Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
balasig #97299 üzenetére
Ez nekem új, köszönöm!
Viszont így a V2 már lehet közel sem fog úgy muzsikàlni mint a (Elite/Pro) V1 ami ugye egy ajánlott deszka volt...tipikus Gigás húzásplömplöm : Akkor valami változás volt, mert működött mikor bedobtam, de köszönöm...úgy is gatyába kell ráznom, mert van egy csomó változás és hiányzó link
-
válasz
balasig #96729 üzenetére
Köszönöm!
Most már úgy vagyok vele (és ezt (#96730) Yanynak is írom), hogy most már tök mindegy, annyit kifizettem erre a szar gépre, hogy ha kell, rárakok az alaplapra is még egy húszast.
(#96730) Yany
Ezt többször leírtam már, az Asushoz való ragaszkodás oka az, hogy mindeddig (nyilván ez most változott) ezzel a márkával nem volt semmi problémám. Gigabyteal is volt (igaz, eléggé apró), MSI-vel is volt (azzal már sokkal komolyabb). Asrockot meg nem ismerem.
Lassan kezdem elengedni ezt a ragaszkodást, de ami még köt hozzá, hogy nem akarom megtanulni már egy új lap BIOS kezelését, kiegészítő szoftvereinek használatát (pl. Ai Suite helyett MSI Total Fan Controll, azt sem tudom például, hogy a Gigabytenak van-e ventilátor vezérlő szoftvere <-- szerk: Smart Fan?), mert öregszem és ezért egyre rigolyásabb vagyok.
Abban meg talán még nincs is vita, hogy a legyegyszerűbb BIOS-a az Asusnak van. De lehet, hogy még is lenne ebből vita.
-
balasig
tag
válasz
balasig #96729 üzenetére
A B550-es lapokból, a néhány teszt, illetve specifikációs adatok alapján, erre a chipsetre az MSI, Gigabyte gyártott mennyiségileg több, jobb VRM-el ellátott lapot, amik hűvösebbek maradnak mint rivális társaik. A többi gyártónak is van természetesen jónak tűnő lapjai Asusnál a Rog széria, TUF szériát én gyengének látom. Asrocknál is nagy a szórás, kicsit mintha alulméretezték volna a legtöbb lapot. Persze lehet, hogy a fennt említett gyártók lőttek túl a célon és túlbiztosították magukat. Ezt az idő megmondja a 4000res prociszériával. Nyilván az árazás is ezért lett olyan amilyen. Ez a B550 széria kicsit olyan mintha az 570est upgradelték, csiszolták volna, kisebb melegedés stb.
-
válasz
balasig #96726 üzenetére
Valami hasonló, Asus?
(#96727) balasig
Idézek magamtól:
Ha bedugom a telefon USB C kábeljét a csatlakozóba, tölteni tölt, de nincs adatkapcsolat a gép és a telefon között. Látszik, hogy próbál, mert megjelenik a "Megbízik ebben a számítógépben" felirat a telefonon, meg az iTuneson is látszik, hogy fel-le-fel-le csatlakozik a telefon, de nem lehet értékelhető adatkapcsolatot létrehozni.
De ha megfordítom az USB C csatlakozót, és 180 fokkal elfordítva dugom be, akkor hibátlanul működik. Másik gépen bármelyik irányban bedugva tökéletes, ezzel az alaplappal, viszont két különböző kábelnél is ezt csinálja.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest