Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati182
aktív tag
válasz
bluyoo #37662 üzenetére
De most kinézett az illető magának alaplapot, meg procit, ezek nem jók?
http://www.pcx.hu/termek/asus-m5a99x-evo-alaplap-77364
[link]
vagy nem teljesítenek úgy mint az amit te írtál?Egyébként 09550 core2 quad procit 775 tokozást ezek mennyire verik?
-
banderasz77
addikt
válasz
bluyoo #37664 üzenetére
Szia!
Na ma megvettem végre a hőn áhított és ajánlott ASUS P8B75-V lapot.
Már alig várom, hogy meló után szerelhessek egy kicsit.
Kap egy G540-et és 2*4GB Corsair Vengeance 1600Mhz ramot. Ez utóbbi gondolom csak 1333 Mhz-en fog menni ha a lap engedi, talán az időzítéseket le tudom majd kicsit faragni.Üdv.
-
Draftbeer
csendes tag
válasz
bluyoo #37662 üzenetére
Köszi!
Jónak tűnik.
[ASRock P67 Pro 3]-at nézegettem még P67 Chipset miatt.
Elég jókat írnak róla ebben a tesztben, de nem vagyok túl bizakodó
ASRock márkával kapcsolatban. Neked mi a véleményed? -
Hoffer
őstag
válasz
bluyoo #37631 üzenetére
Ahogy olvasom a tesztet, az általad linkelt oldalon, az MPOWER veri a SABERTOOTH-ot és a GENE-t is, ugyan azzal a processzorral azonos órajelen! Persze nem sokkal, de mindenhol gyorsabb és a fogyasztása kisebb a teljes rendszernek az MPOWER használatával!
Illetve a memória olvasás és írás is gyorsabb!
Mind a három lap Recommended! Szerintem senki sem tudna dönteni, bár tetszik a 16 fázis ami a Sabertooth-nál nincs meg illetve a wifi is hiányzik!
Szerintem ő lesz a befutó, kérdés, hogy megy e leljebb az ára.. -
Hoffer
őstag
válasz
bluyoo #37629 üzenetére
Az MSI is 16 fázist kapott?? Csak mert a hivatalos oldalon nem találtam meg, vagy lehet csak elkerülte a figyelmem!
Az MSI szimpatikusabb mint a P8Z77-V bármelyik típusa!
És talán tuningban a legjobb az össze közül, elvileg 3000-ig kezeli a ramokat, míg a sabertooth 1866-ig! -
Tarill
őstag
válasz
bluyoo #37617 üzenetére
nem nekem lesz a gép, és a monitorján nincs DVI csak Vga kimenet. Teljesen hétköznapi dolgokra kell neki a gép, és mivel csak egy pentium G630 lesz bele gondoltam nem annyira fontos egy fullos lap, megnézzük hogy férne be a B75 ös lap a keretbe, de lehet csak a H61 es asus lesz amit mondtál
-
nubreed
veterán
válasz
bluyoo #37582 üzenetére
Igen, ezt el olvastam az angol nyelvű site-on, hogy anélkül is frissíthető a bios hogy egyáltalán proci vagy ram már be lenne szerelve.
Szóval így már világos minden, az jó, hogy nem csak ezzel az egy módszerrel frissíthető a bios és valóban nagyon kényelmes ezzel a módszerrel még azelőtt feltenni az elérhető legfrisseb verziót mielőtt egyáltalán összeraknád a gépet. -
nubreed
veterán
válasz
bluyoo #37566 üzenetére
Megnyugtatott az előző HSZ-ed, hogy nem kell amiatt parázni, mert egy picit kissebb a normál atx form factornál és lehet rögzíteni így is az alaplapot. Úgy gondolom, hogy nem ér meg +4k-t nekem az Asus, amire nekem kell, tökéletes lesz az Asrock is. Olvastam csomó írást róla a neten, ebben is szépen lehet tuningolni, nem extrém tuningra hajtok, nem fog kelleni az Asus picivel jobb tápellátása. Az előlapi USB 3 nem oszt nem szoroz, USB 3-as házat veszek (Xigmatek Midgard II), ráadásul ezen a házon van egy 2,5/3.5" dokkoló is a tetején, éppen ezért nem téma az eSATA 6Gb/s megléte vagy hiánya sem.
-
nubreed
veterán
válasz
bluyoo #37563 üzenetére
Köszi a további ajánlásokat. Sajnos olyan alaplap nem jöhet szóba nálam (Pl az MSI) amin nincs legalább 1db sima PCI slot, ragaszkodom az ezeréves de nagyon jól bevált Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro hangkártyámhoz a külső doboz miatt, sokkal egyszerűbb ezt rákötni az erősítőre... és ez pci-os.
-
-
nubreed
veterán
válasz
bluyoo #37555 üzenetére
Ok, köszönöm!
Akkor lehet mondani, hogy a Gigabyte Ultra Durable marketing hadjárata és elnevezés félig meddig csak paraszt vakítás, mivel semmivel sem nyújt többet, mint a versenytársai ebből a szempontból?Lehet láma kérdés, de ugye biosban lelehet tiltani az Ivy Bridge integrált vga-t? Egyáltalán nem akarom használni, Windows ne is lássa.
-
polgi803
őstag
válasz
bluyoo #37551 üzenetére
Szia!
Egy olyan kérdésem lenne hozzád,hogy a Z77-es lapokba belemegy a 2600K procim BIOS frissítés nélkül is? Még életemben nem csináltam BIOS frissítést és nem szeretném ha baj lenne...
És pl. ha VGA csatis lapot vennék,akkor a proci IGP-jét tudnám használni,vagy ahoz Ivy kell?
-
nubreed
veterán
válasz
bluyoo #37551 üzenetére
Köszi, nézegettem az Asroc Extreme 4-et is, igen jókat írnak róla a neten, de az Asrockkal semmilyen tapasztalatom nincs, nem, hogy nekem de még a környezetemben sincs olyan ember akinek lett volna Asrock alaplapja. Mennyire minőségi, tartós anyagokból, alkatrészekből van összerakva?
Igazából azt elfelejtettem mondani, hogy szeretném tuningolni is a procit egy picit és ebből a szempontból talán az Asrock jobb választás mint az ajánlott Asus, nem? -
PumpkinSeed
addikt
válasz
bluyoo #37542 üzenetére
Külképpen semmi bajom nincs vele! Tudtommal nem is ezt írtam.... Azt írtam, hogy nem értem miért kell ennyi rá? Én pl egyszerre max 3at használok hátul és előre dugdosok mindent de még akkor is csak őt. De ha esetleg valaki használ még 3-4 külső vinyót akkor az olyan 8. Vagy ha esetleg valaki 2-3 billentyűzettel és 3 egérrel játszik az akkor is 12 és marad 2 slot free. Szval te mire használsz 14 slotot?
-
-
GrooveHero
addikt
válasz
bluyoo #37481 üzenetére
Na, akkor átfogalmazom a dolgot, így már talán érthetőbb lesz. Eddig 2600K volt az álom, mer hűdejó, meg minden, meg 4 mag nyócszál, stb..stb...
De most a 3770-nel szemezgetek, mert árban ua. és jobb is mint az előbbi.
Namármost, kell ezalá nekem egy olyan deszka, ami maximum 30K, mondjuk AsRock, vagy hasonló, lövésem nincs. Nem tudom vannak e kerülendő lapok, sztem mindegyikük jó, de ebben ti vagytok otthon.
Az extrém tuning alatt meg azt kell érteni, hogy nem kell olyan csúcslap, amivel szénné lehet húzni a procit, mivel ez nem K-s verzió.. Tehát láttam menni a procit 4.3-on is, nem tudom mennyi jó neki, nem akarom full tuningon használni, egy olyan 4-4.1 Ghz bőven elég. A hangsúly azon van, hogy nem akarom, hogy esetleg a tuning miatt csökkenjen az élettartama, mert nem 1 évere veszem a procit. Tehát ha az említett órajelet(4-4.1) ki tudom húzni belőle az általad ajánlott deszkával, akkor már nyert ügyem van. A többi nem lényeg, nem kell semmi csili-vili, meg G1 sznájper, meg ilyenek. Egy teljesen átlag júzer vagyok, nem FPS huszár. Azt szeretem, ha mennek a dolgok. Főként játékra lesz, de néha azért dobnék alá renderelést is, 3D-s tervezésről van szó.
30k-nál több meg úgysem lenne rá, tekintve, hogy a proci is 68K, így már majdnem egy 100-as, és még nincs ram-om, meg jó lenne cserélni az SSD-t is SATA3-asra. Nagyjából ennyi -
ProdyG
őstag
válasz
bluyoo #37461 üzenetére
á, ne ragozzuk tovább, mert már én is kezdem unni
jó lesz a sima V lap. a Sabertooth tetszett volna eredetileg a hűtése miatt, de felment az ára, meg tudásban ez a lap végülis jobb, és olcsóbb isgari meg erre is van 3 év, és úgy látom a Saber-re se adnak 5-öt csak 3-at...
-
ProdyG
őstag
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bluyoo #37444 üzenetére
én tervezek beruházni rá, bár az még kérdéses, hogy mikor engedhetem meg magamnak a gépcserét.
előzetesen amit tudni lehet, hogy az Ivy-nél jóval acélosabb az IGP teljesítménye, cpu-ban meg közeledett. a high-end gamer réteget még bőven nem fogja elhódítani, de a kompromisszumokat is bevállaló játékosoknak simán elég lehet egy IGP + Hybrid CF-be kötött kártyás konfig, vagy akár önmagában az APU ereje. -
Hoffer
őstag
válasz
bluyoo #37419 üzenetére
És egyébként egy ilyenről mi a vélemény? Mert elég baráti az ára!
Asrock Fatal1ty Z77 Performance -
-
gt350
csendes tag
válasz
bluyoo #37356 üzenetére
Értem köszönöm az info-t.
Kicsit kéne még szűkíteni, hogy milyen asus lap kéne nekem.
Lesz a gépben egy SSD + egy 1TB-os HDD 2x8gb Ram.
VGA kártya nem lesz, ezért kellene, hogy DVI is legyen rajta, meg HDMI, mert egy monitor+TV lenne rákötve. Prociból I5 IvyBridge, USB3 természetesen. Valamint stabil jó kis lap legyen.Idővel esetleg menne bele egy VGA kártya.
-
-
válasz
bluyoo #37363 üzenetére
Gondolkodtam én, csak hát ott kezdődik hogy a 965BE pont fele annyit ér mint egy 2500k. Számomra meg nem lenne teljesítmény béli különbség, mivel 90%-ban netezek, 10%-ban játszom, így nem venném észre a két proci közti különbséget. De attól még persze tervbe van, csak anyagilag húzós lenne az a kör.
-
válasz
bluyoo #37342 üzenetére
Hát én is ennél lyukadok ki mindig
.
-
potyi23
senior tag
válasz
bluyoo #37287 üzenetére
huu,sajnos nemis neztem hogy mATX alaplap ...fenenek kellene
Az amit ajanlasz sajna nincs a nagykerben ahol en vasarolok,pedig nagyon jonak nez ki .Esetleg meg ilyen hasonlo lap ? A regi lapomnak meg nemtudom mi a baja,10 perc utan lekapcsol,vagyis mennek a ventik,de a kep kimegy.osszeomlik a rendszer,es ez biosban is .Probaltam mar masik graffal,rammal,bios reset stb.Olyan mintha valamelyik kondi megadna magat 10 pec utan.Az asus program 8-10 perc utan a rendszerbe szol h alaplap -1 fok,es 12 voltok helyet 24-30 V esminden volt pirosban .eloszor azt hittem tap,de azom is van 3 darab uj,azokkal is az a gond .
-
potyi23
senior tag
válasz
bluyoo #37282 üzenetére
igen,sajnos nagyon szetvagyok csuszva,egy ideg vagyok,mert tegnap meghallt a Asus p8 z68-v LE as lapom,kb 8 honapos lap.Igy egy regebbi laptopra kenyszerultem ra,es ezis meg zavar
ezert gondoltam hogy valtok . ASROCK Z77 Extreme4-M ez milyen lapnak mondhato ? ezt meg megengedhetnem magamnak.Aszem kiprobalom a ASrock markat is,utobbi evekben Asusom volt,de valahogy mintha nemlett volna szerencsem veluk.
-
Mans20
addikt
-
KAMELOT
titán
válasz
bluyoo #37228 üzenetére
Hello!
Megvettem az alaplapomat. 10euro plusz pénzt megért az, hogy 3,1GHz helyett 3,9GHz tud menni a procim. Konfigot a profilomban láthatod.
Eredetileg ASUS P8B75-V alaplapot akartam, de aztán láttam hogy van ilyen Z77A-G41 olcsón. Elégedett vagyok vele. MSI jót alkotott. MSI BIOS meg brutális. -
cashback
őstag
válasz
bluyoo #37216 üzenetére
Azért írtam hogy akkoriban mikor vettem ezt a lapot... [ECS H61H2-M2] -vel.
Sokan mondták akkoriban is hogy valszeg felejtős kategória lesz, mert hivatalosan támogatott lap akkor még nem volt.Lehetséges hogyha megveszem az új lapot akkor is arra jutok majd: annyit nem hoz a konyhára hogy megérje vele szenvedni. - Viszont szegény ember vízzel főz... minden lehetőséget ki szeretnék próbálni amivel egy picit is javíthatok a gép teljesítményen. (eladva a mostani lapomat ráfizetek pár ezrest... ennyi még belefér a dologba
)
-
cashback
őstag
válasz
bluyoo #37197 üzenetére
THX
Akkor valószínű hogy az Asus lapja lesz a befutó... még 20.-áig átfutok pár tesztet vele kapcsolatban.
Sajnos mikor megvettem ezt a B75-öt még csak mende-mondák voltak az MVP-vel kapcsolatban és senki nem tudta mire való pontosan... H61es lapnál kipróbáltam, teszteltem... de az a lap sem támogatta így csak minimálisan dobott a dolgon. És ennél a lap vásárlásnál pont nem is volt cél ez. (meg gondoltam hogy a 7-es lapok már csak megkapják előbb utóbb ezt a funkciót, de az AsRock ezt nem igazán tervezi).Még egyszer köszönöm.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #37212 üzenetére
Bizony, nagyon szimpatikus chipset ez a B75... Nincsenek átlag emberek számára felesleges dolgok, ellenben általában van minden más fontos feature, és az áruk is nagyon jó...
ASRock Z75 Pro3 sem rossz elgondolás, bár jóval kevesebb csatlakozó és kivezetés van rajta, mind az ASUS P8Z77-V LX-en, és kicsit furán is vannak elhelyezve... Na mindegy, még meglátjuk...
Nem próbáltam még másik "lapátost", de megpróbálok keríteni valahonnan, vagy valamit még kötözgetek a házban, hátha...
-
vond
MODERÁTOR
válasz
bluyoo #37210 üzenetére
Igazad van, most tényleg sokkal jobb vétel az ASUS P8B75-M LX... Van rajra belső USB3 csati, s ráadásul olcsóbb is (eddig ez nem így volt)...
(#37207) bluyoo: Köszi!
Jók lennének a Z-s lapok is, persze... De azok már jó 6-8 ezerrel drágábbak...
Egyébként meddig engedné fel a szorzózáras 3770-est? Szerk.: Közben megtaláltam, stabilan megy 4-4,1GHz-en, de akár 4,4-4,5-re is fel lehet tornázni, bár ez már nem igazán ajánlott...Ennek a 3 tűs vezérlésnek meg utánajárok még... Egyébként nálam is a legújabb Fan Expert futott, csak nem jól emlékeztem a verziószámára...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- BESZÁMÍTÁS! MSI H110M i7 7700 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 6GB Zalman N4 Cooler Master 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest