- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
debcamp
aktív tag
válasz
Formaster #80520 üzenetére
Rendben , köszönöm srácok, ma már nem tudom, holnap meló, de du jelentkezem.
Szerk:
Sajnos nem igen ismerek senkit akinek asztali gépe lenne, kölcsön vga-val.
egyébként tápcsatival és nélküle sem sivít a vga. Ventilátorok bemozdulnak, de fél passzív (r9 380 4gb) így nem kell beindulniuk, nem is teszik, viszont világít meg minden..ármot kap, biztos hogy jó a vga. -
debcamp
aktív tag
Tok, lábak és cpu érintkezési felülete rendben, hibátlan. Én nem láttam fény törést a lábakon vagy ilyesmi.. Szabályos, nem láttam hibát. Majd újra pasztázást és hűtő fel. Áramtalanítás minden lépés előtt, most is, majd kivettem az elemet. 1 perc és vissza. Biztonság kedvéért jumperrel is megcsináltam a törlést majd visszatettem alap helyzetbe. Próba vga nélkül, újra D6, azaz rosszabb nem lett.
Vga val is D6, 2 pcie slotban is próbáltam. Kábelek jó helyen, jó irányból, jó csatlakozással.
Amúgy tápcsatlakozó nélkül is menni kellene a kártyának valamennyire, nem? Hisz onnan is kap áramot. De persze be volt dugva a kábele, csak kérdezem.. Ahogy a 750/1050 neknek sem kell külön csatlakozó.
-
debcamp
aktív tag
Elvileg volt. Azt hiszem egy 660Ti az eladó adatlapja szerint. Lehúztam róla mindent. Elsőre 53 ami azt jelenti hogy nincs ram. Visszatettem, akkor D7 ami hogy nincsenek input eszközök, oké billentyűzetet rádugtam. Ezután a már említett D6, hogy nem érzékel output eszközt, ami igaz hisz nem volt és most sem volt benne kártya ahogy mondtad, úgy kezdtem a tesztet, csak a lap és táp.
Mindjárt ránézek a procira és a lábakra.
Köszönöm a segítséget és írok mindjárt. -
debcamp
aktív tag
Üdv,
Segítséget szeretnék kérni.
Vettem egy 1155 asrock p67 extreme 4 lapot 2500K-val. Sajnos benéztem a lapot és ugye ezen nincs alaplapi kimenet monitornak.. egyébként is akartam vga-t venni, de amíg nincs, összeraktam, indul, check kijelző d6-t ír ami ugye kb hogy nincs kép kimenet, hát persze mert vga sem volt benne.. de más bajt nem észleltem azon esztétikai dolgokon kívül amiről tudtam és a tulaj biztosított róla hogy eddig neki szuperül ment és tökéletes párost képviseltek stb, oké. Végre sikerült szereznem vga-t, sokat szöszöltem rajta ,de végül egy r9 380 4gb -t lett. Oké, beteszem, indít és ugyan úgy nincs kép, d6 hibakód továbbra is. Hdmi-n van a kártya a monitorhoz kötve. Nyomtam egy clr cmos gombot, hogy alaphelyzetbe kerüljön a bios, gondoltam valami beállítás lehet.. de nem változott a dolog. Olvastam valahol vmit, hogy a régebbi lapok bios megjelenítői nem mennek újabb kártyával hdmi-n vagy vmi ilyesmi.. bár mint mondtam, nem tudom egyáltalán hogy meddig jut el a gép a bekapcsolás után, mert nincs kép.
Áttettem egy másik pcie foglalatba is, ugyan az a helyzet.
LEnne valami ötletetek, javaslatotok, hogy hogy csalogassam elő a biost, meg úgy egyáltalán a képet?
(Ssd (sata3 portra) és 2 hdd van rádugva (sata2 portokra), ssd-n van win10 rendszer, így indulnia kellene.)Ellnézést, ha nem ide való, de itt azért valamennyire alaplapokkal foglalkoztok. Köszönöm
-
debcamp
aktív tag
válasz
bluyoo #68697 üzenetére
Köszönöm,
A hibrid alatt valami ilyesmit értettem én is.
Mert felépítésileg, ahogy fogalmaztál, valóban egy és ugyan az a 2 lap. Minden kisebb-nagyobb "izé" ugyan ott van és ugyan annyi van a két lapon. Csupán H77 el van ellátva, így ha jól gondolom nem is annyira acélosan "tuningos" (ha egyáltalán valamennyire az) de minőségi(bb) termék, ahogyan a Z is. Így mondhatjuk, hogy jobb, mint a sima H (?). Valami ilyesmi lehet?Egyébként 2. és 3. Gen i5-tel (esetleg i7-tel) (ami pl ezekbe a lapokba mennek) mennyire lehetek időtálló?
Azért kérdezem, mert ha nincs bennük sok, akkor lehet egy egyszerűbb B75 (Pro3-m) is megtenné, nem?
Viszont ha van bennük még erő/idő, akkor szeretnék jó választást produkálni, hisz akkor nem fél/egy évre vesz az ember lapot -
debcamp
aktív tag
Sziasztok!
Lenne ez a 1155-ös, H77 chipsetes lap: Asrock ZH77 Pro 3 [link]
Szeretném kikérni a véleményeteket.
Azt tudtam, hogy van B H Z és egyéb chipset család, de ez valami "hibrid cucc" hogy ZH a neve?
A Z77 Pro 3 -tól annyiban tér el (amit én észrevettem, laikusként a képekről és specifikációból) hogy a ZH77 "csak" 1600 kezeli a ramokat (Z77: 2800+) és nincs benne/rajta "Lucid Virtu Universal MVP' bármi is legyen az. Ennyi lenne?
Egyéb tudnivaló a lapról vagy vélemény?Amihez kellene:
2nd Gen i5 2500, Alpenföhn Brocken, 2x4 Kingston Hyperx blu, Samu evo850 ssd, Seagate 500hdd, Seasonic S12II-430W 80+ táp és egy átlagos méretű Bitfenix Merc Alpha.Köszönöm
-
debcamp
aktív tag
Sziasztok. milyen lapot ajánlotok 15k+/- -ig a következő alkatrészekhez?
X4 750K
Corsair XMS3 2x4gb
HIS 7770 iceQ Turbo,
vagy más 7770 vga, esetleg gtx650 Ti
Chieftec 500W OEM (CTG-500-80P)A háznak van előlapi usb2 portja 2db és "zöld és pink" jack
Nem tudom számít-e, de 3-4db ház hűtő lenne rá csatlakoztatva.KÖszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- 2 TB-os Kingston NV3 M.2 SSD - 6000 MB/s olvasás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest