- One mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
bajnokpityu #46012 üzenetére
Hát, most mit mondjak...
-
válasz
cintula187 #45995 üzenetére
Ez a legostobább weboldal, ami Magyarországon audiótermékekről szól. Ennek azt se hidd el, ha kérdez.
-
válasz
cintula187 #45988 üzenetére
Ez annyira olcsó, hogy ennyiért egyszerűen nem szólhat jól.
-
-
válasz
schawo #45708 üzenetére
A HD700 tesztből:
"A 150 Ohm névleges impedanciájú rendszer 8 Hz-től szólal meg, 44 kHz-es felső értékkel, ami már önmagában sokat sejtet"
"A HD 700 pszichikailag zenébe ringatja hallgatóját."A Solo tesztből:
"Egy szó a hangminőségről Wow! Röviden ennyi. Kevésbé röviden: ez aztán fülbemászóan szól.""Részletezve: nagyjából a Beats by Dre Studio hangzását kapjuk, csak kisebb karosszériába ültetve" A Studio valójában olyan messze van a Solótól, mint ide Mekka, de barátunk tényleg süket, mint az ágyú.
"Magasai érezhetően lágyítva, kissé selyemszerűen jönnek elő, ami olyan szempontból jó, hogy egy másfél-két órás utazásnál sem válik fárasztóvá" Pont így szól. Fátyolosan, iszonyat torzítással, viszont rettentő fárasztó.
"a tiszta hangok mellett jó dinamikát is kapunk, köszönhetően a zárt kialakításnak." Köszönjük Emese, hogy ennyire tisztában vagy a dinamika fogalmával.
"minduntalan képes meggyőzni minket [...] puhatolózó hangjával" Most akkor jöhetne egy magyaróra is.
"Valójában talán túlságosan is eltűnnek zenehallgatásnál a nemkívánatos neszek, már közepes hangerő mellett is. Emiatt külön felhívja figyelmünket mellékelt brosúrájában a gyártó, hogy vezetés közben, az utcán sétálva lehetőség szerint fokozott figyelemmel hallgassuk a Solo-t." Akkor most még egy magyaróra kellene. -
válasz
DemonDani #45707 üzenetére
A Solo az általános hangminőség (transzparencia, dinamika, torzítás) szempontjából a Seni HD201-re hasonlít legjobban, de összességében gyengébb annál az idétlen mélyközép kiemelés miatt. Mivel a Retro DJ-t a HD201 elé szokták helyezni olyanok, akik hallották már, így valószínű, hogy az is jobb, mint a Solo.
Itt lehet róla ömlengést is olvasni, ha valakinek az hiányzik: [link]. És ilyen abszolút süketeknek adnak oda HD700-t tesztelni: [link]
Nekem, sajnos, csak az öklendezés jut róla eszembe.
-
válasz
baluka26 #45701 üzenetére
A Beyerre a 6-7kHz körüli emelés, de legalábbis süllyesztés hiánya jellemző, ami oly erősen meghatározza a karakterüket. Ettől érces és (szerintem) mesterségesen túl részletes a hangjuk (ez az amitől én a plafonon vagyok), ehhez képest a DT1350 ott egy hatalmas árokkal fogad, ami nagyon jó előjel (lásd kedvenc füleseim: SRH840, W5000).
Ami még tetszik, hogy a szétválasztó árok, ami a mélyközpet leválasztja a középről kicsit mélyebben van, mint a 840-nél.
De max ennyit a frekimenetről, úgyis a fül után dől el minden.
(#45705) bajnokpityu
Off: tényleg nem értem,mi tetszett akkor a régi hifi láncomban. Pont rá gondoltam a túlhúzásnál,mint másfél éve elkövetett baki. A lágyságon kívül minden más adott volt. Az meg alakítható
És nekem nem a láncod, hanem a sugárzók tetszettek.
-
válasz
bajnokpityu #45703 üzenetére
Így van, számomra ez a leggyakoribb problémája a láncoknak. Hajlandó vagyok szinte bármennyi részletességet beáldozni a lágyság érdekében.
(#45701) baluka26
Nekem is meglepő, de ez a frekimenet alapjaiban különbözik a T1-től.
-
-
Bruhahaha, a fejhallgatók linearitásán vitatkoztok. Az összes füles pont annyira lineáris, mint az ökörhugyozás
Ezt a néhánytíz bejegyzést el kéne tenni emlékbe -
Mit szívtatok? Nagyon durva.
-
válasz
bajnokpityu #45081 üzenetére
Nagymemóriás kernelt használsz?
-
válasz
blackmajesty #44962 üzenetére
Így hát igyekeztem egy olyan fejest keresni utcára, ami nagyjából azt tudja nyújtani, amit a 440
Tudok egyet, Shure 440. -
Szerintem jelentősen lehet változtatni a hangképen a minőségromlás nélkül.
Nagy mértékben nem, kis mértékben is csak nagyon kevés eq-val. A döntő többség nagyon komoly mértékben képes elrontani a hangot.A karakterisztikát egy helyes mérésből minimum ki lehet venni.
Nincs olyan, hogy "helyes mérés". Egy adott rendszeren, azonos eszközökkel négy különböző mérés négy teljesen különböző eredményt ad. Még mindig lásd: Tyll-féle mérések. -
A HD668B-vel nem az a baj, hogy sok a magas, hanem az, hogy milyen a magas minősége. Ha a gyengébb magasakat visszaveszed, akkor kevésbé fogod hallani a füles hibáját.
Nagyon sok füles létezik hasonlóan sok magassal, mint a Slux, de azoknál a magas hangminősége sokkal jobb, és ezek a fülesek sokak kedvencei.
-
A fejhallgató frekimenete az élvezhetőség szempontjából (szerintem) a legkevésbé fontos jellemző. Azt (majdnem random) variálva nem a másik füleshez hasonló hangzást, hanem az eredeti fülesed rosszabb hangú változatát kapod vissza.
Főleg, ha gondolkodás nélkül, tehát a csúszkákat pozitív irányba tekerve próbálkozik valaki. Továbbá javaslom, hogy az ilyen random kiválasztott eq-kat felejtsd el. Még a paraméteres eq-k között is ég és föld a hangminőségbeli különbség, az ész nélkül tervezett, muszáj-valamit-berakni-a-lejátszóprogramba minőségű sávos eq-k meg egyenesen borzalmasak.
További probléma, hogy egy adott fülestípusnak nincs egy, egzakt, általánosan igaz frekimenete. A frekimenet különbözik a felhelyezés függvényében (lásd Tyll féle mérések), különbözik a jobb és bal oldal között (lásd ugyanott), még ennél is nagyobb mértékben különbözik két füles között, valamint különbözik a halott frekimenet attól függően, hogy ki hallgatja, fizikai (fül külső és belső alakja) és érzelmi (mihez szokott, vagy mit vár) alapon egyaránt. Mivel ez egy nagyon sok ismeretlenes egyenlet, belátható, hogy a csúszka húzogatása nem egy másik típushoz teszi hasonlóvá a fülest, hanem csak generálunk vele egy random frekigörbét. Ha valakinek rutinos füle van, akkor az képes belőni egy füles frekimenetét, és azt az egy adott darab fülest kiegyenlíteni megfelelő eq-val, de akkor is csak bizonyos frekihatárok között. Viszont ehhez nem a frekimenet méréseket kell nézegetni...
-
válasz
#71562240 #44814 üzenetére
Természetessé vált ezen eljárás, de helytelenül.
Az, hogy a Wiki nem megbízható információforrás, nem azt jelenti, hogy téves az ott fellelhető információ, hanem azt, hogy nem 100%-os a bizonyosság. Ettől azonban még általában, nagyrészt, jellemzően (a kívánt rész aláhúzandó) helyes. Viszont fontos megegyezni, hogy gyakorlatban sehol sem 100%-os az információ, bármilyen helyről is származik a forrás, nem tekinthető teljesen megbízhatónak, még ha maga a CERN publikálja is (mint az közismert...). A különbség elsősorban annyi, hogy a Wiki kicsit kevésbé megbízható.
-
válasz
bigmasterg #44788 üzenetére
Ááá
, nem D5000, hanem W5000
Köszi
-
válasz
baluka26 #44721 üzenetére
A D5000 lehet hogy tetszene. Az AT sorozatból szerintem csak az ér fel technikailag (transzparenciában) a HD650 szintjére. Emellett nagyon jó a tere, ami szintén meglepő az AT-k között. Valóban kicsit kevesebb a mély némely másik fülesnél, direkt vékonynak viszont nem hívnám, mert nagyon mélyre lemegy, és jól támaszt alulról. Szóval szerintem egy érdekes, és jól hallgatható füles. Ha egyszer rám tör újra a fejlesztőkór, biztos ilyet veszek
-
válasz
eric.cartman #44636 üzenetére
Da.
-
válasz
eric.cartman #44580 üzenetére
Ne is mondd, van nekem is egy, sajnos döglött.
-
válasz
bajnokpityu #44004 üzenetére
Ja. Pl. az 550-nek is jó a közepe, és biztos van még jópár.
-
Mármint hogy he?
"Ajánlottabb"? Dave általEgyébként az AD900 tényleg elég jó füles, tízszer körberöhögi az AD700-at, ami szerintem viszont egyáltalán nem jó ár-érték arányú, elég gyengus füles hangminőségileg. És nekem is jobban tetszik a HD600-nál (mármint az AD900). De nem azért, mert hatalmas hangminőségbeli különbség lenne a két füles között, hanem mert az AD900 hangkaraktere jön be, ellentétben a HD600-zal, ami egy épp olyan mértékben "ajánlott" füles.
-
válasz
bajnokpityu #43882 üzenetére
dubstepet nem lehet jól keverni. Alapkoncepció, hogy úgy keverik, hogy mélynyomókon, meg egyéb roncson szóljon jól. Na már most, hogyan versenyezzen egy ilyennel egy K1000. Szerencsére sehogy nem akar.
-
válasz
bajnokpityu #43879 üzenetére
hallgattok
Mármint hogy ki? Épp jeleztem, hogy nem tudnak rávenni, hogy DS-t hallgassak.De ez nem csak dubstep specifikus. Múltkor öcsém rávett, hogy hallgassak bele egy Katy Perry számba (hint: 3-4 óra alatt készült a nem létező koncepciótól számítva a feldaloláson át a teljes keverés befejezéséig), és majdnem falnak mentem, olyan szar volt. Hallgathatod azt bármin, abból nem lesz zene. Viszont azokon a fosokon, amire szánták, ugyanúgy szól, mint a legjobb keverések, szóval senkit sem zavar.
-
válasz
bajnokpityu #43876 üzenetére
A K1000-es lánc jóságára gondolsz? Szerintem dubstepre is akár jó lehetne. De csak akkor, ha a dubstepet nem úgy csinálnák (a zeneszerzés kifejezést most erősen hanyagolom), hogy az a leghitványabb rendszereken szóljon jól, ne pedig a K1000-en.
-
válasz
bigmasterg #43867 üzenetére
dubstep-re nem feltétlenül mondanám a k1000-et jobbnak
Mondjuk ez így ebben a formában igaz lehet. Habár nincs az az isten, hogy én akár fél percnyi dubstepet is hallgassak. -
válasz
bigmasterg #43861 üzenetére
Csak én a 440-ről és a w1000x-ről írtam, te meg ha jól látom a 440-ről és a 840-ről.
Azt nem is neked válaszoltama világ legjobb fejhallgatója
A nap poénja
(#43863) hm74
A 668-nál jóval kevesebb. -
válasz
chrisnagy13 #43852 üzenetére
Nálam egyszerre volt a kettő napokig, és szerintem egyértelműen több a mély a 440-ben.
Viszont máshol / máshogyan emel a kettő.
Ez is igaz. A 440 inkább 100-120 Hz körül emel, a 840 50-70 Hz körül. -
De érdemes lenne mindet meghallgatnod valahogy, egyébként lutri lesz.
Mindenesetre bármelyiket is választod (550 840 940), az első időszakban tökéletesen, korlátok nélkül elégedett leszel vele, annyival jobbak a 668-nál. Ha meg később hosszabb távon mégis úgy érzed, hogy nem a te stílusod, lecseréled.
-
válasz
fattyu #43829 üzenetére
A 701 régebben nem volt ilyen drága. 65-70 volt az ára két-három éve is, a 130 egy vicc. Minden fülest lehet úgy akciózni, hogy előtte azt írom rá, hogy egymilló.
(#43822) hm74
Na a Presenter pont nem barátja.(#43829) fattyu
Szerintem meg a HD650 nagyon jó füles.(#43833) bajnokpityu
Az is vicc. A 650 sem ér annyit, amennyit kérnek érte. 70-80 volt pár éve, annyit ér, és egy fityinggel sem többet. De ez igaz a K701-re is. Csak mondjuk azt annyiért is adják -
Sikítok. Nem feltétlenül kifinomultabb a 840, mint a 700, inkább csak más jellegű hangot ad. Hallgasd meg, és az alapján dönts, hogy neked melyik tetszik. Itt találsz olyat, aki a 700-ra és olyat is, aki a 840-re esküszik (pl. én)
K701
És a K701-hez tuti kelleni fog egy jobb erősítő is. -
válasz
bigmasterg #43795 üzenetére
Használtan létezik
-
válasz
kretenallat #43677 üzenetére
Ha senki nem futott volna neki, akkor csak simán rossz maradt volna
-
válasz
kretenallat #43672 üzenetére
A membránt nem elégetni nagyon nehéz. Majdnem misson impossible.
(#43673) dudika10 Az szép
Aktív témák
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest