Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dombi81
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani olyan külső 7.1-es hangkártyát, asust vagy sound blastert, amelyhez a "szokásos" körítés mellé távirányító is jár?
Természetesen a hangzás is fontos. -
Tiger.
nagyúr
Ezt részben cáfolom, nekem zxr van és az eq-ra valóban nincs szükség de a crystalizerre igen, ég és föld ha be van kapcsolva, nem olyan, mint az xfi-ken, ott tényleg semmi értelme nem volt.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
V!ck
senior tag
Ja, ami lemaradt és lehet hülye kérdés:
Van egy 2.1-es cuccom és egy 2.0 álló szettem, helyzetfüggően használva, olykor a kettő egyszerre. Egyik hátulra, másik az előlapira dugva és szól mindkettő egyeszerre. Ezt a Xonar is tudja?(#23894) Metalmedve
[ Szerkesztve ]
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
V!ck
senior tag
Sziasztok!
Egy gyors kéréssel fordulnék hozzátok!
Tudnék viszonylag jó áron venni egy XONAR AE hangkártyát, és az lenne a kérdésem, hogy mi az általános vélemény róla? Leginkább zenehallgatás és filmnézés van, egy kevés CS1.6 és nagyjából ennyi.
Előrelépés lenne egy Asus Prime X470 Pro alaplapi hangkártyához képest? Vagy egy Maximus VIII Rangerhez képest? Azzal elégedett voltam, de az X470Pro-nál mintha valamit hiányolnék.
Az nem kérdés, hogy egy Asus H110M-K alaplapihoz képest igen, mert az ritka szarul szólt.Köszönöm szépen előre is mindenkinek
Üdv: Vick
Egyszer azt hittem, hogy tévedtem, de tévedtem.
-
Metalmedve
csendes tag
válasz petison #23891 üzenetére
Mindegyik hangfal erősítővel rendelkezik, tehát csak maga a jel a fontos. Igazából akkor vagy egy optikai elosztót veszek, vagy egy hagyományos Jack elosztót! Csak kíváncsi voltam van e alapból olyan hangkártya, ami több kimenettel rendelkezik, pont ilyen vég kifejlettből, ha valaki esetleg 2 hangfalat szeretne rádugni.
Maci
-
petison
tag
válasz Metalmedve #23889 üzenetére
És mindegyikhez külön erősítő vagy aktív hangfal lenne?
Egyébként nézz körbe az USB-s hangkártyák között. Ott biztosan találsz több stereo kimenetest.
Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
cinemazealot
addikt
válasz Metalmedve #23889 üzenetére
Ha a vonalszintű jelet osztod többfelé, és a jelkábelek nem hosszúak, az túl nagy vesztességgel vagy zajjal nem járna, bár vájt fülűek biztosan kihallanák. Nagyobb távolság esetén ez nem szerencsés, mert hálózati brummot és egyéb zajt szedhet fel a jelkábel, főleg ha egy nem túl jól árnyékolt elosztó is van benne.
Nagyobb távolság esetén inkább a digitális jeltovábbítás lenne ideális, ahol nem az analóg vonalszintű jelet osztod, hanem az optikait pl. egy Toslink Splitterrel. A digitális jelet pedig két különböző erősítővel erősíted. Csak ugye ez dupla annyi D/A átalakítást és erősítést igényel.
Ad abszurdum azt sem tartom elvetendő megoldásnak, ha a hangfalakhoz kimenő erősített jelet osztod ketté, csak akkor számolni kell azzal, hogy az eredő terhelő impedancia osztódik, így az erősítőre nagyobb elektromos terhelés jut (adott esetben túlterhelődik), a hangfalakra egyenként kijutó teljesítmény pedig csökkenhet.
[ Szerkesztve ]
-
Metalmedve
csendes tag
válasz cinemazealot #23888 üzenetére
Azt szeretném, hogy több hangfalon szóljon ugyan az a zene. Azért gondoltam hangkártyát, hogy az remélhetőleg jobb minőségben tud osztani, mintha egy kimenetbe dugnék mondjuk egy hármas jack elosztót. Vagy ha esetleg optikai kábel elosztót használok, ott nincs jelveszteség?
Maci
-
cinemazealot
addikt
válasz Metalmedve #23887 üzenetére
A cél az, hogy több hangfal szettről szóljon ugyanaz a hanganyag, vagy hogy a több különböző szetten egymástól független, eltérő hangok szólalhassanak meg?
Előbbi esetben egy egyszerű jack elosztóra lesz szükséged, utóbbi esetben pedig szerintem csak szoftver kérdése, hogy a legtöbb 5.1-es (vagy 7.1-es) hangkártya front, rear (és surround) kimeneti csatorna párját hogyan és mivel eteted.
-
Worker
aktív tag
rossz helyre ment...
[ Szerkesztve ]
"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker
-
mcs
veterán
Ahogy kolega írja, a Sound Blaster Z tényleg nagyon jó annyiért. Nem hogy az alaplapi Realteket, de nekem a Xonar DGX-et is lazán lepipálta hangzásban, csak érdemes kikapcsolni az SBX Pro Studio meg CrystalVoice féle színező marhaságokat, és a fejest is közvetlenül a dedikált fejes jack kimenetéről hajtani. Az otthoni Sony MDR-1AM2 és melós JBL E55BT is határozottan javultak. Zaj alig van, és nehezebben hajtható fejesekkel is könnyen bánik. Az általam eddig próbált játékok is tisztán szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz johnywalker #23873 üzenetére
Szét szeretné szedni külön a hangot, külön a képet, hogy az erősítő külön kapja a hangot, a vga-ról pedig direktbe a TV-be a kép.
Elég jó áron szerzi szerencsére, az ár nem gond. A kérdés, hogy vajon működik-e rendesen Win10 1903 alatt.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
scrtaft
tag
Sziasztok.
Kérem akinek van hasonló tapasztalata mondja el van-e megoldás. Asus Z270-A alaplap, alaplapi ALC1220 hang de valami borzalom. AIMP lejátszóval próbálom kihasználni a W10 rendszer hiányosságait és megszólaltatni az 5.1-et akármilyen zenével.
A tapasztalat az, hogy ha fut 3 program a CPU pörög (i5-7600k) klikkelek egyikből másikba akkor elkezd szakadozni a zene. A pattogás az folyamatos de amikor megnő a CPU kihasználtsága akkor olyan mintha "húzná a szalagot" Ha minden normális akkor is van egy alap pattogás, 10-15 sec-enként. Internet rádió pl mintha akadozna...
Ugyan ez ha nem a AIMP-ot használom hanem mondjuk böngészőben Tube vagy online radió.
Próbáltam egy régebbi meg egy újabb Drivert is mind a kettőnél ugyan az.Alaplapi hangkártya hiba lehet? Van ilyen, hogy szól de pattog?
Válaszokat előre is köszönöm.
-
fox64
tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy alaplapi hangkeltő,asrock z97 fatality killer lapon,alc 1150,ha jól gondolom ez a tipusa.Kérdésem az lenne hogy mire lenne érdemes beruházni?20-30ezres maximumban,használt is jöhet.Sennheiser hd 599 amivel használnám,nemtudom számít e de van egy onkyo txsr-508 av erősítőm is,vegyesen játék illetve zene amire használom.A kompromisszumok nem jók semmire.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy ismerősöm szeretne venni használtan egy XDonar HDAV 1.3 deluxe-ot venni. A kérdés az, hogy ehhez használható-e az UNI driver pack? Ha igen, akkor az 1903-as build alatt működne?
Ami fontos lenne neki, hogy kellene egy analóg kimenet, és egy HDMI audio (ha tudja a TrueHD-t, DTS-HD-t).
Előre is köszi!
Véleményem szubjektív...
-
Melorin
addikt
Üdv!
Van ötletetek, hogy milyen név alatt találok olyan áramkört aminek analóg bemenete van és USB-n hangkártyaként működik. Egy mikrofon erősítő kimenetét szeretném PC-re kötni. Nincs line-in a gépben. Köszi. (DIY board jobb lenne mint egy külső eszköz)Nemrég kipróbáltam egy Behringer UMC204HD USB interface-t egy Behringer ECM8000 mikrofonnal együtt és csalódás volt. Nagyon zajos volt ha olyan szintre hangosítottam amennyire kell egy streamhez vagy egy sima Skype beszélgetéshez.
Ezért szeretnék valami minőségi de nem drága cuccot.Köszi!
-
magickonfig
tag
válasz pulutodurumo #23867 üzenetére
Megoldódott! Köszönöm
Nem kell tövig benyomni és működikThat s what she said -
pulutodurumo
addikt
válasz magickonfig #23866 üzenetére
Más a kiosztása a jacknek. Az RHA mikrofonos TRRS, a Z kimenete meg sima sztereó TRS. Ezért nem jó a kontakt.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
magickonfig
tag
Van egy kis problémám a Sound Blaster Z hangkártyámmal.
Eddig 5.1 szólt rajta RCA bemeneten keresztül tökkéletesen.
Most tönkrement az 5.1 hangszoró és úgy döntöttem egy fejhalgatót szeretnék helyette.Előtte kipróbáltam az RHA t20i fülhalgatómmal és katasztrófa az az igazság.
Mintha hibás lenne a port. Semmi mély, sistergés, halk hang , és mintha viszahgozna is egy nagy térben lennék úgy jellemezném . Sound blaster control paneljében is be van állítva a headphone.
Mi lehet a hiba?
Kiváncsiságból hozzákötöttem usb-n keresztül a Fiio F9 DAP/DAC-omat és ott gyönyörűen szól. -
-
petison
tag
Ha a műszaki paramétereket összehasonlítjuk, elvileg jobb.
Nekem egyik sem volt, így nem igazán tudom.Xonar DGX : 109dB SNR, 24bit/96kHz
Sound Blaster Z: 116dB SNR, 24bit/192kHz, itt van ASIO 2.0 is.Persze a hangás az erősen szubjektív.
Én most X-Fi Fatal1Ty Pro használok egy AKG K240 Studio-val.
Épp most fejlesztek én is egyébként.[ Szerkesztve ]
Ha egyszer sok pénzem lesz, felülök a biciklire....
-
mcs
veterán
Rendeltem egy Sound Blaster Z-t az ,,öregedő" Xonar DGXem váltására. Fogok érzékelni különbséget a Sony MDR-1AM2 fejesemmel?
-
tytyty
tag
Hi!
Az sb-xf gamer hangkártyámnak van egy SVM funkciója. Kéne valami hangkártya ami hasonlót csinál, és olcsó. Szeretném, ha nem ugrálna a hangerő.Kérem segítsetek
[ Szerkesztve ]
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Van egy Creative SB X-Fi XtremeGamer hangkártyám, ami úgy néz ki sajnos tönkrement.
Szeretnék tanácsot kérni, hogy mire lenne érdemes lecserélni?
A "szokásos" zenehallgatás, játék a cél nagy igények nincsenek, csak rosszabb ne legyen mint a mostani
Egy Genius SW-HF 5005 5.1 hangafalszettet hajtanék vele, valamint használok mellette egy Philips SBC HC8445 Wireless fülest is.
Köszönöm!
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
Van egy CREATIVE Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 USB (sima, nem pro)-m amit egy HyperX Cloud Alpha-val használok. Elég sokat hallgatok ASMR-t és sajna még csutka hangerőn sem olyan hangos ahogy szeretném... Ilyen szempontból van különbség külső/belső hangkártyák között, hogy az egyik hangosabban is meg tudja hajtani ugyan azt fejhallgatót?
Másik kérdésem, hogy van-e értelme lecserélni a jelenlegi hangkártyám egy másik, 25-30eFt-os kategóriásra? Ha igen, melyiket ajánljátok vegyes használatra?
-
Sziasztok bemásolom ide,mert sajnos az erősítős topicból nem jött válasz szóval:
"Sziasztok
Erősen gondolkodom egy belépő kategóriás fejhallgató erősítő beszerzésén,ki is néztem 2 jónak tűnő darabot de mielőtt döntök szeretném a hozzá értők,azaz a ti véleményetek kikérni.
Szóval a fejhallgató amivel használnám jelenleg egy: Kingston HyperX Cloud Stinger
Csak desktop Pc-vel használnám,és csak annyi a célom hogy a zene hangosabban szóljon,esetleg egy kis +basszust is szívesen vennék.
A két eszköz amit kinéztem pedig:
Lars&Ivan HA-1
Fiio A1
Ti melyiket ajánlanátok?Esetleg ha van más javaslatotok azt is szívesen venném.Túl sokat nem szeretnék rá költeni,tényleg csak az lenne a lényeg hogy ha bedobok egy zenét Youtube-ról vagy Mp3-ról akkor kicsit jobban szóljon.Előre is köszönöm a segítségetek!"Azt még hozzá tenném hogy külső megoldás érdekelne.
Még ezzel szemeztem: CREATIVE SOUND BLASTER Z G1Ezek közül érdemes valamelyikre beruházni?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asus Maximus VIII Hero alaplapom van. A fejhallgatómhoz kaptam egy USB-s XTRFY SC1 hangkártyát.
Sajnos minden esetben mikor a windows-t alvó állapotba helyezem és visszakapcsolom ezt tapasztalom:
- Az SC1-es hangkártyát nem látja a gép. Olyan mintha ki lenne húzva
- Kihúzást, majd bedugást követően ismét észleli a gép.Mi lehet a gond?
Köszönöm szépen
-
makoss
veterán
Üdv!
Olvastam visszább, hogy Creative SB X-Fi Surround Pro 5.1 hangkártyára nem jó a gyári drájver.
Linkelne valaki egy jobbat?Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Tim82
félisten
Ha jól értem, ha UAC 1.0 üzemmódba állítod, akkor max. 16 bit/48 kHZ. UAC 2.0 üzemmódban meg 24/192.
Alapvetően egy modern operációs rendszer mellett (mint pl. Win 10 vagy Linux) semmi értelme UAC 1.0 üzemmódban használni a külső hangkártyát. Egyszerűen csak arról van szó, hogy UAC 1.0 üzemmódban biztosan nem kell driver, UAC 2.0 üzemmódban meg lehet, hogy igen (Windows esetében, mert pl. Linux szinte biztosan csont nélkül felismeri az U7 MK2-t).
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
elcse
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek ezt megfejteni.
A Xonar U7 MKII leírásában ellentmondanak ezek a dolgok (lásd csatolt képek).
SPDIF coax-ról akarok kijönni, bele az aktív hangfalba, ami tudja a 24bit/192khz-t, így a xonarnak csak át kellene engednie a jelet.
De most akkor átengedi vagy sem?
Legutóbbi kép: ha pc van ,akkor egyes állásba, de akkor csak 44.1KHz/48KHz @16-bit???[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz kacsa7 #23849 üzenetére
Szia
A gépet osszeraktam de egyelőre le van tiltva az alaplapi kártya, és a Z-t használom. Ezzel annyi a bajom mindössze, hogy pattan egyet ujraindulaskor, és a win betöltésekor.
Úgyhogy hamarosan arra is sort kerítek, de egyelőre lekötött a memória időzítés kérdése.
Nem tudom, mikor lesz időm rá nézni, mert jelenleg is dolgozok. De még fogom ejteni a napokban, és visszaírok. Ha van konkrét kérdésed, annak szívesen utána nézek. -
kacsa7
őstag
válasz #48613632 #23846 üzenetére
Szia!
Pont hasonló probléma előtt állok, ezért érdekelne a tapasztalatod, ha összeállt a masina, vagy bárki másé aki rendelkezik tapasztalattal.
Gép fejlesztés előtt állok. Nézegetem az alaplapokat. Van egy Creative SB X-Fi Xtreme Gamer Fatal1ty Pro hangkártyám, ami PCI csatolóval rendelkezik. Mivel ez lassan már egy kihalt csatoló, alig van lap amin van. Vagy olyat nézek, amin még van van PCI, vagy hasonlóan kinéztem én is egy Asus ROG Strix-es lapot, amin ugyanez az integrált hangkártya van. Specifikáció alapján jól hangzik, de az kb. semmit nem jelent...
Nem tudom, melyik iránnyal járnék jobban. FPS játékra és zenehallgatásra egyaránt használom a gépet.Mikorra állhat össze a géped?
-
törölt tag
válasz pulutodurumo #23847 üzenetére
Hát, a helyzet az, hogy elsőre biztosan nem hallanám ki a különbséget, különösképp hogy dugdosni kellene, oda-vissza.
Persze joggal merül fel a kérdés, hogy ha nem hallom ki, akkor minek variálok rajta? Hát, ez is igaz, de mondjuk úgy, hogy a tudat miatt.
Azért fogok vele vacakolni kicsit, főként hogy Te is a Z-t tartod jobbnak.
A kérdést inkább azért tettem fel, hogy ha nagyon egyértelmű lenne a válasz valamelyik irányba, akkor az kiderüljön, még az elején.Köszi a választ
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz #48613632 #23846 üzenetére
Első ránézésre az SB Z jobb.
Ha nagyon szigorúak akarunk lenni, a billentyűzetes toldás nem használ a jelnek.
Az a Pioneer nem egy nehezen hajtható darab, az alaplapi hangkeltő is biztosan meg fog vele birkózni. Szóval a megoldás banálisan egyszerű. Próbáld ki mindkettőt, és használd azt, amelyik jobban tetszik.
-
törölt tag
Üdv
Gépcsere előtt állok, illetve már úton is van a kiválasztott. A kérdésem az lenne, hogy visszakerüljön a korábbi SB1500 hangkarim, vagy használjam az alaplapit, az új szerzeményen.
Az alaplap, egy Asus ROG STRIX X470-F GAMING az integrált hangkeltő speckói pedig itt:
SupremeFX 8-Channel High Definition Audio CODEC S1220A
- Dual OP Amplifiers
- Impedance sense for front and rear headphone outputs
- Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking
- High quality 120 dB SNR stereo playback output and 113 dB SNR recording input
- SupremeFX Shielding Technology
- Supports up to 32-Bit/192kHz playback *3
Audio Feature :
- Optical S/PDIF out port(s) at back panel
- Sonic Radar III
- Sonic Studio III + Sonic Studio LinkAz SB1500 pedig ez lenne, speckói nincsenek összegezve, de gondolom, a szakik úgy is ismerik.
Amin hallgatom, az a hangszórókimenet, jelenleg keresztül van vezetve egy Roccat RYOS MK Pro billentyűzeten, a fejhallgató pedig egy Pioneer SE-M531
Első ránézésre, melyik hangkeltő lehet a jobb választás?
Köszi előre is.
-
zsoika
addikt
válasz pulutodurumo #23844 üzenetére
Így igaz....volt DGX-em...pocsék
-
pulutodurumo
addikt
válasz Dilikutya #23842 üzenetére
Ami most kapható boltban, abból a legolcsóbb értelmes darab az Asus Xonar DSX / DGX. Ezek belépő szintű kártyák, van aki szerint nem is éri meg költeni rájuk, mert nem jobbak annyival egy normális alaplapinál. Audigy FX-re ugyanez igaz.
Nekem még egy sima DS van (PCI, nem PCIe), meg egy SoundBlaster X-Fi HD USB. Nem mondanám, hogy a Xonar gyenge. Emellett cserélhető benne a műveleti erősítő, ami lehetőséget ad egy kis fejlesztésre.Igazából ezek az olcsóbb kártyák elég régi fejlesztések, egy normális csínai USB-s gyufás skatulya is lassan utoléri őket. Mondjuk azok is kerülnek majdnem ennyibe.
-
zsoika
addikt
Sziasztok!
Játékra(főleg FPS) virtuál 7.1(vagy 5.1) milyen h.kártyát ajánlanátok.
Füles Cloud II és most egy Xonar D1-el használom...legalább ilyen minőséget szeretnék. -
Dilikutya
félisten
válasz pulutodurumo #23841 üzenetére
Inkább belső, asztali gépbe kerülne. Igazából arra lennék kíváncsi, mi az, ami már érdemben hozhat valamit, aztán tudok mérlegelni. Gondolom ilyen minimum 10 ezerbe biztos kerül egy ami már észrevehető változást hoz, Asus Xonar meg Creative Audigy FX.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Dilikutya
félisten
Alaplapi Realtek® ALC887-ről milyen hangkártyára érdemes váltani? Mi az, ami már érezhető javulást hoz? Nem mintha bajom lenne vele, de ez nem jelenti azt, hogy ha valami jobb, ne hallanám meg. Elsősorban zene megy (eléggé torzított gitáros), esténként film, néha játék. Jack-RCA kábelen keresztül van egy Technics AV SA-EX300 erősítőre kötve.
A forrás vegyes, audio CD, FLAC, Deezer/Spotify, mp3 is, bár mp3-ban csak az egyszer hallgatósak (bár ezt már inkább kiváltja szintén a Deezer), meg 30 éves próbatermi felvételek, utóbbiaknál lényegében mindegy milyen forrásból és min hallgatod, egyformán szar lesz a minősége.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
krizsi94
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék tőletek kérni. Adott egy Asus B150 Pro Gaming alaplap,aminek van egy beépített Realtek hangkártyája,ami elég jól szolgált még az elején, aztán minden hang halkabb lett. Gondoltam a füles az oka(Steelseries Siberia V2),volt már javítva párszor,amit lecseréltem egy HyperX Cloud Alphara,de a hangok változatlanok maradtak. Olvasgattam a topikot hogy nekem egy fejhallgató erősítőre lenne szükségem, pcxnél néztem 2 fajtát.
-Creative Sound Blaster e1
-Creative Sound Blaster OmniA gépet leginkább játékokra (csgo,pubg) és zenére használom.
Szükséges lenne e nekem a drágábbik vagy elegendő lenne az E1 ?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
gaben22
senior tag
Helosztok, szép lassan (nagyon lassan) tolok egy upgrade-et az asztali gépemhez kötött hangcuccaimra is. Jelenleg ezek vannak:
- Asus Xonar DSX
- hangfal: Edifier C3 2.1 (saját erősítője van)
- fejhallgató: Audio-Technica ATH-M50 (simán a hangkártya hajtja, semmi külön fejhallgató erősítő)Linuxot használok elsődlegesen illetve asztali gépet, de néha rámjön a játszhatnék úgyhogy Windows támogatás is kell (na nem mintha Windows support lenne a tipikus szűk keresztmetszet ).
Asus Xonar U7 mkII-re gondoltam. Szerintetek lenne érteme erre átlépni? Egyelőre ennyit akarok erre költeni, ez egy köztes megoldás lesz, aztán szép lassan beleásom magam a komolyabb DAC és egyebek témájába. Egy apropója is van a váltásnak, 1-2 weboldal alatt hallok éjszakánként halk súgást a satellitek felől. Ennek megfelelően némi kábelezés is fog történni, nem csak hangkártya csere. Az összeg az kb. 27e HUF, ebbe férjen bele, hogy működésre bírjam a fejhallgatót ill. a hangfalat.Ha azt mondjátok U7 nem hozna szinte semmi előrelépést hangban, akkor lehet beleásom magam a DAC meg egyéb témába inkább, aztán megnézem ott mik a lehetőségek.
Edit
Láttam használtan Xonar STX II-t, bár az már fölötte van a 27-es határomnak, szóval inkább csak kíváncsi vagyok, hogy az mennyivel jobb U7-nél úgy, hogy az PC-n belül van, így szépen gyűjtheti a zajt.[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Forza Audioworks - Copper Series IEM Mk2 IEM kábel
-
Scherier
csendes tag
Sziasztok, gyors kérdés.
Alaplapi zajkeltőt használok WIn 10 oprendszer, optikán keresztül egy onkyo 2.1 erősítővel onkyo hangfalakkal.
Viszont újra rászoktam a retro EAX-os játékokra, szeretném használni az EAX-ot ezekben.Néztem hogy itt már csak az Alchemy-vel tudom az EAX-ot életre kelteni. Az Alcehmy kihasználja az EAX hardveres gyorsítását pl egy Audigy RX-nél vagy az alchemy már nem is keresi a hardveres eax-ot hanem egyből emulál így jó lenne akár egy SB Z is? Nyilván a DAC nem játszik, ezért is csak a két most kapható alap kártyát hozom fel.
Ötletek?
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Melyiket vegyem?Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 USB
vagy
Creative Sound Blaster ZEgy ASUS Xonar U7-et váltana (hajszárítóval kell felmelegíteni, hogy működjön... már 2 éve lassan).
[ Szerkesztve ]
̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
CtiveR
tag
Sziasztok!
Elég kezdő szinten vagyok hangtechnikában, így nézzétek el tudatlanságom
Adott a számítógépem amibe vásároltam egy ASUS Xonar DX kártyát, tökéletesen teszi a dolgát, csak a GTX 1070Ti eléggé nehéz kártya volt és a PCI slotban ferdén tudott megállni, ezért vásároltam egy CoolerMaster Vertical Graphicscard Holdert, amivel annyi a probléma, hogy a hangkártyámnak így már nincs hely.
Ezért váltanék külső hangkártyára. Nagyjából hasonló tudásút keresnék 20-25 ezer Ft közt. Néztem az ASUS Xonar U7 MKII-t. Egy Sennheiser fejhallgatót használok, valamint egy Genius SW-HF 5.1 6000 hangfalat. A kérdésem az, hogy itt is megtudom oldani a csatlakozását, mint az előző hangkártyámon? RCA kábelről megy 3,5 jack csatlakozóba. Az 5+1 hangfal Front, Rear, Center/Sub jack csatlakozókba futnak, amit szépen meg is találtam a hangkártyán. De a Xonar U7-en nem látnám ugyan ezeket a csatlakozókat a hátulja így néz ki. A front hangfalakat tudom kötni az RCA csatlakozókba, a Rear szintén adott, a Ctr kezelni fogja a Center/Sub jack-et? (a fejhalgató adott az elején)Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Aláírás.
-
-
ervin1979
tag
válasz cinemazealot #23830 üzenetére
van koax és optikai bemenet is az erősítőn. Most is az SB xfi-t használod? A topicban és creativ honlapján is írják hogy végre van win10 támogatás, de működik is gond nélkül? Más olcsóbb ajánlott hangkari létezik? köszi
-
Koló89
csendes tag
Sziasztok. Egy ideje már serceg, recsegős sőt van hogy teljesen beakad a hang(van hogy még kissé a kép is akadós lesz 1-2 másodpercre) az alalplapba dugott GAMER füles 3.5 es csatival csatlakozva egy ASRock Z370 EXTREME 4 lapnál! ez akkor gondolom azt jelenti hogy az alaplapi hangkari vagy a csati meghalóban van? így arra gondoltam beszerzek egy hangkártyát mert amikor pl a telefonon hallgatok valamit ott nem recseg csak az alaplap lehet...de olyan hangkártya kellene aminek kb 20e ft a vége és játékra tökéletes(CSGO, BF5, PUBG, stb) néztem feljebb a Creative SB X-Fi t de ott driver problémákat írnak WIN10 alatt és nekem is WIN10 van és lesz is fent! esetleg amiről pozitivat látok az az ASUS XONAR DGX vagy egy picit drágább variánsa annak... ??? egyébként pedig van hogy egyáltalán nem jelentkezik a sercegés-recsegés stb de van amikor meg főleg inkább csak amikor játékban vagyok hogy finoman elkezd ciceregni...aztán rosszabbodik a helyzet és olykor nagyon nagyon berosszul az egész ami mintha meg is akasztaná a rendszert is picit pedig erős a hardver! egyéb infó hogy a mostani net az most még rádiós 40/5mbit, de elvileg a héten már működésbe fog lépni az új KÁBELnet UPC esetleg azt érdemes megvárni hátha ez a probléma? mondjuk régóta ez a radios net van és eddig nem sercegett a hang, nem recsegett! a LAP egyébként nem régi tehát azt sem lehet mondani hogy amiatt...
segítségetek előre is köszönöm!
üdv. Attila
[ Szerkesztve ]
-
cinemazealot
addikt
válasz ervin1979 #23828 üzenetére
Én először egy ilyen olcsó kínai csodával próbálkoztam. Rendszer hangokhoz, sztereó zene lejátszáshoz és játékhoz, illetve filmbe kódolt sztereó és többcsatornás hangokhoz jó volt. Azonban játékok többcsatornás hangjait már csak sztereóban volt képes továbbküldeni, mert azok nem voltak bekódolva, az S/PDIF pedig (akár optikai, akár koax) nem képes 6 csatornát kódolatlanul átvinni, csak DD vagy DTS formátumban. Ennek valós idejű megvalósítására viszont ez a kis vacak nem alkalmas.
Ezért váltottam az X-Fi Surround Pro 5.1 USB-re, ami támogatja a DDL-t (Dolby Digital Live), így a többcsatornás hangok valós idejű DD-be kódolása és optikán továbbítása megoldott... igaz néhány milliszekundum késleltetéssel. Persze ha Neked koax a jelhordozód, akkor sajnos ez sem lesz jó.
A kérdés az, hogy milyen felhasználásra szánod? Ha valós idejű többcsatornás hangra nem lesz szükséged, akkor az előbbi is megfelelhet, bár volt itt valaki a topic-ban, aki pont arról panaszkodott, hogy nem tudta beüzemelni. Nekem gond nélkül ment, aztán a játék miatt mégis lecseréltem. Minőségére viszont nem volt panaszom, elvégre minden digitális és simán tolta a cuccot 12 méteres optikán is.
-
ervin1979
tag
Esetleg erről vélemény?
AXAGON ADA-71
-
ervin1979
tag
Sziasztok
Platformváltás után vagyok és az új MSI z370 lapon nincs optikai kimenet. A regi lapon spdif outtal kötöttem össze a 2010es Onkyo erősítőt. Sajnos ez csak HDMI 1.4et tud. Kérlek Ajánljatok egy kuldö/belső olcsóbb hangkarit amin van valamilyen dig out. Filmezés, játék , kevés zene.
-
Tiger.
nagyúr
válasz Lord Myn #23825 üzenetére
Az be van lőve 80hz-re ha jól emlékszem, de az csak a mélynél csinál változást. Ez nem sima audigy, ez az usb-s változat amúgy.
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Tiger.
nagyúr
válasz Lord Myn #23823 üzenetére
Tesztnél jó, zene hallgatás aimppal jó. Mást nem is néztünk, de több böngészővel is megnéztük egyikkel sem szólt a mély. A cms-nek kéne áthidalni, de nem teszi. Egy Genius 6000-es van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
Lord Myn
senior tag
válasz Tiger. #23822 üzenetére
Mit értünk "minden más"-on? Úgy emlékszem, ha sztereó volt a jel és nem sokcsatornás, akkor kellett ezt csinálni (de nagyon homályosan emlékszem, mert 2006 óta különböző X-Fi kártyákat használok, azelőtt volt utoljára Audigy-m, még XP korszak volt, ráadásul elég hamar lecseréltem a "mezei" 5.1-t valami Creative-os hangcuccra, hogy ne kelljen bohóckodni vele).
Na most, ha sima zenehallgatás közben nem csinálja, azt pl. okozhatja, hogy a modern lejátszók már képesek Bass redirection-re (esetleg ASIO-n keresztól működnek), míg a Chrome vagy más böngésző még nem, de ez csak tipp...
"War does not determine who is right - only who is left."
-
-
Lord Myn
senior tag
válasz Tiger. #23818 üzenetére
Régen használtam Audigy-t, de ha jól emlékszem, be kellett kapcsolni a 'Bass redirection'-t (vagy valami hasonlót), különben nem szólt a mélynyomó ha nem Creative gyártmányú hangszorókat használtál a kártyával (eredeti Creative hangszorókkal nem volt ilyen probléma).
"War does not determine who is right - only who is left."
-
Tiger.
nagyúr
Ismerősömnek ilyet szereztem 2000ft, ez tud mindent, annyi, hogy valamiért a YouTube nem szól 5.1ben, a mely nem szól, a többi igen.
[link]Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
fabko
tag
Sziasztok,
Létezik olyan hangkártya ami külső, tudja a valós 7.1-et, és van rajta 4db 3,5mm jack kimenetnek? Illetve optikai bemenete is legyen? Egy Creative Gigaworks S750-el szeretném használni 7.1-ben filmekhez, s azon csak 4*3,5mm jack bement van.
Köszönöm a segítséget! -
Tiger.
nagyúr
Az ismimnek van egy ilyen kártyája Creative Sound Blaster Audigy USB 2.0 Nagyon szuper, de a youtubnál csak a kis hangszórók szólnak a mély nem, a cms be van kapcsolva, mert anélkül csak 2 szólna. Ötlet?
-
pulutodurumo
addikt
Külsőből Sound Blaster X-Fi HD, vagy Xonar U7 Mk II. Ha csak zenehallgatásra kell, akkor van még egy csomó DAC + fejhallgató erősítő kombó. Az olcsók (20-40 ezer) jellemzően Kínából jönnek, de "stúdiós" van közelebbről is. Mondjuk Tascam, vagy Focusrite, esetleg egy akciós Spartan.
Egy kínai példa: Sabaj. De a DACos topikba is nézz be, van minden."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
biega
aktív tag
válasz pulutodurumo #23815 üzenetére
Mi a következő lépcső, és mi kapható, ami jobb lenne, mint a Xonar DGX?
-
pulutodurumo
addikt
Ennyi pénzért marad a Xonar DGX, vagy valami használt. USB csatlakozás esetén, Sound Blaster E1 például.
-
depzoo
tag
Sziasztok!
Serceg az alaplapi hangkartyam ezert szeretnek egy ujat. Komolyan veszem a jatekot es sokat hallgatok rock zenet. Ha lehet szeretnek konnyeden valtani a fulesem es a hangszorom kozott, ezek:
- Audio-Technica ATH-M40x
- Edifier 2.0 R1800TIIIMas eszkozt nemigen fogok hasznalni, 20-25k kozott gondolkodom. Mi lehet a legjobb valasztas? Ezeket neztem magamnak de elfogadom a jo tanacsot: SB Omni, SB Xfi Surround Pro, Xonar U7.
Koszonom.
Szerk.: van egy ps4 pro is, ps5 is lesz. Ha van olyan ami esetleg ezekhez is megy az meg jobb.
[ Szerkesztve ]
Ryzen + Vega (?)
-
biega
aktív tag
válasz pulutodurumo #23809 üzenetére
Ár, jó lenne 15e-be beleférni, de tudok feljebb is menni, ha indokolt.
Érdekes lehet, az USB-s is, nem ragaszkodok a belsőhöz.5.1 illetve 7.1 nem érdekes, mert csak sztereó cuccaim vannak hozzá.
-
biega
aktív tag
Sziasztok!
Tönkrement a régi alaplapom, ezért egy újat kellett vennem, amin nincs sima PCI foglalat, emiatt a kedvenc SB Audigy kártyám (SB0090) nem tudom tovább használni. Az új lapon integrált alaplapi hangkártya van, ami nem túl jó minőségű, és ha fejhallgatóval hallgatok zenét, akkor halk nekem.
Milyen hangkártyát tudnátok javasolni, ami legalább az Audigy minőségét hozná?
Fontos szempont még a fejhallgató erősítő is, kicsit süket vagyokElsődlegesen zene hallgatáshoz lenne.
Aktív hangfal: Edifier 1280T
Fejhallgató: Superlux HD681EvoWindows 10 és Linux alatt használnám, de alapvetően a Windows driver is elég lenne, ha csak az van.
-
veLeno
csendes tag
válasz drzozo #23773 üzenetére
Szia! Ugyanilyen alaplapom van, és én is vettem egy omnit, viszont nálam van probléma
Sajnos, egy genius 5.1hez vettem, de a legfrissebb szoftver felrakása után ezt írja az omni control panel: the current selected audio device is Disabled not present not supported by the application or has unplugged jack connection. -
TechN7ne
nagyúr
válasz pulutodurumo #23788 üzenetére
Sajnos nem nagyon találtam ,
Érdekes ,mert hangkártyát vásárolni zenészek szoktak ,minden másra tökéletes egy alaplapi megoldás. -
lagunitas
újonc
válasz pulutodurumo #23797 üzenetére
néhány 5.1 és 7.1 kártyát régebben lehetett egyedileg konfigurálni. a manapság kapható ilyen kártyák csatornánként külön DAC-ot kapnak?
-
huan
őstag
Igen, fejhallgató-erősítőre. Csak egy kissé erősíteni szeretném a maximális hangerőt, amit enged a windows, vagy hangkártya-driver.
Olyat szeretnék, amibe jack-dugóval tudom a fülest csatlakoztatni és van hangerő-szabályozója, erősítővel, de beépítve PC-be.
Max.10-ezret adnék érte.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest