- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #93701 üzenetére
Viszont Icemathez szerintem ne csak egy pakkot vegyél, mert zabálja a teflont. Nem csak ezt a fajtát.
-
Zaied
addikt
válasz
superecneB #93701 üzenetére
Jobb.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #93699 üzenetére
A szokásosat.
Vagy Hyperglide MX-2, ha találsz valahol. Viszont ha így teszel, akkor dobj már egy privit pls, mert tovább növelném a meglévő készleteket. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #92753 üzenetére
DA V2 Mini: Ha bejön a fogása, annyiért best buy. A sima DA V2 már nem valami vonzó.
A Zowie és Vaxee (Zowie-ból kivált mérnökök) egereket úgy építik, mint a tankokat, és elég tartós darabok.
Én is szerettem az MS 3.0-t, egy japán Omrononos/Corepades/paracordos SteelSeries Edition van is a polcon, ahogy az MX5xx formát is alapvetően kényelmesnek tartom (japán Omronos/Corepades MX500 raktáron), de számtalan motyó kipróbálása után eszembe nem jutna ezeket mainelni. Honnan tudod, hogy nem fogod sokkal jobban szeretni az újat, ha ki sem próbálod? FPS-ben csak hátrány a magasabb tömeg, szimpla fizika miatt, és a 100+ gramm már nem az a kategória, amit a kezed bizonytalanságának stabilizálására használsz.
Nem nagyon vannak olyanok, akik kipróbálnak egy lényegesen könnyebb cuccot, aztán visszatérnének a féltéglához. A legutóbbi efféle történet pont most esett meg. De te tudod, nem erőltetem, mindenesetre csak magadtól tagadod meg a fejlődés lehetőségét, ha tizenéves berögzülésekhez tartod magad. Szerintem egyenesági következmény lenne a Zowie/Vaxee váltás.
Esetleg még a vezetékes ROG Gladius III, ha nem tudsz forrasztani és aggódsz a tartósság miatt, mert dedikált szervízfuratok és hot swap kapcsolófoglalatok vannak be, viszont a szoftvere trágya. A driveren kívül ezek nagyon vonzó tulajdonságok, de sajnos nem lesznek piaci sztenderdek, mert tudtommal az ASUS levédette... Ettől eltekintve inkább Zowie/Vaxee tho. A görgőiket vannak, akik nem szeretik, szerintem nem a világ vége (kicsit olyan MX500 feel), de a harmadgenes Zowie-knál (C-széria) már javítottak rajta picit az elődökhöz képest.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #92745 üzenetére
105 gramm szerintem vicc, főleg FPS-hez. Nem erőltették meg magukat a Logitech-nél a srácok, kb. beleraktak egy HERO szenzort egy MX5xx házba, és annyi.
Ha nem akarsz lukacsokat, első körben ezeket nézném meg:
Zowie EC2-C
Vaxee Zygen NP-01
Vaxee Outset AXEsetleg SteelSeries Prime, ASUS ROG Gladius III vagy Corsair Sabre Pro, de az iCUE telepítése nélkül. Mindenesetre Zowie/Vaxee előnyben, ráadásul ezekhez nincs is szoftver, mindent PnP tudsz állítani az egéren.
Amúgy érdemes 400-ról 1600-ra emelni a cpi-t, mert kevesebb lesz a szenzorlag. A sensit átszámolni nem egy nagy művészet. -
superecneB
őstag
válasz
superecneB #92742 üzenetére
...a lényeg lemaradt:
Synthwave
Ha nem ezeket "erőltetném" mit javasolnál?
Az (új) MX518-al mi a gond miért elavult? -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #92740 üzenetére
G MX518: Amazon.
Amúgy biztos, hogy ezeket akarod erőltetni? Egyrészt nem igazán ideálisak 18 cm/clawhoz, másrészt nagyon elavult konstrukciók.
DA-ból igazából DA V2 Minit és DA V3 Prót érdemes venni.
-
0karmacoma0
senior tag
válasz
superecneB #66344 üzenetére
Hogy mire számíts a Deathaddertől:
Razer egeret nem egy életre vesz az ember sajnos. Azaz egy életre vesz, de nem ugyan azt a példányt.Nekem volt egy régebbi kiadás, az hibás görgővel jött, majd küldtek cserébe egy használtat, háta beszopom alapon, végül küldtek egy bontatlant ugyancsak szar(de azért működőképes) görgővel. Azt használtam is jó két évig majd gari lejárta után elkezdett duplaklikkelni. Első csalódottságomban vettem egy Imperatort, aminek ugyan csak fos volt a görgője, ami szét is ment végleg gari lejárta után. Hiába szedtem szét, megjavítani nem nagyon lehetett gányolás nélkül, szóval az is ment a kukába. A régi DA-m azt én barmoltam szét, mert szétszedés után eltéptem véletlenül a fehér kábelt, és pótlás után nem volt már olyan mint régen.
Tavaly vettem egy DA Chromat, ami 1 év 1 hónapot bírt duplaklikk nélkül, de gariból visszaküldték, hogy nincs ennek semmi baja, ami sajnos bizonyos körülmények között igaz is tud lenni, mert van akinek Synapse install/uninstall, firmware frissítés, szűzlányok teliholdkor való feláldozása, stb. után újra rendesen működik egy darabig. Ráadásul ha nem használom 1-2 napig akkor tényleg bír duplaklikk nélkül pár napot, szóval nehéz legariztatni, ha futárszolgálatra van kényszerítve az ember. Valószínűleg egy hozzáértő ember, és egy új mikrokapcsoló lesz a megoldás.
Lényeg a lényeg, hogy lényegében nincs olyan DA ami nem kezd el duplaklikkelni, de sajnos nincs is másik olyan egér ami kényelmesnek tűnik, ha az embernek kezére áll egy DA. Én se hobbiból szívatom magam ezekkel az egerekkel(Razertől még egy sálat se vennék amúgy), csak egyszerűen ennek olyanok a méretei és a fogása, hogy természetesnek hat, és soha nem fáj a csuklóm hosszabb használat után. Hiába nézegetem, próbálom megszokni a többi egeret, mind alacsonyabb és/vagy más jellegű fogása van, és idővel mindig visszatérek ehhez a foshoz.
-
ribizly
veterán
válasz
superecneB #66344 üzenetére
Olyan nagyon nem rossz választás szerintem.
De érdemes lenne kitöltened az összefoglaló hogyan kérdezzek részét, hátha találni számodra jobb egeret.Ali-s link:
[link] -
válasz
superecneB #66340 üzenetére
Itt az Alis link.
-
Vanir
veterán
válasz
Takasta12 volt, lehet, hogy mar nincs neki. Alin a Razer Tech Store eladotol keress, eredeti csomagolas nelkul ugy 25 USD korul van emlekeim szerint.
-
ribizly
veterán
válasz
Csupán nem a megfelelő keyword-re kerestél:
[link]
De sajnos ahogy nézem az ebay-es eladó (Takasta12) kifogyott.
Anno volt aliexpress-es link is, de azt meg most én nem találom... -
válasz
superecneB #26242 üzenetére
Akkor ehhez gyári doboz sincs?
-
válasz
superecneB #26242 üzenetére
Takasta még mindig nem fake.
(#26244) superecneB
Pontosan.
-
MASSlag
tag
válasz
superecneB #19312 üzenetére
+1 az MS Comfort 6000-nek
Jó stabil, én használtam ilyet, főképpen irodába való, jó nagy tepsi egér.
Egy negatívum, hogy a főgombok elég hangosan kattognak, amúgy teljesen rendben van, csak játékra erős kompromisszumokkal való.
Azt hiszem csak 1 év gari van rá, de a legtöbb jóval tovább bírja. -
CoDWaW07
őstag
válasz
superecneB #19294 üzenetére
És kb. mennyitől kezdődnek olyanok amiket ajánlanál?
Genius Maurus szerinted milyen? -
bluobluo75
őstag
válasz
superecneB #19284 üzenetére
oké és ez az MX518 itthon hol, és mennyiért van?
-
zedok
őstag
válasz
superecneB #19258 üzenetére
Huhú! Szabad kérdezni, hogy kinek?
Mert szeretnék egyet és már nem találok sehol.
-
tixem
addikt
válasz
superecneB #19245 üzenetére
Ikari opticalt itthon lehet még kapni valahol, vagy ne is járjon a fejemben. Vagy használtan olyan ami még garis?
-
Fauno
tag
válasz
superecneB #19245 üzenetére
köszönöm, akkor szerintem marad a G400, a másik kettőt nem nagyon láttam most az általam ismert üzletek árlistáján.
-
McClane
aktív tag
válasz
superecneB #19212 üzenetére
Azt észre se vettem
-
MarioAna
senior tag
válasz
superecneB #12162 üzenetére
Értem. Közben rájöttem, hogy a 3.0-nak gumírozott az oldala ahol fogom, ergo nem izzadna rajta a kezem?
OFF: Ha érdekel valakit, az 1.1a-m eladó lehet, cserélném 3.0-ra (ráfizetéssel persze)[link] -
MarioAna
senior tag
válasz
superecneB #12145 üzenetére
Értem, megpróbálok beszerezni egyet.
Az 1.1-nek és a 3.0-ának megegyeznek a talpai? Csak mert már rendeltem hozzá teflon talpakat (az 1.1-hez), és ha esetleg elvinnék akkor az jó lesz-e a 3.0-ra? -
cellpeti
nagyúr
válasz
superecneB #12145 üzenetére
pontosan, kitűnő egér(legalábbis számomra)
-
Steve(AMD)
tag
válasz
superecneB #12073 üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #12062 üzenetére
3/11-en. Lefelé nincs gond.
1-2 pixel adott esetben egy headshot vagy PS-ban maszkolás, kiválasztás elvétése.
640-be, 800-ba játszom - CS-sek, Quake-esek 90 %-a is. Másba se szoktak nagyon 1024 vagy 1366 / 1400 felé menni.
A 11/11 az OMG - ettől még használhatja úgy. -
rvs
aktív tag
válasz
superecneB #12028 üzenetére
Értem. Akkor nem elég, hogy kevés anyagot fröccssajtolnak bele, még ez is. Azért danks je.
-
Egon
nagyúr
válasz
superecneB #11922 üzenetére
Nyilván csak mi szimuláljuk az input lagot egyébként nem is létezik
Hol írtam én ilyet?
Az hogy nem veszed észre a 10ms és a 8ms között a különbséget, egy dolog, de elég egyértelmű, hogy mérhető különbség van a kettő között.
LOL. Ha mondjuk csak pár nanosecundumos input lagja lenne a beviteli eszközöknek, az is mérhető lenne, viszont észrevenni senki sem venné észre. A lényeg, hogy az emberi érzékek mire képesek. Tudod: mozi, 24 képkocka per másodperc; a többség azt is folyamatosnak látja (pedig nagyon nem az).
Próbáld ki, az egered mintavételezését vedd magasabbra 125Hz-ről mondjuk 500hz-ra és pöccintsd meg az egeret, meglepődnék, ha nem vennéd észre a különbséget.
Nem hiszem hogy pár ms-os különbséget észrevennék. Szerintem az emberek többségénél ez (is) placebo-hatásként működik: "feljebb vettem, mintha-talán-esetleg egy hangyányit tényleg jobb lenne". Persze lehetnek überszuperérzékeny emberek, akiknek feltűnik akár 5-6 ms különbség is, ezt nem vitatom. De a többség nem ilyen. Már aki egyáltalán hozzápiszkál ezekhez a beállításokhoz. A többség nem, ebben egészen biztos vagyok.
A komoly játék alatt, a versenyszerű játékot értem - legalábbis én biztosan
Aha. Szerinted a játékosok, azaz aki egeret használ, játékra is (a pasziánsz is játék...), hány százaléka (vagy inkább ezreléke...) játszik versenyszerűen? Úgy gondolom, igen kicsi az a halmaz.
Amúgy te a CRT-n vagy az OLED prototípuson nyomuló gémer vagy (ha már a hozzászólásom érdemi részeire nem sikerült reagálnod)?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #11880 üzenetére
A kényelem teljesen szubjektív, nem?
A DB könnyebb is (fürgébb), jobb a borítása, jobbak a talpai és a görgője, a drivere meg sokkal jobb. Meg kis ereklye.
De azt veszi, amelyiket akarja. Átfogalmazom; azt vegye, amelyik neki kényelmesebb és jobban passzol a játékstílusához - ártól függetlenül. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #11874 üzenetére
Ezt ennyire kategórikusan nem jelenteném ki.
Attól függ, hogy hogyan fogja.
Egy DB 3G röhögve megér 6k-t, ha hibátlan, zsírpatent állapotban van (pláne, ha még doboz, meg miegymás is van hozzá).gYaLo: F34R nagyvonalakban körülírta.
Azzal a különbséggel, hogy A4Tech árban a használt ajánlottak a best buy.
-
válasz
superecneB #11747 üzenetére
Gondolni gondoltam, de a festék 2k-ba lett volna, a lakk szintén 2-3 k (persze normális minőséget számolok mindenből), akkor rámegy a 4-5k-s egérre még laza 4-5k szintén, és azt már senki sem veszi meg. Így meg rá van dobva a fólia, ami miatt nem kopik a külseje, addig jó, és nekem tetszik, ha pedig megunja az új tulaj, leszedi és lefesti. Szerintem ez így korrekt. Esetleg az megoldható hogy "rendelésre" feketére fóliázom az egészet, és még vállalok küldött egeret is (főleg MS).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #11784 üzenetére
"Hát lehet meglepő, de ezzel én is tisztában vagyok... "
Gondoltam, hogy tudod. Legalábbis reméltem.
Nem látom, hogy mitől olyan baromi jó, mert eddig sem volt több 3 percnél az emelt polling rate beállítása (és az accel teljes nullázása).
Cserébe +5-10k az egérért, úgy, hogy ráadásul a szenzora is vérzik? De legalább van benne kivehető súly (ami nélkül IS nehéz), 16 millió színben cirádázik a gombok körül és égősorral kiírja a hátára, hogy "n00b PWN3D", meg LCD-kijelzőn nézed az alján a Petrocelli-t.
Szerintem elég rossz biznisz - és nem szeretem amikor a gyártók hülyének néznek - vagy azt hiszik, hogy karácsonyfadíszt akarok venni tizenezrekért."Anno a 8ms helyet 1ms-t is baromságnak tartották, mégis mint látod ma igen csak elfogadott sőt elvárt dolog lett"
Nem tartották azt baromságnak, csak nem használták annyian, mint ma. Ne csak magyar viszonylatokat nézz.
1000 Hz fölösleges terhelés az USB-sínre, sok egér nem is képes stabilan tartani. Egyedül akkor jó, amikor specifikus szenzor perfect control-jának drasztikus javulása 1000 Hz-en következik be (pl. MS 1.1 / 3.0).
Az 500 és 1000 Hz közötti 1 ms válaszidő-differencia pedig elhanyagolható. A lényegi különbség 125 és 500 között van.
De ez sem változtat azon, hogy a playerek 80+ %-ának tökmindegy, hogy 125 v. 1000 Hz, mert a különbséget nem érzi és ugyanolyan láma marad - ezt remélem te is belátod.Driverek: Dettó. Egyedül Razer-ekhez szoktam driver-t rakni, mert oda célszerű. Logitech-hez, MS-hoz soha nem tettem fel, mert csak többet ártott, mint használt. Sokan voltak (/vannak) ezzel így. De nem tudom, hogy hogy jöttek a driverek a csilli-villi-lézervackok "fejlődéséhez".
Nyitott vagyok, csak mindig csalódnom kell, erről pedig nem én tehetek. Régen sokkal minőségibb és tartósabb dolgokat gyártottak. Persze a tervezett elhasználódás akkor is jelen volt, csak nem ilyen pofátlanul, mint manapság. A szenzorok pedig jobbak voltak gyakorlati használatot illetően.
Az, hogy manapság miket használnak a pro-k, már szintén nem annyira mérvadó (nem minden game esetén szerencsére), mint 4-5 évvel ezelőtt; egyre jobban elqrvul a marketing, és szegény player-nek nyilván azt KELL használni, amit a szponzor a kezébe nyom.Az, hogy a lézer felé folynak a "fejlesztések", szerintem nagyban köszönhető a felvásárlóközönség inkompetenciájának. Ha nem fogynának azok a kacatok, valószínűleg a gyártók sem erőltetnék annyira.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #11775 üzenetére
1000 Hz ---> Ezt egy MS 1.1 is tudja. Egy darab *.reg file, ami sok éve elérhető. Nem kell hozzá technikai zseninek lenni, hogy használjuk. Komolyabb versenyeken pedig engedik. A user-ek 80-85+ %-ának pedig tökmindegy, hogy hány Hz, mert nem fogja észrevenni a különbséget - perfect control gyengeségek vagy wireless lag nem tűnnek fel neki, nemhogy ez.
500 Hz amúgy is bőven elég, kevésbé terheli az USB sínt, a 2, ill. 1 ms között eltérés pedig elhanyagolható. Nem beszélve arról, hogy a magasabb frissítéssel a régebbi lapoknak lehetnek problémái.
Ez is egy olyan dolog, hogy nagyobb szám a dobozon, így nem csak a Vérpistikék ugranak rá, hanem a Vérbélusok is.Xai -->Avago ADNS-A9500. Ennek is ugyanúgy megvan a pozitív gyorsulása, mint az S-nek. Az ára pedig nevetséges. Azt fizeted meg benne, hogy új, tele van ExactUseless™ technológiákkal meg van egy LCD-kijelző az alján (csak, hogy több pénzt legombolhassanak rólad - mert más haszna nincs). Két jobb egeret veszek ennyiért (használtból meg vagy négyet).
Ipari területre optimális esetben speciális céleszközöket gyártanak, nem Xai-kkal meg G500-okkal fognak pepecselni. A gaming és iroda meg nem ipari terület (más kérdés, hogy nem kell ahhoz sem lézer, hogy pixelpontossággal célozzak). Ahogy grafikus munkára is mindig 100x jobb lesz egy Wacom tablet, mint akármilyen egér.
3.0: Eléggé úgy tűnik.
---------------------------------
hoffman_: Igen, az újracsomagolással is lehet, csak mi van, ha a konkurencia is "fejleszt"? Vagy "szakértő" cikkírók cikket írnak? Vérpistike nem túl okos, de lehet, hogy így már meggondolja, mit vegyen (aztán persze ugyanúgy egy kacatot fog vásárolni, de az már más kérdés
).
Tartósság: 5-8 év nem elég (adott esetben akár több is)? Mióta használod a DB-det? 6 éve? És jó még? Én nemrég adtam el egy 9 éves MS 1.1-et. Logitech 1000 dpi-re turbózott G1-et még mindig szállít Ázsiába. Akkor miről beszélünk?
Méret: ??? Szvsz. a szenzornak nem sok köze van a fröccsöntött műanyag burkolathoz.
Ár: Nem vetted még észre, hogy ezek az új vackok csillagászati áron vannak? Miközben a cédulán lévő összeg harmadát, negyedét érik (jó esetben).QuadHD vs. DB: Miért is? Erre csak a 2048x1536 vs. 400 dpi = 13 cm (Win-csúszka 6/11, accel off) -ot tudom mondani.
---------------------------------
zoltanz: Ha neked kényelmes, netezni, irodára biztos elég.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #11773 üzenetére
Mert nem igazi fejlesztés folyik (tekintve, hogy nincs igazán hova), hanem népbutítás (sok esetben pedig gyakorlati visszalépés).
-
szimcsi
senior tag
válasz
superecneB #11753 üzenetére
Köszi, most egy boltban találtam legalábbis állítólag tudnak hozni (mert több bolt listáján is szerepel, de ha rákérdezek, akkor a válasz, hogy már nem tudják beszerezni). De ha mégse akkor G400 lesz.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
AW Chameleon és Blue. Oh yes.
-
szimcsi
senior tag
válasz
Mi panasz?
-
válasz
superecneB #11743 üzenetére
Mindenképpen fóliázni akartam.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #11743 üzenetére
Szerintem egy szép kék (mint a Zowie 1.1) festés + lakk + kék LED + SS Steel Grip + hyperglide lenne az ultimate.
Aztán 3k-ért eladni nekem.
-
Prison85
senior tag
válasz
superecneB #11700 üzenetére
Idehaza csak egy helyen láttam forgalomban, de ott a szürke színűt árusítják, feltéve ha az illusztráció megfelel a valóságnak. PcGear
Valahol nem lehet rendelni fekete színben?
WolfheartGR: megszűnt a Lycosa-nál
Most szép lassan lecserélem minden kígyós dolgomat
-
Prison85
senior tag
válasz
superecneB #11700 üzenetére
Azt hiszem meg is próbálok egyet. Ha bejön, akkor hamarosan lesz egy eladó Razerem.
Sajnálom viszont, hogy a Microsoftnál nincsenek egérpadok. -
válasz
superecneB #11405 üzenetére
A padtól is függ. Míg szövet padom volt, mindig feljött, ezért lett műanyag, az meg olyan silány volt, valahogy nem jött be. Azután most az üveg. Ez meg valami olyasmi dolog hogy vagy megszokod és imádod, vagy pedig utálod, természetesen ha rossz minőségű a pad akkor lehet vele rossz tapasztalat ami későbbiekben változik.
#11406 kutkut: Sokan használják, van akinek beválik, van akinek nem. Én inkább egy használt WMO-t vennék, ahogy anno tettem párszor, de te tudod, bár ha megveszed akkor egy olyan egeret veszel amivel olyan nagyon nagyot nem lehet befürödni, vagy tetszeni fog és használod majd vagy elátkozod.
ui.: Készülne a IMO 3.0 projekt, szóval teljesen felújítanám az egerentyűt, kapna egy szép festést és két mikrokapcsolót. Persze a LED mod sem maradhat elé ahogy az eddigi általam átépített egereknél sem. Tehát pontosan milyen mikrokapcsoló való bele, hol tudom beszerezni, illetve ha valakinek van otthon akkor megdobhatna kettővel, természetesen nem ingyen kértem, de csak új vagy tényleg épp hogy bejáratott kapcsoló legyen, mert ha összerakom az egeret hosszú időt szánok neki az elkövetkezendő életében (ezt úgy kellene érteni hogy 90% hogy el lesz adva, mert felesleges lesz itthon, viszont nem tudom mennyire fogják majd nyüstölni, ezért úgy raknám össze hogy másnál ne legyen gond vele).
-
superecneB
őstag
válasz
superecneB #11384 üzenetére
* NEM ez a kritikus pont akarom "mondani"
-
Azakiel
csendes tag
válasz
superecneB #11377 üzenetére
Én használtan őszintén szólva nem szívesen vennék egeret.
Viszont megnéztem a Microsoft Comfort Mouse 4500-at, és tetszett, de nem tudom, hogy mekkora a hangsúly azon, hogy nem a játék a szempont. Mert azért a számítógépem fő profilja még mindig a játék (bár nem igazán fps játékokkal), szóval azért nem hátrány, hogyha az egér is megfelelő hozzá (persze az árral arányosan), de tényleg nem vagyok egy olyan személy, akinek szüksége van egy drága egérre.
Eddig A4Tech Glaser X6-80D egeret használtam, és ezzel is meg voltam nagyjából elégedve. Az ára pedig kb. a feleannyi mint a Comfort Mouse 4500-nak (~2000 Ft míg a másik ~ 4000 Ft). Szóval az lenne a kérdésem, hogy tényleg megéri ez az egér a kétszeres árat?
Egyébként továbbra is várom az ajánlásokat a pár sorral feljebb megírt kérésemre (ha esetleg még akad
)!
Előre is kösz!
-
flash-
veterán
válasz
superecneB #11379 üzenetére
köszi az infót
Na most honnan tudhatom meg hogy melyik mx518 van nekem?
Az aljára annyi van csak írva hogy mx518
-
flash-
veterán
válasz
superecneB #11377 üzenetére
Oké
Melyik hyperglide passzol az mx518 hoz?
és a gyári glide-ot előtte fontos leszedni? -
WolfheartGR
őstag
válasz
superecneB #11368 üzenetére
Az a B terv ha nem jön be a G400-as.
Bár még nincs minden lemeccselve, kap még időt a Razer borja, lehet megkedvelem.
Alig egy hónapja használom. Tény, tartok tőle, hogy megtapperolom a G400 és kialakul az instant get életérzés. -
Vinrael
tag
válasz
superecneB #11207 üzenetére
A régi gépemen nem volt win7, szóval csak az ujjon tudom, hogy ha ott teljesen beszarik az mx518, akkor az mx 310 se lesz jó. (Világit alul az optika 3 másodpercig kb, aztán kialszik, és újra világit, újra kialszik.)
szerk.: nemhiszem, hogy a táp, vagy az alaplap lenne a hibás, mivel azokat is cseréltem, így maradt, hogy az egér rossz.
-
sagesz93
addikt
válasz
superecneB #11187 üzenetére
Nem feltétlen, de néha használnám arra is.(ettől még nem feltétlen kell gamer egér.)
Nagyrészt inkább netezésre, mindennapos dolgokra.. -
válasz
superecneB #11085 üzenetére
Azzal nincs semmi baj. Az egyetlen gond (szerintem) az a path correction, amit nem tudok kikapcsolni. DA v2 -vel nem csinálja
-
válasz
superecneB #11083 üzenetére
a Goliathus Control padon pixelmozgásoknál voltak gondok nagyritkán, de a Speed-et már szereti. A talpára pedig tettem teflon csíkot és felragasztottam a kábelét..
-
energy_
senior tag
válasz
superecneB #11021 üzenetére
köszi, megnézem
-
WolfheartGR
őstag
válasz
superecneB #10973 üzenetére
melyikre?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #10918 üzenetére
Ez volt az, ami bennem is fölmerült.
-
F34R
nagyúr
válasz
superecneB #10918 üzenetére
pedig elég jó áron lett volna akkor így a bulk felejtős lesz .
pedig lástod ez nem bulk és nem drága a képen a rendes SS kinzu van.
-
Peetr86
tag
válasz
superecneB #10832 üzenetére
Esetleg a Giga Gm-m8000x?
-
Egon
nagyúr
válasz
superecneB #10802 üzenetére
Ezzel egyetértek. Amiket próbáltam, azok közül ennek a szériának jött be a legjobban a fogása.
-
nyunyu
félisten
válasz
superecneB #10741 üzenetére
Történetesen tükrön kívül szinte minden felületen működik az optikai is, most teszteltem itthon neked egyet gyorsan: IME 3.0a
MX700 anno elegge zokon vette a hutoszekreny zomancozott oldalat, meg a fenyes feluletu padokra is haklis volt, MS Explorernek a simara kopott asztal meg a Zalakeramia padlolap nem tetszett, MX Revo viszont siman elmegy ezeken.
Mondjuk a regi, piros ledes MS optika sokkal jobban viselte a fenyes feluleteket, mint az L optikak.
Legalabbis anno egy savallo pulton az egypalcas OEM L egerek mind elhasaltak, mig a WMO rohogve ment rajta. -
Edorn
senior tag
válasz
Ó, én nem azt mondtam, hogy valamin nem működne! Hanem azt, hogy pontosabban működik. Nagyobb érzékenységgel. És ha már hasonló árban van, vagy nem sokkal drágább, akkor inkább az újabb, jobb technológiát venném meg... Egeret mindenképpen kell cserélnem és akkor már valami jobbra szeretném cserélni...
A lényeg, hogy a fenti kritériumok teljesüljenek (kivéve a technológia, az végül is mindegy), illetve képszerkesztésre, fps és stratégiai játékokhoz használnám.
(Fel lett vetve, hogy v-track technológiával akkor is mozog az egér, ha felemeled az asztalról... Ez tényleg így van? Illetve lézeresnél is így van? Csak mert az baromi idegesítő lehet, így minden olyan egérről lemondanék, ami így működik...)
-
Findzs
addikt
válasz
-
Edorn
senior tag
válasz
superecneB #10738 üzenetére
Egy jó kopoot/lehasznált ilyenen: http://www.go-pc.hu/tarhely/szamitogep-szerelo/shop_termek/kozepeskep/12848.jpg (bár ezt valószínű most lecserélem egy ugyanilyen újra)
Illetve néha fényes felületű asztalon...
De ki tudja mit hoz a jövő... -
Mandarinn
senior tag
válasz
superecneB #10738 üzenetére
Nekem például lapitopi mellé kellene szóval átérzem a problémát
Ki tudja hogy ahova megyek vele milyen felület lesz. -
Edorn
senior tag
válasz
superecneB #10734 üzenetére
Miért preferálod a lézeres egeret
- Mert több felületen biztosabban működik.
- PontosabbJátékhoz és képszerkesztéshez kellene.
A lézeres ha felemelem az asztalról, akkor ugye nem mozog tovább?!(egyébként még nem használtam lézereset...)
Mindig is ilyen: http://ipon.hu/webshop/product/_a4tech_wop_35_ps_2_ezust/13798 a4tech-es egerem volt (otthon 2 db-ot használtam el, melóhelyen még mindig az elsőt nyúzom) és nagyon meg voltam vele elégedve, ezért is preferálom...
Csak most az alaplapomon csak 1 db ps/2 csatlakozó van, így usb-re váltanék...
-
beci
őstag
válasz
superecneB #10727 üzenetére
Nekem elég egy 4ezres egér.
Többet biztos nem költenék rá.Gigabyte M6900
-
plaschil
aktív tag
válasz
superecneB #10466 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek! Ezeket megfogdosom valahol.
Ma vittem vissza a Tesco-ba egy Logitech M90-et. Néha duplán kattintott. Próbáltam WD40-el befújni, de szart se ért. Még szűk fél év volt az 1 év forgalmazói gariból, és "szűk" 2,5 év a gyártóiból, és mivel náluk (a vevőszolgálaton) nem produkálta a hibát, ezért nem akarták se cserélni, se az árát vissza adni, mondván hogy biztosan valami vírusom van. Van-e vírusírtó a gépen? Meg hogy ez szoftveres probléma. Mondta a műszaki eladó.
Már azt nem akartam mondani neki, hogy hol tanulok, és hanyad éves vagyok.
Na mondom nekem akarja megmagyarázni vidéki gyereknek mitől megy a traktor. Mondom neki, van otthon még 1 ilyen, az nem csinálja, ez, amit visszahoztam igen. Az nem, ez igen. Értem-e?
Direkt félre tettem vagy másfél hónapra, és elővettem egy régebben vásárolt Tesco-s Logitech-et, hogy vajon ez is csinálja-e. Persze hogy nem.
Na nagy tanácskozás vette kezdetét, egyik a másiktól kérdezgette mit csináljanak. Aztán arra jutottak, hogy elutasítják a garanciaigényemet.
Gondolkodtam egy kicsit, meg számoltam magamban 5-ig, mert tovább nem bírtam, és mondtam, hogy oszt' azé' má'... milyen dolog ez, hogy garanciális terméket hozok vissza, oszt el se küldik a gyártónak bevizsgálásra, hanem egy "műszaki eladó" véleményére adva, szarnak a fejemre. Mondom, jó akkor utasítsák el, de holnap ugyanúgy visszahozom, mert az egér rossz.
Na megint tanácskozás. Erre kiötlötték, hogy akkor az árát tudnák vissza adni, mert elküldeni a gyártónak, többe kerül, mint nekem kifizetni az 1490 Ft-ot. Ez kb. 20 perces tortúra volt.Úgyhogy ezért keresek másikat.
-
F34R
nagyúr
válasz
superecneB #10425 üzenetére
azért mondom nem akarok 5k még ilyenre is kiadni
kössz
-
F34R
nagyúr
válasz
superecneB #10423 üzenetére
Fnatic az nem is rossz
viszont erre már lehet megköveztek , razer armadillo 2
az árát én sokallom nincs valami olcsóbb ami hasonlóan jó ? (nem a cellux
)
-
F34R
nagyúr
válasz
superecneB #10413 üzenetére
mert 1000 fölösleges , nekem most is 500-on van és teljesen jó.
Qck heavy pro-t badarság venni ?
-
atenza
senior tag
válasz
superecneB #10366 üzenetére
Aha de az angol (us) oldalon csak amerikai helyszínek vannak a szállítási listában, ami választható, a UK oldalon meg nem lehet választani... :S
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
superecneB #10308 üzenetére
Nekem anno a szakrajz tanárom mondta, hogy egy nap 24 órából áll..plusz az éjszaka.
Kevés neki a gomb a Mambán. -
adnoctum18
senior tag
válasz
superecneB #10296 üzenetére
Tényleg teljesen korrekt!
Highground: Neked is köszi!
-
válasz
superecneB #10260 üzenetére
Sajna igen
!
Én csak dolgozok vele, nem játszok, és nekem sokkal könnyebb, ha vezeték nélküli
!
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz
superecneB #10220 üzenetére
Előtted javasolta a kolléga, de nem.
-
F34R
nagyúr
válasz
superecneB #10062 üzenetére
ja hogy jah olyan lelógva fogatott súly
oké bocs csak nemvágtam mi értelme lenne úgy.
-
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #10062 üzenetére
Most szedtem szét egy MX500-as egeret
Annak is pont van olyan súly helye
csináltam is róla képeket
Most retro egerem van MX500
ugyan olyan mint az MX518 csak ez 800 DPI-s
-
need
addikt
válasz
superecneB #10045 üzenetére
most kerestem rá az "Icemat"-ra vazzzeg üvegből van...? ha jól olvastam..?
nem is halottam még ilyet... -
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #10032 üzenetére
Zsír kösszis mostmár képpen vagyok
-
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #10023 üzenetére
MX518-am volt nekem az egy kicsit nehéz ! Úgy nézz ki veszek egy 3.0-t elég olcsón
Kérdés : Mi a különbség az 1.1 és az 1.1a között? Mert az tudom hogy az 1.1 SE az Special Edition
-
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #10021 üzenetére
Akkor nem lesz ilyen egerem
Intelli mouse 3.0-t veszek vagy egy IMO 1.1-et .
Kösszi a helpet
-
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #10019 üzenetére
már feladtam neki !
esetleg erről az egérről valami személyes vélemény ? Microsoft comfort mouse 6000
-
pete_21
addikt
válasz
superecneB #10004 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de akkor kell nézni az értékeket, amikor gyorsan mozgatjuk az egeret? Mert én ha lassan mozgatom, akkor nagyon leesik a frekvencia (de gondolom azért, mert akkor alig kell küldenie adatot).
-
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #9907 üzenetére
Nekem is legkell cserélni a G5-öt valami másik egérkére Kinzun gondolkozom szerintetek ?
-
tommjee
senior tag
válasz
superecneB #9867 üzenetére
egyedi desingnű egere markeloffnak = xai
ZOWIE egerekkel mi a helyzet ?
az tuti hogy elég drágák meg Magyarországon nem olyan popular
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #9867 üzenetére
Max. az lehet az indok, hogy keveseknek áll igazán kézre. A szenzor biztos nem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #9863 üzenetére
Link?
Mindenkibe szorulhat mazochista hajlam.
A 4HD az egy kisebb méretű 9HD. Nem 4D felület.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #9825 üzenetére
"Vagy már évek óta használtak valamit és nem akartak átszokni, akármilyen is az "új"."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #9822 üzenetére
"Profi játékosok körében nem terjedt el, ez úgy gondolom egyfajta kudarca a terméknek."
Persze, mert a legtöbbet már kötötte a szerződése, hogy mit promótáljon. Vagy már évek óta használtak valamit és nem akartak átszokni, akármilyen is az "új".
Hadd méltatlankodjak már. Megvígasztal.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #9819 üzenetére
"laikus user még csak meg se próbálja szét szedni, szerintem nem hülyeség, van belőlük elég sok..."
De nekem mi közöm ezekhez, érted? Ne más bénasága miatt kelljen már szívnom. Ne nézzék hülyének a felhasználót. Csak fölösleges akadályokat gördítenek az egyszeri user elé, szóval szerintem oltári baromság és még idegesítő is--->gyökér mérnökök, ezért kellett 5 évig műszaki egyetemre járni (ez alaplapoknál is sokszor előfordul; hogy olyan buz1 helyen vannak a csatlakozók, hogy az ember a tervező mérnök haját tudná tépkedni egy motoros kaszával
).
"Nem biztos, hogy olyan sikeres volt mint azt te gondolod. Az hogy neked nagyon bejön az egy dolog, de ha a piac mást diktál lépni kell."
Rengeteg más ember is így vélekedik. Csak sajnos manapság egyre jobban elterjed az a Vérpistike mentalitás, hogy ha nincs 3 havonta valami új, +120000 dpi-s cicomás kacat, akkor csődbe meg a fél világ. Úgy látszik, a piac azt diktálta, hogy ki kell szolgálni a szellemi fogyatékosok igényeit...
-
Findzs
addikt
válasz
superecneB #9729 üzenetére
inkább az utóbbi
igaz, hogy játszok de csak hetente pár órát, na meg lehet az is számít, hogy teflonszalaggal voltak használva az egereim kb. 90% -ban és szerintem jobban kíméli a padot mint az egér gyári tappancsavalamit benéztél mert nekem válaszoltál
most válaszoltál valaki másnak ráadásul egy 2006 -os hsz-re -
Findzs
addikt
válasz
superecneB #9727 üzenetére
a fény felé fordítva látszik egy kis kifényesedés a matt oldalán, a másik oldalán a fényesen pedig semmi, olyan mintha új lenne, mondjuk azt használom kevésbé mert kicsit izzasztó, pláne mostanában
-
Findzs
addikt
válasz
superecneB #9696 üzenetére
próbálom én mindenhogy
én is abban bízom, hogy megszokom mert egyébként az optikája meg a gombjai precízekadok neki időt és majd meglátom
egyébként az elforgatásnál mire gondoltál ?
-
F34R
nagyúr
válasz
superecneB #9682 üzenetére
nem nettó hanem árú házakból nézi ezért van hogy az első boltban durván 8k az utolsónál meg lehet hogy 12k.+ szállítási költség.
(#9680) [oWn]f4te
vagyis szart sem érnek az adatok, ki kell próbálni akkor valahol előtte.
-
energy_
senior tag
válasz
superecneB #9677 üzenetére
jah,csak kár hogy pixelben nem lehet kapni,mert kiprobálás nélkül soha nem vennék egeret
de ha esetleg valaki látja egy media marktban az szóljon
-
válasz
superecneB #9675 üzenetére
Tudom, hátha megy még lejjebb az ára.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
superecneB #9650 üzenetére
Nem sokat próbálgattam, de nem volt annyira ellenszenves. Lehetett vele lőni, ami (szerintem) lájzeres™ egérnél ritkaságszámba megy. Szerencsére nincs túlskálázva; 1000 dpi. Bőven elég mindenre. Igaz, nem vennék, mert van jobb is (optikai, Razer-infra), de Sonar meg kicsit huzamosabb ideig (kényszerűségből - ez volt másik otthon) lőtt vele, ő meg 7 évig volt (ultra-low sense) CS pro, szóval neki elhiszem, hogy tartósabb megoldásnak sem rossz. Azt mondja, hogy a testvére a mai napig használja (pedig valami 3-4 évvel ezelőtt vették), szóval egyelőre úgy néz ki, hogy a megbízhatóságával sincsenek különösebb problémák. Meg könnyű az az egér, ami +1 pirospont.
Delikvensünk esetében az Imperator helyett tuti ezt használnám inkább. -
válasz
superecneB #9601 üzenetére
érdekes, hogy claw gripnek mondod a 3.0-át, mivel az kb deathadder design, ami eléggé palm grip-es. számomra pedig a deathadder már ránézésre is nagy
nekem tökéletes lenne egy Kinzu is ha lennének rajta oldalt gombokA4Tech 718BK-ról váltanék, amivel egyébként sok gondom nem volt, medium senses vagyok, tehát semmi extrém terhelésnek nem volt kitéve.
egy razer abyssus is jólenne, csak azon sincs oldalt gomb, amik nekem eléggé létszügségletnek tekinthetőek.
-
Balazuz
tag
válasz
superecneB #9552 üzenetére
Kiesett kinek? Milyen firmware cseréről beszélsz?
-
Balazuz
tag
válasz
superecneB #9545 üzenetére
Hát igen nem játszottam kb. 3 éve... de nekem a napi használat során is fontos hogy jó legyen az egér. Például ahogy most 1000Hz-re beállítottam határozottan jobb lett az Imperator.
Hát most megláttam, hogy jön a Dual Sensor-os, lehet ezért adom el.. -
válasz
superecneB #9516 üzenetére
Értem, hát MX518-at tudsz jó áron szerezni/cserélni, én anno vadi újat, garival 7k-ért adtam el itt a PH-n, szerintem ez nagyon jó. Bár 3.0-ról nem tudom mi értelme van, nagyjából ugyan az, akkor inkább kisebb egérre váltanék, aminél más a pozíció és kipróbálod az is, de ezek mind "tenyeres" fogású egerek, "karmosban" kicsit kényelmetlenek.
-
cascada
senior tag
válasz
superecneB #9516 üzenetére
Rendben
Köszi a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Cyberpunk 2077
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Háztartási gépek
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Csomagfeladás Foxpost automataba XS/S/M/L/XL - 2390 Ft egységesen
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest