- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Silentfrog
veterán
Mennyi volttal menne másfél perc alatt egy proci 90 fokra egy tx 3 hűtő alatt?
(#36197) erik365 azért ránézhetnél,hogy terhelés alatt mennyi feszültséget kap a cpu.
Aida/érzékelő/cpu(#36199) Mardel .: Egy miliméter is rengeteg. max egy körömnyi ha van ilyen mértékegység!
-
Merlinclub
senior tag
Nos, én is azt vártam, hogy alázni fog, de csúnya bukta lett.
Gondoltam egy hibás, vagy csak gyengébb darab. Talán rosszul raktam fel, így újra megcsináltam. Semmi, kottára ugyanaz.
Elővettem a Limited Edition változatot. Na majd az!
1 fokos javulás, ami lehet egy gyengébb-jobb pasztázás eredménye is.A borda mindkét esetben szépen felvette a hőt, forró volt, de a venti nem képes ezt átszellőztetni. Alul a keskeny részeknél elszökött a levegő 80%-a
Ha belegondolunk, sok 120-as coolernek kisebb a bordája, kevesebb lamella.
Ehhez ez a venti kevés, mint sünben a dajer!Mielőtt bárki is....
NEM ALPENFÖHN A LEGJOBB -
hermanyi
addikt
Bizonyos feltételek mellett igen, a Direkt érintkezése miatt ,ahol felfekszik rendesen az összes hőcső . de egy jól szellőző házban SB-n vagy Ivy-n már jobban teljesít a Matti ha nem is egetverően de jobban ,ez alól persze lehetnek kivételek a ház szellőzése miatt (kábelrengeteg ,stb )
Nekem volt brocken volt Matti és van SA és 1155 ön eléggé ez is az erősorrend teljesítményileg is, ja és csak egy szutyok Bitfenix Merc Alpha házam van.szerk :
SS140 nagyon is jó venti de ha a lapod tud szabályozni rendesen akkor a fele annyiba kerülő TY-140 szerintem jobb ,persze ha nem tudod alaplapról szabályozni akkor az SS140 a jobb. -
törölt tag
Ebben nagyon tévedsz! A 940/754/939 más keretet használ, mint a későbbiek (AMx, FMx). Előbbi keretet két szimmetriatengelyben levő csavar fogja a helyére, utóbbit négy sarkokra helyezett. Ezért sem igazán látom a a K2 rögzítőrendszerével hogy lehet felrakni azt a bordás a DDR1-es A64-ekre. Mondjuk maga a pdf is átbaszós. Mert a keret eltávolításánál egyértelműen a régebbi keretet mutatja, a következő ábrán viszont már négy csavarral operál, ami a morai esetben lehetetlen.
-
Steelmanus
addikt
-
Steelmanus
addikt
A leiras szerint Hyper TX3 EVO 92mm PWM. Bongeszeshez es egyeb procit nem terhelo progiknal halk, mint azt elottem mar valaki irta, nagyjabol 1000 rpm felett lehet hallani de inkabb 1100 rpm felett.
Ha az iddle-t vesszuk akkor nagyon jo ar/ertek szempontjabol, viszont a Swif2-vel kivallo lesz.
Ha pedig teszel a haz hatuljara egy masik Swif2-t ami elszivja a proci felol a meleget akkor meg terheles hatasara sem lesz tul hangos. En is tegnap tettem be egy 12 cm-es Swif2-t hatra es egy egymagos (CoD2) terhelesnel sem hangosodik. -
Steelmanus
addikt
Szerintem hangos lesz ha megterheled. Nekem ilyen van csak mar nem forgalmazzak, Freezer 64 Pro PWM annyi kulonbseggel hogy ezen 92 mm-es venti van, es a legkissebb fordulatszama 400 rpm, Voltage szabalyozasnal. PWM-nel 1400 rpm ala nem megy, mindez egy AMD Athlon II X3 450 (Rana) 3.2 GHz es procin.
Amit rendeltel annak eleve a legkissebb fordulatszama 800 rpm. Most hogy nincs terhelve az enyem nagyjabol 500 rpm-en forog teljes terhelesen pedig 900-ig megy fel. Hatra fujja a levegot a hatso elszivo venti COOLINK SWiF2-1200 felette egy Chieftec CTG-500-80P tap. -
Apollo17hu
őstag
Köszi, sikerült kipattintanom.
Átrakom a procit meg a hűtőt egy másik alaplapba. Most csinálom először. A videókban láttam, hogy valami hőelvezető pasztával bekenik előtte (azelőtt meg letisztítják valahogy). Nekem is kellene vennem ilyen pasztát meg tisztítót? Ha igen, akkor mindegy, milyet? (Van erre külön topik?)
-
hermanyi
addikt
Nem egyértelmű
Igaz nekem nem ez a házam van de a hátlapi merevítő nekem is beleér az alaplap tartó tálcába ,pedig nekem is van rajta kivágás és a távtartók is ben vannak .Szóval simán lehetséges ,hogy a tálcán lévő kivágás van rossz helyen vagy nem elég nagy .
Példának itt vagyok én -
mrbig25
őstag
Néhány alaplapnál -ahol úgy helyezkedik el a CPU-foglalat, hogy némi átfedés van az alaplaptálca kivágása és a merevítő között előfordulhat, hogy tényleg hozzáér az alaplaptálcához. KÉP - az alsó két anya hozzáér az alaplaptálcához, ráadásul ez egy CM hűtő rögzítése.
atjeng
A ház eladása és új hűtő vásárlása helyett egyszerűbb, ha az alaplaptálcán kialakított nyílást a megfelelő irányba megnagyobbítod. -
Steelmanus
addikt
Hat remelem nem, mert a mostani 9 cm-es ventivel ellatott AC Freezer 64 Pro-tol (3 hocso, az is egyvonalban a lemezek kozott) csak jobb lehet. A hazam felsotapos benne egy Chieftec CTG-500-80P es eppen delott vettem a haz hatso hutoracsara egy 12 cm-es COOLINK SWiF2-1200 hazhutot igy mar van ami kihuzza a meleget, ezert javasoltam hogy ha 3 csoves procihutot vesz akkor kell egy hatso venti is, mert kulonben a tap szivja a levegot. Csinaltam egy gyors tesztet, a prici hofokbol le kell vonni 6 fokot, mert a BIOS-hoz kepest teveszt.
Iddle:
Terhelve: -
MontyCrew
senior tag
-
Steelmanus
addikt
Viszont terhelesre ha nincs rendesen hutve a haz, mar hangos, nagyjabol 1000 rpm-ig halk, felette mar jelentosen hangos. Nekem egy AMD Athlon II X3 450 (Rana) procim van es ha megterhelem akkor felmegy 1400 rpm-re es ugy mar hangos, ezert szeretnek valtani nemsokarra egy negycsoves CM Hyper 212 EVO -ra.
-
eXtase
tag
Meg sem gondoltam, hogy pár feltöltött kép ilyen vitát indít...
Igazából az olcsó tápokat többen veszik meg, ezáltal több a meghibásodás is (tömegcikk)... a drágábbakat kevesebben így kevesebbet lehet hallani róluk, hogy meghibásodik.Nállam M-Tech tápok mentek tönkre sorozatba, VGA-t is tönkretette, pedig "csak egy kis hálózati ingadozás" volt... Valami közük lehetett egymáshoz a másik gépben lévő Codegennel, de az csak annyit csinált ezek után, hogy nem csinált semmit, nem kapcsolt be többé a táp, de a gép épp maradt! M-Tech bekapcsolt de a gép VGA hibát jelzett...
Mindkét gépben ugyanolyan alaplap (MSI) és videókártya (Sapphire) volt, ugyanaz a típus mind a kettőben.Hipro-t még most fogom próbálni, egyenlőre a Chieftech amiben én is jobban bízok de a Codegent most csak azért mertem használatba venni, mert komoly védelmet építettem ki a hálózatra. UPS, túlfesz + túláram védelem gépek előtt és a kapcsolószekrényben is!
Egyéb:
VGA hűtőt segítsetek keresni nekem a 8800gt -re ami 18mm magas max! (vagy ez másik topic témája?) Egyenlőre ezzel szemezek: [Accelero S1 Rev. 2] -
Attici
őstag
Nem vagyok boltos, csak műszerész. Nekem is egy Corsair tápom van az itthoni gépemben, de az irodai gépeink többsége nem került annyiba, mint ez a táp!
Nagyon sok gépet használunk a cégnél, ahol folyamatosan mennek tönkre a gépek és nincs pénz újat venni, de folyamatosan lehet őket javítgatni fillérekért.
A Codegen értékatrányos. Elég sokáig bírja javítás nélkül egy átlagos irodai gépben, míg nagyon sok hulladék táp tényleg visz magával mindent és a javítása sem gazdaságos.
Most Codegen gyűlölők topicja lett ebből? -
Attici
őstag
Már rengeteg rossz Codegent láttam és javítottam, de mégy egy sem tett tönkre semmit.
Van bennük védelem.
Nem azt mondtam , hogy jó a Codegen, de a sok szar közül még mindig az egyik legjobb.
Nem mindenki engedhet meg magának komoly tápot, de én is azt mondom, hogy komoly gépbe, komoly táp való.
Mi baja lett a VGA-nak? A HDD-n nézd meg a védődiódát, legtöbbször csak az szál el. -
Ringman
félisten
jól átszellőztetett házban a gelid tranquillo a héten 51C-t tudott. ha kitakarítanám (poros helyen van sajnos), ez lemegy kb 45-46 fokra.
szoftveres (coretemp, hwmonitor, stb) mérés szerint)szerk:
hang miatt, hogy ne pörögjön fel a venti (igazából 4db, mert ugyanarra az alaplapi vezérlőre van kötve.)
így 40%-on mennek, kb semmi hangja nincs a gépnek.
biosban meg ennyit tudok állítani.
de lehet egyszerűbb lenne mind egy külső vezérlőre kötni. -
törölt tag
Miért vezették be? Tuning vagy parasztvakítás és vevőcsalogatás? Megmondom őszintén én is pont egy ilyenben gondolkozom (de már nem igazán). Valami 13 ezer pár száz forint az Oázisos srácoknál a 2x4GB-os kit. Pedig még LGA775-t használok, de olyan olcsó a RAM, hogy nem hiszem, hogy olcsóbb legyen (mondjuk őszig) és ösztönzöm magam a platform cserére azzal, hogy már ez is megvan (és csak deszka+proci fog kelleni).
-
-
Tényleg
? Érdekes, a Brocken nem játszik a nagyfiúk között
. Vagy az SA vs. D14, és érdekes módon itt sem szerepel a Brocken
. Tehát a teóriám igazságalapja már nem kérdőjelezhető meg olyan könnyedén, persze nem akarok vitát szítani, de a hirdetés szövege nem a valóságot tükrözi, csak olyan mint a 10 éves Pistike véleménye a hüvelygombáról, tud róla hogy létezik, lehet hogy volt az anyukájának is (mert mondta a Mari néninek), de még nem kóstolta
.
#35559 Ł-IceRocK-Ł: Ahogy nézzük
.
-
-
DrJános
aktív tag
Ő a TX3 ról beszél ne ijeszd meg
Tarill: Nyugodtan vedd meg a TX3-mat jó lesz az.
Amúgy meg miért ne válthatná le a gyári hűtőt, ha annak a teljesítményével vagy a hangjával nincs megelégedve? Bár a 45C az nagyon jó érték, biztos a hangjával van baja.
A Brocken más téma, de szerintem az a "lelógós" dolog kicsit túl van lihegve, főleg a "szandi" esetében. Ivi-nél már lehet, hogy "valós" hátrányról beszélünk, de egy akkora hűtő abban sz estbe is jól fog teljesíteni, nem kell attól félni.
Bár tényleg lehetne készíteni egy tesztet ahol összemérik, hogy a talpas a direkt érintkezők és a direkt és egymással is érintkező hőcsöves hűtők milyen viszonyban állnak egy nagy chipes Proci esetében és az Ivi mini lapkája esetében.
-
-
-
Rush888
tag
AsRock Z68 ext3 gen3
Speed(R): Jah, errefelé gondolkodtam én is, hogyha nem használ minden magot akkor nagyobb a szorzó...Azért akarok valami nagyon frankó procihűtőt venni, mert ki tudja, lehet i7 is befigyel majd valamikor és azt is vigye. Megpróbálok valahonnan beszerezni egy Macho -t, ha nem jön össze akkor azt hiszem Brocken lesz a vége
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Vicces képek
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged