- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vanir
veterán
válasz
Skullwipe #71383 üzenetére
Nem igazán tudom értelmezni a kérdést. Ha a Nemesist nézzük, azért az eléggé megcélozza az MMO playereket, de a Ventus X Optical-ban szerintem semmi célcsoportosítás nincs. Nagy, palmos, 3360 van benne és olcsó, ezért kérdeztek rá a topikban korábban, hogy érdemes-e megvenni.
-
Probert75
addikt
válasz
Skullwipe #71100 üzenetére
Ebben túl sok!
A bőség zavara!
Az INDICATOR beállítás az, amit keresek! Csak azért fura, mert a tenyerem alatti CM logó így mindig kék és a görgő és a sebesség nyilak változnak a sebesség fügvényében. Egyelőre így marad, de még arra nem jöttem rá miért nem indul a vezérlője el a windowssal? -
Probert75
addikt
válasz
Skullwipe #71072 üzenetére
Nincs forrasztva, hiszen már többször szét- és összeszereltem. De már unom, hogy mindig szórakozni kell vele.
Majd még gondolkodom, hogy mi legyen! És ha úgy döntök, akkor felkeresem.
A Logout cikkében amúgy van leírás a cserére. Affinitásom is lenen hozzá, hogy újat csináljak a régi helyett, de angol oldalakon, mint az ebay nem vagyok járatos nyelvtudás nélkül. Így az anyagbeszerzéssel gondba lennék. Ezért akarok venni másikat.(#71073) Gaben92 XL-750F
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz
Skullwipe #70996 üzenetére
Windows 10, és én is először azt hittem valami placebó hatás és csak képzelődöm. Két délután azzal töltöttem hogy próbálgattam az egereket. Gyanakodtam az egérpadra is, de pad nélkül is ugyanaz a végeredmény. Az egérnél amit hibásnak tartok, időnként eltéved és nem mindig egyenletes a táv amit megtesz (szerintem). Főleg netezés közben feltűnő, és mondom hagytam időt hogy megszokjam ne azt gondoljam hogy csak szokatlan. Aztán lehet továbbra is képzelődöm
A másik egérnél pedig a görgöakadás az görgőakadás, azon nincs mit belelátni. Időnként olyan erősen kell görgetni elcsúszik róla az ujjam, míg a másiknál "supersmooth"
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Skullwipe #70961 üzenetére
Azért mert az 1k nem tétel, az 5-10k meg már igen és azért már elvárnak valamiféle jóvátételt még ha használt is, mert az neki pénz.
Ez sajnos szocializálódási és egzisztenciális probléma.
Volt ugye itt is egy-két kolléga aki a saját preferenciáira próbálta ráerőszakolni a piacot.A javítás részével annyiban vitatkoznék, hogy neked szöszmötölni vele plusz beszerezni hozzá a kellékeket nem probléma, de másnak igen, ezt el kell fogadni.
-
kemotox
addikt
válasz
Skullwipe #70852 üzenetére
Logi egér téren elképesztően belehúzott. Tényleg hasznos fejlesztéseket eszközölt (rugós klikk, jóféle szenzor, jóféle wireless technológia), sok egeret piacra dobtak mostanában, és nagyon jó a választék is, úgy értem van minőségi fingertipes, palmos, wireless is. Legtöbb gyártónál csak a palm megy.
-
dobragab
addikt
válasz
Skullwipe #65279 üzenetére
1. xorg config
2. Cinnamon-t meg kell kérni, hogy legyen kedves nem override-olni az egérbeállításokat:gsettings set org.gnome.settings-daemon.plugins.mouse active false
gsettings set org.cinnamon.settings-daemon.plugins.mouse active false
3. (ha még mindig nem jó): libinput nálam (Arch Linux-on) elcseszi a sensitivity-t, úgyhogy az xorg configban evdev drivert kell kérni az egérhez, ha gondolod, megkeresem, nálam hogy van. Valami ilyesmit kell a config fájlba beleírni:Driver "evdev"
Ja, és indítsd újra az X-et (géppel együtt a legegyszerűbb).
-
ribizly
veterán
válasz
Skullwipe #64806 üzenetére
Éppen ezért kérdezem. Nekem a Zowie FK2 nagyon bejön, viszont kell pár másodperc a tapadáshoz onnantól, hogy ráfogok. Mivel nem folyamatosan tartom ugyanott az ujjaimat gaming közben ezért ez nem teljesen optimális.
Ha van erre egy bevál recept, akkor akár ki is próbálnám. -
-
e-newsee
addikt
válasz
Skullwipe #64400 üzenetére
Annak könnyű lenyomni a középső gombját? Mert az CAD progikhoz elengedhetetlen.
Igazából az utóbbi pár hónapban elég sokan kérdeztek CAD-hez való egerek után. Nem gondolkodtatok még azon, hogy az ajánlott listába, pusztán a középső gomb lenyomásának erősségét figyelembe véve, beletegyetek egy megjegyzést/oszlopot, hogy CAD-hez is ajánlott-e?
Csak egy ötlet, de sokaknak hasznos lenne. -
ribizly
veterán
válasz
Skullwipe #64365 üzenetére
Jah.
Főleg, ha szerencsétlen eleve a mobil oldalra érkezett, mert akkor azt sem fogja tudni, hogy miről van szó.
De, ha tényleg komolyan gondolja a dolgot, akkor visszakérdez és jól jár. Ha meg nem kérdez vissza, csak elkönyveli, hogy "ezek hülyék", akkor is rendben leszünk.
Nem? -
nyunyu
félisten
válasz
Skullwipe #64344 üzenetére
Melóra kellett egy kékfogú egér, így szereztem egy HP X7500-at.
Tegnap azt berheltem:
Eleinte örültem neki, hogy simán befér a rendes japán Omron a feleakkora kocka Pana helyett, csak éppen nem számoltam azzal, hogy az egér orrában az a sok "üres" hely az egér fedelét rögzítő kapcsoknak volt fenntartva.
Jobb híján lefaragtam a rögzítő füleket, és csak az egér hátuljában lévő 2 csavar tartja össze a burkolatot, de így nem záródik rendesen az egér eleje, és nem mindig ér le a jobb gomb oszlopa a kapcsolóig.
Ja, meg hardveresen felcseréltem az oldalsó gombokat, amit a HP fakezű tervezője a 20 éve megszokott elrendezéshez (~IME1.0?) képest fordítva rakott az egérre.
(ilyen innovációt mintha láttunk volna az egykori tech éllovasból tech nélküli gagyiba hajtó cégtől is, csak azok két-háromszor annyiért árulják az elbaltázott BT egerüket.) -
-
Solymi81
aktív tag
válasz
Skullwipe #63965 üzenetére
Nem kötekedésképp, de a logout link nincs benne az összefoglalóban, ergo kevés ember fogja megtalálni, érdemes lenne belinkelni ezt is.
A másik, hogy elvétve van benne gagyibb egér, a többsége normális gyártótól van.
Nem véletlenül mondtam, hogy simán lehet azt ajánlani ami formára jó, gyártója ismertebb, de felhívni a figyelmet az ismeretlenebb egerek esetleges veszélyeire, élettartamára.Aki akar kísérletezni az majd megteszi.
-
Vanir
veterán
válasz
Skullwipe #63703 üzenetére
Nagyon örülnék neki. Az Alcor óta nem volt értelmes egerük.
Btw a Venator-om már a pesti GLS központ van, szóval úgy 1 naptól 420133769 évig terjedő intervallumban ki is kézbesítik. Az Owl-Eye teszt már majdnem kész, így lesz időm a Ninox-ról is megírni minél hamarabb, aztán majd a szubjektív véleményekkel kiegészítem idővel. Viszont sajnos ez a patkány sem lett flawless, a görgő lötyi, de bst posztolt rá egy nagyon egyszerű fixet - amihez sajnos fel kell nyitni az egeret.
Szerk: most jött a futár, Ninox teszt estére.
-
TeebyKay
őstag
válasz
Skullwipe #62949 üzenetére
A kana v2-nek is van belső memóriája, kipróbáltam amit mondtál, és szoftver nélkül jelen pillanatban ugyan olyan gyors mint szoftverrel. Azt, hogy régen amikor lassú volt változtatott-e volna bármit, már nem tudom tesztelni. A tény az, hogy azonos windows beállításokon és azonos szoftveres beállításokon, többet mozdul el a laptop képernyőjén az egér adott távolságon, régen meg kevesebbet mozdult, mint az asztali gépen.
Régen szerettem az asus laptopokat, azért is mertem 3 éve 300 ezret belefeccölni ebbe a "gamer" jóságba, de az asus 3 év alatt képtelen volt működő drivereket írni hozzá, ez az egér gond már csak a csúcsa annak amennyi bajom ezzel a géppel a megvásárlás óta van
ROG, Rage of Gamers.
-
kemotox
addikt
válasz
Skullwipe #62918 üzenetére
Ja még én kérek elnézést bazmeg
Most ez tényleg jogos kérdés volt. Be lett dobva egy angol rövidítés az átlagfelhasználónak, persze, hogy megkérdezi, hogy ez most ez miez. Ugyanazzal az energiával amivel leírtad az előző kommentet, válaszolhattál volna te is akár.
Ki szoktam akadni az emberek lustaságán, nem is kicsit, de ez most egyáltalán nem olyan volt szerintem. -
-
ribizly
veterán
válasz
Skullwipe #62094 üzenetére
Ezzel nem feltétlenül értek egyet, ugyanis kis túlzással valóban csak az ajánlott, ami minden szempontból jó eredményt nyújt. Viszont sokan úgy térnek be az oldalra, hogy egyrészt kérdés nélkül szeretnének válaszokat kapni, másrészt olyan elképzeléseik vannak, amelyek nem összeegyeztethetőek az ajánlott listával és így sokszor az a válasz, hogy "ami Neked kényelmes". De ez nem helyes.
Arról nem is beszélve, hogy a budget kategória (5.000 alatt) egerei alig elérhetőek már a piacon.
Félreértés ne essék, nem azt hiányolom, hogy minden vacak legyen felsorolva, hanem, hogy kicsit legyenek a korlátok lazábbak.
Akinek jó egér kell az úgyis tudja hogy mit keres. -
djhalasz
tag
válasz
Skullwipe #60335 üzenetére
Csak arra lennék kíváncsi, hogy álltalanossagban szar a gigabyte vagy csak ez és, hogy miért? Most is az van, lézeres. 3 éves és most kezdi megadni magát, pedig sok ideget vezettem le vele. Nem szeretem az egér padot mert több helyen használom a gépem. Legtöbbet enyhén fényes fa felületen használom és teljesen jól megy vele a BF4. Vettem ennek az új változatát az már világított pirosan és már nem is ment azon a fa felületen. Ezért félek attól ami világít.
-
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Skullwipe #59539 üzenetére
a DPI határok ugyanazok mint a G102-nél, ami ugyan nem egyértelműsíti, hogy ugyanaz a szenzor, de nagyon valószínű.
alacsonynak meg nem mondanám az árát, ha tényleg bő másfélszer/kétszer annyi lesz itthon mint a G102 ebayről.
mi van ezzel a kattintás résszel? g102-be tán nem lehet rakni japán omront? mivan?
-
kispal87
aktív tag
válasz
Skullwipe #58306 üzenetére
Rendben, köszönöm, megfogadom a tanácsod.
Akkor kérdezek:
1. Mennyi a keret?
~6-7000 Ft
2. Használtpiac, és / vagy eBay?
Inkább új. Ebay nem annyira, de aliexpress jöhet.
3. Mire használnád az egeret?
Leginkább fps játékok, Net.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van?
Palm (1-2-2) és 18 cm.
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Játék: 1200-1600-2000, de windowsban 3600.
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Ha lehet szövetes vezeték, de nem feltétel. Plusz gomb sem. (a jelenlegin sem használom)Azért írtam ilyen sok értéket az érzékenységnél, mert ketten használjuk, viszont minden más egyezik.
-
kemotox
addikt
válasz
Skullwipe #58222 üzenetére
Jó akkor na, pontosítok. Azért azt is kell tudni, hogy melyik végét kell fogni a pákának
De amúgy tényleg nem nagy vaszisztdasz, és akkor már pl fejhallgató kábelt is javíthat az ember otthon, meg hasonlókat. Csak azért nulláról bevásárolni csak egy egérjavításért lehet annyira nem megérős.
-
strynox
tag
válasz
Skullwipe #58204 üzenetére
Az jobb, mint a QcK, de ez más topicba tartozik.
-
kemotox
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen videókártyát?
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Thin GF63 12UC 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 3050 16GB 512GB magyar vbill új akku gar
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest