-
Mobilarena
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan házat ajánlani, ami legalább 12db 3,5"-os HDD-t tud fogadni? Használt is jó, nem kell új/friss modellnek lennie.
Egyelőre az AEROCOOL Cipher -t találtam, kb. 35e. Ennél feljebb nem mennék árban.
Köszi
-
kzkz
őstag
Tudtok olyan házat ajánlani, amelyik max 14cm széles és jó bele a sima ATX-es tápegység? A mélység kb. 36cm, de ha több az se baj, a magassága meg szinte bármekkora lehet. Ha a videókártya elfektetett riserrel fér csak be az se baj.
Egy IKEA-s fiókos szekrény mögé szeretném tenni, mert a gyerek kitalálta, hogy rejtsem el a házat.
Egy ITX-es alaplap, és egy egy ventis (2 slotos) videókártya van benne, meg egy 2,5"-os SSD.
Ár: minél olcsóbb, mert úgyse látszik. Ha nincs ilyen ház, akkor ezt felbarkácsolom a szekrény hátuljára, csak ez eléggé porosodna:
Az összefoglaló táblázatban csak 16cm-es vagy ennél vastagabb házat találtam.
-
kzkz
őstag
válasz tibcsi0407 #80744 üzenetére
Hogy bírja a nyakad és a vállad, hogy közvetlen a klíma alatt ülsz, ami direktben rád nyomja a hideget?
-
kzkz
őstag
Válasz magamnak... Mivel nem olyan házat, ami 12 vagy még inkább ennél több 3,5"-es vinyót is befogad, és a szellőzése is ideális, így csináltam egyet. A donor egy IKEA Besta szekrény, 64x60x18cm.
Jelenleg szerverként üzemel, de úgy lett megtervezve, hogy akár két videókártya is elférne benne riser-rel, és akkor egy gép el tudna látni két személyt is akár játékra is a (file)szerver feladatok mellett. unraid fut rajta...
Hátha valaki ihletet merít belőle[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz prime_adam #82900 üzenetére
Vagy ha ez is kevés, akkor építesz egyet IKEA szekrényből, mint én, itt legalább ideális a légáramlás:
-
kzkz
őstag
válasz Biga123 #82906 üzenetére
A SATA kábelek Aliexpressről vannak, fele ekkora is jó lett volna, de így végülis tuti nem törik meg . Illetve lehet, hogy jobb lett olyan, aminek 90 fokban van a csatlakozója, mert az IKEA-s szekrény belül csak 18cm mély, és pöccre fér csak el az ajtónál.
A belső elrendezésnél a fő szempont a légáramlás volt, illetve, hogy sok vinyó elférjen benne, tudjam bővíteni az idők során.
Illetve még az is terv a későbbiekben, hogy kerül bele még két videókártya (persze ehhez alaplapot ki kell cserélni) és, akkor a szobákba csak HDMI és USB kábelt kell kihúzni, és egy gép ellátna két embert, illetve a szerver feladatokat is. Persze ha megáll, akkor minden megáll
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Tudtok olyan házat (vagy keresőt) ajánlani ahol az alaplap hátsó portok felfelé néznek? Olyan kellene ami alul szívja be a levegőt és felül távozik. mAtx-es az alaplap, egy 2slotos videókartya és két nvme ssd lenne csak a tápon kívül. A proci hűtése vagy lehutes vagy egy ventis aio vizhutes.
Előre is köszönöm!
-
kzkz
őstag
Mivel a fordított alaplapos házakból kicsi a választék úgy döntöttem, hogy jó az is, ahol normál helyzetben van az alaplap, de a levegő szabadon tud áramolni alulról felfelé, és a táp nincs útban.
Ezt találtam: Raijintek Paean C7
Van valakinek tapasztalata ezzel? Illetve tudtok-e alternatívát, ami árban olcsóbb? Ez kb. 27e
Az is jó lenne, ha a GPU 90 fokkal elforgatva állna...[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz boogie84 #83677 üzenetére
Levegő alul be, felül ki, nekem csak ennyi kell , és hogy az alaplap IO része felfelé nézzen, mert csak így lehet megoldani a légáramlást. 2-3db 12, 14, vagy 18-as ventivel alul és felül, alaplap felfelé néz, IO shield kábelek még a házon (ventiken) belül elvezetve jobbra és/vagy balra. Ez a rész külön hozzáférhető egy külön fedőlappal.
Nagyjából ilyet elrendezést már csináltam egy Ikea bútorból, de az szerver lett, és ott kellett a sok HDD-nek a hely. Most inkább 2020-as alu profilból állítanám össze, HDD-nek nem is kell hely szerintem, jóval kisebb lesz.
Ez volt a terv: (Igazából server ÉS 1 vagy két gamer gép lett volna egyben, azért van ott 2 GPU is, egy legnagyobb méretű, amit kapni, és alatta egy kisebb. 2 embert látott volna el, meg a szerver feladatokat. Aztán úgy döntöttem, hogy mégse vonom ennyire össze a dolgokat, mert ha ez leáll, akkor mindennek annyi )
És ez lett belőle végül, azóta is jól szuperál:
A mostani terv még csak a fejemben van, de lassan elkezdem 3D-ben is...[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
Na, valami ilyesmi lenne, csak ez ugye 14 éve készült, amikor még az 5,25 és 3,5-es meghajtók számítottak valamit, szóval ezt a részét levágva jó is lenne
Silverstonetek FT02
YTDe ha valaki tud hasonlót, ami kapható ma is, akkor ne tartsa magában, inkább megveszem, az egyszerűbb
-
kzkz
őstag
válasz fboldog #83685 üzenetére
Ó, ez a CTE C700 jónak tűnik, nem is tudtam, hogy van ilyen. Szerintem oldalra felesleges a venti, de a lényeg, hogy alul és felül van, és az alaplapi IO felfelé néz. Még jobban utánanézek, de köszi
A silverstone nem igazán jó, mert az intake ventinél van a bekapcsoló gomb, és ha orra állítom, akkor nem tudom megnyomni.
[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz boogie84 #83687 üzenetére
"Enyémhez a korábban linkelt prototípus áll a legközelebb, de én a vga-t is felülre fogom tenni, ha kitalálom hogy rögzítsem"
Melyik is ez a prototípus? Már elvesztem a linkelt házak között.Én végül ma megrendeltem a CTE C700 TG ARGB Mid Tower Chassis-t, ez feketében olcsóbb volt, mint a nem ARGB-s verzió, illetve még valami plusz üvegpanel van az elejéhez, ami nem tudom levehető-e. 3db 14cm-es venti jár mindkét esetben hozzá. Elvileg holnap délután átvehetem...
-
kzkz
őstag
válasz F.B.I. #83776 üzenetére
"egyszerűen tisztítható"
Itt arra figyelj, hogy a porszűrőt milyen módon, milyen irányba lehet kivenni. Pl.: ha alul van porszűrő, ami hátrafelé húzható ki, de neked abba az irányba nincs kb. 40cm szabad helyed, akkor elég macerás lesz azt x időnként kivenni...Elég sok olyan ház van, ami megfelelne az igényeidnek, de arra nem lehet szűrni a keresőkben, hogy miként és merre távolítható el a szűrő... Jó böngészést
-
kzkz
őstag
válasz xtremist #83855 üzenetére
Ezzel az Alzát is minősítetted. Én ugyanígy jártam, amikor a Switch kontrollere tönkrement, kérték, hogy adjam le az egész gépet kontrollerrel együtt. Én sajnos így tettem, majd x hét múlva visszatérítették az egész árát, és újra vehettem egy Switchet náluk 30000-rel drágábban, mert felment az ára. Közben kiderült, hogy a Nintendo magyarországi supportja meg ingyen javította volna a kontrollert, de ezt az Alza nem intézte, és nekem se adták vissza a "hibás" gépet, valahol eltűnt a süllyesztőben.
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Van egy Kolink Satellite házam, de most az egy ventis GPU helyett egy 3 ventis 282mm hosszú kerülne bele (Gigabyte Eagle 6700XT 2slot széles), ami nem fog beleférni hosszában kb. 2mm miatt, illetve a tápkábelek is útban lesznek.
Hasonló kocka (és nem torony) kialakítású házat keresnék, hogy ne legyen magas, mert egy polcon van jelenleg, kb. 1,8m magasan. ITX-es alaplap, 150mm-es ATX táp, és 150mm magas CPU hűtő adott.
Tudtok ilyet ajánlani? A ház szélessége kb. 26-27cm is lehet, de a többi irányba minél kisebb legyen. Pl. Fractal Node 304 majdnem jó lenne, mert a GPU hosszra elférne, de a tápkábelek miatt megint nem. Jonsbo D31 Mesh-t néztem ki, de az már sokkal hosszabb és magasabb is...
Üveglap, RGB, nem kell, jól szellőzön, maradék ventim van egy csomó. Ár: minél kevesebb, vagy szétflexelem a mostanit , de kb. 20eFt környékén gondolkodom. Túl ronda, túl nagy, túl csicsás se lehet, mert szem előtt van...
Ennek a helyére lenne:
[ Szerkesztve ]
-
-
kzkz
őstag
válasz Tyler Durden #83946 üzenetére
Ha nem torony, akkor Jonsbo D31 Mesh
Kb. 21e, fekete és fehér színben is van.
Mondjuk itt nincs nagyon hely SSD/HDD-nek, alapvetően alaplapba tehetővel adja ki ez a ház.[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
válasz Rottweiler89 #83959 üzenetére
Engem érdekel, cserébe hamarosan adok infókat a 4K-s ventiről a ventis topicban
-
kzkz
őstag
válasz AuraSync #84082 üzenetére
Szerintem a gépháznak a külön helyen kell lennie, ahol szabadon tud zajongani, és bármilyen ronda lehet (pl. háztartási helyiség, kamra, budi ), és onnan csak egy HDMI/DP és USB kábelt kell elvinni addig a helyiségig, ahol a monitor és a egér+billentyűzet van. A hang is menjen HDMI-n...
-
kzkz
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest