Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kromatika
veterán
válasz
Panzermeyer #108627 üzenetére
Munkára én is az ajánlott Arrow Lake Core Ultra 265K procit használom,MSI MAG Z890 TOMAHAWK WIFI vel. Nagyon stabil a vas.Ryzen 7 7700 és X870 ről léptem,és nem bántam meg.
-
kromatika
veterán
SZIA: asrock x870 pro rs ALC1220, ROG STRIX B650-A ALC4080..Igaz hogy valamivel újabb chip papíron az ALC4080 de specifikációkban teljesen megegyeznek. Kivéve hogy a 4080 USB interfészt használ,az ALC 1220 meg Intel HD audiót ,amely közvetlen buszcsatlakozás a chipsethez. USB interfész nálam nem sokkal de gyengébb minőségű. Szerintem a ALC 1220 jobb hangú.
-
kromatika
veterán
válasz
barry26 #107670 üzenetére
Tökéletesen stimmel a laphoz a memória. Egy hete raktam össze havernak gépet ugyan evvel a lappal és rammal. Csak a biost kell frisíteni. Egyébként Am5 nél már az esetek 90% ban 6000Mhz CL 30 tuti jó,csak ugye sokkan elhanyagolják a bios frissítést. Ebben a honapban három Am5 gépet raktam össze XPM es 6800 mag 7200Mhz-és ramokkal.Biost frissítve tökéletesen futnak 6000Mhz én. BigBear.Semmi gond sincs szerintem a Patriottal. Amúgy sincs olyan ram.Sem Kington sem Corsair atb.. Ugye álltalában vagy Hynix vagy Samsung ritkábban micron chip mind.
-
kromatika
veterán
válasz
Chris1983107 #107543 üzenetére
Szia.Ha mATX lap is megfelel akkor most jó áron van a ASUS TUF GAMING B650M-PLUS WIFI ATX méretben is [link] mind kettő 12 + os VRM el rendelkezik amik ki szolgálják a 9800X3D_t.És még a kereted alatt is vannak. Az a lényeg hogy a dobozon rajta legyen a NEXT-GENER CPU READY matrica.
-
kromatika
veterán
válasz
szasanyi #107509 üzenetére
Teljesen igaza van az Asus ROG STRIX B650E-F GAMING lévő ALC4080 SupremeFX + Savitech SV3H712 AMP ,főleg az A Savitech erősítő véget a legjobb alap lapi hang.Jobban szól mint a ALC4082 NAHIMIC ,ami a B650 Steel Legend-en van.Össze halgattam őket
Főleg fejhallgatóval jön ki a különbség(Senheiser 580X)
Bár mind két alap lapi chipp től sokkal jobb egy sima Fiio K5 pro,de ez már más kérdés. Én is az Asust választánám
-
kromatika
veterán
válasz
MZsoltee #107393 üzenetére
Szia.Ezzel én sem értek egyet. "pci-e 5.0 szempont. De ugye ilyen VGA még nincs" meg ugye szokták érvéként felhozni az Nvme M.2 pcie 5 is minek érvet mikor még drága stb..na szerintem ezen érveknek nincs semmi értelme. Attól még hogy nincs pcie 5 vga,meg drága a pcie 5 SSD,az NEM MINDÍG LESZ ÍGY! És az tény hogy egy alap lap kezeli vagy nem.Ez is tény. " Szóval az utolsó lapnál többet költeni szvsz teljesen fölösleges." Nem is kell töbett költeni feltétlenül. Pl ASROCK X870 Steel Legend WIFI [link] 110 000.Ami ugye pcie 5 vga,és m.2 melett ami már itt alap, Wifi 7,és USB 4. MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI 114. Ugyen ezek opciók. Mind 2 14+ 2 VRM. Akkor minek drágábban meg venni pl a ASUS TUF GAMING X670E-PLUS, vagy a MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI-t drágábban.Mikor ezeknél nincs Wifi 7 (tudommég minek
) meg usb 4 sem.A VRM meg azonos.
-
kromatika
veterán
válasz
CriticalHit #107375 üzenetére
Azt nemt duom ,én nem játszom.
-
kromatika
veterán
válasz
CriticalHit #107373 üzenetére
-
kromatika
veterán
válasz
Fernet #107256 üzenetére
Szia.ASUS TUF Gaming B650M-PLUS teljesen jó lap.Ha tetszik nyugodtan vedd meg. Stabil,jó 12+os VRM nagy bordákkal.És ugye van rajta a jövőre nézve Pcie 5-öt tudó M2 SSD slot is,ami pl az MSI nél,még drágább lapoknál sem létezik.(nem is értem az MSI termék politikáját evvel kapcsolatban).Nálam meg éppen ezért esik ki a palettából az MSI lapok többsége.
-
kromatika
veterán
válasz
donchicco #107047 üzenetére
Szia.Az álltalad le írt hibák hardver hibára utalnak.Vagy lap vagy táp.. Nem kompatibilitási hiba valószinűleg. AM5 fronton amúgy is az egyik leg jobb ram kezelése a Gigának van.Tapasztalatból mondom.És az álltalad írt lappal is raktam össze több gépet is hiba nélkül.Bios legfrisebb a lapon? De ha mindenképpen új lap és Asus akkor pl ez egy jó választás a jövöre nézve is.Pcie 5 vga és Pcie 5 ssd támogatás is. ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI. Olcsóbban [link] Hozzá ram G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO [link]
-
kromatika
veterán
válasz
donchicco #107047 üzenetére
Szia AM5 fronton pont a giga lapoknak a legjobb a ram kezelése.A fent irt lapoddal is raktam már össze gépet,gond nélkül. A boot idő is a leggyorsabb a gigánál. Tapasztalatból mondom. A lapon a legfrisebb biso van? Ez lenne az leső körben a legfontosabb. expo profil van a memóriában,és avval fagy a gé
p? Mi a memória pontos tipusa? -
kromatika
veterán
Sziasztok.Kollégám kért meg egy AM5 ös alap lap vásárlására. 1. Mire fogod használni a gépet: Szimla netezés,YT,Zene hallgatás,némi zene vágás. Mennyit szánsz az alaplapra? 50 max 65 körül,de jobb lenne az 50 es kategória. Milyen hardverek alá szeretnéd? Ryzen 7 7700, G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL32,1 TB Samsung 1TB 980 M.2 Nvme ssd.Seasonic focus plusz gold 650W.Corsair 4000D ATX ház. Ezek mind meg vannak. Milyen méretű lapot szeretnél?:ATX vagy mATX. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? 1 db sata kell csupán,hátúl is elég ha van 4db USB 3. IGP vel lesz használva. HDMI vel FHD monitoron. Kinézet és hang nem számít külső USB hangkártya van,WIFI nem kell,kinézet sem mérvadó. Most jó van manó nál ASUS TUF GAMING B650M-E ami árban 50 alatt jnagyon jó lenne. Gondolom a 8++ VRM is elég a 7700X hez. Illetve 65 körül van ATX méretű ASUS TUF GAMING B650-PLUS.Jól gondolom hogy ebben a felállásban nem sok értelme lenne a plust pénzt ki adni a B650 plus ért? Proci sokáig marad ,ha majd cserélve lesz akkor kb 65 TPD re. Köszi előre is.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Haveromnak kellene vásárolnom i5 13600K procihoz és G.SKILL Trident Z5 RGB 32GB DDR5 6800MHz ramhoz alap lapot.ATX méretű Z790 -es laphoz ragaszkodik. RGAB hez nem ragaszkodik,NVMA pcie 4 ssd ből is 2 db lenne benne. kb ennyi.A keret KB 90 körül lenne nem nagyon szeretné túllépni.Márka szerint ASUS és Giga lapjai voltak,ezeket szereti de nem a márka a legfontosabb. Tuning minimális lenne csak.Ő az Asus Prime Z790P lapot nézte ki ,de nem tudom hogy annak a 14(50A Vrm ellátása elég lenne e az i5 13600K-hoz,minimál tuningal.(fesz emelés nélküli tuningot értek ez alatt.)Nem lenne pl jobb választás a GIGABYTE Z790 UD?Ott már 16x60a a VRM. De más lehetőségeket is szivesen fogadok ha lehetséges ebben az ár sávban több db ot. Köszönöm előre is.
-
kromatika
veterán
válasz
Armagedown #106876 üzenetére
Vicc ez a lap.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Két alap lap van a birtokomban. GIGABYTE X670 AORUS ELITE AX Rev 1.1 és Asus ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI. A proci Ryzen 7 7700X. Ugye jól gondolom hogy hosszú távra tervezve jobb megtartani az Asus lapot. Ezen van a VGA részére is Pcie5 ,nem csak az M.2 SSD-k hez mint a Giga X670 lapon. Illetve az Audió is jobb az asus lapon. Egyedül csak ugye a VRM ben jobb a gigy X670 es. Nevezetesen 16+2+2 70A. Az asus pedig 12 + 2 + 1 80A.De gondolom ez is elég a 7 700X ez.Jól gondolom?
-
kromatika
veterán
válasz
Dr. Akula #106100 üzenetére
" coil whinenak hívják' :Tudom hogy így hívják.Angol nyelvben. De én most magyar nyelven írtam le ha nem baj. Miért lenne általános jelenség?Pl szerinted pl nulla rpm móddal rendelkező tápnál,ahol bozonyos terhelés alatt kapcsol be venti, hogy extra halk lehessen a táp,elfogadható hogy bár a venti hangját nem hallod de a tekercs nyüszítést meg igen? Ha általános lenne akkor minden tápnál lenne nem? Szerencsére tavaly vettünk egyben 7 db azonos szériás corsair rmx tápot mikor jó áron volt. És csak egynél volt coil whine.Ment is vissza gariba.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Csak info képen írom hogy a felbontott alaplapok vásárlásával jó vigyázni az Alzánál. 3 db lappal is befürödtünk az elmúlt 2 hétben. Mind három felbontott volt. Asus X670 Tuf AX (hiányzott a wifi antenna) GIGABYTE B650M GAMING X AX ( erős cicergő hang a VRM részről,magas frekin) Asus Tuf Gaming nál ugyan ez,plus hiányzott az ssd hűtő borda. Szóval ment is vissza mind a három. Persze ettől függetlenül lehet szerencséje valakinek a felbontottal is ,csak azért van benne rizikó.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.ismerősöm kérésére írok. AM5 konfig össze rakása folyamatban van. Ami már adott Ryzen 7 7800X3D,2x16GB G.Skill 6000Mhz cl32, 1TB Samu Pcie.4 SSD, RX 6600XT stb.. Alap lapban,csak mATX jöhet szóba, és fontos hogy legyen rajta WIFI. valamint 2db m.2 hely elég. Ragaszkodik a Giga-hoz. Amit ki nézett GIGABYTE B650M GAMING X AX [link] vagy GIGABYTE B650M AORUS ELITE AX [link] Kérdés hogy szerintetek megéri e a plusz 30 000FT os felárat az Aorus? Ahogy nézem a lényegi különbség a két lap között hogy az Aorus VRM része sokkal combosabb.12+2+1. De lehet hogy a GamingX VRM 6+2+1 fázisa is elegendő a 7800X3D-hez?Proci csere 2 évig biztosan nem lesz. Köszi előre is a választ.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Ki segítenétek hogy a gyakorlatban mi a különbség az ASUS PRIME X670-P és a P-CSM között? Mi a hátránya a CSM verziónak? Köszi
-
kromatika
veterán
válasz
TechN7ne #105629 üzenetére
Az elmúlt 3 hónapban 4 db 1700-as, 13 genes konfigot raktam össze Asus lapokkal kollégáknak.2db I5 13500, és 2db I5 13600K procikkal. Nevezetes a lapok: TUF GAMING B760M-PLUS WIFI, TUF GAMING B760-PLUS WIFI, és 2 db ASUS PRIME Z790-P lappal.2x16gb 6200MHz CL36,és 6400MHz CL32 ramokkal. A bios frissítések és a telepítés zökkenő mentesen mentek. Mind a 4 gép atom stabil a mai napig. .Kitesztelve! Némi tuning is belefért ,B760 es lapokban simán megy a 6400Mhz CL32 őn, Z790 meg 6800Mhz is stabil. Szóval LGA 1700 on számomra ,és saját tapasztalatból is teljesen jó az ASUS.Nem is kérdés. Fentebbi érdeklődésem az Asus ról b650 re vonatkozott. De utána olvasva már meg véve a TUF GAMING B650-PLUS WIFI .Délután telepítem is.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Öcsémnek raknánk össze AM5 gépet. Ryzen 7 7700X,és 32GB DDR5 6000Mhz CL 32 kingston fury mellé kellen egy jó ár árták arányú lap.Az igazság hogy Intelről váltt és nagy ASUS fan. Amit ki nézett az a TUF GAMING B650-PLUS WIFI. De én mondtam neki hogy úgy halottam AM5 ben még nem igazán jó az Asus közép kategóriája. A lényeg hogy kb a 70 000-es keret lenne lapra. ATX vagy mATX .fontos a jó és hűvös VRM és a stabil működés. Később menne bele erősebb proci is valószínű.Pcie x4 elég lenne,nem fontos az x5. Hang nem lényeg,külsőt használ. Amit eddig néztem és jó áron láttam. MSI B650 GAMING PLUS WIFI. (Ennek jobb a vrm része mint a fent említett asusnak? Illetve mATX ben szimpatikus még a B650M GAMING X AXE.Szerintetek ez a két lap jobb választás lenne a tuf-nál? Ha nem akkor szívesen fogadok ajánlást,amit előre is köszönök.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Közel azonos áron melyik lap az ajánlottabb vétel? ROG STRIX B550-A GAMING | Motherboards | ROG Global (asus.com) vagy giga B550 AORUS ELITE V2 [link] ?Egyenlőre Ryzen 5 5700G és 2x16GB DDR4 3600 ramhoz.De hamarosan benne bele erősebb proci is. Melyiknek jobb a VRM képessége?Asus felé húzna a szivem,de tartok az állítólag gyakran elszálló lan hibák miatt az asus tól.
-
kromatika
veterán
válasz
4nick8 #105181 üzenetére
Köszönöm nektek.Igen tévedtem. A giga is támogatja a PCIe 5 öt. Akkor egyértelmű hogy az marad.Mégis csak újabb chipset a Z790 mint a Z690. Bár gyakorlati előnye nincs,mert a memó topikban is szétnézve 6400,max 6500MHz kat mennek a jobb fajta gskill ramok is,hiába van a sepckókban a 7200 MHZ.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Dillemában vagyok alap lap terén.Segítséget szeretnék kérni. Jelenlegi konfigom i5 13500 és gigabyte z790 gaming x ax [link] ami ugye hiába Z790 es lap,még sincs PCIE 5 támogatása.Memóriám G.SKILL 32GB KIT DDR5 7200MHz CL34 RGB. Hozzám került egy asus tuf gaming z690-plus ddr5 [link] ami meg hiába Z690 es lap,de van PCIE5 támogatása. Amin meg döbbentem,hogy át rakva az asus lapba a procim és a memóriám,ugyan úgy megy benne 6400Mhz-én XPM beállítással hibátlanul a memória.Ennyit megy maxon mind két lapban.(én azt hittem hogy a Z690-es lapokban max 6000Mhz mehetnek a ramok)Szóval most ott tartok,hogy a Giga Z790 es lapnak semmi előnye nincs az Asus Z690-es lappal szemben,sőt még hátránya van mert az Asusban van PCIe 5. Jól gondolom?Szerintetek melyik lapot érdemesbb meg tartani,jövöt álló szempontból is kérdezem,mert hamarosan tervben van egy I5 13600K is. Köszi a választ előre is.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Van e valami előnye, illetve hátrány ha egy gigabyte b760 aorus elite ax ddr5 + i5 13500+ Corsair DDR5 5600MHZ 2x16GB alá be raknék a B760-es lap helyett egy ASUS TUF GAMING Z690-PLUS DDR5 lapot.Úgy látom dombosabb a VRM je mint a B760-nak.
-
kromatika
veterán
-
kromatika
veterán
Sziasztok. AMD Ryzen 7 5700G és 2x16GB Kingston Fury 3733Mhz alá szeretnék vásárolni jó ár érték arányú lehetőleg B550-es lapot. mATX vagy ATX is lehet. Csicsa rgb nem fontos.HDMI, csati kellene rá, és m.2 ssd hely. Tuning esetleg 10 százalék lenne ,de az sem biztos. A lényeg hogy a legolcsóbb, de még vállalható lapot keresnék.Ha lehet több ajánlatot is kérnék.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.DDR 5 ös lga 1700-as mATX wifis alap lapot szeretnék. a két kiszemelt MAG B660M MORTAR WIFI - MSI vagy ASUS TUF GAMING B660M-PLUS WIFI [link] Jelenlegi proci i5 12400 a későbbikben lehet hogy cserélve lesz i7-12700-ra de ez még messze van.Ramok. KINGSTON 16GB ValueRAM DDR5 4800MHz CL40. A két említett lap közül,melyik a a jobb választás VRM illetve általános minőség szempontjából?
-
kromatika
veterán
Szép estét.Ebben valaki tudna segíteni
[link]
-
kromatika
veterán
Sziasztok .Az lenne a kérdésem hogy a jövő fejleszthetőségét nézve érdemes lenne e le váltanom Asrock X570M Pro4 [link] alap lapot egy B550 es lapra. PL egy MSI MAG B550 Tomahawk -ra. Sajnos azt sem tudom igazán melyik az újabb jobb chipset.A proci Ryzen 5 5600G. ha az MSI lap nem nem jó választás,akkor kérnék szépen lap ajánlást ATX méretben, 2,5 lannal,és 2 db m.2 fodlalattal.hdmi vagy displayportal,. Proci terén Ryzen 5 magasabb széria menne bele a jövöben. Dizájn nem számít, árban kb 40 ,45 000 Körül gondolkodom.Köszönöm előre is.Ha lehet több ajánlást is kérnék.
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Jelenlegi lapom gigabyte aorus b560m pro ax [link] Szerintetek érdemes lenne e le cserélnem egy Gigabyte Z590 UD AC ra. Úgy hogy a procim I5 11500,és megtudtam hogy hibába Z és ez a lap ,a szorzózáras procit csak minimális mértékben lehet húzni rajta,és az is instabilitást okoz.Ami a aorus mellett szól.Az egyik legjobb VRM hűtéssel rendelkező B560 os lap,és a proci is teljesitmény korlátozás nélkül fut benne. [link] úgy tudom a B560 és a Z590 között csap a cpu tunning lehetősége a különbség ami nálam ugye nem adott. A memóriát meg B560 on lehet húzni,meg is van húzva.a fázis ellátás is ugyan az mint a Giga Z590 UD nél. Sőt ennek a B560 M lapnak jobb a hátsó csatlakozások,pl 2db HDMI ,USB tipe C, és jobb AX es wifi,jobb 6db audio csati. A Z590 -en meg gyengébb, AC wifi, mindössze 1 db Display port, kevesebb audió csati,és usb type c sincs. A csere ez az egyben lenne haverommal,ő helhiány miatt váltana mATX re,nekem meg mind egy. Max majd lésőbb lehet egy VGA menne a gépbe de az sem biztos. Proci csere sem valószinű a közel jövőben. SZóval szerintetek?
-
kromatika
veterán
Sziasztok. Gép újításra adtam a fejem. 8.gen I3 ról újítok. Sajnos mivel szűkös a keret, használtan szeretnék venni alap lapot és procit. 10 gen ben gondolkodok. A meglévő ramok DDR4 2x8GB 3200 Mhz. A lapra kb 25 000KP lenne. Jól gondolom e hogy B560 a jövőre nézve jobb választás mint a 460,mert az 560 kezeli a 11 genes procikat is,ha majd a későbbiekben váltanék. A proci i5-10500 lenne ,innen venném [link] .Azonos áron melyik lap a jobb Asrock B560M Pro4 vagy Gigabyte B560M DS3H ?Köszi előre is a választ.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Adott egy i5 8500,2x8GB DDR4 2666Mhz,500 gb sata ssd stb...PC. Jelenleg egy ASRock H310CM-DVS [link] lap volt alatta..A stabilitásával semmi gondom nem volt,de olyan mATX alap vált szükségessé, amin van hdmi ,és m.2 Nvme SSD csatlakozó.Mivel sem tuning sem külön vga nem lesz a gépben, kb 20 ,22 000 FT a keret. PL ASUS PRIME H310M-E R2.0 20 000FT. esetleg ebben az ár kategóriában milyen mATX lap még ajánlott amin van hdmi ls m.2 ssd csati. Köszi a választ előre is,és ha van akkor kérnék több lehetőséget is.
-
kromatika
veterán
Tudna esetleg valaki ebben segíteni?[link]
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Elolvastam az összefoglalót,de biztonság kedvérét azért rá kérdeznék.Szóval I5 4590 procim alol ki halt a H81-es lap,persze a gari lejárta után.Új lap kellene,és olvastam az összefoglalóban hogy a H97 -es lapok,kezelik a Broadwell procikat is.Jól gondolom e hogy akkor már jobban meg érné egy ilyen lapba beruházni,hogy esetleges fejlesztés esetén a jövőben,lap csere nélkül tudjak Haswell-ről Broadwell-re váltani?Konkrétan egy Asrock H97 Pro4 lenne a kiszemelt.Köszi a választ előre is.
-
kromatika
veterán
Sziasztok .haveromnak szeretnék 1155-ös Z77-es használt lapot venni.I5 3570K,2x4gb 1600MHZ ram mellé.Három lehetőség is lenne.Mind három lap,azonos korú,és árú..Tuning csak alap feszes lenne. Szeretnék kérni egy sorrendet.Melyiket a 3 közül?Asrock Z77 Pro3,Asus P8Z77 V-LK,vagy Gigabyte Z77-DS3H?Előre is köszi a válaszokat.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.I5 2500 procihoz szeretnék egy olcsó alap lapot venni.lehet mATX is.A lényeg hogy USB 3 ,és HDMI csatlakozó legyen rajta.Sima netezésre,zenehalgatásra,és zene konvertálásra lenne használva a gép,későbiekben tervezek bele majd 1 vga karit is.B75 chipset számomra a megfelelő?Légyszi ajánljatok nekem 2,3 fajta tipust amiknek a leg kedvezőbb az ára,az én igényeimnek.Előre is köszönöm.
-
-
kromatika
veterán
és az msi-in a bordák is vaskosabbak.számit ez valamit?
-
kromatika
veterán
Sziasztok.i5 4570 ajánlott ez a lap [link] ?Atx méret fontos,tuning későbiekben sem tervezett K-s proci vételekor sem.Előre is köszi.
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Haverom meg kért hogy nézzek neki alap lapot,I5 4570 hez.Eggyetlen kikötése van hogy ATX mérteű legyen,és ha lehet max 20 ft lenne rá neki.Ezt a lapot találtam most elég jó árban.MSI H87-G43 [link] Mennyire jó lap ez?Van ettől jobb vétel ebben az árban?Tuningot a későbbiekben sem tervez.
-
kromatika
veterán
válasz
jim bcs #52108 üzenetére
Asus H87M-Plus nem jó nekem.rtam hogy ATX méret kell.
Tehát akkor erre valaki esetleg tudna segíteni?[link] Egyébként Plusz 1 Tulkas
Azon kívűl hogy a összefoglalóban is irva van hogy Általános felhasználásra H87. B87Az üzleti szférának fejlesztve ,szűk költség vetés.De én sem találok sem a tápellátásban,sem a szolgáltatásokban különbséget nagyon.Elég halovány ez a meghatározás.
-
kromatika
veterán
válasz
tjb007 #52103 üzenetére
sziasztok.i5 4670 hez,2x8 gb ddr 3 Kingston 1600Mhz,ati 7850,és curical m4 250Gb ssd-hez szeretnék lapot.a gép zene hallgatásra, film nézésre,némi játékra,és zenevágásra van használva atx méret kellene.Legszivesebben egy Z87-es lapot mondjuk egy asrock z87 pro 3-at vennék,a jörő is nézve ha esetleg procit cserélek és tuning is lenne,de sajnos a keret nem engedi.18 max l kellene megúszni , Az összefoglalót olvasva H81 chipset "Erősen megnyirbált chipset csak egy csatornás RAM kezelés (max. 2 slot) nincs IRST , SRT " Mennyire gáz ilyen falhasználásnál ezek hiány. Nekem 2db mem foglalat elég,mert 2x8gb ramom van.Intel ® Rapid Storage Technology-nak,és a Smart Response Technologynak van sebesség beli jelentősége az ssd használatban,illetve érne valamilyen hátrány ezek hiányában,ebben a felhsználásban?Mert ha nem akkor ez eléggé szimpatikus ASUS H81-PLUS[link] vagy Gigabyte GA-H81-D3 [link] a kettő közül melyik lenne jobb.,Vagy ha azt mindjátok hogy felejtős a H81 ,akkor ezektől jobb vétel lenne e a MSI B85M-E33[link] esettleg ha van más ajánlat is szivesen fogadom.köszönöm előre is.
-
kromatika
veterán
válasz
TaylorXIII #51415 üzenetére
köszönöm.
-
kromatika
veterán
sziasztok.adott egy asrock z77 pro 4 lap amiben egy i5 3750 k van.A tulaj nincs nagyon megelégedve a lap tuning potenciáljával,konkrétan kevesli a 4+2 táp ellátást.Jobb lenne e ,és ha igen mennyivel egy Gigabyte GA-Z68P-DS3 [link] Nem találom sajnos hogy ennél hány fázis a táp ellátás,és álltalánoságban érdekelne hogy kategóriájában jobb lap e ez, a pro 4 től?Sima csere lenne,mind két lap garis.Megérné?
-
kromatika
veterán
sziasztok.szeretnék érdeklődni hogy Asus P8Z77-M[link] alap lapban hány fázisú a táp ellátás?Konkrétan megéri e szerintetek egy Asrock Z75 pro 3 ATX alap lapot,[link]elcserélni erre az mATX lapra?Jobb ez a lap ,tuning képeségben (mert felszereltségben látom gyengébb az asrocknál) mint az említett Asrock Z75 Pro 3 ,4+1 fázisos ellátású lapja,egy i5 2500K társaságában?Előre is köszi.
-
kromatika
veterán
válasz
Trebron09 #48932 üzenetére
Trebron09 és Mahrenburg,köszönöm szépen a válaszokat.sajnos kell neki a vga kimenet is. z77 pro 3 után már utána érdeklődtem,középkategóriás hűtőkkel simán használják i5 2500K-val,4200 sőt van aki 4400Mhz-is.akkor valószínű az lessz,bár jóval olcsóbb az említett msi,de arról tuning terén nincs info.
-
kromatika
veterán
sziasztok haverom megkért hogy segítsek neki Atx alap lapot venni,mert a 3 hete, itt a ph-án vett használt felsőkategóriás lapja elhalálozott.Sajnos csak 1 hét gari volt rá.jelenleg i5 2320 és ati 7850 van a gépben,de a jövő hónapban vált i5 2500K-ra.Tuning csak alap feszes lenne, max 4000-4200Mhz.Mivel a keret nagyon szűkös,(max 23000ft)találtam neki egy elég olcsó z68-as lapot.MSI Z68A-G43[link] Az a baj hogy a gyári olalon sem találok infot milyen ennek a lapnak a fázis ellátása?Ő az Asrock Z77 Pro3-at nézte,de olvastam itt a fórumon hogy annak 4+1 a táp ellátása ami nagyon sovány.Jobb ettől a G43 ?Vagy setleg ha más ATX lap ajánlás is van (z68,z77)szivesen fogadom a segítséget
-
kromatika
veterán
válasz
Rypejakten #48694 üzenetére
köszönöm akkor a Gigabyte Z68X-UD4-B3 marad.
-
kromatika
veterán
válasz
Rypejakten #48686 üzenetére
köszi a választ. kp ra volt ennyi,és van rá még 1 év gari.már nálam van,és szuperül működik.apropo közben jött egy Asrock Z68 Extreme Gen3-is. Jobb a Gigabyte Z68X-UD4-B3 ?
-
kromatika
veterán
sziasztok.I5 2500,és 7850 mellé vennék használtan alap lapot.z68 illetve z77 ben gondolkodom.ezek közül melyik lenne a jobb választás?Gigabyte Z68X-UD4-B3(15 000) ,Asrock Z68 Pro3 Gen3 ,(18000)illetve Z77 pro 3 ,18000ft?előre is köszi a választ.Tuning csak szorzó emeléses lehet.
-
kromatika
veterán
válasz
bluyoo #48264 üzenetére
Köszönöm a választ.Bocsánat de nem írtam elég részletesen.Mind a két lap már meg van.
Tehát a Z77 Pro 3,és az Extreme Gen3-is.Jelenleg a I5 2500 procim van,amit a közel jövőben váltok,vagy I5 3570K vagy I5 2500K lesz.Nos ennek fényében kérdezem hogy melyik lapot haggyam meg magamnak?Mondjuk azt észre vettem hogy a Gen 3-on a kondik is nem alu szinűek,hanem fényes nikkel szerűek,(ez mitől van,a kondik is tartósabbak a gen3-on,)és az elrendezését is jobbnak találom.És ott a "combos tápkört).Ennek a tartósággban,vagy a tuningnál van előnye?Én ugy látom hogy a gen 3 is támogatja a Pcie 3.0-át,tehát a Z77-nek csak a belső usb3 csati az előnye.Ti melyiket tartanátok meg?
-
kromatika
veterán
bocs Z68 Extreme3 Gen3 lenne.nos melyik a jobb?
-
kromatika
veterán
sziasztok.azonos áron melyik lap a jobb asrock z77 pro3 most van ez.vagy asrock z68 extreme pro 3?egyenlőre tuning mentes i5 2500 van benne,de későbiekben tervek i5 2500K bele rakni.a belső usb 3 csati nem lényeg a z77-nél.köszi előr eis.
-
kromatika
veterán
válasz
Mahrenburg #47896 üzenetére
köszönöm a választ. a PCH-lapka különbség mit takar?
-
kromatika
veterán
sziasztok.melyik a legolcsóbb z77-es ill z 75-ös ATX méretű alap lap, amin van belső usb3 alaplapi csatlakozó?Konkrétan Asrock Z75 Pro 3,és Z77 pro 3 között vacilálok.1db vga lenne a lapban,és a későbbikben max 1db hang kari.tehát a több PCI hely nekem nem előny,és nem éri meg a 3000FT-os felárat..[link]Tuning csak alap feszes lenne.Ami fontos az a belső USB 3,és a HDMI kimenet.Mi a fő különbség a 2 lap között,ill van e jobb alternatívátok?Köszönöm előre is.
-
kromatika
veterán
válasz
asvald #37256 üzenetére
sziasztok.tesóm 1155-ös lapja beadta a kulcsot.gari nincs.ezért gyorsba kellene egy pentim g 650 alá minél olcsóbb alaplap,mert kölcsön pénzből lesz véve.ezek közül melyik a jobb vétel?ASUS P8H61-M LX3 Plus [link] Gigabyte GA-H61M-S1[link] MSI H61M-P20 (B3) [link]Asrock s1155 H61M-HVS-B3 [link] ezek közül a két legjobb ajánlat érdekel,mert nem mindegyik van készleten.jköszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- További aktív témák...
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest