Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valkűr
addikt
Ezt a koncepciot követtem [link]
-
Yodamest
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
"Pont ezért akinek nem kell a design és a fektethetőség az nem fogja ezt megvenni drágábban."
Hát ez erről szól, minden háznak megvannak a pro-kontra pontjai.
A Montech King 95 Pro-t láttam én is Alzán, jó vétel lehet annyiért, bár nem tudom azért én szkeptikus vagyok kicsit még, jó lenne egy direkt összehasonlítás, hogy ventilátor, ház quality téren hol helyezkedik el a bequiet/lianli pároshoz képest mondjuk. -
Valkűr
addikt
Köszi a napokban már belaktam a kicsikét
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
420-as Arctic radi top elhelyezésre melyik ház ajánlott?
Mindent meghallgatok, még infót gyűjtök. Eddig Lancool 3 és Shadow Base 800 mozog a radaron az olcsóbb kategóriában, melyiknek mi az előnye hátránya a tulajok szerint?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Hát de pont ez a lényeg, hogy ez egy dual chamber ház amiből sok van a piacon.
Ezt el tudod fektetni és van rajta designos LED körben. Ennyivel több, és ennyivel is kerül többe.
Azért is írtam oda, hogy "Hasonló árkategóriában vannak olcsóbb, megegyező teljesítményű házak"Lehet nem volt egyértelmű, de a teljesítmény a hűtési teljesítményre vonatkozik. Abban semmi extra, sőt csak fektetve versenyképes.
Pont ezért akinek nem kell a design és a fektethetőség az nem fogja ezt megvenni drágábban.
Az 5 ventis Montech King 95 Pro jelenleg akcióval 52k, akció nélkül 60k
Ez ventik nélkül 60k, ventikkel 77k -
rodman73
aktív tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Pont megrendeltem már a Shadow Base 800 DX-t mikor megláttam ezt a házat. El is gondolkodtam rajta, nekem tetszik fekvő állapotban, bár kicsit nagy helyet foglalni, de úgyis át kell variálni a szobámat és az asztalokat. Ilyen fekvő házban milyen alternatívák vannak még?
-
Yodamest
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nah végre ez is eljött, nagyon lassan csordogálnak ezek a bequiet tesztek.
"Hasonló árkategóriában vannak olcsóbb, megegyező teljesítményű házak."
Ezt nem tudom értelmezni, ezt mire érted? Mármint a hűtési teljesítmény lehet ugyan az lesz, de azon mondjuk nem lesznek körbe argb stripek vagy nem fogod tudni fektetve használni vagy nem lesz benne 2X6-os argb elosztó. Kiváltója szvsz nincs a piacon, más házak vannak ugyanennyiért, de amit ez nyújt pont az nem kapod meg, ily módon egyedi és nem igazán összevethető mással. -
MaddeNNNN
addikt
GN Be Quiet! Light Base 600DX teszt
TL&DR
Jól néz ki, könnyen szerelhető és forgatható, LED jó minőségű. Összességében nem rossz ház.
Fektetve, balról jobbra történő kereszt légáramlás a legoptimálisabb benne.
Összeszerelés lehetne jobb minőségű, elég nagy rések vannak egyes panelek között ahol porosodni fog.
Hasonló árkategóriában vannak olcsóbb, megegyező teljesítményű házak. -
cucka
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
A hátsó csavarokat kívülről sem tudod 90 fokban becsavarni, ott is kicsit ferdén kell tartani a csavarhúzót. Szóval igen, ezen a részen még gondolkozhattak volna.
MicroATX lapom van, és 7 slotos módban használom a házat. A cpu tápkábel fenn van hátul a ház sarkában, és nálam körbe van véve alaplap hűtőbordával, ezért volt nehéz bedugni. Illetve nem is vagyok gyakorlott gépösszeszerlő, utoljára 5 éve raktam össze számítógépet, szóval ez sem segít
.Az elülső ventillátor tartó rekeszek - erre nem gondoltam, így már értelmet nyert. Mondjuk meg tudták volna egyszerűbben oldani ugyanezt.
-
Yodamest
veterán
"- A hátsó slot-oknál nem értem ezt a megoldást, arra jó, hogy szívás legyen becsavarozni a gpu-t."
Engem ez a hátsó részleg zavar nagyon a házban, egyébként számomra tökéletes lenne. A GPU még oké, mert le tudod hátul csavarozni azokat a kis ház elemeket amiket a kézzel oldható csavarok tartanak. Viszont az alsóbb PCI slotoknál már NEM levehetőek a ház burkolati elemek, szóval ott a PCI csavarokat csak belülről tudod elérni és mivel nem ez lenne az "intended" módja, nem lehet rendesen 90 fokban hozzájuk férni csavarhúzóval csak valami döntött szögben. Ezáltal már gyárilag is kicsit ferdék a csavarok, ez engem esztétikailag eléggé zavar, bár nyilván rohadtul nem látszik, de zavar, hogy nem egyenesen áll a menetben a csavar, hanem ferdén, ezáltal a csavar feje is ferdén áll.A többi pont amiket soroltál már nem zavaró számomra, neked E-ATX lapod van? Mert nekem az ATX lapom mellett simán van hely behúzni a tápkábelt meg ilyeneket, szóval ezt nem értem ott mi a gond nálad. Az elülső bracket is szerintem tök jó megoldás, mert így ezt levéve, kényelmesen fel tudod rá tenni a ventiket majd csak vissza kell akasztani a házba magát ezt a tartókeretet. Voltaképp ugyan az, mint ami a házak tetejében vagy aljában szokott lenni ilyen lecsavarozható venti-tartó keret, nincs ezzel baj.
-
cucka
addikt
válasz
Jakesz
üzenetére
Elégnek elég, úgy értve, hogy nem fog leolvadni a hőtől, nem fog kikapcsolni miatta, stb.
De én mindenképp vennék hátra egy 120-ast, hogy kifújja a házból a felgyülemlett meleg levegőt. Az jelentős javulás lenne hőfokokban/zajszintben, és árban nem egy akkora jelentős kiadás.
(ez egy ilyen fractal betegség lehet, hogy mindegy, mit veszel tőlük, az optimálisnál kevesebb ventillátort fognak adni hozzá.)
-
Jakesz
addikt
Sziasztok!
Új PC-t építek, házból egy FRACTAL DESIGN Focus 2-t néztem ki. Ebben csak 2 ventillátor van, a kérdésem az lenne, hogy ez a 2 elég-e ilyen hardverek mellé, vagy muszáj bővíteni?
- AMD Ryzen 5 7500F 3.70GHz + DeepCool CPU Cooler - AK400
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 7800XT -
cucka
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
A konvekció (a meleg levegő felfelé áramlása) egy számítgépházban nagyon gyenge.
Ha van aktív hűtés a házban, akkor a konvekciót nyugodtan számold úgy, hogy nem is létezik.A tesztre én is nagyon kiváncsi lennék, inteneten vannak pro és kontra eredmények is.
Az egyik gondolat, hogy elszívja a cpu hűtő elől a levegőt, nekem is ez tűnik logikusnak.
De láttam olyan tesztet, hogy a másik jött ki jobban, mert a fenti beszívó ventillátor a gpu hűtőjével ellentétesen dolgozott, annak a hatékonyságát rontotta. És ahol a cpu hűtő beszív, ott találkozott és megült a lentről jövő melet és a fentről jövő hideg. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Semmi gond.
Igazából arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit hoz a befelé fújó venti felül előre rakva ahhoz képest ha egyáltalán nincs ott venti. Ugye előre nincs értelme kifelé fújót mert ahogy írod elszívja a cpu hűtő elől a friss levegőt.
Kíváncsi vagyok mennyire okoz légáramlás "dugót" a meleg levegő természetes felfelé áramlása a venti hideg levegő lefelé fújásával. -
Rottweiler89
senior tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Sorry, még csak most vettem észre a hsz-t, elkerülhe a figyelem.
Köszönöm szépen neked is, igyekeztem.
Igen, az befelé tolja a procihűtő ventihez, nem akartam, hogy elszívja előle azt, amit elöl betol a 2x14-es. Egyelőre nem tudom megmomdani, mennyit hozott, ahhoz meg kellene fordítani, és úgy is letesztelni, de amint otthon leszek huzamosabb ideig, és nem felejtem el, megírom az eredményt.
Igen, van, mégpedig mágneses. -
Blaise
veterán
Sziasztok,
Lehet tudni valamit, hogy a Fractal North XL fekete üveg oldallapos háza miért van mindenhol kifogyva? Ideiglenes készlethiány vagy valami más van a háttérben?
Köszi!
-
cucka
addikt
Megérkezett az o11 mini air, köszönöm mindenkinek a javaslatokat.
Az egész ház nagyon igényes. A csavarok kis rendszerező dobozban érkeznek, a legtöbb csavar kézzel csavarható és színben passzol, szóval nagyon tetszik.
Az interneten paanszkodtak, hogy a hdd keret be van szegecselve, szerintem ezt azóta javították, nálam már azt is csavarok tartják. Airflow remek, a gyári ventik 600rpm-en is érezhető légmozgást csinálnak, és van benne alapból 3 pwm-es, ami nagy pozitívum, nem kell egyből ventillátort venni, hogy használható legyen a gép.Ami nem tetszik
- 7 slotos módban a cpu tápkábelt rohadt nehéz bedugni, és ha már benn van az alaplap, át se fér a csatlakozó a neki kialakított lyukon.
- A 3 gyári ventillátorhoz semmilyen pwm elosztót vagy daisy chain-t nem adnak, a 3 ventihez 3 pwm header kell az alaplapon.
- Hallok néha egy nagyon halk ventillátor csapágy hangot, de ez lehet a cpu hűtő, még nyomozom, hogy mi lehet.
- A hátsó slot-oknál nem értem ezt a megoldást, arra jó, hogy szívás legyen becsavarozni a gpu-t.
- Az első ventillátorok ilyen levehető keretben vannak, teljesen értelmetlen túlbonyolított megoldás. -
Shalee
tag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Üveg az a plexi, ráadásul mindjárt 3db is XD. Nem szoktam ilyet csinálni, de annyira "paraszt" kinézete van, főleg állvánnyal, hogy elkapott az instant get érzés.
-
Rottweiler89
senior tag
Köszöntem!
Másodlagosnak több, mint jó, de még nem az általam eltervezett.Shalee
De jó Tt kávéfőző plexi előlappal a fröccsenés elkerülése érdekében...
Kedvelem a Tt házakat, volt is kettő, egy V3 BE(VL80001W2Z), illetve egy Core V51(ez még megvan, de csak porosodik). Ez a The Tower 600-as érdekes ház, de ne rossz. Mondjuk nem az én világom, de kinek mi. -
Shalee
tag
Megjött "A Torony 600".
Mellette egy Lian Li O11 Air Mini. Semmi gyakorlati oka nem volt a váltásnak, de megláttam azt a batárt, és úgy döntöttem, hogy nekem kell.
-
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Jó kis gép!

-
Rottweiler89
senior tag
Hoppá, lebuktam.
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Nem árulkodott a Fractal Design velcro?

De, pont azért kérdeztem.
Nem látom az aláírásokat, mert nálam el vannak rejtve. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Szép tiszta build!
Egy kérdés, ami az első venti felül az befelé fújó? Mennyit hozott cpu hőmérsékletben?
Porszűrő van ebben felül? -
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Vagány gép lett.
Melyik tápegység van benne? Az Anode Bronze? -
brabbitz
senior tag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
anyam, ez nagyon jo leiras, koszonom szepen.
igy akkor valoszinuleg meg ajandekozom magam ezzel elore karacsonyra.
igen, sajnos muszaj lesz mATX-ben gondolkodnom, fokeppen amiatt mert szeretnek kesobb AM5-re valtani, es nagyon B650E (ez pl mATX) es X670-X870 kozott vennek lapok, amiknek tudtommal nincsen mATX, csak ATX.
egyebkent az elozo hazam egy Sharkoon VG07 volt, nem rossz, csak minosegbelileg szerintem a DeepCool elorelepes lesz.
Szerintem arbelileg is ez lesz a befuto
koszonom megegyszer
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
brabbitz
üzenetére
Nos akkor lássuk.
1. Hexform
Alapjában véve nagyon jó kis ház. Szerelni nem olyan könnyű, mert eléggé aprócska, nem egyszer káromkodtam szerelés közben, hiába kicsi kezeim vannak. PSU Shroud sajnos nincs, így minden ami alulra kerül elhelyezésre, az sajnos ott fog figyelni. Engem mondjuk nem zavart, a nagyját ha jó az ember valamennyire cable management-ben, az megoldja. Az alul elhelyezett HDD/SSD keret szerintem csúnya, ki is szedtem egyből, mikor belepakoltam az akkori cuccokat. Egy hátsó venti gyárilag tartozék, és ennyi. Természetesen 3pines, amit szintén nem értek. Max. fordulaton eléggé hangos, ajánlott leszabályozni. Gyártói oldal szerint maximum 296mm-es VGA-ig támogat, de ezt megcáfolom, [link] 305mm-es Sapphire Vapor-X R9 290-es befért, de a frontlemez és a VGA közzé egy papírlap fért volna csak be, így elöl -1 venti, hacsak nem közvetlenül előre tesszük a ventit, de így nem sok értelme van, mert a lemez csak lyukacsos, nincs kivágva a lapátok helyén. A 4 csavarfurat, ami az üvegen van, nos hát érdekes, sohasem sikerült a 4 csavart úgy becsavarni, ahogyan annak lennie kellett volna. De lehet én voltam béna.2. DeepCool CH370
Tágas, jól szerelhető, szép ház. Minőségileg abszolút előrelépés a Hexform-hoz képest. Sajnos csak egy venti jár hozzá, amiről meg nem mondom hirtelen, hogy 3 vagy 4pines, én egyből kiszedtem, és másik ment a helyére. Rengeteg ventihely van, hátul elég hely a kábeleknek. Van PSU Shroud, van VGA támasz, de az én kártyám rövid, így kiszedtem, ne legyen ott. Az üveg oldallap masszív, jól illeszkedik, és mágneses. Ha a biztonsági csavar nincs becsavarva, akkor sem kell félni, hogy leesik, mert leszedni is igényel egy kis erőt. A front Mesh panel kicsit nyeklik, de belefér, nem egetrengető probléma. A PSU porszűrője alul háááát, no comment. Szerintem egy mágneses is belefért volna az árba, nemhogy egy ilyen cafatka.Mindkét ház mATX-es. Én mATX-es alaplapot csak mATX házba raknék, de ez az én véleményem. A 6800-as a Hexform-ba szintén éppenhogy befér. A két ház között a hőfok jópár fok. Én nem bántam meg, hogy lecseréltem [CH370] -re. Ezen áron szerintem bestbuy, az ajánlott házak listájában a helye.
-
brabbitz
senior tag
-
cucka
addikt
válasz
brabbitz
üzenetére
Mostanában kerestem házat, a ch370 nagyon tetszett, szerintem jó cucc. (Végül nem ez lett). Ebben alapból 1 ventillátor van hátul.
Ha hozzáadod előlre a 2 ventillátor árát, akkor kb 30 ezernél vagy, itt már azért vannak opciók, deepcool vagy aerocool-nál. Valamiért a legtöbb házat amihez nem kell ventit venni, abba gyárilag világítósat raknak.
Ha jól tudom, argb ventiket rákötöd az alaplapra, és akkor akár ki is tudod kapcsolni a fényt (de ebben nem vagyok teljesen biztos) -
brabbitz
senior tag
Sziasztok! Nem tudom mennyire volt már szó az alábbi házról, így hozzátok fordulok, a DeepCool CH 370-es házat néztem ki, meg a PH! ajánlóból az AeroCool Hexform-ot de az már kicsi lenne nagyon nekem, így maradna a DeepCool.
1. Mennyit szánsz a házra
max. 20K HUF.
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
ASRock B550M Pro4, Artic Freezer 33 Esport, RX 6800 Pulse.
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
ATX házat szerettem volna eredetileg, hogy nagyobb, jobb alaplapok esetében se kelljen kompromisszumot kötni, de a jobb minőségűek tapasztalatom szerint tullonek a 15-20K-s árcédulán.
-Fontos lenne, hogy legalább 2xUSB3.0 front panelen
-plexi-üveg oldal
-non rgb, kinőttem.
-jó szellőzés, tehát nem bánom ha elől legalább 2 venti van.
-később szeretnék vízhűtést a gépbe, szóval ház "tetejét" is szeretném használatba venni. (legalább 2 venti elférhetne.)
Igazából konkrétumok ezek lennének, mondhatni sok - és - kényes.
Árban meg főleg, valószínűleg nem is kapok ennyiért ilyen házat, az említett DeepCool többnyire megfelel ezeknek, de azért kiváncsi lennék hogy ti tudtok-e ajánlani jobbat. Sajnos a DeepCool CH370 az M-ATX ház, szóval ezzel kompromisszumot kell kötnöm. Drágább is lehet, mert mérlegelek előre, és ha sokkal jobb, akkor túllépek a keretemen. -
Komplikato
veterán
válasz
CriticalHit
üzenetére
Meh, akkor már inkább egy SilverStone Alta D1, még akkor is ha 8-900USD áron nem fért bele az aluminium meg a porszűrő se.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
exoduss
tag
Sziasztok!
Lecserélném a jól bevált meshify 2 házikómat és szeretnék valamivel kompaktabb házra váltani.
Kinéztem pár típust, de az istenért sem tudok dönteni… A keret kb 50 ezer magyar forint. Tudom, ennyi pénzért minőségben nem lesz olyan mint a meshify.
Fontos lenne, hogy felül elférjen egy ALF III 360-as vízhűtés.
Lancool 207 jelenleg még nem kapható
Lancool 216 ez bejön és kompaktabb is mint a mehsify 2
Lancool 3 ezt apróról, ez nem sokkal kompaktabb
NZXT H7 2024 Ez is tetszik, csak az a fránya üres hely ne lenne az aljánál.Esetleg valami más alternatívát is ajánlhattok, hogy még nagyobb legyen a zűrzavar a fejben. Az olyan házak kiesnek, ahol oldalt van a beszívó venti, mivel fal mellé kerülne a gépház.
Kérlek segítsetek!
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ez komoly
-
CriticalHit
addikt
Közel fél millióért, szénszálasan: [link]
-
cucka
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Ha jól látom akkor egy böszme nagy 3 ventillátoros gpu-d van.
- Meshify-ból van több méret, a mini-be lehet nem fog beférni
- Az ilyen vertikális légáramlatra tervezett házak tök jók, de ha az alsó ventik amiken elvileg friss levegő kéne érkezzen azokat teljesen betakarja a gpu, az úgy nem előnyös
- Az elülső tápos házaknál kérdés, hogy honnan szívja a levegőt a táp? Pl. az A3-as alapból teli előlappal jön, tehát a házban lévő meleg levegőt fogja a táp elszívni a cpu hűtő elől, és a kábeleknek meg útban lesz a gpu.
(Az összes elülső tápos háznál az van, hogy a felépítés miatt alacsonyabbak és mélyebbek, mint a normál ház, viszont a kábelezést így nehezebb elegánsan megcsinálni)Én csomó hasonló dilemma után ma megrendeltem a lian li o11 air mini-t. Ebbe bármi elfér, nulla kompromisszummal, és ahhoz képest nem túlságosan nagy. (De azért a "mini" jelző a nevében az barokkos túlzás)
-
lukxy01
újonc
Egy ARCTIC Liquid Freezer III 360 ARGB elfér egy Montech AIR 903 MAX házban?
Ha nem fér be akkor 35-40ezerig tudtok ajánlani házat, amiben elférne? 14700KF-hez sajna kell ez a nagy hűtő. -
Yodamest
veterán
válasz
Flashback
üzenetére
Egyébként ez a Jonsbo TK-2 is érdekes, de ilyet még nem baxtam, hogy a ház hátsó oldalát csavarhúzóval lehessen csak rögzíteni.... Így elkúrni egy amúgy jó házat, borzalmas.
-
Közben talältam pár újabbb jelöltet:
- Fractal Design Meshify 2
- ASUS PRIME AP201
- Fractal Design Pop Mini Air
- Lian Li DAN Cases A3-mATX
- Jonsbo U4Nem lesz egyszerü kör...
-
tudos4
tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Sziasztok, még utoljára 2 éve írtam itt, nem vettem meg eggyik házat sem egyenlőre, de mostmár tényleg leváltanám a régit. Úgylátom a 2 ajánlott ház nem kapható, ha van is megdrágult, nem éri meg.
Minden követelmény ugyanaz lenne mint ebben a beszélgetésben, milyen házat tudtok ajánlani?
-
Valkűr
addikt
Sziasztok segitsen valaki legyen szives mert már őrjöngők az idegtől, h annyira analfabéta xar vagyok, h egy nyamvadt házat nem tudok rákötni az alaplapra! A hazban alapbol van 4 darab rgb venti. És a hazon egy led gomb, valamint nnek a vegen egy 2 luku led rgb/sw feliratu csatlakozó! Ezt a csatit hova kell kötni? Már az se tiszta hogy a ventik hogy a bánatban vannak összekötve mert kész gordiuszi csomo ahogy azok egymasba vannak kötve, az se tudom azoknak h kell állnia vagy azokat hova kell kötni.
-
válasz
CriticalHit
üzenetére
Köszönöm, de ha az ajänlott lap ilyen pici akkor már a häz se legyen nagy.
Jonsbo D31 épitett már valaki? Milyen minöség? -
cucka
addikt
-
cucka
addikt
A gamers nexus-os teszteknél arra figyelj, hogy nem raknak plusz ventit a házba, hanem az első ventillátort helyezték át alulra.
Ha egy plusz ventit raksz alulra hátra, az minden bizonnyal segíteni fog.Két plusz ventillátor alulra - ebben nem vagyok biztos. Látatlanban nem lehet megmondani, de két befúvó venti egymás mellett derékszögben az okozhat turbulenciát, és akkor kvázi az ideális légáramlat ellen fognak dolgozni.
-
TomiLi
addikt
Van persze:
Zalman P10, P30, P30 Air, ASUS A21, BitFenix Prodigy M 2022 ("fejjel lefelé"), GameMax Defender Mesh Black, GIGABYTE C102 GLASS, Thermaltake Divider 200 TG Air Micro (kocka), Thermaltake core v21, Silverstone LD01 (fejjel lefelé), Silverstone RL08 (fejjel lefelé), Silverstone SETA H2M (új típus).... Meg szerintem még aztán lehetne találni... -
Yodamest
veterán
Fúj nem, a diszkót én is utálom. Ezek a kirakat házak, amikor körbe van rakva 16db egyenként 25K-s lian li lcd-s ventilátorral a ház, lehet, hogy értékben 1 misit verdesi, de amúgy egy forintot nem adnék érte. Egyszerűen esztétikailag ízléstelen.
Vagy ha már minimál rgb build, az ilyen egyszerű noctua jellegű design nekem nagyon bejön:
Itt egy fehér air miniben:
-
cucka
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Fekete azért is nyerőbb nekem, mert a fekete microatx alaplap hülyén nézne ki egy full fehér házban ott középen. Ha atx lenne legalább kiöltené a teret az o11 air-ben.
A világításnak még utána kell olvassak, amit szeretnék az valamilyen diszkrét szórt fény, valamilyen meleg színben, amire kellemes ránézni.
Amit nem szeretnék, az hogy az rgb kivakítsa a szemem amikor odanézek. Meg hogy úgy nézzen ki, mint valami diszkó. -
cucka
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Fura, én pont fordítva látom, a fekete mutat igazán jól világítással. Mindenképp szeretnék valamilyen hangulatvilágítást bele. De ha jól látom, a lian li ad 3 jó minőségű pwm-es ventit alapból (helló Fractal Design), szóval ezt majd később fogom kitalálni. (De így, hogy nem kell kezdésnek ventillátort venni, ez a lian li o11 air nagyon jó áron van)
Eddig van egy fekete asus tuf microatx alaplapom, meg egy fehér videókártyám. Hajlok rá, hogy ez a fekete házban fog jobban kinézni.
Veszek majd egy fehér cpu hűtőt meg fehér ramot, és akkor ha benézek az ablakon, mégsem csak egy nagy fekete gödröt látok. -
Yodamest
veterán
Ezen a szín dolgon én sokat dilemmáztam, a fehér szerintem akkor igazán jó, ha van belső megvilágítás is, a fekete egy non rgb buildhez jobban passzol. A fehérnél háztól függetlenül vannak panaszok, hogy nem egységesen fehérek a komponensek, illetve a ház esetleges műanyag és fém festései eltérő árnyalatúak. A fekete festés mindenképp egységesebb lesz és nem olyan kirívó ha a ram vagy vga más színű. A kisebb sérülések, csavarhúzóval ejtett kis karcok sokkal látványosabbak egy fehér házon.
-
cucka
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
ASRock B650M
Az M betű jelöli, hogy microatx.Egyébként köszönöm mindenkinek a tippet a Lian Li o11 mini-vel, nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz a nyerő.
Méretben nagyobb, mint amire gondoltam, de tényleg jól néz ki, és hűtésben nincs kompromisszum. Már csak azt kell kitaláljam, hogy fehér vagy fekete.(Az megzavart, hogy ebből az akvárium verzió az sfx only, de gondolom másnak is feltűnt, hogy ez baromság egy ekkora háznál, az air már a második verzió, ahol ezt javították)
-
válasz
Amerigo57
üzenetére
Szia,
Biztosan van olyan jó, ezek még azok a régi Deep Silence házak. Ebben még van anyag bármelyik új, jelenleg piacon lévő házhoz képest! Egyszer itt is árulta valaki Aprón, megvette vadi újan, aztán nem épített bele és áron alul árulta. Teljesen új volt. Én hülye nem vettem meg...
Egyébként ebben alsó hangon 10 merevlemez kényelmesen elfér, plusz vehető (volt) még hozzá külön bővítő tálca. Lazán bele lehet építeni valami 200 terás szerver szörnyeteget.
-
Sziasztok,
Szeretnék egy csendes minöségi häzat. Porszürö jó volna.
A belekerülö "tervezett konfig":
ASRock B650M-HDV/M.2
750 Watt FSP Group VITA GM Modular 80+ Gold
alpenfoehn-brocken-4-max-cpu-cooler
16GB XFX Radeon RX 7800 XTNem feltétlen kell, ablak rä. RGB végképp nem.
Amiket néztem:
Fractal Design North, Corsair 5000D, be quiet! Shadow Base 800 DX -
cucka
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
Oh, igen, a fractal pop air-el kevertem össze
Ebből a akvárium verziót néztem, és ki is esett, mert sfx táp megy bele. De ha jól látom, ez nem ugyanaz a modell, ebbe atx táp befér.Szóval most végigolvasom a prospektust, köszi a tippet!
(Első látásra ebben airflow probléma az nem lesz
)#84204BigBear
Meshify minire gondoltam, abba belefér 3 ventillátor előre. -
Yodamest
veterán
Az air miniben van type-c csatlakozó és alulra felszerelhető 2X140mm-es ventilátor.
Szerintem te más házat néztél, én ezt mondom:
https://lian-li.com/product/o11-air-mini/
Szerintem nagyon mutatós is, végtelenül letisztult az egész, de ez elfogadom, hogy szubjektív. -
cucka
addikt
válasz
BigBear
üzenetére
Köszi! Nekem kifejezetten a meshify mini tetszik a kapható házak közül a legjobban, az előlap dizájnja, az arányok, a fekete-fehér kombináció. Tény, nagyon túl van árazva.A másik a jonsbo tk1, az is drága, de az látványban fullos, viszont minden másban kompromisszumos és csak vízhűtéssel adja ki.
Egy 4070 super a videókártya. Cpu hűtéssel ebben a házban nulla kompromisszum van, amiatt nem aggódok.
Illetve az előlapi ventillátor előtt a táp takaró lemezt ki lehet venni, arra gondoltam még, hogy az segíthet a gpu hűtésben. (Alatta van a hdd tartó keret, arra amúgy sincs szükségem.) Esetleg majd fabrikálnék hozzá egy létgerelőt, mint ami a meshify nano-ban van.#84200Yodamest
Nézegettem, a meshify dizájnra sokkal jobban tetszik, és az air pár centivel mélyebb + nincs rajta usb-c. Asztalon akarom tartani, méret + usbc megléte fontos szempont nekem. Tény, hogy minőségben ugyanott van, és sokkal olcsóbb.
Illetve meshify-ba be lehet tenni előre 3 ventillátort, air-ben alsó ventillátornak nincs hely. Ez gpu hűtés szempontból nekem most pont fontos lenne
. -
cucka
addikt
Közben megnéztem jobban a meshify mini-t, kicsit jobb a helyzet mint gondoltam.
A lényeg - a gpu ventillátora és a táp takaró lemeze között kb. 1 slotnyi helyem lenne.
Ebben a házban az airflow-val nincs probléma, az előlapi ventillátor oda tudja irányítani a levegőt a gpu irányába.Ezek tekintetében szerintetek elég ez az 1 slotnyi légrés a gpu-nak, hogy ne fulladjanak be a ventillátorai?
(Tudom, vegyek nagyobb házat, 4 slotos alaplapot, vékonyabb videókártyát, ezek nem opciók most)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i5 9400 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- 27% - MSI MPG A1000G PCIE5 / ATX 3.0 1000W 80 PLUS Gold Tápegység!
- 5G LTE! Whitespotos, Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Precision 5570! 4K Touch / i7-12800H / RTX A2000 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az also 3 befele a többi kifele fuj, fent is van 3 ami kifele sziv!

Amint lesz alkalmam és időm, és huzamosabb ideig leszek otthon, nekiállok.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)