- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Henker2 #97276 üzenetére
Szia,
Van pasztás topik:
Hővezető paszták
Általános felhasználásra az Arctic MX-4 az arany középút. Nem érdemes kődrága pasztákra elverni a pénzt, mert hosszú távon nem hozza vissza a befektetést. Egyedüli kivétel lehet az OC. -
smiti
veterán
válasz
Henker2 #48801 üzenetére
Kb ennyi van, bár nekem analóg hőmérőm van amin a 30 és 31 fok között van de inkább közelít a 31-hez.
Bár a hőmérő olyan 175 cm. magasságba van felrakva, a gép pedig itt van mellettem a padlón.Amúgy meg az adatlapodon 4.2 GHz van 1.2V-on nekem meg csak 4.0 GHz-en ketyeg 1.175V-on.
-
-
syberia
veterán
válasz
Henker2 #46735 üzenetére
Én most vettem i5-2500-ra egy Matterhorn Pure hűtőt, szvsz 11-ért nincs jobb vétel nála s1155 foglalatú procira: halk, stabil a felfogatása, prime blend teszt nem tudja 50 fokig melegíteni a magokat, hiába nem takarja teljesen a cpu kupakját a 6db hőcső a réz-telitalp szépen elosztja rajtuk a hőt (terhelés közben az ujjam hegyével ellenőriztem hogyan melegednek és a két szélső csak árnyalatnyival volt hűsebb a középsőknél) Nálam különösen ajánlott minősítést érdemelt ki.
-
-
Potzee
addikt
válasz
Henker2 #46699 üzenetére
Scythe Mine 2 / Mugen 3 / Ninja 3,
Thermalright HR-02 Macho / Macho Rev.A BW,
Alpenföhn K2 (Merlinnél tesztpéldányok most 15k-ért)
Noctua D14
Thermalright Silver Arrow SB-E ill. SB-E Extreme
Phanteks PH-TC14PE(#46702) HunFly:
Az általad említett 3-ból a Noctua D14, ami a legjobbak között említhető.
A Tehrmaltake nem egy élharcos. A Frio OC-nek van jó teljesítménye, de ehhez elviselhetetlen hang társul, a CoolerMaster pedig minden kategóriában (92mm-es, 120mm-es, kéttornyos, stb) a vert mezőnyben van -
smiti
veterán
válasz
Henker2 #46699 üzenetére
Én még mindig a THERMALRIGHT MACHO REV.A BW-t vagy az utódot: HR-02 MACHO PCGH-EDITION, bár sajnos ez még csak előrendelhető.
-
-
-
bombibmw
veterán
válasz
Henker2 #45394 üzenetére
Szerintem vegyél Mine 2-t,vagy Macho-t.
10 és 12,5-14K az áruk és halkak,jól hűtenek.
Mind a kettő hozza mind a kettőt teljesítményben.azok közül,amiket felsoroltál szerintem és olcsóbbak jóval.
Láttam pár topicban kérdezősködtél és talán 4,5GHz a cél mindennapokra?
Erre bőven elég mindkettő,de még a Brocken is. -
KAMELOT
titán
válasz
Henker2 #45396 üzenetére
K2 még jó. De így összességében a SB-E sokkalta jobb.
Én neked a MINE 2 ajánlottam volna 10K-ért. Lényegében 8 csöves, két tornyos és fel áron kapod mint az előbb említetteket. Ha kevés az 1 venti tudsz rá venni még 2-t.Ugyan azt tudja mint az első kettő. Hőfokok hasonlóak.
-
KAMELOT
titán
válasz
Henker2 #45380 üzenetére
Talán valami két tornyos segítene, persze ha a procid tudja a magasabb órajelet. Amint látom most neked 4GHz-en megy. Szerintem 4,6-ot viszi simán. Próübáld ki mennyit visz tuningban és ha a hőfokok már amgasak akkor cserélj hűtőt. Csinálj egy 3 órás prime95 tesztet. Ha ott nem hibázik a proci az adott órajelen akkor stabil.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Henker2 #44376 üzenetére
IFX14ről max annyit tudok mondani, amit a Thermalright topikjában leírtam. ha az a teljesítmény kevés, akkor légen pár fokot lehet még nyerni (ld az enyém polírozott), de ha az is kevés, akkor marad a víz. várható fogyasztásról tudsz valamit, a 4.5 nem igazán mond sokat, legalábbis nekem.
a Matternhorn és a Shamrock elvileg picit gyengébbek. Macho egyébként a Brockennél egy logoutos teszt alapján nem teljesített jobban magasabb ventifordulaton.
alapvetően a dolog amiatt is nehéz kérdés, mert a Brocken egészen addig nem marad el a D14 féle csúcskategóriától, ameddig nem kezdi az ember a határokat feszegetni.
másik: idle értékkel sokat nem érünk, fix 100%os ventibeállítás mellett primeolva meddig tudja a Brocken lehűteni? feljebb próbáltad? hogyan kevés? hány rpmen mennek most a ventijeid és 120/140en mennyit viselsz el?
második venti és paszta pár fokot tud javítani, de jellemzően az akkor elég, ha egyébként is a komfortzóna határán teljesít a hűtő (vagy légen az utolsó fokok kipréselése a cél).
-
Potzee
addikt
válasz
Henker2 #44362 üzenetére
A HR-02 Macho és a Macho Rev.A BW heatsink megegyezik ( Length 140mm x Width 102mm x Height 162mm) mindegyiknek 6x 6mm hőcsövük van. Minimális különbség a ventik között van (20 Gramm, 8 mm, 2dB...) ill. a Macho Rev.A BW nek van LGA2011 felfogatási lehetősége is!
HR-02 Macho ventije - TY-140 Fan (keki zöld)
Dimension: L160mm x H140mm x W26.5mm
Weight: 140g
Fan speed: 900~1300RPM (PWM controlled)
Fan noise: 19~21dBA
Airflow: 56~73CFM
Connector: 4 Pin (PWM Fan connector)Macho Rev.A BW ventije - TY-147 Fan (fehér)
Dimension: L152mm x H140mm x W26.5mm
Weight: 160g
Rated Speed: 900~1300RPM (PWM controlled)
Noise Level: 17~21dBA
Air Flow: 28.3~73.6CFM
Connector: 4 Pin (PWM Fan connector) -
smiti
veterán
válasz
Henker2 #44003 üzenetére
Tessék elolvasni a logout-on a vándor Brocken tesztsorozat irományait és ott megtalálod a válaszokat.Emlékeim szerint 1-2 fok javulást hozott a második venti de ez konfigonként változhat egy kicsit. A pasztát meg rakd egy kicsit melegebb helyre és akkor szerintem egy kicsit jobb lesz.
-
Potzee
addikt
válasz
Henker2 #43409 üzenetére
http://www.alpenfoehn.de
Alpenfoehn Brocken"1X Mounting Parts for Socket 775,1156,1155,1366, AM2, AM2(+), AM3"
...Nyugi, fog az menni!
-
Henker2
addikt
válasz
Henker2 #43409 üzenetére
Pontosan ez van a dobozára írva, hogy mikre jó
Most ez azt jelenti, hogy ez a fajta nem jó 1155-re?
-
Potzee
addikt
válasz
Henker2 #43128 üzenetére
A CM hűtőktől szerintem találsz halkabbakat...
A Brocken-t AMD procira csak vízszintesen tudod felszerelni, úgy hogy a venti lefelé a VGA kártya irányába vagy a ház teteje felé fúj...felső tápos ház esetén, rányomja a tápra a proci hőjét...ez nem jó
szóval ha Brocken, akkor Intel i5-2500KTovábbi javaslataim:
HR-02 Macho (kiváló hűtési teljesítmény, 140 mm-es venti - nagyon halk működés)Pénztárcától függően Be Quiet! coolerek! Szintén nagyon halk cuccok...talán a leghalkabbak!!!
-
Henk
veterán
válasz
Henker2 #12617 üzenetére
Nem tudom milyen Enermax ventivel használod a TRUE-t.De a nagy légszállítású ventikkel remekel.A Mugen2 meg a V8 is hasonló kategória csak pwm-es ventijük van és szabályozza a lap,de max pár fok lehet az eltérés köztük.Nem vagyok benne biztos,hogy érdemes lenne cserélned.Az Orochi-t egyáltalán nem ajánlom,drága és nagy.Teljesítményben viszont ez nem érződik.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Henker2 #6716 üzenetére
Azért nem ennyire egyszerű a polírozás, ha nem értesz hozzá könnyen tönkre is teheted azt amit polírozol.
Talán érdemes lenne utánna olvasni a polírozás témának.Annyit azért megjegyeznék, hogy a használt polírpapír finomsága attól is függ hogy milyen (keménységű) felületet akarunk polírozni. Általában 600-2500(3000) közötti kellhet.
-
sz.j
nagyúr
-
Henk
veterán
válasz
Henker2 #6704 üzenetére
Megpróbálhatod másik pasztával.De nekem az E8400-en a magok idle 45 és 48 fok.Több hűtővel is próbáltam és a mag hőmérséklete mindig változatlan volt.Sőt alapon is ennyi és 3,6-ra húzva is.De lehet tényleg a szenzor sz@r.Bár a programok között is van pár fok eltérés,attól függően,hogy melyikkel mérem.
-
sz.j
nagyúr
válasz
Henker2 #6704 üzenetére
Mindezt milyen fesszel?
Sőt az sem mellékes, hogy a TRUE-t mennyire síkerült leszorítani (szoktak tenni a leszorítókeret alá egy alátétet, ez állítólag 2-3°-ot jelent).
Az MX2-es taszta az egyik legjobb, nem árt használni.A fentieken túl köztudott, hogy
- a wolfik sensora olykor össze-vissza mér
- ajánlott a TRUE talpát felpolírozni. -
Henk
veterán
válasz
Henker2 #6386 üzenetére
Xigmatek 1283 és1284 bizos elfér,meg a TRU és HR-01 Plus is.Mind nagyon jó hűtő.Ninja már nem 100%.Meg biztos van még jó pár,de lekéne mérni,hogy a ram-ig mennyi hely van meg a hp-k milyen magasak,úgy lehet biztosra menni.
Az Orochi biztos nem fér el,ez saját tapasztalat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hegesztés topic
- Filmvilág
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debian GNU/Linux
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged