-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Pendragon911 #58960 üzenetére
Ha tényleg érdekel mit tudhat az Olympus/OM System, akkor a teddprobara.hu oldalon foglalhatsz vázat és neked tetsző objektívet némi letéti díjért cserébe, amit aztán visszakapsz. Persze pár nap alatt nem lehet egy teljesen új rendszert mélységében megismerni, de azért elég jó kis ízelítőt kaphatsz a tudásáról.
-
válasz
Pendragon911 #58955 üzenetére
Erre szerintem se érdemes váltani a mostani cuccodról.
-
Tin_Shield
őstag
válasz
A 12-45 Pro objektív, jobb a rajza mint a Sony túristazoomjának. Az más kérdés, hogy ha nem pixelkukkolsz akkor a gyakorlatban ez mennyire számít (Ha a 16-50-ről lenne szó azt mondanám, hogy valószínűleg egy félvak is kiszúrná, de a 18-135 korrekt a saját kategóriájában). Átfogásilag - ahogy írták is előttem -, az Oly 12-100 van hozzá a legközelebb, de az szintén Pro cucc, nem lenne tisztességes összevetni egy budget túristazoomal semmilyen szempontból. M4/3 vonalon az Oly 14-150 és a Pana 14-140 a játszik hasonló kategóriában, kb hasonló a képminőségük mint a Sonynak, annyi előnyük van, hogy a tele vég azért lényegesen hosszabb.
Ha az a6000-rel egyébként elégedett vagy akkor szerintem sem igazán éri meg váltani -
yle_greg
aktív tag
válasz
Az APS-C 18-135 latszolagos kepe nagyjabol a 14-103 mm -es MFT obikkal egyezik meg. Ehhez az Oly 12-100 ( https://www.olympusmintabolt.hu/olympus-m-zuiko-digital-ed-12-100mm-f1-4-0-is-pro ) all a legkozelebb.
De ha megvan mindened egy rendszerben, akkor atallni egy teljesen masikra eleg nagy veszteseggel jar.
-
vihartigris
őstag
válasz
Én nem cserélnék.
-
vihartigris
őstag
válasz
Pendragon911 #55918 üzenetére
Az Olympusról tudnod kell, hogy a fényképezőgép részleget eladták, most bizonytalan a jövője.
-
kovsol
titán
válasz
Pendragon911 #55912 üzenetére
Akció miatt ne aggódj. Egymást érik a kupon napok, ilyen olyan leértékelések.
#55909Mr.Csizmás van 6600 is
-
PuMbA
titán
válasz
"talán olcsóbban fel lehet szerelni"
Ez az egy, ami nem igaz
Egy DSLR és a hozzá tartozó cuccok a régiségük miatt árelőnyben lesznek a MILC-cel szemben.
", de bár egy helyen ajánlották a D5600-at és az EOS 250D-t is"
Ez amúgy mindkettő rossz vétel ár / érték arányban, szóval jól döntöttél, hogy nem veszed meg.
-
Rapid136
őstag
válasz
Meg kell tanulni beosztani az energiát, én a legtöbbször megoldottam két gyári akkuval a fotózásaimat. Néhány okos beállítással is lehet javítani a helyzeten.
Most viszont a feleségem A6000-éhez (és az A7-eshez) rendeltem Duracellt, kiváncsi leszek rá. -
tvamos
nagyúr
válasz
Pendragon911 #55901 üzenetére
Egy alternativ ajanlat lehet az A6000-re a Canon M50, hasznaltan talan belefer az emlitett keretbe. Modernebb vaz, szerintem a hetkoznapokban jobban egyutt lehet vele elni, de sajnos kezeloszervekben nem kapsz annyit. Meg muanyagbol van.
-
Rapid136
őstag
válasz
Pendragon911 #55908 üzenetére
Mondjuk meg kell tanulni a manuális objektivek használatát, de ha nem akarsz sokat költeni rendszerobjektivekre, akkor nagyon rugalmas a MILC rendszer adapterekkel.
Itt egy gép például.
De a Sigma gyárt hozzá 2,8-as sort Af-fel, 19/30/60mm-est elérhető áron. Vagy a Sony 1,8/50-es sem drága. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
Pendragon911 #55908 üzenetére
A6x000 (x = 0-5)
A7 xxx (R, S, sima I-II-III)
-
Rapid136
őstag
válasz
A Sony Milc a te vázad, arra aztán a szódásüveg aljától mindenfélét rá tudsz pakolni kinai adapterek segitségével. Meg az összes régi filmes váz objektivjét ami a családban porosodik.
Helicoid adapterrel meg könnyebben makrózhatsz is. -
vihartigris
őstag
válasz
Pendragon911 #55902 üzenetére
Inkább használt gépeket nézzél, ne belépő kategóriás vázat, obit.
Az az objektív amit a géphez adnak kis túlzással papírnehezéknek jó. -
PuMbA
titán
válasz
Pendragon911 #55902 üzenetére
Ennyi pénzért újat venni nem ajánlott. Használtan sokkal jobbat tudsz venni, mikor tömve van a használt piac jobbnál jobb ajánlatokkal.
-
vihartigris
őstag
válasz
Egyik rendszerrel sem jársz rosszul.
A Fujit kifelejtetted.
Egyéni preferenciák kérdése, hogy mit válasszon az ember.
Tapogass meg néhány típust. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
Ez mennyire lehet jó választás, az én igényeimet figyelembe véve?
Canon EOS 2000D [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Filmvilág
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Bittorrent topik
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged