Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BogyóBP
addikt
válasz
scholl
üzenetére
Corsair 4000D-m van. Anyaghasználatban elég gyatra de viszont nagy és kényelmesen elfér benne minden. Sajnos a fém kábeltakarót itt se tudták elhagyni mint az NZXT esetében ami neheziti a kábel bekötést és a VGA vége is ha lejebb van megütheti nehézkessé téve a behelyezést. Amúgy viszont nem rossz hát szellőzése jó van benne egy pozicionálo alaplaprögzítő is de nem fogja stabilan a lapot mert pár mm-t ide oda el lehet mozgatni így azért nézni kell hogy minden nút szépen lyukra kerüljön ahol a helye van. Ezért az árért ezek a negativumok. Porszűrő van benne mindenhol ahova kell. Ha kérdésed van még kérdezz bátran.
-
scholl
tag
hello
alábbi házakban gondolkodom
melyik lenne jobb választás? nehezen döntök
Corsair 4000D Airflow - kb 37k, kb 4éves ház. 2024-ben még számításba jöhet? külsőre ez jön be a legjobban. de javasoltak ventilátor cserét, mert valami olcsó van benne.
Montech AIR 903 MAX Black - 29k - akciós most. panaszkodnak a hangosabb ventilátorokra.
Lian Li Lancool 207 - kb 40k
ezek mennek a házba:
Asus tuf 650m alaplap
7500f proci
rx 7800 vga
fsp vita 750w táp
thermalright peerless assassin 120 se hűtő -
Valkűr
addikt
Nekem nagy bejött a Raijintek Paean C7 háza is, szerintem ár érték bajnok! Könnyű szerelni, noha nem annyira moduláris mint a Lian Li háza, de tágas könnyű benne dolgozni és nagyságrendekkel olcsóbb! Ugyan úgy edzett üveg és nem plexi az oldalai. Dupla blokkos ház a kábelek, meghajtók és a vezérlő külön blokkba helyezhető. Nekem ATX lap van benne és könnyedén elfértem.
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
látom kisebb vitát váltottam ki a házzal kapcsolatban.
Röviden leírom, miért azt keresem, amit.
Most is egy integrált cpu-s épített nasom van, amikor csináltam, ez a proci erősebb volt, mint a synology 918+, illetve négyszer annyi ram és negyede árba került. Akkor ezekért az indokokért építettem.
Most a teljesítmény még elfogadható, de a 923+-nál már kevesebb a cpu teljesítmény. Viszont egy egyszerű oknál fogva keresek minél kisebb házat, az pedig a fizikai méret, ami a polcon elfér.
Gondolkodom egy synology nason az épített helyett, de nem jelent annyi előre lépést, hogy arra cseréljem.
Ezért egyelőre marad a régi konfig. Ott is gondolkodtam a fejlesztésen, de a fogyasztás az elsődleges és integráltban nem találtam megfelelő alternatívát.
Visszatérve a témához, most külső táppal megy. Ha veszek egy normál tápot, akkor valami kis fogyasztású, csendes fajta kellene, ami emeli a költséget jelenleg plusz előny nélkül.
Ettől függetlenül a javasolt házat nem vetettem el, mert a diskek számát emelni szeretném, mint korábban írtam.Üdv.
spgabor -
cucka
addikt
Tk1-es kompromisszumokra gondolsz?
Ugye nincs ilyen házam, és túl sok teszt sincs az interneten, szóval ezek csak találgatások.Ami kompromisszumot látok
1. Az én kétventis videókártyám is éppenhogy befér, és ha rakok alulra ventillátort, teljesen betakarná. Szóval fel-le légáramlás az nem ideális.
2. Proci hűtőt akárhogy helyezed el, nekem nem tűnik optimálisnak.
A tervem az volt, hogy tk1 és a tetőbe egy 240-es aio, így látatlanban az tűnt a leginkább életképes megoldásnak, csak én meg annyira nem vagyok aio-kedvelő.Aztán végül lett a mini, ez méretre nagyobb, nincs benne magyon menő hajlított üveg mint a tk1-nél, viszont kifejezetten léghűtésre van kihegyezve, elfér benne minden kényelmesen, olcsóbb is, és ebből is volt fehérben.
-
cucka
addikt
A jonsbo n2 házról van szó.
A kép amit beraktam az csak egy fantáziarajz a hivatalos oldalról, amin látszik az alkatrészek elrendezése. Amúgy a házat üresen árulják.
Sima itx alaplap fér bele szabványos sfx tápegységgel.Ha kell egy NAS, amit tetszőleges, szabványos pc alkatrészekből tudsz összerakni, akkor ez egy jó opció.
-
jimpo
senior tag
Ez a ragaszkodás a külső táphoz teljesen fölösleges. Ha ennél kisebb kell, akkor nas-t kell venni. Szabvány méretű alkatrészekből akárhogy legózod, ennél kisebb nem lesz.
Én alapból azt nem értem miért kell alapból ennyire picinek lennie
Persze hely meg minden, de így csak fűtik a hardverek egymást, plusz később a speciális lap miatt a fejlesztés és hardvercsere limitált lesz.
Persze jelenleg jól muzsikál, de a jövőben nem biztos hogy elég lesz az a CPU ami (gondolom) bele van a lapba forrasztva. Tehát később amennyiben lesz ebben méretben erősebb lap hozzá akkor oké, más esetben újratervezés és a tárolók kivételével "kuka" az egész cucc.
Ergó simán mehetne egy gyári NAS is helyette, bár gondolom az más árban ésatöbbi. Vagy nem vágom miért nem játszik... Amúgy semmi közöm hozzá, meg nem is igazán érdekel. Tehát nekem nem kell válaszolni a fenti kérdésekre. Magadnak viszont illik tudni válaszolni, hogy mit és miért is valójában.
-
cucka
addikt
válasz
spgabor
üzenetére
Azért linkeltem a jonsbo oldalát, mert ott meg tudod tekinteni a képeket.
Például ez egy jonsbo n2
Ha nem lenne benne a tápegység, akkor is ugyanannyi helyet foglalna.
A jonsbo n1-nél ugyanez van, a táp ott is a holttérben van.Ez a ragaszkodás a külső táphoz teljesen fölösleges. Ha ennél kisebb kell, akkor nas-t kell venni. Szabvány méretű alkatrészekből akárhogy legózod, ennél kisebb nem lesz.
-
forguet
senior tag
válasz
CriticalHit
üzenetére
Én egy h6 flowt rendeltem alzáról 37k-ért a gyerek gépéhez, sztem az best buy most ennyiért
-
CriticalHit
addikt
2024 legjobbjai: [link]
Lian Li Lancool 207
Antec C8
Antec Flux Pro
Meshless MD 280 -
spgabor
aktív tag
Szia, a 22x22 nem olyan rossz. A tökéletes az lenne nekem, hogy egymás alatt lenne táp nélkül. Így 20 alá menne. Az már majdnem a syonology négy lemezes mérete. Most is paneltáppal megy, az lényegesen kisebb. Bár ez egy nagyobb alapterületű, de lapos ház.
Ezt még ki kell találnom, mert amúgy elég drága házak.
Nast nem akarok, mert az épített erősebb hardverben. -
cucka
addikt
válasz
spgabor
üzenetére
Ha belegondolsz, sokkal kisebbre nem lehet megcsinálni. Az alaplap 17x17 centi, a diszkek meg adott méretűek.
Vagy egymás mellé teszed őket (jonsbo n1), vagy egymás alá-fölé (jonsbo n2). Ha belegondolsz, hogy a kábeleknek is kell hely, meg a ház keretének, akkor kb. ezeknél kisebbet nem fogsz találni ami itx-es. Mindkét esetben van hely egy tápnak.Az n2-es 22x22 centi alapterületű, ebbe kerül a 17x17-es alaplap. Talán ha nagyon szűkösre veszik, akkor meg tudták volna csinálni 21x21 centiben a gépet.
Táp kelleni fog ígyis úgyis, mert a sata diszk 5v-ról megy, az alaplap/proci meg 12 voltról. Minimum egy panel tápra szükség van.
Ha ennél kompaktabb cucc kell, akkor én csak egy nas-t tudok ajánlani, abban nem itx szabványú alaplap van, tehát tudnak csökkenteni a méreten.
-
cucka
addikt
válasz
F.B.I.
üzenetére
Ránéztem a phanteks oldalára, nekem úgy tűnik hogy
- ezek a ventik sorba köthetőek
- elvileg 1 kábeles megoldás, szóval talán van benne argb hub,de ez nem teljesen egyértelmű, a doksi a phanteks oldalon elég szar
- ezek a barmok átmarketingelték a sima argb-t, direkt kitalálták rá a "drgb" fantázianevet, nehogy már egyértelmű legyen.Szóval arra számítok, hogy működni fog, lesz elég alaplapi header. De nincs ilyen házam, nem próbáltam, de én látatlanban meg merném venni.
A Montech is jó, azt vedd inkább, ami tetszik külsőre. Egyikben sem fognak túlmelegedni az alkatrészek, mindkettő ellátja a funkcióját.
Egy rgb y kábel 1000 forint, egy argb hub 2300 forint, szerintem ne ezen múljon. De egy y elosztót szerintem otthon is össze lehet rakni, sima 3 eres kábel. -
cucka
addikt
válasz
F.B.I.
üzenetére
Ha jól látom, ezen argb ventillátorok vannak.
Az argb szabványos 3 tűs csatlakozó. Az alaplapon vannak ilyen header-ek, oda kell bedugni. Az alaplap gyártójának a szoftverével tudod vezérelni (pl. asus-nál armoury crate), de vannak általános célú nyílt forrású vezérlő szoftverek is (pl. openrgb)Ha túl kevés az argb header az alaplapon, akkor Y elosztóval vagy argb hub-al tudod megoldani. Vannak házak amihez alapból kapsz ilyet, nem kell venni.
De léteznek olyan argb vezérlők, amik sata-ról kapják az áramot és adnak hozzá távirányítót, akkor azt nyilván azzal tudod vezérelni. -
F.B.I.
veterán
Üdv ismét!
Fiam másként döntött, inkább nagy ház kell, a jobb szellőzés és az amiatt bekövetkező csendesebb működés miatt. A kiszemelt:
- Phanteks XT Pro Ultra white.
Egy kérdésem lenne csak vele kapcsolatban, mivel nincs benne ventillátor panel (ha jól írom), hogyan lehet az RGB vezérlést megoldani?
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
Van egy házilag épített nasom egy egyedi átalakított házban. Ebben 2 darab 3,5-ös és 2 darab 2,5-ös disk fér. Viszont szeretném cserélni olyanra, amibe 4 db 3,5-ös lemezt tudok behelyezni.
Ami fontos, hogy mini itx lappal legyen kompatibilis és külső tápos kialakítású legyen, hogy maga a ház minél kisebb fizikai mérettel rendelkezzen.Tudtok ilyet ajánlani?
Köszi!
Üdv.
spgabor -
F.B.I.
veterán
Lusták vagyunk újat tanulni, ezért kényelmessé váltunk. Mehetne sok minden tovább Linuxon. A mai fiatalok (köztük a fiam is), már nem akarnak foglalkozni sem a szoftverrel, sem a hardverrel (tisztelet a kivételnek). Készen kell minden és tökéletesen működjön. Ezt sajnos mi hoztuk létre, idősebb generáció. Segíteni akartunk nekik, kényelmesebbé tenni a világot számukra…csak tovább nem gondolkodtunk.
Hulladék? Majd megy a drágábbnál - drágább új járművekbe, amikben lesz egy QR kód a műszerfalon, amit elolvasva, leírják neked, hogy megmentették a földet. Csak nem értem, hogy ezzel a sok újrahasznosított dologgal, miért drágább minden?
De ez már nagyon OFF.
-
válasz
F.B.I.
üzenetére
mindig a legújabb kell
Persze, mint amit most a M$ is csinál a Win11-gyel, hogy azt a pár száz millióra becsült számítógép állományt (szerk.: legalábbis egy részét biztosan) küldi a szemétlerakóba nem megfelelőség címszóval. Értem, valahol a fogyasztó is hibás, de a gyártó is, mert egyfelől olyan környezetet hoz létre, amivel rákényszerít a fogyasztásra, másfelől meg tolják az arcodba a reklámokat csőstől. Vegyed a legújabbat, mert +10 FPS az neked nagyon kell.
Illetve a gyártónak olcsóbb, egyben cserélni egy új alaplapot, mint szerelőket, szervizeseket fizetni.
Ez is érdekes, hogy egyáltalán minek dolgoznak az emberek? Miért nem csak kapják a pénzt és mennek fogyasztani? Vannak ilyen társadalmi rétegek, nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ez a jövőben méginkább szélesedni fog, ha mégjobban robotizálnak majd mindent. Kérdés az lesz, hogy a rengeteg szeméttel mit kezdünk majd, mert megenni nem lehet. [link] [link]
-
-
Orbiteric
aktív tag
válasz
markussandor
üzenetére
+1
-
válasz
BogyóBP
üzenetére
A ramokat hibás döntés lenne a lapra forrasztani mert nem lehetne cserélni meghibásodás esetén és bőviteni se lehet jó ez a behelyezős megoldás.
Laptopéknál ez már régóta így megy, de az SBC és a forrasztott procis ITX lapoknál is. Utóbbiaknál NEM mindnél, de az újabb CPU architektúráknál van ilyen. [link]
-
BogyóBP
addikt
Sőt már vannak olyan alaplap és VGA megoldások is ahol kábelezni se kell, illetve az ATX és a CPU csatlakozokat az alaplap hátára forrasztják így elöl semmi se látszik a kábeltömegből. Az ötlet jó, innováció, kérdés elterjed e. A ramokat hibás döntés lenne a lapra forrasztani mert nem lehetne cserélni meghibásodás esetén és bőviteni se lehet jó ez a behelyezős megoldás.
-
-
Busterftw
Topikgazda
válasz
CriticalHit
üzenetére
Ennyiert +1 a Montechre, modernebb tipus mint a fenti ketto es 4 venti jar hozza.
-
BogyóBP
addikt
válasz
pethob
üzenetére
Vegyél hozzá pár ventit is. Általában amit a házakhoz adnak javarészt kuka vagy nagyon hangos kivéve ha olyan házat veszel aki ismert a halk ventijeiről. A fractal pl egy jó választás ha nem lesz tömve hardverrel könnyen szerelhető és halk is,viszont elöl nincs porszűrője csak felül, hátul pedig fogad egy 120 as ventit is. Azt 2-3 ezerből beletehetsz egyet. Ha kell az USB-C felülre akkor nem ajánlott mivel csak a helye van ott, viszont az is külön megvehető modul és behelyezhető (opciónális). A bequiet jobb ház de megbosszulja magát ha az ember ezen sporol, inkább kisebb felárral a FX verziót venném.
(Hajolt már el alaplap egy gyenge minőségű alaplaptálca miatt ami a házban volt, sőt kapta már le USB3 as rossz csati az alaplapon lévő tüskét is. Arról már nem is beszélve (tapasztalatból mondom) hogy nincs annál bosszantobb ha a VGA nem fér bele vagy a táp kábele nem ér el az alaplapig. )
-
pethob
aktív tag
A fiam (12) első gépét rakjuk össze. (Én 10 sok éve mac-ezek, így vak vezet világtalant...)
Két házat néztünk ki:Fractal Design Focus 2 RGB 31 699 Ft
be quiet! Pure Base 500DX 44 490 FtAz előbbibe elég-e a hozzá kapott 2 db venti? Hátul nincs semmi kifele.
Minél halkabb és jó légáramlást biztosító házat keresünk. Az se baj, ha könnyű szerelni. Kettő közül melyik jobb, illetve ha egyik sem, mi lenne helyettük ajánlott?
Köszönöm. -
ScomComputer
veterán
Egy kis érdekesség: "kérdezik,hol melózok....a gamemax-nál vagyok számítógépház szegecselő"..
-
-
blp85
senior tag
Szia!
Nekem az előző verziójú NZXT H7-es van (aminek van alul egy táptakaró lemez), ebben van porszűrő (és szűri is rendesen a port).
Ha hosszú távra tervezel a házzal, akkor megéri megvenni, mivel hely van benne bőven, az anyaghasználata is jó, illetve jól szerelhető is. -
jimpo
senior tag
Tényleg...

Nem írtad amúgy milyen tárhelyek mennének bele, de ha csak pár 2.5" SSD akkor simán kifurnám a HDD tartót belőle és elfér a táp.
Szemre amúgy több mit a ház mélységének a fele rendelkezésre áll... 
Nálam is csak távtartókon vannak az SSD-k.
-
jimpo
senior tag
-
zozek
tag
Még ezeket néztem most
aerocool graphit
aerocool beam v2
aerocool prism
aerocool atomic v2 -
cucka
addikt
Esetleg még járható lehet valamelyik ssupd ház? Amelyikbe belemegy az matx alaplap. Ezek álló házak, és ha jól emlékszem, annyira nem drága.
Polcra a legjobb választás a jonsbo tk1, 30x30 centi, nagyon dizájnos, viszont árban bőven túllóg a kereten és szarul szellőzik.Az a baj, hogy legtöbb házat úgy tervezik, hogy beférjen egy modern 3 ventis 32-34 centis videókártya. Meg előre ventillátor, kis előlap, kis hátlap, és kijön, hogy nem fér el a 39 centis polcon sehogy.
-
cucka
addikt
Ha 39 centi a polc, akkor max 35 centi mély házat tudsz berakni.
Hátul a kábeleknek is kell hely, illetve a ventillátort ami kifújja a gépből a meleget, annak is. (Azt nem tudom, az ikeás polc mennyire kedveli, ha állandóan 50-60 fokos meleg levegővel fújod egy kis részen, ha tippelni kéne, akkor nem annyira
)Namost ilyen paraméterekkel szívás házat venni.
Esetleg Aerocool trinity? Ez olcsó.
Vagy jonsbo z20? Ez drágább + atx táppal elég kényelmetlen lesz. -
zozek
tag
Sziasztok,
20-30 között keresek házat. A mélysége kérdéses, szerintem 41 cm lehet max, mert egy ikeás kallax polcra tudom rakni ami 39 cm. Vagyis túl lóghat a lábainak kell beleférnie a 39 cm-be. Jelenleg egy chieftec ci-02b-op házam van csak nem férek el az új táppal.
Idáig ez a 2 lehet a befutó.
- kolink citadel mesh
- zalman z1 icebergA konfigom:
Asrock B550m phantom gaming 4
id-cooling se-224-xts (151mm)
Sapphire RX 6700 XT pulse
Chieftec Chieftronic Powerplay Gold GPU-750FCKésőbb lehet erősebb VGA kerülne bele ami lehet hosszabb.
A zalman jobban tetszik kinézetre(fehér), de a kolink nagyobbnak tűnik belül.
Ha esetleg van valakinek ilyen háza letudná mérni hogy mekkora a távolság a két láb között? -
Busterftw
Topikgazda
A mesh front porszurokent funkcional, van benne porszuro nem kell lemondani rola.
Az ujabb hazakban mar igy van a porszures megoldva, mikozben sokkal jobb az airflow is.Szerintem annyiert megeri a haz, nem par evre vesz az ember es kesobb bovitheted is.
A H7 Flow ajanlott es jol teljesito haz, tobbiek meg irnak majd.

-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Új házat vennék az alábbi paraméterek szerint:
ATX lap normál méretű ramokkal
VGA: 290 mm, Triple-slot
CPU hűtés: ARCTIC Liquid Freezer II 240
PSU: Seasonic Focus GX 140 × 150 × 86 mm
HDD/SSD: 1db 2,5 és 1db 3,5
Fontos, hogy az I/O panel felül legyen, illetve nem fér el 250 mm-nél szélesebb ház.
Olyat keresek, ahol a 240-es AIO-n kívül elfér még 6-7 darab 120-as venti.
A ventik megvannak, így az lenne a legjobb, ha "csupasz" házat tudnék venni.
Keret: 35kAz első kiszemeltem az NZXT H7 Flow 2024 All Black, viszont ennyit nem szeretnék költeni, pedig nagyon jónak tűnik. Ha nincs más értelmes ház akkor várok rá egy akciót, hátha...

A másik amit néztem az a H5 Flow 2024 AII Black, ezt csak az Alzánál látom, ott 45k, szintén kereten kívül esik. A gyártó oldalán 35k akciósan, de nem küldenek kis hazánkba csomagot.
Harmadig amit néztem az a darkFlash DS900 Air ATX PC Case, kialakításában hasonlít a H5-re, szimpatikus, de bizonytalan vagyok, nem ismerem a márkát. Ez a maga 25k árával már kellemesen kereten belül van.
Tudtok esetleg ajánlani egyéb típusokat, amik eddig elkerülték a figyelmemet?Köszönöm!
-
cucka
addikt
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Sokáig szemeztem az ncase m2-vel, abba cipőkanállal fér be minden, nagyon drága, és nagyon jó minőség.
Nem mindenkinek kell bútor méretű számítógépház.
Én pl. pont leszarom, hogy befér-e a 360-as aio, mert sose vennék olyan procit, ami 2-300 watt hőt okád ki magából, és igényli azt a méretű hűtést. Ugyanúgy leszarom, hogy hány hdd fér bele, mert nem veszek hdd-t, legfeljebb nas-hoz.Mindenkinek mások az igényei. Az hogy neked mi fontos, nem biztos, hogy másnak is az.
-
MaddeNNNN
addikt
Nem keverem össze nyugodj meg. De ha fizikailag nem fér bele pl egy 280-as vagy 360-as AIO ami mondjuk szükséges lenne egy 250W-os cpu hűtéséhez, vagy nem fér bele már egy 300mm-es vga sem(ami a jelenlegi piacon elég ritka, ennél csak nagyobbak vannak a felső kategóriában) akkor az a hűtés rovására megy, az már minősít egy házat. aztán még az anyaghasználatról, szerelhetőségről és kiegészítőkről nem is beszéltünk.
de kurvára nincs kedvem mégegyszer megjárni ugyan azokat a köröket mint amiket az asztali gép csoportban mentünk. én továbbra sem fogok ilyen 15-20 ezres házakat ajánlani közép/közép-felső kategóriás gépekhez.
-
cucka
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Még régen láttam egy tesztet, ahol az nzxt h210-est megmérték ilyen szempontból. Az egy itx ház, de a probléma ugyanez, közel van a gpu a psu shroudhoz.
A lényeg, hogy hiába lyukacsos a shroud, mögötte ott van a psu, ami lefojtja a légáramlást. Amikor kicserélték az atx tápot sfx-re, jelentősen javult a helyzet.
Ettől persze nem fog leolvadni a videókártya, de semmiképp sem optimális hűtés szempontból, ha túl közel van a shroud.
-
BogyóBP
addikt
Abban az esetben ez igaz lehet ha sfx tápot raksz bele de amúgy a kilógó kábelek miatt nem fér el. Es akkor meg az USB 3 es a USB c kábel be sincs kötve. Mivel a nem moduláris tápnak az összes kabele ugye egy kupacba alul van az also sarokba (ugye be helyezést nézve) akkor lehet elfért volna.
-
Rottweiler89
senior tag
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
De nem is írtam olyat, hogy pont a Hexform-ba lenne felsőkategóriás.
De egy középmezőnyöset simán bele lehet pakolni.
159mm-ig nem egy olyan torony van "csak", ami eléggé korrekt, szóval ez nem korlátozó dolog.
Egyébként 4070/4080 Ti/Super, 7900 GRE/XT simán belefér(függ a hűtéstől persze), pláne ha vízhűtéses.Szóval nem feltétlen halott ügy.
cucka
Így már érthető, hogy a PCI slotokra gondoltál. De még így is pont jó a CH370, 3 slotos VGA még így is elfér, a PSU Shroud lyukacsos, előre alulra egy venti, és plusz hűtés a VGA-nak. -
cucka
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Az, hogy hanyadik slotba kerül a videókártya, azt a ház hátulján található slotokban számolom. A linkelt alaplapot ha beszereled, akkor a házon a második slotba fog kerülni a videókártya (meg alatta még plusz amilyen vastag). A legfelső slot szabadon marad.
A legtöbb microatx alaplap nem ilyen kialakítású, ezért is írtam, hogy erre érdemes figyelni vásárlás előtt.
Így már érthető?
#84325MaddeNNNN
Szerintem egy ház minőségét nem miliméterben mérjük. Összekevered a méretet a minőséggel. -
MaddeNNNN
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
hát azért annyira felső kategóriásat nem hiszem hogy lehet abba a hexformba.
cpu torony hűtőből csak 159mm-es megy bele, AIO-ból is csak 240-es és az is csak előre, aztán vga-ból meg csak 296mm és ráadásul csak akkor ha nincs elől AIO.szóval vannak limitáló tényezői a háznak, ezért is nem szoktuk ajánlani komolyabb hardverhez.
-
cucka
addikt
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Igen, ahol normálisan az első slot lenne az alaplapon, ott van az m2-es foglalat. Ilyen alaplap, fényképen látszik egyből: [link]
-
Rottweiler89
senior tag
Aerocool-t én csak ilyen ultra budget kategóriában láttam
Én nem. Közép és felsőkategóriás konfigokat is szép számmal építenek beléjük. Nekem is volt pl. Hexform-om, és nem alsókategóriás cuccok voltak benne.4 slot lényege. Néhány matx lapon úgy van megcsinálva, hogy második slot-ba kerül a videókártya. Ha oda beraksz egy vastag 3 slotos kártyát, akkor lefojtod a kártya ventillátorait. Alsó tápos 4 slotos házaknál merülhet fel mint probléma. Én ezért vettem a mini-t, eredetileg meshify mini vagy deepcool lett volna, emiatt estek ki.
Második slotba? -
cucka
addikt
válasz
Lipton
üzenetére
o11 mini air-t vettem a héten raktam össze.
Ahogy írták valóban nincs porszűrő, kivéve alul, de alulról meg nem túl jó a légáramlás. Viszont építeni és szerelni nagyon könnyű. Minőségi, igényesen megcsinált ház. Ahogy a neve mondja, ez léghűtésre van kihegyezve, ha aio-t akarsz akkor nézd meg előtte, hogy melyiket milyen konfigurációban támogatja.Fractal-ok általában jók, jó minőségű cuccok. A mini 4 slotos.
Deepcool-t akartam sokáig, ch370-est. Árához képest jó cucc, de feleannyiba kerül mint az o11 mini, szóval ahhoz kell mérni. Ez egy 4 slotos ház.
Aerocool-t én csak ilyen ultra budget kategóriában láttam.
Lancool, NZXT ezek biztos jók, böszme nagy tésztaszűrő házak, mi baj lehet?
4 slot lényege. Néhány matx lapon úgy van megcsinálva, hogy második slot-ba kerül a videókártya. Ha oda beraksz egy vastag 3 slotos kártyát, akkor lefojtod a kártya ventillátorait. Alsó tápos 4 slotos házaknál merülhet fel mint probléma. Én ezért vettem a mini-t, eredetileg meshify mini vagy deepcool lett volna, emiatt estek ki.
-
MaddeNNNN
addikt
-
BogyóBP
addikt
Nekem van Qube 500 as házam és a full moduláris Bequiet táp mellé amit vettem nem fért már be 307 mm 4070 es MSI kártya sehogy sem, szóval az a ház kisebb VGA-khoz javasolt. Az előző asrock 303mm volt az is csak épphogy belefért, ugyhogy ezért kellett SOS be vennem egy házat..És csak ilyen Corsair 4000D-t találtam azonnali átvétellel amin porszűrő is van nem csak perforált.

Lipton: Az o11 air minit szivás építeni és nincs is porszűrője így bármi morzsa vagy ilyesmi ráésik a gépházra felül az azonnal a belsejébe jut, ugyanakkor a port is rendesen szedi befelé. -
Lipton
őstag
Sziasztok, a lenti házakból melyik lenne a legjobb választás mATX konfig számára? Külsőre mondjuk azt, hogy mindegyik tetszik, minőségre, műszakilag milyenek? Esetleg valami más opció? köszi
LIAN LI O11 Air Mini
Fractal Design Pop Air RGB Black Tempered Glass Clear Tint
Fractal Design Pop Mini Air RGB Black Tempered Glass Clear Tint
LIAN LI Lancool 205 Mesh C - Black
NZXT H5 Flow RGB Midi Tower Fekete (2023)
AeroCool graphite ARGB
DeepCool CH360 Digital Tempered Glass Black CH360 DIGITAL -
F.B.I.
veterán
Üdv!

Fiamnak cserélnék házat, Silentium PC SG1 van most de már a VGA csak úgy fért el, hogy az első ventit, lentebb kellett helyezni….szóval szűkös.
A keret :
45.000,-Ft
Ami bele kerül:
Asrock B450M Steel Legend, R5 5700X, Arctis 7X hűtő, XFX Quick 7800XT (335 mm), NZXT C750 tápegység (full kábelezéses változat).Ami fontos lenne:
FEHÉR, csendes, jó szellőzés, RGB (nem fő szempont), átlátszó oldal, USB type-c csatlakozó (ha nem megoldható majd veszek bővítő kártyát).Amit néztem:
- NZXT H5 Flow
- Fractal Design Focus 2 RGB TG
- ASUS AP201 tetszik a legjobban, csak félek a táp miatt necces a költözés és hangos lenne.Ezek közül melyik vagy jobb tőlük? A meghatározott összeg felé, nem tudok menni.
-
gimis
tag
válasz
Rottweiler89
üzenetére
Egyszerűen nem tudom beletenni nem fér bele
-
gimis
tag
Üdv Mindenkinek! Van egy shark zone c10 ház és egy rx6600 hellhound PowerColor 8GB kártya. Ez tényleg nem fér bele vagy csak én nem tudom beletenni?
Neten csak annyit találok hogy, 315mm hosszú kártya megy bele. Vakaki segítene hogy belefér -e vagy el kell adjam a kártyát?
-
jalapegnomey
csendes tag
Sziasztok! Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy az Endorfy Signum 300 ARGB ház a 300 Air csak RGB ventikkel? Illetve ha nem, akkor ajánlott-e?
Előre is köszi a válaszokat
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Helyhiány miatt sajnos nem fért be a qube 500 ba az új vga es a táp így kénytelen voltam sosben valami hazát szerezni ami egy corsair 4000D airflow lett. Nem valami nagy szám a ház elég könnyű is viszonyt könnyen szerelhető de ugyanaz a gondja mint a H700M CoolerMaster háznak hogy van egy sín ami alatt bújnak ki a kábelek es ha ugye azt a kábel merevsége felnyomja a vga már macerásan megy a foglalatba bele a ra logó segge miatt. Kaptam ugyan hosszú gpu bracketet logas ellen de olyan könnyű volt a kártya hogy meg engem is meglepett így azt elhagytam. Ha mégis költözni kell majd melyik ház ami jobb ezeknek es mondjuk lyuk van rajta ahol átjön a kábel nem pesig ilyen nzxt fele megoldás? Láttam ugyan hogy lehet kapni hozza harisnyázott kábelt de nem merem megvenni mert nemtudom kompantibilis e vele. Igazi nagy gondot a 24 pines Csati okozza mert az majdnem másfél ujj vastag kábel harisnyaban es magyon merev
osszeraktam működik de aggódom a feszületek miatt itt ott a csatiknal. Ha valakinek van ötlete vagy tudna érdemben segíteni természetesen mem ingyen szívesen várom. -
cucka
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
Azt vágod, hogy ezek a videók nem azért vannak, hogy ebből tanuld, hogyan kell értelmes házhűtést csinálni?
Ez egy reklám videó azért, hogy bemutassa a szponzorált Lian Li termékeket.(És ez nem leszólás, ez a csávó nagyon igényes videókat csinál, és nagyon szép gépeket épít, de ezek reklám videók.)
Nem azért van telepakolva ez a gép 10 darab ventillátorral, mert szükséges, hanem mert így néz ki jól, és hát hülyén venné ki magát, hogy egy ventillátor reklámban hiány van ventillátorból.
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
Valkűr
üzenetére
a 3 oldalsót mindenképpen megfordítanám befelé fújónak.
így igen erős negatív nyomás uralkodik a házban és minden résen keresztül fogja befelé szívni a port, plusz a hűtése sem lesz hatékony.
alja, oldala befele
hátulja,teteje kifelevideoban azért van kifelé fújóra az AIO mert neki fent nincs ventije, csak üveg
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Építő/felújító topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Cyberpunk 2077
- Riasztó topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- FIFA 16 Playstation 4
- AKCÓ! HTC VIVE Pro 2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 16GB 512GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, de attol meg kivancsi vagyok, hogy mi a tapasztalat vele?

De egy középmezőnyöset simán bele lehet pakolni.

Busterftw