Hirdetés

Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz killerjohn #26010 üzenetére

Elég sok mindennel tudnak pedig trükközni, hogy meglegyen a térérzet. Az AD700-asodnál szerintem a frekvenciamenet furcsasága is összefüggésben van vele. Ha hallgatod, akkor a mélyeket háttérbe helyezi, a közepet az előtérbe. Egyrészt körben is elég széles a fejed körül, másrészt mélységben (távolságban) is eléggé hátranyúlik. Ez az egyik, ami jellemző rá, a másik, hogy elég szellős a hangképe, tehát viszonylag nagy távolság van a hangszerek között térben. Nem tudom mit tud egy 5.1-es fejes, de sztereóban ez igencsak nagy térnek számít (de e legkevésbé sem távolinak). Teljesen furcsa számomra, hogy nem érzed. Próbáld ki csak teszt jelleggel valami akusztikus zenével, amiben több különféle hangszer van, különösen gitár. Ha ott sem hallod a különbséget, akkor nem tudom mivel lehet a probléma. Abszolút működik a dolog alaplapiról is, tehát nem a hangkártya miatt van (próbáltam).

Emlékszem az első találkozásra az AD700-al. Abszolút fejbe vágott, hogy ennek mekkora tere és mennyire szellős hangzása van. Utána felvettem a 668B-t, és úgy tűnt, hogy valami abszolút zártat hallgatok nulla térrel. Pedig előtte semmi bajom nem volt a Supy terével.

Aktív témák