- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Netfone
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Zoli83
tag
válasz
JoceeHunt #24994 üzenetére
Szia!
Szerintem a sok paszta se jó, de én laikusként írom! Talán ez a videó segít valamit. -
-
-
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt #24866 üzenetére
nálam a q6600al az IFX14 házon kívül egy 800as Glacialtechel tetőzött 40 fokon load alatt (prime, 22-23fokos szoba). ok, mindkettő polírozott, de akkor sem lehet 15 fok a különbség. még akkor is gyanúsan sok, ha az alaplap jó asus módjára nem spórol a fesszel. illetve lehetne még, hogy a konfig befűtené a házat és az 5770es melegítené a procit is, de a konfigod nem ehet többet 250Wnál.
rendesen rá van húzva a hűtő?
-
NOD
senior tag
válasz
JoceeHunt #24809 üzenetére
Prime95. Proci-tuningot szoktak vele letesztelni hogy ténylegesen stabil-e az adott órajelen a cucc. Bár én nem ajánlanám mert minimum 10 órát kell futtatni ahhoz hogy utána játékban ne dobáljon kék halálokat.
Szedd le az Intel Burn Test 2.5-ös változatát. Ott 12 kör 2500mb rammal. Ha ez végig megy hiba nélkul (ez kb 30 perc) akkor nem lesz ott gond.(#24804) gézu : Matterhornnál a felfogatáson kéne dolgozni mert az hitvány munka.
-
-
Gabesz144
senior tag
válasz
JoceeHunt #24775 üzenetére
Milyen házat veszel?
Nekem a Cooler Master házak nagyon bejönnek a mostani házam a Storm Sniper meg szerintem az egyik legjobb ház szellőzés szempontjából. Tothgera30 fórumtársnak is D-14-ese van hátha ő többet tud mondani. -
Gabesz144
senior tag
válasz
JoceeHunt #24752 üzenetére
Mennyivel forognak a ventik ?
Nekem a 12-es 1300-al a 14-es 1200-al forog és semmi hangja csak egy pici szélzaj van.
Nem tudom mi a probléma sajnos.
Nekem a házba elöl egy 200-as venti nyomja a levegőt hátul egy 120-as kifelé és fellül egy 200-as kifelé+ még van egy 200-as oldalt de az most kivan kötve. -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt #24734 üzenetére
nem, a molexet hagyd. elvileg a molexből a két csati megy tovább a venti felé, de közben lesz még egy három pines csati a ventinek. illetve elvileg lennie kéne. szóval a molexet hagyd, később csan egy csatlakozási pont, azt kéne megtalálnod.
34 fok terhelve (load) vagy a windowsban (idle)?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt #24732 üzenetére
"A ventilátorok az áramot molex csatin kapják (az a régebbi fajta fehér műanyag 4 pólussal)."
a hárompinesben a vezeték a visszajelző: ez arra jó, hogy tudod mennyi feszt kap a venti (ezáltal mennyit pörög), de szabályozni nem lehet. magát az áramot a molexről kapja 12Vn. visztont, elvileg van egy rendes három pines is (három bekötött érrel), ami át van alakítózva a molex csatiig. na azt a hárompinest kell rádugnod a vezérlőre és menni fog (elvileg kaptál hozzá 3pines lassítókat is, amiket ugyanígy kéne a 3pinex és a molex közé kötni).
34 idle vagy load?
-
-
-
Gabesz144
senior tag
válasz
JoceeHunt #24723 üzenetére
Hát nem kis darab az igaz
.
Ha csak szétnyomod a coolerel akkor a sarkaiba nem jut paszta mert kör alakba fog szétterülni. A szélénél haggyál egy kis helyet amikor szétkened a pasztát a procin és utána a coolerel még egy picit rásegítesz. Nyugi nem fog kifolyni mellette elég jó a noctua pasztája. Jó szerelést
.
-
Gabesz144
senior tag
válasz
JoceeHunt #24721 üzenetére
Hali!
Én úgy szoktam, hogy nyomok egy borsószemnyi pasztát a procira azt elkenem egy lapos pálcikával, de nem teljesen filmszerűen, hanem hogy legyen egy minimális magassága. Ezután amikor ráteszem a coolert, akkor kis körös mozdulatokkal elkenem azzal is, de itt már nem szoktam levenni a coolert hanem egyből felfogatom.
Nem tudom hogy gyógyszertári alkohollal lehet e pucolni de szerintem igen.
Én nem szoktam csak papírtörlővel.
-
-
Gabesz144
senior tag
válasz
JoceeHunt #24354 üzenetére
A Noctua hűtők igen jók de sajna elég jó áruk is van.
Alacsonyabb fordulaton is nagy légszállitásuk van és hangjuk akkor szinte semmi.
Mondjuk nekem egy CM Storm Sniper házam van ami igen jól szellőzik köszönhetően a 3db 200mm-es ventinek de szerintem bármelyik házba jó választás mind a kettő hűtő, ha belefér.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
JoceeHunt #24218 üzenetére
ez alapján 120as tornyoknak be kéne menniük. CoolerMaster V6os képet is találtam a házban.
2500kval kapcsolatos kérdéseket próbáld meg a topikjában, eléggé új még a proci, nem sok embernek van tapasztalata velük.
win7 64 bit, egyértelmű. játék nem nehezebb, egyéb megoldások meg... a Vista64 kb négy éve került ki, én három éve vagyok 64biten. jó dolog, játékhoz is, mert egyébként a kiosztható memóriamennyiség válik szűk keresztmetszetté.
a D14 Noctua. drága, cserébe elsőrendűen hűt, halk, remekül skálázódik és nagyon jó az összeszerelési minősége. Magyarországon kapható legjobb hűtő (összetettben második, de a legjobb is ilyen 1 fokkal jobb csak, szóvak nincs túlzott különbség).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged