- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr_Syrex
senior tag
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
bluyoo #64317 üzenetére
Köszönöm a választ. Igen, a gryphon 45K. A 25-35K-s intervallumot csak az olcsóbb lehetőségekre értettem. Elnézést, lehet hogy a megfogalmazás nem volt a legjobb
Azt néztem is, hogy a gryphon és a Mark 2 egy árban van, csak nem tudtam, hogy azonos áron melyik az ajánlottabb.Igazából a fractal R4-ben kényelmesen elfér az ATX is, így nem ragaszkodom a mATX-hez.
Még nem tudom, mi lesz a vége, de ha az ár fogy dönteni, akkor a Giga UD3H lesz. Ha viszont mégis úgy alakul, hogy belefér még néhány ezres, akkor te melyiket ajánlanád az általad felsorolt 3 lapból? -
Dr_Syrex
senior tag
üdv
i5 4670K alá keresek valami normálisabb lapot, de a 2 év gar miatt most Asrock-ban nem gondolkodom. Egykártyás rendszerhez lenne.
Elsőnek az ASUS GRYPHON Z97 ARMOR EDITION-t néztem ki, de ha van olcsóbban is jó alternatíva, ami némi tuningot is bír, az is szóba jöhet (25-35K között). Pl. gigabyte_ga_z97x_sli vagy gigabyte-ga-z97x-ud3h ? -
Dr_Syrex
senior tag
válasz
bluyoo #57967 üzenetére
Biztos kapható, de akkor én 18K alatt nem találtam, és inkább a 15K volt a határösszeg
Tudom, hogy a D3H az ajánlottabb lapok közé tartozik, de szrintem a fapadosabb tesója is ellátja majd a feladatát. A pénz kevésbé lett volna szempont, akkor Asus Vanguard lenne a befutó
Most már marad ez, egy darabig biztos. Egy normálisabb top flow procihűtőt majd idővel beszerzek. Az juttat majd némi plusz levegót VRM-re is, de a fő szempont, hogy legyen csendes, dekoratív és push-pin mentesen szerelhető
A barkács nem járna plusz költséggel, mert bordám van és a hővezető ragasztó meg amúgy is kell az egyik VGA RAM moduljaira. Csak elméleti szinten voltam kíváncsi, hogy van-e ráció a dologban. De ha már nagyon viszketne a tenyerem, rákerdezek valamelyik hútéses topikban.
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
bluyoo #57955 üzenetére
Igen, a HD3 valóban fapadosabb kicsit, de 16k volt a lap és alatta még gyengébb a felhozatal 1150 vonalon. Így is kinéztem a szemem, mire választottam, és lebeszéltem magam a 20-30k -s kategóriáról
. Magamnak nem ezt választottam volna, de szerencsére a P8P67 jól szolgál a 2500K-val
Egyébként érdemes érdemes a VRM-re valamilyen kisebb hűtőbordát tenni, hővezető ragasztót használva?
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
MiklosSaS #57912 üzenetére
Igen, kezd már korosodni lassan, de nekem legalább is még bőven elég a teljesítménye. Kétség kívűl az intel egy legközkedveltebb processzora az utóbbi évekeben. Jövőre talán elgondolkodom a cserén
De hogy ne csak offolgassak itt, A húgom gépére eljött egy kis upgrade-nek az ideje és le kellene cserélnem az alaplap + proci kombót, de nehezebb a választás, mint azt elsőre gondoltam. Max 40k a keret rá. Ahogy néztem ez alatt túl sok a kompromisszum és nem szeretnék túl fapados lapot vagy nagyon vérszegény procit.
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
MiklosSaS #57906 üzenetére
A PH tesztje szerint a 8320 bizony magabiztosan a 2600K mögött van, tehát annyival azért nem lehet erősebb a 2500K-nál. Nekem legalábbis ez következik belőle. Ettől függetlenül jelenleg az AMD jó vétel abban az árkatgóriában, de messze nem veri agyon a 2500K-t
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest