- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
kemotox #62761 üzenetére
Ha neten rendelsz is b@nak válaszolni bármilyen reklamációs emailre.
(Sőt nekem még időben lemondott rendelést is kiküldtek.)
És abban igaza van, hogy a legtöbb boltban visszaveszik, ha ott tervezed levásárolni az árát és hibátlanul adod vissza a csomagolást és a terméket.Kínálatukon (itt beleértem a bemutató darabokat ami fogdosásra van kitéve) kívül nem sok pozitívat lehet elmondani róluk.
-
Ant@
senior tag
-
ribizly
veterán
-
Bicskás
senior tag
válasz
kemotox #62376 üzenetére
Köszönöm szépen a szupergyors válaszokat, azon kevés topikok egyike ahol nem egy zárt közösség chatel, és segítőkészségetek miatt bátorkodom egy kis fejtágítást kérni egér témában, mert én barbár vagyok hozzá.
Hű de régen játszottam már a Jazz Jack Rabbit 2-vel, úgy kb tizenöt éve.
1. Mennyi a keret?
~20 $
2. Használtpiac, és / vagy eBay?
Jöhet használt egér is.
3. Mire használnád az egeret?
Google Chrome, TESO, watch dogs, AC Black Flag-Rogue tengeri ütközetek, Morrowind és egyéb TES játékok, golf.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van?
Palm
Nagy marok vastag rövid ujjakkal és vastag csuklóval.
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Őszintén foggalmam nincs, szerintem átlagos.
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
A nagy bumszli egereket szeretem, minél kevesebb gomb van annál jobb, úgyis csak a két fő gombot használom többnyire, és a görgőt ( szabad görgő nagy királyság, de nem ragaszkodom hozzá ) meg max a hüvelyk ujjnál lévő gombot ( weapon swap->TESO ), ja és az sem baj, ha gumis egy kicsit a felülete, mert néha sajnos kicsúszik az egér a kezemből.
Azt nem szeretném, hogy rózsaszín, lila, barack, vagy fehér színű legyen.
Leginkább ( lime ) zöld, élénk narancs ( matt/metál jöhet, mindegyiket szeretem ), vérvörös lenne jó, de nyilván nem színre veszek egeret.
Első a kényelem.
Ha van rajt csuklótámasz az jó, ha nincs az sem baj.
Pici egereket hanyagoljuk.
Halk click előny.
Ha nehéz az sem baj.
Köszönöm.
Üdv: Bicskás
-
Ispy
nagyúr
válasz
kemotox #62336 üzenetére
Arra lett kitalálva, hogy a vevő nem találkozik személyesen a termékkel, így nem is tudja megfogni, kipróbálni, hogy vajon az tényleg azt tudja, amit ő szeretne. Ebben az esetben egy egérnél a kézbe vételt nem lehet netes információk alapján tesztelni, csak személyesen. Ami ugye itt nem áll fent.
Mint írtad, és mint én is írtam, aki tud tapizzon boltban, de az nem lehet elvárás, hogy 3-4-5k-t költsél csak azért, hogy megvegyél egy egeret (vagy mégsem veszed meg, mert nem jó).
-
MaxxDamage
félisten
válasz
kemotox #62025 üzenetére
Nem támasztom alá ezt az álláspontot. Nagy meglepetésemre az A4tech X7 (XL-747H) egerem már rég használatba van és probléma nélkül üzemel (napi 10-12hr használat alatt)
Szóval ez anno megérte az árát.Még Október volt (2016) mikor vettem (itteni ajánlásra) egy SteelSeries Kana egeret és az még eredeti csomagolásban el van rakva...majd akkor veszem elő, ha X7 beadná a kulcsot.
L
-
-
Vanir
veterán
válasz
kemotox #61969 üzenetére
Megpróbálok mindenkinek válaszolni gyorsba e:
kemotox: 18 x 9-es kézméret, a ZA12 hangyányival jobban passzolt emlékeim szerint, de régvótszépvót, most meg senki nem dobál óccsón, úgyhogy marad a 13. Amúgy ez is rohadt kényelmes. FK2-m is volt nemrég, az borzadály volt ehhez képest.ReFleXx: DeathAdder BE -> EC2-eVo -> DA3.5G -> G100s -> Kana v2 -> Newmen GX1-Pro -> EC2-A -> Ninox Aurora -> ZA12 -> G403 -> DM1 Pro S -> FK2 -> EC2-A -> ZA13
nandow: Abszolút nem vág, le vannak kerekítve a szélei, baromi kényelmes a görgetés. Egy nap alatt meg lehet szokni a picit keményebb lenyomást, de igazából Aurora után váltottam anno a ZA12-re, annak emlékeim szerint nagyon kellemes nyomáspontja van, ami abszolút nem jellemző manapság.
ribizly: Amennyiért újonnan dobálják őket, annyiért nem (mondjuk szvsz egy egér sem ér meg 20k-t, vagy annál többet jelenleg, mert elmúltak azok az idők, amikor 5-10 évig kiszolgálták a usert). Meg amúgy kinek mi kell. Nyilván ha RGB, meg makrózás, meg a többi marhaságra szükség van, akkor a Zowie máris kiúszott a palettáról.
TIT: Inkább az ajánlóból válogass.
K1nG HuNp: Jójaz, itt tudsz cm/360 értéket mérni a mostaninál és beállítani azt 500 DPI-hez.
Más: Zowie-ék most jelentették be, hogy a régi EC illetve EC-eVo széria szép fehér glossy patkányait visszahozzák.
-
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
kemotox #61865 üzenetére
Na csak kapkodom a fejem, annyi hasznos info van itt
Egér probléma topicba nem akartam írni, mert hát a jelenlegi enkódernek semmi baja, így joggal állíthatnád, hogy nincs is probléma az egérrel. Bevallom, én a fórum keresőjét használtam a Google helyett, és a találatok közt bizony volt olyan is, hogy nem lehet bele Alps-ot tenni, meg olyan is, hogy lehet. Az utóbbi kettő közül nyilván (vagy nem?
) csak egy állja meg a helyét, és az lett volna a célom, hogy megtudakoljam melyik.
-
e-newsee
addikt
válasz
kemotox #61837 üzenetére
Ezzel vitatkoznék. A szabadonfutót én nagyon imádom. Használom a billentyűzet kombókat is, de mindent az sem old meg. Nem mindig a doksi aljáig kell menni, vagy a tetejéig. Nem egyszer kellett keresni valami olyat, ami a gyors görgetés közben is feltűnik. Egy beszínezett cella, vagy mondjuk itt a fórumon, amikor a közel száz hozzászólásba valahol be van illesztve egy kép, amit épp keresel. Gyorsan végigpörgetem, és amikor beleakad a szemem, csak megállítom a görgőt. Max pár kommentet kell visszamenni. Vagy pl ki van jelölve egy tartomány Excelben, aminek a végét kell megtalálni, hogy tudd, honnan kell kezdeni a következő kijelölést. Itt nem nyomhatsz semmit, mert elveszik a kijelölésed. Ez az eset pl Excelből SAP-ba másolgatás közben elég mindennapos probléma.
Míg a sok gombos egér esetében, aki 1-2-2-ben fogja az egeret, annak ez a megoldás teljesen más fogást kíván, amit nem egyszerű megszokni. Ellenben a görgő attól még ugyanott van, csak nem kerreg. -
-
venomka1
aktív tag
válasz
kemotox #61423 üzenetére
Trust GXT 25 Gaming Mouse . Regen egy Trust GM-4800 Laser Gamer Mouse volt, 10 eves, es meg mindig meg van,csak nem hoztam magammal kulfoldre, tokeletesen mukodik, ilyen egerkellene nekem, a merete is tokeletes, es a sulya is. Mar nem kapni sajnos,pedig kerestem a neten.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kemotox #61082 üzenetére
megtervezni nem egy nagy meló (bár el lehet pepecselni vele), legyártani viszont horror, már ha nem házilag akarod csinálni.
amit esetleg lehet csinálni, hogy a nyákot egészen a szenzor IC-ig lecsiszolod. két vezeték megy csak a szenzor felett, de azok egy be nem forrasztott csatlakozóba futnak.
-
estikornel
tag
válasz
kemotox #61010 üzenetére
"Amikor asztalnál játszottam régebben nem is használtam egérpadot. Aztán füzetborító, újságpapír stb egérpadjaim voltak de fél év után mindig elkoptak. Aztán rászántam egy kis összeget és 1300-ért vettem egy vágódeszkát, az 2 éve tökéletes, ugyanaz a fíling mintha asztalnál tolnám. Mivel két centi vastag elkopni sem fog mostanában."
Erősen triggerelt ez a komment, szerintem mostanában nem kell az offkommenteket néznem..
-
-
Solymi81
aktív tag
válasz
kemotox #60922 üzenetére
Lehet lemérik nekik
Btw, szerintem a komolyabb sportolóknak biztos van információjuk az egér adatairól illetve tudják a hátterét a dolgoknak, mert ez kihatással van a teljesítményükre.
Egy jó és egy rosszabb egér között meg lehet érezni a különbséget, főleg ha begyakorlott mozdulatok/ tapasztalatok alapján eltér a végeredmény.
Olyankor azért csak kíváncsi vagy rá, hogy te hibáztál-e vagy az eszköz.
És ha az eszköz, akkor csak tudni akarod, hogy miért történt és hogyan lehet ezt kikerülni vagy minimálisra csökkenteni.Másrészt amíg egy adott dolog valakinek bejön az nem jelenti azt, hogy másnak is.
Én például amíg ide nem tévedtem, azt se tudtam, hogy többféle szenzor van, ráadásul a tulajdonságaik miatt ez kihat a játékélményemre, az egérpadról nem is beszélve.
Addig azt hittem én vagyok a béna, pedig egy jobb egérpad ill. egér érezhetően feljavította a teljesítményem.
Továbbá ott van az egér ergonómiai kialakítása ami szintén nem mindegy. -
sutyi^
senior tag
-
Tompo92
senior tag
válasz
kemotox #60771 üzenetére
Tudom ,hogy nem teljesen egyformmák de fogdostam már őket és teljesen megfelelő a fogásuk számomra..
Elsősorban zavar a vezeték mert laptophoz használom és a 20 méter kábelt eldugdosni álandóan nem megoldás számomra. A másik meg hogy szoktam az ágybol böngészni amihez csak ugyan szükséges a vezetéknélküliség. Egyébként meg kár is beszélni róla mert sehol nem kapni -
Tompo92
senior tag
válasz
kemotox #60766 üzenetére
A formából nem adok lejebb, ugyanis nem játékra lesz hanem egyszerű munkákra ahova azért illene egy kis precizitás amit szerintem ez az egér is tud teljesíteni. Az hogy egy Razer és egy A4Tech nem egy kategória azzal nem is vitatkoznék, egyételmű a Razer fölénye, minősége stb..(10éve DA-t használok tudom)
Egyszerűen a formája az egérnek amiből nem vagyok hajlandó lejebb adni.
Vezetéknélküliből nem igazán van hasonló formájú egér. Most vehetnék Logitech vezetéknélkülit ami minőségi de 2 óra használat után hozzávágom a falhoz mert számomra kényelmetlen lesz, próbáltam már.
Ez a formaterv ami szóba jöhet Intelli 3.0, Razer DA, Asus Rog, Razer TaipanKemotox: Vennék én DA-t de vezetéknélküli kell, Tudom akkor Mamba de az 40 ezer, Böngészéshez minek??
-
-
satosan112
csendes tag
válasz
kemotox #60716 üzenetére
Igazából még működik rajta minden, a DPI állító és oldalsó gombok olyan nehezen nyomódnak. Valószínűleg csak koszos. Ki akarom takarítani, de mivel elég régi egér (előbb-utóbb nyilván elromlik benne valami) arra gondoltam, hogy veszek egy újat helyette, ezt meg elrakom tartalékosnak még működő állapotban. Nem is szívesen szedném szét míg nincs helyette másik.
-
MaTpr0F
senior tag
válasz
kemotox #60599 üzenetére
Nem nagyon értem viszont, hogy miért nem egyszerre adták ki a kettőt?
A szenzoron meg a színen kívül semmi újítás nincs, mindkét egér teljesen a korábbi formát viszi tovább.Alapjában véve késve érkeztek a 336x versenybe, de még a saját vásárlóbázisukat is szétdarabolták, mert gondolom így sokan átnyergeltek másik gyártóhoz, akiknek a Tournament forma nem jött be, mivel nem jelentettek be másik 3360-as egeret.
(#60602) ribizly:
Szín és szenzor. KPO 3090-es, a KPM meg 3310-es. -
Chris82
senior tag
válasz
kemotox #60536 üzenetére
A szétesés annyit jelent, hogy a görgő már kicsit hangosabb, egyébként még jól működik. A setpoint-ot nem tudom használni, mert windows 10 alá nincs hozzá driver, így a gombokat nem tudom programozni. Van rajta email értesítő gomb, ami jelezne, ha jött mail.
Na ezeket már nem tudom használni. Egyébként még jó lenne az egér, mert egy ideig használaton kívül volt. -
Nestor16
senior tag
válasz
kemotox #60264 üzenetére
Megvettem a legolcsóbb pasztát meg szivacsot (bár az autóhoz vettem, de úgyis kevés lett volna rá) majd ráaggattam a gravírozógépre és hadd szóljon. Az első ilyen projektem ez volt, még nem teljesen karcmentes de fényes, újszerű hatást kell és sokkal jobb, mint előtte - szerintem is.
(#60266) SP!T: Fehérnek tűnik.
Még egy kábelt kellene rajta cserélni, mert néha kontaktos meg egy mikrokapcsolót, bár a jobb oldali gombokat úgyse használnám, csak a teljesség igénye miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Megújult a PROHARDVER!
- Hegesztés topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest