-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
DonThomasino #80394 üzenetére
A gyári paszta ennyi állás után biztosan cserés..mondjuk alapból se valami hűha.
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #80392 üzenetére
Ez attól függ pontosan melyik.
Legtöbb csak 4 oldalon bepattanós módon kapaszkodik a borda tetejébe.
Csere darabot viszont nem tudom honnan tudsz szerezni. Hacsak nem egy sima ventit fogatsz rá valami módon.Szerintem azt a pasztát már vakarni kell róla.
-
Speed®
titán
válasz
DonThomasino #80392 üzenetére
Nem lehet / ill. másikról átépítve max. vagy kókányolva.
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #80390 üzenetére
Hűtő válogatja.
Aminek van hátlapja az leginkább nem, de a gyári kivitelű csak benyomós hűtők igen.
Viszont sok házon emiatt a proci mögött van kivágás, hogy ne kelljen kiszedni a lapot a hátlapi tartó miatt.Ja gyári hűtő, most olvastam el megint. Ja. Szóval az cserélhető simán.
-
Ribi
nagyúr
válasz
DonThomasino #80388 üzenetére
115x 0/1/5/6 kompatibilis.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #29914 üzenetére
Tothgera30nak szerintem volt olyanja.
Scythek általában egész jó ventiket csinálnak, de én azt a szériát nem próbáltam (Kaze, Ultra Kaze, meg egy kötegnyi SFlex van itthon). SlipStreamet általában dícsérik neten.
fixre szintén lehet rakni, nálam is úgy van megoldva a hűtők szabályozása. de adott esetben ha a lap ügyes (tud voltage módot, gigáknál egy időben biztos volt ilyen opció), akkor szabályozható azzal is. igazából ez már személyes preferancia kérdése.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
DonThomasino #29909 üzenetére
Tothgera30 a profi venti ügyben!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #29912 üzenetére
lapok egy része is tud voltage módban szabályozni. 1900as slipstreamnek szerintem legalább 700rpmig le kéne mennie 5Vn, szóval szerintem működhet.
szerk: topikban pár ember használta, 140esekkel különösen elégedettek voltak. próbáld ki, elvileg jónak kell lennie.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #29907 üzenetére
jó ár/érték arány, hűteni is elég jól tud, hangja is okés.
két ventivel a fene tudja, tényleg hatalmas a szórás (pl ugyanazon a bordán dupla SFlex javít kb 2-3 fokot, TY140 meg 5-6ot.)
jellemzően minél erősebb a venti, annál nagyobb a különbség.
halk üzemnél tényleg lehet belőle profitálni, ha még mindkét venti az ambient plafon alatt marad, de egy ventivel még nincs elég légmozgás rendesen szellőztetni a bordát.
212plusra még egy blade master, jól skálázódnak
. mondjuk az inkább tuningra és nem csendre jó megoldás.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
DonThomasino #29904 üzenetére
Két venti szerintem nagy segítség lehet alacsony fordulatú üzemeltetés mellett, ha csendet akarunk.
Pl a Sella két ventivel megverte a a Noctua NH-U9B SE2 -t, ami dupla áron fut. Egy ventivel volt bőven lemaradása. Itt nem tuningról, csak a cooloer teljesítményéről beszélünk.
-
Z()L3
tag
válasz
DonThomasino #29900 üzenetére
Oo ez egy jó alternatíva a Freezer 13 Pro-ra a hsz-ek alapján. És még olcsóbb is. Hmmm
Amúgy ha 2 ventit teszek a hűtőre, az mennyit hozhat ? Sokak szerint elhanyagolható amit egy 2. venti hozna ... -
t-bali3
senior tag
válasz
DonThomasino #29897 üzenetére
Az értékhatárt a "minél olcsóbb" kifejezés akarta megjelölni, de Ft összegként legyen mondjuk 5-6 e Ft. De ha 4000-ért is tudsz olyat, ami tisztességesen lehűti hosszú távon, akkor szívesen veszem
Tuningolni nem szeretnék, de játék az megy majd rendesen
-
Prosector
addikt
válasz
DonThomasino #29884 üzenetére
Igen,neztem ezt is meg a TX3-at.
A ventikrol olvastam en is nem tul jo velemenyeket.
A 212-es majdnem 3k-val dragabb ,mint a Gaia. Szerintem annyival nem jobb,de igazabol nem tudom,ezert vagyok itt a forumon
-
Prosector
addikt
válasz
DonThomasino #29882 üzenetére
Igen,de ezek majdnem dupla arban vannak,mint a Gaia,persze ebbol kovetkezoen valoszinuleg jobban is hutenek.
A Gaia-ban viszont tetszik,hogy karcsu,nem log a ramok fole.
Meg a Scythe-ok nem is nagyon tetszenek.
-
Zohan
senior tag
válasz
DonThomasino #28800 üzenetére
szerintem egy coolink swif2 120p nagyon jó rá.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #28808 üzenetére
thermalright ty140, annak amúgy is 120as felfogatási pontjai vannak, és pwmes. remek karakterisztikája van. ha nem elérhető, akkor ha találsz olcsón, egy Scythe SFlex is remek választás. Swif2 széria halk, de sok levegőt nem mozgat, alacsony fordulatszámon főleg nem. Sflexből és TYből elég egy darab is, ha inkább a halk működés a cél.
ack felejtősek, főleg az f12 pro pwm széria.
-
bsh
addikt
válasz
DonThomasino #28808 üzenetére
nem értem, hogy ha fix fordulatot akarsz, akkor hogy jön a pwm képbe egyáltalán?
vegyél két kis fordulatú ventit, dugd rá az alaplapra és kapcsold ki a szabályzást a biosban, vagy dugd közvetlenül a táp molex csatlakozójára, és ennyi. vagy ha ez még gyors, akkor vegyél ilyesmi adaptereket. vagy ha tudja az alaplapod bios-a, állíts be egy fix fordulatszámot. vagy ha semmi más nem megy, akkor lehet speedfan-nal szoftveresen is megoldani.
de az az ac-f12 venti, amit lent linkeltél, az ugye nem jó, mert azt nem tudod úgy felszerelni egy procihűtő két szemközti oldalra, hogy egy irányba fújjanak. -
kungzi
veterán
válasz
DonThomasino #28805 üzenetére
ha azt akarod, hogy az alaplap szabályozza a fordulatszámot a hőmérséklethez viszonyítva, akkor igen muszáj. ha van venti szabályzó előlapi paneled, akkor nem muszáj.
-
kungzi
veterán
válasz
nekem 2db coolink swif2 120p van rajta. pwm-sek
-
DonThomasino
veterán
válasz
-
válasz
DonThomasino #25075 üzenetére
Ez engem is érdekelne.Az enyém nem hangos,habár használt volt.Csak a design miatt érdekelne.
Konkrétan az a kérésem,hogy bármilyen 120mm-es ventit rakhatok rá,tetszés szerint?vagy csak olyat,amin van "gumitalp"? -
válasz
DonThomasino #24857 üzenetére
Nekem a D14-el i52500k, Asus P8P67 lappal 34-36 fokon van üresben a proci, Shift 2-vel 2 óra játék után 55-re ment fel max. Kicsit sokallom, de a tied alapján nem rossz akkor mégse.
-
Pycee
tag
válasz
DonThomasino #24701 üzenetére
Majd írd meg, hogy gyárival mik az értékek. Én két ventivel próbálom.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24686 üzenetére
így biza
Pycee: polírozni nem szabad (HDT, avagy kilyukadhat a hőcső), venti szabvány 120as van rajta, tehát cserélhető.
bitmad: felfogató van a csomagban, ram lehet függ az alaplaptól is. ventinek pl az Sflex 1200-1500-1900 ajánlott. esetleg Thermalright Ty-140, ha tudsz külföldről rendelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24681 üzenetére
18 centi bőven, bármire elég. mmint ha az alaplap tetejétől mérted. (hm, a Cosmosban nincs ennyi hely
)
jookomak: csúcshűtő kérdéskör nagyon függ felhasználástól (ház, milyen ramok, milyen erős ventikkel lesz használva). nincsenek nagy különbségek, de ott már pár fokok nagyon számítanak.
nem csak kéttornyosok jók ám
a Prolimatech Megahalems/Armageddon/Genesis, Thermalright Ultra Extreme revC/Silver Arrow/HR02, Noctua D14/C14 kb jelenleg a csúcs felhasználástól függően, és ha megnézed, van köztük bőven egy és kéttornyos is. és igazából nagy különbségek hűtésben nincsenek, inkább a beszerezhetőség/szerelhetőség, ami fontossá válik (pl említett TR modellek hivatalosan Magyarországon nem kaphatók, szerintem még Genesis sincs a piacon).
-
Felliic
tag
válasz
DonThomasino #24676 üzenetére
Még nem raktam össze, de vettem hozzá egy swif2 120p ventit is hogy tuti halk legyen.
7600ft volt az Andrássy elején egy kis boltban...
A mugen egy kicsit jobb viszont kétszer olyan széles. Ez kis karcsú.. ha gondolod a gyári ventit eladom neked, úgyis jár hozzá két pár lefogató. Két ventivel tuti jobb mint a mugen egyel. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24679 üzenetére
aha. socket kb még arra jön rá kb két mm-t.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24677 üzenetére
mugen2 picit jobb. használt meg... van olyan hűtő, ami a dupla ennyiért is szerintem még mindig remek vétel.
viszont ha fontos, hogy új, akkor a Hyper annyival nem gyengébb (meg igazából függ a táp/lap/ház hármastól is).
viszont: a Mugen meg a Hyper212 kb egyforma magas. tehát ha nem fér be a hyper, a mugen se fog beférni.
mérd le az alaplaptól, nagyon necces kép alapján, hogy befér, vagy sem.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24672 üzenetére
ez a venti/borda alapján elég egyszerűen ellenőrizhető:
- bordák vonzzák a port, kompresszorral se egyszerű kifújatni egy sűrű lamellásat
- a Mugen rézcsövei nincsenek nikkelezve, szóval a réz elszíneződéséből is látszik, h kb mennyit ment.én a Mugent venném, hacsak nincs nagyon leharcolva (felfogatást mindenképpen nézd meg, hogy minden csavar megvan e és nincs e valami elgörbülve).
-
Felliic
tag
válasz
DonThomasino #24672 üzenetére
Ma vettem enis egy 212plust a 2500k hoz. Rajta van mindket cimke.
De akkor tisztazzuk: 1156=1155
( csakis huto lefogato lyukak temaban persze ) -
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24670 üzenetére
Mugen2 mennyit ment? van hozzá 1155/1156os lefogató?
1156 tuti biztosan jó 1155re is.
Pycee: Cooler Master Hyper 212 plus.
-
Felliic
tag
válasz
DonThomasino #24668 üzenetére
212+ t vegyel. Dobozan is rajta van a 1156 es 1155 emlema is. Kepet nem fogsz kapni mert ugyanazt a lefogatot hasznalja meg az am foglalatra is a CM, csak mashogy kell szetnitni es mas lyukba kell tenni a csavart.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24663 üzenetére
boltban látni fogod. ha stimmel a lyuk sock 1156/1155re, akkor ok. a hyper212 idején még nem volt sock 1156, innentől nem is adtak hozzá olyan felfogatást.
a silent square pro biztos nem lett volna jó sajnos, nincs átalakító.
Savanya: köszi az infoért.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24661 üzenetére
a 212 nem jó, ahhoz nincs lefogató. a 212plusból elvileg csak egy revízió volt
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24653 üzenetére
nincs hatalmas különbség, pár fokokról lehet beszélni. egyébként a Hyper se veszélyes leszabályozott ventivel (mondjuk ez erősen emberfüggő, van, akinek 400rpm is sok
)
más: emlékeztek még a bazinagy passzív megoldásra? mármint erre? mint a mellékelt ábra mutatja, boltokba került!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #24603 üzenetére
cooler master hyper 212 plus. esetleg 10kért ha találsz, akkor Scythe Ninja 3.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #23970 üzenetére
jó, cserébe nem a leghalkabb (teljes fordulaton nem hinném, hogy akarod majd járatni).
ABee: elvileg az Arctic Cooling Accelero Extreme is még belefér, viszont az inkább halk, mint erős.
csucsu21: mi a cél vele? CNPS9900 sajnos elavult felépítésű, drága de cserébe nem túl hatékony külső. bár a kinézete különleges. 10k+ért vannak jobbak a piacon.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #23945 üzenetére
vedd a masszívabb felfogatásút szvsz.
Lacazr93: Cooler Master Z600, Scythe Ninja 3. mindkettő remek passzív/halk működésre. 8-12k körül.
Cube576: mennyit szánsz rá? CoolerMaster Hyper 212+, Scythe Mugen2, Prolimatech Megahalems, Noctua D14.
jozs6200ax: ha befér, vedd az említett Xigmát. fogyasztásban általában még jobbak is, mint a gyári hűtő. alacsonyabb hőfokok miatt is lehet nyerni jópár Wot.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #23942 üzenetére
nem lehet sajnos.
hidd el, megéria masszívabb felfogatás azt, hogy a lapot ki kelljen szedni.
-
NOD
senior tag
válasz
DonThomasino #23940 üzenetére
Ez háztól függ, a mai házak többsége ki van vága az alaplapnál a cpu mögött hogy betudjad szerelni.
-
NOD
senior tag
válasz
DonThomasino #23938 üzenetére
Ninja 3 inkább halk/passzív hűtésre ajánlott. Mugen 2 volt elöbb aztán a Yasya.
Yasya nem rossz de a felfogatása olyan mint a gyári hütőknek (muanyag szar) és én ettöl ódzkodnék. -
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #23937 üzenetére
Kezd tetszeni ez a Sycthe..
EZ?
[link]Van hozzá poti azt jó dolognak tartom.
Igazából 1155 re a gyártó csak a Yasya-t írja, a többit csak 1156 ra.A legújabb a Yasya? utána Mugen2 ? és utána a Ninja 3?
DT
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #23933 üzenetére
Zalman már nem a régi.
jelenlegi kínálatból egyedül a VF3000 VGAhűtőjük tényleg highend, a többi erőteljesen túlárazott. persze, nem teljesítenek rosszul, de amilyen erős ventiket használnak csoda lenne, ha ez nem így lenne.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
DonThomasino #23933 üzenetére
Ezek jobbak, az alpenföhn nem épp egy gagyi gyártó.
-
Recon666
Közösségépítő
válasz
DonThomasino #23931 üzenetére
Inkább ez: [link]
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino #23912 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DonThomasino #23605 üzenetére
Igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest