-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
olle
senior tag
válasz
Angie™ #98576 üzenetére
"hagyományos mATX házba nem szabad beszerelni"
Persze hogy szabad.
"Ha pedig mégis ezt teszem, akkor én vagyok a hibás."
Nem te vagy.
Az esetedben vagyis esetetekben egy lehetséges gyártási hiba volt a probléma fő oka. (ahogy látom ez legalább a 3. anyagú keret amit néztem.) Legyen az a műanyag rögzítő fül hibája vagy a leszorító túl nagy húzó ereje. (Ebből is kétféle létezik. Igaz ezek mind revíziók) Bármi lehetett persze ez nem mentség a gyártó részéről. Ilyen a tömegtermelés. Minél többet minél gyorsabban lehetőleg ingyen. Ezt az ár is tükrözi. -
jeni
félisten
válasz
Angie™ #98585 üzenetére
Nekem semmi gondom nem volt azzal ,csak jeleztem,hogy más más a ráható erő álló vagy fekvő alaplaposra. Nem is azt írtam,hogy Noctua vagy BeQuiet CPU hűtőt kell venni,ilyet se írtam. Arról nem is szólva nem oly régen vetted,tehát 6 hónapon belül meghibásodott. Alultervezett vagy gyári hibás,feltehetőleg anyaghiba,már tök mindegy.
Tehát már csak a gariztatást maradt meg,amit remélhetőleg jóváírnak majd.
Amúgy aranyszabály,hogy hosszabb útra,szállítás alatt érdemes a CPU hűtőt és a VGA-t kiszerelni. Azon meg már nem érdemes elmélkedni,hogy mitől törött el a felfogató keret? Szereztél egy rossz tapasztalatot,tanulságot,mi ezzel egy infót. -
válasz
Angie™ #98585 üzenetére
Egyetértek. A horizontális ház irreális elvárás az olyan, nagyon olcsó hűtőkkel szemben, amik a 6k forint alatti ársávban találhatóak, a horizontális házak pedig valahol 20k forint fölött kezdődnek. Nem passzol egymáshoz a kettő.
Teljesen logikátlan lenne egy ilyen értékű házba egy filléres hűtőt venni, ami ezzel a műanyag kerettel jön. -
vezeralmos2
senior tag
válasz
Angie™ #98573 üzenetére
A fapados hűtővel sem volt régebben probléma, és most sem lenne, ha nem fejtene ki 10 kiló nyomást a cpu-ra.(Ezt tutira direkt csinálják sz**ra)
A két rögzítő fület visszább görbítettem azonnal, én e nélkül fel sem mertem rakni, mert akkora erő kellett volna hozzá.
Van egy SE-913-B hűtőm is, ezen még jobb minőségűek a lamellák(vastagok), és a gyári venti is jó PWM-es, de ez is 10 kiló nyomást rakott a CPU-ra, szóval ezt ilyen módon módosítottam:
Ez egyszerűbb is volt, mert csavaros, és alátétekkel meg lehetett oldani, de a 903-SD-nél görbíteni lehetett csak a fém karokat. -
-
-
jeni
félisten
válasz
Angie™ #98541 üzenetére
Ft keretet írj.
milyen házba és mit kell hűtenie?
ez nagyon olcsó kat de célnak jó,kicsi procikra.
ez már komolyabb kisebb házakba -jobb-erősebb procikra is tehető.
világítós legyen vagy sem?
több lehetőség van az Alza boltban.
esetleg az összefoglalóból választani. -
PlayMax
nagyúr
válasz
Angie™ #98537 üzenetére
Léghűtéseket keresve ,nézve már teljesen eltűntek a jó gyártók ,legalábbis vannak még de sokkal kevesebb kiszereléssel.
Ellepték ezek az említett gyártók az ipart ,12cm es ventikkel meg aluminium fedéssel ,alpenföhn is úgy érzem feladt a harcot ,brocken 3 még brutális volt de a mostani brocken 4 finoman fogalmazva is ránézésre nevetséges.
Bánnom ,hogy nem vettem anno többet a brocken 3 bol ,és főleg ,hogy nem fehéret (fekete van nálam ,most az aprón próbálok még vadászni belőlük).felfogatásához szükséges egyik fekete műanyag pöcök megadta magát
,hogy lehet műanyagot használni egy lefogatáshoz... -
fulton
addikt
válasz
Angie™ #94577 üzenetére
Köszönöm, én is ezt néztem végül ki. Be quiet! silent wings 4
-
xtremist
őstag
válasz
Angie™ #94318 üzenetére
Mondjuk attól, hogy a tr 4 hőátadó blokkja alapterületre is nagyobb, és a be quietnél a reddites leírás alapján a magassága is eltér, emiatt am4 készlettel sem lehet felszerelni am4 foglalatra.. Nem fülekkel csavarozódik mint mondjuk a noctua, hanem egy áthidaló hasáb szorítja le, amin nútok vannak, hogy középre igazítsák. Ezek a nútok máshova esnek a tr4 eltérő szélessége miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Netfone
- E-roller topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpársportok
- Hardverkemping június végén
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged