- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
-
Handball94
aktív tag
206-osokat nézegettem, a keret teteje kb az adott autó, szerintetek megérhet egy megnézést? [link]
-
Chereiose
addikt
Szerintetek a kifutó Focus az tágasabb, illetve nagyobb kategóriás kocsi, mint az új Yaris?
Nézegettem a napokban kocsikat, mivel sokat járunk városban ezért ésszerű egy sima szívó lenne, sok kínálat nincs mondjuk manapság már új szívósokból, aminek értelmes motorja van az a Yaris, meg az 1.6-os Ford (váltóban mondjuk nagy előnye a Yarisnak, hogy 6 sebességes), néztem a honda jazzt de az árban is felettük van az 1,5-ös motorral, az 1.3-mas meg túl gyenge, legalábbis tesztek azt írják. Kia Rioról is lemondtam, mert az 1.2-es harmatgyenge, az 1.4 meg állítólag baromi sokat eszik, Hyundai i20 meg annyira nem tetszik, ráadásul ott az 1.4-es sem valami erős. Így jutottam el a hsz-em elején említett focus és yaris vonalhoz, toyotánál főleg sokat számít, hogy jól tartja az értékét és olcsó fenntartású, nem romlik el egyhamar benne semmi, habár a Focus sem egy megbízhatatlan típus a tesztek alapján, csak ugye az nem annyira értéktartó, ott ésszerűbb lenne egy 10-20 ezer km-es típust kifogni, bár elég keveset láttam eleve a szívókból.
Illetve még "titkos favorit" a Suzuki ebben az általunk keresett 3.5-4.5 millió között, jókat írnak a swiftről is az 1,2-es dualjet motorral, nekem a Vitara is tetszik (viszont itt is írtátok, hogy az 1.6 megszűnik abból és csak turbós lesz), valamint a csúcs az SX4 cross, viszont az meg ugye szintén turbós, ugyanakkor meglehetősen dicsérik a suzuki turbós motorjait amiket olvasgattam, ettől függetlenül gondolom sok városi és rövid használat ennek sem tenne jót. Ami a suzuki ellen szól az a belseje, fényévekre van bármelyik másik autótól amiket írtam, ami a műanyagokat meg ámblokk az egész belsőt illeti. Azt azonban be kell látni, hogy a legtöbb extrát ennyiért (4,6m a GL+ SX4 Cross) a suzuki adja, pl. a ledes fényszórókat, akár a kartámasz, meg az egészet korrektül felszerelik már GL+ esetén is.
Nagyjából ezekről olvastam sokat, ugyanakkor élőben még nem teszteltem egyiket sem, nyilván akkor sokkal előrébb lennék, viszont még annyira nincs közel azért az autócserénk, van erre még pár hónapunk.
[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
válasz Chereiose #162705 üzenetére
ha helykínálatban nem is adna többet a focus, amit kétlek, zajszigetelésben és kényelemben össze se lehet hasonlítani egy yaris-szal.
btw miért kell fosni a turbótól? ha cseréled az olajat évente vagy max 20ezrenként, akkor semmi baja nem lesz. hidegen nem kell rúgni, nagy hajtás után nem kell egyből leállítani. amúgy meg nem ördöglakat, főleg benzinesen, ahol változó geó sincs rajta. jelenértéken 120-ért olyan turbófelújítást csinálnak, amiben erősített csapágy is van, szóval a gyárit is túléli bőven.
nem korlátoznám magam a turbófelújítás miatt para miatt kehes szívómotoros autókra, főleg, ha már a mopedautókba is turbót raknak... -
Chereiose
addikt
válasz rbalint88 #162706 üzenetére
Nem tudom, csak azért tartok a turbótól, mert van, hogy tényleg csak az 1,5 km-re lévő tescoig megyünk el ami kb 5 perc se, ezek nem hiszem, hogy annyira jót tesznek neki, no meg ott a kettőstömegű is, ami gondolom benne van ugyanúgy mindegyik turbósban. Amúgy a toyota nem is tetszik annyira, belseje is a suzuki szintjén van szinte, de azért az előnyei is megvannak amit írtam, de így lehet kihúzom a listáról ha a focus ennyivel komolyabb, azért sejtettem hogy egy szinttel feljebb van az. Ami bejön nagyon az a focus és az SX4 cross, egyelőre árban ez a kettő ami meg is éri szerintem. Tetszik még az új Polo is, de kissé magas azért az ára és a belépő szint ráadásul csak 95 LE...És akkor ott van mellette a magasabb szervizköltség, gondolom magasabb mint a fordé vagy a focusé. Skoda fronton sincs nagy választék ilyen árban, haveromnak van Monte Carlo Fabiaja, de az meg túl kicsi kocsi már, mert azért van, hogy néha hárman utazunk.
-
rbalint88
addikt
válasz Chereiose #162707 üzenetére
szerintem ha bejön az s-cross, akkor próbáld ki és tetszik, vedd meg, ne gondolkozz tovább. egyrészt tényleg nem bajosak általában a suzukik, jó helyen véve van rá 5 év gari, olcsó a szervize és sok van belőle. ár-értékben tényleg bajnok és a felszereltsége is kielégítő bőven gl+-ban. 1.4T-vel 4,8M körül tényleg a piac legjobb ajánlata, egységnyi pénzért a legtöbb autót ez a típus adja ezzel a motorral és felszereltséggel.
-
aero.
veterán
válasz hülyegyerek #162694 üzenetére
Ha releváns, akkor pont ezzel a paraméterrel (1500kg, 180 ló) én 7.2-7.5 között járok pályán (112 tempomat). 20% város, 80% pálya, és ez egy 16 éves motor az S60-ban.
-
-
őstag
válasz hülyegyerek #162711 üzenetére
Volvo V40 T2 (122HP) man. 1969 ccm: [Spritmonitor link]
Volvo V40 T3 (152HP) man. 1969 ccm: [Spritmonitor link]
Egyébként nekem is bedobta az arcomba valahol az [akciót]. Én is megfontolnám, ha most vennék ilyen alsóközepes kategóriában kocsit. Na majd kedden viszem úgyis a Volvóhoz műszakiztatni a C30-at, beülök újra egybe, mert már megkoptak az emlékek.
[ Szerkesztve ]
"Less but better" - Dieter Rams
-
Chereiose
addikt
válasz HKorn #162714 üzenetére
Jó hát ilyen kategóriában szerintem mindegyik gyártó műanyaggal bélel mindent belül, legalábbis az általam írt összegnél. Amúgy ültem a 2016-os Fiestaban, nekem tetszett a belseje gondolom a focusban sem rosszabb akkor.
Btw, a ford szervizelése mennyivel lehet drágább, mint az sx4 crossé?
-
aero.
veterán
válasz hülyegyerek #162711 üzenetére
-
kisza25
félisten
-
von toth
tag
Mivel autóismerő és megszállott emberek vagytok itt a topicban (értelemszerűen) van-e esetleg benzinkút preferenciátok? Értem ezalatt, hogy esetleg van-e olyan adatbázis vagy ajánlás, hogy melyik benzinkutak jók. Ezt azért kérdem, mert az egyik ismerősöm azt mondta, hogy az olajszőkítés és üzemanyagterror korszakában (valamikor a 90-es évek elején) megfordulhatott rossz alapanyag a kutakon, amik a föld alatti tárolókban olyan károkat tehettek, aminek a mai napig van negatív hozadéka. Ti mit szerettek, hol tankoltok, ebből mi igaz?
-
nesa
veterán
-
molnarpeter
nagyúr
válasz von toth #162721 üzenetére
99% Auchan, 1% MOL vagy valami kis vidéki kút, de.az itthoni dolgok mind elavult adagolós/karbis vacak Céges kártya ÖMV-s, 200-250e km-ig szoktak meglenni a kocsik, nem láttam még problémát. CR dízelbe magamnak már megfontolnám a prémium nyálat. Auchanban megbízom a mérések ( a linken jegyzőkönyvek) alapján, a visszatett pisztoly után forgó mérőre mindenhol vigyázni kell, a zárt pisztollyal visszarakás közben mozduló mérő pedig sajnos a mérési elvből fakad, mindenhol megtörténhet szerinem. Amit viszont sehol nem olvasok, de sokat jelentene az ülepítés. Persze macera, de ha vigyázni akarsz, olcsóbb, mint extra x mikronos szűrőt beépíteni.
Milyen autó?
-
von toth
tag
válasz molnarpeter #162726 üzenetére
Ignis,vitara
-
kisza25
félisten
-
HKorn
veterán
Én nem is értem mi ez a melyik benzin a jó mánia, én soha semmilyen különbséget sem vettem észre, pedig összevissza tankolok, Shell, MOL, OMW és egyéb kisebb kutaknál, bár lehet csak nem figyeltem, meg nem méricskéltem decire a fogyasztást.
Run&Ride
-
kisza25
félisten
Inkább tankolok shell-en, itt van a tuskó mellett, rendre adnak 500Ft kupont, a tuskó-ba meg -10Ft kupont literenként, ha éppen egyik sincs, akkor meg pontokat váltok be a shellkártyáról, így kb 90%-ban olcsóbban tankolok
Az más kérdés, hogy itt vidéken alapból drágább[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
frame>24
addikt
Sziasztok!
KGFB évforduló, tehát váltási lehetőség előtt állok. Van kedvező ajánlat ettől:
SIGNAL IDUNA...Tudtok erről valamit/tapasztalat?
Vagy mindegy, legolcsóbb, azt' kész...?Előre is kösz!
▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1
-
nepszter1
addikt
Hali keresnék megbízható benzines (min 1.4) olcsón fentartható autót max 400 ezer forintig.
-
varsam
őstag
Sziasztok,
Budapesten tudtok olyan helyet, ahol egyszerre sokfajta autót lehetne megnézni, beülni? Olyan hely kellene, ahol sok kereskedés van egymás mellett, vagy egy nagy kereskedő sok autóval stb..
Anyósomnak keresünk autót, de még nincs meg a konkrét típus, ezért szeretne minél több autóba beülni, megnézni hogy élőben milyenek is, kicsit megismerni őket, milyen a belseje, hogy lát ki belőle, milyen alacsonyan/magasan ül, ilyenek.
Amúgy max 10 éves autókat, 1,5mFt környékén keresünk, amik eddig szóba jöttek, Skoda Fabia, Seat Ibiza, SX4, de pl adott korú Fábiában és Ibizában még nem ült és kíváncsi lenne rájuk.Elsőre az AAA autót néztük ki Fóton, hogy ott elég nagy a választék, ehhez hasonlót keresnénk még.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz kisza25 #162737 üzenetére
Az enyém nem annyira szereti a Shell-t így elpártoltam tőlük. Avia van itt ami olcsó és jó is.
mod:
varsam: A Fehér úti nepper birodalom pl.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
SPeti1984
senior tag
Több helyen is olvastam, hogy a suzukikat csak augusztustól lehet rendelni, addig lényegében nincsen még készlet sem. Ez minek köszönhető? Új euro normára kell átállnia a motorok terén? Ez csak a suzukit érinti vagy más márkáknak is megújul a motorja?
-
SPeti1984
senior tag
válasz tabaga #162747 üzenetére
Ez akkor dpf-et jelent a benzineseknél is? Ez nem hangzik jól, mert eddig is sok típusnál kínlódtak az egr-rel most akkor még lesz dpf is... Gondolom a ford 1.5 ecoboost-ot is érinti a dolog igaz? Azért kérdezem csak mert most akarunk venni új autót és eddig a rendelésre hajlottunk de így lehet jobb lenne egy készletes változat.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...