- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanyiii84
csendes tag
Sziasztok,
Jelenleg egy Ryzen 1600-asom van egy Asus Prime B350M-A alaplappal. Tervezem hogy a processzort lecserélem 3600-ra. Kérdés, hogy érdemes lenne-e alaplapot is cserélni?
Az Asus honlapja szerint egy új BIOS-al tudja ez is a 3600-at, de nyújt-e nekem valamit a B450 a B350-hez képest? Tuning csak módjával lenne, ha lenne egyáltalán. -
sanyiii84
csendes tag
Talán nem ez a megfelelő topic, de biztosan találok itt valakit aki tudja a választ.
Alaplap vásárlás előtt állok (B450) és jelenleg 1db M.2 SSD van a gépemben, de a jövőben tervezek venni egy nagyobbat a jelenlegi mellé. A B450-es alaplapok között viszont csak kevésen van 2db M.2 csatlakozó.
A kérdés, hogy milyen irányba menjek?
1. Alaplap 2db M.2 csatlakozóval (pl. ASUS TUF B450-PRO GAMING, MSI B450M MORTAR MAX)
2. Tojjak a két csatlakozóra és oldjam meg bővítőkártyával. Nem tudom hogy ezek a bővítőkártyák okoznak-e teljesítményvesztést? -
sanyiii84
csendes tag
válasz jokeph #94148 üzenetére
Ryzen 3600 lesz. Majd egyszer... Ha végre elszánom magam a vásárlásra...
Van bennem egy kis márkabuziság, szóval inkább Asus/MSI vonalon maradok (ne kérd hogy megmagyarázzam, úgysem tudom), de azért köszi a tippet.
Na de már ez is valami, sikerült leszűkíteni a lehetséges alaplapok számát kettőre, már csak 1 hónap és eldöntöm mi lesz. -
sanyiii84
csendes tag
-
sanyiii84
csendes tag
válasz palfitom #94156 üzenetére
"Háát, nem épp "ördögtől való" az elosztók használata..."
Háát, ha tudnád hogy én milyen lusta vagyok... De egyébként tényleg nem nagy dolog, nem ez lesz a döntő tényező, csak a mérhetetlen lustaságom miatt már most fáj egy kicsit a kábelezés. Lehet veszek akkor egy rendes PWM hub-ot is, mert most csak egy ilyen van: [link] De pont emiatt kérdeztem a különbséget, mert ha esetleg nincs lényegi minőségbeli különbség, akkor vettem volna az Asus-t, de akkor MSI lesz. -
sanyiii84
csendes tag
Még egy kérdés a kiválasztott lappal kapcsolatosan:
Az MSI honlapján [link] az M.2 slotoknál ez áll:
1 x M.2 slots (M2_2, Key M) Supports PCIe 2.0 x4
1x M.2 slot (M2_1, Key M) Supports PCIe 3.0 x4
Mi a lényegi különbség 2.0 és 3.0 között? -
-
sanyiii84
csendes tag
válasz Killgore #94178 üzenetére
Igen. Alapból elég pici a kínálat, de a 2. slot vagy PCIe 2.0 x4, vagy PCIe 3.0 x2-t támogat, amelyek sebességre kb. ugyanazok. Tehát még a drágább Strix lapot sem éri meg megvenni csak emiatt. Lehet mégiscsak jobban járnék egy M.2 bővítőkártyával?
Szerk.: nem is. Ez [link] mindkettő M.2 sloton tudja amit akarok.
[ Szerkesztve ]
-
sanyiii84
csendes tag
2. Na jó, lehetett volna annyi eszem hogy olvasgatok egy picit mielőtt kérdezek, de mentségemre szóljon hogy nem volt....Ha a 1080 Ti-nek elég akkor a 2060-nak is és a 2. PCIe slot is csak 8x menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte aorus b450M io shield is megvan ! egyik legolcsóbb am4 alaplap
- G.SKILL Ripjaws V 16GB (2x8GB) DDR4 CL16 3200MHz (F4-3200C16D-16GVKB)
- GIGABYTE GA-H87-D3H Alaplap 1150
- CL14 -es Időzítés Ryzenhez - 3600Mhz - 64GB (4X16GB) G.SKILL Trident Z Memória DDR4 -
- ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI, garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest