- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Tothgera30 #46939 üzenetére
D14 itt megveri az nem olyan biztos
IV Gene (Z68) lap mennyire jó a 2500k-hoz? a lehető legjobb (sandy+z68 - ivy+z77)
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #46881 üzenetére
Tömören: ég és föld
....
(#46884) csabooooo
Köszi erről tudtunk ... viszont később ez a hiba ki lett javítva .... Többek között az Asus P8 szériás (Z77/H77/B75) alaplapok topic-ban és itt is volt 2-3 eset (több mint fél éve).(#46882) Mahrenburg
-
Mahrenburg
őstag
válasz
Tothgera30 #46881 üzenetére
A P8Z77-M és a P8Z77-M PRO között a legfőbb különbség a tápellátásukban leledzik, tuningra igazán a P8Z77-M PRO megfelelő.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #46714 üzenetére
"Nem lesz komolyabb tuning, talán 4Ghz, és kifújt. " Hát az tényleg nem nagy cél ...
"A lényeg hogy ne haljon meg korán" Sajnos ezt egyik lap esetében sem tudjuk garantálni .....
"régebbi chipsettel szerelt is érdekelhet" Én hanyagolnám őket. Bár ha jó áron elcsípsz valami jó kis lapot .... de ha nem jelent gondot hogy valamennyivel drágább maradj a Z77-nél.(#46711) Mahrenburg
Persze hogy egyetértek azokkal is! Csak már lista voltam bemásolni ....(#46725) _Lord_B_
Hi!
Szerintem már Z77-es chipset-ben gondolkozz.
Téma összefoglaló
"ATX komolyabb tuningra 40.000,-Ft-ig:
ASRock Z77 Extreme4
MSI Z77A-GD55
Gigabyte GA-Z77X-UD3H (rev. 1.1)
Biostar Hi-Fi Z77X Ver. 5.x
Asus P8Z77-V LE PLUS"
Személy szerint az Asust preferálom szóval P8Z77-V LE PLUS -t venném. De egyik fent felsorolt lappal sem nyúlnál igazán mellé. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #46701 üzenetére
Az Asus P8Z77-M PRO ami kiemelkedik a 30K körüli mATX-es lapok közül. Erős, 8 fázisú digitális tápellátás jó hűtéssel, kiorrott segédprogramok, tömören jó felszereltség. Viszont PCI sín nincs rajta. ASUS P8Z77-M Pro Review
Persze ha drága a kb. 33K-s árcédula, olcsóbb lappal lehet tuningolni ..... pl. a téma összefoglalóban említett MSI Z77MA-G45, ASRock Z77 Extreme4-M, Asus P8Z77-M, Gigabyte GA-Z77MX-D3H TH (rev. 1.0) mindegyik jobb választás lenne mint az ASRock Z77M .
Viszont ezek a lapok azért szerényebb képességekkel rendelkeznek mint a P8Z77-M PRO.(#46704) Mahrenburg
(#46706) Mahrenburg
+1 -
Mahrenburg
őstag
válasz
Tothgera30 #46701 üzenetére
A Téma összefoglalóban az Intel LGA1155 7-es sorozat fejezetben a "mATX kisebb tuningra" vagy a "mATX komolyabb tuningra" alcímben levő lapokat nézd meg.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #45346 üzenetére
"meg SSD is jó lenne" Annak viszont tényleg lenne értelme
A hétköznapi használat alatt erősen megmutatkozik az előnye.Én csak ajánlani tudom a beszerzését. Egy 120-as bőven elég a programoknak és 3-4 játéknak úgy hogy a kötelező szabad hely még fenn is marad mellettük.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #45338 üzenetére
"Max. később lecserélem a lapot és a CPU-t Intelre." Ezek szerint téged sem hagy nyugodni ha nincs a gépben legalább havonta cserélve valami.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #45336 üzenetére
Sok választásod nincs ez ügyben ha marad az AMD .... És az M5A88-M EVO egyértelmű jobb választás/lehetőség mint az M5A78L-M/USB3.
Bár én még mindig kötöm az ebet a karóhoz hogy az esetedben az Intel jobb választás lenne.
Azért egy i5-3570K kevés helyre nem elég ...... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #45311 üzenetére
Igen mikor legutoljára kérdezted a mATX-es AMD lapot akkor még volt itt ott M5A88M EVO-t azért is ajánlottuk anno ......
Azóta csak romlott a helyzet ez ügyben .....
De ahogy =HG= is írta ezek a lapok nem tuningra termettek. Most is csak azt tudom javasolni mATX méretben az AM3+ felejtős ...... főleg tuninggal. Legalábbis alaplap terén.(#45298) ghoszty
Például:
i7 2600k 55K + ASRock Z77 Extreme 4 30K
Vagy ahogy a srácok írták akár egy Ivy CPU -val ....... -
=HG=
addikt
válasz
Tothgera30 #45317 üzenetére
Nekem mondod, hogy tud fűteni a vga ?? 470-esem volt, 90C-n érezte jól magát !
4,5 GHz-ig, ha jól állítod be a tápellátást, akkor elég a noctua. Viszont ahoz kell egy olyan lap, ahol aprólékosan állítható minden fesz. Ezekkel az mATX lapokkal ez nem fog menni. Hihetetlen, de az én lapomon -10C-t jelentett a jó beállítás !
Rád van bízva, Te tudod milyen gépet akarsz összerakni, de én továbbra sem javaslom..Én is lefutottam ezeket a köröket mATX ügyben. Én ebbe a házba akartam belepréselni... -
=HG=
addikt
válasz
Tothgera30 #45315 üzenetére
Ez nem víz! De ne bízd el magad, nem biztos, hogy elég az a noctua.... Attól függ, mennyit akarsz húzni a procin.. 4,5 Ghz fölött már küzdeni fog a hőfokokkal...
Egyébként jó kis házikó, én is nehezen válnék meg tőle, de vagy-vagy...
-
=HG=
addikt
válasz
Tothgera30 #45313 üzenetére
Ha eddig ilyen lapod volt, akkor miért adtad el? Jobbat úgyse kapsz... A 8350-et ha tuningolod, oda már víz kell. Azt kétlem, hogy beteszed egy mATX házba. Vegyél inkább másik házat, és nézd az ATX lapokat a Vishera alá.
-
=HG=
addikt
válasz
Tothgera30 #45311 üzenetére
0 vrm hűtés, 4+1 tápellátás..nem kimondottan tuninglap..
Ne erőlködj mATX-be mondtuk.....
Ha mindenképpen mATX-es lapot akarsz, akkor intelhez van pár jó lap, még itx-be is..
Arról nem beszélve, hogy a linkelt lap nem is kapható.
-
=HG=
addikt
válasz
Tothgera30 #45265 üzenetére
Pár héttel ezelőtt én is mATX házba akartam költözni a 8320-as procival.... A vége az lett, hogy a nagy házikóba ment a Vishera, a kicsibe az i5..Ez van...
Arról nem is beszélve, ha tuningolni akarod, mATX házat egy pillanat alatt befűtené. Jóval nagyobb a hőtermelése, mint az i5-nek..(#45259) G@ß!: Aqua.ba van 1 db Oem Asus P8H61 Pro rev3 17e-ért...esetleg
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #45260 üzenetére
AM3+ -os esélytelen ... egyszerűen nincs az új chipsetekkel mATX-es lap.
LGA1155-ben pedig tuninga lesz vagy nem? Ha igen én is a ASUS Maximus V GENE -t javasolnám. Komoly integrált hanggal és jó tuningpotenciával rendelkezik. Bár az ára már 50K ...(#45264) =HG=
+1(#45265) Tothgera30
Akkor főleg nincs mATX-es lap AM3+ foglalatra. Talán a legmodernebbnek mondható az Asus M5A78L-M/USB3 de tuningra szerintem nem alkalmas. -
=HG=
addikt
válasz
mATX lap AM3+ procihoz felejtős! Nincs !
(#45265) Tothgera30 : Ha találsz is, a 8xxx alatt el fog füstölni..
-
_csocso_
senior tag
válasz
Pl Asus maximus V gene, vagy olcsóbban valószínűleg, Asrock extreme4-M Z77, ezekben lehet tuningolni is a procit, kérdés, hogy szükséges-e, mert, ha nem, akkor lehet olcsóbbat is találni ( fölösleges drágább magyarán).
-
KAMELOT
titán
válasz
Tothgera30 #37372 üzenetére
ASUS HD7950 3GB-t már kapni jó áron. 80K nem is pénz érte.
-
KAMELOT
titán
válasz
Tothgera30 #37370 üzenetére
Natív 4 mag kell főleg ha erős kártyát akarsz vele hajtani.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #37366 üzenetére
Miért lenne visszalépés a legújabb I3
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #37364 üzenetére
Nem értem miért akar mindenki tuning CPU-t?
Egy i3-3220 és egy B75-ös lap,pl. ASROCK B75 Pro3-M ha már fekete.2X4 pines tápcsati,natív USB3/SATA3,4RAM foglalat, .......Fogyasztásban fele sincs az I3 Max TDP 55W a 125W -al szemben.Phenom II X4 965 vs. i3-3240 (a i3-3220 0.1Ghz-el kisebb órajelű) ok tuning nélkül de akkor is ....
Mindez kijönne 50K-ból.Ha el tudnád adni a CPU-d nem is kerülne többe az egész.És ha azt vesszük hogy a B75-ös lapba mehet I5,I7 .... szóval van hova fejleszteni is,ha netán szükség lesz rá. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tothgera30 #37362 üzenetére
Mondtuk hogy nagyon kevés mATX-es lap van AMD fronton.Ha azt vesszük hogy csak az iPon-on 107db mATX-es lap van az Intel LGA1155-ös foglalattal,AM3+ ra meg csak 17db ....
Platformváltáson nem gondolkodtál?LGA1155-ös foglalattal mATX méretben is vannak nagyon komoly lapok (csak egy példa Maximus V GENE) -
_csocso_
senior tag
válasz
Tothgera30 #37335 üzenetére
Alig van választék belőle valóban, az Asus a legfelszereltebb amit még meg is lehet most kapni, Giga-t sem találtam, ki van fogyva minden nagyker valsz, de mATX-ből amúgy sincs túl nagy kínálat.
-
_csocso_
senior tag
válasz
Tothgera30 #37332 üzenetére
MSI 880GMS-E41 a "legfelszereltebb" AM3+ lap, 2db ram slot, 1db 4 tűs csatli, és nem találtam sehol ahol megvehetnéd, Asrockban pedig ami előzőleg volt neked, csak valóban azt se kapni már sehol. ( Én nem ódzkodnék annyira helyedben az Asus-tól sem )
-
_csocso_
senior tag
válasz
Tothgera30 #37328 üzenetére
Bocsi, itt van helyette egy M5A88M EVO
-
_csocso_
senior tag
válasz
Tothgera30 #37326 üzenetére
Szia! ASUS M5A97 EVO R2.0 pl? Amit te választottál, már kifutó típus, Bulldozereket sem támogatja, és alig valahol lehet kapni, ha egyáltalán még van.
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19929 üzenetére
-
audi100td
nagyúr
válasz
Tothgera30 #19927 üzenetére
Ha nem kell CF, szerintem inkább 880G-ben érdemes gondolkodni vagy ár/érték szempontból inkább a "jó öreg" 785G-ben, ezek a 8-as chipsetek nem hoztak túl sok újat, SATA 6Gb/s-t még úgy sem lehet sokáig kihasználni.
-
Boxi88
őstag
válasz
Tothgera30 #19639 üzenetére
Nem is baj ha nincs több! Mert minél több van rajta annál nehezebb lesz választani!
-
Boxi88
őstag
válasz
Tothgera30 #19636 üzenetére
nagyon helyes!
-
Boxi88
őstag
válasz
Tothgera30 #19623 üzenetére
rendben, csak jó ezt is tisztázni
és amit linkeltem, hogy tetszik?
-
Boxi88
őstag
válasz
Tothgera30 #19620 üzenetére
értem, akkor ha nem ragaszkodsz az MSI márkához... van itt egy ASRock ami megfelel a követelményeknek!
-
Boxi88
őstag
válasz
Tothgera30 #19611 üzenetére
Szerintem ez egy nagyon felszerelt lap, több vga-s rendszer... USB3.0 és SATA3.0... AM3-as tehát bővíthető még egy darabig, mert az amd még nem akar váltani... DDR3...
szerintem jó lap
-
Móci
addikt
válasz
Tothgera30 #18736 üzenetére
Sokat szerintem nem kell, lassan kezdenek talán hozzánk is szállingózni az 890-es lapok.
-
Motaba78
addikt
válasz
Tothgera30 #18727 üzenetére
-
Móci
addikt
válasz
Tothgera30 #18704 üzenetére
Drágább, de 'időtállóbb': katt!
Ennek a foglalatnak is kérdéses a sorsa, de viszont lehet bele erősebb procikat pakolni, van DDR3...
Azt viszont nem tudom, hogy ezt konkrétan lehet e itthon kapni. Gondolom ha lehet valahol, akkor horroráron van.
A 775-ös konfig sem rossz, bár azért egy ilyen pici lappal nem hinném, hogy rekord fps-ek döntése lenne a cél. Szerintem. -
Móci
addikt
válasz
Tothgera30 #18702 üzenetére
Matx lapból van egy valag, mini itx-es lapból am3-ast még nem láttam.
Árban mennyire gondoltál? Márka? Integrált vga kell? -
nygma
addikt
válasz
Tothgera30 #8283 üzenetére
Attól függ mennyiért tudod venni...
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest