- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
TaylorXIII #51608 üzenetére
De senki nem írta hogy az Asus az ász ... a saját véleményem írtam le "Szerintem M5A97 EVO R2.0 ..."
Csak arra akartam rámutatni hogy ezt te is megtehetted volna pl.: Szerintem Gigabyte GA-970A-UD3 Rev. 1.2 ... Ahelyett hogy "mérhetetlen elfogultság" -al vádolsz akárkit is.
Hozzáteszem a reggeli kávé mellett olvastam a linkelt hozzászólást.(#51609) erik22
Szerintem elég a 970 ... Bár az M5A99X EVO R2.0 már hőcsöves VRM/Chipset hűtést kapott de a tápellátása megegyezik az M5A97 EVO R2.0-vel viszont ha tervezel több VGA-t már 8X8X CF/SLI -re képes a lap ...(#51610) Zin
A i7 4770 , Asus H87-Pro duóval nem is fog menni ugyanis tuningképtelen az összeállítás .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Oligovit #51603 üzenetére
Semmi gond , csak a Giga lap szokott olcsóbb lenni és ezért lepett meg hogy valahol az EVO.
De szerintem így is az EVO.
"szerk.: "Tuningolni nem hiszem, hogy fogok.." Akkor meg nem lesznek melegedési gondok ..... De egy FX-et nem tuningolni.Szerintem akkor már inkább egy szorzózáras I5 ..."
(#51604) jim bcs
Ok!
(#51605) TaylorXIII
Hú!Gyorsan kiszedjük az ajánlott lapok közül egy hozzászólás miatt ....
De itt a lehetőség írd le Oligovit-nak hogy szerinted a Giga lap a jobb .....
Ezt a mérhetetlen Asus elfogultságot meg kikérem magamnak! Attól még hogy jobb gyártónak tartom nem kell megkövezni .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Oligovit #51597 üzenetére
Hi!
Szerintem M5A97 EVO R2.0 ...
Főleg hogy "Az EVO mellett szól, hogy picivel olcsóbb," De az érdekelne hogy hol olcsóbb az EVO?
szerk.: "Tuningolni nem hiszem, hogy fogok.." Akkor meg nem lesznek melegedési gondok ..... De egy FX-et nem tuningolni.Szerintem akkor már inkább egy szorzózáras I5 ...
(#51599) jim bcs
hd 7870 2gc oc mellé APU?(#51600) erik22
Akkor ezt eltaláltam! -
bluyoo
nagyúr
válasz
syler123 #51595 üzenetére
Linkeltem ...... [link]
Elsőnek te magad regisztrálj "REGISZTRÁCIÓ"majd a profilodban a "Termékregisztráció" menüpont ...
Hát ne haragudj de 2évvel megvenni azt a lapot .... nem volt éppen jó döntés.(#51596) erik22
Hi!
AMD FX-8320 + ASUS M5A97 EVO R2.0 ~60K ha drágállod ~10K-val olcsóbban AMD FX-6300. -
bluyoo
nagyúr
válasz
djxp01 #51593 üzenetére
Még nem volt dolgom hasonló esettel ... de a Magyarországi Asus képviselettel kellene felvenni a kapcsolatot +36-1-505-4561 ...
Gondolom alap hogy profil készítesz magadnak és regisztrálod a terméket [link].(#51592) Tomko78
Tudom tudom gyenge AMD CPU nincs csak Intelre írt programok!Viccet félretéve annyira biztos nem "gyenge" ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
rene85 #51587 üzenetére
Szívesen!
Az az eszmecsere kalap12-vel folyt és az a mondatrész is neki szólt. Azért is kicsit félreérthető neked.
Mivel az eszmecsere közben már a tuningot is kizárta .... Bár szerintem egy 6300-ast azért nem árt húzni ha már adott a lehetőség.
Azt a pár forintot szerintem megéri , főleg hogy később akár combosabb FX is nyugodtan .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Tomko78 #51582 üzenetére
Igen itt Magyarországon rájöttek a boltok! Bezzeg külföldön a hü..e boltok 5évvel ...
"mert tudják amd 5 év alatt se lesz semmi de zintelnél már 3 év is necces ? " Csak szólok hogy főleg az AMD lapoknál van 2év garanciával lap ...Intel oldalon még az ASRock is 3évvel szállítja a lapjait (bár a boltok itt is szoktak sumákolni).
Bár a TUF szériás lapokra még az AMD oldalon is vállalják az 5évetSABERTOOTH 990FX R2.0 .
-
bluyoo
nagyúr
válasz
rene85 #51550 üzenetére
Most nézem hogy nem is a neked írt válaszra reagáltál ....
de a lényeg ugyan az amit neked írtam.
Hozzáteszem az a két lap lett ajánlva neki is (csak talán a CPU-s topic-ban kezdtük a mi éri meg és miért(?) eszmecserét)... ő a Gigabyte GA-970A-D3 -at nézte ki magának elsőnek.
Viszont megkötött üzletből és ha jól emlékszem ott az EVO elég drága volt .... erre reagálva lett ajánlva a M5A97 R2.0.
Átrághatjuk oda vissza de a lényeg még mindig a keret ... ha spórolni szeretnél a M5A97 R2.0-t 20K körül megkapod és a tuning is menni fog. Ha nem az EVO R2.0 egyértelműen jobb választás ..... Pontos GHz-eket én nem tudok garantálni egyik esetben sem. -
bluyoo
nagyúr
"Csak ha így haladnék 300K-ig meg se állnék, valahol viszont meg kell.." Sokaknak ismerős a szituáció!
SSD-ből a SAMSUNG 120GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE120BW -t választanám. Samsung SSD 840 EVO: evolúciós lépcső
Kérdezni akartam hogy honnan veszel Silencio 352-őt?
Bár nekem a CORSAIR Obsidian Series 350D jobban tetszik. -
bluyoo
nagyúr
"Azért nem Haswell, mert szűkösek az anyagi kereteim, és már így is túlléptem a tervezett összeget.." ~2K-val drágább az i5-4570 ... bár a lapok is drágábbak valamivel (már ha hasonló kaliberűt nézünk).
"Elég jókat olvastam a 3470ről, szerintem nem fogok csalódni.." Biztos vagyok benne hogy nem fogsz csalódni! A HD 7790-et keresztbe lenyeli! -
bluyoo
nagyúr
Nem mondanám kiemelkedően megbízhatóbbnak egyik márkát sem.
Az ASRock elég jól felszerelt lap +2db ASMedia ASM1061 vezérlőchipes SATA3 porttal , amik 90°-ban el vannak forgatva . + eSATA3 port a hátlapon ....
Az Asus-nak meg szerintem jobb a ventivezérlése viszont kevesebb csatlakozó , jobb tápellátás , és ha látsz fantáziát a LucidLogix® Virtu MVP-ben az is adott , plusz van még rajta PCI slot ...
De tudod mit tegyél hozzá és vedd az egyik legjobb mATX-es H77-es lapot P8H77-M PRO.
Hogyhogy nem Haswell CPU-t választasz? -
bluyoo
nagyúr
válasz
bandi0000 #51537 üzenetére
Bocsi! Hidd el nem vadászom a hibáidra!
De inkább szólok mint hogy venned keljen egy Asus H81-plus vagy MSI H87-P33 lapot!
(#51535) Dugos
Az már 20K felett van ..De nem rossz választás Virtu MVP támogatással ...
(#51538) TechN7ne
Előfordulhat.Valaki az Intelt/AMD-t vagy éppen az AMD/nVIDIA-t kerüli valaki csak egyes márkákat ....
(#51540) bandi0000
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Apollo_21 #51532 üzenetére
Köszi!
Az 1-es és 2-es pontra nem is gondoltam!Lehet tényleg?
(#51534) bandi0000
Ivy CPU alá Haswell lapok? Talán gumikalapáccsal de azzal is kompatibilitási gondokra lehet számítani!(#51533) Dugos
Szia!
Az ASRock H77 Pro4-M pont beleesik a keretedbe. Figyeld hogy 3év garival vásárold egyes üzletek szeretik 2évvel ....
Ha olcsóbban szeretnéd akkor B75-ös chipset ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Zealot80 #51526 üzenetére
"Nem kell egymasnak esni egy marka miatt..." Nincs ilyenről szó.
Csak TechN7ne kicsit neheztel rám mert FX alá vicc kategóriába soroltam a 960GM-GS3 FX lapját!
És most jól visszaadta!
"Barati korben nagyon megy az Asus ROG" Hát a ROG lapok más kategória ugye ez az árán is erősen megmutatkozik.
"en is szeretnem azt megvenni amire legkevesebb emberke panaszkodik." Az ASRock Z77 Extreme4 több százszor ki lett itt ajánlva én magam is ~80X (többek között a vonzó ára miatt) panasz nem igazán érkezett rájuk (legalábbis itt a fórumban nem).(#51527) syler123
"A lényeg, kár márkát kritizálni, konkrét típust kell kritizálni," +1(#51528) Zealot80
Nem is sűrűn van ajánlva! -
bluyoo
nagyúr
válasz
TechN7ne #51524 üzenetére
Most ez hogy jött ide?
Érdekes módon nálam egy Asus lappal sem volt komolyabb gond , és azokkal sem amiket én pakoltam össze ... egynek ment szét egy vihar alatt/után a LAN vezérlője ... mint ahogy az ASRock lapokkal sem.
Ez a "neve az Asus-nak" dolog meg ...... inkább nem írok semmit.
Az ASRock márka sem gagyi!Ezt senki nem mondta.Vagy igen? Mindenesetre attól hogy egy LGA1155-ös laptól elaléltál (hozzáteszem nem rossz lap) attól még nem lesznek jobbak vagy komolyabb tápkörrel felszereltek pl. a 970-es lapjaik. -
bluyoo
nagyúr
válasz
rene85 #51521 üzenetére
A Asus M5A97 R2.0 digitális 4+2-es tápkörrel rendelkezik de legalább és jócskán kapott bordát is.
Bár az EVO lenne az igazi (6+2) de a sima R.2.0 is vállalható. Be kell valljam az Asus nekem is szimpatikusabb gyártó.
Szerintem a CF az ma is felejtős , főleg 16X4X mod-ban.(#51519) Zealot80
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Zealot80 #51516 üzenetére
Élvezd a választás lehetőségét!
Vagyis már nem , mert a GD65 "elfogyott" az említett üzletben ...(#51518) TechN7ne
Szerintem is kár lenne egy FX-6300-al visszaváltanod ... Az I5-re nem lesz panaszod mint a kis Pentium-ra.
Szerk.: Még szép! Másképp már cserélve lett volna!ALL.:
Mekkora kemény már: [link] -
bluyoo
nagyúr
válasz
rene85 #51511 üzenetére
Szerintem ha megteheted legalább a Gigabyte GA-970A-UD3 (rev. 3.0) -at válaszd , ha belefér az Asus M5A97 EVO R2.0.
Ahogy (AMD-s) Tomko78 is írja ezektől a lapoktól kezdenek komolyabb tápkört kapni a 970-es lapok.Ami az FX-ek alá nem árt.
Esetleg az Asus M5A97 R2.0 ha olcsón találsz.
AMD FX topic. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Zealot80 #51509 üzenetére
"valoszinuleg olcso husnak.." Ez biztos ....
Hátha segít döntened:
ASRock Z77 Extreme4 Review
MSI Z77A-GD65 Review -
bluyoo
nagyúr
válasz
Zealot80 #51505 üzenetére
Akkor egyértelmű az MSI!
A boltot csak az ára miatt kérdeztem mert az Extr.4 azért 31K környékén elég jó vétel. Míg a GD55 35K környékén mozog.
Szerk.: Ahogy látom hogy a GD55 még olcsóbb az említett oldalon , szóval +1 a GD55-nek. Sőt akkor már legyen a MSI Z77A-GD655£-al drágábban mint az Extr.4.
(#51506) syler123
A gyárinál biztos jobb lesz.Lejjebb linkeltem a CPU hűtős topic-ot ....
(#51507) rene85
Hát mATX az FM2 .höz esetleg az AM3+ -hoz nem igazán. De mégis milyen ársávra gondoltál?
Téma összefoglaló -
bluyoo
nagyúr
Szia!
1. Szerintem jól döntöttél a Haswell-el.
"zajos a 4570K gyári hűtő" Szorzózármentes "K"-s CPU-hoz , tuning mellett kevés a gyári hűtő ...
2. "hallottam hogy a hasswel proci jobban melegszik az igaz?" Attól függ mihez képestAaz Ivy is megengedős volt ...
"azert kell plusz proci hűtő?" Tuninghoz mindig ajánlott a gyárinál komolyabb hűtő!
3. Ha nem lesz játék elég az integrált.
Az alaplap jó nem kell piszkálni.
Az Artic Freezer Xtreme Rev2-re azért kérdezz rá a Milyen CPU hűtőt vegyek? topixc-ban.Szerintem annyiért lenne jobb is vagy éppen olcsóbban legalább annyira jó.
RAM terén inkább az XMP profilos
KINGSTON 8GB HyperX XMP X2 Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX -t választanám.
Házra kicsit többet költenék!
És tápnak is inkább a Haswell kompatibilis FPS Raider 550-er választanám.(#51503) Zealot80
Mindkét lap jó választás!Hol vásárolnál? -
bluyoo
nagyúr
válasz
djxp01 #51490 üzenetére
A megfelelő boltban kell venni!
Beszálító/bolttól függ a dolog. Egyszerűen nem szabad onnan vásárolni ahol nem adják meg a gyártó által vállalt garanciát.
"Gondolom a plusz két év akkor működik, ha külföldre postázod a gyártónak." Igen ez működhet de nem ismerem a feltételeit és nincs is konkrét infóm róla ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
djxp01 #51486 üzenetére
Mindkét lap az!
Az MSI a 20 fázisú tápellátással ....
Az Asus meg ugye TUF szériás lap , ahogy előttem írták 5év gari , válogatott alkatrészek , az aktív VRM hűtés és ugye a TUF Fortifier hátlap. -
bluyoo
nagyúr
válasz
djxp01 #51474 üzenetére
Hi!
Tudom nem ASRock de esetleg az MSI Z87 MPOWER?
Vagy kiegészítő hűtéssel (víznél jól jöhet) az Asus SABERTOOTH Z87? Bár a legtöbb boltban 60K felett ...(#51471) dodopek
Elég bajos már az LGA775 ....
-
bluyoo
nagyúr
Tuningőrülteknek/vizes rendszerekhez megjelent az ASUS MAXIMUS VI FORMULA
(#51465) dodopek
Szia!
Hát tömören: Ha találsz 775-ös lapot vedd meg .... Szinte csak ASRock lapok vannak már újonnan már ahol árulnak még 775-ös lapot.
Viszont a "2x1Gb ddr3 ram (később több lesz)" több mint valószínű csak úgy fog menni ha modult cserélsz. Mivel ahogy én tudom nincs olyan 775-ös lap amin 4db DDR3-as slot van ....(#51468) jim bcs
Ha szépen megkérsz egy MODERÁTORT módosítja neked az eredeti hsz.-tModerátort keresek a FÓRUMHOZ!
(#51436) vass1024
A P8Z77-V LE PLUS-on van borda ... legalábbis azon a részén ahol nagyobb terhelést kap.
Három márka , három megoldás ... és ráadásul mindhárom (viszonylag , árhoz mérten) jó megoldás.
Egyik említett lappal sem nyúlnál mellé ... ha az ASRock nem szimpatikus , ne azt vásárold!
Az említett lapok közül egyértelmű hogy a GD65 a "legcombosabb" ha az ára nem gond szerintem azt válaszd!
Viszont ha az ár is dominál ahogy írtam én az P8Z77-V LE Plus venném. -
bluyoo
nagyúr
válasz
vass1024 #51433 üzenetére
"Az utolso linkelt képek nem látszanak" Bocs , az MSI honlapján neked kell az összehasonlítást elvégezni nem lehet linkelni ...
"Szerinted az Msi tápellátása elég jo?" Most ez elég tág kérdésmelyik MSI?
A GD55-ös (8+1) és GD65-ös (10+2) lapok analóg tápellátású lapok DrMos MOSFET-el. -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz
TechN7ne #51427 üzenetére
Ahogy én tudom "erősebb" az FX-6300-nál (AMD FX-6300 vs Intel Core i5-2320). Nekem az alacsonyabb órajelű (100MHz-el) i5 2310-van ...
"Rövidebben,egyáltalán meg éri az árát,mert az említett FX is olcsóbb....." Szerintem igen! De csak is használtan , újonnan nevetséges áruk van. -
bluyoo
nagyúr
válasz
DNS_65 #51421 üzenetére
Hi!
"Hát véleményem az van ezekről az OEM lapokról. De azt sem tudtam hogy létezik ez a IS6XM ...
Ha jól néztem a Lenovo ThinkCentre M91 alaplapja volt [link].
Olcsó meg kell hagyni , de 1év gari. én maradnék egy viszonylag modern B75-ös lapnál."
Vagy ha tényleg a minél olcsóbb ár a lényeg az újabb fejlesztésű H61-es lapoknál. Pl. ha kell a HDMI is Asus H61M-A vagy akát USB3-al H61M-A/USB3 . Mindkét lap 12-13K-tól.
+ A gyártó oldalán csak a 2. generációs Intel CPU-kat látom [link].
De a legegyszerűbb lenne ha írnál a boltnak. Csak tudják pontosan mit árulnak. -
bluyoo
nagyúr
válasz
kromatika #51412 üzenetére
Szívesen! Ránézésre 4+2-es.
De mint írtam a Giga régebbi 6-os sorozat chipset-el szerelt. A tápkör nem kapott bordát , rosszabb audio , nincs USB3 ,.... nem értem miért lenne jobb választás mint a meglévő ASRock Pro 4-es. Ha jobb lapot akar ne egy régebbi , akkoriban olcsóbb ársávban levő lapot nézzen.
Ha már használt Z68-as lap is jó lenne neki pl.: ASUS P8Z68-V PRO/GEN3 3X akkora tápkörrel (12+4), egy fél kiló fémmel a tetején, ......
(#51418) Orgi
Köszi! Bár így utólag nem hiszem hogy szüksége lesz erre a lehetőségre. -
bluyoo
nagyúr
válasz
kalap12 #51410 üzenetére
Az LE jelölés egy butított verziót takar.
A borda hiánya annyit tesz hogy így a MOSFET kis hőleadó felülettel rendelkezik [link] a borda ezt a felületet többszörösére növeli [link] (bár ez a borda az EVO-é de a lényeg ugyan az). Szóval szerintem most inkább rendelj pl. a PCX-től [link] főleg hogy annyiba kerül mint az aqua-nál az LE. -
bluyoo
nagyúr
válasz
kalap12 #51406 üzenetére
Ha tényleg ennyire sokallod az árát és nem igazán tuningolsz az Asus M5A97 R2.0 -is megfelelhet. Viszont a választott boltban nincs ...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kromatika #51404 üzenetére
Egyáltalán nem jobb . sőt szerintem rosszabb .... Nem cserélném el.
(#51405) Olegunnar02
"K" CPU szerintem egyértelmű a FM2A75 Pro4-M.
"Mi a különbség ???" A DGS egy olcsósított gyenge tápellátású ..... lap az OEM azt jelenti csak a lap nincs doboz kábelek .... a DGS rev.2.0 egy revízió egy módosított változata az alap DGS-nek. A FM2A75 Pro4-M már erősebb tápkört kapott jobb audio , 4RAM slot , stb. ...
[link](#51406) kalap12
"az az aquaba rev 3-as e, vagy ebből nincs rev 3-as" Igen van revízió belőle és pont 3.0-ás isAzt hogy melyiket árulja az aqua azt magától bolttól megtudod érdeklődni. Írj nekik egy mailt ...
Vagy egyszerűen megrendeled az Asus M5A97 EVO-t ...
Asus M5A97 EVO R2.0 sajna nincs az aqua-ban .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
bandi0000 #51391 üzenetére
"Alaplap mindenek felett " Csak szólok ez itt alap!
(#51390) Tomko78
Hát ha a keret "alacsony" .... esélytelen hogy egy 15K-s lap után a kérdező egy 50K-s lapot vásárol ... sokszor a kompromisszum is alacsonyabb mint az "ajánlott".(#51388) kristof123
Igazi előre összeállított konfigba valók így együtt! -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
TechN7ne #51369 üzenetére
Épp azért írtam hogy egy szorzózáras Intel alatt komolyabb lapod (legalábbis tápügyileg) van mint amit az FX alá néztél.
(#51371) pistil
Igen a kereted ezért is említettem.
Hát inkább egy Twin Frozr III -as MSI. Bár ez magánvélemény.
De az ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5 nincs annyival drágább .....
+10K-ért már oc verziós GTX660Ti-t kapsz: ASUS GTX660 TI-DC2O-2GD5 GTX660Ti 2GB.
Milyen videókártyát? -
bluyoo
nagyúr
válasz
TechN7ne #51364 üzenetére
Attól hogy 8pin-es a tápcsati a lapon nem lesz egy tuningbajnok.
A te tuningképtelen B75 Pro3-M -eden is ott virít. Mellesleg komolyabb tápkört kapott miközben max. 95W-os CPU mehet bele tuning nélkül.(#51365) pistil
A kettő közül egyértelmű a B75 PRO3-M. Max. keret?
VGA-t én nem Gigat választanék. Bár ha a keret szűk ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
TechN7ne #51355 üzenetére
Szia!
Egy 8 magos alá egy gyenge 4+1-es tápellátású , "csupasz" VRM hűtés nélküli lapot tenni nem igazán ajánlott. Bár ettől lehet.
Ha gondolod a Téma összefoglalóban találsz egy két tippet.
De ha netán neked lesz egy I5 lenne a legkézenfekvőbb. Akár Sandy Bridge is .....(#51356) Tomko78
+1 -
bluyoo
nagyúr
válasz
TaylorXIII #51332 üzenetére
Ahogy bandi0000 is írta nincs időtartalomkotlát. Ha egy program egy szálat terhel 100%-ra akkor arra a magra teszi a max. órajelet ha kettőt akkor már alacsonyabb órajelen fog dolgozni ha hármat akkor még alacsonyabb ..... de akár órákig is.
(#51334) KaiotEch
Szívesen!
A Haswell alá készült lapoknál még jobban megnyirbálták a tuning lapokban való szorzózáras CPU-k "tuningját" kis túlzással egyenlő a nullával. Egyes gyártók viszont a nem Z87-es lapokon is megoldotta a szorzózármentes CPU-k tuningját.Viszont az Intel ezt több mint valószínű megszüntetteti ha már meg nem tette. Szóval marad a régi felállás tuning CPU + tuning lap.(#51336) Arkuzz
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
TaylorXIII #51326 üzenetére
A "Z"-s lapokkal lehet tuningolni ugye a "K"-s CPU-kat (szorzózármentes) és a a szorzózáras I5 és I7 -es CPU-kat pedig korlátozottan.
A "H" -s lapokban meg egyszerűen nem lehet. Vagyis a BCLK-t tudod emelni.
"A BCLK emelése + 3-4% talán de az nem garantált és nem is annyira ajánlott mivel az egész rendszeredre kihat, nő a SATA,PCI-E, stb... interfész órajele többek között a RAM-é is.."
A lila mező csak a "Z"-s lapokkal a zöld mező már a "H"-s, "B"-s lapokkal is elérhető.(#51327) KaiotEch
"A H87-es lapban tudok K nélküli proci" +1
"procit(i5-4430) úgy tuningolni, hogy emelem a turbo-t? " Ez meg nem megy.(#51329) TaylorXIII
Az alap órajelet tudod emelni amivel ugye a turbo órajel is nő (amit az aktív magok száma határoz meg). -
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
Esetleg drágábban ATX méretben ASRock Z77 Extreme4.
Az eladókat nem ismerem csak magát a lapot néztem .... -
bluyoo
nagyúr
Szia!
Szerintem maradj az LGA1155-nél .... Pl.: Asus P8Z77-M(#51316) Arkuzz
Ránézésre látszik hogy alacsony profilú vagy nem. Nincs rajtuk magas borda ... Hátránya nem igazán van az alacsony profilnak , főleg tuning nélkül.
Pl.: CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CML16GX3M2A1600C9
A CPU hűtőnek szerintem jobban megérné a Xigmatek Loki SD963 esetleg az Alpenföhn Sella.
Bár a szabvány U4 -be (19" x 7" x 17.8"/26.4") talán beleférne egy nagyobb hűtő is pl.a 160mm magas Xigmatek Gaia SD1283. Viszont meglehet a gyárit sem találnád hangosnak ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Arkuzz #51305 üzenetére
Szívesen!
Hát egy I7-re nem nagyon szokott teljesítménypanasz lenni.A lap meg az egyik legjobb tuningképtelen mATX-es lap ....
De ha a ennyire kell a teljesítmény akkor a tuningképes i7-4770K és mondjuk ugyancsak az Asus-tól a Gryphon Z87 maga a teljesítmény és a megbízhatóság (5év garancia a 3 helyett).Csak hát ~20K pluszköltséget jelent (a i7-4770 és a H87M-PRO-hoz képest) amihez még egy jobb CPU hűtő is kellene ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Arkuzz #51303 üzenetére
Szia!
Pl.:H87M-PRO összesen 14 USB port ebből hátlapon 6db a többit Usb kivezetéssel. Illetve 2db USB3 port az esetlegesen a házon lévő előlapi kivezetéshez vagy Usb3 kivezetés.
"ebből legalább 3 olyan eszköz van, ami nem akar osztozni a saját helyén" Bár ezt nem nagyon értem. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Zsmester89 #51301 üzenetére
Szia!
Mivel a lapon kívül RAM-ot is váltanod kellene így szerintem a platformváltás kézenfekvő.
Játék ugye nem lesz szóval az FM2/FM2+ tökéletes választás.Pl az A10-6800K-val már elég nagy teljesítménynövekedést érnél el miközben a fogyasztásod csökkenne ... AMD A10-6800K vs Phenom II X3 710.
Esetleg egy szolidabb LGA1150-es konfig (i3-4130 egy árban a A10-6800K-val) .... AMD Phenom II X3 710 vs Intel Core i3-4130.
Ha netán a VGA-t meg szeretnéd tartani , vagy a fogyasztás nem számít AM3+ -os vonalon is maradhatsz pl. az FX-6300-al http://www.cpu-world.com/Compare/187/AMD_FX-Series_FX-6300_vs_AMD_Phenom_II_X3_710.html.(#51300) ViZion
Hi!
Nagyon olcsó.Esetleg az Asus F2A55-M LK2 Plus jobb tápellátással tisztán szilárdtest kondenzátorokkal szerelve. Bár az iPon-nál olcsóbban is be lehetne szerezni [link]. Szerintem a F2A55-M LK is jobb választás viszont már nem csak polimer kondenzátorokkal szerelték.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Fehercsoki #51297 üzenetére
Szia!
Szerintem elsőnek az új HDD majd a lap .... Lehetőleg 900-as sorozatú lapot vásárolj.
Személy szerint a M5A97 R2.0 -nál lejjebb nem adnám.(#51298) Monyos
Hi!
"A kialakítása miatt nekem a sima jobb lenne" Akor már is megvan a választott.
Bár az FM2A75 Pro4-M alig 2K-val drágább és jóval jobb választás. Ha nem nagyon szűk a keret szerintem azt válaszd ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
bluyoo #51277 üzenetére
Kicsit belekavarodtam az árakba ...
Intel LGA1150-es platformmal tuningal:
LAP : Asus SABERTOOTH Z87 ~63K
CPU : INTEL Core i7-4770K ~83K
CPU hűtő : BE QUIET! Dark Rock Pro 2 ~23K
RAM : 2 X CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CML16GX3M2A1600C9 ~86K
SSD : SAMSUNG 250GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE250BW ~42K
HDD : WD 1TB VelociRaptor 10000rpm 64MB SATA3 WD1000DHTZ ~53K
ODD : ASUS BW-16D1HT ~24K
VGA : 2 X MSI R7970 Lightning BE 3GB GDDR5 PCIE ~280K
TAP : -
HAZ : CORSAIR Graphite Series 600T Fehér CC600TWM ~46Kösszesen:~700K
-
bluyoo
nagyúr
válasz
djpepsi123 #51274 üzenetére
Szerintem írj egy keretet , felhasználási területet a Milyen asztali gépet vegyek? topic-ba.
Ahogy látod máris kaptál két irányt az eredeti elképzelésed mellé.Intel LGA1150-es platformmal tuningal:
LAP : Asus SABERTOOTH Z87 ~83K
CPU : INTEL Core i7-4770K ~68K
CPU hűtő : BE QUIET! Dark Rock Pro 2 ~23K
RAM : 2 X CORSAIR 16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 CML16GX3M2A1600C9 ~86K
SSD : SAMSUNG 250GB SATA3 2.5" 840 EVO MZ-7TE250BW ~42K
HDD : WD 1TB VelociRaptor 10000rpm 64MB SATA3 WD1000DHTZ ~53K
ODD : ASUS BW-16D1HT ~24K
VGA : 2 X MSI R7970 Lightning BE 3GB GDDR5 PCIE ~280K
TAP : -
HAZ : CORSAIR Graphite Series 600T Fehér CC600TWM ~46Kösszesen:~695K
"főleg renderelés közbe játék is lesz" Bár ezt nem tudom mennyire és hogy bírná ...
-
bluyoo
nagyúr
válasz
djpepsi123 #51271 üzenetére
Szia!
Szerintem 100K környéki lap bőőven megfelel majd a céljaidnak.
Pl.: Asus RAMPAGE IV EXTREME , MSI Big Bang-XPower II , Asus Sabertooth X79 , ..... az első két lam nagyobb mit a normál ATX .....
A többi hardver mi lesz? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Hansoka #51213 üzenetére
Szia!
Hát annyiért nem fogsz "komoly" lapot kapni.
A kereted kb. ezekre elég: Gigabyte GA-Z87-D3HP , Asus Z87-C , MSI Z87-G43 , ASROCK Z87 Pro4 , ..
De jó lenne kisajtolnod egy ASRock Z87 Extreme3 szintű lapot kisajtolnod. -
bluyoo
nagyúr
válasz
TaylorXIII #51211 üzenetére
Szívesen!
"HKC helyett "Bátrak az emberek ..... nem hiszik el hogy gajra vághatják a hardvereiket azokkal az ipari hulladékokkal ....
"ez remélem megoldja/megoldotta a problémát" +1 -
bluyoo
nagyúr
válasz
TaylorXIII #51209 üzenetére
Igen az FM1 és FM2-es lapokon is 1.4 -es a HDMI. Az MSI lapok honlapján szerepel is pl. HDMI v1.4 (AMD)
(#51206) Begi
Szívesen!(#51207) KaakukK16
Grat. Problémamentes használatot. -
bluyoo
nagyúr
Igen kezel két monitort: Használati útmutató 27. oldal.
Ha netán Haswell I3-at vásárolsz akár 3monitort is meghajthatsz persze a megfelelő lappal.....
(#51202) gari24
Szia!
Nincs! -
bluyoo
nagyúr
Szívesen!
AMD FX-8350 vs Intel Core i5-4670K
"jövök vissza leMEOztatni" -
bluyoo
nagyúr
Szerintem igen .... Milyen processzort vegyek?
Viszont a hűtőd nem lenne jó az LGA1150-re ellentétben az AM3+ -ra igen.
"Intel proci mellé csak gagyibb lapra futná." Nem feltétlen. Vagyis inkább ne nevezzünk ~40K-s lapokat gagyinak.
Pl.: Asus GRYPHON Z87 , Asus Z87-PLUS , ASRock Z87 Extreme4 , Gigabyte GA-Z87X-D3H , ....... -
bluyoo
nagyúr
Részemről+1 a Sabertooth-nak (később mehet bele az FX-9370 is
). És a 2X4GB RAM bőven elég.
A Vengeance Pro nem rossz választás többek között az új Intel alá is tökéletes.
Mondjuk a KINGSTON 8GB HyperX XMP X2 Grey DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3X2K2/8GX -t is ajánlom (nekem is az van meg vagyok velük elégedve bár az enyém 2X 2X2-es kit) alacsony profilú az esetleges CPU hűtőd könnyen elfér majd felette.
A megspórolt pénz mehet a CPU hűtőbe (már ha nincs).
Bár ekkora kerettel már az Intel is szóba kerülhet i5-4670K + ....... -
bluyoo
nagyúr
válasz
123sylaar #51194 üzenetére
Egy nemrég összeállított kinfig ...:
LAP : ASUS M5A97 EVO R2.0 ~25K
CPU : AMD FX-6300 ~28K
CPU hűtő : XIGMATEK LOKI SD963 ~6K
ODD : Samsung SH-224DB/BEBE ~4KHDD : SEAGATE 1TB Barracuda 7200.14 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM003 ~16K
RAM 4GB: KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9AD3B1K2/4G ~11K
RAM 8GB : KINGSTON 8GB HyperX Plug n Play DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3P1K2/8G ~21K
VGA : SAPPHIRE 11210-01-20G HD7790 1GB GDDR5 DUAL-X PCIE ~35K
HÁZ : BITFENIX Merc Alpha ~12K
TÁP : FSP Raider 550 ~16Kösszesen (4GB RAM): ~153K a CPU hűtő nélkül ~147K
összesen (8GB RAM): ~163K a CPU hűtő nélkül ~157K -
bluyoo
nagyúr
válasz
123sylaar #51192 üzenetére
Hi!
Nem igazán!
+700pénz és legalább Asus M5A97 R2.0.
Mennyi lenne a kereted?
+4400 Asus M5A97 EVO R2.0. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#20584850 #51189 üzenetére
Ok , ........
"Azt a plusz pénzt amit esetlegesen az 1600MHz-es (bőven elég) RAM-mal fogsz , forgasd egy "K"-s CPU-ba azzal legalább kézzelfogható teljesítményjavulást érnél el.
Vagy valami komolyabb lapot nézz a leendő "K" -s példány alá."(#51190) bandi0000
CL10-es már van 50K-ért[link]
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Vitocska #51184 üzenetére
Szia!
Asus M5A97 EVO R2.0 + AMD FX-8320 vagy olcsóbban AMD FX-6300 + egy jó CPU hűtő kötelező.(#51185) borix
Hát te néztél alaphangon tuning lapot ...... meg drága 2400-as RAM-ot .....
Szerintem egy tuningmentes konfig is jó ideig elég lehet általános felhasználás mellett.
Csak azért írtam a "K"-s CPU-t mert szerintem a tuning CPU-nak több értelme van mint a 2400-as RAM-nak.
A jobb lapot meg azért mert "Kezdetnek ....... " szóval a későbbi gondolom tuningképes CPU alá nem árt a komolyabb lap.
Új platformok mindig lesznek de egy (jelenlegi) jó lappal és egy "K"-s CPU-val már nem egy évre biztosítanád be magad .... mellette meg kit érdekel hogy már a 2. generáció jön ki ....
Nekem még mindig egy szorzózáras Sandy Bridge I5-ösöm van amit egyelőre nem éri meg cserélnem ....(pedig lenne hova i5-2310 , i7-3770K+tuning).
De váltásonként ~10-15% teljesítményjavulást hozhat egy új CPU család (már ha van ami kihasználja és nem egy böngésző ....).
-
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51175 üzenetére
Pedig ott van az elején 21. oldal 18. USB BIOS Flashback button
"Nem értem, hogy miért van két fórum közt akkora különbség, " Ezt én sem tudom .... de milyen másik fórum?
"hogy a másikról kértem is hogy töröljenek?" Ezt meg csak te tudod!#51182) borix
Hát van rá esély (a tuning ugye soha nem biztos).Bár szerintem nem sok értelme lenne , a teljesítményben nem hoz sokat a magasabb órajel. Azt a plusz pénzt amit esetlegesen az 1600MHz-es (bőven elég) RAM-mal fogsz , forgasd egy "K"-s CPU-ba azzal legalább kézzelfogható teljesítményjavulást érnél el.
Vagy valami komolyabb lapot nézz a leendő "K" -s példány alá. -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51170 üzenetére
"Mármint milyen 4K-ra gondolsz?" A két lap között árkülönbségre céloztam ....
"Persze jó lenne, de már a 6 magosra is mindenki azt mondta hogy egyszerűen nem használja semmi program." Ki az a mindenki? Azért egy FX-6300 nem egy atom CPU(még ha jó vétel is) bár a VGA-d mellé tényleg sok.
"A 8 magosok közül már mind alapból 125 wattos." Kis tuning és máris .... még ha szorzózáras Intel lenne ...
"Valahol tudni kell megállni." Persze ez igaz! -
bluyoo
nagyúr
válasz
akoska76 #51168 üzenetére
Abba a keretbe a legjobb tuningmentesek is beleférnek.
Pl. az Asrock Fatal1ty H87 Performance vagy az Asus H87-PRO , ...(#51167) bb0t
"bár asszem lesz még egy asrock b75 pro3" Az jó is lesz alá. -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51165 üzenetére
Nem akarlak én lebeszélni a jobb lapról
bár én azt a 4K-t inkább kiegészítettem volna egy FX-8320-ra vagy épp mehetne az új VGA-ba.
Mint írtam nincs komolyabb (már ha a CF -et és az SLI képességet nem nézzük) különbség a két chipset között. Inkább az alájuk készült alaplapok szolgáltatásai miatt lehetnek jobbak a 990-es lapok pl. az MSI 990FXA-GD80 vagy éppen az Asus Crosshair V Formula-Z . -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51159 üzenetére
Igen jól gondolod! Bár ahogy írtam még a 990x sem lett volna az. Bár ha a hőcső neked megér annyi pluszkiadást ...
(#51161) akoska76
Mivel a 970A-UD3 AMD lap (ez a legfontosabb különbség) így csak a GA Z87X UDH3 marad.
De mivel a kinézett lap tuning chipset-es így a kinézett szorzózáras CPU alá felesleges ... Egyszerűbb lenne ha egy keretet írnál. -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51154 üzenetére
Négy hozzászólással a kérdésed előtt .... AMD chipsets
Tömören a több VGA-s rendszerek kezelésében különböznek (2X8 ill. 2X16).
Milyen alaplapot vegyek? Téma összefoglaló -
bluyoo
nagyúr
válasz
djdaniel #51151 üzenetére
Szívesen!
(#51152) honda130
"Asus M5A99x Evo 2.0 Akkor jó ez a választás?" Igen jó választás!
Igen az új 900-as lapok már mind UEFI-sek. Bár Magyarul még nem tudnak.
A frissítéssel nem lesz gondod az Asus lapjait CPU , RAM . oprendszer nélkül is lehet frissíteni az USB BIOS Flashback funkcióval
"BIOS-hoz kapcsolódó újítás az USB BIOS Flashback. USB meghajtókról eddig is lehetett frissíteni, azonban az új ASUS alaplapok lehetővé teszik, hogy a gép kikapcsolt állapotában vagy inkompatibilis hardver (CPU, RAM) miatt nem induló alaplapnál is cserélhető legyen a BIOS szoftver. A Flashback funkcióhoz továbbra is USB-s pendrive szükséges, de csak annyiból áll a procedúra, hogy kikapcsolt állapotban a megfelelő USB aljzatba kell helyezni a fájlt tartalmazó tárolót, majd 3 mp-ig nyomva tartani a hátlapon található BIOS feliratú gombot, majd várni, míg az írás elkészül. A folyamat állapotáról a gomb mögötti LED tájékoztat."[link]. -
bluyoo
nagyúr
válasz
djdaniel #51147 üzenetére
"760G és 970 chipset között mi a különbség ?" AMD chipsets
A 760G -vel szerelt lapok még rendelkezik iGPU-val az új 900-as sorozatú 970-e chipse már nem ......
Magfeloldás ügyben menjünk (majdnem) biztosra kérdezz rá a AMD Core Unlock / Mag feloldása topic-ban melyik lap vált be leginkább a dologra.
De ez a magfeloldás elég lutri , még ha most működik is semmi garancia hogy az új lappal is menni fog a dolog , még ha maga a lap rendelkezik is a lap a magfeloldás funkcióval.(#51149) honda130
Az EVO változatok már komolyabb tápkört kaptak.Az R2.0-ás változatok meg már átdolgozott/javított/újabb példányok.
"Mert ugye nagyon nem mindegy, mi van a zárt házban a burkolat mögött és még be is tolva a PC asztal pont akkora kialktott részében."Nem akartam már ezzel kezdeni.
Mondjuk plexis ház is létezik.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
MiklosSaS #51138 üzenetére
Tökéletes platformot még nem láttam főleg megjelenés után egy hónappal. Előtte egy-két évvel meg főleg nem.
Személy szerint megvárom hogy valóban megjelenjen , vagy legalábbis az első teszteket. Addig meg felesleges találgatni.
Csak azt tudom írni hogy akinek egy "nem tökéletes" LGA1150-es gép nem kell , az fektessen AM3+ -ba vagy a "régi" LGA1155-be. De szerintem akkora gond azért nincs vele.
Ez a fejleszthetőség dolog meg talán felesleges téma .....
Mire egy komolyabb CPU kevés lesz addigra szinte biztos hogy akkorát fejlődik a Pc ipar hogy szinte minden alap hardvert cserélni kell. Aki meg évente újít hobbiból az magáról is meglépi a dolgot nem kell kényszeríteni.(#51141) donpe
Szívesen!
"Viszont az Asrock gagyinak számít ebben a ligában?" Gagyinak azért nem nevezném , bár az említett 990FX Extreme4 alatt nem sok dicsérő szót halottam rájuk (gyenge melegedős tápkör .... ). Az FX-es topic-ban a tulajok majd részletesen beszámolnak ha érdekel.
Szerintem a PCI-E slotba is passzol majd a 2. fele .... legalábbis ránézésre.(#51142) honda130
"Remélem ott is ilyen korrektek mint ebben a topikban." Talán még korrektebbek!Az AMD oldal (is) összetartó kis közösség szóval biztos örömmel segítenek majd.
Ja hogy csak a nyák színére gondoltál. De ezt a lapot nem is beszéltük ...Mindenesetre élőben más lesz kicsit a színe.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51129 üzenetére
Nem jelenti azt ...
A Rendszerbusz a "HyperTransport 3.0 szabvány bevezetésével 2600MHz=5200 MT/s vagy 5.2 GT/s" lett maximum.
De mint írtam nem lenne számottevő a különbség a két lap között. A linkelt FX topic-ban majd az AMD-s srácok eligazítanak/segítenek majd az esetleges tuningan.
De nem is néztél barna lapot!Talán a SABERTOOTH az egyedüli barna AMD-s lap.
"Te milyen videókártyát vennél a Gigabite GT630-as helyett? Nem lenne esetleg kis időd megnézni nekem?" Hát a VGA mint minden hardver erősen a kerettől függ minél többet áldozol rá annál komolyabb hardvert kapsz. Menni lenne a kereted? Milyen videókártyát? topic.(#51127) donpe
Szia!
"Illetve, ha jó választás az AM3+, akkor milyen konkrét típusok jöhetnek számításba." AMD oldalon még mindig az AM3+ a legerősebb platform. Intelnél az az LGA2011 de ugye arany árban van ....megfizethetően az új LGA1150 de az LGA1155 sem nagyon marad el tőle ...
40-50K-ért már komoly AMD-s deszkát kaphatsz. Pl. az említett Asus Sabertooth 990FX R2.0 5év garanciával. Viszont csak egy db PCI slot van mint szinte minden komolyabb FX lapon. Kivéve az általad preferált ASRock lapokat
Pl. a 990FX Extreme4.(#51135) miklosss2012
Én is így tudtam .... bár ez a mi lesz egy év múlva nem mindig jön be. -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51125 üzenetére
Nyugodj meg nem lassabb a 990-es lap.
Szerintem ne az árukereső oldalakról informálódj. Hanem a gyári oldalakról.
M5A97 , M5A99X EVO R2.0 . Ajánlom az AMD FX topic-ot.
A hőcsővel kapcsolatban igen a rev.4.0-ás Giga az (meg kell érdeklődni az üzlettől melyiket árulják).
De az Asus M5A99X EVO R2.0 is az (a két borda közötti fémrúd).
"A videókártya duplázást, vagy a cserét szerintem egyenlőre kvárjuk. Most vettem csak és nem akarom mindjárt kidobni. " Nem is kidobni hanem eladni/cserélni pl. itt a hardverapron. Abba a rendszerbe (főleg 990-es lappal) elég vérszegény VGA. -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51112 üzenetére
A 2. 3. lap ugyan az ....
Ha a 990FXA-UD3-at megkapod annyiért az nem rossz vétel főleg ha a rev. 4.0-ás.
De szeriontem a M5A99X EVO R2.0 -vel jobban járnál.
" Viszont nézegettem, hogy 970-esek gyorsabbak. Ez hogy van?" Ezt hol látod?
"Hűtőcsöves? de hol lehet ezeket kapni?" Hőcső (Heat-pipe elméletben és gyakorlatban) ami a hűtőbordán belül fut a lapon (nem lehet külön kapni) és javítja a hűtést.(#51113) honda130
Ha az új VGA-d netán kevés lenne szerzel még egyet és mellépattintod a meglévőnek. Így a gépedben 2db VGA lesz ..... De ajánlottabb erősebbre cserélni az újat. Kevesebb gond alacsonyabb fogyasztás ... -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51110 üzenetére
Szívesen!
Szerintem teljesen felesleges lenne a 990-es lap (max. ha CF/SLI-t tervezel komolyabb VGA-val).
És ugye 30K alatt nem nagyon vannak 990-es lapok max. az olcsósított darabok.Talán a GA-990XA-UD3 ....
De ha már 990X/FX chipsetet szeretnél. Legalább a M5A99X EVO R2.0 , GA-990FXA-UD3 (rev. 4.0) már hőcsöves hűtéssel hogy legyen egy kis előrelépés .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
honda130 #51108 üzenetére
Szia!
Gigabyte GA-970A-UD3 (rev. 3.0) kicsit drágábban Asus M5A97 EVO R2.0 (szerintem inkább az utóbbi). Ezekkel a lapokkal már a tuning is nyugodtan mehet. A 8Gb RAM bőven elég .... A 30K-s keretből és a RAM-on megspórolt pénzből egy CPU hűtőre is futja (már ha jelenleg nincs más a gyárin kívül).
Viszont a VGA-d nem épp a legcombosabb darab legalábbis az FX mellett gyenge láncszem. -
bluyoo
nagyúr
válasz
BomiBoogie #51100 üzenetére
Mondjuk a 120K-s árcédula elég kevés embernél nem veri ki a biztit.Csúcs lap ide vagy oda , annyiból egy gépet össze lehet dobni.
Hacsak nem a B85-ös chipset-el szerelt G1.Sniper B5 -re gondoltál.Bár bizonyos szempontból az is csúcs lap csak a B85-ös chipset-en belül.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Kingaxxx #51073 üzenetére
Szívesen! Sok sikert a szereléshez!
(#51074) miklosss2012
Ha a Hero nem jött be fene sem tudja jó lesz e ....(#51089) miklosss2012
Ha csúcs lap kell valakinek ne 50K-ért vásároljon.... arra ott van a Asus Maximus VI Extreme a maga 100K feletti árával (vagy ugye mint a Formula a maga ~80K-s átlagárával). Arra biztos nem lenne panasz!
Vajon a Gigabyte GA-Z87M-HD3-hoz mit szólnának a spanpok?(#51088) $p@rr0w
"De a vga ilyen módon nem bővíthető." Ez igaz.Csak arra akartam rávilágítani hogy ha kicsivel gyengébb VGA-t vásárolna a nagy nehezen összeszedett pénzén , kiegyensúlyozottabb konfig is kijönne a keretéből. Persze ez az én szemszögem. De a GTX660Ti olcsóbb és ugyancsak combos VGA csak éppen nem a legeslegújabb hanem egy generációval régebbi (nekem is 660Ti-m van és nem hiszem hogy kevés lenne neki).
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Krisztina87 #51067 üzenetére
Nem is azt írtam hogy költsél többet a gépre.....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
$p@rr0w #51064 üzenetére
Szívesen!
Na helyreállt a Giga oldal ..... szóval a rev. 3.0-ás változathoz még nem jelent meg új BIOS ([link]) szóval nem is lenne mire frissíteni. Beleteszed az FX-et és használod.(#51066) KERiii
Szívesen! Rem. valamelyik megfelel az igényeidnek.
Esetleg a Téma összefoglalóban találhatsz még egy két tippet. -
bluyoo
nagyúr
Szia!
Miért ragaszkodsz az ASRock lapokhoz?
A 970 pro .2.0 csupasz lap lévén felejtős az FX-ek alá. Szóval a kettő közül az 970 Extreme 4.
De szerintem a Giga vagy egy Asus lap jobb választás lenne.(#51062) Kingaxxx
Tedd bele és hamar kiderül.CPU nélkül úgy sem tudnád frissíteni.
Alapból nem tudjuk jelenleg melyik van rajta.De a Phenom II X6 1090t CPU-hoz az F3 -ast írja a lista. Nagy eséllyel nem kell majd frissítened.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest