- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DarthSun #16747 üzenetére
Stereon nem próbáltam, de 5.1el igen és megöli a hangzást
Bár most coaxon be sem tudnám kapcsolni a dekóder miatt. Kell még 3jack rca a teszthez. Majd pénteken minden kiderül. Az biztos, hogy játékhoz jobb az analóg jack hd-full hd filmekhez meg a coax vagy optika.
Sokat dobott az egészen ez a dts decoder. Zenére fosDe arra meg ott a stereo erősítő. Vagy csak digin fos zenére még nem tudom.
-
X-Fi Surround 5.1 Pro USB. Filmnél némelyik pont hasznos. A Surround poti remekül lebegteti a teret stereo fülesen. Van egy 5.1 fülesem de annak természetesen felejthető a hangja, inkább a 81- ben vásárolt superhifi Akai stereo. Zenére meg minden kikapcs, linear, stereo, Foobar+SoX+Wasapi....
-
dobobazsy
őstag
válasz
DarthSun #16737 üzenetére
köszi, ez elég jónak tűnik.
utolsó kérdés: melyik a legjobb creative belső (pci-e) hangkari kb 15 ezerig?
feltétel: zeneszerkesztő programokkal elbánjon, jó hangminőség (régi sztereó erősítővel használnám jack-en), és ne hallatszódjon bele a vga erőlködése játék közben.köszönöm
-
Tomacko
őstag
-
troland26
őstag
üdv
Van a gépemben egy xonar dg hangkártya . Mivel gépfejlesztés előtt állok az lenne a kérdésem , hogy van-e olyan alaplapi megoldás amivel ki tudom váltani a hangkártyát . Pl ez mennyire lenne jó megoldás ? [link]
-
Atomantiii
addikt
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?
Asus Xonar DSX-et vagy Asus Xonar DX/XD-t?
https://ipon.hu/webshop/product/asus_xonar_dsx/201964
https://ipon.hu/webshop/product/asus_xonar_dx_xd/152499Vagy hasonló árkategóriában valami mást tudtok ajánlani PCI-E-s csatolófelülettel?
-
dobobazsy
őstag
sziasztok!
tudnátok ajánlani nekem hangkártyát?
nem kell túl profi, a lényeg, hogy zeneszerkesztő programokkal megbirkózzon. az alaplapival akadozik néha a hang.
nem nagyon értek a zene készítéshez, még csak ismerkedem vele.
még nem tudom, hogy külső vagy belső hangkártyát vegyek ezért ha tudtok ajánlhattok nekem mindkettőből.
ár kb 15 a plafon, ha van ennyiért.köszönöm előre is!
-
válasz
domedee #16728 üzenetére
Hasznos a véleményed, én gyűjtöm a Creative kártyákat. Evvel is szemezek. Bár egy Xonar U7 lenne a következő hogy legyen más márka is, nemtom melyik lesz végülis. U7- et esetleg hallottál már, milyen ehhez képest ?
(#16729) Leati : az én véleményem az hogy a normálisabb dedikált kártyák digit kimenete is veri az alaplapi digit kimeneteket. Viszont sok vélemény ennek ellentmond, én azonban vakon is megmondom melyik szól.
-
Leati
csendes tag
Sziasztok !
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek!
Van 1 Gigabyte UD3-R alaplapom benne egy Asus xonar xense hangkártyám.
A kérdésem egyben a problémám az lenne hogy a hangkártyán lévő digitális kimeneten nem tudok hangot kicsikarni viszont a fejhallgató kimeneten minden gond nélkül szól. Az alaplapi digitális kimenetről használom ami egy Denon 6,1-es erősítőbe megy.Kérdésem még az lenne hogy van-e különbség ha az alaplapi digitális kimenet és a Asus hangártyán lévő digitális kimenet minősége között ha mindkettő digitális és a Denon erősítőbe megy. Tehát van-e értelme az asus kártya digitális kimenetelének. Remélem érthető voltamVálaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv Leati -
domedee
senior tag
Pár szóban megpróbálom összefoglalni, bár nagy művet ne várjatok.
A csomagoláson a cucc nevében minden szó más betűtípussal van írva. Tudom, nem ez a lényeg, meg biztos csak én nem értek a designhoz, de akkor is.
Ami feltűnt elsőre, hogy kicsi. Pedig láttam képet róla, de mégis. A lecserélt X-Fi-m sokkal nagyobb és furi elvárni jobb hangminőséget egy kisebb cucctól. Pedig tiszta, hogy lehet, sőőőt. Mondjuk, annak aki laptophoz használja, vagy sokat utazna vele, előny a méret. A mellékelt USB kábel elég hosszú, kényelmesen leér az asztal alatt levő gépig. Ami jó, mivel a front-ok csatlakozója 2 RCA, adnak hozzá egy (szemre, fogásra) elég jó jack anya-2RCA apa átalakítót.Így rögtön lehet csatlakoztatni a meglévő hangfalhoz. A külseje is eléggé jó, nem kell elrejteni.
És végre nem kék led van benne. A tetején levő csíkban van egy piros led. Kellemes, visszafogott fénye van. Este sem vakítja az embert, mint némely led a mai elektronikai cuccokban.
Na de a lényeg, a hangja...
Kellemes, nem érzem, hogy elvinné hangot direktben. Egyenletesnek tűnik. A hangfalam miatt (Thonet Hoch, túúdom
) a mély az arányaiban több, de ez a hangfal miatt van. A sztereóban a bal-jobb nagyon szépen megkülönböztethető. Mozi alatt is hozza azt, amit kell. Azt tudnám rá mondani, hogy tiszta hangteret hoz létre. 2.0/5.1 mindkettő kellemes.
Az X-Fi alatt sem volt rossz a hangzás, de utána mondhatni fizikai fájdalmat okozott az alaplapommal a zenehallgatás.
Ami nagyon látványos volt, ha lehet így mondani. (Vagy inkább "hallványos". A szó általam levédetve...
) A Nightwish-től az Imaginaerum albumról a Taikatalvi című dal. Amikor a férfi énekes "dörmög", meg a dobból jön a mély és a kis cintányérok, meg mindenféle csingilingik bejönnek...
Nem vagyok zenész, nem tudom milyen hangszerek, de tisztán körbeveszik az embert.
Összefoglalva, nem tud mibe belekötni az ember. Ok, biztos jobb egy Musiland vagy bármi, ami többször ennyibe kerül és a hangfalról még nem beszéltünk ekkor, de azt mondanám, hogy ennyit még bőven megér.
Bár az asszonyka azt mondja, hogy neki nincs különbség közte, de ez az ár (18-ért kiszállítással a hivatalos Creative webshopból) még a női ingerküszöb alá tartozik.
-
domedee
senior tag
Sziasztok!
Most jött meg és üzemeltem be az SB Omni Surround 5.1-et. Tetszik...
Eddig egy X-Fi volt (SB0790). Nem volt rossz, de aztán egyszercsak fura hangokat kezdett kiadni, majd elhallgatott. Mondhatni egy csendesebb vidékre költözött. Ekkor váltottam az alaplapira (Realtek ALC662). Hááát, mondhatni fájdalmas volt.
Aztán előnévnapi ajándéknak magamnak, rendeltem egy Omni-t. 2,5 nap alatt megjött házhoz Hollandiából és egy 8-cal olcsóbb volt (szállítással együtt), mint az átlagos magyar ár (18 vs 26). A webshop meg a Creative oldala volt. Bár ma már 59-ről felugrott az ára 69-re. De megéri nézegetni, mert már golndolkoztam a váltáson és pár hete már volt ilyen ugrás az árban náluk.
-
Yagen
csendes tag
Erre valaki?
-
peq
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy régi fusi esprimo v5515 laptop. A hangszórók tragikusak, ezeket - a sokoldalú felhasználása végett - egy TDK A12 hordozható mono szóróval helyettesítettem. A kis kütyü méretéhez képest remekül zenél, csak nem ezen a szaros laptopon.. Az alaplapi integrált realtek 268 drámaian ótvarul szólaltatja meg a pici dobozt. Kérdésem az integrált hang helyettesítésével kapcsolatos. A pár ezer forintos usb-s hangkártyák valamelyike jobb hangot produkálna? Nem zavarná semmi elektromos zaj? A kis méret arra enged következtetni, hogy a lapi integrálthoz hasonlóan a procit dolgoztatja meg a hangért, kérdés, hogy a gép többi alkatrésze mennyire fogja zavarni?
Köszi
ui.: ami miatt leginkább cserélni szeretném és roppant frusztrál, hogy egy bizonyos hangtartományban kissé recseg. Nem a szóró, asztali gépem dedikált hangkártyájáról megszólaltatva uazt a zenét semmiféle torzulást nem produkált, tehát biztos, hogy a realtekkel van gond
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
TheProb #16721 üzenetére
Az sb-t a populárisabb hangzásvilág miatt mondom. De én az csak írtam, hogy jó lehet az is.
A Xonar-t gondolom az eq-val is be tudod állítani ahogy jónak érzed ha kevés a basszus alapon.
De ha későbbiekben valami jobb fejest vennél akkor jobb lesz a Xonar meghajtás szempontjából. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DarthSun #16710 üzenetére
Ha a hangkártya jó minőségű DAC-al rendelkezik, akkor éri meg analógon kötni erőlködőre. Ha az erősítőben lévő DAC a jobb, akkor inkább valamilyen digit módon.
FID
"Sajnos az adatlapokon hangkeltőnél eléggé szeretnek játszani a dolgokkal és a legtöbbnél csak az van írva hogy a dts-t átengedi digi kimeneten. De azt, hogy jacken mit csinál semelyik nem írja oda."Analóg módhoz mégis mit kellene írni? Áteresztésről nem beszélhetünk, mivel a kártya dekódol, tehát triviális mi is kerül a kimenetre.
Azt azért érzed, hogy analógon már dekódolva van az előbbiek fényében a DTS és társai, tehát minek mögé DTS és társait tudó dekóder? -
válasz
DarthSun #16710 üzenetére
Én a jàtékra leszek kivàncsi. Mert a creative decoderes 5.1el januàrba nem volt az igazi. Holnap veszem meg a dekódert ami szintén creative. 20k az olyan decoder amin van analog 5.1 bemenet az jàtéknàl jobb lehet. Mert akkor csak àtkapcsolom a bemenetet. És îgy jacken meg digin is össze lenne kötve. Majd kiderûl bevàllik e a creative.
-
Kíváncsi lettem én is, most hallgatgatom van-e különbség. Az erőlködőmön vannak digit optikai, digit RCA és anlog 5.1 bemenetek is. DTS hangsávos filmmel > analogon jól szól, talán kicsit bágyadtabb, bár a hangerőket össze kell egyeztetni mert digiten hangosabban szól, elevenebbnek tűnik a digit de lehet hogy csak bebeszélem, az átkapcsolás után hangosabb és amiatt. Hangerő visszavétele után is jobbnak tűnik.....
-
somasz
addikt
Üdv!
Egy Thonet-Vander Kürbis hangfalra szeretnék beruházni. Mi az a minimum kártya, ami ajánlott hozzá és egy normál alaplapi hangkártyán túlmutat? Gépfejlesztés előtt állok...
Nem tudom, hogy külsőt, vagy belsőt érdemesebb-e vennem, vagy egy olyan alaplapot, amire egy jobb kártya van építve. Keretem konkrétan nincs, de nem akarok többet költeni, mint amennyi feltétlenül ajánlott ehhez a hangfalhoz. Ja és nem vagyok vájtfülű! -
Nem hagy nyugodni a téma: Miszerint filmezésnél nyerek valamit avval ha a házimozi erősítő és a hangkártya közé beteszek egy dts dekódert. (erősítő nem tud optikát) És így vajon jobb szebb hang lesz dekóderrel optikán mert így a dekóder végzi a munkát vagy jobb a hangkártya az erősítővel összekötve jacken.
Sajnos az adatlapokon hangkeltőnél eléggé szeretnek játszani a dolgokkal és a legtöbbnél csak az van írva hogy a dts-t átengedi digi kimeneten. De azt, hogy jacken mit csinál semelyik nem írja oda.
Ha érdekel valakit akkor logoutban is megírom. Mert ez érvényes az összes géphez való 5.1 szettre is amiben nincs optika vagy koax bemenet dekóderrel. -
SoulReaver
veterán
Rendben, megnyugodtam! Köszi a segítséget!
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
SoulReaver #16704 üzenetére
Ha egy minimális légmozgás van a házban, az bőven elég ennek a hangkártyának.
A pci-e 1x-es foglalat max 10W-ot tud leadni. Tehát ennél többet nem fogyaszthat. A 10W, ha mind hővé is alakulna, a hangkártya akkor is simán elvan. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
SoulReaver #16704 üzenetére
Hangkártya úgy nem melegszik.
-
SoulReaver
veterán
válasz
szivacs1987 #16703 üzenetére
Miért? Nem kell levegőznie?
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
SoulReaver #16696 üzenetére
Én a táphoz közelebbibe tenném.
-
Tim82
félisten
Sziasztok!
A Xonar DG esetében a front panel audio kimenetet is erősíti a beépített fejhallgatóerősítő? Ellentmondásos információkat olvastam erről, bár az Asus saját fórumának egyik topikjában azt írják, hogy igen.
A másik kérdésem: milyen zajszűrést lehet és érdemes alkalmazni az előlapi kimenet esetében? Ha az előlapi audio drótjára/kábelére egyszerűen ráteszek egy ferritgyűrűt, az elég lehet?
Előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP szerverek áron alul
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest