- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ccs2929
senior tag
válasz
BladPussy #41781 üzenetére
Nem is nagyon kell vadászni, hirdetnek is itt az aprón egyet jó áron.
Üdv. -
Muerte68
addikt
válasz
BladPussy #41778 üzenetére
Az 55-210-szerintem is jó megoldás-a gyutáv is hasonló+a kit-obi végétől kezdődik.
A natív obik mindig jobbam működnek mint az adapterezettek szerintem-nagyon jó vagy extra gyutávú obi kell hogy megérje sportolni veleA manuális obik más dolog meg az A7ii-adapterezés mert annak a fókusza már elég jó hozzá.
-
Muerte68
addikt
válasz
BladPussy #41776 üzenetére
Szerintem mindketten korekten válaszoltak ha nem akarsz tükrös gépet akkor adapterrel csak olyan vázon lesz normális autófókuszod amin olyan fókuszrendszer van fázisos-mint a tükrös gépeken és azok a vázak drágábbak a te gépeden nincs ilyen amilyenre az obit tervezték tehát lassú lessz.Az adapter sem olcsó a tényleges megoldás az obi csere vagy drágább váz
Még egy olcsó Canon váz is olcsóbb megoldás mint adapterezni,de szerintem két rendszert egy obi miatt fentartani nem túl okos megoldás -
MrChris
nagyúr
válasz
BladPussy #41774 üzenetére
Te szerettél volna az obi alá valamit, ami nincs, majd az olcsó adaptert ajánlva úgy gondoltad az a kombó csak a profiknak lesz így csiga lassú. Én meg linkeltem, hogy lássad, ez még amatőrnek is az. Megejtettem, hogy ez a pdaf szenzorral működne igazán. A kameraszenzoron nemtom mit értesz, mindegyik digit gépben van egy szenzor, de a vázad utódja az A5100-ban (ami azért nem profi váz) már van is pdaf, aszondják olyan mint az A6000-ben és ez is már sok éves cucc.
Hogy a már mindenben kielégítő megoldás neked drága azért nem én vagyok a hibás. -
MrChris
nagyúr
válasz
BladPussy #41770 üzenetére
Azért 1-2-3 másodperces várakozás statikus témánál már kissé (kb 5:30-tól) sok egy amatőrnek is, vagy csak az én elváráom túlzott egy AF obi esetén. Pdaf-es váz kell alá.
-
Muerte68
addikt
-
Tin_Shield
őstag
válasz
BladPussy #40866 üzenetére
Panasonic GF7 van hasonló árfekvésben. A Telekomos készlet elég régóta feltöltés alatt státuszban van, ahol ténylegesen kapható is az a5000, ott 110-120e között mozog. Ez a kettő összességében hasonló tudású, a Sony szenzora némileg jobb, a Panasonic pedig jobb objektívet ad, választhatsz ízlésed szerint, korrekt gépek.
A Nikon 1 is érdekes lehet ha igazán gyors gépet szeretnél kiváló autófókusszal, és ezért beáldozol egy hangyányit a képminőségből (a többihez képest csak, ezzel is nagyon bőven a kompaktok felett leszel).
A Canon EOS-M10 alapvetően felejtős, csak akkor válaszd, ha meg is tudod indokolni, pl van aki csak a EF-M 22 f2 miatt megveszi, vagy éppen már vannak Canon objektívjei. Egyébként mint gép és mint rendszer elég bénácska-butácska a többihez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest