-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kal-El
senior tag
Az újabb alaplapok már szoftveresen is tudják kezelni a ventilátorokat, még biosba sem kell hozzá belépni. Bár nem tudom, hogy van-e valami hátránya a panelekkel szemben, de szerintem azzal próbáld először és ha tetszik az eredmény, akkor felesleges +12 ezret kiadni erre. Extreme Tuning Utility a program neve azt hiszem
-
Akcok94
senior tag
milyen fajtát szeretnél? nekem most egy NZXT Sentry 2 van, erre 5 venti és ki is lehet vele kapcsolni a ventilátorokat, egyszerűbb a zalman mfc 1 ez 4 db 3pines tud kezelni és 2 db 2 pines aminek 5v és 12v adhatsz, ez egyszerűbb pótméteres az előző meg érintőképernyős.
De érdemes venni, mert estére mikor csak tölt a gép majdnem hangtalaná lehet tenni.
-
proci985
MODERÁTOR
mit érdemes venni: indulási és max feszültséged nézd.
mind rá lehet kötni, akár cput is.
3 és 4pin között a legnagyobb az, hogy PWMeseknek általában jobban lassíthatók, bár ez sem mindig igaz (AC F12 pro pwm pl). gyakorlatban nagy különbség nincs, venti fajtája a döntő, hogy melyik a jobb (TY140eket pl voltage módban használom)
léghűtéses topik, itt nézz körbe keresővel konkrét modellekre szvsz.
Fluke: ha ez az első thermalrightod és az első aftermarket hűtőd ha van extra pasztád otthon először az asztalon próbáld összerakni, valamit elrontottál. a H Type betonstabil.
daredar562: ramok megvannak már? milyen platform? mennyit szánsz rá? lesz tuning?
-
jim bcs
nagyúr
na az a lehető legjobb megoldás
, minden kábelt szépen el fog neked rendezni, a tápot megfordítja meg hasonló érdekességek, figyeld hogy mit és hogyan csinál utánna már neked is menni fog ,nem olyan nehéz elrendezni és úlyrakötni a kábeleket mint amilyennek látszik kis odafigyeléssel adja magát majd meglátod
-
do3om
addikt
Ha közelben laknák szívesen segítenék én is, jó kis gép az biztos.
Bizony nem érdemli meg aki összerakta ha fizettél is érte, bár ha a telepítést megcsinálta normálisan azért járhat valami.
Mintha lenne topikja az e féle segítségkeresésnek, de nem vagyok már biztos benne.
Én amikor réges-régen szervizesként dolgoztam még nem nagyon voltak az plexis házak, de még így is mindig összekötegeltem minden kábelt és ha levették az oldalát akkor látszott hogy nem csak beszórva vannak az alkatrészek. -
KAMELOT
titán
Teszel egy picike csepet a közepére és kártyával szépen lesimítod. Utána felteszed a hűtőt és becsavarsz 4 csavart. Macerás egy operáció szokott lenni nem gépösszerakás.
Kábel bekötése meg semmi munka. Hátlap mögött elhúzod az összeset.
Itt az ideje, hogy összerakd a saját gépedet. Hiszen a tied és nem másé! -
LamaCube
addikt
Lefényképezed melyik kábel hova van dugva vagy csinálsz egy gyors rajzot és a táp kábeleit átdugod legalul és a megfelelő helyeken kivezeted. Az alaplapot szerintem nem kell kivenned, mivel ki van vágva hátul a ház azon a helyen. Legalábbis az ilyen kábel menendzsmentel rendelkező házikóknál ez alap.
Ez sem tökéletes, de kb így, de a te házadban még jobban meg lehet oldani szerintem. A tápot fordítsd meg.A hűtőn mindkét venti kifele fújjon, ha van a ház tetején venti, ami kiszívja a meleget, akkor ez a hűtő pozició sem rossz, mert a vga-ról is elszívja a hőt. Vannak olyan hűtők, amiket amd platformra csak így lehet feltenni, persze alapesetben én is amúgy tenném. Ha hangosnak találod a cpu ventiket az azért van, mert maxon pörgeti az alaplapod. Biosban állítsd level 1-re és auto-ra a cpu fan 1-et a és a cpu fan2-őt. Valszeg, azért nem dugta rá a másik ventit, mert azt se tudta hova kell. Szépen leveszi minimumra az rpm-et és arányosan növeli terheléskor. -
peu407
senior tag
Hát ez úgy néz ki,mintha a Mekk Elek csinálta volna!
Szerintem még nem látott
kábelrendezős házat.Jobban jársz ha megcsinálod magadnak. Én mindent a használati útmutatók alapján raktam össze és tökéletesen működik.Egyszer kell nekiállni oszt utána már nrm fogsz hívni informatikust.
-
Simid
senior tag
Én a helyedben szétszedném az egészet és megcsinálnám rendesem a hűtőt és a kábel rendezést is. Azért elég nagy a káosz ahhoz képest, hogy milyen jól szerelhető a házad. Még nem volt dolgom ilyen dupla tornyos hűtővel, de így elvileg fentről tolja levegőt lefele ami elég gáz, mert a fölötte lévő 140-es venti meg fölfele fúj. De lehet, hogy rosszul van a venti is felrakva a hűtőn. Ha csak az egyik van bekötve az is érdekes, mert akkor a másik csak akadályozza a légáramlást.
Nyilván az nem jó, ha venti közelében kábelek lifegnek, de megfelelő kábel menedzsmenttel nem lesz ott gond.
Gondolom ez a hűtő elforgatható 90 fokkal, egy ilyen VGA mellett szerintem a vízszintes légáram lenne a jobb.Szerk: A legjobb ha magad csinálod az ilyen szereléseket, annyira nem bonyolult és szerintem még élvezetes is (főleg ha új a config
)
-
Potzee
addikt
Jó szemed van!!!
a Dark Rock Pro 2 nagyon fasza kis cooler!
Ebben az árkategóriában már nem igazán tudsz mellélőni és a házikóba is befér szinte bármilyen cooler.
Én nem erőltetném a vízhűtést, maradnék a jól bevált léghűtésnél, a BeQuiet! Dark Rock Pro 2 elég hatékony és talán a leghalkabb ventivel rendelkezik.
Ha nem ipon, mondanám hogy esetleg PHANTEKS PH-TC14PE vagy THERMALRIGHT SILVER ARROW SB-E SE...de így BeQuiet! Dark Rock Pro 2
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged