Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lexus CT200h-mat még megtartom egy ideig, de már kezdek felkészülni a következőre.

    Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy az UX250h (2019) és az NX300h (2018) között megy a verseny, nagyjából 10 millió Ft nagyságrendben.
    Ezen az áron lehet venni egy 4 éves UX250h-t vagy egy 6 éves NX300h-t.

    Néhány téren várok javulást a CT-hez képest: gyorsulás, hely, felnőttesebb dizájn (a hatchback nekem nem az), hasmagasság (a hó miatt), négykerekes hajtás ha lehet, beépített Apple Carplay/Android Auto, valamint automatikus reflektorlekapcsolás - ezek hiányoznak.

    A hely tulajdonképpen nem annyira fontos, mert nagyon ritkán van jól megpakolva az autó, és nehezen tudom elképzelni azt, hogy valami beférne az NX-be de az UX-be még pont nem, és ha mégis évente egyszer előfordul ez a speciális eset, kételkedem, hogy emiatt egy autónak milliókkal többe kell kerülni vagy évekkel régebbinek lenni.
    Nem túl nagy darabként, családnélküli egyedülállóként nem kell nagyon sok hely.

    Ami viszont a biztonságérzetem miatt fontos lenne, az a négykerekes hajtás, mert vidéken élek, az utakon a hó megmarad és gyakran nincs jól eltolva vagy kijárva, és hegyvidékről van szó, ráadásul szívesen megyek még feljebb túrázgatni. Emiatt a hasmagasság is fontos.

    Na mármost úgy értesültem, hogy az UX-ben is van négykerekes, de csak egy 7 lóerős elektromos hajtás a hátsókerekekre, ami tényleg csak annyira jó, hogy a hóban valamivel jobban ki lehet jönni, de nincs azon a szinten, ami mechanikusan négykerekes, mint pl az NX.
    Az NX viszont 1 literrel többet fogyaszt, ott ezt a hátrányt látom.

    Pro-kontra valaki valamit tud hozzátenni?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák