- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Na de az Endgame Gear, mint "random egypálcás gyártó"? Bitch please. : D
Ráadásul összeszerelési minőségben top kategória az XM1r (meg az összes előző XM1). Meg amúgy minden másban is. A bungee-ja és a padjai se egy határ fosok. 2 éve a piacon van, az egerei nagyon népszerűek, és kb. minden azokról született tesztben megy az ajnározás ezerrel, nyilván okkal.
Nekem csak az fura, hogy egyesek mennyire büszkék a dilettanizmusra. -
4nick8
őstag
Erről beszélek.
Amikor először behoztuk a Razert akkor "csak a Logitech"
És képzeld lehet látni az innovációt és az erőfeszítést hogy jó terméket akarnak csinálni.
Nyilvan nem egy random kínai fosról beszélek.De mondom külföldön ez megy csak mi vagyunk ultra konzervatívok. Vagyis én nem :)
-
Zaied
addikt
pl.: [link]
azért írta a 3D fóliát, mert szerintem azt könnyebb fölrakni, sima fóliát is rakhatsz rá, nálunk papír írószerbe is lehet kapni. Ez a szénszálas dolog nekem van egéren, pofás is, jól is bírja, kb 10éve fönt van már. Nyilván nem valami magasfényűt kell keresni. Nagyon tiszta felület ajánlott hozzá fölrakásnál... Hajszárító meg egy nagyon éles szike se árt.Az az igazság hogy én nagykerbe szoktam venni, mert fóliázunk/matricázunk autót is, meg ablakot is oda kicsit nagyobb mennyiség kell, szóval csak ráböktem egyre és belinkeltem neked hogy mire gondolok.
-
ribizly
veterán
Ha jól olvastam az Xtrfy M4 eléggé közel áll hozzá.
De még a Roccat Kone Pro is jó lehet.És a lényeg:
Nem biztos, hogy azonos forma azonos méret kell az azonos kényelemhez.
Nekem pl. a G403 fogásra egy az egyben megfelelt a ZA12-höz. Pedig aztán azok nagyon nem azonos formák.
Ugyanez igaz az MM710/711 és a G102/203/305-re.Szóval ne feltétlenül azzal keress azonos formát!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
xrvman
őstag
Akkor esetleg jobban szétnézve:
Logitech MX Vertical, és az árak kb.
vagy
Microsoft Sculpt Ergonomic és persze az elmaradhatatlan árak kb.
Kivi vagyok erre mint mond Falcon C. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Leginkább CoD: WaW zombi co-opot (most az lesz), régebben Apex Legendset vagy War Thundert, még régebben másokkal elég sok mindent (War 3 TFT, SC: BW, Warhammer 40k, CS 1.6, NFS 3, FlatOut 2, Heroes 3, Baldur's Gate, volt olyan LAN, ahol Doom DM ment saját mapon, UT, Kvékek – na ez utóbbi nem volt hosszú életű) .
Mindenesetre az FPS PvP-nek nincs értelme, muhaha.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Naprakész technológiával kapható MX518 Legendary néven amúgy. De úccseleszjó.
Engem is csak a burkolat miatt érdekel a másik. Vitrinben jól mutatna az old school részlegen. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
"engedd el a kezed, és a tenyered külső élét az egér támasztja meg, nem az alátét... ennyi."
Ennyire kontraintuitív és kényelmetlen dolgot már rég hallottam. Pontosan ezért fogsz folyamatosan erőlködni, miközben leírsz egy amúgy bőven a kezed alá való egeret.
: /
-----------------------------------------------------------------------------------------------
#86578 CptAdamica: A Corepadnál nem kell nagyon továbbgörgetni a gondolatok fonalát. -
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
75 százalékos MX Brown (vagy valamilyen Brown kópia), és annyi.
De gondoltam, hogy itt is Canossa-járás lesz.
Én az ujjízületeim miatt váltottam low profile lineárisra (rövidebb úton járó, kisebb erőkifejtést igénylő switch), és megköszönték nekem. Amúgy ha nem számítana semmi, valamilyen low profile Blue volna a kedvenc.
Meg amúgy nagyon szívesen kipróbálnék egy low profilos, TKL-es billencset, ami tud legalább 5 KRO-t (ha egyáltalán létezne ilyen...), mert a Sculpt Ergóval szeretek gépelni, de puffogtatni a játékra lassú wireless és a 2KRO miatt nem épp ideális. Ha az lenne, akkor azt használnám only, oszt jónapot.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, de én már leszoktam a teljes értékű billekről, pedig a munkám, hogy írok.
Valamilyen TKL + külön álló num pad, és az utóbbit mindig szabadon lehet épp kényelmes helyre rakni, pláne ha wireless.
Igazából billencsből is kettőt használok; puttyogni egy Agile Redes, low profile Tesoro TKL-t, másra meg egy wireless MS Sculpt Ergonomic Keyboardot és a keypadját.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ühm, ez hányszor is lett elmondva?
:' )
Mondjuk azt nem tudom, hogy ehhez miért kellett a monitornak állványra kerülnie, mikor egy egyszerű eldöntendő kérdésről van szó; az alkarod egy magasságban van az asztal lapjával, vagy nincs? Igen/Nem.
Igen: Csodás.
Nem: Állítsd be, hogy úgy legyen.
És kalandod itt véget ért, lapozz a 400.-ra! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem voltak a köztudatbaaan? Keményen fogyó darabokról van szó, a Laser Mouse 6000 kivételével gyakrolatilag az összes igen sikeres modell volt, némelyik még legendás státuszba is lépett (MX300, WMO 1.1a).
Legfeljebb azok a kérdéses szakmai háttérrel rendelkező oldalak nem nyomatták, ahonnan tájékozódsz/tájékozódtál. Az a linkelt Techspot lista konkrétan nevetséges. Nincs ebben semmi rossz, csak ideje felülírni a régi, rossz berögződéseket. : >
"hiszen az alkarod vonalánál lejjebb van az asztal sikja"
Igen, és itt meg is van a probléma. Egy vonalban legyen vele.
-
nyul105
senior tag
Hát akkor túl hosszúak az ujjaid az egérhez képest, amit használsz. Nézz valami hosszabb egeret, ami nem túl lapos, hanem picit megemeli az ujjaid.
Amúgy a claw grip lényege, hogy kicsi karmot formálsz az ujjaiddal, nem nyíl egyenes. Ez az ujjaknak nem túl fárasztó, ha nem erősen görbíted be (90 fok), hanem nagy fokban(kb körív).
De ez fogástól függ, kinek mi a kényelmes. Én néha váltogatom, attól függően milyen sűrűn akarok kattintgatni.
Ugye claw gripnél gyorsabban lehet kattintgatni, szerintem. -
nyul105
senior tag
Leesett miről beszélsz, bocsi!
Ahhoz, hogy a teljes tenyerem az asztallapon legyen, feszítenem kell a kezemet, de ennek semmi köze az asztalhoz, hanem a tenyered miatt van.
Ezért nem csinálnak papír lapos egereket, mert az egér felveszi a tenyér alapvetően görbült formáját.Na, de visszatérve: miért akarod lenyomni a tenyered? Abba a 'résbe' kell tenni az egeret.
Az egér megemeli a mutató és a középső ujjadat, a hüvelyujjad balról az egér oldalán pihen. Ott vannak az oldalsó gombok.
A gyűrűs ujjad és a kisujjad pedig az egér jobb oldalán pihen.Minden tökéletesen nyugalmi állapotban van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"a 2009-es és 2010-es cikket vettem alapul"
A PH-n 2018 dereka óta vannak normálisabb (de közel sem maximalista!; pzogelnek túl sok a szabadideje
) egértesztek. : >
"De akkor miért kell csodálkozni?"
Senki sem csodálkozik.
"pont azért mert vannak akik szintén a tehetetlenséget használják stabilizálási célzattal"
Igen, túlnyomó többségben 80-90 grammos egerekkel (ami nagyon nem 100-120 gramm), de már a CS-sek között is szaporodnak az ultrakönnyű modelleket használók.
"de az adott cikkekben nem találtam ultra könnyű egeret, csak ezt írtam."
Nem, igazából egy saját értékrendszert és meglátást prezentáltál, bármiféle forrás vagy kontextus nélkül, de akkor a végén csak kiderül, hogy igazam van.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Nem, már akkor is voltak 70-80 grammos darabok, igaz nem sok.
Logitech MX300, G1, G100(s), Razer Krait (2006), Razer Salmosa (~55 gramm!), Razer Salmosa Pro-gaming Edition (~45 gramm!), Razer Abyssus 3G és 3.5G, SteelSeries Kinzu v1, SteelSeries Kana és Kana v2, Microsoft WheelMouse Optical 1.1a, Microsoft Laser Mouse 6000, Ninox Aurora. Biztos volt még egy-kettő, de hirtelen ennyi jutott az eszembe.
Kvékekben pl. jellemzően pont ezek domináltak, és sokan voltak, akik sufnituningra is adták a fejüket (pl. nem használt gombok/kapcsolók kiforrasztása, ha nem használta nagyon a görgőt, akkor annak a kiszedése, műanyagok fúrása-faragása, ilyesmi). A magam részéről is Aurorát, Salmosát, WMO 1.1a-t, MX300-at és Kinzu v1-et használtam a legtovább (az Aurorával és a Salmosával az élen), nyilván nem véletlenül.
High skill körökben már jóideje igény a minél alacsonyabb tömeg (fast paced játékokban még inkább, CS-sek között még mindig sokan szeretik a picit nehezebb, 90 gramm körüli ketyeréket, hogy a patkány tehetetlenségét stabilizálási célzattal használják), a Quake community által megtervezett, majd bst által megvalósított Ninox Aurora is PONT emiatt született meg.
A piac igazán csak 2018-2019 tájékán zárkózott fel ezen igények mögé, előtte ment a népbutítás ezerrel az idióta és useless fícsörök folyamatos nyomatásával (acélsodrony merevségű, de "ugye milyen tartós" kábelek, súlykazetták, csillió cpi, lézer szenzor, LCD kijelzők, duplát vagy triplát bal kikkelő dedikált gomb, kutyafüle és macskafarka) . Szerencsére mára Kánaán van.Az, hogy te kitalálsz magadnak egy saját besorolást, az nem jelenti azt, hogy az úgy is van.
Ha valamiben nem mozogsz otthonosan, akkor nem hat pozitívan a megítélésedre az, ha úgy adod elő magad, mintha igen. : >
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"milyen meglátásod?"
Hogy ez a figyelemről szól.
"és túl gyors az egérpadom"
Ha jól látom, az egy jobb napokat is megélt QcK. Lassabbat keresve is nehéz találni.
"minden extra súlyt kiveszek a súlyozható egerekből, sose tettem bele őket."
Én meg default nem veszek ilyet, mert ezek 99 százalékban alapból is notóriusan dögnehezek, bármiféle extra súlykazetta meg horgászólom nélkül (egyetlen kivételről tudok, ami asszem ilyen cakk-pakk nyolcvanpár grammig súlyozható, súlyok nélkül meg hatvanvalamennyi). : >
lsd. még egyszer a #86368-at a besorolás végett.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
A 120 gramm is már bőségesen kimeríti istentelen tégla fogalmát. Attól, hogy te nem így gondolod, még így van.
0-60 gramm: ultrakönnyű
61-75 gramm: könnyű
76-90 gramm: középsúly
91-105 gramm: nehézsúly
106-120 gramm: irdatlan tégla
121 gramm+: kib*szott megalitSzóval de, a nehéz egereket szereted.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"sajnos teniszezek is, és nem volt perfekt mert teljesen más a két mozgás"
Én meg teniszeztem, és az volt, mert nem a mozgáson van a hangsúly, hanem a célszerszámon.
"plusz a nehéz egereket én se szeretem."
Á, dehogy. Nem erről megy a diskurzus már időtlen idők óta, hogy milyen embertelen méretű és tömegű ajtótámasztékokkal küzdesz pontosan ugyanakkora kézzel, mint itt a topikban jónéhány ember.
Szerintem ez már inkább a figyelemről szól egy ideje.
mod: Néztem a gifet. Tartom a meglátásom.
-
arcitec
addikt
-
Nem igazán értem, hogy mire gondolsz "ellen tartás alatt".
@PaJa1
Az eddigi pályafutásom alatt az alábbi komolyabb egerek fordultak meg a kezeim között:Logitech G500s -> 121 g + beleraktam a hozzá mellékelt 6db, darabonként 4,5 g-os súlyt.
Roccat Kone Pure -> 90 g
Roccat Kova -> 99 g
Logitech G403 -> 87 g
Logitech MX518 -> 106 g
Razer Viper Ultimate -> 74 g
Razer Orochi v2 -> AAA elemmel 70 gEbből látszik, hogy az általam használt legnehezebb egér több mint a duplája súlyban a jelenleg használt Orochi v2-nek. Nos a G500s-t szabályosan tolnom kellett az egérpadon. Kényelmetlen volt hosszútávon használni.
Az Orochi v2 és a Viper Ultimate - bármilyen hülyén is hangzik - érzésre olyanok nekem, mintha a kezem részei lennének. Több órás gaming session után sem fárad el a kezem, fel sem tűnik, hogy fogok és mozgatok valamit. Olyan mintha a szenzor a kezemben lenne a gombok meg az ujjaim meghosszabbítása. Ennél jobban nem tudom leírni. Remélem érthető mire gondolok.
-
chatran
őstag
Tesztelte rocket jump ninja is, ő 109-et mért. Gondolom az a pár gramm attól függ, hogyan áll éppen a kábel. Ha levágnám a kábelt, akkor jönne ki a gyári adat 100g.
Ránézve az árukeresőre egész normális ára van most figyelembe véve a jelenlegi egér árakat. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja, de a Corsair sem virulna ennyire, ha csak egereket, padokat, meg billentyűzeteket gyártana.
Memóriák, tápegységek, SSD-k, házak, hűtések, ventik, komplett gépek, dokkolók, plusz az Elgato a mindenféle de facto sztenderdnek tekinthető steramer ketyeréivel is a tulajdonában van. Nem egészen azonos a termékpaletta és a cég ismertsége.
Amúgy a Corsairnek vannak 69-73 grammos egerei.
-
nyul105
senior tag
Mondok egy jó trükköt. Óránként 1 percre vedd le a kezed az egérről, tarts ebédszünetet.
Én gépnél dolgozok, de sokszor gépelek, olyankor leveszem a kezem az egérről.
Ha olvasol, akkor pedig megintcsak nem kell egerezned.Keress fel valakit, aki segít a work life balanceban, szerintem te túl görcsösen dolgozol, néha tarts 2 perc szünetet, folyadékbevitel, ilyesmi. Nem normális, ha 8 órán keresztül meg se mozdulsz, nincs olyan egér/monitor/billentyùzet/szék, amivel ez egészséges lesz. Én pl. meeting közben bluetooth fülessel sétálok a lakásban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- LG 65" OLED65C31LA 4K UHD OLED evo TV! G-Sync / 100Hz
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest