-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigi
őstag
válasz
JohnnyX #51804 üzenetére
Én kb. 5 perc alatt szereltem be a Noctua-t a házban lévő alaplapra, nem tudom, hogy Intel-nél nehezebb e.
Mivel pasztát nem kaptam hozzá (használtan vettem) ezért a melóhelyről hozott ipari hővezető pasztát raktam a proci és a hűtő közé.
A hozzá adott paszta is biztos, hogy jó. -
Tigi
őstag
válasz
JohnnyX #51798 üzenetére
Hali
Én is úgy szereltem be a Noctua-mat, hogy nem szedtem szét a gépet, pedig nem túl nagy a házam, de legalább a proci alatt van egy nagy lyuk a lemezen.
(#51791) Whysperer: Úgy emlékszem, hogy én is kérdeztem pár hete, de azt írták, hogy nem lehet, de lehet, hogy rosszul emlékszem.
-
bombibmw
veterán
válasz
JohnnyX #51251 üzenetére
Nekem a CM 430 Elite-ben Macho Rev.A.Bw. volt.
163mm-t írtak maxnak a házra ,a hűtő meg 164mm volt és még maradt legalább 0,5mm.
Szóval be fog férni simán.
Jó kis cooler az.
Először azért úgy tedd fel,hogy a matrica még rajta van a talpon és a procin nincs paszta,így vissza tudod küldeni,mint használatlan cuccos. -
-
bombibmw
veterán
válasz
JohnnyX #50728 üzenetére
Bocs,elsiklottam a ház felett.
Szóval 148mm-es cooler fér be,úgyhogy eléggé be van határolva a választási lehetőség.
Freezernél szerintem jobb a Xigmatek Loki,Alpenföhn Sella.
Viszont ilyen méretban ne várj nagy tuningot,főleg,hogy a Haswell még az Ivynál is jobban melegszik a beépített memvezérlő miatt.
Esetleg Top Flow,ami az alaplap felé fújja a levegőt,de azok már drágábbak egy 10-esnél és az előbb említettek is hozzák a teljesítményét.
Igazából egy nagyobb ház kellene és mehetne bele egy Scythe Mine 2 is akár,ami már brutál és árban is megfelelő Neked,vagy egy Matterhorn Pure.
Mondjuk ha meg lesz skalpolva a proci és nem akarsz házat cserélni,akkor elegek lesznek a fentiek is olyan 4,4GHz-ig talán.(#50729) juhfül : Mióta megjelent,azóta tatszett és amúgy is kísérletezős,cserélgetős emberke vagyok,úgyhogy kipróbáltam.
Nagyon szerettem a Macho-t is és az Ashura-val sincsen másképpen,teljesen elégedett vagyok vele mind teljesítményben,mind hangban. -
Potzee
addikt
válasz
JohnnyX #50622 üzenetére
" CPU cooler height: 148.5mm / 5.8 inch "
Itt nincs sok választási lehetőség...
92 mm-es ventivel Xigmatek Loki, Alpenföhn Sella, AC Frrezer 7 Pro Rev.2, 120 mm-es ventivel Deepcool Gammaxx S40 vagy valamilyen jobbfajta topflow cooler, Be Quiet! Shadow Rock Topflow SR1, Scythe Grand Kama Cross Rev.2.(#50620) Zolar: Thermalright HR-02 Macho / Macho Rev.B.; Scythe Ashura / Ninja 3 / Mugen 3 / Mine 2; Alpenföhn Brocken / Brocken 2 esetleg használtan meg lehet csípni néha egy K2-t.
Kérdés, hogy beférnek -e a házadba (158-163 mm magasság) Milyen ramjaid vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged