- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
válasz megott #26257 üzenetére
Köszi .
Életemben egyszer, a külső konzulensem házában hallottam SACD-t egy Yamaha CD lejátszón + Audionote (nem biztos, hogy így kell leírni) kézzel összerakott, csöves előerősítős és erősítős rendszeren, arany! vezeték+csatikkal összekötve! Michael Jackson volt az SACD, konkrétan beszartam....először a hangoktól, aztán attól, hogy a férfi elárulta, mennyibe került neki a cucc...
Egyedül még a szoba akusztika nem volt kész, mert akkoriban készítette, készült (pontosan nem is emlékszem már rá, mit is jelentette ez akkor neki).[ Szerkesztve ]
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
tibaimp
nagyúr
válasz megott #26253 üzenetére
Nem az a gond! Nincs olyan csatim, ami abba megy bele. A mostani fülecsem 3 darab jack dugós + USB amiről a tápot kapja. "Zenei" fülecsem még nincs, de ha vennék valami, mondjuk Sennheiser-t, tudtommal, az is jack csatis. Illetve az nem tiszta, hogy egy ilyet, hogy kötök össze a PC-vel? (annyira nem értek hozzá, gondolom ez látszik, szóval én a "sima" botfülű felhasználó vagyok)
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
-
tibaimp
nagyúr
válasz megott #26157 üzenetére
Köszi , igen, azt én is megtaláltam.
A kérdés az, hogy ez, vagy a DeLock kb. milyen lehet PC-n játékokhoz esetleg zenehallgatáshoz, illetve létezik-e drágább, jobb hangzású verzió?A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Csorbi
addikt
válasz megott #26147 üzenetére
Milyen mintavétel?
Ehhez bőségesen elég sok évnyi tapasztalat, megfigyelés, esetleg némi intuíció.
Mint ahogy kb. ekkora %-ban Pistabácsi kijelenti azt is elég nagy bizonyossággal, hogy márpedig július 15-én a Kecskemét melletti Hetényegyházán délután fél 2-kor bizony nem lesz hóesés. És ehhez semmilyen mintavételezés nem kell. -
pulutodurumo
addikt
válasz megott #26152 üzenetére
Ha ennyire jól megy a matek, mutass légyszíves egy megbízható felmérést, kutatást, bármit, ami szerint a magyar lakosság X%-a birtokol negyedmillió forintnál drágább DAC-ot. Vagy te is csak tippeltél? Megpróbálod bizonygatni, hogy neked van igazad egy el nem dönthető vitában? Okos...
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
SirRasor
addikt
válasz megott #26145 üzenetére
Egyrészt az általad ajánlott RME Babyface-t sehol se lehet idehaza kapni, másrészt röpke 350k minimum.
Az emberek 99.999%-a nem fog 350k-t kicsengetni egy külső hangkártyáért. Sőt, az emberek 95%-a még 100k-t sem.
Ebben a formában a hozzászólásod hasznossága erősen megkérdőjelezhető, hogy finoman fogalmazzak.vitezlejszlo picit gugliztam és az X4-en lehet gombnyomásra váltani: az sxfi gombot kell hosszan nyomni a váltáshoz.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
válasz megott #26142 üzenetére
Ne haragudj, de a fogalmazásmódodból nem tudtam kihámozni, hogy az mi is akar lenni. Azért is írtam rá ezt:
Aha most már látom, hogy az RME Babyface az nem valami kifejezés, hanem egy termék. Az ára is szép. Annyiért már helyettem is meghallgatja a zenétMake Love not war!
-
tomcat78
őstag
válasz megott #26033 üzenetére
Én sikító frászt kaptam tőle, olyan szinten volt kényelmetlen Mármint a 660S. Azt hozzá téve, hogy szemüveges vagyok. Nehezen találtam olyat, ami megfelel itthon bohóckodni és még relatív kényelmes is. Végül leragadtam egy Ultrasone pro 580i- nél. Meglepően jó az árához képest. Ésssss..... Kényelmes is (nekem).
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz megott #26022 üzenetére
A combos mély azért elégé nem a sub tartomány. Meg ugye ott egy hangsugárzó van bele rakva egy dobozba. Léteznek, persze jó zárt fejesek vagy akár fülesek is. Itt nekem a 3 hangszóró a problémám a dologgal. Mert ugye elvileg külön jelet kapnak. Ilyen kicsiben meg normálisan kiküszöbölni a nem kívánatos visszaverődéseket/ kioltást a mélynek három eltérő forrásról..... Szerintem elég nehezen kivitelezhető. Vagy kéne úgy 70-80 centis basszuscsapda rá..... Mondjuk az amúgyis (elvileg), hangfal szinten. Mivel a frekvenciától függ, nem a hangsugárzó méretétől vagy teljesítményétől. Ezt csak azért írom, mert ilyen kicsiben ez megoldhatatlan feladat még egy hangszóróra is. Még egy szobában is nehezen kivitelezhető, ha nincs eleve úgy tervezve És itt kifejezetten a sub tartományra gondolok! Nem önmagában az alacsony frekikre.
A Doppler meg eszembe sem jutott[ Szerkesztve ]
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz megott #26018 üzenetére
Áhhhh, azóta is agyalok rajta. Oldalanként 3..... hang (félve írom le)sugárzó.... De persze, fogadjuk el, hogy képviselnek valamilyen minőséget. Elvégre annak is vannak fokozatai. Ettől még két dolog minimum nem megy az agyamba. 1: center..... Itt még mosolyogtam, mert ugye az embernek- normál esetben- akad két füle (és örül, hogy nem szatyor ). Namármost ebből nem tudom melyik oldal a center. Merthát az úgy középen kéne legyen.... Csekély házimozis ismereteim szerint. Szóval csak van valami trükk abban a valódi térhangzásban De a második.... A sub.... Na itt nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy röhögjek. Vagy a kettő együtt.... Kíváncsi lennék, hogy azokból a cirka 2 talán 3 centis hangsugárzókból (ismét a nagy lelkem) melyik és milyen módon képes lesugározni a sub tartományt az ember gyerekének a fülétől úgy.... nagyon közel, egy pici, zárt izében (arányaiban) két másik hangkeltő mellé beszuszakolva. Nem adja ki a matek. Sehogy.... Most megyek, depressziós leszek és átgondolom az életem
Amúgy arra meg tényleg kíváncsi lennék, hogy ezt a valódi 5.1-et (ok, a .1 fixen elhagyható, mert kizárt, hogy meg lehet oldani) miként oldják meg. Nekem ez inkább tűnik olyan 4.5.0-nak. Csak mivel analóg (elvileg) a hangkártya felismeri, és úgy kutyulja a csatornákat? Vagy trükköznek valamit a fejesben az analog jellel? Gondolva itt a központi (center) kérdésre."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25896 üzenetére
Azért ilyen mélységekbe bele menni sem elvárható mindenkitől. Nem mindenki játszik hangokkal
Ugyanakkor, ha valaki leírja és ezt bántónak érzi, azt sem igazán értem.... Az ember nem fikázni akar semmit és senkit. Csak leírja, hogy mire számítrhat, ha már kérdez...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25894 üzenetére
Mert nem érted, a nagyobb számok jobbak, bármilyen hangfallal IS De viccet félretéve: kicsit azt látom itt sokszor, hogy emberek dobálóznak számokkal, közben lövésük nincs róla, hogy mit jelentenek. A nagyobb- jobb. Kész, ebben kimerül. Ami alapvetően igaz is lehet., ha ki tudja valaki használni. És közben gőzük nincs róla, hogy az átlag gamer cuccok messze nem arra vannak kitalálva, hogy azon erre igazából szükség legyen, így össze rakva sem úgy vannak, hogy ki tudják szolgálni. Persze, ez nem csak a gamer cuccokra igaz! De jellemzően ott van beépített "hangzásjavító".... Ami ugye szubjektív, de nem arra van kitalálva, hogy veszteségmentes zenét hallgass rajta. Az átlag user YT videókat néz, ott hallgat zenét, videókból is a csak ne foglaljon sok helyet.... Közben a minőség hatalmas adattmennyiség, és ezt a közkedvelt platformok és formátumok nem is tudják hozni. Ergo a felhasználók minimum 90%-nál semmi nem indokolja a számháborút. A maradék 10 meg nem ebből a szegmensből válogat.... Veszteség mentes formátumot beépített DSP-vel hallgatni? Hát..... Kinek mi tetszik.
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25892 üzenetére
Az AES/EBU tudja, de az meg alapvetően nem kifejezetten optikai rendszerhez fejlesztett és definiált szabvány, hanem digitális. Bár amennyire tudom, használható optikai kábellel is. De jellemzően inkább a coax (BNC csatis) és XLR csatis (Ha minden igaz kb ez a szabvány hozzá) cuccok tudják, dedikált aljzatokon. Optikain én még nem találkoztam vele konzumer hangkártyán.... Meg úgy kb semmilyen csatlakozóval.
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25820 üzenetére
Nem studó felhasználásra kell, így közel lehet maradni abban a feladatkörben, amire neki kell. Felesleges lenne egy csúcs kártya ilyen célokra. Gyanítom, hogy a zoom pont tesz még a mikrofon előfokokra is, mivel alapból trágya minőségre képes. Akkor meg mégis minek egy több százezres kártya? Prezentációról van szó, nem profi felvételek készítéséről. Szerintem bőségesen elég, ha alap szinten tudja, amire kell, mert nem a hangkártya lesz a szűk keresztmetszet. Hanem maga a sw oldal minősége. És ugye azt sem tudjuk milyen mikrofonokról van szó, stb.....
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25801 üzenetére
Ez ismerős.... Nálunk a MIDI billentyűzet a szintetizátor, a többiek meg a "kütyük" névre hallgatnak Bár nem modulározom, de amin nincs klasszikus értelemben billentyű, az nálunk sem szinti Az egyetlen amit megismer az az egyik dobgép.... Igaz, az is kütyü, csak nevesítve. Konkrétan az a dob-kütyü
-
Csorbi
addikt
válasz megott #25795 üzenetére
Ma pedig már a Roland Canvas VA leszimulálja neked az SC-55-öt, SC-88 (Pro)-t, vagy épp az SC-8820-ast. Csak egy loopMIDI kell pluszban hozzá, utána a CoolSoft MIDIMapperben pedig beállítani alap kimenetként, és úgy szól mint az eredeti. Bármilyen DOSBOX-ban vagy DosBox-X alatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Zsömica
aktív tag
válasz megott #25765 üzenetére
Sztem teljes az összefüggés - csak te nem vágod/látod..!
Írtam múltról és jelenről; te összehasonlítottál egy RME-t egy Xfivel leírtad a nyűgödet vele - én meg leírtam hogy nekem viszont jó volt és köszöni most is jól van - abban amiben most is jó..!
Látod nekem egy RME vagy Focusrite-el eszembe nem jutna mozizni vagy játszani.., főleg nem egy Z5500-on..! -
Zsömica
aktív tag
válasz megott #25761 üzenetére
..hát, te sem érthetsz mindent..!
a hangsúly a "már" szón volt.., mióta audio interface és sztereo erősítő is kerekedett az idők alatt - azóta nem zenélek semmilyen belső hangkártyával!
De ezelőttig teljes megelégedéssel használtam mindenre az Xfi-t is és a többit is.., mint írtam messze jobb hanggal mint amit a gyári drivereivel tudtak..!
Bírtál követni..? -
Zsömica
aktív tag
válasz megott #25757 üzenetére
...mert nem jó driverekkel próbálkoztál ill. Audio Creation módban eléggé értékét meghazudtoló hangzást lehet kihozni belőle - úgyhogy a "SOHO" kategóriát messze-messze otthagyja/-hagyta..!
Sokak a gyári driverezései miatt lázadtak be és rágtak be rájuk ( ami vhol jogos is..!) de az alternatív driverekkel ki lehet maxolni a tudásukat mai napig..! -
Mustármag
őstag
válasz megott #25565 üzenetére
Értem, akkor csak én futottam bele kapásából a drágákba.
Akkor jól éreztem a zavart az erőben a PCI - PCI-E dolognál.
Még egy utolsó kérdés kb. mi az az árkategória amit érdemes lehet megvenni, nyilván a DS-nél ne legyen rosszabb, szükségem van az analóg sztereóra, mikrofon bemenetre és SPDI/F toslink kimenetre? (van jack átalakítom) -
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz megott #25541 üzenetére
Tudom, ha lehetne a 7-et használnám rá, mert ott legalább jó volt a Xonar DX/XD kártyám, meg van egy kulső usb is, de a 11 driverek ami nagyon gáz, sőt az usb-re kiírták, hogy jó 11-re és mégsem, nincs kedvem, se időm vissza állni 10-re. Örülök ha itthon vagyok. Valami dac, vagy hasonló nincs? Ami megy 11 alatt?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
válasz megott #25537 üzenetére
Nem, de most azért nem telepítek 10-et, mikor ez már fent van.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25528 üzenetére
Ezt mindkét kollégának: Én azt gondolom- és ez szigorúan véve magánvélemény-, hogy bármilyen szinten zenével foglalkozni bizonyos szintű cél HW hiányában, gyakorlatilag veszett fejsze nyele. A zene hangokról szól. Namármost, ha maga a hang ehhez még a kielégítőt sem üti meg, a végeredmény garantált csalódás. Elfogadom, hogy sokminden függ a workflow-tól! És nem feltétlen kell mindjárt UAD-ban gondolkodni (ha már hangkártya)! Ugyanakkor jó alapot adhat egy jól megválasztott szigorúan véve kezdő hang szett is. Kezdve a hangkártyával meg mondjuk egy kb neutrális fejessel. Az esetleges csalódást azért jó elkerülni, mert az embernek a kedve elmegy tőle. A saját példám: kísérletezgettem régen Reason használatával. Alaplapi kártya, basshead fejes.... Rettentő büszke voltam pár kreálmányomra Majd mentve, kiírva (akkor még menő volt a cd, mint hanghordozó). Lejátszó, elfogadható Hi-fi.... És a sírvafakadás, hogy ez rettenet szarul szól Tényleg a kedvem is elment tőle, évekre. így..... Az alapokat megtanulni elég lehet az alaplapi, de valóban megpróbálni alkotni valamit..... Szerintem nem.
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25491 üzenetére
Ki fogsz röhögni, de én nem tudtam megbarátkozni a Soundcraft keverők hangjával.... Nekem még a Behringer is jobban feküdt ( nem röhög ). Bár a kompresszor gyalázatos volt rajta. Effektek meg szintén.... Alto vagy Mackie... Ez meg azért vicces, mert azok sem igazán hasonlítanak egymásra hangzásban. Altonak talán kicsit "melegebb" hangja van számomra. De valamiért ennek a kettőnek tetszik inkább. Mondjuk az hozzá tartozik, hogy nem gitározom. Analog vasakkal, dobgépekkel, grooveboxokkal bohóckodom leginkább. De akad digitális is. A belépő szinten elmaradhatatlan korg volcakból pár darab, Arturia db impact, Novation circuit mono station ( ez egy baromi érdekes állat ) Behri TD3 (tényleg jobb, mint az eredeti) De akad Moog, Akai, Waldorf, Erica synhs... De mindig van, ami megfog.... Most épp a Vermona Perfourmer MKII ami tetszene, ha lenne itthon is belőle Effekt pedálokkal hozzájuk És szintén sávonként rögzítek minden félkész cuccot. Nincs türelmem a géppel bohóckodni utána....
De amire rájöttem, hogy nem kellenek űber drága kütyük hozzá, hogy jól érezzem magam. A kis volcak pont ugyanannyi örömet tudnak okozni, mint mondjuk bármelyik százezres cucc.[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25487 üzenetére
UAD Bár asszem a Herritage edition a pluginek miatt viszonylag jó vétel inkább. Gondolkodtam rajta egy darabig, de igazából itthonra bohóckodni leginkább... Majd meglátom. A Babyface-n is agyaltam. Fireface volt egy darabig, szerettem is. A több csatornás rögzítés lehetősége most is hiányzik. Most nálam egy Presonus 26 van szolgálatban. Igazából a saját workflowhoz elég tud lenni. Pláne mivel elég kevés kártya tudja a cv/gate-t gépről kitenni kimenetre. Amikor vettem, ez volt a fő szempont
Motu m2-(m4)-en gondolkodom, ár-érték arányban egészen kiemelkedő. Az új Arturia kártyák tesztjeire leszek kíváncsi még. A cv dolgot meg már máshogyan is meg tudom oldani.
Inkább vasakra költök Bár a plugin dolgot nem fogom tudni megkerülni.... Outboardra az isten pénze nem lenne elég. Meg normális analog keverő, meg.... meg..... meg....."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz megott #25484 üzenetére
Ebben is realtek chipset van elvileg... A csodákban meg nem igazán hiszek... Az alaplapok javarészében is. Én még a driverét is kiírtottam, le is van tiltva
A lényeg, hogy a kolléga örül neki, ne rontsd el a kedvét"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
törölt tag
válasz megott #25327 üzenetére
mi zagyva? ha olyan eszközöket akarnék rákötni amiknek külső táp kell akkor usb3.0-ás hubot vennék. usb2-es hubra perifériák valók, aki vinyót meg hasonló dolgokat akar arra kötni és passzivan meghajtani az bolond.
ugreen-t mint márkát bátran ajánlom, több cuccom is van tőlük, a kábelek elég jók pl. főként németben és amazonon találkozni vele.ha jól értem akkor a hang digitálisan megy egészen a külső hangkártyáig és ott alakitja át analóggá igaz? mert akkor elvileg a hub nem kéne h bezavarjon.
-
törölt tag
válasz megott #25323 üzenetére
https://www.arukereso.hu/kartyaolvaso-usb-hub-c4096/tp-link/uh700-p258696931/#
top1, csak jó értékelések, mégis a tápja cicereg. akkor ez nem normális minőség?egyébként usb2-es usb hubhoz nyilván nem kell külső áramforrás, pont ezért usb2-es.
de a kérdésem továbbra is az hogy egy usb hub okoz-e bármi interferenciát ha külső hangkártyát köt rá az ember.
ezt néztem ki egyébként:
https://www.arukereso.hu/kartyaolvaso-usb-hub-c4096/ugreen/4x-usb-2-0-hub-switch-box-eloszto-fekete-30767-30767-ugreen-p636768579/#velemenyek -
Wolfskin
őstag
válasz megott #25299 üzenetére
Értem, köszi, valahol sejtettem. Egy MS oldalon írták, hogy jobb klikk és kompatibilitási módban kell telepíteni a drivert, de szerintem minden funkcióhoz kevés lesz. Marad a Terratec dmx6 usb, 50€ és elég funkcionális az is és biztosan van win10 drivere.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
Matyee21
csendes tag
válasz megott #24862 üzenetére
De, be vagyok oltva szarkazmus ellen, mert hasznos tanácsért fordultam a topiklakókhoz, nem trollkodásért.
Továbbra sem értem a ~30k-s sztereo szettemhez mért csillagászati árú dac-et "ajánlasz". Ha nem tudsz/akarsz segíteni no para, írd azt és nem húzzuk egymás idegeit[ Szerkesztve ]
-
Matyee21
csendes tag
válasz megott #24859 üzenetére
Nem ingyen vacsorát várok, de az általad "javasolt" alternatíva teljesen más univerzum mint amit keresek. Te se gondolhatod komolyan, hogy 250k alatt ne is keressek semmit az "elrugaszkodott" igényeim kielégítésére. Ugyanannyira reális, mintha valaki megkérdezné tőled, hogy használt autót keres A-ból B-be eljárni, szerinted egy Corsa jó választás? Te meg azt mondod: Tegyél hozzák még egy kicsit és vegyél egy Ferrarit.
Trollkodás helyett írhattad volna, hogy ez meg ez a cucc ajánlott, a kereted fölött vannak, de olcsóbban csak szart kapsz, vagy vmi hasonlót, de így biztos jobb poén volt... -
Recon666
Közösségépítő
válasz megott #18301 üzenetére
Hát én X-fi Titanium után váltottam Asus Xonar DX-re és azt kel mondjam megérte, a magasak és a közepek tisztábbak, a mély pedig kevésbé búgós, feszes. Nincs annyi mint az X-fi nél, de ahol kell ott oda teszi magát ez is. Ha váltáson gondolkodsz én tudom ajánlani a Dx-et, és nem utolsósorban a driver-szofver sem problémás.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kutya topik
- Napelem
- Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok