANTEKS XT Silent
Chieftec - Elox -
MaddeNNNN
addikt
válasz
looser
üzenetére
Szia!
Ezek mindegyikében van 2-3 előre telepített venti.
ASUS ProArt PA401 Wood Metal Panel ~42k
FRACTAL DESIGN Epoch fekete ~42k
be quiet! Pure Base 501 Airflow Black ~33k
Fractal Design Pop Air Black Solid 34k
Fractal Design Focus 2 Black Solid ~29k -
looser
addikt
Sziasztok!
Egy 24 éves DTK (egyébként meglepően jól szerelhető) házat cserélnék le, mivel az "új" cpu (145W TDP) igen felfűti bent a levegőt. Plexi/üveg és RGB mentes, teljesen átlátszatlan ATX házat szeretnék, jó hőelvezetéssel, lehetőleg 40e Ft alatt.
Köszi és üdv
-
Goblin12
őstag
Sziasztok.
Belefér egy be quiet! Light Base 900 FX házba egy Seasonic Prime TX-1300 táp?
A házhoz azt írják 225mm tápegység fér bele a Seasonic meg 210mm, vajon a beledugdosott 24pin-essel elférne?
Köszi.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Így van, H6-ban nálam sincs hátul mert nincs jelentősége.
-
SoulReaver
veterán
válasz
sixpak
üzenetére
A Havn HS420 -t nézem én is, de az feketében nem mutat olyan jól, mint fehérben. Én meg nem akarok fehér buildet, mert a gatyám is rámenne, ha mindent kicserélnék...
#86409parandroid & #86410CriticalHit Az NZXT elég jól néz ki, de Nekem van 7db unifan v2 120 és a radiátoron push-pull ba 6db corsair rx120. Szerintem kicsi lenne hozzá a ház. Mármint a push-pull miatt. Ami nem jön be, hogy a gyári ventiket kellene használnom, mert úgy szebb...

Lehet maradok a LianLi-nál. Jelenleg a sima verzio van, nem az XL. Ennél csak annyi a bajom, hogy kicsi a hely hátúl a kábeleimnek, meg az, hogy fent nem fér el a push-pull.
Köszönöm szépen! HA most kezdenék upgradelni, akkor tuti ez a H9 flow lenne a befutó. Spórolnék a ventiken sokat
-
parandroid
félisten
válasz
Grave_444
üzenetére
Az a leggyengébb pont az egészben, méltatlan az összképhez mind designban, mind funkcióban. Őszintén szólva gondolkoztam is rajta, hogy egyszerűen kiveszem, sok szerepe úgysincs, az aio szív fent, a házban meg úgyis bőven pozitív nyomás van, szóval ott szökik a levegő, ahol csak bír.
p
-
Grave_444
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Vicces ekkora méretnél a hátsó 120mm-es ventilátor.
-
CriticalHit
addikt
válasz
SoulReaver
üzenetére
-
parandroid
félisten
válasz
SoulReaver
üzenetére
NZXT H9 Flow, lehetőleg az RGB+ verzióban, mert abban már van hardveres fan+rgb controller, + az összes szükséges venti. Utóbbiak ráadásul egybekábelezve, szóval 3 ventinként 1-1 kábel megy csak a kontrollerbe, ami nem alábecsülendő dolog kábelmenedzsment ügyében.
Légáramban meg minden hasonló házat ver a megdöntött első-oldalsó. ventiknek köszönhetően.
p
-
válasz
SoulReaver
üzenetére
Nekem volt ilyen, nem tudok rá rosszat mondani, kiváló ház.
Amikor én cseréltem, akkor az NZXT H9 Elite és a Havn HS420 volt versenyben, végül az utóbbi lett.
De semmi okom nem volt a cserére, csak nem bírtam magammal.
Ezen a szinten csak az esztétika és a személyes szimpátia dönt. -
SoulReaver
veterán
Sziasztok!
A Lian Li O11 Dynamic EVO XL hoz hasonló házak tetszenek. Van esetleg más márkából ami ilyen és jó minőségű? Vagy maradjak ennél?
-
s3toraph
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm a segítséget.

Felvettem vele a kapcsolatot, a kapott infó megerősített abban, hogy ezt az Apex Air-t kell választani.
(Az összeomlás során tűntek el az ő bejegyzéseiből is, mint kiderült.) -
t.imi
addikt
Sziasztok!
Mivel a balos ház projekt halott ötlet, a cube forma felé vettem az irányt.
3 házat találtam, ami több helyet biztosítana az asztalon.
Véleményetekre lennék kíváncsi, ár érték, hűtési tulajdonságokban melyiket ajánlanátok mATX laphoz?
ADATA XPG Invader X Mini ,
Deepcool CH270
Thermaltake tower 300 -
válasz
CriticalHit
üzenetére
Igazán szép gépház.
-
CriticalHit
addikt
Végre újra GN teszt.
-
Dalydir
csendes tag
Sziasztok!
Micro-Atx gépházat szeretnék venni low budget kategóriában, van több 120-as ventim ami beszerelésre vár. Van egy gépház ami nagyon tetszik, viszont nem rendelkezik porszűrővel.
Gépház: https://ipon.hu/shop/termek/darkflash-m305-mesh-fekete-ventilatorok-nelkul/2434196?utm_source=arukereso&utm_medium=referral&utm_campaign=arukereso&utm_content=2434196&aku=08cce9a2d4e0fca9f30cc55a8d2776cc
Porszűrőt vettetek már, akár amit méretre kell vágni vagy mennyire fontos a szűrő, vagy teljesen engedjem el ezt a gépházat?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Corsair Obsidian 250D Mini-ITX ház + Chieftec 500W CTG-500-80P tápegység
- LIAN LI Hydroshift II LCD-C 360CL - használt, garancia: iPon 2027.10.29-ig
- EVGA 500 W1, 80+ WHITE 500W
- Zalman CNPS7700 Al-Cu LGA 775 CPU hűtő
- Ventilátor bazár /NZXT/CORSAIR/LIAN LI/DEEPCOOL/ZALMAN/120MM/140MM/VEZÉRLŐK/LED KIT-ek/
- Eladó Samsung A12 4/64GB / 12 hó jótállás / ÚJ KIJELZŐ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Lenovo P500 - 1650-2690 v3 akár 12 mag/24 szál, 16-32GB DDR4 RAM, 490W 80+gold táp, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest