- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcs
veterán
válasz agaron #24042 üzenetére
Szia!
Szerintem egy kicsivel lehetne olcsóbb a Z, de nekem személy szerint bevált a hangzása. Xonar DGX-ről váltottam, amihez képest jócskán erősebb a fejhallgató erősítője, combosabb a basszusa, és a magas tartománya is kevésbé fémes. A hozzáadott mikrofont még nem próbáltam, de erre is sor kerül hamarosan. Kontraként az erősen világító ledjeit tudom felhozni, ami szoftveresen nem szabályozható, és a Windows főverziós frissítései után hajlamos megbolondulni a driver, amit ilyenkor újra kell tenni.
-
mcs
veterán
válasz Bluerainbow #24005 üzenetére
Ugyanezt a váltást léptem meg. Középkategóriás Sony fejessel picit fémesebb hangzása van a DGX-nek a Z-hez viszonyítva, de nincs akkora különbség, ami megindokolná a Z kétszeres árát.
-
-
-
mcs
veterán
Ahogy kolega írja, a Sound Blaster Z tényleg nagyon jó annyiért. Nem hogy az alaplapi Realteket, de nekem a Xonar DGX-et is lazán lepipálta hangzásban, csak érdemes kikapcsolni az SBX Pro Studio meg CrystalVoice féle színező marhaságokat, és a fejest is közvetlenül a dedikált fejes jack kimenetéről hajtani. Az otthoni Sony MDR-1AM2 és melós JBL E55BT is határozottan javultak. Zaj alig van, és nehezebben hajtható fejesekkel is könnyen bánik. Az általam eddig próbált játékok is tisztán szóltak.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Rendeltem egy Sound Blaster Z-t az ,,öregedő" Xonar DGXem váltására. Fogok érzékelni különbséget a Sony MDR-1AM2 fejesemmel?
-
mcs
veterán
válasz Baliga Tamás #23200 üzenetére
Esetleg az X-Fi HD? A RIAA korrektora miatt is érdekes számomra, mert lemezjátszót is rákötnék.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Egy középkategóriás fejhallgatóhoz (Sony MDR-1AM2) milyen hangkártya lenne ideális választás Asus Xonar DGX felett?
-
mcs
veterán
JVC HA-M55X
A relé nálam is kattog. Ha az első kivezetésnél állítgatom az erősítést, ugyanúgy változik a hang, de alapvetően kb harmad annyira hangosan szól, mint a hátsó kimenet. Régebben volt DG-m is, amit mielőtt eladtam, az első jackel használtam, és már akkor is gyanúsan halkabb volt. Zalman szerintem elqrta a Z9 kivezetését.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Vettem egy Asus Xonar DGX-et, ami a hátlapi csatlakozójával majd leszaggatja rólam a fejest, de a ház előlapijával borzalmasan halk még exciter módban is. Ugye ez a házam gagyi kivezetésének köszönhető?
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz RetepNyaraB #13895 üzenetére
Szerintem kb a legjobbat teszi a Dolby Headphone játékokkal.
Épp az elmúlt napokban teszteltem le én is. EAX-szal ellentétben nem eszi a procit se, és eddig nálam minden játékkal is kifogástalanul működött, amin nagyon meglepődtem. -
mcs
veterán
válasz Wiz Khalifa #13889 üzenetére
Xonar DGX. Az X-Fi Xtreme Audio átnevezett Live 24-bit/Audigy SE kibővített szoftverrel, azok pedig még az eredeti Audigy-nél is gyengébben szólnak.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz SoulReaver #13857 üzenetére
Az már valószínűleg megéri az árát. Külföldi tapasztalatok alapján jónak tűnik legalábbis.
-
mcs
veterán
válasz Kroni1 #13855 üzenetére
Jó lesz annak a DG is. Nekem még a Logitech Z523 hangján is javított, ami nem éppen audiofil kategória.
Minőségibb hangfalakhoz már érdemesebb D1-et vagy DX-et venni. A DG elsősorban fejhallgatóhoz ideális a beépített fejes erősítője miatt, de hangszóróhoz már ez is mérföldekkel jobb, mint a Realtek.
1 hónapja még Audigy 1et használtam, és ahhoz mérten is tisztább, erőteljesebb a DG hangja.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Uni Xonar telepítésekor ki lehet választani az alapértelmezett Normal módon kívül még kettő profilt, amik csökkentik a DPC-t. Amúgy én macera2-nél inkább alaplapi slot, chipset, chipset driver, vagy bios gebaszt gyanítok, ugyanis sokaknál, és nálam sincs probléma a DPC-vel. Legfeljebb akkor roppan kicsit a hang, amikor a szomszéd szobában villanyt vagy egyéb elektronikai eszközt kapcsolgatnak ki-be a zavarszűrés hiánya miatt.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
-
mcs
veterán
válasz realmadrid92 #13187 üzenetére
Köszönöm!
Elgondolkoztam azon, hogy a Sony MDR-XB600 fejesemet megajándékozom vele, bár az Audigyvel is nagyon szépen be tudom lőni a hangját KX driverrel karöltve. Még alszok rá 1-2 napot.
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Sound Blaster Audigy és Asus Xonar DG/DGX közötti különbségekről?
Kifejezetten a fejhallgató erősítés érdekelne, hogy milyen formában erősíti meg a fejes hangját egy átlagosabb hangkártyához képest. -
mcs
veterán
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata az olcsó 1000-2000 forintos usb hangkártyákkal? Átlag paraméterű fejhallgató (én esetemben Maxell Audio Wild) kihajtásához mennyire alkalmasak ezek?
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Na megkaptam az SB0230 Audigyt. Hát komolyan érezhető a változás 889A-hoz képest fejessel, PAX driverrel karöltve.
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Na én csak nem veszek live 24et vagy au se-t. Windows7 alatt nincs velük bass boost, az meg fontos nekem.
-
mcs
veterán
Lenne Xonar DG-re pénzem, csak akkor el is fogyna teljesen.
Mivel a HD 202 igazándiból belépő kategória, és eléggé messze van az audiofil színvonaltól, szerintem nem igazán szorul komolyabb kártyára. Régebben volt X-Fi Xtreme Gamerem, de azt pont a kihasználatlanság miatt adtam el. Nem éppen volt ideális hozzá a Logitech S-220 2.1 hangszóróm, mondjuk a Pioneer SE-M290 fejes, amit anyám azóta gallyra vágott, még szó-szó passzolt a képességeihez. Sebaj, havernak odaadtam gitározáshoz, másrészt az árára is nagy szükségem volt.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Sziasztok!
Érdemes-e egy alaplapi Realtek ALC889A hangkeltőt SB Live! 24-bit/Audigy SE-re váltani?
A célom fejhallgató (Sennheiser HD 202 II) erősebb meghajtása lenne. Másrészt azt nem tudom még, hogy van-e jól működő driver ezekehez a zsugákhoz Win7 alá?[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz dudika10 #6314 üzenetére
Hát egye fene, adok neki még egy esélyt.
Amúgy igen, Creative a driverírással hajlamos túl sokat tökölni, vagy éppenséggel tojik rá. Audigyhez mai napig nincs rendes Win7 driver, amivel az összes játék kifogástalanul menne lassulások nélkül, legalábbis egy Au1et pont ezért adtam el korábban. X-Fihez is csigatempóban érkezett az első hivatalos Win7 driver.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
válasz dudika10 #6312 üzenetére
Egyetlen egyszer kapott uppot, de többet már lehet, nincs is értelme adnom, mert nem nagyon keresik az X-fi-ket itt hw aprón, ahogy észrevettem.
Alapjába véve igazat adok neked, mert belátom, hogy kicsit indulatos voltam, csak nem esett valami kellemesen, hogy egy lehetséges vevőm inkább Xonart választott. Egy másik is visszamondta, mert talált olcsóbban másfajtát. Nem lepődnék meg, ha úgyszintén Xonart.[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Nem áll szándékomban bepofátlankodni, csak gyanítom, hogy néhányotok kezében meg se fordult semmilyen X-Fi.
Megértem, hogy az Asus Xonar marhajó vétel, de nekem pl az X-Fi drivereivel az égegyadta világon semmi bajom nem volt soha. Win7 alatt se kékhalál, se fagyi, se ropogós hang, se ugrándozás, se háttérzaj, és két alaplapban is hajtottam már Gamer kiadást (AMD 770 és 790X), sőt, Inteles lapban is csücsült már driverhibáktól mentesen. Másik két ismerősömnek úgyszintén.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest