- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz
KaiotEch #90497 üzenetére
Szia!
170mm fér bele, rengeteg vevő leírása alapján.
Valaki Noctua NH-U14S-t tett bele, ami 165mm-es, és tökéletesen illeszkedik bele.
Árukereső, és a hivatalos oldalán sem írják ki, hogy pontosan mennyi mm megy bele, de egy kis utánaolvasás alapján szerintem hihető.
De mivel nem tapasztalatból, és hiszékenységből vásárlunk, így ajánlom neked is ezt:
link(149mm magasság)
Az előbbi kérdezőnek is ezt ajánlottam, nagyobb tdp-vel rendelkező processzorra.Am4-es foglalatra is passzos, szóval rendben lesz.
De ha számodra nem megfelelő, akkor a kérdésedre "igen", jók a Be Quiet hűtések is, csak legyenek 155mm-nél kisebbek.
-
vjozsef
senior tag
válasz
KaiotEch #55357 üzenetére
10k a lelektani hatar?
Ha igen, akkor Scythe Grand Kama Cross 2 CPU hűtő
-
vjozsef
senior tag
válasz
KaiotEch #55353 üzenetére
Jobb az hidd el. Akkor is.
Meg van belole szep Limited Edition is, az megszebb.
-
Potzee
addikt
válasz
KaiotEch #52085 üzenetére
Íme, egy újabb teszt a XIGMATEK Dark Knight SD-1283 Night Hawk-ról.
Csak 500g ventivel együtt...3 hőcső...?
Ha már cserélsz, válts nagyobbra ne csak egy másikra! Nagyon szép a cucc, de mennyibe kerül? 13k?
Ennyi pénzért már nagyon jó coolert lehet venni...Scythe Ashura, BQ! Shadow Rock 2, Brocken 2...+1k és egy Macho...
Merlin néha 15k-ért akciózik használt K2-t...ezért a dizájnos Gaia-ért 13k szerintem nagyon sok! -
-
Whysperer
addikt
válasz
KaiotEch #50265 üzenetére
"Nem megy ~33°C fölé? Soha nem hiszem el" i5 2500k-d van és erre írtam ,hogy nekem is ez volt caks nem K-s és Én se hittem el. Aztán,hogy most másik van és Én is mindig megnézem a ventit mert nem hiszem el ,hogy így lent tartja és nem pörög a cooler aztán kiírja az alaplap ,hogy nem megy a venti 8) De nem is kell mennie- mert úgy van beállítva csak mindig ráparáztat ,hogy error 8)
-
Whysperer
addikt
válasz
KaiotEch #50252 üzenetére
nekem a 2500k-nál volt ez egy Freezer 7 PRO Rev. 2-vel. asus alaplap mindig írta az error-t windows-ba aztán nem értettem most mi a baj rosszul van rajta a hűtés vagy mi! 8) Erre az FX 8120-amnál 4,2-re húzva a Borcken is nem pörög ,ha nincs terhelve és ott is még szerencse ,hogy van ablak a zalman házon mert oda tudtam nézni. 8) Lám csodás ott se pörgött. ezek nagyon parás dolgok 8)
-
vranyek
aktív tag
válasz
KaiotEch #50252 üzenetére
Halál komolyan mondom, én sem hittem el, azt hittem valami érzékelő problem, de megfogdostam a bordákat, a rézcsonkokat, amik közvetlen érintkeznek a procival, és tényleg hűvös-langyosak voltak!
a videókártya azonban érzi, hogy meleg van a szobában, de az is normális értékeket produkál
teszem hozzá, gyári értékeken működik a proci, nem húztam még semmit rajta, és a hűtés akkora, mint egy gyerek-cipődoboz -
-
zannor
tag
válasz
KaiotEch #44413 üzenetére
Hát ez eléggé szomorú... Akkor nem értem, hogy ezek a féltégla méretű pár ezres hűtők miben jobbak a gyári (vicc kategóriás) hűtőnél. Még a régi 754-es A64-emhez is 2,5* nagyobb bordát adtak.
És mi a helyzet a Cooler Master Hyper TX3 EVO-val? Az is kevés lenne egy 5800K-hoz (olyan 4400 Mhz-en és az IGP-t 1000 Mhz-en hajtanám)?
-
Ratnisz
csendes tag
válasz
KaiotEch #43959 üzenetére
Hát így pár ezerbe gondolkodtam mert semmi extra nem tuning miatt csak hangos ami alapból benne van és nem akarom húzni vele nehogy egyszer elszálljon.
Ha véletlenül találsz valami konkrétat nyugodtan linkeld be. Mert én keresem de az én hozzáértésem abban kimerül h kikeresem mi passzol bele.
-
kromatika
veterán
válasz
KaiotEch #43911 üzenetére
szivesen,ez az igazság.
a Gentle Typhoon jó választás,csak arra ügyelj hogy a true sűrű borda(többek között ezért olyan jó a tuning teljesítménye) és kb olyan 1200rpm-en pörgő venti,kezdi átfújni.tehát a D1225C12B3AP-13 (1,150 rpm) -et vegyed az még ténylg halk kategória és jó a légszállítása is.vagy a feljebbit D1225C12B4AP-14 (1,450 rpm)
is jó választás .attól függ mekkora tuning van.ha pwm-es kell akkor meg Alpenföhn Wing Boost Plus 120 -
kromatika
veterán
válasz
KaiotEch #43909 üzenetére
a True-tól nem sok egy tornyos borda van a picaon ami jobb,még ma sem.főleg ha tuning is játszik(látom i5 2500K-van)a macho 120 nem jobb nála,föleg ha tuningolni is akarsz.true ról akkor érné meg talán macho 120-ra váltani,ha "hangmániás vagy" és kb o 5-600rpm-en akarod járatni a bordán a ventit.de akkor csak minimális ráfizetéssel érné meg.True tuningnál a Brockent is alázza 1300rpm fölött.
-
-
kromatika
veterán
válasz
KaiotEch #43722 üzenetére
sima normál fekete festékkel fújtam le nem Nickel-el.nem szedtem szét lamellákra.annyit csináltam,hogy előtte persze portalanítottam,és fektetve fújtam le, egyetlen réteggel vékonyan.külön külön oldalakat,úgy hogy mindig megvártam amíg az előző oldal megszárad,és csak akkor fordítottam a hűtőn.nehogy megfolyjon a festék.előtte is utána is teszteltem,és nem igán volt változás.pedig a true az egyik legsűrűbb bordák közé tartozik. proci985.igen én is így tudom,hogy azért nikkelezik hogy ne oxidálódjon.csak azt nem értem hofy pl alpenföhn nem nikkelezi a talpat,csúcs hűtőinél sem.a borda meg ugye alu,tehát ha nem nikkelezik akkor sem oxidálódik.
-
kromatika
veterán
válasz
KaiotEch #43718 üzenetére
igen
én anno lefújtam matt fekete festékkel,eggyenletesen egy tru-et.semmi különbséget nem okozott hűtési teljesítményben a fújás.Ezért is csodálkoztam és nem akartam elhinni,hogy az alpenföhn matterhornál,csak azért teljesít jobban a matterhorn pure ,mert nincs le nikkelezve.de én is leteszteltem, és igaz.
-
kromatika
veterán
válasz
KaiotEch #43712 üzenetére
szerintem kicsit talán túlspirázod
.én nem azt mondom,hogy a te esetedben rossz vűlasztás az alap lapra fuvó hűtő ha neked ez tetszik,csak arra akarok rávilágítani,hogy álltalában azok választanak ilyen hűtést akiknek fekvő,vagy nagyon keskeny házuk van amibe nem férbe toronyhűtés.Nem azért mert az alplapot is akarják vele hűteni
Mert már leírtam,hogy hiába fúj az alap lap felé,ha a prociról jövő meleg levegőt fújja.Kvázi nem lesz tőle hűvösebb az alap lap. Torony hűtésben Freezer 13 PRO-nál van egy kisebb venti is,ami hűti azokat az alkatrészeket a lapon amit irtál.[link] na ennek lehet valami értelme abból a szempontból ami téged érdekel.De ha gyakran szerelgeted fel le a hűtés akkor ezt nem ajánlom,mert a műanyag rögzítése nem valami fényesen sikerült. KaiotEch:+1.true black
-
tvse1995
senior tag
válasz
KaiotEch #43609 üzenetére
Ahogy mondod nem a teljesítményével hanem a hangjával van a bajom. Nem olyan vészes de azért elég nevetséges, hogy a lassan 9éves táp is halkabb.
Néztem a Ninjákat mert olvastam, hogy jók passzívra és van is fent egy aprón de nem merem próba nélkül megvenni mert elméletben nem fér be. A gyári adat 148mm a hűtő pedig 150 de maximumnak csaknem azt adták meg amikor már hozzáér a ház oldalához... -
Potzee
addikt
válasz
KaiotEch #43606 üzenetére
Igényes darab!
A HR-02 előtt nagyon gondolkodtam rajta...(már mint a Megahalems -en) De van tőle jobb és olcsóbb is, akár passzívként, akár aktív módban használjuk...Sajnos eljárt a Megahalems felett az idő, nem éri meg az árát
A Prolimatech -nél kitalálhatnának már valamit...valami újat, eredetit... -
válasz
KaiotEch #38821 üzenetére
1. Nem, ez 12cm-es furattal rendekezik, én a D14-es Slip Stream 140-et használok, az is ilyen.
2. Nem pénzkidobás, ha megfelelő, és sokan megfizetik a csendet vagy épp az OC lehetőségeket.
3. Nem. Rosszul gondolod, bár mérhetetlen előnye hogy közvetlenül hűti a lapot is.
-
-
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #37983 üzenetére
fekete is jól néz ki ám, főleg ha mind a négy bent van
. meg nagyobb hűtők úgyis betakarják az összes foglalatot, szóval úgysem látszik.
hűtőfüggő. ha tényleg azt akarod,hogy bármi beférjen, akkor az 1.35ös -fehér- Vengenance LP tökéletes választás.
4cm változó, attól függő mivel használja az ember. egy Genesis/C14 alá már beférnek, Archon se problémás memekkel ahogy tudom.
Aki21: házba elvileg befér minden.
SA annyival jobb. Dark Rock Pro gyengébb, D14 1-2fokkal, de a Thermalright ventije jobb. bővebben kb ennyit várhatsz tőle.
ha kinézet fontos, akkor egyébként ott a Silver Arrow S2011 variáns, az kicsit extrémebb. vagy a Phanteks. mindkettő drágább, de kb a Phanteks jelenti a léghűtés csúcsát, pár fokkal az SAnál is jobb. esetleg az Alpenföhn K2 is ott az SA/Phanteks között, tudásban iés árban is.
Tomi13:
. felfogatások beszerzése néha problémás, gyorskötöző viszont mindig akad
.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #37981 üzenetére
Corsair Vengenanceből van LP (lowprofile), az normál magasságú, minden alá befér. ára is nagyon jó.
Aki21: Thermalright Silver Arrow mindegyik linkeltnél jobb picivel, és árban is picit alacsonyabb. szerintem vedd inkább azt.
Tomi13: gyorskötözővel fel lehet rakni... átlátszót használva ha ügyes vagy nem fog látszani.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
KaiotEch #33028 üzenetére
A sima HR02 az nikkelezett a Macho pedig réz
Thermalright HR02 -
hermanyi
addikt
válasz
KaiotEch #33026 üzenetére
Erre azt írnák BROCKEN összehasonlító tesztet én sem találtam csak ilyet amiben a Machot hasonlítják másokkal össze .
Amúgy szerintem az ,hogy melyik CPU hűtő ,hogy teljesít az mindig egyénfüggő mert minden ház más minden CPU más és stb most az egyik tesztben hiába az egyik a legjobb te azt beteszed a házba és a VGAd lejjebb van 1 cm el kábeleid útban vannak és már a másik a jobb neked .
-
Gerisz
addikt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
KaiotEch #33003 üzenetére
ha a lapodon lehet szép terhelésgörbés szabályozást megadni, akkor biztosan jobb lesz. pl nem engeded terhelésnél se 1200 fölé, afölött tényleg csak pár fokot lehet nyerni. 600on meg max némi halk motorhangja lehet, CMek nem csendesek, de zaj/légszállításban nagyon is versenyképesek a ventijeik.
-
hermanyi
addikt
-
slaci007
senior tag
-
Gerisz
addikt
válasz
KaiotEch #32770 üzenetére
A Brocken betakarja az Asrock P67 Extreme4-en a procifoglalattól az elsőt teljesen a másodikat félig.
Nem értem minek vesznek az emberek még mindig magas bordás ramokat. Mikor kellett volna akkor nem ezt nyomták a gyártók, most meg mikor alacsony feszültségű ramokat "követelnek" a proci gyártók akkor árulják a magas bordás ramokat.
-
Gerisz
addikt
válasz
KaiotEch #32745 üzenetére
Örülök, hogy erre is van időm, nem hiszem, hogy nekifogok egy darabig újabb tesztnek
.
Ezek után szívesen kipróbálnám még a 955-ön is, mert eddig AMD-n nagyon jó a brocken (nem mintha SB-n nem lenne, de majd meglátjátok), de lejár az egy hetem és még egy legalább kellene hozzá
Bár ha nem lesz jelentkező és lehetőség is lesz rá akkor lehet visszavárnám még egy körre.
Ha egy SilverArrow SB-E-t tudok szerezni na akkor majd tesztelek megint.
Apollo_21: Elméletileg drágább kategóriás, de itt már egy °C is elég sokba kerül.
Az indulót az adta, hogy Merlin hazai tesztjében a brocken lealázott mindent [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 11
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest