- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Yettel topik
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz zsoika #26299 üzenetére
A vámot nem tudom, még nem rendeltem soha külföldről, EU-n belülről sem. Az ÁFA-t kell megfizetni gondolom, de ezt sem tudom biztosra.
A SB X3 ás X4 között én úgy tudom az a különbség, hogy az X4 esetében már a két külön hangkimenet, külön eszközként jelenik meg a Win Hang rendszerében, és ott egy sima kattintással tudsz váltani, melyik eszköz szóljon. Az X3 esetében vagy az egyik eszköz, vagy a másik eszköz szól.
Itt:
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz zsoika #26290 üzenetére
Pontos típust nem tudok mondani, mert nem értek annyira hozzá, de az tuti, hogy én a gép belsejébe soha többé nem teszek semmit, ami "nem kötelezően oda való", vagyis max VGA, mert a mai batár méretű VGA-k, mindent "kitolnak" a gépházból.
Szerintem külső hagkártyán/DAC-on gondolkozz el, én is azt szándékozom majd venni, de még nem mostanában.
Ezeket néztem én, itteni ajánlások alapján:
- Creative Sound Blaster X3 és/vagy X4,
- FiiO K3s DAC,
- iFi UNO,
- Asus-Xonar-U5 és/vagy U7,
- és egy olcsó 7.1-es: DeLock Sound Box7.1 USBA tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Recon666
Közösségépítő
válasz zsoika #21270 üzenetére
Eze inkább jó minőségi "audiphile" sztereó zenehallgatásra lettek kitalálva, itt a többcsatorna meg ugye nem szempont annyira.
Való igaz optikán ugy is csak jeltobábbítás megy arra meg kár egy ilyen hangkártya, a jelfeldolgozást úgy is az erősítő dacjha végzi el.
[ Szerkesztve ]
-
-
jaja1981
addikt
válasz zsoika #21174 üzenetére
Na, VLC az ok, DVD audio-t játsza 5.1-ben, de játékok maradnak 2.0-ban.
COD, BF1, mind csak 2.0, és a hang beállításoknál sincs semmi lehetőség az állításra.Ez ennyire béna PC-n? Minden képen hangkártyával kell dekódolni analógra, hogy meglegyen a surround?
Semmi nem támogatja a Dolby, vagy DTS-t?Azért értetlenkedek, mert eddig volt hangkártyám, csak meghalt.
Gondoltam kalap, majd dekódolok az erősítővel, de ahogy látom ez halott ügy. -
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #21133 üzenetére
Vezeték nélkül is van,szóval ez alap a hangfalnál,anno vettem jobb kábelt is hozzá.
Engem még filmnél sem zavar az IPS glow nem szoktam figyelni.Egyébként ez az IPS technológiából adódik az a glow beszűrődés.#Baliga Tamás
Igen,általában csak kis beszűrődés.
Ez zsír új,és egyáltalán nem zavaró,mindenkinél meg van ez,meg írják,hogy monitor hangfalaknál meg van alapból ez a sustorgás.Egyébként amire panaszkodnak lehet többen is,hogy hangerő tekerésnél bizonyos fokozatokon van egy sípoló kis hang,de tekersz egyet és már az sincs.Én tökéletesen elégedett vagyok a hangfallal.
[ Szerkesztve ]
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz zsoika #21133 üzenetére
Akkor azért nem zavar engem sem mert jàtéknàl nem làtni - filmet meg én is Tv-n nèzek..! Bàr most hogy nézem a monitort (full fekete hàttérkép) jobb alsó sarokban enyhe beszűrődés - de ennyi gondom legyen életemben - pont hidegen hagy..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz zsoika #21099 üzenetére
Háát.. ízlések és pofonok..!
A Logitech-től méginkàbb jobb egy Creative Gigaworks S700/S750 THX (Cambridge gyártott hozzájuk anno mindent..!) Pc vonalon csak a jàtékok élménye/hangzása miatt ragaszkodom a hangkártya vonalhoz - körbe vesznek a hangfalak kb. 1.5-2m - re tőlem..; azt a hangzást nem adnàm semmiért - tehát megcáfolnàm hogy nem érdemelnének meg jó analóg kàbeleket is egyebeken kívűl is..! A kábeleimet amúgy is magam gyàrtom - legalább tudom hogy normàlisan van jó "alkatrészekből" összerakva/forrasztva; nem valami kínai f*s túlárazott tucatvackot veszek meg..!
Házimozi fronton 1.rendszerben nàlam a Harman/Kardon - Klipsch - Kef vonal a befutó.., 2.rendszerben Onkyo - Klipsch ami igencsak ismét nagyon ott van.., sztereoban pedig egy ugyancsak Harman/Kardon - Behringer együttes rezgeti a levegőt..! Ezekkel most megtaláltam azokat a hangokat amelyeket annyira szeretek hogy nem cserélnék/váltanék most semmire..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz zsoika #21094 üzenetére
Ha csak az optikai kimenet a lényeg - akkor meg minek a dedikált hangkártya; az van az alaplapin is..!
Amúgy meg sokkal szebb hangja van a Logitechnek analóg bevitellel mint digitálisan - sokkal teltebb/életszerűbb a hangja - én is így használom ( Z-5500)
...és hangügyileg sem abszolút mindegy mit választasz..![ Szerkesztve ]
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Peppo
őstag
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz zsoika #20998 üzenetére
Amelyik U7-tel nincs baj - azon nem sok javítani való volt/van..!
Az én példányom úgy másfél évet ment minden hiba nélkül - most visszatértem egy Creative Elite Pro-ra mozihoz.., sztem mai napig kenterbe ver bàrmilyen újabb csodát, jàtszani meg zenélni egy Xonar Xense-t használok upgradelt OPA-kkal Sennheiser fülessel és egy Creative Gigaworks S750 THX 7.1 rendszerrel - háát.., nem rossz de szoknom kell még a hangjàt..!
Biztonsági okokból mindegyik tip. X-Fi-ből tartok egy-egy példányt; nekem soha nem volt gondom a drivereivel a hangjukat viszont egyenesen imàdtam..!
Az új Z/Zx/ZxR màr nem hozza azt a hangzás világot - mindhàrommal volt dolgom; mind el is költözött..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
8nemesis8
veterán
válasz zsoika #20967 üzenetére
Nem saját részre kell, kicsit a költségvetés, egy gimnazista srácnak, aki szeretne othton egy nagyon egyszerű kicsi házimozi közeli élményt.
Ezért gondoltuk, hogy lenne egy külső hangkártya és jack csatlakozókon 5.1 vagy 6.1 vagy éppen mit találunk jó árban!
Azt mondod felejtős?
Tudom, ismerem a korlátait ennek, de neki bőven elég lenne! -
zsoika
addikt
válasz zsoika #20966 üzenetére
A Logitech -et én elfelejteném. Ezt lesd meg.
-
Land
veterán
válasz zsoika #20899 üzenetére
Illetve külsőből még ez:
Creative Sound Blaster OMNILehet külső lesz. Nem tudom van-e a tápomon csatlakozó a hangkártyához is. A Geforce 1060 kártyámhoz is úgy "hekkeltem" össze a csatlakozókat.
Illetve kényelmesnek tűnik, hogy tudom könnyen a hangerőt állítani.[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Land
veterán
válasz zsoika #20896 üzenetére
Amúgy a belső "elektromos zajok" miatt nem lenne jobb egy külső hangkártya?
Vagy ezek a 20k Ft feletti belső kártyák már továbbítanak oda nem illő zajokat?[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Mitsubishi Outlander PHEV Instyle Navi +
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20885 üzenetére
Hát már annyi zenét meg hallgattam,hogy zsong a fejem asus xonar u5 így elsőre azt mondom király és jól szól teljesen más az élmény zenét hallgatni ki be húzogatás közben a sima alaplapival olyan mintha kicsit inkább csak úgy szólna a hangfal de így a xonarral már jobban érzékelni a stereo teret mondjuk azt több élet van a hangokban,majd még szerzek egy jobb rca audio kábelt is.
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20859 üzenetére
Akkor az 1,5m HQ 3070Ft ért jó lesz na majd utána nézek itthon valahol beszerezhető e
#Recon666
Na ha neked is solo 6c van neked is vannak anomáliák hangerő állításnál,hogy bizonyos fokozatokon van egy olyan gerjedős hang?Azért kérdem mert nálam van és más fórumon is olvastam és szinte ugyan azon hangerő számoknál jött neki is elő,állítólag gyárilag ilyen,meg akkor neked is van valamennyi sistergés ha nem szól semmi gondolom,plusz fura a ST-BY mód mert szerintem nem is kapcsolja ki a hangfalat ugyan az a sistergés van mint üres állapotban.Ettől függetlenül jó hangfal.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20852 üzenetére
Akkor az erősítő mert akkor is csinálja ha lehúzom a hangkártyáról,még szoknom kell ezt a hangfalat előtte egy genius 1250b volt az igaz kisebb ott is voltak hangok gondolom csak kisebből nem érzékeltem úgy.Gyári kábeleket használom,gondolom az utángyártott árnyékoltabb nem egy fillér.
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20736 üzenetére
Hát a cucc oem creativ sound balaster Z boltban 21EFt ért láttam igaz a burkolt változat sem sokkal drágább.ez olyan 10EFt hez közeli már felülről így használtan.Egyébként a Z és za OEM Z között csak a burkolat a különbség?
#Popes
A Z t nézegettem én is.
[ Szerkesztve ]
-
N3gro
aktív tag
válasz zsoika #20673 üzenetére
Huh, ez már nagyon drága. Igazából át se gondoltam, hogy így már majdnem 40.000 lenne, szerintem ki se használnám.
Ezek közül melyiket vennétek?
Creative Soundblaster Z OEM 25000
ASUS STRIX Soar 25000
ASUS XONAR AE hangkártya 7.1 27000
ASUS STRIX RAID PRO hangkártya 33000Ha annyira best buy, lehet elgondolkodom
Creative SOUND BLASTER ZX 39000[ Szerkesztve ]
-
válasz zsoika #19883 üzenetére
Az Audigy2ZS-nek ha 3k- ért veszed, nagyon jó az ár/hangminőség viszonya. Füles erősítő nincs benne, de jól szól fülessel is. Nemrég a #19861, #19863, #19864 hozzászólásokban írtam róla. Szoftveres gond annyi hogy elsőnek kell feltenni mert amúgy gyakran kiírja a telepítő hogy nem találja a kártyát. Ilyenkor az előző hangkáryát nem elég egyszerűen uninstallálni, hanem módszeresen a registry- ből ki kell venni minden bejegyzését.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
titán
válasz zsoika #18894 üzenetére
Ohm törvénye: R = U / I
ebből pedig
I = U / R
Tehát az ellenállással (kb impedanciával) fordítottan arányos. Minél kisebb az impedancia, annál több áram folyik át azonos feszültség esetén. Márpedig ezt az áramot le is kell generálni, ez a terhelés.evDirect villanyautós töltőhálózat
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zsoika #18894 üzenetére
Pár extrém nehezen hajtható fejesen kívül NEM a hangerő hiánya miatt kell a fejhallgatóerősítő. Ezt úgy látszik minden alkalommal le kell írni
Az, hogy a DGX szarabb, mint az erősítetlen D1 csak azért van, mert utóbbi modernebb, komolyabban tervezett és jobb minőségű alkatrészekkel. De egy D1 és egy tisztességes DAC/AMP kombó között azért sírni lehet a különbséget. A Takstarnak én komolyabbat vennék.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
titán
válasz zsoika #18884 üzenetére
Invotone fülesem csak 32 Ohm-os, így nem terheli túlságosan a kimenetet
Minél kisebb a füles impedanciája, annál nagyobb a terhelés, és annál fontosabb az impedanciaillesztés. Feszültség a D1-ből is jön elég (2Vp-p)
Érezhetően jobb , tisztább lett a hangzás , köszönhető a 192 kHz nek a DGX 96kHz-el szemben és a minőségibb alkatrészeknek.
Nem pont ezért, de valóban jobban szól a D1. Jobb az analóg és a digitális része.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Giot
addikt
válasz zsoika #18136 üzenetére
Szia!
Nagyon meglepő volt hogy ilyet produkált. Volt ettől a gyártótól már hangkártyám tudom hogy mind hangban mind kidolgozásban jó minőségben gyártanak. Az is érdekes volt hogy úgy tűnik a pci foglalaton keresztül szedett össze valamit. A másikban foglalatban nincs gond vele.[ Szerkesztve ]
-
RetepNyaraB
veterán
válasz zsoika #15785 üzenetére
érvénytelen
(#15784) FID@ ha a kártya kódol, akkor az annyit tesz, h az eddig meg nem szólaltatott fomrátumokat, amelyeket az alaplai nem tud kezelni (lásd DTS) kiadja. Ha van külső AV erősítőd akkor ez flesleges és nem értem hol a probléma...?
[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Kolosszus01
tag
válasz zsoika #15649 üzenetére
Nos.
Megcsináltam.
Bedugtam az AUX-ba a jack-ot.
Becsiptettem a hangfalakat a helyükre.
5.1-es fil elinditva.
A sub(mély szól)+ a két első hangszóró csak zúg és a többi (két hátsó+center) néma teljesen.
Csak a zöld ajzatból szólal meg ahogy irtam a fekete+narancs néma.Szerintem kuka...
[ Szerkesztve ]
Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Kolosszus01
tag
válasz zsoika #15635 üzenetére
Igen szól a füles ha a zöldbe dugom.+ a hifi si szól onnan aux kimenetről.
Viszont az 5.1 nem akarja az igazságot mert ha bedugom a RCA két végét a C+SUB-ba akkor csak a SUB szól a center nem(akár melyik hangkimenetbe dugom a hangfalakat csak zúg és hangot nem ad ki) csak a SUB(mély)láda.Ha az AUX kimenetbe dugom az RCA kábelt+JACK a zöldbe akkor is csak a SUB(mély)szól hiába csatlakoztatom a hangfalakat a helyükre.(azok csak zúgnak nem szólnak)Ezekben a csatlakozókba meg meg se nyikkan egyiksem: R,L,SR,SL,Lehetséges,hogy távirányitó nélkül nem lehet használni??
Mert az nincs hozzá..Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Kolosszus01
tag
válasz zsoika #15623 üzenetére
Kösz a választ.
Nos a lépéseket külön külön megcsináltam amit irtál de sajnos eredménytelen.
Mivel jelenleg egy kábelem van ithon amivel kölön próbálgattam amit irtál.Igy nem szól se a sub se a center:
A hangkártya Central / Bass (Orange) center és basszus hangszóró jack dugót a narancs csatlakozóba, rca csatlakozóit dvd ready in C és SUB részébe.
Viszont ha a narancs helyett a zöld-be dugom akkor szól de csak a sub a center nem.
Ha igy csinálom:
A hangkártya Rear Speaker (Black) hátsó bal-jobb oldali hangszóró jack dugót a fekete csatlakozóba, rca csatlakozóit színazonosan(fehéret a fehérbe-pirosat a pirosba)a dvd ready in RL és RR részébe.
Akkor se semmi csak kicsi zúgás a hátcsó hangszórókból.
Ha igy dugom be akkor se történik semmi kis zúgáson kivűl.
A hangkártya Front Speaker (Lime) első bal-jobb oldali hangszóró jack dugót a zöld csatlakozóba, rca csatlakozóit színazonosan(fehéret a fehérbe-pirosat a pirosba) a dvd ready in L és R részébe.
esetleg itt a hiba?::valamit állitani kellene?
Nagyon kell vigyáznom magamra,mert belőlem csak egy van,mások többen vannak,azokat könnyebb pótolni. ///////Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
jézusom
addikt
válasz zsoika #15575 üzenetére
Titániumra szavazok!
Én BF2-t toltam sokáig Audigy2 zs-vel XP alatt rendes 5.1 rendszerrel analóg kimenettel.
Most a BF3-BF4-nek vannak olyan hangfícsörjei amit az X-Fi tud azt hiszem EAX5.0 alatt. Namost ezt win7 x64-nél Alchemyvel kell kihozni, de szerintem az se garantált siker.Valami olyasmiről van szó egyébként, hogy a társaid amikor beszélnek, akkor rendesen irányból hallod őket, legalábbis ez az egyik újítás.
Asusnál az EAX-ot valami más névvel illetik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest