Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27061 üzenetére
Ha kritériumként a nyitottságot részesíted előnyben az AKG K702 egy jó fejes, elérhető áron. Planárban meg a kolléga Hifiman fejese sem tűnik rossznak. Bár ez utóbbi nem tapasztalat. Volt már a fejemen planár kipróbálni. Nekem valahogy mindig az volt az érzésem, hogy a közepek teteje kicsit elveszik. Nem klasszikus "V" karakterisztikával, és tompának sem mondanám, de valahol a magas- közép átmenet részén mégis beszakadnak kicsit. Így- szerintem- nem az igazi (legalábbis némelyik) minden stílushoz. Aztán a nagyon drágákkal lehet más a helyzet. Olyanhoz nem volt szerencsém
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DzsannyX #27052 üzenetére
Érdemes annyiban kontextusba tenni mindent, hogy nagyon nem mindegy a forrás minősége sem. Mert pl javult a YT minősége, de több százezret költeni miatta nem indokolt, mert azért olyan szinten nincs. A jobb hangfal meg megintcsak egyéni preferencia kérdése. Saccra plafonnak valahol a Kali lp6 v2-őt lőném be a tetejének otthonra ezen a vonalon. De olcsóbban is lehet jó hangfalakat találni. Már a lehetőleg semleges hangzásra gondolva. Studio monitorokban ennél följebb csak nagy mázlival (vagy rengeteg pénzzel) érdemes menni, mert igazából egy normál családi ház szobájában nagyjából lehetetlen kihasználni őket a visszaverődések, kioltások, stb miatt. Egy jobb DAC vagy studió hangkártya ezekhez azért bőven jó lehet tudásban. Annyit hozzá téve, hogy az olcsóbb studió hangkártyák között sok esetben gyenge a fejes kimenet. Gondolva itt a 40-50 ezres kategóriára. Erre jó példa volt anno a Focusrite. Azóta elvileg javították a dolgot. Viszont cserébe ezek a cuccok kifejezetten arra vannak kitalálva, hogy minél neutrálisabb hangképet biztosítsanak. Mondjuk akár használtban is egy SSL pl jó vétel lehet. Jellemzően 60ezer környékén már lehet itt- ott találni. De ebben az árfekvésben jellemzően hatalmas a választék. Ha felvételi szándék (studio munka) nincs képben, akkor akár alatta is lehet olyanokat nézni, amik bőségesen ki tudnak szolgálni még veszteség mentes vagy Tidal master szintet is.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DzsannyX #27050 üzenetére
Ez leginkább a kerettől függ.... Illetve kialakításban mi az, ami megfelelne (nyitott/ zárt). A Neumann NDH 30 most talán a csúcs a stúdió fejesek terén. Viszont nyitott és nem olcsó. Az NDH 20 a zárt "testvére", olcsóbban és a nagytesóhoz képest limitációkkal talán. Igazából elég nagy a választék. Beyerek, Seni, AKG... Fejesnél mindenképp érdemes kipróbálni, a kiszemeltet. Sok függ a fej és fül formájától is. Én pl szemüveges lettem, és egy kisebb tortúra volt megtalálni a megfelelőt. Hitspace pl nagyon segítőkész és választék is van. Amúgy, ha ez az irány érdekel, akkor az aktív studio monitorok között is körül nézhetsz bátran.
-
tomcat78
őstag
válasz DzsannyX #27048 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz.... Overkill. Amit találtam a hangfalról, ahhoz is. Nem vagyok igazán otthon a hifi részlegben, de ez valahová a fél millió+-os erősítők és azokhoz passzoló hangfalak etetésére van. A CA amúgy egy neves és jó cég, jó cuccokkal. Akár erősítőben is. Az M 40x biztosan, de amennyit találtam a hangfalról valószínűleg az sem abban a ligában játszik. Ha ennyit szánsz hang fejlesztésre, én a fejest is cserélném a különbözetből. Hangfalak szintjén meg esetleg kifizetődő lehet aktívat nézni inkább. Bár ott nagyon sok függ az elvárástól.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27029 üzenetére
Uhhh.... Szerintem a megszokás. Nekem- legalábbis az én környezetemben- már sok volt. Asszem erre mondják a hifisek, hogy tolakodó. Amúgy az Adam tv5 nem egy rossz hangfal, helyén kezelve. De nem illettünk össze. Van aki meg esküszik rá. Más dobozban, vagy más környezetben nekem is lehet, hogy más lenne a véleményem róla.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27027 üzenetére
Ez az élethű magas megint egy érdekes téma. Alapvetően a hifi és a stúdió vonal nem feltétlen ugyanaz. Steril..... Egyrészt megszokás kérdése (asszem írtam, hogy az Adam ribbon magasaitól én frászt kaptam pl), másrészt meg van az a részletező stúdió monitor, ami olyan szinten hallat mindent, hogy gyakorlatilag "csak" hallgatni- nekem legalábbis- fárasztó. De amelyik stúdió monitoron nem hallasz mindent rendesen, az nem alkalmas munkára. Azért az Eris 3.5 inkább tartalom fogyasztásra van kitalálva. Meg úgy 100ezer alatt/db úgy kb minden, hiába van ráírva, hogy stúdió monitor. Azt hiszem az árban azért komoly szerepet játszik a már megénekelt elektronika minősége is, nem csak a sugárzóké. Persze, sokmindent össze lehet hozni ilyesmikkel is. De alapvetően klasszikus értelemben vett hangmérnöki munkára nem alkalmasak. Azok a hangfalak már nyalják a 200 ezret, darabonként. Bár sokat olvasgattam, hogy a Kali lp 6 második generációja instant buy home célokra, elfogadható áron. Az mikor utoljára nézegettem, olyan 170 körül volt. És itt jön a csavar a dologban: Élvezhető minőséget azért ezek alatt is jócskán lehet kapni. Cserébe adott esetben pl kompromisszumos tud lenni magasakban. Vagy mélyekben. Vagy középen. Vagy úgy a komplett frekvencia menetben. Ebben a tekintetben a jó hifis hangzás talán elérhetőbb. Persze ismerek olyat, akinek többe kerültek a kábelei, mint nekem az autóm.... Ő esküszik rá. Én meg elfogadom, bár túlzásnak és feleslegesnek gondolom. Vicc: tényleg nagyon szépen szól nála a rendszer. De egy értelmes mélyet nem tudnék megcsinálni nála egy analog szintivel....
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27025 üzenetére
Ezt el is fogadom. Viszont az emlegetett bögre szett nem hiszem, hogy igényelne mondjuk 50K-s hangkártyát. Simán mert nem tudja kiszolgálni, és kezdődik az ördögi kör. Ez a mélynek milyennek kell lennie azért szubjektív. Persze, kell, hogy egy rendszer le tudja követni a történéseket mechanikai úton. Ugyanakkor a DSP- még ha tetszik is- már bele nyúl az "eredetibe". A hangmérnökök jó esetben nem buta emberek, és gyakorlatilag jóformán csak rontani lehet az eredetin ilyen módszerekkel. Az igény azért van rá meg mégis, mert ugye nem mindenki stúdióban lakik, hallgat zenét, stb. Ami teljesen normális. Viszont nem biztos, hogy minden esetben kifizetődő pénzt ölni valamibe egy kis rendezkedés helyett. Az utóbbi ugyanis jó esetben ingyen van. A 20hz-20Khz meg mindenre is rá van nyomtatva A vicces az, hogy amíg felül álltalában azért fölé megy minden (azt, hogy hogyan, már más kérdés), lefelé gyakorlatilag csak a sub ládák tudják.
Az teljesen valid, hogy rengeteg múlik a konverterek minőségén, jelúton. Viszont ebből megint az lesz, hogy igazán jókat nagyon olcsón nem csinál senki.... Cserébe (és szeretem a Presonus cuccait) mondjuk az Eris 3.5 mellé ágyúval verébre esete egy 50 ezres hangkártya.... A hangfal maga nem tud annyit, hogy értelme legyen. Azt viszont hozzá teszem, hogy nem gamer kártyákról beszélek! Hanem studio (nak nevezett) cuccokról. A gamer kártyák ár- érték arányát nem ismerem. A nyers adatlapokat ott meg simán csak nem hiszem el. Némelyikre olyanokat írnak, hogy egy milliós UAD játék hozzá képest. Papíron.... Nem is értem a studiókat, hogy minek költik a pénzt, mikor pár 10esért csúcs kártyákat lehet venni. És még világítanak is De viccet félre téve: Amit írtam 100-150 ezer környékét, az esetek nagy százalékában vastagon ki tudja/ ná szolgálni az emberek igényeit. A szomorú ebben az, hogy szintén sokaknak ez rengeteg pénz csak azért, hogy hallgassanak valamit. Viszont el kell tudni fogadni, hogy olcsón, csodák sem léteznek"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27023 üzenetére
Így van. Viszont itt jön képbe az, hogy alapvetően - maradva a nagyon szélsőséges példánál- tisztában vagyok azzal, hogy egy temus fejeshez fölösleges 50ezres DAC, mert a szar az bizony szar marad. Vagy, hogy épp- az amúgy lehet, hogy tetszetősen szóló- hangfal bizony a büdös életben nem fog 30hertzen szólni. Sokaknál látom azt a hibát, hogy elkezdenek fölöslegesen és átgondolatlanul pénzt költeni, minőség reményében. Amikor azt írom, hogy egy DSP-vel megetetett cucc soha nem lesz jó, az azért van,, mert soha nem azt fogja hallatni, amit egy adott hanganyag készítője készített. Ezért írtam azt valahol, hogy ez lehet tetszetős bárkinek, de jó soha nem lesz. Nem véletlen nem igazán folyok bele az ilyesmibe. Én azt írom, hogy vehet bárki bármennyiért mondjuk hangkártyát egy alapvetően konzumer (utálom ezt a szót, mert sokan pejoratívan és leszólásnak érzik) hangfalhoz, de felesleges, mert nem fog javulni a hangfal tőle. Lehet, hogy mást fog hallani, de ez kimerül annyiban, hogy máshogy "torzít". Szándékosan idézőjelbe téve és arra utalva, hogy a hangfal tudását nem fogja tudni megnövelni vele. Biztosan nem létezik erre ökölszabály. Ugyanakkor- és ez már erősen szubjektív, valóban- tippre azt mondanám, hogy összesen 100-150k fölé már csak sok pénzért érdemes menni (hangkártya+hangfal), mert gyakorlatilag nem lesz komolyabb előrelépés, semmilyen szinten. És ezt nagyjából úgy lőném be, hogy nagyon max 30-40K a hangkártya, a többi meg a hangfalak. De alapvetően ennek a harmadából vagy feléből is lehet úgy válogatni, hogy azért élvezhető legyen. Ha nekem fixen ennyi lenne a keret, akkor mondjuk 20K hangkártya, 80-90K hangfal, a többi meg csillapítás, basszus csapda, stb, esetleg jó állvány( ha kell). És tutira jobb lesz, mintha az egészet hang cuccokra költöm.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27017 üzenetére
Ellenben én hang hűségről beszélek minőség alatt. Többször is leírtam, hogy élvezni sokmindent lehet, csak attól még nem lesz jó ilyen tekintetben. A hanghűség meg azért nem annyira szubjektív dolog. Egy jól össze rakott hi-fi cucc jól szól? Persze! Alkalmas rá, hogy az ember dolgozzon rajta, hangokkal? Hááááát..... nem igazán. Bár ott el tudom képzelni, hogy van az a pénz, amiért működhet, ha az ember füle megszokja. Szólhat e úgy egy dsp-vel tele pakolt Edifier vagy bármi abban a szegmensben, hogy tetszen az embernek? Mindenképp! Lehetne rajta dolgozni? Kizárt..... Még A-B-tesztelésre is alkalmatlan, olyan szinten színez. Az élvezeti érték és a minőség nem ugyanaz. Persze, ez így nagyon le van sarkítva, de szerintem érted vagy érti mindenki, hogy mire gondolok.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27012 üzenetére
Ne haragudj, de akkor sem kötekedésnek szántam a mondandóm! Én a magam részéről abban próbálok segíteni, hogy pl sok esetben a hangsugárzók áthelyezése, fordítása rengeteget segíthet. Az még pénzbe sem kerül. A hang fizikai jelenség, nem lehet megbaszni. Arra egyetlen hangkártya, fejes, hangfal, semmi nem képes. És mivel sosknál eleve a mély a probléma, így tévútra vihet bárkit a cuccok cserélgetése, ahelyett, hogy kísérletezne kicsit. Adj tanácsokat nyugodtan. Én eleve nem szoktam gamer cuccokba bele folyni, mert nem az én asztalom. Csak irreális dolgokra szalad a seggemig a szemöldököm. Lásd pl a 30hz.... Értem, én hogy tekergetjük az eq-t és úgy halljuk, hogy valami történik. De nem abban a tartományban egy mezei polc sugárzónál.... És nem az ára miatt, hanem mert nem tudja. Sokkal komolyabb cuccok sem képesek leszólni. Én max abban adok tanácsot, hogy mit nem szabad elhinni. Nem azzal van bajom, amit írsz, vagy tanácsolsz! Hanem sok esetben a kérdés, mint kiindulás is eleve hülyeség. Olvasgattam a blogjaid. Nekem a szent őrült kategória vagy. Fogadd el kérlek, hogy nekem meg ez a heppem, valamennyi (talán az átlagnál picit több) rálátással. Ami nem azt jelenti, hogy okosabb vagyok mindenkinél IS! Ellenben ahogy már írtam: A fizikát nem lehet megbaszni....
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27010 üzenetére
Asszem te kibaszott nagy tévedésben vagy.... Az, hogy agyhalottakkal nem lehet mit kezdeni, arról nem tehetek. Semmi bajom azzal, amit írsz. A decibelekre vonatkozó elmebaj verte ki a biztosítékot nálam. Ez nem a felső polcról vagy a pénzről szól. Simán csak arról, hogy egy szint alatt (és igen, ebben sajnos a pénz is közre játszik) felesleges mondjuk a temus fejhallgatóhoz dac, mert a szar akkor is az marad, ha tejszínhabot teszel rá és kirúzsozod. Arról nem tehetek, hogy képtelenek emberek feldolgozni, hogy minden rendszer annyira jó, mint a leggyengébb eleme. Ez nem csak a hangra igaz, hanem nagyjából mindenre. Azt is elég világosan igyekeztem megfogalmazni, hogy a jó hang és a tetszik messze nem ugyanaz adott esetben. Ja, és felőlem kibaszathatsz akár innen is. Vagy akár az egész oldalról, mert pont telibe le fogom szarni! Nagyjából semennyire nem érdekel, ha ezt sikerült személyes sértésnek venned! De azért tanácsként: ne a számokat nézegesse senki a dobozokon, mert még közelítőleg sem fedik a valóságot az esetek kb 90 százalékában. Ahol meg igen, az nem lesz olcsó. Erről meg nem én tehetek
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #27001 üzenetére
Az onyx amúgy az analog bement neve náluk, ha jól emlékszem, és a lejátszáshoz kb semmi köze.... De analog keverőm van itthon tőlük. Egy VLZ 1404-es. Én szeretem, bár kicsit "hideg" az EQ rajta.
Hogy legyen valami kontextus a 9dB emeléshez 0 és 30hz között: itthon Dyna BM 5-ösök vannak. Elég jó minőségű studio monitorok (azt hozzá téve, hogy nálam overkill, mivel a helyem ilyen tekintetben nincs rendesen kezelve- pénz és társai.... ). Ha rá keresel az adatlapjára, akkor meg fogsz lepődni, hogy nincs ráírva, hogy 20Hz. De még a 30 sem. 42Hz-től dolgozik... Ha tolok az alján 9dB-t, akkor ez tényleg falat bont. A hatalmas difi annyi, hogy ez tudja is, ami rá van írva.... Csak úgy hallgatni Monkey banana gibbon 5 (na jó, inkább A-B tesztelni, mivel másabb a hangképe). Éssssss ez is valahonnan 40Hz környékéről indul... Írtad, hogy szeretnél segíteni az usereknek, hogy ne úgy szórják a pénzt, hogy ne legyen értelme. Akkor lehetne kezdeni azzal, hogy a media marktban kapható cuccokon lévő számoknak köze nincs a valósághoz.... Bárminemű hangtechnikai eszközt úgy vegyen meg valaki, hogy lehetőség szerint próbálja ki. És azzal a forrással, amit használ.
És, ha már retro: még régi- angol- Rotel erősítő (fa doboz, szálcsiszolt előlap, és amíg be nem melegszik, zúg), és hozzá Infiniti Kappa hangfalak. Nem tudnék rajta hangokkal játszani.... De imádom a hangzását."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26999 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy attól függ, hogy hol és mire. De igazából a neutrális hangzást illető véleményed után nem igazán hiszem, hogy bármi releváns tudna lenni számodra. De legalábbis számomra biztosan teljesen érdektelen, amit írsz. Amit sajnálok, mert nem vagy vakon teljesen. Ugyanakkor nem tudod félre tenni a szubjektív véleményedet és megpróbálod azt mindenkire érvényesként tolmácsolni. Őrülnék, ha ez ennyire egyszerű lenne.... De a hang, mint fizikai jelenség sajnos nem igazán foglalkozik a véleményeddel. És ne haragudj.... De én sem.
Némi érdekesség: nem tudom van e rá lehetőség, de bátran keresd vissza, hogy soha nem vettem részt olyasmiben, ahol mondjuk gamer kártyát keres valaki. Max, ha a preferenciái alapján igazából mással jobban járhat. És csak jelezném, hogy itt is a sub tartományban való 9dB emelés volt az indító dolog. Szóval.... A vélemény olyan, mint az elvek és a fing. Tartsd, amíg lehet....A többi meg tanulható"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26997 üzenetére
Állj! Én nem írtam olyat, hogy mit ne vegyen vagy vegyen az ember! Meg próbálom lefordítani, mert asszem van némi félreértés! Többször hangoztattam az egyéni preferenciát. A konzumer cuccok annyiban "szarok"- amit a kolléga sérelmez-, hogy képtelenek vissza adni azt, amit egy adott mű alkotója hangban megálmodott. Az meg, hogy a neutrális hangzás tompa, netto baromság! Ez a kijelentés sértő mindazokra az emberekre nézve, akik azon dolgoznak, hogy a hallgató egy kerek egészet kapjon a füléhez! Azoknak az embereknek a kisujjában több van a hangról, mint az egész fórumnak (engem is bele értve) összesen. Nem 8-10 dB-ben gondolkodnak, hanem tizedekben.... Az meg, hogy technikailag bármelyik fapados hangkártya képes kiszolgálni teszem azt a YT tudását, teljesen valid állítás. Sőt, gyakorlatilag nagyjából bármelyik streaming szolgáltatóra igaz a dolog. A kutya ott van elásva, hogy egy ilyen tekintetben jó minőségűnek mondható rendszer környezet függő. A gyártók meg ennek a "kiküszöbölésére" próbálnak megoldásokkal szolgálni a hallgatóknak. Ettől jó lesz e egy rendszer? Semmiképp. Ugyanis nem azt mutatja meg, amit az alkotók rögzítettek, kiadtak. Élvezhető vagy szórakoztató? Persze! De a jó hangot és hangzást ne keverjük már össze azzal amit hallani szeretnénk vagy hallani vélünk. És pont azért ne, mert simán mást mutatnak meg egy adott zenéből, mint az az alkotó szándéka volt. Az egyetlen ilyen kivétel valahol talán a játékok. Azzal kell(ene) valahol tisztába lenni, hogy a hangmérnökök jellemzően nem XY szobájára optimalizálják az adott dolgot. Némi érdekesség: ha megnézel spektrum analizátorral valamit, akkor bizony azok a frekik, amiket hiányolsz, mert nem hallod, bizony ott lesznek...
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26988 üzenetére
Félre értettél/ értettetek: Nem arra gondoltam, hogy hallgathatatlan lenne. Nálam is megy. Simán csak arról van szó, hogy adott esetben nem éri meg lecserélni egy 10-15 ezer forintos kártyát mondjuk 50ezresre miatta, mert semmivel nem lesz jobb. Max máshogyan szar. Ez a kb elterjedt hangfalakra szintén igaz (gondolva itt Edifier és társai). Egy alap kártya simán hozza azt, amit a YT nyújtani tud. Persze, lehet reszelni egy rendszeren mindig. Csak van amikor értelmetlen, ha a jóságát vesszük figyelembe. És a YT ilyen tekintetben tipikusan az a platform, ahová ágyúval verébre esete akár "csak" 100ezres tételben pénzt költeni a minőségre hivatkozva. Itt jön képbe az egyéni preferencia/ ízlés a kérdésben. Jellemzően minden cuccnak más a karakterisztikája. Ha már valamiféle (amúgy hulladék) DSP is van benne, akkor meg pláne. Simán elképzelhető, hogy a boldog tulajnak jobban tetszik, amit hall, csak attól az még jó nem lesz. És a jóságot és a tetszést kéretik nem össze keverni. Jó az, ami pontosan szól. Neutrális hangzás és társai. Ami ebbe bele piszkál valamilyen módon az már a máshogyan szar kategória.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26986 üzenetére
Jájjjjj.... Ebben nem teljesen értek egyet. Abban mindenképp, hogy a studio hangzás nem arra való, hogy azon élvezetből zenét hallgasson valaki. Viszont ahol a felharmonikusok eltűnnek, ott baj van a rendszerrel. Pont az a lényege egy studionak, hogy mindent- az összes hibát- meg tudja mutatni a hangmérnöknek. Ebből adódóan fárasztó, mert még azt is meghallod rajta mondjuk, hogy a szomszédban Marika néni a haját szárította, holott te épp dobot vettél fel.... Csak épp a hálózat lett kicsit zajosabb tőle abban a pillanatban. De viccet félre téve: a két világ (hifi vs studio) nem ugyanaz. Nem is ugyanarra vannak kitalálva. És nem mellesleg még a hangmérnököknél is sokszor más az egyéni preferencia. Nincs szent grál a témában. Én mondjuk ki vagyok a ribbon magasaktól. Más meg dolgozik (és tud) rajta.... Az ember füle is "tanul". Ebből adódóan egy másfajta hangkép mondjuk egy rendszernél nem biztos, hogy valakinek előrelépés, még akkor sem, ha valójában nagyságrendekkel jobb, mint ami volt. Ami viszont biztos, hogy röhejes valaki aki képes az amúgysem olcsó cuccait lecserélni adott esetben, úgy hogy YT a fő forrás neki hallgatni.... Minden rendszer annyira jó, mint a leg gyengébb eleme. És sokaknál már a forrással is baj van ilyen téren.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26984 üzenetére
Mindent nem követek azért itt (sem). Csak néha benézek és leteszem a hajam kicsit
Bár ennek valószínűleg az az oka, hogy az úgynevezett konzumer cuccoktól én sok esetben agybajt kapok.... És sajnos ezen a szubjektív látás (hallás?) módon nehéz túl lépni sokszor. De én is végig jártam ezt.... Autóba "nagyzene"- mindegy, csak dübörögjön, stb És sajnos sokszor olvasom itt is azt, hogy emberek képesek pénzt locsolni a valós minőség javulás leg kisebb esélye nélkül. A segítő szándékot meg olykor sértőnek veszik... De ez már off, azt hiszem...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26982 üzenetére
Ha van lehetőséged, próbáld távolabb tenni őket a faltól (már ha közel vannak). Ahogy nézem hátul portoltak. Találkoztam már olyannal amire a gyártói ajánlás 1+méter volt a faltól. Egyébként sok esetben a felhasználóiban van erre iránymutatóként adat megadva.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26980 üzenetére
Ha jól értelmezem ezt a halkulást és kalimpálást, akkor tényleg valami ilyesmi lehet a gond. Mármint álló hullámok és az ebből adódó kioltás. Elég nehéz kezelni. Ki fogsz röhögni: de nálam a mélyeket valamelyest gatyába rázni pl vastag függönyök (is) segítettek. Jóóóó nagy hullámokkal feltéve. Helyem nekem sincs annyi (meg pénzem sem ), hogy mindenhová csapdákat tegyek. De sokat el lehet érni egy jól megválasztott pozícióval hallgatni. Ha jól sejtem valamennyire a frekvencia menet is változik, ha mozogsz a szobában. És itt értelemszerűen nem arra gondolok, hogy ha át sétálsz, akkor nem jobbról, hanem balról hallasz valamit Simán észre lehet venni sok esetben, hogy mondjuk fél méterrel arrébb meg vannak azok a mélyek- legalábbis részben- amiket egy másik pontján a helyiségnek nem hallasz igazából.
A fejesedről érdemben biztosan nem tudok semmit. Mivel soha nem próbáltam. Igazából ebben a kategóriában a pontosság (hiánya) a baj és az érzékenység. Ezen meg semmilyen eq nem tud segíteni. Ettől biztos jó arra, amire kitalálták. Dübörög meg letépi a fejedet effektus.... Tetszhet is ez bárkinek. Épp csak ettől még jó (aka: pontos) nem lesz. Mondjuk nem is arra vannak kitalálva."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26975 üzenetére
Az alatta rendesen semmit- vissza utalva az előzőre- annyit takar, hogy nem tud normálisan szólni abban a tartományban. A corsairt nem ismerem. Kerülöm, mint a pestist mindenben. De, ha őszinte akarok lenni, vannak kétségeim, hogy valóban jó minőségben (értsd jól: pontosan) le tud menni 30hz-ig. Nem feltétlen csak a frekiről szól valaminek a minősége. Hanem hogy adott esetben azt hogyan képes vissza adni. Már, ha képes rá.
Amúgy ha jók a dobozaid, valószínűleg más a gond. Álló hullámok jönnek létre (tippelek csak rá, nem kijelentem). A sub tartományt és úgy álltalában a mélyeket elég nehéz kordában tartani egy szobában, ha az nincs erre megtervezve. Simán bele lehet szaladni, hogy egyre több mélyet adagolsz mondjuk egy eq-n, és cserébe egyre több frekvencia veszik el és csak rontasz a helyzeten. Gyakorlatilag a visszaverődések miatt kioltják egymást. Egy fejesben egy bizonyos szintig ezt talán könnyebb kordában tartani, de zárt fejeseknél azért az alsó frekvenciák még így is problémásak. Egy fejesen belül is vannak visszaverődések, amiket bár elméletileg lokálisan könnyebb kezelni, ellenben a valóságban azért ez vagy sikerül, vagy nem. Sok gyártónak vannak basshead fejesei. De kevés pontos belőlük. És még kevesebb olyan van, aminél ez nem jár kompromisszumokkal. Csak, hogy kb tiszta legyen: 100hz alatt a mélyek kordában tartásához már- emlékeim szerint- 60cm vastagságtól indulna normál esetben a szigetelés, ami képes elnyelni, hogy ne legyen nem kívánatos visszaverődés...."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26973 üzenetére
Skullcandy Grind és a jobb fejesek nagyjából egy másik galaxisban vannak.... Saccra azt mondanám, ha a 50-60Hz környékét normálisan le tudja szólni, már az is valami. De hogy az annál lejjebbi tartományban rendesen semmit, pláne emelve azt kb fix. A 9 dB rengeteg. Pláne így, hogy 0 és 9dB között. Igazából ahogy írod: fizikai korlátai vannak a dolognak.
-
tomcat78
őstag
-
tomcat78
őstag
válasz pruzsi #26899 üzenetére
Felesleges pénzkidobás..... A hangfalad nem lesz képes igazán kihasználni semmilyen előrelépést hangkártyában. Konzumer cucc, annak minden előnyével és hátrányával. Régebben már írtam, csak ismételni tudom magamat. Teljesen mindegy, hogy mitől szól szarul. És ez a rész a hanghűségre vonatkozik. Igazából, ha egy mosógéppel hajtod is elérsz annyit, hogy máshogyan torzít. Mert mindennel az lesz.
Félre ne érts! Ettől még tettszhet valakinek a hangja! Ugyanakkor tényleg semmi minőségi ugrást nem fog jelenteni gyakorlatilag semmelyik értelmezhető hangkártya. Talán analogon hajtva valamivel lehet jobb hangja. De ez erősen feltételes mód!"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26876 üzenetére
A Focusrite emlékeim szerint ugyanazt a jelutat használja a vonal és a fejes kimenethez is. A fejes kimenet meg "legendásan" gyenge volt rajtuk sokáig. Nem tudom változott e. A Presonus karik meg a kellemes mindenesek ebben a kategóriában. Van jobb persze, de igazából otthonra ennél sokkal feljebbre nem mennék. Mármint rögzít, lejátszik, stb vonalon. Ebben az ársávban nagyban meg határozzák egy kártya használhatóságát a kapott extra szolgáltatások. És ugye az egyéni ízlés. Azért- érthető módon- nem tudnak versenyre kelni az egy afrikai banánköztársaság éves gdp-jébe kerülő társaikkal. A Presonus azt pont jól belőtte, hogy amit nyújt, az elég lehet. Ennél följebb (legalábbis sokkal) már egyéb körülmények is rengeteget számítanak. Azért fejesben dolgozni normálisan max 15 perc. Aztán pihi. Hangfalakon, stb.......... Az meg sokkkkkk pénz.
-
tomcat78
őstag
válasz - = Zk = - #26875 üzenetére
Ahhoz a fejeshez nagyjából egyik sem.... Illetve úgy fogalmaznék, hogy felesleges lenne váltani. A Cloud 2 egy kb emészthető cucc, de a határait felesleges bármilyen "jobb" hangkártyával extrázni, mert képtelen lesz rá, hogy vissza adja. Ha javulást akarsz, cserélj fejest, Aztán jöhet a többi. Erre feleleges pluszban 5 forintot is el locsolni.
-
tomcat78
őstag
válasz Hopo82 #26862 üzenetére
Szia! Én csak akkor gondolkodnék ilyesmiben, ha nem optikán vagy koaxon akarod hajtani. Ha rca-n akarod, akkor lehet értelme. Viszont a gyári kábeleit akkor kukázd, ha érdemi javulást is szeretnél. Azok maximum kutyát dobálni alkalmasak.
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26811 üzenetére
Valami studio monitor ideális lehet mellé. Azért nem túlságosan az alsó polcról válogatva. Azokkal sincs feltétlen baj, de jellemzően inkább tartalom fogyasztásra vannak kitalálva. Mindenesetre érdemes lehet úgy keresgélni, hogy meg tudd hallgatni. Üzlet is van ilyen. Én fejest sem vennék máshogy egyébként.
-
tomcat78
őstag
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26805 üzenetére
Nem ismerem. Régebben nézegettem, még a Cubase időkben, de instant elvetettem, mert nem volt külön szabályzója a fejes kimenetnek. Igazából nem tudom milyen jelúttal oldották meg a dolgot, de emlékeim szerint mindent IS egy hangerő szabályzó állít. Nem ismerem a belső felépítését, de adott esetben ez lehet hátrány.
-
tomcat78
őstag
válasz Lizard0828 #26802 üzenetére
Ha optikáról eteted, sok értelme nincs cserélgetned....
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26795 üzenetére
Az még FW, ha jól látom. Amúgy nekem is Presonus van itthon. Nálam ez lett az ésszerű kompromisszum pár éve. Igazából helyén kezelve alkalmas felvételre és hallgatásra is. Én elégedett vagyok vele, de ugye a szubjektív részt nem tudom kiszűrni én sem.
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26793 üzenetére
Akkor ott tényleg a kimenet gyenge. De ezt írtam is, hogy lehetséges. Hangra az ég pénzét el lehet ba........ költeni. Igazából valahol azt kell eldöntened, hogy mi a prioritás. Ha csak hallgatni szertnéd, akkor egy jobb DAC jó lehet í(ehhez nem igazán értek). Ha rögzíteni is, akkor cifrább a téma. Hogy egy klasszikust idézzek: a belépő szinten mindegyik szar a maga módján, csak máshogy. Ezt egy hangmérnök "tollából" idéztem. Az UAD Volt egy ésszerű kompromisszum lehet pl. Vagy egy SSL, használtan is akár. Arturia Audiofuse szériáról is jókat írnak.
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26790 üzenetére
Akkor tippre az aktív zajszűrő hiánya lesz a baj. Az aktív zajszűrés- le egyszerűsítve- elnyomja a környezeti zajokat. De ezt úgy éri el, hogy ilyen- olyan módon gyakorlatilag torzítani kezd a szónak abban az értelmében, hogy megváltoztatja a frekvenciák, tartományok jelszintjét. Így te nem használsz eq-t, de a fejeseid nagyjából.... mégis. Röviden: igazából közük nincs a forrás jeléhez. Valószínűleg ezért érzed erőtlennek a próbált cuccot. A konkrét fejest nem ismerem, de tippre kicsit- a gyártó sok fejeséből kiindulva- valószínűleg kissé basshead cuccos. Egy bejáratás az kevésnek ítélt mélyeken segíthet pl.
Én továbbra is azt gondolom, ha azt szeretnéd hallani, ami az adott zenében "történik" a vonal jó. A többi pedig szubjektív. Minden rendszernek kicsit más a hangja. Ez fejes kimenetekre is igaz. Fejhallgatókra meg pláne. Hülye példa lesz: de simán előfordulhat, hogy egy fejes formailag nem passzol a fejedhez/ füledhez, és számodra nem lesz jó a hangja. Fun fact: én zenélni egy Ultrasone pro 580i-t használok. Ki fogsz röhögni, de a Seni HD 650 nálam elvérzett Pedig szerintem sokaknak nem kell bemutatni. Mondjuk adaléknak annyit, hogy szemüveges vagyok, és agybajt kaptam tőle.... Plusz a nyitott fejesek nálam valamiért nem igazán működnek jól. "Nem áll" rájuk a fülem. K702- őt is bejárattam, de eladtam, nem tudtam megszokni a hangját. Ugyanakkor, ha valaki szeretne zenélgetni elég fontos, hogy a lehetőségekhez képest a leg natúrabb hangot hallja vissza. Szóval tényleg eszemben sincs megbántani, de ha ez a része is érdekel a dolognak, jobb bele jönni ebbe is, mert hatalmas pofára esések tudnak lenni egy "torz" rendszeren felvett zenéből."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26788 üzenetére
Lehet kicsit hülye kérdés lesz.... Nem az zavar, hogy semmi idióta dsp nem dolgozik benne? Ezek a hangkártyák arra vannak kitalálva, hogy lehetőség szerint minél eredetibb/natúr hangot rögzítsenek és adjanak vissza. Ha valaki megszokott valami szar gamer kártyát vagy fejest, tekergette a sw eq-t, akkor lehet vele ilyesmi, első hallásra. A jól szól szubjektív dolog, de a hanghűség vagy jó hang nem.... Anélkül, hogy bántani szeretnélek: lehet a füledet kéne hozzá edzeni, ahhoz, hogy valami normálisa(bba)n szól, mint, amit megszoktál. Amellett, hogy a Focusrite fejes kimenete elvileg gyenge/ halk a hanghűségére nem igazán olvastam panaszt. Természetesen nem szeretném megmondani, hogy neked mi kéne tetszen! De azt gondolom, hogy a probléma forrása a megszokott és amúgy zeneileg teljesen falls alappal való összehasonlítás.
-
tomcat78
őstag
Ebben nem lennék biztos.... Nekem kicsit katyvasz így este a cucc adatlapja, de nekem úgy tűnik két stereo kimenet van csak rajta. Mondjuk azt sem értem, hogy egy zongorának miért kell/ kéne sztereonak lennie
-
tomcat78
őstag
A Roland az egyetlen cég, amelyik egy rettenetesen elbaszott szintivel stílust tudott teremteni
Amúgy elég sok jó plugin létezik. Csak nem feltétlen a free kategóriában kell keresgélni. Meg kell türelem a hangokkal játékhoz.... Vas párti vagyok amúgy. De előbb- utóbb normális keverő nélkül nem biztos, hogy megúszod. Normális felvétel és olcsóság meg nem igazán jár egy cipőben. De nézz rá az Arturia minifufuse szériára. esetleg az UAD Volt-okra. Ezek egyik sem a csúcs, de ha ilyesmit szeretnél rögzíteni, a belépés valahol itt kezdődik, hobby szinten."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26718 üzenetére
Eltérést hallhatsz. Sőt: neked szólhat is jobban. Ugyanakkor ott az az apró bibi, hogy amiről beszélsz semmi több, mint szubjektív értékelése valaminek.(És, ha válaszként jön a haver vagy bárki csilliárdos hi-fi cucca, megvonom a vállam, hogy biztos jó, csak épp dolgozni nem lehet rajta, mert arra bizony szar. És az is marad) Azt elfogadom, hogy egy csúcs DAC lehet érzékenyebb a többi komponensre. De könyörgöm..... Ez valóban lehet releváns egy kis Bose hangsugárzónál? Mert jelzem, nem lesz az. Gyakorlatilag hiba határon belüli lehet az eltérés mérve (de még az sem nagyon lesz) egy ilyen cuccnál. (amivel nem leszólni akarom! ) Azaz, mivel a saját DAC dolgozik benne, nagyjából teljesen mindegy, hogy hangkari kimenet vagy valami más fogja hajtani. Simán csak azért, mert nem arra van kitalálva, hogy hallhatóvá tegye az eltérést.
Kicsit a fenti részhez vissza csatolva: Egy rendszert a felhasználó igényei és füle határoz meg. De hifiben nem fogsz nagyon sok pénzért nagyon sokkal jobbat kapni, egy határ fölött- amellett, hogy az a határ magasan van, pénzben. Simán kapsz egy más karakterisztikát, variálod (az amúgy csúcs minőségű) komponenseket, és kész. Semmi másról nem szól, mint arról, hogy neked (vagy másnak) mi tetszik a végén. De egy apró titok: mindegyik torz a maga módján, csak máshogy. Ettől nem rossz!! És ezt hangsúlyoznám! Simán csak a maga módján, valahol mindegyik pontatlan lesz. De nem is az a dolga, hogy "pontos" legyen.
Csak érdekesség képpen: tegyél egymás mellé egy csúcs subwoffert mondjuk Hifi szinten és tegyél mellé egy ATC-t..... És ez még csak a sub része a dolognak. A frekiken feljebb lépve még kontrasztosabbak az eltérések.
A végére: amúgy zenét hallgatni én sem studio cuccot használok. Hallgatni egy jól össze rakott studio cuccot (megfelelő helyen, stb) fárasztó.... Mert még azt is hallod rajta, amit nem kéne. A hifi valahol pont ennek a kiküszöböléséről szól. De egy hifi soha nem lesz- épp ezért- pontos."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz tvamos #26690 üzenetére
Amíg csak hallgatózol vele, elmegy. De felvételeknél/ bemenetnél a magas hangokkal nem tudnak érdemben mit kezdeni, ami halványan közelíti a jót. Nem tudom mi az oka. A fejes kimenetekben- ha ez a fő szempont- érdemes lehet kipróbálni néhány jelöltet. Én első körben neked is azokat javasolnám meghallgatásra, amiket a kollégának írtam. Bár a Focusrite előző szériái nem voltak acélosak hangerő tekintetében a fejes kimeneten, ha jól emlékszem. Az újnál nem tudom, hogy ezt orvosolták e. Esetleg, ha tudsz csípni valahol- akár használtban- Motu vagy SSL hangártyát szintén tudom őket javasolni. Ezek újként azért jellemzően egy magasabb szintet képviselnek valamivel.
-
tomcat78
őstag
válasz Ninja-Metal #26689 üzenetére
Én akkor a Volt2-t venném most. A bemeneti Vintage mód tényleg jó (és nem valami elkefélt DSP benne!). Azt tudni kell, hogy azért a hangkártyák bemenetei nem váltják ki a profi preampokat. De a miki alapján nem is az a cél. Egy jó preamp egy délafrikai banánköztársaság éves GDP-jével vetekszik árban
-
tomcat78
őstag
válasz Ninja-Metal #26687 üzenetére
Szia! Behrit én mikihez nem vennék.... Mondjuk pár hangszeren kívűl, leginkább semmit tőlük... De ez az én véleményem. Ettől függetlenül a bemeneteik tényleg gyengék minőségben. Én tuti kerülném. Arturia, Focusrite, UAD volt, Presonus.... És lehetne sorolni. Ha elég egy bemenet, én a Volt1-re szavaznék. Igaz, hogy másfélszer annyiba kerül, mint a Behri, de nagyságrendekkel jobb is. És, ha minden igaz egészen jó plugin csomag jár hozzá.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26680 üzenetére
Ez már csak ilyen. Én játszom a hangokkal ( a zenélek nagyképű lenne ), kicsit más preferenciákkal, mint a hifisták. De az alap- a hang- az ugyanaz. Csak, hogy ez miből és hogyan jut az ember füléhez? Amúgy nem feltétlen volt jobb minden régen. Nekem is, ha hallgatni akarok csak valamit, akkor van egy régi Rotel (még angol) erősítőm és infiniti hangfalak. Szeretem a hangját, de...... Munkára alkalmatlan. Minden meg van benne, hogy az ember csak úgy élvezzen egy jó albumot. Ellenben pontatlan. Elég sokat játszom analog szintikkel, egyszerűen nem jó. Amit össze pakolgatok, és utána egyben az egészet hallgatom, már más. De addig eljutni vele gyakorlatilag agybaj lenne.
-
tomcat78
őstag
válasz DarthSun #26677 üzenetére
A hangfalaknál nem feltétlen ez a mérvadó. Sokan esnek abba a hibába, hogy olyan helyen akarnak űber minőséget, ahol azt gyakorlatilag képtelenség elérni. Pl alap hiba, hogy kevés a mély. Majd próbálják úgy orvosolni, hogy még rá húznak. Holott az esetek javában az álló hullámok miatt csak rosszabb lesz. Lehet elég kicsit fordítani a hangfalon, hogy valami jobb legyen. A kioltás és társai a legnagyobb ellenségek ilyen téren. Simán el tudom képzelni, hogy nálad sem feltétlen a hangsugárzókkal van baj, hanem valami ilyesmi gond lehet. Persze nem biztos, de nem érdemes mindig a hangsugárzókban keresni a hibát. Lehet kis pakolgatással kisebb csodákat elérni sokszor.
-
tomcat78
őstag
válasz BitRider #26676 üzenetére
UAD volt 2 vagy Arturia Minifuse 2. Az UAD-nak van studio bundle Volt2-vel, 80 pár ezerért. Egy mikrofont és egy fejest adnak a kártya mellé. Indulásnak szerintem jó lehet. Maga a Volt 2 egy elég jó kártya a saját kategóriájában. A minifuse 2 kicsivel olcsóbb. Hangban nagy difi egyikkel sem lesz. Kicsit más feature-ok és más sw pakk jár hozzájuk. Érdemes lehet megnézni, hogy stílustól függően hogyan lehet a plugineket beilleszteni, és úgy választani.
-
tomcat78
őstag
válasz BitRider #26674 üzenetére
Minden viszonylagos.... USB mikrofon? Hűha...... Őőőőőőő..... Ok. Amúgy a MIDI billentyűk java is használ USB-t is. Azaz simán kommunikál a géppel hangártya nélkül is. Most kicsit körül néztem itthon, de gyakorlatilag nincs olyan MIDI billentyűzetem (vagy más MIDI vezérlőm) itthon, amihez kéne a hangkari MIDI portja. Mindegyik plug'n play USB kapcsolattal (is) megy. Pedig akad itthon pár ilyesmi is.... Hangszórót ilyen pénz megközelítéssel felesleges túllihegni. Talán az Eris széria, ami bele férhet. Bár a 3.5 azért inkább egy tartalom fogyasztásra való hangfal. A többi is.... De talán kevesebb kompromisszummal. Ha valami normális kell belépő szinten, akkor a Kali Audió LP6 egy egészen jó cucc. Adam Audiot én a ribbon magasak miatt nem szeretem, de ettől másnak még beválhat. Stílustól függően esetleg KrK (erősen R'nB világ) jöhet számításba. Vagy marad egy jobb fejes, ha valóban hallani is akarja, hogy mit csinál... Mivel ez az alapja minden zenei tevékenységnek, pont ezen biztosan nem érdemes spórolni. A hangfal azért is kényes téma, mert nagyon nem mindegy hol és hogyan használja valaki. Lehet a szobába jól szól, amit csinál, aztán leviszi a kocsiba és a fejét vakarja, hogy mi van eltolva.
-
tomcat78
őstag
válasz BitRider #26672 üzenetére
A Behrit én elengedném. Az UR 22-nek meg elég gyenge a fejes kimenete. Én inkább nézném meg az UAD volt szériát vagy at Arturia házatályán valamit most. Az UAD mikihez jobb szerintem egyébként. Bár minden mikrofon meghálálja a megfelelő preampot.... Ami meg nem hangkártyákban van. Ebben a szegmensben csodákat nem fogsz találni. Igazából mindegyik máshogyan...... gyenge. De természetesen belépő szinten nem érdemes feljebb gondolkodni.
-
tomcat78
őstag
válasz Merchior #26666 üzenetére
Szia! Én egyszer jártam így Presonus karival. USB kábel csere oldotta meg.... Nem ezzel a típussal, de egy próbát megérhet. Ha mégsem, akkor ott valami beállítás (esetleg loopback?) gond lehet. De kiemelem, hogy a konkrét kártyát nem ismerem.
-
tomcat78
őstag
válasz Baboon #26664 üzenetére
Szia! Ebben a felállásban semmit nem nyernél vele. A hangfal DA konvertere dolgozik. Ha ki akarod aknázni a Tidal minőségét, akkor normális hangsugárzó, normális hangkártya, vezetékkel össze kötve. Így behatárolja a rendszert a hangfalad. Ha neked tetszik, akkor jó. Ha előre akarsz lépni, akkor valószínűleg az is csere.
-
tomcat78
őstag
válasz Attila0 #26658 üzenetére
Szerintem ezt már kitárgyaltuk itt Mindegyik szar, csak az egyik jobban, mint a másik. Tehát a jobb inkább úgy (lenne) helyes, hogy kevésbé pocsék. Ezzel senkit nem akarok bántani! Van piaca, van rá igény. De konzumer cucc a maga korlátaival. Ezalól a csilli- villi 100 ezres Edifier (és társai) sem kivétel. Mindegyik pocsék, csak máshogy. És a pocsék a hanghűség részére vonatkozik. Ettől még szubjektív megközelítéssel lehet a hangja megfelelő bárkinek! De nem lesznek jó hangsugárzók. Ez viszont nem változtat azon a tényen, hogy teljesen fölösleges X 10 ezres hangkártyákban gondolkodni átlag YT hallgatáshoz, mert max placebo hatása lesz. Esetleg az amúgy trágya dsp miatt van akinek jobban tetszik, mert lehet vele igazolni a vásárlást. Viszont a fizikának van egy elég komoly problémája: meg lehet baszni, de felesleges.... És ugye a hang eléggé fizikai dolog.
-
tomcat78
őstag
válasz Tiger. #26656 üzenetére
A forrás mindig fontos. Én sírok a röhögéstől, mikor több 10 ezres kártyákat meg 100 ezres hangfalakat vesznek emberek YT hallgatáshoz. De ettől függetlenül a PC egy speciális környezet, nagyon más igényekkel. Amíg emberek képesek a 30-40 ezres Edifier hangfalakat jónak titulálni, addig nincs miről beszélni. De ezek mellé a cuccok mellé én nagyjából semmit nem vennék, nem hogy hangkártyát, mert max máshogyan lesz szar. Az megint más, hogy magukért a hangfalakért sem adnék pénzt. De más preferenciák, van létjogosultságuk a piacon, attól, hogy én bottal nem piszkálnám őket. Az emberek java ott van eltévedve, hogy azt hiszik, hogy egy hangkártya képes javítani (az amúgy nem is hallott) hangsugárzóik minőségén. A kedvencem, mikor ezen valami gamer hangkarival akarnak segíteni. Na az a nincs lejjebb kategória, ha valóban fontos a minőség (aka hanghűség).
-
tomcat78
őstag
válasz energy4ever #26654 üzenetére
Ez nagyban függ a hangszórótól és a forrástól is. Minden rendszer csak annyira jó, amennyire a leg gyengébb eleme. Nem tudom mit jelent a jó minőségű hangszóró..... De ha valóban jó, akkor dobhat rajta.
-
tomcat78
őstag
Nálam volt egy nyitott egy darabig. Alapvetően egy studió hangkártyáról hajtva sem volt igazán jobb, mint az alaplapiról (pedig nem épp mai darab). Kicsit több hangerőt tudtam vele kihozni, de minőségben hallható más különbséget nem vettem észre. Játékhoz amúgy- számomra meglepően- egy egész élhető fejes. Végre valami, ami nem csak a letépiafejedetolyanbasszusa van hulladék..... Nem tudom neked melyik változat van (nyitott- zárt). A zárt elvileg hangosabb valamivel, cserébe kevesebb a térérzet. Ha valahol ki tudod próbálni egy hangkártyával, lehet megéri futni vele egy kört. De én az ultra gamer, dsp-vel tele pakolt cuccokat kerülném. Mondjuk nem csak ebben az esetben, hanem mindenhogy De ugye ízlések és pofonok.
-
tomcat78
őstag
Az attól függ, hogy mihez szeretnéd- szerintem. Játékhoz feleslegesnek gondolom, de ahhoz talán. De akkor is inkább csak akkor tennék vele egy próbát, ha a nyitott verzió van. Zenét hallgatni meg a fejesed alkalmatlan.
-
tomcat78
őstag
válasz Attila0 #26611 üzenetére
A mélyláda idézőjelbe tétele szerencsés volt Bár némelyik tényleg nem csak kopog. Egyébként sok ilyen cucc pont a mélyeknél vérzik el. Ok, fejedetleszakíccsa meg minden, de olyan szinten pontatlanok, hogy az valami félelmetes.
-
tomcat78
őstag
válasz Attila0 #26606 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele. Ezért írtam, amit. Lehet félre érthető voltam, de az lett volna a lényeg, hogy amíg adott pénzért van jobb- igaz más paraméterekkel-, addig ebben a szegmensben a jó értelmezhetetlenné válik. Jobb.... Máshogy dübörög vagy máshogy dolgozik benne a dsp? Mert más gyakorlati eltérés- az esetleges anyaghasználaton túl- nincs. Hallgattam sokféle hangfalat, rendszert az életben. Ezekkel a cuccokkal az a bajom, hogy annyira univerzálisnak akarják gyártani és annyira a tömegnek, hogy eleve alá vág annak, hogy "jó" legyen. És félre értés ne essék: ettől még lehet megfelelő, ha valakinek erre van igénye. De ugyanakkor egy alsó polcos studió monitor is tud meglepetést okozni hozzájuk képest, mert elő kerülnek olyan hangok, amikre egy ilyen 2.1-es rendszer képtelen megmutatni. Egy olcsóbb Eris vagy M-audio (vagy hasonlók) sem arra van kitalálva, hogy az ember grammra tekerje a cutoff-ot rajta. Jellemzően kicsit ezek is a basshead-aka disco- hangzás felé vannak víve. Csak némiképp kiegyensúlyozottabban és kevésbé torz módon. Mivel nincs bennük semmilyen elektronikus mókolás a hangzás "javítására". Az megint más, hogy felépítéstől függően sokféle hangzást lehet találni ezek között is. Kezdve kapásból az erősítő elektronikájánál. Crossover, dobozok kialakítása, magas sugárzók típusa, stb.
A nekem tetszik mindig egyéni preferencia kérdése. De egy rendszer jósága attól függ, hogy mennyire hű a forráshoz. Ez viszont nem ízlés kérdése.
Nem vita indítónak szántam, és elnézésedet kérem, ha úgy jött le."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz Attila0 #26602 üzenetére
Ha ennyi pénzért van értelmesebb alternatíva, akkor maximum kevésbé büdös Pont ugyanaz lesz a baj vele, amit írtam. Tök mindegy mire akarja használni valaki, ha köze nincs a valósághoz. Szól? Biztosan. Dübörög? Mint állat. Jól szól? Hát őőőőőőő........................................
Ez amúgy nem a júzerek hibája. Ezt tolják az ember arcába "minőségként". És nem, nem vagyok valami elvetemült hifista vagy audiofil és társai. Attól, hogy valakinek ez tetszik- amivel alapvetően még csak bajom sincs, hisz ízlések és pofonok- attól még ezek a cuccok nem lesznek jók hang terén. És itt a jó hangot arra értem, hogy úgy szólaltatják meg, ahogy az alkotója elképzelte. Mindegy miről van szó. Zene, film, játék. Ezek simán csak alkalmatlanok ilyen téren a feladatra."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz Nyugis #26596 üzenetére
Ha normálisan szeretnél zenét hallgatni, engedd el nyugodtan a 2.1-et. Igazából nincs olyan felhasználás, ahol jó tudna lenni Nem, tényleg nincs. Ja, de csim-bumm cirkuszt csinálni. Jó esetben. De igazából az a .1 része soha nem megy le elég mélyre hozzá. Frekvencia menetben gyakorlatilag bármelyik említett studio monitor megeszi ezeket a cuccokat reggelire. És még böfögni sem fog utána.
Azt hozzá teszem, hogy az, hogy valakinek tetszik valami még nem feltétlen jelenti azt, hogy jó is a hangja. Konzumer vonalon sok gyártó épít a "disco" hatásra. Kvázi igyekeznek bulisra hangolni a hang cuccaikat. Ennek eredményeként közük nem lesz a valósághoz. Ergo szarok maradnak. És ezen nagyjából semmi nem segít. Max a szakszerüen jobb kézzel- bal váll fölött messzire dobás. Már ha a kábele egyáltalán bírja."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz Attila0 #26593 üzenetére
Minden rendszer annyira jó, mint a leg gyengébb eleme. Ez a hangra is igaz. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mennyit tud vagy akar ilyesmire szánni. De az biztos, hogy csúcs hangfalak mellé nincs értelme pocsék hangkártyának. És fordítva is igaz.
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26577 üzenetére
Ebben igazad lehet, de a kérdező több csatornát írt. Te viszont- ha jól értem- csak a sub frekijére gondolsz.
De ettől függetlenül sem igazán értem, hogy egy shakerhez minek ezzel szórakozni. Hallható hangot- tudtommal- nem adnak. Rezgéseket generálnak csupán. A hangok viselkedéséből kiindulva egy EQ val ebbe bele nyúlni a kifejezetten mély tartományba nem igazán okos dolog. A már írt dinamika probléma miatt. Akkor már inkább egy kompresszor és/ vagy brickwall limiter ha nagyon kell. Egy jól belőtt kompresszorral csodákat lehet művelni. Egy EQ erre nem képes. Még arányok változtatására sem feltétlen jó."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz kzolee216 #26573 üzenetére
Asszem közben leesett, hogy félre értettelek Ellenben így meg ne értem, hogy minek akarod vágni a jelet. A bass shakerek nem full range cuccok. Azaz freki terén, hiába kapja meg a teljes tartományt akár, egy bizonyos határ fölött semmit nem csinál vele. Annál meg mélyebbre húzni, mint amit tud teljesen felesleges. Nem próbáltam, de gyanítom, hogy elveszti a dinamikáját is vele. Ha mindenképp szükségét érzed én nem sw szinten mókolnék vele- eleve nem tudom, hogy van e olyan EQ, amit tudnál így használni studió progin túl, hanem hangváltón keresztül használnám.
-
tomcat78
őstag
válasz fege87 #26557 üzenetére
Igazság szerint nem nagyon értem, hogy sztereoban miért kéne két hangszórónál többnek szólnia.... Semmit nem nyersz vele, csak az irányok miatt torzítja a hangképet. A "sub" még oké mellé. De a többi.... Minek?
-
tomcat78
őstag
válasz forras2 #26420 üzenetére
Gyakorlatilag bármi jó lehet, ami képes meghajtani a fejesed. Felesleges túl lihegni. A YT pocsék. A Spoty közepesen szar. Filmek terén mondjuk nem tudok nyilatkozni. De szerintem ott sem érdemes túl lihegned a dolgot. Nálad igazából a forrás a szűk keresztmetszet. Én tennék egy próbát- a kolléga által javasolt mellett- egy M-audio Mtrack soloval is akár. De följebb nem mennék, mert semmi értelme.
-
tomcat78
őstag
válasz kutyek #26364 üzenetére
Egy darabig s350 volt a műhelybe, háttér zajnak Aztán behalt a BT része Nem dolgoznék rajta, de a kritikán aluli fölött van azért, valamennyivel. Csúnyán fogalmazva konzumer vonalon egészen életképes alternatíva lehet. Ez mondjuk igaz az S2000-re is. Én ott az árat sokallom a tudásához/ hangjához képest.
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26362 üzenetére
Minden viszonyítás kérdése De amúgy, ha nekem kéne választanom a két opció közül, akkor én is az Edifiert választanám inkább. Bár annak is "bulis" a hangja. Ebben az ársávban akkor már inkább egy pár Presonus Eris E3.5. A világot ez sem váltja meg, Cserébe ennyiért nincs bele rakva egy plusz (pocsék) jelút, feleslegesen, plusz pénzért. Pusztán analog jellel etetve meg megmarad a SB.......................... Hangja is. Tartalom fogyastásra , az említett igényekhez én ebben az irányban nézelődnék. A FLAC meg SB mellett.... Ezzel az a bajom, hogy aki natur hangzást szeretne, az nem vesz ilyen hangkártyát. Aki meg a FLAC-hoz (is) veszi.... Igazából sokat nem fog hallani egy sima mp3-hoz képest. Már maga a hangkártya színezi a hangot.
A soundbarral alapvetően az a bajom- mint koncepcióval-, hogy gyakorlatilag fázis tolással és visszaverődésekkel játszik mindegyik több-kevesebb (inkább) sikerrel. Ez labor körülmények közt talán még működhet is. De a baj ott van, hogy a júzer megveszi, haza viszi.... Majd nincs egy labor hozzá, ahol minimum centis pontosságra ugyanott vannak pl a falak. A DSP bennük meg ezen hiányosság elnyomására gyakorlatilag mindenbe bele piszkál. Tol egy adag basszust, visító magasat, és elhiszed, hogy dekirály. Az Edifier annyival jobb, hogy ott egy nagyjából valós sztereo teret össze tudsz hozni- lévén pakolgathatod a sugárzókat. A hangzása..... Meg olyan bulis De mindent félre téve a lényeg csak annyi, hogy az ember jó érzéssel üljön le hallgatni. Mindegy min"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz Törzsúr #26358 üzenetére
Ez nem feltétlen pénz kérdése. Persze, egy bizonyos szint fölött már vastagon az is. Ugyanakkor adott keretből is meg tudja találni az ember azt, ami már használható- még, ha nem is high end. Mindig az dönt- vagy legalábbis kéne-, hogy mire akarsz használni valamit. Nálam ilyen tekintetben egy soundbar (még a drágák is!) az allja.... Annyira univerzálisra vannak kitalálva, hogy- egy-egy ritka kivételtől eltekintve- semmire sem igazán jók. Zenét hallgatni meg pláne. Persze, egy szolgálati szokolhoz viszonyítva előrelépés. Ugyanez igaz a (gamer)hangkártyákra is. Nem attól rosszak-nekem-, mert nem szólhatnak szépen. Hanem, mert nem szólnak jól. Namármost kis magyarázat: a szépen szólás egyéni preferencia. A jó hang viszont nem. Ezek a cuccok...... meg szarul szólnak ebben a viszonylatban. Értsd jól: közük nincs a valósághoz (alkotó szinten). Lehet helyük egy háztartásban, ha valaki erre vágyik. Én csak azon akadok ki- viszonylag gyakran -, hogy de kurva jól szólnak. Nem, mert eleve nem arra vannak kitalálva. És még valami! Senkit nem minősít, ha ezzel elégedett! Nincs azzal baj. Csak tudni kell helyén kezelni ezeket a motyókat.
-
tomcat78
őstag
válasz Törzsúr #26355 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a hogyan szól, szubjektív. Úgyhogy számodra végülis lehet gyönyörű De egy mondatban egy sundbar és a méltatása a hangnak, nekem kicsit erős. Mindezt súllyosbítva egy gamer kártyával meg pláne De engedjük el a dolgot, nálam mások az elvárások egy rendszerrel kapcsolatban Én elfogadom, hogy neked tetszik. Éssss..... Most küldhetsz el a francba
-
-
tomcat78
őstag
válasz fererencz89 #26329 üzenetére
Elvileg külön vezérlik a subot. De lehet ott okosabbak
Nekem ez hobby. Zenélgetek és jött az igény, hogy azt halljam, amit csinálok. Sok pofára esésbe szaladtam bele Elbohóckodtam, majd meghallgattam máshol és csak lestem, hogy akkor ez most hogy is van..... Teljesen más volt, mint itthon. Nálam sem "steril" a környezet- el is engedtem-, de igyekeztem egy kb használható közeget létre hozni. Így elkezdtem magam bele ásni az akkusztikába és társaiba. Azért a hifi vonal más, mások az igények is sokszor. Volt szerencsém studióban járni, ahol minden IS ennek volt alárendelve. Olyan outboarddal, hogy egy családi ház árával vetekedett. Egy óra után fárasztó volt hallgatni Ott tényleg a leg apróbb változtatást is meg lehetett hallani. Elég volt egy potihoz hozzá érni mondjuk, és már hallottad. Nem decibelekről, hanem tizedekről beszélünk. Hatalmas élmény volt, de a konklúzió az, hogy egyrészt hobbynak mocsok drága lenne építeni, tervezni/ terveztetni, másrészt meg a lehetetlennel egyenlő házilag össze barkácsolni. Arról nem beszélve, hogy csak a hangfalak kerültek annyiba (ATC), mint nekem a cuccaim jó része És olyan szinten részletez, natúr módon, hogy simán csak zenét hallgatni szerintem agybajt kapnék tőlük. Mivel még azt is hallanám, ha a szomszéd bekapcsolja a mosógépet. Ezalatt értve a hálózat zaját. Érdekes egy téma ez, és sokan nem gondolják, hogy primitív eszközökkel mennyi mindent lehet azért elérni. Kevés a mély? Veszek még, rácsavarok, stb.... És az esetek javában pont az ellenkezőjét érik el, mint szeretnék. De tisztelem a szent őrülteket, akik ebbe bele is ássák magukat"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz fererencz89 #26326 üzenetére
Mérő mikivel? Úgy tűnik, hogy 50-60 hz között és 110 (ez lehet a sub hiányossága is) környékén még így is van egy erősebb kioltásod. Szerintem maradj meg az egy subnál, mert ezt semmilyen EQ-val nem fogod tudni korrigálni. Kettővel meg csak hatványozódik a dolog. Esetleg próbálj a sub helyzetén változtatni kicsit. Lehet, hogy elég fordítani rajta. Vagy alá/főlé (ahol portolva van) valamiféle hangtörő megoldást kitalálni. De amúgy egész jól néz ki így Házilag nehéz tökéletes közelire reszelni a frekvencia menetet. A mélyeket tekintve pláne. Kérdés az EQ színez e és, ha igen mennyit. De gyanítom, hogy ebben is van pár óra játék. Úgyhogy kitartást És azért nem rossz ez
-
tomcat78
őstag
válasz fererencz89 #26324 üzenetére
Azt neked kell eldönteni, hogy érdemes e két subbal szöszölni.... De szerintem nem. Mikrofonok, mérések, EQ, stb.... A fizikát nehéz megb@szni.... A 80 centinyi gyapot meg basszus csapdának a visszaverődések miatt nem vicc. Nagyjából tényleg annyi kéne minimum a sub tartományok megfogására. Ha ezt nem tudod kiküszöbölni, akkor akárhogy játszol, nem tudod elkerülni a visszaverődéseket és a kioltást ezáltal. Ilyen tekintetben az alacsony frekik nagyságrendekkel nehezebben kezelhetőek. Egy EQ alap esetben igazából csak ronthat a hangon. Az persze más, ha nem ragaszkodsz az eredeti hangzáshoz. De a kevés- eltolt basszus-és ez tapasztalat- jellemzően két dologból adódik: rossz hangfal elhelyezés és/vagy túltolt mélyek. Ez utóbbi bármennyire is furán hangzik, így van. Teljesen mindegy milyen hangfalról van szó (most a portolt és társait ne vegyük ide, mert az más tészta bizonyos fokig), a mély frekvenciák gyakorlatilag ugyanúgy viselkednek. Nem maga a hangfal a ludas, hanem a hang terjedése és visszaverődése. Ha már szóba került: reflexes hangfalaknál, ami hátul portolt sokszor meg van adva a minimum távolság a faltól. Pont ezért. Ha túl közel rakja valaki, gyakorlatilag kioltja saját magát.
-
tomcat78
őstag
válasz fererencz89 #26322 üzenetére
Szerintem a mélyhiányod javarészt kioltásból van.... Pont azért, mert túl van tolva. A kezelést felejtsd el. Hatékonyan subokat úgy 80cm (nem elírás!) kőzetgyapottal tudnál megfogni. Próbáld mérni, ha változtatod a hangsugárzók helyét. Én a két subot semmiképp nem erőltetném, kb garantáltan gyalázat lesz a végeredmény. Házi körülmények közt gyakorlatilag a lehetetlennel egyenlő megfogni a visszaverődéseket.
-
tomcat78
őstag
válasz fererencz89 #26320 üzenetére
Nem menne róla szerintem. Win alatt csak a kimenet párokat tudod váltani rajtuk jellemzően. De! Miért nem egy hangváltóval oldod meg a rendszert? Szerintem alapból jobb eredményt hozna, mint valami sw EQ Vagy miért nem olyan hangfallal, amiben kapásból ott a lehetőség? Studió monitoroknál ez elég gyakran opció. Ha meg kifejezetten sub tartományt akarsz, akkor teljesen felesleges a két mélynyomó. teljesen le fog romlani a hangjuk az alacsonyfrekis állóhullámoktól. Minél több mélyet teszel rájuk, annál kevesebb lesz, ha nincs megtervezve a szoba hozzá. Ami..... Gyanítom, hogy nincs. Két subot egy halom basszuscsapdával sem nagyon fogsz tudni értelmesen használni.
-
tomcat78
őstag
válasz Zsömica #26308 üzenetére
Mivel teljesen más preferenciák szerint választok minden hang eszközt..... Kétlem. Szubjektíven lehet jó vagy "dögös" a hangja. De nekem nem fér bele az a típusú színezés, amit ezek a cuccok művelnek. Objektíven meg..... sza...... szóval nem túl jó. Úgyhogy a csalódás.... garantált lenne És ne értsd félre: ettől lehet, hogy jól szól.! De nekem nincs szükségem rá, hogy torzítsa a jelet, amit kap. Márpedig hanghűség tekintetében kb sehol nincs. És ez nem összekeverendő a jól szól- nem jól szól résszel.
-
tomcat78
őstag
válasz malystryx #26297 üzenetére
Én gamer cuccokban nem igazán vagyok otthon. És sok függ az egyéni ízléstől is. Ha basshead (erősebb mélyek), akkor pl valamelyik Denon jó választás lehet, még az árban alsóbb szegmensből is. Urban raver széria belépő része pl. Ha kicsitt szélesebb teret szeretnél, akkor egy egyszerűbb nyitott AKG esetleg. Ennek az a hátránya, hogy sem kifelé (értsd jól, más is hallja), sem befelé nem izolál. De nekem pl a mindenes fejesem egy Ultrasone pro 580i. Azt nem mondom, hogy ez nagyon olcsó lenne, ellenben eléggé mindenevő. Én ezt használom játszani, ha úgy van. De zenélni is. Ha össze tudod spórolni egy meghallgatást megér. Egy tanács: Fejest olyan helyen vegyél, ahol fel és ki tudod próbálni. Sok csalódástól meg tudod magad kímélni. Minden fejesnek más a karakterisztikája. És függ pl a fej- fül formától is, hogy melyik lesz a befutó. Fun fact: Nekem a Sennheiser HD 600 pl irgalmatlan kényelmetlen volt, mikor volt alkalmam kipróbálni
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26289 üzenetére
Válasszuk szét a jól szól és a jó minőséget. Az első egyéni preferencia kérdése. A másik nagyon nem. Én sem csak olvastam róla. Azért írtam, hogy amelyik oldal ezt jónak titulálja, az még nem hallott értelmezhető fejest. Emlékeim szerint volt, ahol hasonlították valamelyik Superluxhoz (Hd660 talán?). Az sem a csúcs értelem szerűen. De sikerült még azon is rontaniuk. Kevés ennyire össze-vissza kalimpáló fejest hallgattam meg. Persze, ismétlem: a jól szól ízlés kérdése. De ettől ennek még soha nem lesz jó hangja. És ezen egy cirka 300 ezres hangkártya sem segít. Pont ugyanúgy brummog, dűbörög és nyom el mindent, mint egy alaplapival. Ez lehet pozitívum megfelelő célközönségként! De ettől a szar még szar marad.
A párna dolgot mondjuk nem próbáltam, ezt el tudom fogadni. Valóban rengeteget tud számítani. De valószínűleg egy dolgot tennék alá inkább: gyújtóst és gyufát Olcsóbb és garantált a végeredmény"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26287 üzenetére
Nem az árához viszonyítottam a minőségét (túl van árazva.....) . Helyén kell kezelni, és ennyi. Viszont teljesen fölösleges hozzá egy jobb hangkártya, mert azzal is torz lesz a hangképe. És az, hogy papíron mit tud meg a valóságban.... Maradjunk annyiban, hogy: Nem. Olvastam tesztet róla én is. Gyakorlatilag köze nincs a valósághoz néhány helyen. Torz, pocsék hangja van bármilyen értelmes hangkártya mellett (is). És ezt a hanghűségre értem, nem a "jól szól" részre! Teljesen más világ a kettő. Másra van kitalálva. ha valakinek kell a letépi a fejemetdekirálybasszus.... Még annak sem ezt ajánlanám, mert vannak klasszisokkal jobb basshead fejesek. Ez gamer. Annak minden............................................. Szóval kezeljük a helyén. Felesleges hozzá még egy alsó középkategóriás hangkártya is. Semmivel nem fog jobban szólni, mert amit tud, azt kb egy varrógép is megtudja adni neki.
-
tomcat78
őstag
válasz malystryx #26285 üzenetére
Szerintem előbb vegyél valami értelmes fejest, utána hangkártyát.... Nagy előrelépést ne várj vele semmilyen hangkártyától. Pláne nem árban magasabb szinten nézelődve. Az ágyúval verébre esete lenne. Egy jobb fejessel valószínűleg halhatóbb előrelépést tapasztalnál még az alaplapit is tartva egy darabig. Megfogadni nem kötelező, de az a fejes nagyon hamar fog szűk keresztmetszetté válni egy értelmesebb hangkártyával.
-
tomcat78
őstag
Vezeték nélkül szerintem semmit nem fog érni a hangkártya, hacsak nem tudod állítani, hogy mit használjon. De vannak kétségeim, hogy nem a saját "remek" belső cuccát használná. Ergo vezeték nélkül gyakorlatilag mindegy lesz a dolog. De kétlem, hogy bármilyen hangkártya sokat tudna segíteni szegénykémen. Bár játékra el tudom képzelni, hogy alkalmas. De zenét hallgatni.......................................... Nem. És ezen semmilyen hangkártya nem fog segíteni. Nem arra van kitalálva. Alapból torz a hangképe (értsd jól: egyes frekiket túltól másikak rovására. Írhatnám, hogy szar, de senkit nem akarok megbántani ) . Én melóhoz inkább egy normális fejhallgatót javasolnék akkor első körben. Mert gondolom, akkor nem játék hangokat hallgatsz. Ha az megvan, lehet tovább gondolkodni, ha kell. De ha a vezetéknélküliség amolyan feltétel féle, akkor igazából ez sem biztos.
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26259 üzenetére
A havi fizu részéhez: azért ez nem feltétlen így van. Meg lehet úszni olcsóbban is. Persze.... Kérdés mennyit értünk havi fizu alatt Azért egy zenei szinten elfogadható fejes plusz hangkártya kijöhet egy csilli-villi gamer hangkártya árából is simán. Zene hallgatás terén meg már ott is nagyságrendekkel jobb a minőség. A belépő szinten studió vonalon, azért szinte kb bármi megeszi a konzumer cuccokat. A nagy kérdés, hogy Stephen Bloodnak hiányzik e az ergébé meg a letépiafajemabasszus érzés. Ha igen, ne erre induljon el, mert csalódni fog. A másik pedig a forrás.... A jó forrás nem épp a YT és mp3 vonalnál kezdődik. Azokhoz bőven jók a gamer cuccok is. Ami eleve szar, azon már sokat nem tud rontani. De viszonylag kis pénzből is lehet halható előrelépést összehozni ezekhez a cuccokhoz képest.
-
-
tomcat78
őstag
válasz tibaimp #26248 üzenetére
Egy halom szinti, dobgép, groovebox, analog keverő és társai mellé.... Köszönöm, de van. Épp ezért nem piszkálnám bottal sem, mert ezekhez teljesen alkalmatlan. Torzít, csörög, brummog.... Konzumer, klasszikus V karakterisztikával "megáldott" (inkább vert..... ) az összes. Szóval számomra a semmire nem jó kategória. Úgy kb az összes ezen a vonalon, mivel mindre igaz. A hanghűséget hírből sem ismeri egyik sem. Persze, ettől hallgatni még lehet. De dolgozni vele, rajta gyakorlatilag a teljesen esélytelen kategória. Még hobbyként is egyszerűen sz@r hozzá.
-
tomcat78
őstag
-
tomcat78
őstag
válasz szpeti40 #26235 üzenetére
Simán elképzelhető.
Nem is a hangkártya mivolta miatt lep meg a dolog, hanem a digitális hangerőszabályzás- szerintem- egy elég hétköznapi dolog. Pusztán ezért lepődtem meg. Nem bántó szándékkal írtam!"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26233 üzenetére
Félre értesz. Én a kolléga meglepődését nem tudom hová tenni, holott nem egy extra dolog.
-
tomcat78
őstag
válasz pulutodurumo #26231 üzenetére
Ehhez mondjuk hangkártya sem kell, ha nem akarja az ember.... Billentyűzetekből is sok tudja, dedikáltan. Nem mondanám épp extra dolognak.
-
tomcat78
őstag
válasz kutyek #26227 üzenetére
Én (javarészt) analog szintikkel szórakozom. Ahol több paramétert tudsz változtatni, ott azért annyira nem életszerűtlen a 0,1 dB környéke és annak hallhatósága. Szerintem ilyen tekintetben teljesen más világ, mint a klasszikus zene és hangszerek. Egyiket sem a másik elé helyezve! Csak más sajátosságai vannak. Szinti vonalon mozogva, ahol akármilyen szintézissel tudsz játszani, ott tényleg tudsz hallani nüansznyi eltéréseket adott esetben. Pont a jel útja (szintézisen belül) miatt. Amúgy alap esetben igazad van. Bár szerintem átlag ember még a fél dB változásról sem tudja megmondani, hogy voltaképp mit is hall. Szerintem az eltérő preferencia adja a tapasztalat beli különbséget. Azt mondjuk hozzá tenném, hogy pl a saját cucaimon klasszikus zenét meghallgatni idegesítően részletes tud lenni.... És hallottam olyan hifi cuccot, amitől lementem hídba. Pedig nem vagyok klasszikus zene rajongó. Más világ csak úgy hallgatni bármilyen zenét, meg foglalkozni vele. Ebből adódóan az igények is mások. Sok összetevős téma már önmagában mondjuk egy hangfal helyének a jó megválasztása is. De azzal, amit leírtál pont alátámasztod azt, hogy felesleges vagyonokban meg akármilyen "minőségben" gondolkodni sima mezei userként, mert semmit nem nyer vele az ember gyereke. Az analog és digitális jelút közti különbség (utalva a kolléga kérdésére) gyakorlatilag hiba határon belüli home felhasználás esetén. Lehet, hogy mérhető(biztosan), de kár vele foglalkozni, ha semmit nem nyer vele, mert nem fogja hallani.
-
tomcat78
őstag
válasz kutyek #26224 üzenetére
Zenélek, amolyan házi studiom van.... A hangtechnika, akkusztika hobby féle az életemben. Szóval maradjunk annyiban, hogy az Edifier konzumer vonalon elfogadható/jó is tud lenni. De ebben ki is merül. Ez nem jelenti azt, hogy rossz lenne, mint írtam is. Csupán annyit, hogy a papíron létező adatoknak semmi köze a valósághoz. Mérések.... Amikor egy tized dB rengeteget számít adott esetben, akkor nem épp az Amazon közönsége az, amire hallgatni fogok. Mert ott csúnyán el fog vérezni. Simán csak azért, mert nem képes lekövetni és vissza adni. Nem arra van kitalálva. Tartalom fogyasztásra jó lehet, de ez is egyéni preferencia és forrás kérdése. A lánc többi elemétől függően. Szóval ezt a kategóriát nagyon hamar túl lehet lépni minden tekintetben. Egy Tidal masternél egy normális hangkártyával hallgatva egy normális(abb) hangfallal te is hallanád a különbséget (ami szintén egy sok összetevős dolog tud lenni) . Hangsúlyoznám, hogy ettől nem rossz, csak helyén kell kezelni és felesleges vagyonokat költeni mellé hangkártyára. Pláne, ha a forrás sem, adott mellé.
Mindenki úgy költi a pénzét, ahogy akarja. Zenénél mindig az a fontos, ami az adott embernek megfelel. De ettől ezek a hangfalak és brand csak a saját ligájában tud labdába rugni. A minőség és hanghűség nagyon nem itt kezdődik. Sem építésben sem pénzben. Ezért írom, hogy nem kell mellé űber hangkártya, mert semmit nem fog hozni. Maximum máshogy torzít."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz joysefke #26221 üzenetére
Akkor tök egyszerűen a válaszom: Nem érdemes vele küzdened. Külső hangkártyával sem lesz zaj a rendszerben, ha jól választasz ( itt nem kell százezres tételben gondolkodni) . És elég valószínű, hogy még annyi késésed sem lesz, ha ki tudod iktatni a hangfalad konverterét. A szűk kersztmetszet az lehet, hogy gyanítom, hogy csak RCA van rajta analog bemenetként. Ez meg a normális hangkártyákon ritka felület mostmár. Bár nem lehetetlen találni.
Csak némi adaléknak: én digitálisról mentem vissza analogra, mert jobb a végeredmény a saját környezetemben és a saját céljaimhoz. Analog keverő, analog hangkártya, analog csatlakoztatott hangfalak, stb....
Amúgy a késleltetés témaköréhez: ASIO driver. Szerintem még arra sem lenne szükséged."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Apple notebookok
- Tesla topik
- Óvodások homokozója
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- World of Tanks - MMO
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.