- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
Valkűr #86613 üzenetére
Hali!
Teljesen jó a Pallas 120, 140, ha elfér. Gondolom a Thermalright-hoz képest írtad az árát (ott azért vastagabban fogott a ceruza áraznál), mert azért van más is ilyen áron vagy olcsóbban is, attól is függ milyen am4 cpu-t kell hűteni. Gondolom valamelyik apu-s cpu-t. -
mgabi
senior tag
válasz
Valkűr #82419 üzenetére
Ez öszvér megoldás, ha ventit cserélsz akkor az annyiba kerül mintha vennél egy dark rock 4-t, és az minőségibb cucc, házventire vannak jobbak, mint a brocken 3 ventije. Ha bontani akarod a zsír új hűtőt, akkor felejtsd el. Ez csak akkor játszik ha már alapból megvan a cooler. Használd, teljesen jó 700 rpm mellett is. Nekem truespirit 140 directem van egy 1080ti.vel, és 65 fok körül van gaming alatt 650rpm (6700k@4.7) mellett. Mondjuk b14-ps és ty-147a a ház ventik.
-
mgabi
senior tag
válasz
Valkűr #82411 üzenetére
Elég! Ez nem push-pullra tervezett radi. A push-pull setup az esetek 80%-ban rosszabb vagy ugyanazt a teljesítményt tudja, de mindig hangosabb. Ha jobb is akkor csak 1-2fokkal. Ha a hűtőt akarod "tuningolni", akkor vegyél rá jobb és nagyobb teljesítményű ventit. Brocken 3-nak ez a pici gyengélye csak sajnos, hogy a venti max 1050rpm-t tud. Ha 1300-1500-at forogna, mint a thermalright, noctua, be quiet esetén, akkor nem lenne ilyen problémám vele. De ennek ellenére ez egy nagyon kafa csendre kihegyezett hűtő, egy rossza szavam sincs rá.
-
sb
veterán
válasz
Valkűr #82397 üzenetére
Én most tettem rá R5 2600-ra a gyári helyett Brocken 2-őt.
Jóval kisebbet terveztem, de végül árban ez volt a legjobb választás. Be is jött, ez nagyon overkill rá.Gyári defaulttal 60 fok körül tartja a procit prime95 alatt 650rpm-en egy elég kicsi házban.
Némi tuninggal 1.2-1.3V 3.8-3.9GHz között is kb. ugyanez, 63 fokig engedte 750rpm mellett.Nyilván 4GHz és 1.35-1.4V körül már jobban megugrik, de még ott is kényelmesen hűti, közel sem maxon.
Ha ennél kisebb, értelmes perf/w beállítás a cél akkor pedig gyakorlatilag minimumon lehűti. Nyilván a gyári 65W-ot így is túllépi itt-ott, de mégiscsak 65W-os prociról van szó, sok hőt nem termel.(Én i5-6500-ról váltottam, az alulfeszelve 45-50W körül volt, egy 400gr-os 212 EVO hasonlóan vitte, 60 fok, fix 5-600rpm. Ebből kiindulva egy hasonló hűtő is elég lehet 1000rpm körül a 2600-nak simán, 75-90W között áll meg alulfeszelve vagy light tuninggal. De egy 600gr körüli Pure Rock/Brocken ECO, Freezer 33 már bőven jó lehet kisebb fordulattal is. A Brocken 2/3 meg 850gr, ez már a következő kategória.
)
-
mgabi
senior tag
válasz
Valkűr #82399 üzenetére
Brocken 3 elsősorban csendre kihegyezett hűtő (mint a ninja 5): max venti rpm 1050, és a venti lapáton is látszik, hogy nem magas nyomásra kihegyezett, hanem szellős bordára lett kitalálva. 1300-1600 rpm ventis, sűrűbb lamellás bordák jobbak, de hangosabbak. Vagy ha mindkettő fontos, akkor drága
Holly trinity. Ilyen a noctua, bequiet, ahol az ár nem számít. Brocken 3, mugen 5, truespirit 140, macho revB arany középutas hűtők, amik fényévekkel jobbak plusz 6-8 ezer forintért, mint a legalapabb 92-120s bazári kínai hűtők. Sőt ezek az utóbbi években a verseny hatására annyira jók lettek, hogy a gagyi 240-s AIO vizekkel is pariban vannak, miközben lenyegesen halkabb és hibatűrőbbek.
-
feco100
tag
válasz
Valkűr #40960 üzenetére
Köszi!
Meg is rendelem szerintem
Egyébként mennyire halk? Esetleg az Matterhorn halkabb tőle? Mert a Thermalright jobban tetszik külsőre de a Matterhorn viszont tud alacsonyabb fordulatszámot is. Nálam viszont a halkság lenne a fő szempont. Viszont tuning nem lesz tutira.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Micro Four Thirds
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest