Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryan1318
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne van egy Steinberg UR 22es hankártyám és egy Kingstone HyperX Cloud 2es fülesem.
És hogy tudnám megoldani hogy tudjam használni nem a füles usb-s hangkártyáját hanem az UR 22 töt és működjön a füles mikrofonja is. -
XuChi
addikt
válasz Baliga Tamás #22598 üzenetére
Rendeltem egy Z-t. Meglátjuk.
Az AE spdifnél csak a stereo-t engedte. Más nem is volt a listában. Ha a sima jack audio-t állítottam be kimenetnek, akkor engedte volna az 5.1-et. De Spdif-nél csak és kizárólag stereo
-
XuChi
addikt
Sziasztok.
Van egy Asus Xonar AE kártyám, ami spdif-en (optikai kimeneten), nem tudja az 5.1-et
Milyen ma is kapható hangkártya tudja a DTS/DOLBY stb 5.1-7.1-et SPDIF-en ????
Már a második kártya amibe bele futok és csak stereot tud optikain
Kérlek valaki segítsen, melyik kártyát kell megvennem, hogy ezt a fene nagy luxust kipaszírozza magából !!!!
A következő kártya amit kinéztem, az a Creative Audigy Z. [link]
Ezen még optikai bemenet is van
[ Szerkesztve ]
-
Bl@tty
tag
válasz Viharlovag #22592 üzenetére
Ennek én is utánajártam már, mert nálam is közel van az x4-es slot a VGA-hoz, lehet ebben az esetben is meg kellene bizonyosodni a dologról.
Amit kiderítettem, hogy az alaplapokon, ha van 2db x16-os slot és amellett még x1 és/vagy x4-esek is, akkor általában az előbbieket a processzor által vezérelt PCI-E csatornákra kötik, míg utóbbiakat az alaplap chipsetjére. Így, ha a második x16-ba teszel kártyát, az bizonyosan visszafogja x8-ra a VGA-t (más kérdés, hogy ezzel kb. semmi teljesítményt nem vesztesz = értsd kb. max 5% átlagban tesztek alapján) Ellenben az x1/x4-es slotok nincsenek hatással az elsődleges x16-osra...
Mindezt az én z87-es lapomra mondom biztosra, ugyanis az újabb CPU-k már 16-nál több PCI-E csatornát is tudnak biztosítani típustól függően, de az alaplaptól is függ, hogy abból mennyit köt be a gyártó. A B360-as chipset pl. már max.(!) 12-vel tudja megtoldani a mennyiséget.
Ahogy látom, a te lapodon vannak PCI-E-s M.2 slotok is, így arra is megy el csatorna a chipsetéből, de szerintem a 2db x1-es nem szólna bele a VGA sávszélességébe...
Szerk.: Inkább off-ba tettem, mert nem teljesen témába vágó...
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Viharlovag #22592 üzenetére
Szerintem van azèrt érzékelhető különbség zenehallgatàskor a Xonar javàra - de ez szubjektív tapasztalat; kinek hogy..!
A vga-tól messzebbi slotba rakd be a hangkártyát - nincs itt semmiféle felezési hülyeség - csak a vga-d ventijei tudjanak elég "vihart" kavarni..! Nálam szerencsésebb a helyzet - mert pont a Vga fölött van a ZxR főkártya, jóval alatta a társkártya - így megy màr jó ideje és minden ok..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
MaXX81
tag
válasz Baliga Tamás #22571 üzenetére
Illetve az U5-be CM6631A, az U7-be CM6632A audioprocesszor van. A jel/zaj arány, U5: 104 dB, U7: 114 dB
-
Viharlovag
csendes tag
válasz Baliga Tamás #22591 üzenetére
Heló!
Zenehallgatáskor azért annyira nem nagy az eltérés a Z és a DX között?
Meg még annyi kérdésem lenne, hogy egy MSI B360M Mortar-ba kerülne ami microATX ugye és két PCI-E x16 slot van és köztük egy x4-es. A felső x16-ba van téve a videokártyám, a másik kettő alatta van. Nem lesz hozzá túl közel a hangkártya ha az x4-be teszem? Tudom, hogy kompatibilis a másik x16 slottal is, abba is tehetem, de nem tudom hogy mennyire igaz az hogy akkor a másik slotot lefokozza x8-ra és hogy ez milyen hatással lenne a játékokra akkor.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Indeys #22590 üzenetére
Szia - ha visszaolvasol - írtam màr párszor hogy játékra/filmre 20k kategória környékén a Z ajánlott; zenére inkàbb egy Xonar Dx hasonló árban.., ettől árban felfelé màr minőségibb alkatrészeket - több funkciót tartalmazó kártyákat találni; megaztàn vannak még a külső megoldások - ha vkinek kevés belül a hely; vagy csak túl közel vannak a hardverek egymàshoz..!
A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Indeys
csendes tag
válasz Baliga Tamás #22589 üzenetére
Üdv!
Én magam is hasonló paraméterekkel keresek hangkártyát és láttam már párszor itt a fórumon, hogy ezt a SB Z-t nagyon ajánlják. Tényleg ennyire jó? Vagy van olyan, amit esetleg tudnál még ajánlani?
Előre is köszönöm! -
Baliga Tamás
senior tag
-
Viharlovag
csendes tag
Sziasztok!
Nos nemrég váltottam újabb platformra és az előző PCI-os Creative SB X-Fi Gamer kártyámat ugye nem tudom már használni a foglalat hiánya miatt.
Realtek ALC892-es hangkártya van az alaplapon, ami szép és jó, de a dedikált kártyához képest erőtlennek hallom, ezért kérném segítségeteket egy PCIe-s hangkártya ajánlásában.
20 ezer forint körül gondolkozok, ha olcsóbb annak csak örülök, erősítőre lenne kötve ami négy hangfalra osztja szét az egész dolgot surroundban. Zenehallgatás, játék, film a fő csapásirány, az említett volt kártyámmal meg voltam elégedve, ha annyit tud, vagy többet, már bőven jó.
Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
addikt
válasz Moonwolf #22585 üzenetére
Ha a TV támogatja az USB audiót. UAC (USB Audio Class) 1 a leginkább támogatott, hiába jobb a 2-es és 3-as, nem tudott igazán elterjedni. És az sem árt, ha a kártya hajlandó magában is működni. A SB X-Fi HD például csak sz.gépre dugva megy.
Nekem hurcolósnak / végszükség esetére van egy uGreen, telefon is meghajtja OTG-n."Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
Moonwolf
senior tag
válasz Baliga Tamás #22571 üzenetére
Sima 2.0 ás hangszórót ami a TV re van dugva össze lehetne hozni egy ilyen külső hangkártyával hogy az hajtsa meg a hangszórót?
[ Szerkesztve ]
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
Tim82
félisten
válasz Zsiráfnyál #22581 üzenetére
Nincs használatban jó ideje a mikrofon, így nem fogom tudni megválaszolni a kérdésedet, de ide érdemes lenne bedobni.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zolik
senior tag
válasz Baliga Tamás #22577 üzenetére
Sejtettem...
Ezt néztem még ki: ASUS Xonar AE 7.1 - de igazából nem találtam róla normális tesztet. Van róla tapasztalatod?'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Köszi, akkor valószínűleg jó lesz nekem az NW-800.
A BM-800, és az NW-800 szinte egy és ugyanaz, minimális eltérés van köztük: [link]
Még egy utolsó bónusz kérdésem lenne, hogy a 48V fantomtáp kapcsolót mikrofon "ki-be kapcsolásra" használni mennyire járható út ? Nem arra való, de:
- Vagy a potmétert tekergetem nulláig és vissza (ezzel mindig elveszítem a legutóbbi hangerőt)
- Vagy szoftverből kapcsolom ki (a Spartan A saját drivere tud ilyet, de kerülném a szoftveres megoldást, amennyire lehet)
- Vagy marad a fantomtáp kapcsoló (magán a mikrofonon fizikai kapcsoló sajnos nincs)[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Zsiráfnyál #22579 üzenetére
Fél és egy méter közötti távolságban. Az eredmény elfogadható hangerejű és tisztaságú felvétel lett, de azt hozzá kell tenni, hogy olyan igény sem volt, hogy ezt bárhol közzétegyük (versmondás felvételéhez használtam). Alapvetően nem volt állványom hozzá, egy asztalra tettem, könyvekkel megtámasztva.
Valószínűleg valóban a kb. 50-60 cm lenne az ideális, egy megfelelő állvánnyal és arra illeszthető pop filterrel egyébként.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Köszi, de Pécsen lakom.
Milyen távolságból használtad ? Közvetlenül a szád előtt van a mikrofon, vagy van közte egy komolyabb távolság (~ fél méter) ?
Az ilyen mikrofonok ha jól értem, arra vannak kitalálva, hogy közvetlenül a szája elé tegye őket az ember, szóval én feszegetem a nem erre kitalált határokat, de hasznos info lenne.
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
válasz Zsiráfnyál #22574 üzenetére
Ha budapesti vagy, egy BM800 kondenzátor mikrofont (és hozzá XLR-XLR kábelt) szívesen kölcsönadok, hogy kipróbáld a Spartan A-val.
Nekem teljesen elfogadható eredményt adott egy Steinberg UR12-vel (bekapcsolva a fantomtápot), igaz, én kifejezetten beszédfelvételre használtam.
-
Zolik
senior tag
válasz Baliga Tamás #22572 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Creative Sound Blaster Audigy RX -ről mi a vélemény? Elvileg ez tudja a 7.1-et.'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Ra's al Ghul #22573 üzenetére
Pedig borzasztó egyszerű - ehhez nem érteni kell; mivel a hallàs szubjektív dolog..!
Mindent addig állítasz ill. tologatsz a csúszkàkon ameddig a füleidnek és persze a fülesednek leginkàbb tetsző hangszíneket el nem éred..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
[Audioprobe Spartan A] interface-el használ itt valaki (beszédhez) mikrofont ? Ha igen, milyet, és milyen távolságból ?
Egy [Neewer NW-700]-at tervezek venni hozzá, miután a kipróbálásra kölcsönbe kapott [Shure SM48] 30-50 cm távolságból sajnos kb hallhatatlanul alacsony hangerőn rögzített. Egy átlag kondenzátormikrofont (pl NW-700) rádugva, és a 48V Phantom Power-t rákapcsolva lényegesen más lesz a helyzet, vagy hasonló eredményre (hangerőre) számítsak ?
Mindenféle review-kban mindenhol azt látom, hogy a mikrofon erősítést az interface-eken kb 50% fölé soha nem tekerik, az elegendő ahhoz, hogy utólagos szerkesztés nélkül is legyen elég hangereje a felvételnek, nekem viszont 100%-ra tekerve is szinte néma csendet sikerült vele rögzítenem. Az SM48 karakterisztikája miatt lehet, ez, vagy én csinálok valamit rosszul ? (szoftverből természetesen 100%-on van a hangerő)
Összehasonlítás képpen : A régi [Trust Starrz] mikrofonomat jack csatlakozóval alaplapi hangkártyába dugva nagyságrendekkel hangosabb eredményt kapok, csak persze a minősége egy trágya (ezért szeretném valami komolyabbra cserélni).
Puskamikrofonok környékén nézelődtem még (elvileg azok alkalmasak nagyobb távolságból való rögzítésre), de asztali felhasználásra kicsit túlzásnak tartom őket a méretük miatt.
Bocs, hogy itt kérdezem, de a mikrofon topic eléggé kihalt.
[ Szerkesztve ]
-
Ra's al Ghul
senior tag
válasz Baliga Tamás #22566 üzenetére
Hali!
Most Windowson belül beállítottam stereora a hangot.
Arra vagyok még kíváncsi, hogy hogyan kéne beállítani (kb. mindent... full nem értek hanghoz) a Sound Blaster Z programján belül (pl.: SBX Pro Studio alatt sorrund, crystalizer, bass, / EQ).Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Baliga Tamás
senior tag
Ááà.., pedig milyen jó kis kàrtyàk ezek még manapság is - én ezért is hasznàlom a teljes szériàt is még mai napig..!
Szval igen - sajnos a Z széria mindhàrom tagja "csak" 5.1-es; a Xonarok viszont támogatják még a 7.1-et.
Hangjuk sztem leginkàbb zeneibb; dinamikàban kissé visszafogottabb mint a SB-d volt - de alapvetően jó kàrtyàk; van hozzàjuk javarészt alternatív/gyàritól jobb driver is: UniXonar, ami támogatja a win10-et is..!
Viszont Xonar Dx alá ne add; ez az első említésre méltó kàrtyájuk a sorban..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Zolik
senior tag
Sziasztok!
Adott egy jó öreg Creative Xtreme Music sima PCI-os hangkártya. Hamarosan tervezek lapcserét, de ugye az új B450-es lapokon nincs régi PCI slot - és alaplapi hangkártya meg kizárt - ezért keresem az utódját régi kedvencemnek (lassan 10 éve dolgozik rendületlenül). Fontos a 7.1
Amit néztem az a Creative SB Z de ha jól látom csak 5.1-et tud sajnos
Az ASUS sonar-ok mennyire jók ?'' Árpád biztos jó munkásember..., vót valamikó ''
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Az ASUS XONAR U5 mennyivel gyengébb mint a ASUS XONAR U7 MKII külső hangkártya?
=Privát üzenetre illik válaszolni!= \...Az élet értelme nem a létezés, hanem a létezés által megtett út...\
-
huby80
senior tag
válasz Baliga Tamás #22566 üzenetére
ugyan ilyen fülesem van( alpha cloud) igaz én xonar dx el hajtom . De nálam ugy szol a legjobban ha a winbe 5.1 re állitom a xonar driverba is az audio channel-t 5.1 re állitom és az Analog Out ot állitom Headpohne ra !
Sokáig sztereora volt állitva ahogy te is javasoltad és egyszer poénbol kiprobáltam igy és meglepödtem de jobban szol igy játékba föleg egyböl észre venni ! Szoval érdemes probálgatni kinek mi... -
Baliga Tamás
senior tag
válasz Ra's al Ghul #22565 üzenetére
Szia - mivel sztereo fülesed van; mindenképpen a sztereo beállítàst vàlaszd; az 5.1 hangfalszetthez való..!
...ja és a 96kHz-re állítsd..!
Pontosan milyen beállítások érdekelnek..?A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Ra's al Ghul
senior tag
Sziasztok!
Sajnos nem találtam megfelelőbb témát ahol megkérdezhetném. Ha ti tudtok akkor egy linket megköszönnék.
A helyzet az, hogy van egy HyperX Cloud Alpha headsetem, amit egy Sound Blaster Z hangkártyával hajtok meg. A kérdésem az lenne, hogy Windowsban milyen beállításokat érdemes használni (pl.: 5.1 vagy stereo, milyen minőségre legyen állítva az adott eszköz pl.: 24 bit 48k/88k/96 Hz)?Illetve attól még kérdezném, hogy aki szintén Sound Blaster Z-t használ az milyen beállításokat eszközölt magán a kártyához járó programon belül?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Theatricality and deception are powerful agents to the uninitiated.
-
Vaskobak
csendes tag
válasz Baliga Tamás #22563 üzenetére
Kösz.
Gyakorlatilag játékra használnám,csak az a kérdés hogy inkább egy ASUS Essence STX II 7.1 szerezek be + fülest hozzá vagy Astro Gaming A50 Wireless
SteelSeries Arctis Pro Wireless valamelyiketVaskobak
-
Vaskobak
csendes tag
Szevasztok.
Megszeretném kérdezni hogy milyen típusú Gamer headset ajánlanátok ő hozzá?ASUS Essence STX II 7.1
Vagy inkább valamelyikkel az alábbiak közül jobban járnék.Astro Gaming A50 Wireless
SteelSeries Arctis Pro Wireless
Köszönöm előre is a segítséget.Vaskobak
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Nyugis #22559 üzenetére
Az aljàra kellene lenni ráírva a S/N szàm után hogy MkII.., de ezzel sztem csak vmi drive ütközési hiba lehet boot-kor..!
Stabil szolidabb kártya Unixonar driverrel és belső: Xonar DSx
Külső 5.1 mindenes kártya szolídabb árban: SB Xfi Usb Surround 5.1 ProA gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Nyugis
senior tag
mindegy is. aszem it az ideje, hogy vegyek egy ujjat.
tudtok olyan hangkártyát ajánlani amihez van STABIL használható aránylag új win 10 -driver?
mivel 2.1 es kis semmivel meg fülessel használom, így azt gondolom, hogy egy szolidabb is megteszi. a lényeg a stabilitás. -
Nyugis
senior tag
válasz Baliga Tamás #22558 üzenetére
igen usb2.0- án van.
hol látom, hogy melyik tipus? számlája már nincs meg mert lejárt a garija. -
-
Tom5
addikt
válasz Baliga Tamás #22549 üzenetére
Leboltoltam 15K-ba. Elég jo állapotunak tűník és ráadásul helyben is van. Délután el is hozom.
Kíváncsi leszek rá. Akkor drivernek Win10 alá mehet neki az az univerzális driver amiket a xonarokhoz emlegetnek itt a topicban? -
Nyugis
senior tag
megnéztem és van az alján az U7-nek egy kapcsoló
erre gondoltál? itt van az 1.0 és a 2.0 állás.
esetleg találkozott már valaki ilyen jellegű problémával, hogy asus alaplap esetén az u7 nem enged bootolni?[ Szerkesztve ]
-
Nyugis
senior tag
válasz Baliga Tamás #22553 üzenetére
ha menet közben bedugom, akkor simán felismeri igen és működik.
csak egyszerűen macerás minden alkalommal kihúzni és újra bedugni!
főleg akkor amikor elfelejted és nem érted mi a francért nem bootol be a gép..
azt, hogy hányas generációs hol látom? itt van előttem maga az u7. hol keressem?
nos a fő felhasználás játék. 2.1 -es kis hangszórókon. és szeretnék discorhoz head szettet..
valami oknál fogva sok jó hangkártyának egyszerűen NINCS win 10 támogatottsága.
persze értem én, hogy akkor senki nem venném meg az új csilli villi sza*okat. -
Baliga Tamás
senior tag
válasz Nyugis #22552 üzenetére
Szia - ès mi történik ha az U7-et menet közben dugod be - látja a rendszer..?
...ezt előzetes driver uninstall és mondjuk CCleaner rendszer takarítás után próbáld ki..! Amúgy első vagy 2. Gen. az U7-ed..?
Igen - ajánlható belső kártya is van természetesen - mi a fő felhasznàlási területed..?[ Szerkesztve ]
-
Nyugis
senior tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem, hogy nekem jelenleg egy asus z170 pro gaming alaplapom van és az azon lévő hagkártyát használom.
igaz van egy asus U7 külső hangkártyám, de ha az be van dugva a gépbe, akkor egyszerűen nem indul el a gép, fekete sötét képernyőm van még a boot menü sem jön fel. Ahogy kihúzom az USB-s U7-et azonnal elindul a boot. (az alaplapi hagkártya le volt tiltva)amióta az alaplapi hangkártyát használom, nincs gond működik szépen.
Viszont a mikrofont nem tudom beállítani az istennek sem ismeri fel.
arra gondoltam, hogy veszek egy belső hangkártyát. (úgy tudom -már ha igaz- ez a procirol is levesz jó pár folyamatot)
a kritériumok között a legfontosabb a win 10 64 bit driver.
nos a fentikek fényében ESETLEG van olyan termék amit érdemes megvennem?tisztelettel: Nyugis.
-
vizerg
csendes tag
Van egy sound blaster omni surround 5.1 külső hangkártyám és eddig csak fejhallgatóval használtam, de most vettem hozzá egy stereó hangszórót. Hátulra bekötöttem a stereo kimenetre és ha a fejhallgatót kihúzom akkor szól is rendesen, de ha a fejhallgató be van dugva akkor csak az szól. Úgy emlékeztem hogy a tekerős hangerő gomb megnyomásával lehet váltani, de nekem azzal csak némítás funkció jön be.
Hogy tudok váltani a két eszköz között?
Köszönöm -
Tom5
addikt
Sziasztok.
Alaplapi helyett szeretnék egy másik hangkártyát. Anno volt egy xonar DX-em ami tönkrement és kb 3 éve nem használom csak az alaplapit. SB Z-ben gondolkodom, de a használt piacon jó ára miatt felkeltette érdeklődésem a Xonar D2X 7.1. Felhasználás: Minden. (game, film, zene) Vélemények erről a kártyáról?
-
stigma
addikt
válasz Baliga Tamás #22546 üzenetére
Hi, hát nem rossz, igaz pár percig hallgattam csak zenét.
Pénteken jobban ki tudom majd próbálni, esetleg utánaolvasok mi a javasolt beállítás, de alap funckiókkal is jól szól..
Most szeretnék váltani Genius 1250B-ről Micorlab B77-re szóval még érdemes várnom bármit is írok.
De elsőre Genius-al vannak olyan tartományok amiket eddig nem hallottam az alaplapival....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz stigma #22543 üzenetére
Illetve nem tudom mennyire fontos de
- a win betltéskir a bekapcsoló reléhangot hallom, tehát müködik a kártya
- a front panekre lévő csatit nem kötöttem rá mert nekem felealeges
A hangfal amúgy genius 1205b.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
Sziasztok, egyszerübb kérdésem lenne, biztos user error.
Vettem egy Asus Xonar DX-et majd az alábbi lépéseket tettem:
- gépbe beszereltem + tápot adtam neki
- Lapon lévő hangkarit (Bios => Onboard audi-t letiltottam) + Win Realtek hangdrivert leszedtem.
- A hangkarin lévő balról a 2. lukba bedugtam, elvielg jónak kéne lenni mert a elírásban is így volt.
- Hivatalos oldalról a drievrt feltettem, restart(ok) már voltak.Bármi zenét indítok, hang nincs, viszont ha nézem, megnézem hogy hangerőszabályzónál + Asus Xonar saját alkalmazásában látom hogy dolgizk a hangkáryta.
Mit csesztem el?
Win10-em van, újratelepíteni nem szeretném a gépet, tuti valami beállítás gond, de nem jövök rá micsoda.Segítségeteket előre is köszönöm.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
article13
újonc
Sziasztok!
Kezdő jó minőségű külső hangkártyát és mikrofont keresek akusztikus és elektromos gitár hangfelvételének céljával. Bármiféle eligazítást illletve ajánlásokat megköszönök mivel egyáltalán nem tudom hova forduljak.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz galaktikus #22539 üzenetére
Szia - sajna Sennheiser-ek közül csak a Pc350-et ismerem; ill. ilyenem is van itthon - ezt, a kicsit zeneibb vosszafogottabb egyenletesebb hangtere miatt szeretem; a Revolvert pedig az agilisabb/határozottabb/törekvőbb/mindent eléd rakok - jelzőkkel tudnám illetni; egyszóval ha akarod ez leviszi a fejed/beszakítja a füled - mindezt torzítás és egyéb nem odaillő zajok nélkül..!
Szval ezekről van tapasztalatom - jobbakat nem is tudnék elképzelni itthonra - bár biztosan vannak persze..!
Z-hez jobban illik sztem a Revolver; én ZxR-rel hajtom, a Sennheisert pedig egy Xonar Xsense vagy ST kártyával..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
galaktikus
aktív tag
válasz Baliga Tamás #22536 üzenetére
Szia Tamás!
Megint csesztetlek egy kicsit, ha már a hangkártyában segítettél, egy kis képbekerítést, véleményt szeretnék még fejhallgató ügyben kérni.
Itthonra kell. Nincs külső zaj, ezért kiegészült a lehetséges jelöltek listája egy nyitott fülessel is.
Jelöltek:
Sennheiser G4ME ZERO -zárt füles
Sennheiser G4ME ONE -nyitott füles
HyperX Cloud Revolver -ilyened van, úgyhogy erről nem kell írnom.SB Z mellé melyik lenne a legjobb? Ezt az 50 körüli árkategóriát néztem, kb. ez amit hajlandó vagyok elkölteni erre. Zerora azt írták sok bejáratás kell, One-nak meg alapból jobb hangja van minden téren, mivel nyitott.
De mindenféleképp érdekelne egy hozzáértő tanácsa, aki kicsit jobban vágja ezeket a dolgokat, a kialakítások közti lényeges differenciákat Köszönöm előre is a válaszod!Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
nagyúr
Igen, kell neki extra táp. Egy floppy táp kell hozzá.
Ne foglalkozz vele, hogy 3 éves drivert találtál hozzá, mert a gyári nem igazán jó hozzá.
Uni xonar driver. Én ezt használom hozzá, tökéletes hozzá. Gugliz rá.
Ha a front panelt is rákötöd, akkor a front panel switch programot is szed le hozzá. Nagyon jól fog jönni.[ Szerkesztve ]
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
senior tag
válasz Baliga Tamás #22534 üzenetére
Köszi!
Azt jól látom, hogy a DX-hez kell extra tápcsati? Nem elég neki, amit a PCIE-n keresztül kap?A DX-el kapcsolatban nem túl bíztató, hogy a legfrisebb Windows 10 64bit driver 2015/11/04-es. Viszont erre 3 év garit adnak.
Az SB Z nagyon tetszik a mikrofon meg a kinézete (lol) miatt, de csak 1 év garis, és drágább.
-
senior tag
válasz Baliga Tamás #22532 üzenetére
Mármint [ez]?
Driver reinstall megvolt, és ekkor vettem észre, hogy mi okozza a dolgot (eddig nem csinálta): főleg fejessel (HyperX Cloud I) játszom, és emiatt a kártya driverből Headphone módban megy (itt is Pro Gaming mode 32-64 Ohm). De ha visszarakom sima Speaker módba, akkor nem csinálja a jobb oldali zajos sípolást. Csak hát pont emiatt vettem ezt a DGX kártyát annó, hogy van rajta ez a jól hangzó headphone boost.
Kivétel/betét hétvégén lesz valszeg, én is gondoltam rá, de ha nem segít akkor nem árt, ha tudom előre az utódot.
Amúgy meg igen, szerettem a DXG-emet, de mivel előtte csak alaplapi integráltam volt, nincs összehasonlítási alapom.
[ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
Nem - ha tetszett a Xonarod hangja; akkor egy Dx javallott..!
Nem kicsi előrelépés lesz - és árban is korrekt - főleg ha hasznàlt sem gond..!
De egy kivét/betét/újrainstall (Unixonar) driver talán meggyógyíthatja a régi karidat is..![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok,
Úgy tűnik félig meghalt az 5 éves ASUS Xonar DGX hangkártyám (csak a bal oldal szól, a jobbon pedig halk visítás megy, nem a fejes a hibás, alaplapi integrált hangkártyával a felsetupolás után nincs ez).
Kérdés, ha filmre és játékra kell nekem, akkor a DXG után a Sound Blaster Z az egyetlen értelmes opcióm?Előre is köszi a segítséget.
-
GabeszHUN
tag
Sziasztok.
Szeretnék hangot felvenni a Focusrite Scarlet Solo-mmal. Sajnos a laptopommal együttmüködve irgalmatlan nagy izolációs problémákat csinál, többféle alapzaj is kivehető felvételkor.Melyik topicban tudnék ehhez segitséget kérni?
For Sale AKG Q701
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz Riccsiz_h #22527 üzenetére
Igen mert mindkét kártyànak más és màs a hangzàsa.., a xonar inkàbb lágyabb/muzikálisabb hagvitelű - míg a Z vérbeli dinamikus karakteres hanggal bír - ami ugye nem egy hátrány filmnél és jàtéknàl; de van akinél zenénél is elvàrás..!
Szval mindkét kàrtya jó választás az adott feladatra..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
2db PC-be keresek hangkártyát, lehet a kettő fedi egymást és mindkettőbe ugyanaz bőven elég
1. Abszolút gaming PC | Jelenlegi alaplap integrált chippel: Asus Prime B350 Plus
2. Gaming + Film/Zene + Hang felvétel PC | Időnként külső mikrofonnal hangot rögzítenék és jó minőségű tiszta nem zajos/sercegő hangot szeretnék kapni | Jelenlegi alaplap integrált chippel: Asus ROG B350-F
Amit olvasgattam itt a topicban hogy az árukeresőn népszerű Sonar kártyák nem biztos hogy a legjobb választások, de az ASUS XONAR-DX vagy az ASUS Xonar D1 esetleg a Creative Sound Blaster Z jöhet szóba. Nagy különbséget fogok találni a hangkártyák között bármelyik felhasználásnál ?
Előre is köszönök bármiféle útmutatást
Üdv. Riccsiz
-
hawrlantb
tag
Sziasztok!
Pc mellé keresnék hangrendszert és ebben kérném a segítségeteket!
Első körben valami 2.1 rendszerre gondoltam.
Elég vegyesen lenne használva: filmek, játék, klasszikus zene, kisebb bulik stb.
A keret 50k körül van.Ezek jöttek szóba:
Ezekről mit gondoltok?
A másik amire gondoltam az az, hogy jobb lenne egy 2.1 rendszer és mellé egy dac erősítő, ugyanis az alaplapi hangkimenet elég gyenge minőséget tud.
Ilyet tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
stigma
addikt
válasz Baliga Tamás #22524 üzenetére
Köszi, szépen, egyenlőre a gépen csak ,,játszok" netezek és néha néha zenét hallgatok.
Filmezésre van komolyabb rendszer otthon (NAS+S912-es lejátszó+erősítő), mellyel 5.1-ben tudom élvezni a hangzást.
Komolyabbra sajnos nem biztos hogy fogom cserélni, de megfogadom a tanácsotokat, és ha mégis vennék akkor az általatok ajánlottabbat fogom választani.
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz stigma #22523 üzenetére
A Z-nek kicsit karakteresebb dinamikusabb hangja van; emiatt szoktam filmre/jàtékra ajánlani inkàbb - a Xonarok pedig inkàbb muzikàlisabb hangvitelüek; ha egyszer majd komolyabb cserélhető opamp-os kártyàt keresel premium zenéléshez - szerezz be egy ST-t...tetszeni fog..!
-
-
Tim82
félisten
válasz stigma #22521 üzenetére
Félreérted. A DS-en, DSX-en lehet. A DG-n, DGX-en nem, csak átforrasztással.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz Zsiráfnyál #22513 üzenetére
Közben rájöttem mi a baj, a mikrofon egy énekmikrofon, ami szándékosan úgy működik, hogy csak a közelről érkező hangokat érzékeli, ezért a mikrofontól 10-30-50 centire távolodva nagyon látványosan esik le a rögzített hangerő. Magyarul user error, másik mikrofont kell használnom.
Ami viszont kérdésem lenne a Spartan A-val kapcsolatban :
- A korábbi eszközeimnél (Asus Xonar, Sb X-Fi HD) nem tapasztaltam ilyet, a Spartan A-val viszont a PC kikapcsolásakor közepes hangerővel puffan egyet a hangfalam (Microlab solo 6C), pontosabban annak is csak a bal hangfala. Normális jelenségnek számít ez ?
- A potmétereket úgy általában meddig szokás audio interface-eken feltekerni ? A hangfalam akkor szólal meg a megszokott hangerővel, ha a hangfal potméterét a Spartan-on egészen ütközésig maxra tekerem. A hangfalnak van egy saját hangerőszabályzója, tehát a hangerőt azon az oldalon is tudom növelni, nem muszáj az interface-t maxra tekernem. Élettartam / eszköz kímélés szempontjából számít-e, hogy a Spartan-on maxra, vagy csak félig tekerem-e a hangfal kimenet potméterét, vagy teljesen mindegy, és nyugodtan használhatom akár konstans maxra tekerve is ? -
Tim82
félisten
válasz stigma #22518 üzenetére
Xonar DSX-ben cserélhető az opamp (mert ott foglalatban van), DGX-en akkor, ha kiforrasztod a rajta lévőt és beforrasztasz helyére egy másikat.
-
stigma
addikt
válasz Baliga Tamás #22514 üzenetére
Köszi.
Hát akkor vagy egy Low Budget DGX/DSX + OPMAP lesz szerintem , vagy valami 15k-ig bezárólag (DX vagy Sound Blaster Z talán)
Sound Blaster kártyám még sosem volt, lehet itt az ideje kipróbálni
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz stigma #22511 üzenetére
Szia - DSX még Opamp cserével is visszalépés lenne a D1-edhez képest; a DGX kuka - hangja sztem nulla; viszont használtan kijön a keretedből egy DX, ami a D1-ed Pcie verziója - ha szeretted a hangjàt..!
De ha van kedved kissé dinamikusabb hangokhoz is a Xonar-hoz képest - akkor próbálj ki egy SB Z-t..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
Megérkezett a [Spartan A]-m. A kimenetekkel nincs problémám, a hangfalon és a fejhallgatón is megfelelően szól minden, a mikrofon bemenet viszont még maxra feltekerve is nagyon gyenge hangerőn rögzít.
Egy kipróbálásra kölcsönkapott [Shure SM48]-at használok vele.
A mikrofon leírása szerint :
- Output Level Open Circuit Voltage: * -57.5 dBV/Pa (1.3 mV), *1 Pa = 94 dB SPLA Spartan leírása szerint :
- Total Preamp Gain: +50dB ApproxSzoftverből mindent max hangerőre húzok, de hiába. Próbáltam a phantom power kapcsolót is, de nem segített (mondjuk ha jól értem, annak nem is kéne).
A két eszköz nem passzol egymáshoz, vagy én rontok el valami beállítást ?
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
Szaisztok.
Segítségeteket szerentém kérni, mert van egy asztali gépem melyen játszadozni szoktam.
Régen Asus Xonar D1-et használtam megelégedésemre, viszont az elmúlt 1-2 évben gépet cseréltem hangkártyáig nem jutottam el, hoyg vegyek.
Rainbox Six Siege + Fifa 18-at tolok, sima 2.0 hangfaljaim vannak (Genius 1250B)
Ezenfelül Spotify-t hallgatok ha van időmEgy alap belépő hangkarit ajánltok nekem?
Lapom Asrock Z170 Extreme 4-es PCI-E foglalatokkal szóval a régi D1-es PCI foglalatosak kilőve.
10-15i-ig mit ajánltok?Esetleg Asus Xonar DSX vagy DGX + műveleti erősítő csere vagy van más választás? (új/használt is érdekel)
Hangfalban csere lesz, Microlab B77 vagy Edifier R980T lesz a Genius helyett
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
python1
veterán
válasz Baliga Tamás #22508 üzenetére
Köszi!
A H6 magában nem teljes értékű kártya,ha jól vettem ki az írásodból?Ja látom,nem forgalmazzák már sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
python1
veterán
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne,melyik a jobb kártya mozi/zene pC-be,Asus sonar essence ST vagy Asus sonar D2?
Válaszokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Baliga Tamás
senior tag
válasz galaktikus #22505 üzenetére
A Sennheisereknek teljesen másabb hangja van - kifonomultabbak zenében pl...!
Nem lesz szélzajod egyáltalán - elég profi a mikrofonja is..!A gyökerek közül csak a krumplit bírom...!
-
galaktikus
aktív tag
válasz Baliga Tamás #22499 üzenetére
Értem. Akkor végülis a SB Z nekem jó lesz, úgyis elsősorban játékra kell. Köszi szépen
A Cloud Revolver az árkategóriájában a legjobb most? Pl. Sennheiserből nem jobb nála valamelyik? Vagy inkább arra azt lehet mondani, hogy csak picivel másabb hangja van, de jobbnak nem jobb? Nekem személy szerint nagyon hiányzik a szivacs a mikrofonról.. Bár végülis nem tudom ez mennyire hátrány. A sima Cloud szivacsos mikrofonjánál a Revorveré így is jobb gondolom. Nem akarom, hogy "szélzajos" legyen amikor beszélek.
Rizsa: 5800x -b450 tomahawk max - 2x16 Gb 3200 Mhz Crucial Ballistix Sport AT - Gigabyte 6700 XT gaming oc Productivity: MacBook Pro 13" M1 Apple Silicon
-
huby80
senior tag
válasz Baliga Tamás #22503 üzenetére
hát ha összejönnek a dolgaim én se fogok habozni
-
-
huby80
senior tag
válasz Baliga Tamás #22501 üzenetére
Fuu ezek már komoly hangkarik bár ha vennem kell valamit lehet az általad emlitet Creative Sound Blaster Zx et választanám ! azza talán jobb gamre nem? bár zene is sok van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AliExpress tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Shakes&Fidget Online Szerepjáték
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Unigine Superposition Benchmark