Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
AlyrArkhon
senior tag
válasz
szhunor
üzenetére
szerintem ez zsákutca. azok, amiket linkeltél, hát.. az elsö szerintem vita nelkul fake, a tobbi se acelos. ezek a dobozok nem jatekra vannak tervezve, hogy mast ne mondjak, a mali 450 olyan 10+ éves gpu. persze nyugodtan vehetsz frissebb boxot, de amiben kakao is van, az nem ez az arszinvonal lesz, es a licenszek is erosen kerdesesek, az hogz google meg youtube van, nem jelenti, hogy mondjuk hbo is lesz nativan. szoval ha veszel is barmit, tartsd meg mellé azt, amin van licensz es mukodik, akár ugy, hogy az egyik marad a tartalomfogyasztasra, a masikkal kiserletezel jatszani.
szerintem.(inkabb latok boxon eselyt az emulatoros probalkozasokban, a retro konzoljatekokkal- az alin lattam olyanokat retro konzolkent, amik velhetoen egy tvbox hardvert rejtenek raheggesztett emulatorral)
-
csibe1
addikt
válasz
blakey
üzenetére
A nagy többségnek szerintem nem ez a lényeg, hanem inkább a streaming szolgáltatók (Amazon, Netflix, Disney+, HBO Max)meg a youtube normális fullHD vagy nagyobb felbontású működése ami számít.
Azt mondod Dolby Vision, és rádszólnak, hogy ne káromkodj.
A lényeg hogy tudják nézni normális minőségben a filmet vagy sorozatot a tévéjükön aztán annyi. -
szhunor
tag
Sziasztok
Jelenleg egy Xiaomi TV Stick 4K - t használok.
A kisfiam miatt vettem hozzá egy Bluetooth kontollert, hogy néha néha tudjon vele játszani.
Amit használok:
- Direct One (Online TV)
- Netflix
- HBO Max
- YouTubeEzeket használom, és emellé töltöttem le egy Asphalt 9-et, aztán be is telt a tárhely 🤣 ez lenne a problémám.
Egy olyan Android Boxot keresek, ami legalább 4 GB RAM és 64 vagy 128 GB tárhellyel rendelkezik, de telepíthető legyen rá fenti pár alkalmazás, ami megy legalább FULL HD vagy 4K ban (tehát nem Netflix SD minőségben)
Tudom egyszerűbb lenne egy játék konzol (PS, Xbox)Mit ajánlotok erre? 20-25.000 Ft ig
Ez kamu, vagy létezik ennyi pénzét?
H96 Max 4 GB /64 GB
H96 Max+ 4 GB /64 GB
MECOOL KM6 vagy KM7Köszönöm a segítséget előre is.
Üdv
Hunor -
Csabesz666
aktív tag
Van egy Allwiner H618 6K ultra hd boxom. Amikor megvettem, szépen ment a UPC Direct now alkalmazás rajta, aztán kapott valami frissítést... most meg azt írja az alkalmazás, hogy a google-tv, vagy android-tv nem támogatott.... hogyan lehet visszaállítani, a firmwaret, hogy ujra tudjam, az appot használni? A segítséget előre is köszönöm!
-
atala
addikt
válasz
Magicrat
üzenetére
Ugyan ilyen boxom van, és én wifivel csatlakoztam a routerre, ha jól emlékszem 5GHz-re.
Tökéletesen működik, nincs szakadozás, vagy egyéb hiba. Azért én is örülök, hogy van rajta LAN port, mert ha bármi gond lenne a wifivel, akkor még mindig ott lesz a vezetékes megoldás. -
Fall-N
veterán
válasz
Magicrat
üzenetére
Nekem a Mi Box S és a Google Chromecast is WiFin kapcsolódik, röccenés nélkül működik mindkettő. Nem mindig egyszerű megoldani a kábelek elvezetését, föleg ha nem egy helyiségben van a kettő. A router a lényeg, hogy jó legyen, nekem egy ax-es Xiaomi routerem van.
Telefonon is szoktam sorozatot nézni, ott ugyebár csak WiFi van mégsem panaszkodik senki sem.
-
Magicrat
tag
Sziasztok!
Régebbi samsung tv-nken nem megy a disney+
Mivel úgy látom nem lehet upgradelni szoftveresen, így sajnos pénzt kell kiadnom
Átfufottam hirtelen a topikot, és ami tetszik az a STRONG Leap S3, mégpedig az ethernet miatt. Mondjuk van közeli jó 2,4/5 ghz wifi, de valahogy jobban bízok a kábeles cuccban, mint a wifiben, bár tök kipróbálatlanul
Meg sok jót olvastam itt róla. Van értelme egyébként szerintetek az ethernetes cuccnak?
Aztán majd kérdezek még...
Köszi
Mr -
válasz
Exelsior24
üzenetére
Kijött tegnap a frissítés Xiaomi Mi TV Box S-re (1st gen), javították az optikai hibáját, újra működik. Éljen!
-
Trohak91
csendes tag
Sziasztok!!
Ez az android okosito jó lehet? Elsősorban youtubra kellene de ha webbongeszoben benonne pl a videa az sem hátrány.
https://www.xiaomishop.hu/Xiaomi-TV-Box-S-2nd-Gen?utm_source=dognet&a_aid=5f5cd2bd2a83f&a_bid=eebc2579#
-
rdi
veterán
válasz
Exelsior24
üzenetére
A mobilos távirányítással annyi a problémám, hogy az eszköz utp -én lóg egy routeren és nem hajlandó wifin csatlakozni egyidejűleg a másikhoz, ez nekem elég furcsa.
Mondjuk még nem próbálkoztam csatlakoztatni a telót a régi routerhez. -
rdi
veterán
válasz
Exelsior24
üzenetére
Köszönöm, megnézem.
atala: szerintem sem rossz a távirányító, de mondjuk én a csatornák egy részének emlékszem a számára, számsorossal gyorsabb lenne. -
Exelsior24
aktív tag
Pedig az lényegében a szabvány Google Android-TV-s távirányító G10-es változat, a G20-as pedig a sokgombos ahol felül számgombok is találhatóak.
[Google TV Reference Design Remote Controls]Amúgy létezik mobiltelefonra sokféle applikáció, Play Áruházban tudsz keresgélni, de a Google-nek is van ilyenje szintén kifejezetten az Android-TV rendszerekhez:
[Android TV-távvezérlő] -
rdi
veterán
Üdv, leap s3 -hoz tudtok valamilyen jobb távirányítót?
vagy mobilra programot? -
atala
addikt
-
AlyrArkhon
senior tag
-
blakey
titán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Magáról a Chromecast eszközről kérdezett, nem az OS-ről, tehát a Chromecast eszközön ugyanaz-e az áruház, mint egy általános Android/Google TV-t futtató eszközökön?
-
Iceman83
tag
Chromecast 4K Google tv rendszeren futnak Android Tv-re csinált appok?
Google tv Áruházba különböző appok vannak mint a Android Tv-n van? -
internetezoo
senior tag
Üdv!
Elsősorban androidos játékozás lenne utána videó nézés. Ehhez melyik box lenne alkalmas? Köszi. -
Hauptmann
veterán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Én most meg nem tudom eldönteni, hogy Chromecast 4K, vagy majd a nemsokára megjelenő Amazon Firestick 4K Max.
-
Peter.70
addikt
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Kodi hogy tehető rá?
-
lowzor
veterán
válasz
Peter.70
üzenetére
Igen.

(#10060) AlyrArkhon:
Miért kapna bárki is Y2-est, miközben csak Y4-es létezik belőle?
Mondjuk én alapból inkább a Banggood-ról venném, mert ott már a magyar áfa is benne van az árban, tehát nem kell semmit pluszban fizetni: [link] [link]
Ráadásul 1. és 2. rendelési bónuszt is adnak, így többezer ft-ot le lehet faragni az árából.
Amúgy minden cucc YT review-jánál, ami csak létezik a világon van mindig 1-2 ilyen zseni a kommentelők között, aki panaszkodik valami miatt. Ha valaki csak ezt venné figyelembe vásárláskor, akkor soha senki nem venne semmit. -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
Örülök neki, ha így van, használd egészséggel! Én nem az eszközről nyilatkoztam, és nem saját tapasztalat alapján, csak véleményt írtam. Sajnos az online piactereken a 'kicsikinai elcseszte a leírást' nem tárgyalási alap, ha jön a vevőnek egy Y2 ugy, hogy csak Google meg Youtube van rajta, mehet a sóhivatalba reklamálni, hiszen a leírásban ez volt. Videót nézni nincs időm, csak kommentet olvasni. És nem csak az ötcsillagosakat
Szóval mégegyszer: az eszköz lehet akár jó, sőt szuper is, én, ettől az eladótól, ennyiért biztos nem venném. Ez egy magánvélemény, és nem az eszközt támadja, és legfőképp semmiképpen sem Téged. -
lowzor
veterán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Még annyi, hogy a Prime és a Disney is benne vannak a videókban, és hibátlanul viszi őket 4K-ban a hivatalos Android TV-s appal, ahogy a Netflixet is.
A Wifire visszatérve eddig kb minden smart tv-m (LG, Samsung, Sony), és Android box/stick (főleg a Mi TV Stick) wifijével volt valami bajom, a Hako-éval soha semmi. -
lowzor
veterán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Ha belenéztél volna a videókba, akkor láthatnád, hogy Y4. Arról, hogy a kicsi kínai elcseszte a hirdetésben a leírást, nem az eszköz tehet. A túlmelegedést honnan veszed? Erre szintén a videót tudom felhozni, játékokkal is tesztelték, és egyáltalán nem tapasztaltak melegedést, de még egy kis röccenést sem. Én 3 hónapja wifivel használom, és soha semmi panaszom nem volt rá, 240 netem van, és Speedtesttel rámérve ezt hozza is a box, plusz betonstabil, soha nem dobott még le. Az szintén nem az eszköz hibája, ha Jóskapistának valami gond van a hálózatával, vagy túl messze van a routertől, és hozzánemértés miatt a boxot gondolja szarnak.
-
Peter.70
addikt
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
A leap-s3 usb aljzata vajon bővíthető usb hub-al?
-
lowzor
veterán
válasz
AlyrArkhon
üzenetére
Akkor éri meg, ha valaki több ramot és tárhelyet szeretne, mint ami az általad említettekben van.
Mi nem stimmel a leírásában? -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
Peter.70
üzenetére
en biztos nem vennem meg, már a sajat leirasa se stimmel, es a lowzor altal linkelt video alatt se biztatoak a kommentek, az ar se olyan meggyozo, ezzel siman versenykepes a hazai garival a chromecast4k+googletv, firestick 4k, leaps3, de még a generacioval regebbi tha100(=leap s1) is szerintem.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Volt már szó róla, hogy ez a box nem biztos hogy minden tanúsítvánnyal rendelkezik.
Most akkor jó lehet arra, hogy kodi ( kiegészitőkkel ), és a feltüntetett streamingek ( YT. Amazon Prime, stb ) fussanak rajta? [link] -
Fall-N
veterán
válasz
Imi1981
üzenetére
Szerintem a Mi Box S2 ne hozzon lázba. Van itthon első generációs Box S és Chromecast is, utóbbi sokkal jobb, fürgébb, nem cseszik el frissítéssel, amit amúgy is sürűbben kap. A távirányító is sokkal jobb, a Box elemtartó fedele egy hónap után már lejárt, így kábel kötegelővel van biztosítva.
Sok különböző Xiaomi eszköz után azt írom neked, hogy sokszor hardveresen nagyon jó cuccaik vannak, viszont szoftveresen és frissítések terén van mit tanulniuk. A legstabilabb Xiaomi eszköz eddig a Mi1800 AX router.
Magam részéről ha tehetem, akkor nem veszek már tőlük semmit, főleg telefont nem. Pedig 8 évig használtam több MIUI-s eszközt. Jelenleg és a jövőben is stock Androidos telefont veszek.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
Beni2360
üzenetére
Hol írtam azt, hogy nem vág le a képből ( széleiből)? Nagyítást írtam ami levág a képből egyértelműen csak lehet nem jól fogalmaztam 🙂. Ezt tudja a FireTv 4k max és shield tv is. Mi box s és mecool km6 deluxe csak nyújtani tudta a képet sajnos.
Én a nagyon szélesvásznú filmeknél a felére csökkentem a fekete sávot ezzel a nagyítással vagy képkivágással mert nekem úgy jó és akkor még nem vág le sokat a képből. Tudom hülye szokás de annyira megszoktam, hogy ez kell nekem.
Szóval ha valaki kipróbálná nekem mi box s gen 2 -n megköszönném! Ha nem tudja hol lehet ezt állítani kodiban itt lehet lejátszás közben [kép] [kép] [kép] [kép] -
Beni2360
félisten
válasz
Imi1981
üzenetére
Én még csak egy 2 millás prizmát láttam amit projektor elé rakták ami vágás mentes téli képet adott a vászonra. Volt egy lejátszó ami tudta de az is több 100 e Ft volt vagy több. Nem tudom te hol láttál ilyen nagyított opciót ami nem vág le a szeleiből ezekben a boxokban?
Az LG TV-m is tudd zommolni de az is a széleiből vág le. -
Imi1981
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
A fire stick fórumon már előrendelt egy fórumozó és 20-án érkezik neki. Az a baj Amazonról rendelve nekem macerás mert közvetlenül Magyarországra nem szállít és valami mailboxon keresztül lehet Magyarországra szállíttatni de az még plusz 15 euró. Meg őszintén azt se tudom hogy kell. Én inkább megvárom hogy itt hardverapron árulják. Most kíváncsi lettem a mi box s gen 2 -re is.
-
Imi1981
veterán
válasz
ktommy91
üzenetére
Nagyon köszönöm! Valahogy nem vagyok tisztában ezekkel a procikkal. A Strong leap s3 hol helyezkedik el a három közül?
Előző generációs mi box s-em volt de azzal is ugyan az volt a bajom mint a mecool km6 deluxe -al, hogy kodi nem tudott zooloni csak nyújtani a képet. Ez nem tudom gen 2-ben miként működik. Jó lenne ha valaki ki tudná próbálni. -
ktommy91
addikt
válasz
Imi1981
üzenetére
Ha proci erő kell,akkor az új fire tv stick 4k max vagy a mi box s 2nd gen a nyerő. A négy 2ghz-es cortex a55 mag érezhető erősebbnek kellene hogy legyen, mint a leap s1 4*1.8ghz cortex a53 magos procija. Teljesítményben a55>a53>=a35 Mivel konnektoron lóg, ezért a fogyasztás mind1, stick esetén érdekes lehet a melegedés, ebből a szempontból az a35 a legjobb. Persze ez csak a nyers erő, a szoftver sem mindegy és akkor még a RAM-ot nem említettük.
-
Imi1981
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Nem tudom. Fire stick 4k max régebbi verzió van nekem és jó cucc csak kicsit lassú. Nekem fontos például hogy kodival tudjon zoomolni a képbe de ne nyújtással! Volt egy mecool km6 deluxe boxom és az nem tudott csak kép nyújtással zoomolni és ez nagyon hiányzott. A Strong leap s3 és Thomson tha 100 is mecool csak más néven így valószínűleg nem tud zoomolni kodiban ( azért valaki kipróbálhatná nekem megköszönném) ha a korábbi mecool km6 deluxe -ból indulok ki. Szóval csak ennyi a bajom a mecool, Strong , Thomson lejátszókkal. Én sokat használom ezt a funkciót más meg egyáltalán nem.
Neked van valamelyik strong vagy Thomson? -
Imi1981
veterán
Melyik a jobb a Thomson tha 100 vagy a Strong leap s3? Nem ismerem ezeket a procikat így. Melyik erősebb / gyorsabb?
-
Fall-N
veterán
válasz
MGaa73
üzenetére
Szerintem egyszerűbb venni egy TV-hez tervezett vezeték nélküli billentyűzet+touchscreen eszközt. Én azt használom, bár már egy jó ideje mióta a Google Home alkalmazás támogatja a távirányító funkciót már be sem kell kapcsolni, mert a telefonról lehet vezérelni teljesen a Boxokat, touch is van.
-
MGaa73
tag
Sziasztok,
Van egy érintképernyős kijelzől USB-s touchscreen vezérlővel. Telefonra kötve tökéletesen működik, Xiami mi box s-el próbáltam azzal viszont nem megy sajnos. Tud e valaki megoldást a mi boxra vagy bármilyen kisebb méretű androidos boxot ami USB-n keresztül kezeli a touchscreent?
Köszi előre is. -
prtudi78
csendes tag
Sziasztok! H96max boxra kódon keresztül tudtam HBO Maxot telepíteni, mert a telepített app néma volt. Tv go, digi online stb nem települ, nem indul. Állítólag a rootolt eszköz miatt. Erre van más (pl Kodi) módszer, script?
-
Beni2360
félisten
válasz
boborján2
üzenetére
Nekem van most üzemben 3 db amlogic boxom CE rendszer fut mindenhol és mindegyik automatikusan észleli a videó fps és vált magától. Van már androidon is KODI ami ezt tudja. Na meg van egy ZIDOO Z1000 Pro ami Android 9 alatt működik teljes freki váltással és DV lejátszással.
-
boborján2
senior tag
válasz
Beni2360
üzenetére
Félreérted. A D+ ,mint app nem tud kimeneti frissítést állítani. Én magam állítom át , és úgy indítom az appot és a filmet.
Ezzel szemben a kodi és vlc opcionálisan és automatikusan a lejátszott tartalom elindításakor kimeneti frissítást vált.
Ha jól tudom talán az apple tv cucca tud olyat, hogy hardveresen megnézi mi megy ki a hdmi-n és úgy váltja a képfrissítést. Így lesz minden is normálisan lejátszva rajta. Ugyanez a megoldás hiányzik a droidból.
-
Beni2360
félisten
-
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Használ valaki itt xiaomi box s gen 2.? Érezhető előrelépés a előző generációs mi box s-hez képest? Mi az általános vélemény róla?
-
bepken
veterán
sziasztok!
nem tudtok véletlenül egy működő módszert arra, hogy ha este (vagy bármikor) elindítok egy sorozatot, akkor ne 10-15 rész (3-4 óra) állítsa le a streaming-et, hanem pl 1 óra után?
Chromecast HD - próbáltam az asszisztens segítségével elalvás időzítést beállítani, veszi is az utasítást, azonban a gyakorlatban ugyanúgy megy tovább a lejátszás a megadott időintervallum után.
onnantól, hogy megáll a stream, tétlenség esetén 15 percen belül kikapcsolja a TV-t, tehát ez a részre rendben van. nekem viszont az kéne, hogy ha "elalvás" üzemmódban indítok el valamit, akkor tök mindegy mi van, 1 óra múlva kapcsoljon ki.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Fall-N
üzenetére
Pontosan így van, ahogy leírtad. Rákerestem most és a legtöbb megoldásnál vesznek egy USB HUB-ot, ami Type-C csatlakozós, ezzel kapcsolódik magára a Chromecast with GoogeTV eszközre.
Magán az USB HUB-on pedig különböző csatlakozók vannak, lehet rajt ethernet csatlakozó is, sima hagyományos USB-A-k, SD vagy microSD kártyafoglalat stb... , de fontos hogy legyen rajt egy külön USB Type-C vagy micro-USB port amin keresztül a HUB-ot áramforráshoz csatlakoztatod.
Ennek a kábelnek az egyik vége megy az USB HUB-ra, a másik pedig vagy a TV USB portjára, ha az elegendő áramot tud neki biztosítani, vagy ha nem akkor mondjuk egy telefon töltő adapterbe, vagy a Chromecast adapterébe ha adtak hozzá.
Ezzel a megoldással el van látva árammal az USB HUB is, és rajta keresztül a Chromecast eszköz is megkapja a szükséges áramot, de hála az USB HUB-nak lesz egy csomó csatlakozód amiket meg simán tud kezelni a Chromecast eszköz.@boborján2 Tessék itt egy egész jó videó róla, hogy miről is van szó: [Unlock your Chromecast's full potential by adding a USB C Hub]
Illetve képeken is szemléltetve:
[kép 1] [kép 2]Nagyjából ezeken is látszik, miről is lenne szó, megoldható bár azt tudni kell, hogy nem olcsók ezek a sok csatlakozós USB HUB-ok.
-
Fall-N
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Van olyan USB hub, amin "átmegy" az áram és USB-t oszt szét. A Chromecastba kell dugni az hub Type-C kábelét, az hubba pedig a CC tápkábelét, ami szintén Type-C ugyebár. Mivel egyetlen darab Type-C bemenet van a HDMi-n kívül, máshogy nem is lehet megoldani. Főleg hogy a táp nélkül el sem indul a CC (bekapcsol, csak rögtön a TV képernyőjén kéri, hogy csatlakoztasd a tápkábelt). De ha valamit félreértettem, akkor javítsatok ki.
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
A többetek által favorizált Strong Leap S3 boxon megy a kodi a kiegészítőkkel?
-
Hauptmann
veterán
válasz
Exelsior24
üzenetére
Ennek utánanézek.
-
siryeti
tag
válasz
Exelsior24
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, szerintem rendelem is meló után, így sokkal olcsóbban úszom meg mint terveztem, remélem beválik 👍
-
siryeti
tag
válasz
Exelsior24
üzenetére
Oh, bocsánat, valóban..
Átsiklottam rajta ezek szerint, kicsit elterelt a Miui vita.
Mégegyszer elnézést, és nagyon köszönöm a segítséged!
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- BASEUS Compact Quick Charger 2xUSB USB-C PD 3A 30W fekete
- Macbook Air M3 15" 16GB 256GB 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Kék -12 hónap JÓTÁLLÁS - Kártya független, 100% gyári Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Én is szoktam 10%-s nagyítás a TV-n alkalmazni ha a film témája olyan, hogy nem nagyon lényeges a szélén történő dolgok.