- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- DIGI Mobil
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csorbi
addikt
válasz DoItYourself #25699 üzenetére
Nem egészen, hiszen ez még a Creative oldalán is!!! egy most is kapható, nem EOL, jelenidőben is supportált hangkártya. Csak épp az X-Fi Titanium PCIe keresztben lenyeli.
-
Csorbi
addikt
válasz DoItYourself #25697 üzenetére
És azt a kártyát nem is ajánlom, még egy kicsit se!
-
DoItYourself
addikt
válasz Csorbi #25696 üzenetére
Ez jó lehet Sound Blaster Audigy Rx-re is? SB1550
szerk.: megtaláltam a választ a FAQ-ban, nem jó hozzá.
7. Does DDL/DTS Connect Pack work with Sound Blaster Audigy Rx/5?
The DDL/DTS Connect Pack does not work with Sound Blaster Audigy Rx/5.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Csorbi
addikt
válasz DoItYourself #25695 üzenetére
Az SB0880 is tud DTS Connect-et.
-
DoItYourself
addikt
válasz Csorbi #25694 üzenetére
Köszi a tippet, látom, hogy ez is támogatja a Dolby Digital Live-ot. Asus Xonar-okat látok most csak használtan, pl. DGX-et ill. egy D2X-et, az is jó lehet? Utóbbin van egy DTS Connect logó is, az ugyanaz, mint a DD Live csak kicsit jobb minőségben?
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Csorbi
addikt
válasz DoItYourself #25693 üzenetére
Szerintem egy X-Fi Titanium (SB0880) ideális választás lenne. Ez nem butított, hanem valódi X-Fi.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
Arra gondoltam kipróbálnám az 5.1-es játékhangzást, ha van még olyan egyáltalán. Adott egy H-K AVR-130 erősítő analóg multi-ch és S/PDIF bemenetekkel, ill. elegendő hangfal, talán még egy mélynyomó is van valahol. Kicsit koros Dell Optiplexemben viszont csak sztereó alaplapi hangkártya van, ill. PCI-E slot, tehát kellene egy használt hangkártya, ami alá van Win10 driver. Kicsit elvesztem a mindenféle Xonarok, és Soundblasterek között, mit javasoltok 12e-ig, amivel lehet zenét is hallgatni, és 5.1-ben játszani, mondjuk az elmúlt 10 év játékaival? Ha optikával össze lehet kötni az erősítővel az lenne a legeslegmégjobb.
Köszi a válaszokat:
DIYEladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
v3g374
tag
válasz Zsömica #25690 üzenetére
Nem, lásd kérdésem.
Illetve 26-os pont:
https://maxedtech.com/uni-xonar-faq-troubleshooting-guide/ -
v3g374
tag
Sziasztok!
Xonar DX sz*ros nagyon Windows 10 alatt, gyakran az egyik hangszóró hangereje 50%-ot csökken, vagy egyik pillanatról a másikra csak zajt ad. Van egy xonar driver restart app, amit használok, de napjában többször újraindítani a kártyát ... már unom.Nézegetem már egy ideje mire lehetne lecserélni, de borzasztó a hangkártya piac, ahogy látom 50k körül kezdődnek a használható termékek?
Valahol max. 20-ig nem tudtok használható kártyát? Külső-belső tökmindegy, kb. Xonar DX kategória hangzásban, 5.1-et támogasson, régi játékokhoz jó legyen.
-
kutyek
senior tag
válasz ricshard444 #25683 üzenetére
Azt lehetne hallani, ha digitális bemeneten hajtanád (USB, coax vagy optika). Nem tudom, hogy az alaplap, ill. a hangkártya ad-e SPDIF kimenetet, de USB biztosan van...
-
Tiger.
nagyúr
Tudja valaki miért nem szól a füles a zxr konzoljárol? Bedugom a csak az egyikbe és nem ad hangot, kell valamit állítani?Ha a z5500-as podjába dugom és átkapcsolok akkor ott jó,
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
Nakivagyok
tag
Sziasztok,
30k-ig bezárólag keresek 7.1-es belső hangkártyát. Mit tudtok ajánlani?
Előre is köszi
-
ricshard444
veterán
Szerintetek lenne ertelme lecserelni egy Asus Strix Soar-t mondjuk Creative ZXR-re vagy mas ajanlas esetleg, ha a zene az elsodleges? Lehetne hallani kulonbseget?
Edifier S3000 Pro hangfal jar analogon rajta.[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
tomcat78
őstag
válasz JSandor #25680 üzenetére
Szerinet elég lenne egy hangkártya és egy monitorvezérlő. Vagy egy olyan monitorvezérlő, amiben kapásból hangkártya is van.
Tök mindegy mennyibe kerül egy alaplap és melyik cég csinálja, a hangja akkor is a szar és a hulladék között marad. Ezeken a "hang" rész inkább bug, mint feature,,,,"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Kr0
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Epos gsp 602-m egy gsx 300-al, de nem igazán vagyok vele megelégedve, tudnátok valamit ajánlani ami jobb a gsx 300-nál .
Jelenleg a hangerővel vannak gondjaim, windows 11-et használok .
Köszi előre is.
-
JSandor
tag
Üdv!
Külső usb-s hangkártyák keresek és segítséget szeretnék kérni benne.
PC-hez kellene és nagyjából ilyesmit keresek:
-140ezer ft os Asus alaplapi hangkártya minőségét múlja felül
-zene hallgatás, játék is menne.
-két erősítőt szeretnék rákötni: egy sztereó amin két 3 utas eredeti 30-40éves szép minőségű eredeti Saba hangfal pár van, valamint egy végfok mélysugárzóval
-közben (nem egyszerre persze, hanem felváltva) fülhallgató +mikrofonnal lenne használvaEzt így mindet szeretném használni és gombnyomással váltva a füles+mikrofon és a sztereó rendszer mélysugárzóval között, hogy ne kelljen át dugdosni.
Árat azt 50 és 100ezer közt lőném max.
Aki tud konkrét típust ajánlani azt megköszönném. -
Zsömica
aktív tag
válasz fornettisuti #25677 üzenetére
Nem értem a kijelentésed.., miért nem vagy előrébb..? Az általad felsoroltaktól fényévekkel jobb a ZxR..!
-
tomcat78
őstag
válasz fornettisuti #25677 üzenetére
Kissé túlárazott.... Szerintem.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
fornettisuti
veterán
Tehát, akkor nem vagyok semmivel előrébb.
Az alábbi termék mennyire lehet jó nekem mikrofon szempontból?
Sennheiser EPOS GSX 300iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Zsömica
aktív tag
válasz fornettisuti #25673 üzenetére
Szia - van hirdetve egy SoundBlaster ZXR itt az aprón - épp belefér a keretedbe és komoly kis cucc nagyon..!
-
fornettisuti
veterán
Sziasztok szakik!
Hozzáértőkhöz fordulok, mert a hanghoz hülye vagyok.
Külső/belső hangkártyát szeretnék, ami kihajtja a headsetet (jelenleg Sennheiser GSP 300).
A PC alaplapi hangkártyája kevés, főleg mikrofonnál.
Xtrfy SC1 szutyokkal valamivel jobb a mikrofon, de jobbat szeretnék.
35.000Ft amit rá tudok szánni hangkártyára.
Mi lenne a legcélszerűbb számomra?iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Tiger.
nagyúr
Van itt valakinek soundblaster zxr?
[ Szerkesztve ]
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
tomcat78
őstag
válasz AuraSync #25667 üzenetére
De, van.... Csak ahhoz nem sor négy kell.... Ja, és normálisan megépített kipufogó
Egyéni preferencia. Ha Te úgy érzed jól magad, felesleges normális cuccot venned. A gamer perifériák erre vannak kihegyezve. Túltolt basszusok. A többi meg nem számít.
Amúgy asszem félre értettél! Nem az a baj, ha valaminek van normális mély hangja. Hanem az agyfasz, amikor a többi rovására megy. Nem mellesleg a játékokban meg filmekben sokszor a gránát hangjának köze nincs a valósághoz. És nem kell egy méterre állni, hogy csengjen a füled tőle. Vagy pisztolytól, puskától.... De szerintem engedjük el a dolgot."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
Wolfskin
őstag
Sziasztok,
SLEEP hiba:
olyan problémám lett, hogy ha le akarom küldeni sleep-be (billentyűkombináció) lemegy, majd rögtön újraindul.
Sőt, mostanában már nem is indul újra, csak felpörög minden, és úgy marad, miközben a kijelző sötét marad (kvázi befagy).
Ha ON gombot hosszan nyomva újraindítom, ugyaneze a ciklus ismétlődik: egy pillanatra kikapcsol, majd újraindul és bafagy. Csak a konnektor off segít. Akkor elindul és megy.Ez szoftveres, vagy hardveres hiba lehet? merre induljak...?
Köszi a tippeket!
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
válasz tomcat78 #25666 üzenetére
"nem nyom el mindent az agyatlan dübörgés"
Állj a VALÓSÁGBAN egy gránát mellé 1 méterre és mond meg neki hogy ne adjon ki erős hangot mert úgy nem hallod tőle a környezetet.
Gyanítom utána egy darabig nem is hallanál semmit csak sípolást.
Még szerencse hogy a valóságban nem lehet kikapcsolni a mély és erős hangokat.
Jó az a dübörgés úgy lehet átérezni egy egy robbanás erejét.
Ültél már mélynyomós autóban ami berezgette a tüdődet? Annál nagyobb élmény nincs...
Film nézés közben amikor reng a szoba a csatában na az az igazi.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
tomcat78
őstag
válasz Hauptmann #25664 üzenetére
Ez a nem passzolna dolog érdekesen hangzik.... Zenélgetek, illetve hangokkal játszom inkább.... Elektronikus vonalon. Nem, nem számítógéppel. De minél inkább színez valami, annál szarabb.... Szerintem. Még hallgatni is. Amúgy a kolléga által említett cucc- olvasottak alapján- nem rossz az áráért. De érdemes lehet rá lesni az Arturia minifuse szériára is. Én mondjuk instant cserélném a hangsugárzót is, ha ebben az irányban gondolkodsz.
Az igazság az, hogy ebben az árfekvésben nagy eltérések nem lesznek köztük. Egyiknek mondjuk jobb a fejes kimenete, a másik kicsit érzékenyebb, a harmadik meg.... épp valami kicsit más. De csak hallgatni max mérhető- de nem számottevő- eltérések lesznek köztük. Gyakorlatilag szinte mindegy melyiket választod. Az ujjak támogatása azért jó szokott lenni, jellemzően stabilak is ilyen felhasználásra.
Ja, és én is játszom gépen. Szerintem ezerszer jobb a kvázi studio cuccomon, mint akármilyen virtuális eszem-faszom módon megbolondított izén. Jellemzően fps-t, online. Azért mikor tisztán hallom, hogy mi hol történik- mert nem nyom el mindent az agyatlan dübörgés- hatalmas dolog tud lenni."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
xmad
őstag
válasz Hauptmann #25664 üzenetére
stúdio interfészek közül ami balancedes már nem lesz 3,5 jack kimenet is. csak a 6,3 balanced.
a stúdió cuccok eleve kicsit sterilebbek hogy ne színezzenek, de van windowsra EQ progihozzáértők azt mondták nekem hogyha minőségben kicsit feljebb mennék akkor universal audio volt 1.. nézz rá
-
Hauptmann
addikt
Elkezdem azon gondolkodni, hogy lecserélném a Xonar DX--et valami komolyabbra.
Amire használnám, leginkább zenehallgatás (techno, elektronikus), meg játék. Jelenleg egy Edifier S350DB-m van, később majd lehet, stúdió monitorok lesznek.
Ami fontos.
-3,5-ös jack kimenet a hangfalnak, esetleg optka
-legyxen balanced kimenete is, a későbbi studió monitornak is
-külon fejhallgató kimenet, külön hangerő potméterrel
-mikrofon bemenet, esetlegesem fantomtáp megléteA Focusrite Scarlett Solo majdnem jó is lenne, de több helyen olvastam, hogy nagyon steril a hangja, tehát az én zenei stílusomhoz nem nagyon passzolna.
Árban legyen kezdésnek mondjuk 50 ezer Ft, aztán onnan el lehet indulni felfelé is kicsit, ha van valami jó cucc.
Tudtok valami konkrét típust ajánlani?
-
tomcat78
őstag
válasz tomcat78 #25662 üzenetére
Kikéstem a szerkesztésből....
Egy HFP onlione tesztből szó szerint idézve: "Összefoglalva, a Hegel HD12 DSD egy nagyon jó felbontású, precíz hangú konverter, amely USB-n táplálva adja tudása legjavát....." Csak az említett USB problémára,,,"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
tomcat78
őstag
válasz arabus #25661 üzenetére
Pl a natív dsd támogatási képessége miatt használják a mai napig Highend készülékekben is. Az, hogy ki-mit farag köré.... Az már egy másik történet esetleg. De önmagában a gyártók sz@r driverei miatt lehúzni magát a chipet.... Hagyjuk, persze! Épp csak félrevezető amit írsz. Nem tudom az Asus hogyan oldotta meg, és esetleg milyen problémái vannak. De az az adott termék hiányossága, nem a benne található komponensé ebben az esetben. Csak, hogy legyen valami konkrét támpont (némi nyomozgatás után): Hegel hd 12 is ezt használja. Az említett kütyü használtan is a 6-700 euros kategória a a DAC-ok között. Szóval mint említettem.... Elrontani sokmindent el lehet.... De a problémák forrása, amiket írsz, elég sanszosan nem az emlegetett cuccból magából fakadnak
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
arabus
addikt
válasz tomcat78 #25660 üzenetére
Gondolom a 114 Db.
Aztán mivel a Marantz mint márkanév nem egyenlő azzal hogy a szóbanforgó termék ultra jó.
Persze Trabantom meg nem volt csak Wartburg igy egyértelműen A Trabantot választanám.
Az usb problémáit meg nem is nézem.
De hagyjuk is a történetet.
Ez a legjobb.
De akkor sem kivánnám még az ellenségemnek sem.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
tomcat78
őstag
válasz arabus #25656 üzenetére
Ha Marantz-nak megfelelt, szerintem túl sokat az Asus sem tudott rontani rajta....És ha hangról beszélünk, akkor az egyik a Trabant, a másiik meg annál jóval több. És gondolom nem kell mondanom, hogy melyik a Trabi....
-
arabus
addikt
válasz Anaren91 #25658 üzenetére
Ez a lényeg.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Anaren91
senior tag
Hallgatom már egy ideje, ha ki van kapcsolva minden vacak a driverébe, teljesen jól szól a kis Yamaha erősítőmmel. Zene, film mind számomra jól szól. Tudom, hogy van jobb, meg szebb, de szabtam egy árat, amit hajlandó vagyok kiadni érte, és ennyiért amennyiért vettem, teljesen elégedett vagyok a hangzással.
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Tim82
félisten
Nem a C-Media chip "adja a hangot" az U7 (és U7 MKII) esetében, a DAC rész Cirrus Logic CS4398. A C-Media rész (CM6632A) amúgy az USB-SPDIF átalakításért felel, és amúgy a CM6632A pont egy tisztességes komponens.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
arabus
addikt
válasz Anaren91 #25655 üzenetére
Legyen hozzá szerencséd.
Sajnálom mert az nagyon alja kategória,C-media meg sajnos normális hangot nem fog adni.
Ad hoc az usb sem.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
tomcat78
őstag
Nem annyira szar, mint amennyire nem jó.... Ha hasonló pénzért lehet jobbat, akkor az nem jó. Ha meg még olcsóbban is..... Akkor az már szar. Ha valaki agyletépős csimbumm cirkuszt akar hallgatni, tegye. A jól szól ugye egyéni preferencia. De attól, hogy ezt tudja, még nem lesz jó a hangja abban az értelemben, hogy nem fogja pontosan visszaadni egy felvétel hangját.
És ahogy a kolléga is írta: nem nő egyenes arányban az árral a minőség. Szerintem home felhasználásra (ahol nincs épített/tervezett hely hozzá) Valahol az emlegetett Kaliaudio vagy esetleg hs8 fölé menni árban még zenélve sem biztos, hogy van értelme, mert elég nagy valószínűséggel nem tudja kihasználni az ember a tudását a körülmények miatt. Volt szerencsém több milliós rendszeren, studióban meghallgatni, amit itthon műveltem. Mondjuk úgy, hogy tanultam valamennyit az ott hallható hibáimból.... Az teljesen más kávéház, minden tekintetben.[ Szerkesztve ]
-
-
arabus
addikt
válasz Anaren91 #25637 üzenetére
Esetleg ez van még 78 usd a kettő ára.Mindegyikhez van kis bracket is.
Elvileg szállit magyarországra is. [link]Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
tomcat78
őstag
válasz AuraSync #25648 üzenetére
Ohhh..... Ha te mondod.... Mert, az hogy b@szok az adatlapomat átírkálni legyen az én egyéni szociális problémám. Leginkább, mert nem érdekel.... És ugye custom vízzel hűtött gépnél nem beszélünk pénzről, ha az asszony is jelen van....
De lépjünk ezen túl. Bármi lehet jó, a saját helyén és értékén kezelve. Amúgy a konkrét típussal a legnagyobb bajom, hogy sok a beváltatlan ígéret, pláne az árához viszonyítva. Se tiszta hangzás, se normális dinamika..... Cserébe van benne BT, ha minden igaz, mint feature. BT nélkül, olcsóbban lehet, jobbat venni. Igazából ha helyesen akarnám megfogalmazni, akkor ár-érték arányban elég nagy baklövés, ha valakinek a BT nem fontos. Mondjuk egy Presonus eris 4.5 többet nyújt hang tekintetében. Legalábbis a lehetőségekhez képest pontosabb. Az sem csúcs! De ha valaki viszonylag elérhető áron szeretne bele kóstolni egy jobb aktív hangfal hangjába, akkor a Kali audio lp8 második generációja már azért egész jó. Igaz, hogy darabonként többe kerül.... Mondjuk- hogy legyen köze a topikhoz- nem alaplapi hulladékokkal hajtva.... Lehet ezt a végtelenségig ragozni. Valóban sokat számít a hely, de a hangfalak helyzete a hallgatóhoz képest is. Kis ügyeskedéssel nem célra tervezett szobában is elég jó eredményeket (nem stúdió szinten) el lehet érni. Pl egy ( hátsó) reflex hangfalnál álltalában sokat számít, hogy milyen messze van a faltól. De ez egy külön tudomány, amit én is maximum nagyon a felszínén kapirgálok. A tapasztalatom az, hogy a néhány ezer forintos szivacsok is sokat tudnak érni, jól elhelyezve. Némi kísérletezgetés, kicsi ráfordítás, és hallható pozitív eredmény lehet a jutalom. Ha valakinek akad affinitása meg egészen profi elnyelő rendszereket lehet összehozni, a mostani építőanyag árak mellett is a bolti árhoz képest, elfogadható szinten tartva a költségeket. Szóval.... Nem minden a pénz. Az adott keretet okosan elköltve, némi energiával lehet javítani a helyzeten. Röviden: az Edifier jó lehet tartalomfogyasztásra, oda viszont a hangjához viszonyítva túlárazott."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
válasz tomcat78 #25646 üzenetére
Hiába írod ezeket amíg nem hallok profi cuccot mert nem lesz mihez viszonyítanom.
Munkatársam váltig állítja, hogy amit vett Blicwolf Soundbar-t is kiválóan szól.
Most akkor magyarázd meg neki hogyan szól egy stúdió felszerelés egy arra kialakított helyiségben.
Az emberek többsége főleg itt az alacsony keresetű MO-n még soha nem hallott profi cuccot így nem tud mihez viszonyítani.
Nekem a 80k-s Edifier is lényeges előrelépés volt a többihez képest amik eddig voltak pedig volt DALI cuccom is.
Nem is hallgatok rajta FLAC-ot csak MP3 + YT szal nálam tök mind1 a lejátszó progi csak a lejátszó progik tesztelése erejéig volt FLAC zene.
Hidd el én is szívesen vennék drága cuccokat és alakítanám rá ki a szobámat de tudod pénz híján nem lehet.De legalább a VGA-m többe van mint a te egész PC-d.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Lajmund
őstag
válasz szabeska #25645 üzenetére
Fentebb ilyenekre gondoltam. Eddig azt se tudtam mi az a wasapi. Utána olvastam és néztem a foobar oldalán le lehet tölteni. Nem vagyok gép előtt. Ezt csak simán letöltöm és bekapcsolom és ennyi? Ha van még valami ötlet jöhet :D Ez csak hangkártyáknál kell? Külső usb-és dac-nál is?
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
tomcat78
őstag
válasz AuraSync #25644 üzenetére
Az Edifier 2750-nek a YT/mp3-ig bezárólag jó a hangja.... Fölötte állítgathatsz bárhová bármit is sz@r marad.... Illetve, helyesbítek! Konzumer vonalon elmegy, van rosszabb. De konkrétan egy mondatban emlegetni a minőséget és az adott típust minimum baromság. Torz, el és összemos mindent gyakorlatilag. Semmi értelme jobb minőségű formátumokkal kísérletezgetni vele. Nem is arra lett kitalálva. Tömeg cikk, olcsón, tömegeknek. És nem, nem vagyok elvetemült hifista. De, ha érdemben akar az ember kb minőséget, akkor az említett cucc alatta van.
És ezzel senkit nem bántani akarok!!! A maga nemében- helyén kezelve ok a cucc!-, csak épp a jó (tömörítetlen formátumok, stúdió) minőségtől áll nagyon messze."Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
válasz Lajmund #25642 üzenetére
A YT "zenei" képességeit kb úgy képzeld el, hogy egy FLAC minőségű zenéből MP3 minőséget csinál.
Tök mind1 milyen formátumot vagy tömörítést töltesz fel a YT egy fix minőségre LEkonvertálja és kész, ja és nincs 3D hang és 5.1 (vagy több) sem.Annó én is feltettem azt a kérdést, hogy melyik a jobb zenelejátszó és nálam is foobar-t hozták ki győztesnek.
Na mármost aznap én vagy 7db zenelejátszót próbáltam ki és tudod mi lett az eredmény?
Hogy mindegyik ugyan az.A megfelelő beállításokkal jobban szól a foobar?
Ez is érdekes. Nem rég még azt írták mindenféle szoftveres mókolást mellőzni kell...
Tehát magyarul azért szól jobban mert az illető szoftveresen a füléhez mókolta hangot.Amúgy meg próbáld ki te magad a lejátszókat lehet hogy lesz különbség de ég és föld biztos nem.
A hangszóró topic-ban váltig állítják, hogy az Edifier 2750 hangja úgy jó ahogy van tehát, hogy középen van a magas és mély poti.
Ennek ellenére én keveselltem a magas és a mély hangot is és mind2 potin tekernem kellett.Magadnak állítsd be a zenét ne a Prohardver fórumnak és ott lakó "szakiknak" akik lehet, hogy teljesen más setup-al és helyiséggel rendelkeznek mint te.
Profi hangot úgy sem fogsz kapni, ahhoz zajszigetelt stúdió kell és drága hangfalak.[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
Lajmund
őstag
válasz ggg666 #25641 üzenetére
Köszi ezeket is megnézem. És amúgy youtube-on mennyire eretnekség zenét hallgatni? Pl ilyen teszteket? Mennyire butitja le vagy létezik jó minőség is? Egyébként flac-ba szedem le a zenéket de sok minden van youtube-on is ezért érdekel.
[ Szerkesztve ]
Lapierre Pulsium SAT 5 /Asus tuf rtx 3080/ lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch c6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz szabeska #25639 üzenetére
Köszi már leszedtem. Mit értesz megfelelö beállitások mellett? Mindenkinek egyéni az adott hardverhez vagy vagy valami általános kötelezö hogy jó legyen? Elég puruttya az alap. Honnan érdemes skineket leszedni hozzá? Találtam két oldat de egyböl jelzett a virusirto igy ezekröl nem merek még leszedni semmit.
-
Lajmund
őstag
Van pár zenelejátszó program ötletetek? Ki mit használ ami jó minöségben kezeli a zenét? Keresgéltem neten de szerintem régieket találtam vagy nagyon alap felhasználásra.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Multimédiás pc be keresek hangkártyát amin van vagy S/PDIF vagy optikai kimenet, amivel az erősítőmre tudom kötni a gépet házimozi céljából .
Egy Dell Optiplex 7040-ről van szó, lapos fekvő pc, így belső hangkártyából csak fél magas megy bele. Néztem az Asus xonar SE-t, anno volt D1-em azzal elégedett voltam, nem tudom ez milyen lehet.
Vagy néztem még az Asus u7 et, de tele a net az elhalálozott példányokról szóló leírással. MKII orvosolta ezt a problémát, vagy az is hullik?
Max 25-30k t szánok rá, ha tudtok valamit ajánlani, azt megköszönném.MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
-
kutyek
senior tag
válasz ggg666 #25624 üzenetére
Írja is, hogy a 192k/24-et a "legújabb, nagy felbontású térhangformátumok visszaadásához" = multichannel, azaz Dolby Digital, DTS stb. Ezeket tipikusan filmek használják. Ettől még simán lehet, hogy LPCM-et csak 96k-val ad ki. Az is lehet, hogy ha beállítod a 192k/24-et, akkor automatikusan valamilyen multichannel kódolást alkalmaz - az Edifier (ill. a legtöbb 2.0 és 2.1 szett) ezt nem támogatja, S/PDIF-ben a legtöbb nem házimozi szett csak stereo LPCM-et kezel.
Ha van valamilyen házimozi erősítőd, azzal kipróbálhatod, milyen multichannel jelet ad ki a Toslink csatolód 192k/24 beállítással (vagyis hogy valóban multichannel kódolást alkalmaz-e). -
válasz pulutodurumo #25626 üzenetére
Először én is RGB b.zi voltam aztán mikor már a 65x-rre akadt össze egyik RGB vezérlő a másikkal úgy döntöttem felhagyok vele.
Ilyen volt a mélyládát a kocsiba korszakom is.
Amikor már fájt tőle a fejem aszontam na akkor itt a vége. Ha meg le volt tekerve nullára akkor meg minek szereltem be a kocsiba.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
SoundBlaster Z:
Azt senki nem mondta, hogy pirosan fog világítani amit nem is lehet kikapcsolni.
Kivételesen végre felhagytam az RGB-vel erre tessék megint világít valami a gépházban ráadásul elég erősen...
Jajj.. most ragaszthatom le szigszalaggal...
Vagy vágjam le a LED-et róla?S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
kutyek
senior tag
válasz pulutodurumo #25622 üzenetére
Én is így értettem. Nyilván a realtek DSP+DAC tud 192k/32-t is processzálni, de maga a Toslink interface (optika) csak 96k outputot tud...
Persze ettől még lehetne kábel is, de sztem ez kevésbé valószínű (bár nem zárom ki). -
tomcat78
őstag
válasz kutyek #25617 üzenetére
Az alaplapja tud elvileg 32 bitet is 192kHz-en. Legalábbis az alapján, amit találtam róla. Viszont a kábel is lehet ludas. Elviekben nem minden kábel tudja átvinni. Lehet érdemes lenne kopróbálni egy másikat?
És ez egyben ugye válasz is a kérdezőnek
Bár, ha végig olvastam volna az összes hozzászólást, láttam volna, hogy ez már fölmerült[ Szerkesztve ]
-
ggg666
őstag
válasz kutyek #25617 üzenetére
Már fentebb írtam a hangkártya támogatja.
*2 A HDA sávszélesség korlátai miatt a nyolccsatornás hangnál a 32 bit/192 kHz nem támogatott.Még annyit tudok holnap kipróbálni, hogy a saját kábele most rövid volt, így egy 10m-es nem saját toslinkel van tesztelve. Holnap ki tudom próbálni a sajátjával.
[ Szerkesztve ]
-
kutyek
senior tag
-
kutyek
senior tag
válasz ggg666 #25606 üzenetére
Tippelem, hogy WIN oldali beállítási probléma lehet. Én kizárólag digitális inputtal használom, és sem coaxon, sem optikán nem volt semmilyen problémám semmilyen sample rate mellett (96k és 192k).
A 192k/24 LP rip egy gyenge formátum. 96k/48k - 16/24 bit szintúgy, nem a számok miatt (48k/16 bőven elég), hanem mert LP rip, tehát gyenge a dinamika, serceg-susog-pattog stb, alacsony frekvencián mono, hallani a hajtás-tempó problémákat etc.Ha olyan jó minőséget akarsz, aminél úgyis te magad leszel a szűk keresztmetszet, akkor CD 44k/16 tökéletes. Lehet persze playertől függően SW upscale megoldásokkal játszani, de 99%, hogy az Edifierben lévő DSP pont ezt csinálja a végső aluláteresztő (reconstruction) filterrel (azaz 192k-s "felbontással" implementálja a FIR szűrőket).
Az viszont nem mindegy, hogy analóg inputról mindig hallhatóan magasabb lesz az alapzaj, mint bármilyen digitális forrásból, a digitális esetén a csend (pause) tökéletes, analóg esetben susog-zúg.
-
ggg666
őstag
válasz tomcat78 #25613 üzenetére
Akkor még mindig nem értitek, hogy nem ad ki hangot, tehát esélyem sincs a tesztre addig amig nem birom megszólaltatni a 192khz-es zenét nem játsza le. Nem megy át a hang.
Itt meg sem szólal semmi! És el is engedem, mert valószinű nem hallom ki. De a működésre bírást szeretném tudni mi okozza, hogy nem megy.[ Szerkesztve ]
-
tomcat78
őstag
válasz ggg666 #25609 üzenetére
Semmit nem fogsz hallani. A megszólaltatott forrás sokat számít, de ahol ebből a mintavételi frekiből esetleg hallanál valamit, az egy hangtechnikailag megtervezett szobában, normális monitorok mellett lenne. Nem, az Edifier nem az. És ezzel nem bántani akarom a minőségét, mert egy elég tűrhető, de konzumer cucc. A normális monitor kategória ha ilyesmit szeretnél megpróbálni hallani, akkor pénzben szorzótábla igényes lenne. Darabonként. Szerintem bátran engedd el a dolgot. Elég sokat foglalkoztam meg foglalkozom a témával, de a 24/192- még egy home stúdióban sem sok előnyét látom a 24/96-hoz képest. Pedig zenélgetek, rögzítettem így is- úgy is. Komolyabb útómunkánál egy profi hangmérnöknek jelenthet valamit. De kb itt ki is merül a dolog.
-
-
Bl@tty
tag
válasz AuraSync #25607 üzenetére
Az optikai kábeles hangproblémához nem tudok most mit mondani, viszont Te valóban keversz dolgokat (no offense ). Röviden a "hogyan"-t (mintavételezés) a "milyen hang" (hanghullám, frekvencia) résszel, a "formát" a "tartalommal". (laikus megfogalmazás, a pontatlanságokért elnézést a hozzáértőktől )
A 192kHz az a mintavételezési frekvencia a hang rögzítése/kódolása során.
A hangfal tulajdonságainál található - általad említett példa - 45Hz-40KHz pedig a hang frekvenciája, amit a hangszóró megszólaltatni képes.Annyiban igazad van, hogy ettől függetlenül lehet a fájlban olyan hangfrekvencia kódolva, amit egy "átlagos" hangszóró nem képes megszólaltatni, pl. a zenei stílustól függően a mély hangoknál gyakran előfordul.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz AuraSync #25607 üzenetére
Vettem a fáradságot és utánanéztem ennek a 16 bit vs 24 bit meg 44kHz vs 192kHz dolognak és hát:
"A fentiekből következik, hogy 16 bitnél nagyobb felbontású és 44,1 kHz-nél magasabb mintavételezési frekvenciájú FLAC, WAV audió fájlok nem biztosítanak jobb minőségű hangzást. Sőt, a CD formátum - és a formátumra épülő 16bit/44,1 kHz-es FLAC - a felvételek jelentős részénél még túlzásnak is tekinthető, mivel a zenék többségét akár 14 bites és 32 kHz-es FLAC formátumban minőségromlás nélkül lehetne terjeszteni."
Meg:
"Attól, hogy az audio file 250-szer nagyobb felbontással bír, még nem jelenti, hogy az 250-szer jobban is fog szólni; még kétszer jobban se fog szólni. Az igazság az, hogy a “nem-zenész” haverjaid észre se vennék a különbséget. Te valószínűleg igen, de ne számíts katarzisra! Hallod a különbséget egy MP3 és egy WAV file között? Ha igen, akkor valószínűleg hallani fogod a különbséget a 24bit és a 16bit között. Minden szubjektív, hisz a füleink is különböznek."
Tehát magyarán szólva aki nem hallgat FLAC-ot annak teljesen felesleges 16bit/44kHz-nél magasabbra állítania a mintavételezést.
De ezt ma délelőtt még letesztelem kíváncsi leszek rá.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
válasz ggg666 #25606 üzenetére
Hát ezt most én kipróbálom ezzel: SBZ + Edifier 2750DB + 24/192 + Win11 = Van hang.
Amúgy egy kérdés, ha az MK3-ad csak 45Hz~40KHz-et tud akkor hogyan akarod megszólaltatni a 192-es zenét?
Tehát érted ha max 40Khz-et tud akkor miért akarsz 192KHz-es zenét hallgatni?
Mármint szólni szólnia kéne, de hogy fogja leképezni a 192-t ha csak 40KHz-et tud maga a hangszóró?
Én most leteszteltem és nálam semmi különbség nincsen 24/44 és 24/192-n.
Vagy csak valamit én nem értek és keverek.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / JBL / S3000 Pro
-
kutyek
senior tag
válasz ggg666 #25604 üzenetére
Tudom, hogy nem pont a kérdésedre válaszolok, de az Edifier középkategória felett (az S2000mkiii is, nekem is ilyen van) az aktív DSP crossover miatt natív digitális felépítésű (vagyis az analóg inputot először digitalizálja). Ezek mind akkor szólnak a legjobban, ha digit inputot használsz (az S2000mkiii USB-t nem kezel, tehát marad a coax/optikai S/PDIF). Ha van ilyen kimenet a gépeden, nem kell új hangkártyát venned...
-
ggg666
őstag
Sziasztok!
Ma jött meg az Edifier S2000MKIII hangfalam.
Egy alaplapi ROG Strix X570-F Gaming-ről ment eddig a hang, de sehogy nem jön ki rajta a 24/192 -es hang pedig a kártya tudja elvileg. Gondoltam veszek hozzá egy jobb minőségű külső hangkártyát.
Ti milyet ajanlánátok hozzá? -
-
Mityu_76
tag
Sziasztok!
Sound Blaster Z -hez milyen progit, vagy drivert ajánlotok? Az előző driverek kipucolására van valami progi? Win10 64bit.
Köszi."HONDACRX4EVER"
-
gabrielarky
tag
válasz thomeef #25558 üzenetére
Pont most gondolkoztam mivel új automerőművet veszek a héten és a Xonar DX-nek ez már a 3. gép lesz amibe "átörökítem", hogy esetleg kéne valami alternatíva. 2 féle Asus Xonar DX-et találtam 15-25k körül, de ahogy olvastam az árukeresős Review-eket, állítólag a Windows 10 20H2 update kinyírja őket, mert nincs driver. És ezek a kommentek 1 évesek voltak.
Az egyetlen dolog ami miatt cserében gondolkodtam, hogy a jobboldali hangfal / jobb füles hangja random töredékére csökkent. Ilyenkor gépet power offoltam, kinyomtam tápkapcsolóval maradék feszkót belőle, bekapcs, reboot és egy darabig megint jó volt. Remélem ez csak valami egyéb (pl táp) vagy egyéb nyűg volt mivel 5 éves volt már a gép és az új brutality masinával ilyen para nem lesz. Ha ugyanazt produkálja, akkor biztos a kártya, mert amíg várom az új gépet, laptopról se a hangfal, se a füles nem csinálja ezt a jobboldali hang töredékre való gyengülését.SEO & Content Strategist - https://www.linkedin.com/in/imregabri/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Motoros topic
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Házimozi haladó szinten
- iPhone topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest