- Nem nyílnak a Foldok?
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sentry0
tag
Fú nekem nagyon bejött az MM710.
Feltettem napokban egy egérstatot készítő app-ot (valami ősrégiMousotron, de ha tudsz jobbat, szívesen fogadom).
Napi statok ilyenek 2,5km megtett út (kurzoré), 12ezer bal klikk, 2300 jobb, 1800 középső, 25ezer scroll (egy "ugrás" a keréken egynek számít)Úgyhogy nagyon fontos egy jó egér, és nagyon meg vagyok elégedve vele. Még egyszer köszi a türelmes segítséget.
-
sentry0
tag
Hihetetlen jófejek vagytok! És bocs, de tényleg szeretném a jót megtalálni. Amúgy ez szerint inkább claw grip a fogásom.
Hátha segítség: Egy M100-as Logitech elég kényelmes(113x62x38mm), de lehet ha kisebb/szűkebb lenne valamivel, még jobb lenne. Egy Génius Mx220 (98x55x35mm hossz-szélesség-magasság) meg pici. Kicsit rövid és kicsit keskeny.
Ezek közé kéne valami 20k, nagyon de tényleg brutálisan nagyon 25k és nem mocskos hangos görgő. Ennyi igényem van csak. (Ha kiadok 20k-t ne legyen már gagyi a görgő...)
Kezem pedig (rosszul mértem az előbb, nem volt benne a hüvelykujjam) 18,5x9,5cm. -
fLeSs
nagyúr
Nem kétlem, hogy kényelmes, az a része tényleg kényelmes nekem is ami nem lóg le róla.
Gondolom kisebb kezed van mint nekem.
Az elterjedést azért írtam, mert sztem jóval többet adtak el ebből a formából mint ahányan tényleg palmot használnak, legtöbbször csak ajánják mert Razer, vagy mert ismert, de az alakját nem veszik figyelembe. Redditen is pl. állandóan a Viper mini/G102/203-at ajánlgatják, nem számít, hogy az illető keze 17x8 vagy 21x11, hogy hogyan fog, de vegyed csak mert olcsó és jó. -
sentry0
tag
ROCCAT Kain 100 AIMO-ról mi a véleményed/véleményetek? Ez is elég tetszetős, és méretben is jó lehet számomra (18,5cm hosszú és kb 8,5-9cm-es tenyér, palm és fingertip grip keverék a fogásom)
nah kedves Zaied, ilyen egy jó görgő hang.
-
sentry0
tag
Most nézem, ahol 15 ezer, ott már vagy nincs, vagy csak személyesen átvehető (PlayIt Store, Euronics, és Győrben egyik üzletükben sincs). Szóval akkor kitolom 20k-ra a keretet. Mert látom, nem lesz értelmes egér ez alatt. Szóval: van más a Rival 3-nál 20k-ért, ami jobb esetleg? (és a görgője nem brutál hangos).
Ezer köszi, tényleg. -
sentry0
tag
Már így is bukok a M220-on a posta miatt. Nem akarok már visszaküldözgetni semmit, csak egy jó egeret.
De az tényleg brutál szar egér. Klikkek tényleg jók, csendesek. Kicsit kicsi maga az egér, de lenyeltem volna azt még. De az a görgő... Tényleg az ultra gagyi jelző a legjobb. Nem vagyok impulzív ember, de azt szívesen falhoz basztam volna. Egyszer próbáld meg. Meg fogsz érteni.
Akkor holnap szerintem megrendelem, egy fasza kis SteelSeries mini egérpaddal.
-
sentry0
tag
Hát hogy nem olyan hangot ad ki, amitől a holtak is felkelnek.
Viszonylag könnyen gördül, nem túl nagy ellenállással, és nem túl hangos. Tapintásra nem olyan a gagyi műanyag, és nem az az üreges hangú, mintha két sorjás műanyagot dörzsölnél össze, mint az M220-nál (az M100-asé se túl jó, de legalább nem irritál). A fent linkelt videón a Rival 3-as hangja teljesen megfelelt.
Sajnos sosem volt jó egerem. De beszart a M100-as (szétszedtem, kicsit letakarítottam, így gondolom pár napig még jó, már is is szarakodik kicsit) és most úgy voltam, hogy jó, akkor végre veszek egy jót. -
sentry0
tag
A Logitech M220-as egerét pont azért küldtem vissza, mert olyan igénytelen (tapintásra, anyaghasználatra) görgőt és olyan kibaszott hangosat én még életemben nem tapintottam, hallottam. Az valami akkora mismatch a silent gombokhoz képest, hogy az döbbenet. Úgyhogy legyen hangos az egérkatt, de görgő legyen normális.
Mit ajánlsz amúgy fingertipre? (Egy Logtitech M100-at használok most vészmegoldásnak, nem kényelmetlen. Mérete alapján a Rival 3 is ekkora.)
-
Palinko
tag
Írnék én szívesen de mivel külföldről vagyok az sem lenne olcsóbb mint kínából rendelni. Az ebay a nyerő? Tehát akkor 2 darab Omron D2F-01F-el és egy 3. darab panasoniccal meg van oldva a gondom? Itt néztem az egér belsejéről képet és úgy nézem a középső görgőnél más kapcsolót használtak:
Vagy az jellemzően nem is megy tönkre ne is szenvedjek vele?Bocsi az értetlenkedésért de soha nem csináltam még ilyet ezért a zsargon szavak nem mondanak nekem semmit
-
schray
tag
Félreértést elkerülendő: tudom, hogy nem szabad márka alapján választani és biztos vagyok benne, hogy a G305 egy jó egér, ezt nem vonom kétségbe. De annyit szívtam már Logitech holmikkal, hogy egyszerűen nem tudok jó szívvel további pénzt költeni olyan termékre, amit ők gyártanak. :/
De köszi a segítséget azért -
Synthwave
HÁZIGAZDA
A kapcsolók, a szenzor és talpak jobbak, cserébe viszont a Razernél ott az az überidegesítő Synapse, és teljesen más méretkategória.
A legnagyobb ligakülönbség szerintem a méret/forma, ez inkább a szezon és fazon. Lehet akármennyivel jobb a DA, ha nem esik kézre, nem fogsz vele jobbat lőni.
-
chester91
senior tag
A CM nagyon jó lenne, de billentyűzettel együtt van 25e-rem, és ott meg sajnos úgy néz ki feljebb kell mennem a billentyűzetnél, árban csak ott van használható....akkor viszont lehet, hogy ennél maradok, kinézetre az után ez jön be a legjobban. De kéznél tartom majd, hátha később jöhet az is
Köszi a segítséget!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
This.
Kiegészítve azzal, hogy ha nagyon szűkös a keret, meg kell kérdezni, hogy miért ANNYIRA fontos a wireless, és inkább az olcsó, de jó vezetékes megoldások felé terelni az illetőt (pl. Logi G102/G203), esetleg az apróhoz való viszonyát firtatni. Ha nagyon nem akarja, akkor jöhetnek a fóliás, irodai dzsunkák.
Amúgy én is emlékszem még a '90-es évek golyós egereire (amik inkább serial portosok voltak, mert a PS/2 csak az évtized vége felé kezdett el igazán terjedni) és egy-két kivételtől eltekintve (pl. MS Serial Mouse 2.0a – ilyenem van is – vagy az USB-s Logitech Wingman Gaming Mouse) nem voltam akkor sem a nagy barátjuk.
-
Amerigo57
őstag
Zaied .
Pedig Szülinapodra egy szép Trust GXT 960 (23758) egeret kapsz tőlem , 74 g-os .
Link:
Én maradok a SteelSeries Rival 710 , nehéz , 135g- os egeremnél." Summary
The only downside that will push most shoppers away from buying this mouse is the high price tag of $179 AUD, but it has a huge amount of features, excellent performance and luxurious comfort. There are some features that people would consider ‘gimmicks’, but I honestly enjoyed them and still love looking at my custom OLED screen. For me the SteelSeries Rival 710 is honestly one of the best gaming mice on the market and justifies its worth. I guess, if you want the Ferrari of gaming mice, then you gotta pay a little bit extra to get it."
Jimmy LindsayUi. Marci macskámnak is tetszik.
-
fLeSs
nagyúr
Ismét egyetértünk abban, hogy a fényképeken a modelleken nem látszik sz@r se, mert az alufólián összevissza csillog a fény, de elhiheted, hogy pár órát beleölök egy-egy modellnek az összenyomkodásába a képek/3d-modellek alapján és olyanok mint az igazi. Persze biztos van némi különbség mivel nem gép készíti. Ez céhes munka nem manufaktúra.
Ha lefújnám őket mattra valszeg jobb lenne a helyzet.
Btw a Hati-M az egy GPW klón tehát tényleg ég és föld a különbség a Model O-hoz képest ami egy FK klón. -
Xelo
addikt
az is jó opció, vagy ha egy kicsit tartósabb egeret akar ott a steelseries rival 3 wireless.
nekem a rival sokkal kényelmesebb mint a g305-öm volt, de más fogást "igényel". mivel szélesebb, a gyűrűsujjam nem lóg le az egérről, hanem a jobb klikken pihen, középsőujj pedig a görgőn. nekem sokkal természetesebb érzés hosszú távon, hogy a három középső ujj kb egy síkban van. g305-nél a gyűrűs a kisujj mellé volt gyömöszölve az egér jobb oldalán. tudom a súlya miatt nem opció az itenni hc arcoknak, de én még ilyen kényelmes egeret talán nem is használtam előtte, pedig járt már a kezem ügyében mindenféle rágcsáló.
-
ferni
őstag
Hát a Zowie FK2 részében én meg egyetértek vele, mikor fingertipen használtam nekem is folyamat hozzáért a tenyeremhez, ezért kezdtem el új egereket keresni. Kézméret ugyanez.
Most hozzáér a tenyerem a hátuljához, úgy játszok vele, de én értem miről beszél, ez tényleg egy létező probléma.
-
mobbo
senior tag
akkor essentialt dobtam is,
a kérdőív:1. Mennyi a keret? 20-30e
2. Használtpiac játszik? nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik? igen
4. Mire használnád az egeret? játék
5. Hogyan fogod az egeret? fingertip
6. Mekkora kezed van? 20
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? szerintem közepes
8. Egyéb igények semmi -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ez már more relatable. : >
Vicces, hogy a DA V2 kivételével megvolt az összes (a Hati meg ugye most is, csak a még csodásabb mentaződ
). Az első értelmes egerem ugye az IME 3.0 volt, a második meg egy Diamondback Magma. A Kana v2-t nem erőltettem sokáig, viszont a Salmosával <3 jódarabig puffogtattam. Fürge kis jószág, jók a klikkek, a PVC kábel sem nehéz vagy merev, a gyári teflonja is fasza és az alján tanyázó, hardveres cpi/polling rate állító pöcköket egy felsőbb, Plug and play hatalom küldte; ezekben az übertolakodó Synapse-szal fertőzött időkben ez hatványozottan áldásos dolognak minősül, pláne Razer fronton. Nagy kár, hogy ez nem egy terjedő trend (egen, tudom, az Xtrfy M42-n pölö van), de a tömegcsökkentős idők elérkeztével talán még erre is van remény.
Tényleg, visszakanyarodva a legendásan tartós Diamondbackre; a sima, a Plasma vagy a 3G (mert gondolom, nem az a tiszavirág életű, lézeres Chroma verzió)?
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
MINDEN egeret nézünk. Ha gondolod, ennek fényében újraértékelheted a listát. : >
Itt
G-Wolves Hati HT-M Classic
Ninox Aurora
Logitech MX300
Cooler Master MM710
Razer Salmosa
+1: SteelSeries Kinzu v1 – ez igen megosztó, mert köztudottan nem top/raw ("jóféle") szenzort használ (STMicroelectronics VT5366), amiben van egy alapvető, kikapcsolhatatlan egérgyorsítás, és sokan a hajukat tépték tőle, viszont én Quake-ben az elmúlt ~13 évben amúgy is low sens + medium accellel játszottam, szóval adta.Aztán sajnos az 1.1-es gyári firmware kukázta az érzékelőt, szóval kár volt frissíteni... Ha a Kinzu v1 helyett kéne valamit mondanom a +1-re, akkor a Microsoft Wheel Mouse Optical 1.1a-t választanám.
A legnagyobb csalódás a Terratec Mistify Mamba volt, még az első komoly egerem (MS IME 3.0) előtt; a szenzort az első 90°-os fordulással kiakasztottam (Kvéjk ofc), és még fogni se lehetett normálisan a dögöt – legalábbis nekem nem sikerült.
Mondjuk akkoriban azért nem voltam annyira "előképzett" az egérvásárlás terén, így ha olyan modellt kéne mondanom, amit már úgy vettem, hogy képben vagyok, akkor a Logitech G100s-t mondanám. Elmászós kurzor, relatíve alacsony perfect control, max. 500 Hz, tapefix/vastagabb teflon nélkül magas LOD (AM010 N1301T szenzor; ezek ellenére pedig igen jót lőttem vele), de ami a legkiborítóbb volt, az az atomhulladék összeszerelési minőség, mivel az első batchekből származó darabom volt. Minden tekintetben szöges ellentéte az MX300-nak, amivel még 125 Hz-en (!) is életem legbrutálisabb statjait lőttem, 2300 meccsen átívelve (95 százalékos win/loss ratio, még egy "cheater-e" topikot is megért az official Quake Live fórumon az account
), egy ronggyá kopott Allsop XL-en.
Amire kíváncsisággal/reménnyel tekintek a jövőt nézve, az a 49 grammos, PMW 3389-es Cooler Master MM720 és a 45 grammos, PMW 3360-as AtomPalm Hydrogen, ami mindenképpen érdekes lesz az eloxált alumínium görgőjével, "Zero Latency technológiával" megbuherált D2F-01F kapcsolóival, az 5 db Hyperglide MS-3-szerű tappancsával és 8000 Hz-es polling rate-jével.
-
fLeSs
nagyúr
Úgy tűnik törölted egy hsz-emet
Nem gond. Csak annyit írtam, hogy az EC1 tényleg palm egér, az alus kialakítását sikerült félrecsinálnom két egér körvonalainak/3d-modelljének a véletlen keverésével.
Atilla001 kérdésére: én ezért kezdtem el inkább alu-egereket készíteni.
-
Anubris
őstag
Jah persze így értettem a javítást. Most utána néztem a neten, elég sokan írják ezt a problémát ennél a típusnál. Videó is van róla, hogyan lehet javítani, de ez meghaladja az én képességeimet.
Nézegettem palmnak ajánlott típusokat a neten, de annyira nem fogtak meg, talán a rival 310, de az sem tűnik ennyire tenyeresnek.
Írok privit.
-
copass
veterán
köszi-köszi. majd még switchet cserélek benne pusztán kíváncsiságból.
az oldalsó gomb viszont borzalmasan lett megoldva a felfogatás, mivel a nyák vízszintes ezért 90 fokos switchek kerültek rá...ott elbsztam hogy megfúrtam a kapcsolót: amúgy is hangos volt, de így furkálva + a ház miatt is még durvább lett!de raktam bele szivacsot jobb híjján!
igen 3M lenne az ideális, de csak ez volt a prakkerben!3M-et sehol nem találtam rendelhetőnek, csak vmi 4-5 napra az meg semmi jót nem jelent...
TeebyKay: a tenyérről már leszedtem, idegesített egy picit!az a baj hogy oda nem egyszerű felrakni bármit is.
-
ferni
őstag
Megnéztem, nincs már csak az újabb egerekhez, marad az ebay vagy amazon, ott van ilyen sidegrip.
Vagy még te magad tudsz oda gripet tenni, van Lizard Skin, lehet venni itt Magyarországon is egérre, körbe kell vágni és kész.
Más az anyaga, de grip az grip, ez nem kopik el olyan gyorsan az tuti. -
fLeSs
nagyúr
Ez most vmi márka-sznobság vagy van vmi más magyarázata a dolognak? Mindegyiket kínában gyártják. A Sensei és az FK-k kb. 2,5x drágábbak, nekem legalábbis ennyit nem ér a márka.
Én is 2013-ban vettem a Deathadderemet, és működik. De a gumírozott borítás már régen elkezdett lekopni egyes helyeken, a görgő gombja néha duplán kattint és a jobb egérgomb is sz@r. Ráadásul alig játszok.Btw a Razer Lancehead és a Viper is fasza egerek.
-
t256
őstag
Utólag nézegetve a G102-őt látszik, hogy kicsit kiállnak az oldalsó gombok.
Sensei Ten gombjai jobban bele simulnak a házba. Itt már valószínű nem lenne gondom.
Ráadásul mindkét oldalán vannak gombok, így gondolva a bal kezesekre is.
Zowie egereknek csak bal oldalon vannak gombjai. Ilyen szempontból számomra szimpatikusabb a Sensei Ten. Már csak meg kell emésztenem a 20k feletti árát.
Igaz a DA már nem tudom hány éve meg van. Még Battlefield 3-hoz vettem.
Mikor is volt az? 2011? Nem a megjelenés napján kezdtem el vele játszani, de ha tegyük fel 2012-ben vettem, akkor is már 8 éve szolgál. Néhány apróságot leszámítva még mindig működik ez a Razer egér. -
Doom
aktív tag
Köszönöm az ajánlásokat. Kis tapasztalati beszámoló, elnézést a hosszáért.
Sikerült 1-2 napig kipróbálni a CM 710-est és a Viper minit. Utóbbi sajnos túl keskenynek bizonyult, a CM 710-esen pedig valahogy olyan idegesítőek a lyukak, hogy zavarja az ujjaimat (mert a lyukacsos részen fogom). Pedig a formája nem lenne rossz. Más lyukas egereknél nem éreztem ezt érdekes módon, valszeg a lyukak kialakítása nem jó nekem.
Elmentem a Pixelbe, ott is végigfogdostam jópár egeret. A Hati-S, Sköll-S, Deathadder mini és a Model O- túl kicsinek bizonyultak. Keskenyek, és az ujjaim túlzottan előre nyúlnak a gombokon. Xtrfy M4 nem volt rossz, de kifordul a kezemből. Xtrfy M42 már egész jó volt, a Model D- is szó-szó. A normál Viper és a normál Hati volt még talán a legjobb, de az utóbbi az Endgame után kevésbé minőséginek hat, a Viper meg nem tűnt annyival kényelmesebbnek, hogy megérje lecserélni. Lehet persze, hogy ezt is próbálnom kellene egy-két napig.
Arra kellett rájönnöm, hogy nincs olyan közép-felsőkategóriás egér, amely belesimulna a kezembe, valószínűleg úgy fogom az egeret, ahogy egyik gyártó sem gondol rá, vagy nem tudom. Ha jól értem, kb. úgy, mint SynthWave, ahogy előttem írta, csak kicsit kisebb a kezem. Mivel viszonylag hátul fogom az egeret, a legtöbb esetben nem oda esik a hüvelykujjam, ahová a gyártó tervezte (a keskeny részre), hanem kicsit hátrébb, az oldalsó ívre, ami kényelmetlenné teszi a fogást. Ezért volt jó a Diamondback és a G203, mert azoknak nem íves az oldala, és ezért viszonylag jó a Hati M, aminek kicsi az íve az oldalában.
Ezért arra juttottam, hogy át kell szoknom valami olyan fogásra, ami kompatibilis a mai egerekkel. Addig kísérletezem tovább az Endgame-mel, mert amúgy a formáján kívül nagyon jó egér. Mivel nem játszom kompetitíven, ezért nem életbevágó a dolog.
Illetve, ha tudtok olyan egeret, aminek oldalt nincs, vagy kicsi az íve, akkor azt még szívesen venném.
Köszi még egyszer. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Spórolós topik
- BestBuy topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asztalos klub
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest