- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
ntomka
nagyúr
K701, ha valakit érdekel egy.
-
ntomka
nagyúr
HD 800-on mennyire gizda trance-et hallgatni?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #45233 üzenetére
Mondjuk ezt a citromos dolgot nem értem. Szerintem a K701 sem az.
-
ntomka
nagyúr
Az AKG-knál nem hallottam még jobbat komolyzenére, az AD900 túl erőtlen, a HD580/600 meg túl visszafogott középen (nem kevés, csak a senis "laidback").
Amit te leírtál "száraz, hideg" jelzővel, az a K601, a K701-nek viszont valóban nagyobb a tere. Egyébként a K601 nekem jobban tetszett komolyzenére. De még annál is jobb rá a K1000, de az külön műfaj. -
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #45201 üzenetére
-
ntomka
nagyúr
válasz
#71562240 #45134 üzenetére
Ez a lényeg. Írd le azt, hogy neked tetszik a P5, szereted, el fogjuk fogadni, mert az a cél, hogy mindenki megtalálja a neki illőt, de ne menj bele olyan bizonygatásba, ami nem állja meg a helyét. Felhozol három, kategóriájában méltán elismert fejhallgatót, amiről mindenki tudja, hogy minimum(!) ugyanannyit rájuk kell költeni, hogy értékelhetően szóljanak. Ez nem degradálja a fejhallgató értékét, hanem egyszerűen a kocsi sem megy benzin nélkül, kell a hajtás. Itt is ez a helyzet. A telefon olyan ezeknek a fejeseknek amiket írtál, mint a ferrarinak a 95-ös oktánszám. Megy megy, de te magad is tudod, hogy már rövid távon sincs benne köszönet. Ennek ellenére szembe széllel állítani, hogy az adott fejhallgatók rossz ár/értékűek botorság. A láncot le kell választani, ami a fejhallgató előtt van, és mérlegelni a célokat. Ha neked telefonhoz kell fejhallgató, nyilván nem a K701-et fogja javasolni itt bárki is. De ha otthon asztali rendszerről akarsz hallgatni a lehető legjobb minőségben zenét, akkor ugyanígy a P5-öt sem fogja senki.
-
ntomka
nagyúr
válasz
eric.cartman #45120 üzenetére
kammerer: Pedig azt tetted, ugyanis egy fejhallgató kivételével egyiknek sem adtad meg a tisztes lehetőséget, mégis kijelented egyértelműen, hogy xy fejhallgató jobb. Persze írtad, hogy számodra van így, de ezzel a "teszttel" inkább csak magad csaptad be.
-
ntomka
nagyúr
válasz
eric.cartman #45115 üzenetére
Ez államtitok, hogy nem lehet ide kiírni?
kammerer: Ebből nekem csak az jött le,.hogy teljesen alaptalanul hasonlítod össze a fejhallgatókat.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #45083 üzenetére
Szóval eldőlt, hogy HD 800 az irány?
Szerk.:
Szerk. 2.: Mit találtam egy online zeneboltban: Sennheiser HD 800 Klang Von Meisterhand (Stockfisch SFR 457.9801.2) (SACD-R).
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44989 üzenetére
Azért egy DT 1350 is befigyel.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Deadzone41 #44980 üzenetére
Nem, nem az.
-
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #44975 üzenetére
Pedig hasznos lenne az Új | Válasz | Privát linkek mellé egy Autoválasz link is. Rákattintanánk, és automatikusan adná a sablon választ az előre megadott szöveggel. Az első hozzászólásban szereplő fejhallgatók közül pedig random linkelne bele egyet. Valahogy így működhetne.
-
-
ntomka
nagyúr
Felraktam a HD 800-at Incubust hallgatva. Hátradőltem és simán elaludtam. Még szerencse, hogy nem fordultam oldalra.
-
ntomka
nagyúr
Szerinted nem unalmas néha naponta is leírni ezt valakinek? Szerinted poénból van benne a topic címében az ami?
Segíteni akarunk itt mind a legjobb szándékkal vezérelve, de egyrészt a kérdezőtől is elvárható némi együttműködés, másrészt aki tudja mire van szüksége és ragaszkodik is hozzá az miért is kérdez?
-
ntomka
nagyúr
Mondhatnánk azt is, hogy vedd meg azt a három közül. De az a baj azzal a hárommal, hogy egyiket sem tudjuk ajánlani. Így az ajánlásunk nem lenne őszinte.
Amikor ismerősök is jönnek, hogy ajánljak valamit, általában az ár már meghatározza. Ha 5k-t hajlandó kiadni, akkor Retro DJ-t szoktam mondani. Ha nem tetszik neki vagy ennyit sem ad ki érte, akkor "bemész a hülyeboltba és leveszed a polcról amelyik megtetszik külsőre" a válasz. De őszintén szólva jobb szeretek nem mondani ilyenkor semmit, de ugye választ várnak... Ilyenkor esetleg egy Philips felé terelem őket, azok még kulturáltak ebben a szegmensben.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Azt is tegyük hozzá, hogy a fejhallgatóknak nem csak ez az egy mérési grafikonja létezik.
Ez alapján pl. a T1 és a HD 800 mélye hasonló kéne legyen, csak mennyiségre picit eltérőnek, aztán baromira nem így van.
(#44878) krichd1: Már ott is az A900-at kedvelted nagyon. Ahhoz képest maga a magas-kánaán a K701. De valójában az egyik leglineárisabb fejhallgató a sok közül (szerintem).
-
ntomka
nagyúr
válasz
krichd1 #44872 üzenetére
Talán ezt éreztem, amit olyan 3-4 kilótól felfele produkál. Ez sok fejhallgatóban is megvan, de mindegyiknél másra terelődik a figyelem. A kiemelést a végén nem éreztem soknak egyáltalán. Engem az egészben a tér zavart.
A K701 meg egyáltalán nem olyan, mint amilyennek mondod. Le kéne szoknod az M50-ről.(#44873) fattyu: Ízlések és pofonok. Ahogy schawo mondta itt régebben, pont a valóságoshoz közelebb álló tér miatt szereti a zártakat. Nekem egyébként semmi bajom a nagyobb térrel, nyitottaknál még evidens is. De hozzáteszem: nagyzenekari művekkel biztosan jó és előnyös, de pont azzal nem hallgatam, viszont minden mással igen.
Egyébként wolfsonos telóról, meg fiio e10 és e17 volt.(#44875) hm74: A goldenears-en van egy referenciavonal is megadva, azt is vedd figyelembe.
-
ntomka
nagyúr
Tegnap összeröffentünk bigmasterg-vel és fizikkel, meghallgattunk egy-két dolgot egy kis beszélgetés mellett.
AKG K550: Nagyon jó benyomást kelt felépítésre. A párnája is tetszik. De cefetül büdös. Nagyon. Messziről érezni, pedig fizik darabja túl van a szellőztetési időszakon.
A hangja számomra megosztó. Objektíven tekintve megéri az árát, mert technikailag teljesen korrekt. Talán még többet is megérne a hangja alapján, de nem annyival, mint sokan mondják. Gyors, a mélye nagyon nyúlékony lefelé, és mennyiségben nagy skálán mozog. Ahol kevés van, ott nagyon keveset mutat, ahol sok van, ott nagyon sokat. A közepe rendben, tudja a kötelezőt, a magasaiban van némi hepe-hupa, de amúgy szép tiszta az is és egészen részletesnek hat. A tere zárthoz képest nagy és szellős.
Szubjektíven tekintve a szaga mellett pont a terét tudtam kritizálni. K701 szintű teret akar varázsolni zártban, de számomra ez már erőlködésnek hatott. Egy zárt fejhallgató ne akarjon K701 vagy HD 800 lenni térben. Nem fog menni, sosem (és még a zárt Audio-Technikák sem erőlködnek ennyire) . És sajnos a frekimeneten azért érezni. Nem technikailag, az rendben van. Csak nekem ez már nem volt természetes, nagyon nem. Akkor inkább az SRH940, de azt meg a beyeres magasemelése vitte el nálam. Nehéz dolog ez, pedig egy pillanatra meg is fordult a fejemben, hogy ejha, ez akár kellhet is nekem.A tere miatt azt mondom, hogy nem tetszett, de objektíven jó fejhallgatónak tartom és tudom ajánlani (annak akinek be van dugulva az orra
).
-
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44829 üzenetére
A lényeg, hogy mindenki jól járt.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44810 üzenetére
Az az igazság, hogy ez a fajta marketing a többiek számára sem tiltott...
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44788 üzenetére
Ez jó kérdés, én a Denonra válaszoltam.
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
Egész egyszerűnek tűnik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44751 üzenetére
Én a superluxoknál alkalmaztam mindig ilyet a magas, középmagas tartományra. Ő is erre írta, hogy szivacs nélkül elszabadultak. Az AKG-kben is erre alkalmaznak ilyeneket.
A mélytartomány finomabban regál rá. Ha nem durva az anyag, nem vastag, nem befolyásolja hallhatóan. Méréssel biztos látszana. -
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44747 üzenetére
Nem pont a közép és a magas minőségét?
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44708 üzenetére
De nem is egy áron megy a sima és az i verzió, szóval nem feltétlenül jó az összehasonlítás.
Új 225i-vel szerintem 60 alatt nem állnál meg itthon mai árfolyamon, és még lehet keveset is mondtam. Ezt meg nézd meg mennyi, aztán a fejpántot és a kábelét. Emlékezz rá milyen a gyári.
Jó vétel ez nagyon.Különbség elméletileg van, gyakorlatilag nemtom, mert nem hallottam még a régit.
-
ntomka
nagyúr
Ez nagyon jó vétel lenne, ha nem szajkózná, hogy kónusz only.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44601 üzenetére
Nem jött be?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Alan[HUN] #44570 üzenetére
Elég basshead-nek tűnik.
-
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #44558 üzenetére
Azt még el tudom képzelni, hogy a HD25-öt üti valami, azért az hangban nem egy eget rengető fejes, de hogy ilyen lazán verné a DT 1350-et, ráadásul lényegesen olcsóbban, arra kíváncsi vagyok. Nem akarsz venni egyet?
-
ntomka
nagyúr
Jut eszembe. Mikor hallgatóztam a T1-et, akkor meghallgattam Bodz Takstar fejhallgatóját a CEC-ről. Hát komolyan mondom zseniális.
Jó, hallatszik, hogy technikailag van hova fejlődnie, de eszméletlen ahogy skálázódik!
Ha picit nagyobb lenne a pántja simán ajánlott lenne a tízenezres kategóriában.
-
ntomka
nagyúr
válasz
contaxg #44425 üzenetére
Ebből indultunk ki. Az izolációval volt problémája, amire hordozható kategóriában a HD25-öt olcsóbban, drágábban DT 1350-et lehet ajánlani, mindkettő szigetel mint a fene. Ha a hangminőség is számít és tényleg képes kiadni egy SE535 árát, akkor egyértelműen az utóbbi (és még mindig jóval olcsóbban jött ki attól).
-
ntomka
nagyúr
válasz
Marcellus_ #44423 üzenetére
Bőven van.
Átrágtad magad az első hozzászóláson?
(#44422) Alan[HUN]: Semmi baj nincs az IEM-ekkel, csak a másik topicbeli hozzászólásod alapján próbáltam a figyelmed felhívni, hogy nem lehetetlen utcára jó fejhallgatót találni, főleg nem SE535 árban, ami azért nem olcsó kategória.
Egyébként a DT 1350 nagyon is jól néz ki annak ellenére, hogy bumszli.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Alan[HUN] #44418 üzenetére
Csak hogy ne mindig az én szavam álljon a fejes mellett: [link].
Annyit hozzátennék, hogy szerintem supra létére nem olyan kényelmetlen, de ezt embere válogatja ki milyennek találja.
A szigeteléséről sem írt Bodz, mert gondolom utcán nem hallgatta. Ebben majdnem eléri a Shure SE fülesek szintjét. -
ntomka
nagyúr
válasz
szakibá... #44387 üzenetére
Azt se felejtsd el, hogy a beyernél sem hülyék, nem véletlenül drágább annyival valszeg a dt 1350. Na meg az eddigi tesztek is egyértelműen az utóbbit tartják jobbnak.
-
ntomka
nagyúr
válasz
plus44 #44378 üzenetére
Látom az adatlapodról, hogy debreceni vagy. Keresd bigmasterg-t.
-
ntomka
nagyúr
válasz
plus44 #44370 üzenetére
Nem 20-30k között keresel fejest?
Amíg az új ára is ilyen elszállt, addig használtan is az lesz.
-
ntomka
nagyúr
Tegnap vendégeskedtem Bodz fórumtársnál és meghallgattam a T1-et mindenféle forrásról. Egész kellemes fejhallgató. Technikailag egy szinten van a HD 800-zal, viszont míg a seni egy olyan seni, amire a gyártó jegyei a "laidback" hangzáson kívül nem jellemzőek (az én szerencsémre
), addig a T1 le sem tagadhatná, hogy beyer. Ütős, nagyon szép, artikulált mélyek, amikből sokkal kevesebbet vártam. A közepei szokás szerint kicsit visszafogottak, a magasai szintén csúcsosodnak egy ponton. A közepek talán a mély-magas viszonya miatt tűnnek kevesebbnek. A tere nagyon szép, természetes, ebben kifejezetten jobban tetszik, mint a HD 800, aminek eléggé széthúzott, bár szokható.
A gyorsaságáról annyit nyilatkoznék, hogy szvsz nem gyorsabb mérvadóan a HD 800-hoz képest. A mélyein ütközik ez meg egyedül, az ahogy írtam, rendkívül jó minőségű. Bár a DT 1350 miatt, ami hasonló technológia, nem szokatlan. Persze technikailag lényegesen jobb kivitel a T1.
Amit még érdemes tudni róla, hogy kevésbé analitikus a senihez képest, azaz a felvételek minőségével sokkal toleránsabb. -
ntomka
nagyúr
Fizik, lenyúlták az ötleted: [link]!
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44308 üzenetére
10 perc alatt fent van egy modern disztrib.
-
ntomka
nagyúr
válasz
bigmasterg #44299 üzenetére
-
ntomka
nagyúr
A francba. Vettem egy HD800-at...
-
ntomka
nagyúr
-
ntomka
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44243 üzenetére
Változtatsz rajta?
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest