- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- De mennyi az annyi?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roliiii
aktív tag
Nemtudok mit variálni egy micro atx be :S anyit teszek majd, hogy a nagyobb teljestitményü ventit teszem az oldallapba :S anyit tudok, hogy ps el egymásra mértem méretarányosan és a venti feléig ér be, de az is jó hir, hogy rev 3-as hütö van rajta(5770), meg nem az a tipus amikor körbe vannak a lamellák, mert akk tényleg megrekedhet a meleg ott, így csak attol félek hogy elég levegőt tud-e majd beszivni. :S
Max joljár valaki, hogy lesz olcson egy jó karija, egy 8e ért csak elmegy majd
[ Szerkesztve ]
http://www.ted.com/talks/shawn_achor_the_happy_secret_to_better_work
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Hát én nekem egy ilyen lapom volt a mostani előtt és az integrált kártyája kenterbe verte ezt a mostani integráltat.
Így újonnan sem volt drága ez a kártya, és az biztos, hogy többet, sosem használok integrált hangkártyát.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Igen a DG-t vettem, többet nem szerettem volna áldozni rá, mert nagyon sok minden másra is kell a pénz, a fizu meg kevés sajnos.
De az alaplapi hangkártya egyszerűen förtelmes volt, úgy hullámzott a zene, mint a víz és ha már sok hang volt jelen a zenében, egyszerűen, olyan volt, mintha kipukkadtak volna a hangok és "eltűntek"... Hát mondom ez nem állapot, úgy voltam vele beszerzek egy másik alaplapot, meg még nem volt ATX méretű lapom sosem, és ezt is szerettem volna kipróbálni, erre az asus lapjának a hangkártyája sem volt jobb, ráadásul non-stop kék halálozott, mert a ramokkal nem jött ki jól (még vindóz telepítés közben is), aztán vissza a régi lapom. és el kezdtem nézegetni mi lehet a probléma forrása a hanggal. Azt is gondoltam, hogy hangfal, de mikor rákötöttem az mp3 lejátszómat (ami azért elég jófajta: Cowon U5) tökéletesen szólt az a szám, ami az alaplapnál pocsékul szólt. ekkor a hangfalakat kipipáltam, majd betettem egy régi sound blastert kx driverrel és láss csodát: az már szépen szólt, csak nem tudtam beállítani, hogy játéknál is legyen hang, ne csak filmnél, meg zenénél.
Ekkor elhatároztam, hogy megveszem a DG-t, és egyenlőre bevált a dolog, bár én nem "komolyabban" hallgatok zenét, nincs is komoly cuccom zenehallgatáshoz, de nagyon ingerel ha valami csúnyán szól, nem is tudok közben a zenére figyelni .
Szóval igen 6,5k megér, úgyhogy ha valaki ilyen összegeben venne kártyát ezt vegye.Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Majkee84
aktív tag
-
fgordon
senior tag
Igen, igazad van. Én VGA-t, alaplapot minimum 3 év garival, HDD-t 5 év garival, RAM-ot 5+ év garival veszek. Eddig 1 esetben volt HDD csere 3.5 (!) év 0/24 használat után, szó nélkül cserélték az újabb, gyorsabb szériára, ami picit drágább volt de nem kellett (!) ráfizetnem Ha tehetitek, vásároljatok nagykereskedésből, más kategória, mint a "occó" kisker!
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Rawulf
őstag
Áh... ma adta át nagymamámnak a postás. Csupán lefotózni volt időm.
Nem biztos, hogy lesz időm kipróbálni. Lehet, hogy csak kiírom lemezre a legfrissebb drivereket ismerősömnek, aztán eljuttatom neki. Nekem tetszik a cucc."Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
Re Árcsőr!
Megjött ez az Oxigénhádé hangkari, amit rendeltem.
http://s232.photobucket.com/albums/ee154/Rawulf/TempotecSerenadeII/?start=all
Fájó szívvel küldöm tovább ismerősömnek, aki kérte.HDMI-nél elég az alaplapi?
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
AtHoS
nagyúr
Nocsak... úgy mint második hangkari nekem is eszembe se jutott
Én csak egy hangkarira asszociáltam, amin cserélgetném a megszólaló eszközöket.Kicsit belenéztem a gépbe és bizony használható PCI port már nincs (VGA hűtő betakar egyből kettőt ), viszont 2db PCI-E x1 van üresen.
No akkor PCI-E 1x csatiba milyen hangkarit érdemes tenni?
Ide keressek olyat, aminek jó támogatása van játékok szempontjából?read-only mode on the forum
-
Rawulf
őstag
Ha jól értem mondandód, akkor ez az CMI Oxygen HD nem ér annyival többet egy Via Envy 24HT-S chip-nél és akkor újonnan 18-20K között jobb választás az alábbi kütyü?
AUDIOTRAK PRODIGY HD2 ADVANCE DELUXE EDITIONEgyébként nem vagyok nagy vájt fülű és a magam részéről még mindig szimpatikusabb a Tempotec Variations. Van rajta minden és téged idézve nem tűnik tákolt gagyinak.
Esetleg mondanál még megérzésre valami véleményt/sugallatot az alábbi cuccra még?
Tempotec Hifier Fantasia[ Szerkesztve ]
-
Rawulf
őstag
Úgy néz ki, hogy kb. max. 15K HUF az ára újonnan. A dollár gyengülése miatt euro-ban kellene fizetnem.
Van egy testvére is, amit szintén be tudnék szerezni, de az sajnos kb. 10K HUF-fal drágább lenne:
TEMPOTEC HIFIER SERENADE II
Vélemény?[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Mondjuk az sem mind1 azért hogy a D2X ellenfele leginkább a sima Creative X-Fi Titanium,ami speciel olcsóbb egy 10essel.A Creative X-Fi Titanium HD pedig már a következő kategória lehet,párban a Xonar Essence-vel..Legalábbis nekem úgy tűnt.Mindenesetre a kért segítséget megkaptam,számomra konkrétan a játkékok miatt úgynézki alapfeltétel az analóg 5.1.
Bár azóta elgondolkodtam,hogy ezekbe a kártyákba a beépített DTS stb dekóder,az végülis meglehet hogy mindenféle fajta jelet képes DTS-be konvertálni,így viszont a fent említett csúcskategóriával is lehetne élvezni a sokcsatornát optikán.(A Z-5500 ugyebár szétbontja a DAC-ja segítségével).Ez persze csak felvetés,kíváncsi lennék hogy lehet e alapja.
[ Szerkesztve ]
-
gab1ka
senior tag
Köszönöm szépen a választ!Végülis ez érdekelt leginkább hogy esetemben teljesen felesleges egy audiophil kártya 50 ezrekért.A sztereó egyáltalán nem mozgat,a Logitech Z-5500 is csak azért alakult így mert egy kuponnal féláron jutottam hozzá a gyártótól.Ennél már csak jobb lesz idővel,gondolok itt egy sok.1-es THX erősítőre valami igényes szettel.Egyenlőre a házimozi és a játékok hangzása az első.Nagy bánatomra ez a Creative X-Fi gagyizás a driverekkel 2011 -ben ez számomra felfoghatatlan,valamint ahogy Te is írtad a Xonar igen jó vételnek tűnik.Az EAX x.0 illetve a +1 fps sem vonz.
Időközben meg is rendeltem egy D2-őt,gondoltam ha csak a csatoló felület különbözik akkor had ne kelljen a VGA mellé zsúfolni,jó lesz a gép aljában is,erre utánaszaglászva kiderült hogy a D2X DAC-ja fejlettebb újabb stb,most mondhatom le a rendelést ..+párezer forintot már csak kifizetek hogy nyugodt legyek
Még egyszer köszönöm a felvilágosítást!
-
Dave™
nagyúr
szerintem a többség itt nem stúdiókártyát használ stúdió célokra, így nem lehet mindennel kapcsolatban mélyreható tapasztalat Szerintem teljesen jó az, ha említünk típusokat, és utána a kérdező meg tudja nézni több helyen is, mik a tapasztalatok az adott típussal kapcsolatban. Pl. az ESI sem éppen tökéletes driver szempontból, az M-AUDIO-t nem tudom. Valamiért annyira nem fektetnek nagy hangsúlyt a szoftveres supportra, pedig kellene. Én emiatt nem veszek többé semmilyen creative terméket (megszívattak az Audigyvel is meg a ZEN-nel is).
-
kpal
nagyúr
Most még nézelődök egyenlőre . A támogatottságra gondoltam idővel ha kijön a Win8 azzal is hibátlan legyen a működés . Akkor azt mondod csak PCI-e lesz a jövő .
Ezekböl a Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer -böl létezik PCI-e csatis ?
És mi a kölönbésg a Creative Sound Blaster X-Fi XtremeGamer és Music között ? Mert láttam az itt az apróban kétfélét is ,[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Nem ragaszkodom az Onkyo-hoz, csak játszok a gondolattal. Nekem az motoszkált a fejembe, hogy onkyo ide v. oda, azért mégis csak egy sokéves, öreg konstrukció az SE-200...
Az Overture brutális tech.spec.-al bír, de nekem egyelőre felesleges.
Meg aztán kérdés, hogy bírja a meleget, mert nekem az Essence miatt kellett 2 slottal arrébb raknom a VGA-t, mert 70°C-ra melegítette az EMI-pajzsot, és elkezdett hülyülni...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
agemate
addikt
mp3 lejátszóról szépen megy a hangcucc, nincs recsegés.
Próbálkoztam a konnektorok átvariálásával, hogy a gép tápja és a Logitech Z3 ne egy aljzatból jöjjön, de nem segített. Azt olvastam valahol, hogy ez okozhat recsegést, de nem ez lesz a baj.
Az égészben az az érdekes, hogy ideág, egy hónapig semmi gond nem volt.
Láttam már más oldalakon is, hogy a felhasználóknak ezzel a lappal van ilyen bajuk, de a megoldás-ötletek, amiket ott leírtak, nekem nem működnek.
Írni akartam a gigának, de a kínai Új év miatt csak márciusban tudnának válaszolni, úgyhogy ezt hanyagoltam. Végső soron visszaviszem iPonba, de azért még előtte szívesen fogadok bármilyen tanácsot.[ Szerkesztve ]
-
-
scream
veterán
hát ugyan az lenne mintha sima jack-es fejhallgatóm volna és egyszerre egy jackelosztó segítségével a hangfal is és a fejhallgató is rá van kötve, és ha zenét akarok hallgatni akkor lehalkítom fejhallgatót és bekapcsolva marad a hangfal, ha meg játszani akarok kikapcsolom a hangfalat és felveszem a fejhallgatót. most ez csak úgy működik hogy ha minden egyes alkalommal átállítom control panelben az alapértelmezett hangeszközt ...
-
bluobluo
aktív tag
Ok.
Meglátjukcelf:
Nem szeretnék már Hi-Fi-t fejleszteni, túl drága lenne egy 5.1-es rendszer, annakidején kiszámoltam, 300.000-tól olcsóbban nem úszom meg, az árak azóta sem változtak túl sokat, így maradt a Pc, ez azért csak olcsóbb "kategória"
Mondjuk régen döngettem a Hi-Fi-mmel, a szomszéd iskolában csak úgy ropták a táncot, de a közeli hivatalban abszolut nem dijjazták! És abban nem volt szub!
Ahogy nézegettem a neten (még élőben nem volt szerencsém kipróbálni) azon az ótv*ros YouTube-n néztem egy olyan rövid házikészítésű G51 videót, ami meglepetésemre úgy adta vissza a a mélyhangokat, hogy csak lestem!!
És akkor most csak a mostani RP-HT225 fejhallgató + SB Live! hangkariról beszéltem, no meg az a videó, ami csak egy videó, nem DVD netán Blu Ray!
Háát ha a G51 és a xonarral nem viszem őrületbe a szomszédokat, akkor semmivel! .....de lehet egy kicsit túloztam, de akkoris kíváncsi vagyok legalább a szub mélyeire!
Csak jobban szólhat mint egy Technics SB-CD 120-as!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
bluobluo
aktív tag
PC-re még nem volt hangrendszer kötve, (noha SB Live 5.1 van/volt sokáig a gépben/ alap 2.0 gagyi hangszóró meg egy Panasonic RP-HT225 fejhallgató) mert a kilencvenes években Hi.Fi mániákus voltam Technics terén, annó vettem egy 4 csatornás erősítőt, persze azóta sokat változott a technika!
Szóval nem is láttam jó hangrendszert 2002-ben amikor gépet vettem, meg nem is izgatott igazán, de nem rég leszedtem a netről az Armin van Buuren-től az Imagine-t, há mondom erre betyár kíváncsi vagyok ezzel a G51-es hangrendszerrel, megbolondítva/megpaprikázva egy kis DX-el....!
A régi Hi-Fi-m már nem tudja ezt az új hangformátumokat, pedig a 2000-ben vett csúcskategóriás SL-PS7 cdlejátszóm a legjobb volt annó a Technics mezőnyben, holott az még az mp3-at sem ismerte
Most úgy állok, hogy váltanék egy "cseppet", megnézném mit tud e két masina[ Szerkesztve ]
Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
bluobluo
aktív tag
Köszi a magyarázatot, magyar linked nincs?
Meg jó lenne olyan link, leírás, az Asus xonar DX-ről (mert jobban belegondolva mégis annál horgonyoztam le), hogy mikor jelent meg, bővebb adatok róla, tesztek, stb...
Szóval minden ami vele kapcsolatos.
Köszönöm!Nem rendelek, veszek soha semmit a netről!
-
Vasinger!
nagyúr
Nos. Az előbbiek leírtak alapján arra jutottam, hogy nem veszek Asus-t, de Audigy-t sem.
De attól még megmaradok a Creative-nál, mert mégis csak az a márka....(még ha soundblasternek is hívják...)
Jelenleg ezt néztem ki: Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio Evvel szépen szólna a Z-2300? Lenne előrelépés az alaplapival szemben?
Még annyi, hogy a support itt sem működik. Honnan lehetne ehhez beszerezni drivert?
Hoppá. Most látom, hogy ezen nincs mikrofon bemenet. Lehetséges ez?
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
Hát én ezt így nem jelenteném ki. Volt választási lehetőslgem z-cinema és a z-2300 között, mind a 2-t ugyanannyiért vehettem meg volna, de mégis e mellett döntöttem.
z-cinemának beépített hangkártyája van, ami nem szól olyan szépen, mint pl egy Audigy 2 Zs z-2300-zal. Nincsenek a mélyek eltúlozva, mivel ha letekered minimumra, teljesen optimális, szóval ezt megcáfolnám. Ha maxra tekeri a ember, valóban egy kicsit sok.
Nézz utána tesztekben és közel egy hónapot jártam ezek után.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Path of Exile 2
- Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Futás, futópályák
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Apple asztali gépek
- De mennyi az annyi?
- Kémia topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest