- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #27274 üzenetére
A mérések szerint tökéletesen egyezik a hangkeltésért felelős része a Clip+-nak és a Fuze v1-nek.
A Fuze+-on valami balul sült el úgy néz ki. Gyengébbnek szokták mondani a hangját a Clip+-nál... de akkor már van 1 ellenvélemény is. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #27226 üzenetére
Nem is tudom, mit lehetne rajtuk még fejleszteni, amivel drasztikus javulást lehetne elérni. Olyanok, mint az autók. Ugyanazt pofozgatják, finomítgatják 100 éve.
Csak furcsa azért, hogy a DT48S-től hallottam már sokkal rosszabb fejest és az nem egy 75 éves dizájn volt.
Mondjuk a DT48 sosem volt olcsó... Most is 95eFt körül van egy új.#27216: Ez mi? Milyen hangok jönnek belőle? Erről még a történelemkönyvben sem találtam infot.
-
slfln
senior tag
válasz
contaxg #27182 üzenetére
Én végigolvastam tisztességgel, mert érdekelt.
Az utolsó bekezdéstől könnyesre röhögtem magam:
"Lastly, an enormous thanks to my enthusiastic readers, for without you the world would be filled with Beats by Dre, and I'd be doing unboxing videos for peanuts on YouTube. I love this hobby, and I'm privileged to serve you."
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Köszi mindenkinek.
Írok pár sort még róla, legyen róla emlék, hogy ilyen is volt.
(Keresőhöz: Eugen Beyer DT48S)
A fejes feltehetően valamikor 68' és '75 között készülhetett, ez volt az S sorozat 'silver erája' a többi fekete házú volt. A 'S' típust nagyon régóta nem árulják tudomásom szerint. Az eredeti DT48-at 1937-ben készítette el Eugen Beyer. Kereskedelmi forgalomba 1950-ben került, (egyes források szerint '51) mint első sztereó fejhallgató. A nagy eltelt időkülönbség a háborúnak köszönhető.
Mint korábban említettem rögtön stúdió minőségűre sikerült.
Az 50'-es években Eugen elkészítette a DT48 NAGRA-t, ami legendásra sikerült és aukciókon, ha felbukkan aranyáron mérik természetesen. A világ legjobb fejhallgatói közé sorolják.
A NAGRA régebben, de manapság is etalon a highendben. A svájci cég igen magas precizitású, kvalitású audio eszközöket készít.Mellékágként megemlítem, hogy a Sennheiser első fejhallgatója a szintén legendás HD414 csupán 68'-ban került piacra. Ez volt az első nyitott, sztereó fejhallgató. Érdekesség, hogy annak a felfedezése, hogy a nyitott fejesek jobban szólnak csupán
véletlen volt. Fritz egyik beosztottja a laborban unalmában azzal szórakozott, hogy kilyuggatta egy zárt fejes hátulját, megnézni mi történik a hanggal...
Furcsa, hogy az AKG is ugyanezt állítja a K-50-el kacsolatban... ez '59-es.A DT48-on nincs műanyag, nem használtak ragasztót. Mindent csavarok, pántok, precíz illesztések tartanak össze. Szétszedni így igen nagy kaland, és nem is ajánlják, mert tapasztalatlan kéz csak rombolni tud benne. Érdekessége, hogy a diafragma és a mágnes külön van egymástól - többek között ezért nem érdemes szétszedni.
A membrán alumíniumból van. A ferrit mágnes igen erős benne, már elég messziről taszítja egymást a két ház.
A hangja, mint írtam a szigetelésen, a fültől való távolságon és a kialakult kamrán múlik a hangszóró előtt. Minden apró változtatás nagy hatással van a hangra.Az 'E' párnájával sokat javult a kényelem, így már egy órát is tudom bármilyen probléma nélkül viselni. A szorítóerő hatalmas, és ez esszenciális a szigetelés miatt.
A pára a nagy hőmérséklet-különbség miatt fém részeken azonnal lecsapódik így pár percenként le kell venni megtörölgetni.A hangjától nagyon féltem az AKG K160 után, hogy ez is borzalmasan tompa, életlen, nazális, visszhangos és sávkorlátolt lesz, mint egy laptophangszóró.
Az új párnával meglepetésemre teljesen jól szól... sőt.Az utolsó hangok szinusszal vizsgálódás után úgy tűnik 40-45Hz körül hagyják el a membránt alul. 80Hz körül pedig van egy durva ugrás. A mélyei nem mozgatnak túl sok levegőt, de képesek nyomást előállítani tökéletes szigetelés mellett. A basszus jól kontrollált és egész jó textúrákat kap, amíg hallani belőle valamit.
A középtartomány egyértelműen az erőssége. Az ének és a vokál nagyon agresszív és rendkívül tiszta, mindig kiemelkedik a háttérből, bármilyen zenét hallgatok.
A közép tetején, magas alján 6kHz körül van egy igen durva süllyesztés a frekimenetben. Ez a magasak tisztaságán és a transzparencián igen sokat ront. Nem tudom a párna miatt alakul e ez így, de eq-val segítve 6kHz-en rajta 5-6dB-elt a probléma megoldódik és minden kitisztul. Felül is jól kiterjesztett.
Teljesen vad eq toszogtatásra is különösebb torzítás nélkül reagál. A forrás hamarabb kezdett el zavarba jönni mindig.
A tere kicsi, mind a mélysége, szélessége is, de pl. a Gradomnál nagyobb.
Az iemekhez hasonló szigetelése miatt a külvilágot alig hallani benne.
Az összkép így igen tetszetős számomra. A PortaPronál szerintem nagyságrendekkel tisztább és jobb technikailag én személy szerint az Alessandro MS1 köré helyezném a hangját objektívan nézve... -
slfln
senior tag
Így néz ki a kb. 40 éves DT48S pár óra suvickolás és az új E párna után.
Utólag is köszi szakibának a tippet a párnához, -ég és föld a különbség- fi:zi'knek meg a beszerzését. Így már tényleg teljesen versenyképes a hangja is, minden a szigetelésen múlik és a párna által létrehozott zárt kamra méretén és alakján.Megdöbbentő, hogy az 50'-es évek óta 'csak' ennyi a fejlődés a hangtechnikában...
-
slfln
senior tag
Az, de ez már szerintem a 'környezetszennyezésbe' hajló kategória.
A Lurdyban 2 hete mondjuk láttam egy csajon, úgy pörgött-forgott utána mindenki, mint a flexkorong.
Gondolom arra is büszke volt, ami benne szólt.Nekem is van egy ilyen kolléganőm, annak meg mindegy, csak pillangó legyen rajta. Minden nap van rajta valami, ami lepkés. Pár hónapja poénból megmutattam neki ezek közül a pillangósat... 10 perc múlva segítenem kellett megrendelni.
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #27044 üzenetére
Egy "kicsit" mondjuk túllőttem azzal, amit mondtam, mert éppenséggel a mérések azt mutatják, hogy a Thunderpants érdekes módon sokkal jobb a méréseken, mint az eredeti T50RP.
Ennek ellenére még mindig drága és mivel DIY, nem is egy túl precíz munka és akár nagy szórás lehet egyes példányok között.Ez a szöveg meg tényleg hülyeség szerintem is, csak jobban összezavarja az embereket.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #27011 üzenetére
Mishka a videó felénél válaszol a #27001-ben feltett kérdésemre!
-
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #26866 üzenetére
A Presenter nagy damping faktora miatt szól ennyire keményen, szigorúan, megfogottan. Ezért is mondhatta rá schawo, hogy CEC karakter, mert a jó erősítők ilyenek (0 közeli kimeneti imp.)
A fejes nem tudja taknyolni a mélyeket, és nem színezi szét a hangot alacsony impedanciás fejesekkel sem.
Pedig ilyen az igazság.Ezért jó az az erősítő.
-
slfln
senior tag
válasz
Complete #26848 üzenetére
Vinni kell magaddal értelmes forrást és megkérni szépen az eladó nénit/bácsit, hogy húzza ki neked a házimozi erősítő fejeskimenetéről (-amin épp valami okádék Beyonce koncert megy-) 654 felé osztott aljzatból a fal mögül a fejest, ami tetszik. Majd kapcsolja ki az elkerített hifiszobában a sok szart ami bömböl és már lehet is nyugodtan tesztelgetni csendben, békességben. Erre azonban sok helyen nem adnak lehetőséget. Kevésbé forgalmas időpontokban, azonban szokott sikerülni. A Westend MM-ben és a Duna Plaza Saturnban szoktak segítőkész eladók lenni, akik ezt megengedik.
Forgalmazóknál szintén lehet nyugodtan hallgatózni.
Ismert forrás, felvételek nélkül nincs értelme ilyen helyeken a próbálgatásoknak.bigmasterg: Inkább valami okból szándékosan kárt tesznek benne és lelopnak róluk mindent, amit csak lehet. Láttam már olyan, hogy műanyag kötözőszalaggal volt rögzítve a párna, mert már több szettet lecsórtak előtte.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #26695 üzenetére
Nem véletlenül hívják a 880-at kis T1-nek.
-
slfln
senior tag
válasz
szakibá... #26674 üzenetére
Az SHP-5400-al kapcsolatban írta, hogy eladta utána a Sennt. A további hozzászólásai nem valami meggyőzőek számomra. Szerintem a HD650 igen nehezen elképzelhető, hogy rosszabb objektívan tőle.
Ami lehetett:
- Nagyon gyenge forrás - erősítés nélkül próbálta, feltehetően alaplapi hangkártya volt, amiről hajtotta.
- Ennyire nem jött be neki a Senn színezése.Az 5400 (ár)kategóriájában nagyon jó és ajánlott is, de közel sem a világ teteje.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #26655 üzenetére
Ilyen fényviszonyok mellett ez simán lehet lp is... de legfőképp akármi is. Legegyszerűbb lenne megkérdezni inkább, milyen színű.
Nálam az ilyen laposan elsimuló 6dB-es mid bass emelés 1kHz-hez képest abszolút nem a "nagyon sok a mélye" kategória. A nagyon sok mondjuk az AH-D1100. Bár kinek mi a sok...
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #26651 üzenetére
További remegtetéshez, itt egy DF is, bár ilyened már van.
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #26424 üzenetére
Gain: 5 (14db)
Maximum Output: 20V P-P typ."...You can "up" the voltage swing by increasing the volume but only to a certain point. Whatever amp is driving the headphones can only provide so much voltage, and it is limited by the power supply rails. Also, depending on the particular amp, you may get poorer performance if you are "pushing" the limits of the power supply rails. It really depends."
-
slfln
senior tag
válasz
ntomka #26374 üzenetére
Bizonygatni? Semmit.
Annyit mondtam, hogy az SR225 és 225i között gyakorlatilag kozmetikai különbségek vannak csupán.
A lányok és a vokál pedig a 4kHz-nél lévő emelés miatt érződhetnek sziszegősnek egyes felvételeken.baluka26: Engem az se érdekel, ha a Holdon gyártják, csak akkor írják rá azt. Tulajdonképpen USA-ban készül, mert ott szerelik össze és ellenőrzik, szóval ebben semmilyen habiszti nincs, ha így vesszük.
Korábban pedig csak arra próbáltam rávilágítani, hogy mennyire hasonlóak. -
slfln
senior tag
A 225i-hez is ugyanez van.
Nem csináltak azzal semmit. A kábel lett vastagabb meg a hátsó légkamra lett más alakú, de ez túlnyomóan csak esztétikai, meg rezgéscsökkentő szerepet tölthet be. Frekimenetben nem történt változás.
Ennyi a sima meg az i-k között a különbség.
Bónusz különleges ábra : O : link
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
Deadzone41 #26325 üzenetére
Kiválasztottad az árgép által listázott legdrágább fejhallgatót és megállapítottad, hogy az jobb, mint a 3eFt-os?
Ez komoly munka volt. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #26260 üzenetére
Akinek a 668B-ben soknak találja a magasat, annak a midfi Beyerek is fájni fognak. Mennyiség nagyon hasonló 10kHz-nél (ami mennyiségileg bántó sokaknak), de igen a Beyernél az 5kHz le van rántva és onnan hirtelen húz fel 10kHz-hez. A 880-nál még élesebben megy fel, ettől néha a cinek meg is tudnak csúszni. Én ehhez a Beyer féle fémes, magas kiemeléshez igen hamar hozzá tudtam szokni és ha felveszek bármi mást, amiben nincs, akkor egyből hatalmas hiányérzetem van. Keresem, hogy hol vannak a plusz ciripeléseim, amihez szokva vagyok. Ráadásul túl világos is lehet egyeseknek, nekem meg már túl sötét minden ezután.
Engem a 668B ~6kHz körül kezdődő cizellálása (több mint 10dB ugrás a görbében 200Hz-en belül) mellesleg nagyságrendekkel jobban zavart. Ott konkrétan szakad/csúszik a hang... de kinek mi tetszik.A HD650 meg egy magas butított DT880 másolat.
-
slfln
senior tag
válasz
köteles #26234 üzenetére
A Superluxokat meg tudod hallgatni fi:zi'knél. A Senneket meg Budaörsön az Audiopartnernél az Építők u. 2-4 alatt, ha ezek tetszenek. (Media Marktokban még nem láttam ezeket.) A HD380-at nem ajánlanám "abszolút zenehallgatáshoz", az egy monitorozós fejes. A HD215, meg inkább DJ füles, de nem annyira durrog alul, mint ez a kategóriában jellemző.
Már volt sokszor szó róla, hogy miért nem jó az alaplapi hang fejeshez. Kellene még nézned még egy elfogadható hangkártyát is. -
slfln
senior tag
Jobban átgondolva azt hiszem sejtem mire gondolsz.
Egy naturális hangú fejhallgatórendszert viszont sokkal könnyebb úgy összehozni, hogy már maga a forrás és az erősítő is a 'valóságot' tükrözi minden körülmény között (azaz, ha jó a whisky). Így kevésbé vágod ki magad alatt a fát és könnyebb megtalálni azt a fejeset, ami ebben a környezetben természetes számodra és nem kell a forrás/erősítő problémáit is balanszolnod amennyiben az színezne.
Azaz 'létezhet' természetes hangú fejhallgató, de nem minden körülmény között fog természetesen szólni.A hangfalnál és a fejesnél akkor sem ugyanazt jelenti a "természetes" színezés, mert a fejesenél 'muszáj' színezni az akusztika miatt, a hangfalnál meg nem (erre kevernek). Mint végeredmény ugyanaz, de máshogy érsz oda, ezért jelent mást.
-
slfln
senior tag
válasz
AMDFan #26176 üzenetére
Ez a baj, hogy 'találunk ki', nem pedig a meglévőket használjuk.
A száraz azt jelenti, hogy gyenge a reverberáció, azaz a normálishoz képest kevesebb, vagy gyenge az utánzengése a hangoknak. Ellentéte a 'wet', de ehhez nem tudom mi állna magyarban közel... 'nedveset' nem mondunk. Talán a 'túl lágy', v. 'nyúlós'.
Egy DAC lehet 'gyors' és 'lassú' is egy láncban... és igazából maga a DAC is tűnhet lassúnak, amennyiben hibákkal terhel, maszatol és a hangokat rosszul időzíti. Ez mondjuk max. igen szar DAC-okra lehet jellemző.
(Ha elcseszem a buffert a DIY DAC-omon akkor kb. tizedére belassul a lejátszási sebesség... na olyankor tényleg lassú)
-
slfln
senior tag
Lehet egy fejhallgató is természetes hangú, de ahogy mondtam/mondják ez nagyrészt szubjektív is.
Főleg úgy erős ez a jelző, hogy nem is ismerjük a felvett anyagot (az énekes életbeli hangját / azoknak a hangszereknek a hangját / a terem akusztikáját / mikrofonozást / keverést stb.) Az esetek igen nagy százalékában, így azt sem tudhatjuk, milyennek kellene lennie. Csak azt hisszük, hogy az... amíg nem hallunk egy számunkra "természetesebb" láncot mondjuk. -
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
Azt írtam le, amit az 'audio szótár' hív naturálisnak, nem amit én kitaláltam, hogy az.
Egy bőgő, basszgitár testét, rezgéseit nem érzed az életben? Vagy egy lábdob durranása mit érne impact nélkül? Kopogás?
Ha nem érzed, az nem "természetes"/"naturális", max. neutrális, színezetlen. -
slfln
senior tag
válasz
AMDFan #26165 üzenetére
Jó lenne rendbe rakni ezt a naturális, neutrális dolgot mert pl. a naturális szónak túl sok, vagy inkább semmilyen értelme nincs, amikor egy fejhallgatóról beszélünk, pláne nem egy erősítőről.
Sokan úgy irkáljátok ezt a szót mindenre, hogy nem is tudjátok mit jelent.Bővebben: Egy jó hangfal teljesen színezetlen, és a jó gyártók a teljesen egyenes frekimenetre törekednek - ezt hívják neutrálisnak. Amikor hangfalat hallgatsz a hang találkozik a falakkal, a bútorral stb. és a hallójáratodba az info már "színezetten" ha úgy tetszik torzultan jut. Ez a közjáték, ami ilyenkor történik a hangban (és az, hogy ezt egész testből hallod) ez teszi naturálissá a hangot.
Ha ezt az egyenes frekimenetet fejhallgatóban hallanád, valószínűleg azt mondanád, hogy borzalmas. Ezért színezik a hangot úgy a gyártók, hogy jobban hasonlítson ahhoz az állapothoz, mint amit a reflekciók után a hangfalból hallasz.
Minimális mélykiemelés azért kell/ vagy azért hangzik jól, mert a bőröd és a füled egyszerre hallja a mély hangokat / a nyomatékot így a mély hangokat egyszerre tudod hallani és érezni is és ez kell a teljes élvezethez. ---> Mivel a fejes membránja kicsi, és nem tud elég levegőt mozgatni, amikor mély jegyeket kellene játszania, ezért kell valamennyit alul piszkálni, rajtuk, mert a 0 igen kevés lenne a legtöbb ember számára, gyakorlatilag csak hallanád a hangot de nem érzékelnéd a testét, volumenét...
A magas... az meg még hosszabb téma...Ezért "naturálisabb" a színezés, mint a teljesen lapos frekimenet a fejhallgatókban.
Egy fejhallgatóra viszont azért nincs sok értelme azt mondani, hogy naturális, mert mindenki hallása, hallójárata más és más színezést hall naturálisnak.
Egy erősítőnél pedig főleg semmi értelme a naturális jelzőnek. Az akkor jó, ha neutrális és nem színez semerre, bármilyen terhelés mellett.
Szóval más a naturális jelentése a hangfalnál és más a fejesnél/fülesnél... de szerintem ezt a szót egyszerűen fejesre fölösleges használni, mert kb. annyi infoval ér fel róla, mintha azt mondanád, hogy 'szép'.
Ez a legszubjektívebb jelző. -
slfln
senior tag
válasz
szakibá... #26161 üzenetére
-
slfln
senior tag
Ajjaj, ez a DT48S egyre jobban tetszik, főleg mióta el kezdtem piszkálni a párnát. Úgy néz ki nem az az ideális állás, ha benne van a fémrész szinte a hallójáratodban, hanem az, ha egy kicsit eltartaná a párna. Mivel ezekkel a szar lapos párnákkal az akusztika abszolút nem tud képbe jönni így sokkal nazálisabb a hangja közelről. A membrán előtt kialakuló 'kamra' változtatására szinte abnormális keretek között variálódik a hangja. Így már értem miért nincs semmi jelentősége a méréseknek.
Addig hajtogattam, amíg rájöttem, hogy ha kb. fél centire lehetne a fülemtől és a kamrát közel kör alakúra nyomtam össze felülről (na ezt az állapotot hatalmas szorítóerő miatt bűvészet volt fenntartanom) akkor k*urva jól szól.
szakibá jelentkezz, melyik párna a legjobb?Van egy pár féle ...
-
slfln
senior tag
válasz
AMDFan #26135 üzenetére
Az erősítés mértékét kérésre megváltoztatja akkorára, amekkorára akarod.
Bodz: Inkább mondjuk ezzel próbálkozz, bár biztos van jobb is tecsőn, de hirtelen ezt találtam.
Kiválóan érezni ki hol foglalja el a helyét a színpadon. -
slfln
senior tag
válasz
Shufny #26104 üzenetére
Egyelőre annyit tudnék mondani, hogy 20 percnél még tovább nem bírtam magamon tartani. Olyan szorítóerő van, mint egy satuban. Pihenőszüneteket kell tartani. Tudom, mondta szakibá, hogy nagyon érzékeny a helyezésre... valóban. A K160-nál a helyes pont megtalálása játszi könnyedségű volt.
A hangja? Az szimplán semmihez nem hasonlítható, amit manapság kapni lehet.
A K160-hoz éppenséggel közel áll hangban, de attól sokkal jobb. A beszéd és az ének érthetősége nagyon jó mert ott a hangsúly. Nem mondanám részletesebbnek mondjuk a DBA-hoz képest egyáltalán, de az Alessandro szintjét röhögve hozza felbontásban... de a legjobb esetben ez akkor is egy 40 éves fejhallgató... Azért lehetett volna honnan tanulni. (1937 óta gyártják, annak aki nem tudja.)
Alul... hát ott van baj. Azt csak hallani lehet, érezni nem. Nagyon nyersen közvetít mindent.
Szerintem a tere nagyobb mint a GradonakEz azért ciki. A sokat emlegetett vágást felül én nem tapasztaltam még... de majd lehet fogom.
Ahogy hallgatom kezd átállni az agyam egyre jobban rá. Nagyon könnyű az átszokás.
A legnagyobb probléma a kábele. Valami 5Ft-os megalázó kábelt kapott, -gondolom ilyet találtak... és egy 10Ft-os jacket, ami már kicsit rozsdás is.
Így nem is találom jogosnak bármit is írni róla, amíg ez nincs megoldva. Valószínűleg egy HD650 kábelt kap, dudika ezt javasolta.Tényleg, majd írok is neki.
Bodz: 20k. Már muzeális értékként is többet ér. Hangilag semmi probléma. Nincs csatornabalansz baj, nincsenek torzítások... műszakilag rendben van. Kívülről kicsit leharcolt, de a párna rajta új és van egy pót is hozzá.
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25996 üzenetére
Átrakom... ha már tényleg NAGY, akkor a Staxra és a másikat az Ultrasonera.
baker_: Az enyém pedig benne volt.
-
slfln
senior tag
-
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25987 üzenetére
Dobok még egy piros zsetont a Shurera. A Gradora gondoltam én is. Sony az nem lehet, az kínai a Hifimannal meg az AT-vel együtt.
Kossra egy fehér zseton még, blöff alapon.baker_: Az én fejemen a DT235 circumauralként funkcionál. Nagy fejem van.
-
-
slfln
senior tag
válasz
schawo #25962 üzenetére
Szerintem nem az impedanciára gondol, hanem a terhelhetőségre (mW).
Uhhh.. ez nagyon zavaros... mivan?
windowsból állítani az impedanciát? o_O
Nem lehet, hogy inkább az van, hogy megkérdezi a hangkártya szoftvere, hogy milyen fejest raktál rá és az alapján lövi be az erősítés szorzóját?
-
slfln
senior tag
schawo! Kéne nekem egy válasz... (PM)
-
slfln
senior tag
-------------------------------------------------------------
I Írtam én is egy bejegyzést a Presenterről I
------------------------------------------------------------- -
slfln
senior tag
Hallom is és birtokolom is. Nemhiába nem ajánlom.
Túl agresszív, már nekem is túl világos, abszolút nincs tere, iszonyatosan kényelmetlen ISO szabvány fejjel is és bonyodalmas sokaknak beszerezni. -
slfln
senior tag
De még mindig nem hallottad a 880-at, még hínárosnak mondható forrásról sem.
Nem össze kell hozni... olyan jót kell mellé találni, aminek nem mutatja ki a gyengéit egyből.A 880 játékra egyszerűen overkill és megalázó
.
Amúgy nem tudom miért nem ajánlotok már egy CAL!-t és csókolom....
baluka26:
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #25781 üzenetére
"The foremost feature of the Headzone® Home HT system is its patented head tracking function that reacts to the listener's head movements and automatically adapts the space impression on a real-time basis. That's why the voices of actors the viewer sees on the screen are also in front when the viewer turns his head to the side."
-
slfln
senior tag
Ezt mondod úgy, hogy még nem is hallottad csak a MediaMarktban az állványról.
Szerintem meg a 880 jobb tutira, de még nem hallottam az AD900-at.
A DT880 van annyira neutrális, hogy rossz irányba elvigye egy nem hozzá való erősítő, vagy forrás. Most meg fogsz lepődni: nincsenek mindenhonnan karcos magasai.
A 880-nak meg biztos gyengébb és pontatlanabb a tere. Ezért van ilyen verziója is. -
slfln
senior tag
schawo! Észrevetted, hogy megjelent a cikked a főoldalon?
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #25727 üzenetére
HF-en is pattogtak rajta régen természetesen. Ez egy érdekesebb hozzászólás. Megint előjön ez a varázsos "de-stress" dolog... De megnézném, mit csinálnak ilyenkor a membránnal. Lehet a vaterás is ilyesmit mókol az AKG-kal, mert úgy látszik a karakter tőle tényleg nem változik.
Biztos kályhaezüstöt fújnak rá...
Látom azóta sem írt vissza bigmastergnak... -
slfln
senior tag
Headfonia link lemaradt.
-
slfln
senior tag
Grado érdekesség, amit beígértem:
Membrán rendelés Kínából (UF/106/92)
Ugyanez a membrán az SR325-ben
Ugyanez a membrán az iGradoban.
Az iGradoban ugyanaz a membrán, mint az SR60-ban. Ezt a Grado maga is hajlandó volt megerősíteni... de csak ennyit.
Ez az én Alessandrom hátulja.
Ugyanígy néz ki hátulról az SR60 membránja is.
Az MS1-ről azt mondják, hogy SR125 membrán van benne, de szerintem meg az egész ugyanaz, mint az SR80 - legalábbis képekről, a membrán meg ...A felvetés ebben a headfonia cikkben indult. Érdekes módon félbeszakadt/elhalt bármilyen korrigálás, magyarázat nélkül.
Ezek még nem jelentenek semmit, csak érdekesek. Mindenki azt gondol, amit akar.
-
slfln
senior tag
válasz
Shufny #25662 üzenetére
iGradoban is természetesen ugyanaz a membrán van. Csak igen, azt Kínában is gyártják full.
Akusztikailag nagyon hasonló az SR60-hoz.Szupra lévén nem mindegy, hogy milyen közel van a füledhez, milyen a szivacs minősége, van e a szivacsban lyuk középen és az milyen alakot formáz.
Ha közelebb kerül több lesz a mély stb. de ezeket tudjátok úgyis...
Ezzel és a membrán mögötti kamra méretének, alakjának változtatásával, a rács perforációjával - nem mindegy, hol van a fedés - lsd. Kramer mod (!), valamint a felhasznált anyagok rezgésével (nem tudom jobban megfogalmazni) variálnak.
Rengeteget ökörködtem az SR80-al és sok mindenre jöttem rá. Érdemes még ragasztószalaggal is játszani a rácson és takargatni a lyukakat kívül és belül is... de ha nem hiszed, hogy sokat változik, kezdd azzal, hogy odateszed a lyukak elé a két kezed.
Tadammm a lepel lehullt.
-
slfln
senior tag
válasz
baluka26 #25660 üzenetére
Prestige széria minden membránja Made in China.
baluka26: Majd megkeresem neked a linket, ami egy konténert követett Kínából Bruklinba' Grado membránokkal. Meg van egy cikk valahol, ahol lerántják a leplet a Prestige sorozatról. Mindegyikben tökéletesen ugyanaz a membrán van. Valamit még mókolnak vele persze, de legtöbbet a légkamra méretezésével és a szivacs alakjával és az anyagokkal játszanak - kevesebb rezonancia stb.
Próbálj ki egy Gradot különböző szivacsokkal, meg fogsz lepődni.
-
slfln
senior tag
Én a 'hőálló ezüst' kezelést még mindig nem értem a K701-en. Inkább azt fejtsétek már meg, hogy az mi lehet.
-
slfln
senior tag
válasz
XFreedy #25611 üzenetére
Ezen is vannak fura mélyedések, de festék az nincs. Ráadásul boltból van újonnan elvileg.
#134-et is érdemes megnézni. -
slfln
senior tag
Ezt szinte lehetetlen megmondani. A különböző kimeneti impre egyes fejesek mint kiderült igen furcsán bírnak reagálni. Elvileg a 0 közeli érték lenne az optimális alacsony impedanciás fejhallgatókhoz. Aztán könnyen lehet, hogy neked a Creekem 200ohmos kimenetijéről mondjuk az AT-k jobban tetszenének valamiért - persze itt már a körülmények is teljesen másak szóval nem a kimenetin fog eldőlni az egész. Asszem' az ipodok vannak 5-7 körül, de teljesen lényegtelen, ez ugyanúgy nem mond még semmit a hangról.
Bedugod, aztán vagy öröm lesz, vagy keserűség. Legjobban rajtad áll a dolog, vagyis az ízléseden.#25547: Nem biztos, hogy jól tudnék reagálni erre, mert nem tudom a második bekezdés első mondatában kell e a 'nem' szó és az utolsó mondat végén kérdőjel van e vagy pont (?) a smiley összezavar.
-
slfln
senior tag
Én csak kérdezek és kételkedek. Nem, nem hihetetlen... vagyis részben. Csak azt furcsállom, hogy ekkora különbség van 2 opamp között egy kapcsolásban, és hogy ez tök normális dolog.
Két erősítő között nagy különbség van, ezt jelen pillanatban is tapasztalom.
Más a kapcsolás, más az elv, más opamp és más kimeneti impedancia stb. - de ehhez kell egy olyan fejes is, ami megmutatja.
Én még nem cseréltem semmiben opampot, mert nem volt kedvem foglalkozni ilyenekkel és úgy gondoltam, hogy egy drágább erősítőben már szántak annyi figyelmet a mérnökök a tervezésre, hogy a kapcsolás minden alkatrészét annak az opampnak a kiszolgálására hangolták.
Én se rakok 40mm-es betonacélt egy válaszfalba, pedig jobban állna tőle a fal és nem raknak Trabantba se Ferrari motort, mert ugyan egyenesben marha jól menne, de gyorsan instabillá válna, a kasztni rezonálna, szétszakadna és kanyar előtt meg kevés lenne a fék hozzá.
Mielőtt valaki széjjelszedné az analógiát, vagy elkezdene gyomorból induló felhördülést produkálni, már ülök is a ló másik oldalára ----> Hozzám is közelebb áll az objektív megközelítés, ugyanakkor tudom, hogy ez ugyanolyan rossz, mint a szubjektív oldal. A kettőt viszont nehéz ötvözni és egyensúlyozni közöttük.
Ha egy kártya úgy van megépítve, hogy gyakorlatilag mindent szabad benne és ekkora változásokat okoz, az ahogy Shufny is írta, nem túl 'bizalomgerjesztő' dolog.Egy opampról nem gondoltam és nem is gondolnám, hogy ilyen szélsőséges változásokat kellene hoznia, vagy ha hoz, annak mindneképpen jobbnak kellene lennie.
A szerelésre visszatérve: könnyen hajtható fejhallgatóimmal erősítők között nem érzek sok különbséget. Gyakorlatilag elenyésző. A DT880 például más tészta teljesen, azzal nagy különbségek vannak az erősítők között is.Ha pl. a Gradommal vakteszten az erősítőim megkülönböztetése lenne a feladat. A teszt pedig úgy zajlana, hogy minden meghallgatás után el kellene telnie 5 percnek (ez a szerelés) és ezalatt csavarokat kellene ki be csavargatnom miközben mondjuk felolvasok egy könyvből ezután kizárt, hogy megmondjam melyik erősítőt hallom éppen. A 4. után meg már valószínűleg azt mondanám legjobbnak, amelyiket utolsónak hallottam.
Nem is próbálom ki, mert tudom, hogy nem menne.Ezután furcsának érzem azt, hogy csupán egy opamp cserétől aztak*rva, sokkal jobb lett / jajj, de rossz lett, kibírhatatlan élményekkel gazdagodjak.
Persze megnyugtatásképpen ez a gondolatom ugyancsak semmis, hiszen nem áll mögötte tapasztalat.
Én megnézném a méréseket kíváncsiságból, hogy a "jobb" opamp, valójában mit jelent. Nem e valami fantasztikus torzítást, vagy bicsaklást, nagy zavart a frekimenetben, amitől éppenséggel tök máshogy szólnak a fejesek és mindneki ezt hallotta <--- véletlenül lehet "jobb" is egyes környezetben!Nem ugyanazt a placebot szedi. Ugyanazt a torzítást hallja
.
-
slfln
senior tag
Tényleg? Te már cseréltél bármiben is opampot? Egyszerre hallottad már két ugyanazt az erősítőt A-B-zve különböző opampokkal? Mert ha hangkártyában cseréltél és kikapcs - szerelés - bekapcs hallgatás volt, akkor az kb. felér egy semmis véleménnyel.
Miért kellene egy cserétől jobbnak lennie kötelezően? Miért gondolod, hogy ugyanabban a kapcsolásban egy másik opampnak jobbnak kellene lennie anélkül, hogy bármi mást megváltoztatnál? A gyártó biztos ki*aszából egy 10$-os opampra tervezett, de csak egy 1$-ost rakott bele véletlenül és ránézésre meg tudod mondani, hogy mi kell bele? -
slfln
senior tag
válasz
bigmasterg #25426 üzenetére
Hmm.. nem is sok Tibi csokit kér érte
.
-
slfln
senior tag
válasz
p_adam #25318 üzenetére
Az új Edition vonalon a 600ohmos DT770-nek több változata van. Az újabbik ugyanolyan döngő borzalom, mint a 80ohmos Pro változat. A két változatot természetesen nem tudod megkülönböztetni a külseje alapján.
Nem beszélve arról, hogy ezt nem is olyan könnyű dolog hajtani. A 250-esbe meg több az amúgy is sok magas...
A Prok műanyagból vannak - több a rezgés, és nagyobb a szorítóerejük.
A nálad lévő darab meg megint más. 600ohmos Pro-t nem is tudom mióta nem gyártanak.
A 32ohmos meg hasonlít nagyon a 600ohmosra és sokkal egyszerűbb hajtani.(FWIR!)#25325: Nem, mert az csak nagy vonalakban hasonlít a ma kaphatókra. Ezek (ami nálad is van) állítólag jobbak voltak. Kevésbé agresszívak, mint a mostaniak.
-
slfln
senior tag
Az még nem jelent semmit.
A Grado is 32ohm 98db SPL 1mW-on, a DT770-em 32ohm, 96db - mégis teljesen máshogy szólnak erősítőről... de vannak - voltak olyan fejesek is, amik persze meglepő módon szinte semmit nem profitálnak.
Szóval az is lehet, hogy tátva marad a szád, de az is, hogy örülhetsz, hogy nem kell ilyet soha venned.
Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest