- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Dav123 #54905 üzenetére
Nézz át a AMD Core Unlock / Mag feloldása topic-ba ott a srácok segítenek hogy mely lapokkal lesz a legnagyobb esélyed a dologra.
De szerintem nem képesek rá azok a lapok.
"Megfelelő déli hídra van szükségünk amely tartalmaz ACC-t (Advanced Clock Calibration): SB710 és SB750."
Hacsak nem esnek ebbe a kategóriába:
"A kész külső modolásnak köszönhetően van pl SB600-as és nv-s lap is amiben megy a mag aktiválgatás és egyéb régebbi alaplapok."
Szóval érdeklődj a fenti topic-ban. -
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #54901 üzenetére
Hát nem tudom mekkora a lélektani kereted (gondolom 30K alatt kellene) de pl. az említett GA-B85M-D3H végül is Z87-es chipset-el szerelt változata a GA-Z87M-D3H 26K környékén. Vagy valamivel drágábban az Asus Z87M-Plus már digitális tápkörrel.
Előlapi USB3 már minden Intel lapon van (kivéve egyes ocsósított H81-es lapot) a PCI-E 1X eszközök meg működnek a PCI-E x16 slot-ban is.
Az Asus is engedélyezte ezt a funkciót Az ASUS is engedélyezte H87-es és B85-ös alaplapjain a tuningot. Viszont ez a B85 és H87 -es chipset-el való tuning elég nagy kérdőjel. Ugye egy két lapgyártó megengedte majd az Intel fenyegetőzött és most a fene sem tudja hogy az adott/szállított lap képes lesz vagy nem az órajelemelésre .... Szóval szerintem a legegyszerűbb a ténylegesen tuningra szánt lapokkal számolni. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
miresz #54896 üzenetére
Intel konfog?
Mi lesz itt ha kitudódik!
Asus Gryphon Z87 plusz ha szükségét érzed az Gryphon Armor Kit. -
bluyoo
nagyúr
válasz
isti101 #54891 üzenetére
Bele lehet tenni és jó eséllyel működni is fog a legfrissebb BIOS-al. De ezt garantálni nem tudjuk mint ahogy a stabil működést sem! Meglehet jobban járnál ha egyben próbálnád meg eladni és már platformváltással LGA1150-ben gondolkozni. Drágábbnak mondhatjuk nem drágább mint az Ivy Brigge.
(#54890) jim bcs
Jó értékarányú CPU de teljesítményben AMD vonalon az FX a nyerő még mindig!
Ráadásul az AMD Phenom II X4 955 Black Edition sok esetben ráver az Athlon X4 750k-760k -ra.
Szóval inkább egy új AMD 970-es lap és később egy FX. Vagy egy I5 de az már megint nagyobb költség egyszerre (ugye CPU-t és lapot is cserélnie kellene).(#54892) Lesliegold
Valamennyit egyértelmű hogy lehet de nem tudom pontosan mik a határai. Ez egy olcsó lap aminél a fő szempont a jó ár nem a jó tuningképesség. De nem azt írtad hogy bőven sok az ajánlott APU aminél már egy újabb típust veszel ami majdcsak 10%-al erősebb és még ezt is tuningolnád?
Lassan összejön egy normális vas.Új keret az egész vasra?
(#54894) Lesliegold
A nem sokkal drágább mit takar? 20K környékén már vannak erősebb tápellátású bordázott FM2+ -os lapok.
Sajnos a hasonló olcsóbb FM2-es lapok kezdenek kikopni a palettáról pl. az ASRock FM2A75 Pro4-M , ASRock FM2A85X Extreme4-M (és ugye ezekbe nem lesz jó az új APU generáció). -
bluyoo
nagyúr
válasz
Lesliegold #54887 üzenetére
Durván 7%-al erősebb és jobb iGPU-t is kapott szóval szerintem igen megéri a pluszkiadást.
Viszont a jobb lap (pl. GA-F2A88XM-D3H) és a kit-ben vásárolt magasabb órajelű RAM is megérné , mint ahogy az SSD is.Csak hát ez mind pluszköltség.
(#54885) jim bcs
Hát én azért mellőzném az FM2 -öt és a és Athlon X4 750k-760k -t gy GTX760 mellé ..... -
bluyoo
nagyúr
válasz
Lesliegold #54879 üzenetére
Szívesen!
Hát a gyári hűtő elég zajos és nem is a tuninghoz lett készítve mint ahogy az ajánlott alaplap sem.
Szóval csúcsokat nem fogsz velük dönteni az biztos.
"Tudom hogy le vagyok maradva, de ház + táp 18e Ft-ért nekem sok." TÁP terén a Gigabyte 420W GE-C420A-C2 (350-es FSP belső) vagy az FSP FSP350-60APN -nél lejjebb ne add! És a HÁZ+TÁP duókat szerintem felejtsd el (nem potyára kerülnek annyiba amennyibe). Ház terén nem tudok okosságot. Ha nem érdekel pl. a szellőzés vagy a gyári ventik megléte akkor válassz tetszés szerint. Én olcsóbbat nem igazán tudok javasolni.
"Apropó az én gépemen még van olyan, hogy Dual-ban a memória. Itt már nem jobb 2X2Giga, mint 1X4GB?" Hát erre már kitértem"A 2X2 Gb sem lenne rossz (Dual Channel) de mivel a lapok csak 2slot-al rendelkeznek ezért 1X4Gb-os RAM-okat .... na meg a kit kiszerelés ugyancsak drágább." Persze ha belefér és később nem szeretnél bővíteni ....
Bolt tekintetében az Árgépen nézz körül hol tudnád jelenleg a legolcsóbban összeszedni.(#54880) pamdavid
Szia!
+1 az Asus M5A97 EVO R2.0 -nek. -
bluyoo
nagyúr
Hát ennyiért nem lehet minden kívánság teljesítve!
A plusz LAN kártyára miért van szükséged? De még ha a PCI slot-ba teszel is valamit a 6670 durván 60W-os csúcsfogyasztása nem generál valami nagy hőt.(#54873) Dav123
AM2/AM2+ -os lapot kell keresned!
AMD Athlon X2 7750 Black Edition - AD775ZWCJ2BGH / AD775ZWCGHBOX -
bluyoo
nagyúr
válasz
Lesliegold #54869 üzenetére
Hát ezek az integrált CPU-s megoldások kanyarban sincsenek a fent/lent említettekhez képest.
Pl. a felhozott E350M1 (E350D APU) durván negyed akkora teljesítményt képvisel mint pl. a G620 (a többi ajánlott is jóval erőseb). Ebbe bűn akármilyen VGA-t tenni. Szerintem semmi értelme. Annyit ér amennyibe kerül (szóval az E8400 teljesítménye koránt sincs meg,még csak meg sem közelíti). Fejlesztés szempontjából meg egyenesen pénzkidobás. Az meg hogy 3-4 évig használható marad azt meg tényleg nem hiszem ....
Persze vannak erősebb megoldások de ezekben nem vagyok valami jártas , tájékozott.
Ha ennyire alacsonyra teszed a lécet és mindenképp integrált megoldásban gondolkodsz , keresd fel az "Építsünk HTPC-t (Home Theater PC)" topic-ot ott több mint valószínű használhatóbb infókat kapsz.(#54870) tajcsi
Szerencsére nekem nincs bajom az új lapokkal. Sőt .... Bár én nem is a csúcskategóriában utazom.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Teaway #54858 üzenetére
Biztos? Van itt egy Pentium2-es vas még működőképes ....
(#54867) xkoti
15K-ból sajnos szinte semmihez nem lehet kezdeni.
Talán a Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) ami még egy kisebb FX-el is gond nélkül megbirkózna és van a lapon IGP is. Bár a legtöbb helyen ez a lap is 15K felett van. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Lesliegold #54863 üzenetére
Hát egy E8400 már egy G620 is hozza amit használtan ~9K-ért megkapsz (és fogyasztásban biztos sokkal jobb mint a kisöreg
) bár tuning lehetősége az ugye nincs. Ha az olcsóság az első szempont egy H61-es lappal pl. Asus H61M-A újonnan ~12K-ért.
De szerintem boltból 3év kiskergaranciával újonnan a két legújabb platformmal is megoldható viszonylag kis pénzből (később könnyen bővíthetők/fejleszthetők):Erősebb iGPU-val , gyengébb CPU AMD FM2+ :
LAP : Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 ~15K
CPU : AMD A6-5400K ~ 14K
RAM : KINGSTON 4GB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3B1/4G ~9K
HDD : SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 ~13K
ODD : Samsung SH-224DB/BEBE ~5K
VGA : -
TÁP : FSP HEXA 400W ~10K
HÁZ : FRACTAL DESIGN Core 1000 ~8Kösszesen: 74K
Kb. erre számíthatsz: AMD A6-5400KGyengébb iGPU , erősebb CPU Intel LGA1150 :
LAP: Asus H81M-A ~15K
CPU: INTEL Pentium G3220 ~14K
RAM: KINGSTON 4GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KHX1600C9D3/4G ~9K
HDD : SEAGATE 500GB Barracuda 7200rpm 16MB SATA3 ST500DM002 ~13K
ODD : SAMSUNG SH-224BB/BEBE ~5K
VGA : -
TAP : FSP HEXA 400W ~10K
HAZ : Fractal Design Core 1000 ~8Kösszesen: ~74K
Esetleg ha az előlapi USB3.at is ki szeretnéd használni kicsivel drágább ház (durván +2-3K) pl.:
Cooler Master N200 NSE-200-KKN1
Fractal Design Core 1000 USB 3.0
Magasabb órajelű RAM sem árt az iGPU-nak , de ugye drágább és jó eséllyel az 1600MHz-es kit-et is tudod magasabb órajelen járatni. A 2X2 Gb sem lenne rossz (Dual Channel) de mivel a lapok csak 2slot-al rendelkeznek ezért 1X4Gb-os RAM-okat .... na meg a kit kiszerelés ugyancsak drágább.
Szerintem mindhárom megoldás ésszerűbb mint egy használt elavult konfigba fektetni. Ha visszaolvasol kicsit láthatod hogy az LGA775-ös gépek már eléggé problémásak , nehezen foltozhatóak. -
bluyoo
nagyúr
Valahogy elsiklottam a "Jelenleg egy kétmagos amd proci lesz benne" mondatrészen ...Ha jól értem van 15K-d és ennyi. Én meg az FX-4300+15K-s lappal számoltam a kereted!
Ami ugye ugyancsak 40K környékén lenne.
Hát kifejezetten AM3+ -os lap 15K-ért talán a hardver aprón ott is szinte csak az ASRock 970 Extreme3 van annyiért.(#54849) kivlov
Hát ha megéri a ~4K-s pluszköltséget a 2133MHz-es kit akkor ok. Bár én azt a pénzt inkább a Sabertooth Z87-es lapba tenném!
Minden lap csak oc kezeli az 1600MHz-es RAM-okat , mivel a CPU alapesetben 1600MHz-en kezeli a RAM-okat i7-4770K "Memory Type : DDR3-1333/1600".(#54852) rene85
Mivel újonnan kb. 5 fajta 775-ös lap van jelenleg a hazai boltokban , nem sok választásod van.10/100 Mb/s LAN , ALC662 szóval nem éppen egy csúcslap. De ugye neked most nem is ez kell.
(#54854) cheeka
Szívesen!(#54857) Vakegérke
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Vakegérke #54842 üzenetére
"Lassú boot, lassú fájlmásolás, egy kicsit tunya az egész." Hát ez nem hiszem hogy kifejezetten a lap hibája.
Egy újratelepítéssel kezdeném ugye az ingyen van. Majd minden merevlemezt töredezettség mentesíteni pl. egy régi de elég jó és ingyenes programmal JkDefrag amivel akár a meghajtó végére is mozgathatod a fájlokat (ahogy én tudom a külső szélén gyorsabb valamennyivel).
Természetesen a rendszered nem lesz olyan fürge mint egy modern vas ....hiszen a CPU-d (is) már elég elavult darab pl. egy 13K-s kétmagos Haswell Intel Core 2 Quad Q6600 vs Pentium G3220.
Viszont pár gondodra az SSD tényleg megoldást jelenthet gyorsabb boot és pörgősebb lesz/lenne a rendszered. Ráadásul később továbbviheted a leendő új gépedbe is.
Hát én a gyártó oldalán csak rev. 1.0 rev. 2.0 rev. 3.3 -át látok!Mindenesetre a rev.3.3 már elég sok CPU-t támogat processzor támogatási lista.
"Köszönöm, hogy törődsz velem."Szívesen!
(#54843) FIREBLADE78
Bocs! LGA775 az alaplapod , CPU-d foglalata .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
tajcsi #54830 üzenetére
Aztadurva ..... 105K és még pólót is adnak hozzá!
Komoly lap , nem hiszem hogy valaki tud róla negatívat mondani az árán kívül (más ember ennyit(sem) szán az egész gépre).
Mi nem tetszik a pl. Formula-n?(#54831) xkoti
A 6670 mellé biztos nem kell majd tuningolnod.Talán egy FM2+ -os konfig testhezállóbb lenne számodra. Pl. ASRock FM2A75 Pro4+ + AMD Athlon II X4 760K. Vagy akár a 6670nélkül egy APU "AMD Trinity megateszt: APU újratöltve". Bár a plusz LAN kártyára nem tudom mi szükséged van/lesz.
(#54833) Vakegérke
Hát szerintem azon a konfigon már nem nagyon segít az alaplapcsere. Esetleg egy combosabb CPU ... Bár nem írtad melyik revízó (a rev.3.3 már támogat erősebb darabokat is). Miben érzed kevésnek a vasat?(#54834) indigen205
De van még aktív Asus P5KC hirdetés ...Ebben a tesztben nem szerepelt olyan vészesül.
(#54836) FIREBLADE78
Hát azon a lapon lenne mit fejleszteni!Viszont nincs valami nagy választék 775-ös lapok terén. Nézz körül az aprón hátha megtetszik valamelyik (árban is).
ALL
Most mindenki a 775-ös rendszerét pátyolgatja?Esetleg SSD-n nem gondolkoztatok? Bár játékokban nem hoz nagy előrelépést de a mindennapi használatot kellenesen felpörgeti.
-
bluyoo
nagyúr
válasz
kivlov #54827 üzenetére
Hát a Maximus VI-ból van pár fajta! De bele azért csak "K"-s CPU-t tegyél ha már drága tuninglapot veszel!
LAP : Asus Sabertooth Z87 ~62K
CPU : INTEL Core i7-4770K ~83K
RAM : CORSAIR 8GB Vengeance Pro DDR3 1866MHz CL9 KIT CMY8GX3M2A1866C9 ~26K
összesen: ~171KA laptopot én felejteném! Már ha nincs sűrűn mozgatva a gép.De még úgy is inkább egy kisebb PC-t vennék.
A RAM-al kapcsolatban inkább 2X4Gb később mehet bele még ennyi .... és általában 1600MHz-es kit-et javaslunk de jelenleg alig drágább az ugyan az a típusú 1866MHz-es kit. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
cheeka #54818 üzenetére
Egyszerű a megoldás! Netes üzletben kell vásárolni (lehetőleg olyanban ahol van garanciafutár is).
Pl. egy olcsó Intel megoldás: ASRock H81M + Pentium G3220 ~30K még egy i3-4330-al is megvagy ~47K-ból.
Vagy esetleg komolyabb alaplappal pl. Asus H87-PRO (későbbi fejlesztésnél ez a jobb megoldás) a Pentium G3220 -al ...
Vagy AMD FM2+ vonalon elindulva: Gigabyte GA-F2A88X-D3H + AMD A8-6600K ~45K Később ez is fejleszthető mivel a Kaveri APU is jó lesz a lapba. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Teaway #54816 üzenetére
Azért aki teljesítményorientált annak ezek a lapok (és ugye CPU-k) már édeskevesek.
Anno én is azért léptem meg a platformváltást mert a "filléres" G620 is alázta az E8400-asom!(#54815) kivlov
Egyedül az árazással van gond az LGA2011-nél.
Viszont talán inkább az újabb LGA1150 legyen ne LGA1155. -
bluyoo
nagyúr
Hát az igaz hogy hamarabb is kapcsolhatott volna az ASRock de azért még egy ideig lesznek AM3+ -os vasak. Ugye AMD oldalon még mindig ez az alternatíva adja a legnagyobb CPU teljesítményt. Gondolom azzal a tápkörrel már támogatni fogja az FX-9000-es CPU-kat is. Remélhetőleg kedvezőbb árral mint a 990FX Extreme9.
Na meg az ASRock szereti kiszolgálni a régi platformnál maradókat pl. 775-ös lapokat (itthon legalábbis) szinte már csak tőlük látunk. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Bryan65 #54792 üzenetére
Hát az FX 4100 alá én nem vennék új lapot! Főleg nem 40-50K-ért! Inkább egy új CPU-t kellene nézned!
De ha ragaszkodsz a dologhoz pl. Asus Sabertooth 990FX R2.0 5év gyártói garanciával. Review.(#54794) marec1122
Most már tényleg kíváncsivá tettél .... küld el kérlek! Ígérem nem jelentem fel őket a NAV-nál! -
bluyoo
nagyúr
válasz
marec1122 #54786 üzenetére
"nem árban kijött a dolog." De hogy jött ki a dolog ha a két lap között van 10K?
Vagy most rá kellene fizetned?
Azért nem akkora meló egy Win telepítés!De több mint valószínű nem lesz gondod a mostanival sem (bár ez nem100%. Nekem a Win7 egy platformcserét is túlélt ....
(#54787) Bryan65
Miben szeretnél előrelépést? Kereted? CPU? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Gordon32 #54779 üzenetére
Nem létezik Asus H87 Fatality lap.
De ha létezne alapból a chipset-ük is más lenne B85 és H87 LGA1150.
(#54780) chx1975
Hát a Xeon alá pl. a H87M-PRO sem tűnik túlzásnak.És a Fan Xpert 2-re biztos nem lesz panaszod.
(#54781) isti101
Szia!
Igen az AMD Dual Graphics a 6670-el még működik. De kérdezz rá a AMD A10, A8, A6, A4 5xxx/6xxx Trinity/Richland APU topic-ban hogy most mennyire működőképes a dolog (ezzel is voltak/vannak gondok mint a Virtu-val).
Mivel egy olcsó APU gondolom az alsó kategóriában keresel lapot. Pl. a Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 megfelelő lehet ~14K-ért megkapod. Már FM2+-os lap szóval később a Kaveri is jó lesz/lehet bele. -
bluyoo
nagyúr
válasz
shouryuken #54777 üzenetére
Ahogy gondolod ..... Ha tetszik és látsz benne fantáziát!
De azt senki nem garantálja neked hogy stabilan megy majd benne 4,8-at ...
Ok ott az a jó kis reklám videó de annyi. Viszont kíváncsi lennék milyen feszültséggel érte el és hanyadik lappal/CPU-val/próbálkozásra. Ráadásul azon az áron már Z87-es lap is van. És ugye ugyan úgy "K"-s CPU kell a dologhoz.
De véleményem szerint aki tuningolni szeretne annak nem érdemes garasoskodnia egyik hardveren sem! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #54774 üzenetére
"Egy 970-es változat sem ártana, az ASRock régóta adós egy jó AM3+ -alaplappal az alsó(bb) árszegmensben." Igaz!
(#54775) shouryuken
Hát ez jó kérdés! Viszont miért akarsz alapból H87-es lapot egy "K"-s CPU alá? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #54772 üzenetére
Csak van játékos élet tuning nélkül is!
Igencsak mehet majd az Asus Vanguard B85 , MSI B85-G43 GAMING , Gigabyte G1.Sniper B5 mellé.
De talán a Fatal1ty 990FX Killer érdekesebb. Régen jött ki AM3+ -ra új lap. -
bluyoo
nagyúr
"Asszony így se tudja a felét se, hogy mennyit költöttem el erre..."
Én egyelőre még bevallom a kiadásokat.Bár nehéz is lenne titkolni ért a pénzhez nagyon!
"esetleges garis ügyintézést is picit megnehezítené" Mit nekünk gari! Elég a szerencse!
"Nah, egész ügyesen Black Edition lett az Alpenföhn."(#54700) Raggie
Maestro Mat Fekete 9004 -
bluyoo
nagyúr
válasz
fazekasb89 #54698 üzenetére
Hát ha belefér a bukó akkor persze ....
(#54697) xtevo
A Haswell-t jobban szeretnéd!
"Akkor ebből modding kell, hogy legyen" Fogod a lapot és lefújod feketére! Én a CPU hűtőm és a ventiket így oldottam meg [link]. -
bluyoo
nagyúr
Hát ha CPU-t is váltanál
a Gryphon Z87 és az ahhoz megvásárolható Armor Kit.
(#54695) fazekasb89
Nem sok értelme van ennek az ármeneti dolognak. Egy rakat pénzt fogsz bukni rajta. Ahhoz meg hogy egy alaplap könnyen elmenjen szerencse kell és persze a piacinál alacsonyabb ár.
Kicsivel megtoldod 30K -alatt már megkapod az ASRock Z77 Extreme4-et. És így el sem kellene passzolnod.A gyengébb változatát talán még a 25K-s kereteden belül is ASRock Z77 Extreme3. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mistvan9 #54682 üzenetére
Mindegy hogy ATX vagy mATX-es a lap?
Felszereltségre egyértelmű hogy az ATX méretű ASRock Z87 Extreme 4 a jobb választás. Viszont nem egy üzletben láttam 2év garanciával! Ha netán ezt választanád figyelj rá!
Személy szerint a Gryphon szimpatikusabb az 5év garanciával .... Persze ASUS Gryphon Armor Kit-el kiegészítve. -
bluyoo
nagyúr
válasz
indigen205 #54680 üzenetére
Nem gáz!
Néha nézz fel néha hátha akad majd neked való lap ... a használt piac már csak ilyen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
indigen205 #54677 üzenetére
Miért ne férne meg?
DDR2-es és DDR3-as RAM-hoz is írtam lapot.
A P5P43TD PRO pl. pont DDR3-as és 1600Mhz oc. ...(#54660) indigen205
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
janos666 #54643 üzenetére
"de még sohasem használtam semmire" Hát a Virtut csak egy dologra lehet használni mégpedig az iGPU kihasználására dVGA mellett.
Szerintem mindenképpen megér egy próbát ....
(#54644) salieven
Szívesen! Az AMD FX vagy az Asus M5A alaplapok topic-ban kapsz segítséget ha netán elakadnál!(#54645) shouryuken
Szívesen!(#54647) indigen205
hoho. Akkor miért nem tudsz egyértelműen válaszolni a kérdésre már az elején hogy mekkora keret áll rendelkezésedre?
De mellesleg ezt írtad:
"Semmilyen keretem nincs rá,.... A mostani lapom (Gigabyte GA-G41-ES2L) kb 3-4000ft.Ennyim van az egészre. .... De most csak ez van :/"
Azért az "összesen max 10-12.000-ret akarok a lapra költeni" kicsit más .....
A RAM-ot is azért iram mert így kicsit több kereted marad egy normálisabb lapra abból a kevés pénzből. DDR2 versus DDR3
Mivel már csak használtan találsz legtöbbször lapot , ráadásul garancia nélküli "tuninglapot" , nem árt kicsit jobb lapokat nézni! A mostani lapod is inkább a gyenge tápellátása miatt nem éppen tuningbajnok a 2+1-es tápkör nem éppen acélos! Ugye a CPU-d TDP-je alapból 95W ....
Pl. nekem legutoljára egy Asus P5QD Turbo lapom volt az neked meg is felelne de jelenleg csak jegelve láttam az aprón.
Hogy márkánál maradjak láttam P5P43TD PRO -t , P5QL-E-t kicsit túlárazva.Bár nem katak VRM hűtést de legalább 3X akkora tápkörrel rendelkeznek mint a mostani lapod. Próbálj alkudni. Az ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban megírják neked a lapok aktuális piaci árát. -
bluyoo
nagyúr
Virtu MVP tulajok figyelmébe! Ingyenes upgrade a MVP 2.0 -ra!
(#54641) salieven
Problémamentes használatot! -
bluyoo
nagyúr
válasz
indigen205 #54602 üzenetére
"Semmilyen keretem nincs rá" Hát ez érdekes!
Mindenesetre ha ennyire nincs kavics a dologra. Szerintem hagyd a DDR3-at is. Annyit azért nem hozna a konyhára. Itt a hardver aprón nézz ki egy lapot azért az összegért amennyire gondoltál (és ha gondolod nézz vissza). Bár azt erősen kétlem hogy a mostani lapod áráért kapsz normális tuninglapot (3-4K) ....(#54603) salieven
FX alá nem létezik 10-15K-ért normális lap. 22K környékén viszont már igen Gigabyte-ban is.
"Még egy kérdés .... van a lapo itt magán gomb?" Milyen gomb?(#54607) shouryuken
Hát 30K környékén már vannak normálisabb lapok (bár inkább kicsit felette) pl. az ASRock Z87 Extreme3 , ...(#54634) shouryuken
Bár durván +3K és ott az ASRock Z87 Extreme4 , ....
(#54639) salieven
Akkor végül is jól sült el a dolog! A MemOK! , Direct Key , USB BIOS Flashback gombra gondolsz? -
bluyoo
nagyúr
válasz
shouryuken #54600 üzenetére
Bocsi de nem tudok neked százalékokat írni!
De még ha spórolni is szeretnél minimum az Extreme3-at válaszd. Bár szerintem 30K egy tuninglapért (Extr.4) egyáltalán nem sok.(#54599) Tenebrael
Szerintem egty Haswell CPU-val jobban járnál (I5-4XXX). Mennyi lenne a kereted a CPU+LAP-ra?(#54598) salieven
Szívesen!
Azért nem annyira gyenge lap az .....(#54597) indigen205
Hát ilyen esetben érdemes a platformváltást meglépni (ugye a RAM és a LAP biztos csere).Sokkal jobb teljesítményt kapnál garanciával modern hardverekkel .... Mennyi lenne a kereted a dologra? -
bluyoo
nagyúr
válasz
arpi123 #54594 üzenetére
Ahogy én tudom nem!
(#54595) salieven
Azonnal a Specifikációk fülön
M5A97 EVO R2.0
"Speciális jellemzők:
ASUS Digitális tápellátás :
- Iparágvezető, 6 +2 fázisú digitális tápellátás
- Iparágvezető, 2 fázisú digitális tápellátás"
M5A97 R2.0
"Speciális jellemzők:
ASUS tápellátás :
- 4 +2 fázisú tápellátás"
A többi rizsát meg azonnal az első oldalon (Áttekintés fül).
De nem azt írom hogy rossz lapot vettél! Hanem azt hogy annyiért jobbat is kaptál volna.
"Vagy ez a lap kiszolgálná az FX8320-t?" Persze kiszolgálja , de hogy pontosan mennyit fog menni benne azt nem tudom .... De a 8magoshoz (is) már egyértelmű hogy az M5A97 EVO R2.0 lett volna a jobb választás. -
bluyoo
nagyúr
válasz
shouryuken #54581 üzenetére
A felsoroltak közül +1 az ASRock Z77 Extreme4 -nek.
"Esetleg a z77-ből a pro széria?" Ezt nem értem .... Jobb lenne ha írnál egy max. keretet!(#54584) salieven
"mivel már megrendeltem ezt a lapot" Így viszont felesleges a kérdésed!
De hogy ne nyugtassalak meg közelében sincs az EVO R2.0-nek!
A sima 4+2 tápellátású az EVO R2.0 meg 6+2 DIGI+ tápellátás-vezérléssel.
Ha neten rendelted elállhatnál a vásárlástól (8napig) de így ugye drágább lenne az oda-vissza postadíjjal.(#54587) arpi123
Ezért regeltél hogy egy 20000-el ezelőtti hozzászólásra reagálj?
Hozzáteszem nem oldottam fel még magot azért is ment az AMD Core Unlock / Mag feloldása topic linkje .... (onnan is idéztem). Mint később kiderült az R2.0-ás változatból már kihagyták ezt a funkciót.
Szóval az ASUS Core Unlocker menüpont csak a sima M5A97-ben van! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Robo sapiens #54579 üzenetére
Hát nem az asztalom a téma .... de chipset szinten a teljes AMD 900-as chipset sorozat támogatja az IOMMU -t.
Viszont kicsit utánaolvasva több helyen írják hogy ez nem jelenti azt hogy minden lapon megtalálható ez az opció.
Gyorsan ránéztem egy "olcsóbb" ajánlott 970-es lapra és az UEFI-jében megtalálható az IOMMU ...
Asus M5A97 EVO R2.0 , 92. oldal.
Vagy ha a kereted engedi a 990FX chipset-el már hőcsöves VRM/Északi híd hűtéssel a M5A99FX PRO R2.0 , 89- oldal. -
bluyoo
nagyúr
válasz
salieven #54576 üzenetére
Tömören fogalmazva mindenben jobb az EVO! Azt a nevetséges árrést pedig egyértelműen megéri.
Az LE , LX , LK a gyengébben felszerelt lapokat a PLUS , PRO , EVO , DELUXE pedig az extra felszereltséget jelenti. Az R2.0 pedig értelemszerűen egy új továbbfejlesztett , javított verzió.(#54575) anonymus89
Találtál optikai bemenetes lapot?(#54572) Matisz77
A nemlétező probléma a legjobb!(#54571) Casanova*
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Gamer21 #54566 üzenetére
Hát nem potyára drágább egy tízessel a Professional.
De annyiért már 5év garanciával ott az Asus SABERTOOTH Z87 ha már hosszútávra!(#54567) Matisz77
Ezek szerint maradt az első legondolásod ...
A Realtek Audio Drivert beállítottad ([link] , [link])? Más tippem nincs.(#54568) Seikai
Szívesen!
"tényleg jó vételnek tűnik" Az is! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Dendry #54560 üzenetére
Hi!
17K-ért FM2+ -os lapból talán az ASRock FM2A88M Extreme4+ adja a legtöbbet a pénzedért. -
bluyoo
nagyúr
válasz
kishegyes #54546 üzenetére
Igen megfelel!
Alternatívaként Asus M5A97 EVO R2.0.(#54547) kishegyes
Annyit hogy nem használod ki a lapod egy szolgáltatását!Szóval lesz egy üres csati a lapodon vagy vásárolsz egy USB3 front panelt pl. Delock USB 3.0 Front Panel 2-Port with internal 19 Pin USB 3.0 Pin Header.
(#54545) anytime
"Latom, a Parod is a monosegi vasat szereti" Nem egy évre vásárolta szóval miért spórolna vele.Jó esetben öregasszonykoráig fogja nyúzni!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Seikai #54554 üzenetére
Hi!
Az Asus M5A99FX PRO R2.0 -t ajánlom.
Már támogatja a legerősebb AM3+-os FX-8350/9370 CPU-kat is. Komoly hőcsöves VRM hűtés. Digitális 6+2 -es elrendezésű tápkör. AMD 990FX chipset szóval 16X16X -ben kezeli a két VGA-t , .........(#54553) Dendry
Konkrétumot nem tudok de annyit igen hogy ezt szinte már minden egyes LAP , TÁP , VGA megkapta ....
Mennyi lenne a kereted az alaplapra?
"Gigabyte 420W GE-C420A-C2" Talán a legolcsóbb ajánlható táp!Köszönhető a 350-es FSP belsőnek!
(#54551) Bleky4
Ahogy én tudom igen a legerősebb VGA a 6670 amivel az AMD Dual Graphics működik.(#54549) nzozz
Egyelőre egyik sem mivel csak a Kaveri -vel lesz elérhető! Viszont ere az összes FM2+ -os lap képes lesz! Ha írsz egy keretet akár konkrét lapot is tudunk javasolni! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Mahrenburg #54487 üzenetére
Az évfordulók a párom asztala de erre kivételesen én is emlékeztem!
(#54497) nimfas
Bocsi kicsit belekavarodtam a dolgokba! Túl sok szálon megy már a mit vegyek ..... nem figyeltem.
Én alap esetben akkor is a Haswell-t választanám.
A mATX-es Z87M Extreme4 tápellátása megegyezik az Z87 Extreme3 tápkörével ...
"Azért a 20 és 35 közt már "tetemes" difi van, nem?" Nem!(#54499) gyuromoj
Tényleg érdemes tényleg ennyire spórolni? Gari van rájuk stb. így elég nehéz válaszolni ha csak kb. tudjuk mit is szeretnél megvenni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
baandii92 #54442 üzenetére
Szívesen!
(#54444) ferrari1
Szívesen!(#54454) nimfas
Az ATX-es változat kicsit komolyabb lap többek között erősebb tápkör , ......
Bár a jelenlegi 20K-s árával elég jó vétel a Z77 Extreme4-M.(#54457) nimfas
Egyszerűen olcsóbb és az emberek szeretik az olcsó dolgokat ....(#54456) nakos1212
10K-ért nincs normális AM3+ -os lap (gondolom FX alá menne) de még 18K-ért sem.
De ezeket az SCSI HDD-ket hogy akarod csatlakoztatni? Nem vágom ezeket az eszközöket.(#54430) Mahrenburg
"Made in Bluyoo's Kitchen"Lassan egy éve már ....
-
bluyoo
nagyúr
válasz
ferrari1 #54439 üzenetére
Szerintem arany középút! Valamivel olcsóbban Gigabyte GA-970A-UD3P
(#54432) baandii92
Szerintem alapból nem az volt , gondolom később lehetett UEFI-re frissíteni MSI 990FXA-GD65 BIOS.
Bár a Giga lapoknál ha jól emlékszem nem volt problémamentes az ilyen váltás .....
De pár ezresért ott a M5A99FX PRO R2.0. Már FX-9000 támogatással .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
nimfas #54425 üzenetére
Ha már újítanék egyértelmű hogy a legfrissebb platformot választanám. Főleg hogy elenyészően drágább.
Jós nem vagyok de nálam egy I5-2310 már két éves és a 2. VGA-t fogyasztja.Szerintem kb. még egy VGA cserét kibír hogy ne érezzem szükségét a CPU cserének.
(#54413) retriszotyi
Akkor a Buci21 által javasolt lap megfelelő neked (és az XFX is erősen javasolt)!
Viszont RAM terén maradnék a KHX1600C9D3LK2/8GX-nél.(#54409) Buci21
Milyen "sallangok" hiányoznak a GA-B85-HD3-ról?(#54410) GrooveHero
Windows 7 - UEFI Install(#54427) GrooveHero
Problémamentes beszerzést/beüzemelést!
(#54423) afrojack1
A Gigabyte GA-Z87X-D3H hogy márkánál maradjak , jobban rendben lenne!Mát digitális Ultra Durable 5 Plus-os lap. Intel LAN , ......
-
bluyoo
nagyúr
válasz
retriszotyi #54406 üzenetére
Hi!
RAM :
KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GXA TÁP bőven elég lesz. Már ha nem valami .... . Mi a típusa? A 600W elég kevés infó!
A lapra írjál kérlek egy keretet és hogy milyen méretű lap kellene. Mert az elvárásaidba belefér a mATX méret is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
nimfas #54404 üzenetére
Az csak a szorzózáras CPU -ra vonatkozik .....
"Nyilván később lenne vga csere.... "Nem ezt írtad!"Gigabyte 560Ti VGA-m van, ezt kéne kihajtania pár évig."
"Mi újság a haswell hibernacios gyerekbetegsegevel?" Csak egy gondról tudok. Ami annyiból állt hogy alvó állapot után után az USB 3.0-ás adattárolókat újra kellett csatlakoztatni mert a rendszer "ledobálta".
Az is javítva lett , és elvileg Szeptembertől már a javított chipkészletek kerülnek a boltokba. Erről vásárlás előtt tájékozódhatsz az adott üzlettől. Bár manapság nincs nagyon raktárkészlet de ki tudja ....
De amúgy az új rendszerednek nem nagyon lesz szüksége a hibernálásra. Főleg ha megtámogatod egy SSD-vel ami már szinte kötelező ilyen kaliberű vasaknál.
"Az ivy tuningban nem rossz... Húzva gyanítom gyorsabb az ujnal, nem?" Nem hiszem hogy előrébb leszel/lennél az Ivy-vel (már ha nem zármentes Ivy-re és szorzózáras Haswell-re gondolsz). De ugye a tuninghoz egy kis szerencse is kel szóval ..... -
bluyoo
nagyúr
Egy kis mütyür lap.
24.4cm x 17.4cm -es. Szélességre majdcsak mITX .....
Pl. a "normál" mATX-es GA-F2A88XM-D3H már nem olyan olcsó.
Közben frissítették a Giga oldalát lesznek/vannak A55-ös lapjaik is [link].(#54400) nimfas
Az 560Ti -hez akár felesleges is a "K"-s CPU és a tuning. Nekem a szorzózárasom vígan kiszolgálja a GTX660Ti-t is.
"de most olvastam hogy a K-s tuning kiesik alapból az új confignál.... szóval ezt is vegyétek figyelembe" Ezt nem értem ...
"Továbbá az alaplap mennyivel drágább hozzá egy kb ugyanolyan tudású mint az Asrock Z77 extreme4-es?" Mondjuk a Z87M Extreme4 ?Árban ~3K pluszköltséggel járna.
"Intel Core i5-4670K pl 2eFt-tal drágább mint a fent említett 3570K de sebességben hol helyezkedik el?" Olyan sok nincs a két CPU között i5-3570K vs i5-4670K(#54398) Reggie0
Szívesen!(#54396) GrooveHero
Majd a végén .... -
bluyoo
nagyúr
Hi!
Annyira azért nem extra olcsó. De a Gigának nincs A55-ös lapja FM2+ foglalattal és az A75-ös lapjaik sem kaphatók itthon. Gondolom valamit kellett abba az ársávba tenniük.
Az AMD A78 és A68 chipset meg ugyancsak sehol nincs. vagyis az A78-as chipset-et már láttam az MSI és a Biostar honlapján.(#54393) GrooveHero
Határ a csillagos ég! -
bluyoo
nagyúr
válasz
Reggie0 #54368 üzenetére
Az ASRock rendelkezik kiegészítő SLI/CrossFireX tápcsatlakozóval. Szóval talán az jobb választás lenne.
Viszont a PCIe 1X sínnek zárt a vége .... Hogy oldod meg hogy a VGA belemenjen? Átalakítózol?(#54381) Tom5
+1 az EVO-nak.(#54382) itaroli
Régebbi fejlesztésű lap de már GEN3-as , jó felszereltséggel és elég combos tápkörrel. -
bluyoo
nagyúr
válasz
#94257664 #54357 üzenetére
Szia!
A sok smile helyett leírhattad volna hogy egyáltalán milyen CPU alá kellene ez a lap.
Mennyire olcsó? Mennyire sok? Ha lehet számszerűsítve!
De így csípőböl LGA1150-es foglalattal Gigabite GA-P85-D3(#54358) nakos1212
Atom olcsó gép! Értem ..... Mennyi a kereted? Minek annyi PCI? -
bluyoo
nagyúr
válasz
Blue meth #54348 üzenetére
"ne cserélgesd!" Ezek után milyen kétségeid maradtak!
"Tudom, csak én mindig is ilyen voltam (sajnos), hogy sokáig pörgök a dolgokon." Vásárlás előtt még rendben is lenne a dolog de megvan a lapod már vagy két hete!
"Leszállok a témáról." Ott a többi hardver amit még nem vettél meg. Több hasznod lenne belőle ha azokon elmélkednél!(#54351) gyuromoj
Ha nem kell a videokimenet az P67 Extreme4. De akkor már ott van az Asus P8P67 is 12+2-es digitális tápkörrel. Röhögve elég egy "K"-s CPU alá is. -
-
bluyoo
nagyúr
válasz
AthlonXP #54325 üzenetére
Hát bocsi de gőzöm sincs ... egyáltalán nem vagyok képben a dologgal soha nem használtam .....
De ezek a funkciók "Intel Active Management, Trusted Execution, VT-d and vPro Technology" csak a Q87-es chipset esetében elérhető. Ez ugyan így volt a Q67 , Q77-es chipset esetében is.
És ennek az Intel meg is kéri az árát ugye 30K feletti lapokról van szó. A B85-ös meg ugye már fele ennyiért kapható.(#54326) LanyUs
A GA-B85M-D3H 20K alatt az egyik legjobb választás. Nyugodtan megveheted!
Az ATX mért drágább , pl. a GA-B85M-D3H ATX-es változata GA-B85-HD3 már 22K környékén mozog. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Buci21 #54315 üzenetére
"elírás, miután 2 B85-öst linkeltem "
Tudom de nem tudtam kihagyni .... Legtöbbször én írom el a mondanivalómat. Jó látni hogy nem csak én hibázok ....
Most ez olyan hogy egy csomó gép üzemel mai napig ..... tápegységgel. Mégsem jelenti azt hogy megbízható , ajánlható , minőségi darab.
Hozzáteszem nem csak az Asus rendelkezik hasonló szériával .... csak éppen ez az egyetlen gyártó aki +2év garanciával is alátámasztja a reklámszövegét. Nem értem téged ez miért zavar.
Ok szereted a minimalista lapokat , ezzel nincs is gond de el kell fogadni hogy vannak akiknek nem elég pl. egy csupasz H81-es lap .....(#54318) anytime
Szerintem tök felesleges volt cserélned ..... A házhoz járók még maximumra járatva is maglepően csendesek. Bár a TY143-as csak 14-es.(#54322) Buci21
Nem vagy formában ... a MSI B85M-G43 is mATX méretű!(#54321) LanyUs
Szia!
A Turbo működik minden lapban. A B85 és H87 között minimális eltérés van.
"Jól tudom, hogy van olyan lap, ami szabályozni tudja a házban levő ventiket a hőmérséklet függvényében?" Igen a legtöbb lap képes rá pl. a Giga esetében a Smart Fan 2
Bár szerintem ebben az Asus lenne a legjobb de a lapjaik drágábbak .....
Ha a mATX méret megfelelő ott a Gigabyte GA-B85M-D3H ~19K-s áron.
RAM:
KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX ~23K(#54323) GrooveHero
Szívesen!
Várjuk majd a véleményed a lapról! -
bluyoo
nagyúr
" jó lesz 10 évre"
Akkor az Asus Vanguard B85 a te lapod.
(#54313) Buci21
Hát ha a Haswell alá B75-ös lapot tesz akkor oda kell a kis kalapács is. Elég nehezen megy bele a CPU a nem megfelelő foglalatba. -
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54303 üzenetére
"ha meg review videó, akkor ez tetszeni fog" Kééész .... "Egy jópofa lap!"
Én már szavaztam .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54290 üzenetére
Hát személy szerint magasról ..... a newegg-es youtube-os review-ekre!
A gyártó miért ne írná ha a lapja képes rá!? Még a pozitív kamu ok de hogy eltitkolnák a lapjaik képességeit azt nem hinném.
(#54290) GrooveHero
Egyik kutya másik eb. Azért is linkeltem azt a tesztet ..... [link] (az Asus Z87 Plus tápellátása megegyezik a Z87 A -val.
Mint írtam én az Asust venném de nem állítom hogy sokkal jobb lenne.(#54288) anytime
Mondjuk ez tényleg érdekes hiszen neked is Bitfenix házventik vannak mint nekem .... -
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54282 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54279 üzenetére
Nekem idáig nekem nagyon bevált a márka (nem csak alaplapban). És ha valami beválik azon nem szeretek változtatni!
Átlátható jól megírt segédprogramok (AI Suite 3) és UEFI.
Jól szabályozható digitális tápellátás minőségi alkatrészek (bár ezek egyértelmű hogy nem csak az Asus lapoknál vannak meg).
-
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54261 üzenetére
Szívesen!
Azért a választott ASRock sem tud kevesebbet mint a többi említett lap , sőt.....
Mondjuk nekem Asus lapom van , ezért is a Z87-A -t választanám abban az árkategóriában (kár hogy olyan rusnya lap).(#54260) itaroli
Nem találom őket!Na mindegy is nem akarok lapot venni.
(#54270) Apollo_21
"Úgy várom h vki rávágja hogy természetesen Vargáné.vagy.HKC Bearanyozná a napom" -
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54247 üzenetére
Hát nem nagyon ...
A már említett Gigabyte GA-Z87X-D3H és az Asus Z87-A van abban az ársávban.
Ha még egy kicsit hozzáteszel a Gigabite G1.Sniper Z87 is megérne egy misét.(#54248) Baryka007
Egy pontos kerettel többre mennénk!
De pl. Asus M5A99FX PRO R2.0 már FX-9000-es CPU támogatással. -
bluyoo
nagyúr
válasz
GrooveHero #54245 üzenetére
Mennyi ezressel többért?
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Baryka007 #54232 üzenetére
Egyértelműen le van írva hogy igen (19 oldal)!
Viszont maga a lap nem a legjobb választás a 4+1-es tápkörével ....
(#54239) RpPRO
Szerintem is inkább a Haswell. Mennyi lenne a kereted?(#54233) AthlonXP
Sok sikert a döntéshez!(#54234) GrooveHero
Jó választás az Z87 extreme4! Szerintem nem fogsz benne csalódni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
AthlonXP #54225 üzenetére
Persze hogy van. A HDMI és a DisplayPort-on is.
(#54226) westlake
Mit írjak .... kiveséztétek a témát oda vissza.
Amúgy is mit okoskodjak 1VGA-nál még nem volt több a gépemben!
De szerintem is [link].(#54229) AthlonXP
Ezek szerint megvan az új lapod.(#54228) ST05
Majdnem olyan nehéz mint egy ételmaradékos serpenyő!? -
bluyoo
nagyúr
válasz
AthlonXP #54216 üzenetére
Szia!
Nem rossz lap. Sőt ... Alapból ATX méretű a Vangard meg ugye mATX.
Az AMP-UP Audio elég tetszetős ... A cserélhető műveleti erősítő meg kifejezetten tetszik. Szóval audio és méret szempontból +1 a Gigának!
A többi szempontból meg (ár , tápkör , ...) a Vangard a jobb választás. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PetiPécs #54169 üzenetére
Na ez a félkonfig 50K és teljesen működésképtelen lenne. Mivel a CPU-t bele sem tudnád tenni a lapba .... Nem potyára ajánlottam azt és úgy ahogy!
"és processzor hűtöm is van" Milyen hűtő? Kompatibilis az LGA1155/1150-es foglalattal?(#54171) urbandani
Nagyon kezdesz belekavarodni ebbe a dologba ....
Miért nem jó neked a legújabb Intel platform I5-el amit ajánlottam?A pénzedből kijönne egy jobb lap és az I5 is.
Most kinézed a legolcsóbb 7-es sorozatú tuninglapot amibe egy I3-at szeretnél tenni (amit egyáltalán nem lehet tuningolni) .... Bár ebbe a lapba legalább belemenne az i3-3225.(#54205) vand
Szívesen!(#54213) kidboy_46
Már megint megvan az igazi?De nagyon leadtad főnök!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
PetiPécs #54166 üzenetére
Esélytelen .... Mint már írtam egy jobb lap 30K környékén mozog .... a "K"-s CPU meg megint csak nem olcsó.
Tömören egy INTEL Core i5-3570K ~55K és még hol van a lap a CPU hűtő , .....
Még mindig ezt ajánlom .... (#54128) bluyoo válasza urbandani (#54116) üzenetére -
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54150 üzenetére
Ja tényleg van az H61M-S1-bőll dobozos is a PCX-ben .... nem vettem észre csak a H61M-S1 OEM-et.
"meg mégis csak Asus" Hát csak ezért talán nem választanám. De a Giga 6-os sorozatú lapjai tényleg nem voltak a legjobbak úgy általánosságban. Szóval ugyan nem 100Ft-al drágább mint ahogy néztem hanem majdnem 800Ft-al de még így is azt választanám. Felszereltségben ugyan szinte megegyeznek de már UEFI BIOS-al érkezik és tisztán szilárdtestkondenzátorokkal szerelt.(#54152) Rickboy
Ja hogy csak két gtx 780 lesz!Akkor viszont mérlegelném az LGA1150-es foglalatot is egy "K"-s I7-el persze csakis SSD-vel!
-
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54148 üzenetére
Értem! Akkor viszont a Giga helyet (mivel OEM lap) megint csak egy Asus lapot ajánlanék. A H61M-E-t 10,7K (már ha a PCX ..).
-
bluyoo
nagyúr
válasz
hegegabi80 #54146 üzenetére
Most komolyan nem fér bele a keretedbe a már ajánlott H61M-A? Főleg egy I5 mellé ......
"Amúgy a 3.0 PCI-e foglalatban a 2.0 VGA működik? Mert a 2.0 foglalatba a 3.0 vga igen." Oda vissza kompatibilisek.(#54145) anytime
Szívesen! -
bluyoo
nagyúr
válasz
anytime #54142 üzenetére
Hi!
"Mivel itt esz a fene Téged"
Attól hogy egy lapot megpróbálnak 24/7 -re optimalizálni attól még a többi lap is képes (lehet) rá.
Főleg ha nem egy szedett-vedett vasról van szó. Gondolok itt a megfelelő házra/hűtésre. Ami nálad adott.
Bár a CS-B esetében a gyártó egy hétig terhelve teszteli szóval ez vehetjük garantáltnak. A TUF alkatrészek meg ilyen garanciák mellett kézenfekvő ....És ugye főleg különlegesebb felhasználási területre is szánják "kioszkok, ATM-ek, vagy minimális karbantartásra tervezett ipari gépek" nem pedig egy torrentező vasnak.
De az Asus CS-B sem azért kerül annyiba mert szétszórták a tápkörét ... ott inkább a chipset-el járó extra funkciók kerülnek sokba. -
bluyoo
nagyúr
Szia!
Hát azért a tesztben nem potyára kapta a Z87I-DELUXE a "Tom's Hardware Elite" díjat.És a MAXIMUS VI IMPACT sem marad el tőle sőt ..... Bár ezeket a lapokat "K"-s CPU alá képzelném el. Szóval az "S"-es CPU alá még a Z87E-ITX is túlzásnak tűnik. De az ac-s wifi csak a "csúcslapokhoz" jár. Szóval főleg az ár miatt +1 a Z87E-ITX-nek.
(#54136) Rickboy
4VGA-s vasat tervezel 100K-s lappal és az SSD nincs eldöntve?
De a RAMPAGE IV FORMULA tökéletes lenne egy ilyen vas alapjának.
Ha beéred kevesebb VGA-val Asus SABERTOOTH X79 5 év garival ...(#54137) strcpy
Hát olyan alacsony kerettel nem nagyon lehet turkálni a megfelelő lapok között. Ahogy én tudom összesen 1lap van.
ASRock H61MV-ITX plusz pl.
INTEL Celeron G1620-al 25K-ból megvan.
Hozzáteszem a jóval modernebb alaplap ASRock H81M-ITX és erősebb CPU INTEL Pentium G3220 is kijön 33K-ból. -
bluyoo
nagyúr
válasz
PetiPécs #54116 üzenetére
60K-ból már egy Haswell vas is kijön.
Pl.: i5-4430 BOX - 41.990Ft + GIGABYTE GA-B85M-HD3 16.990Ft.
De az eredeti elképzelésed sem rossz szóval a ASRock B75 Pro3-M + I5-2XXX vagy I5-3XXX végül is amelyiket olcsóbban meg tudod szerezni. Bár újonnan inkább az I5-3XXX éri meg.(#54115) anytime
Ok vágtam ....(#54114) Milo629
Alapból a FM2A88X Extreme4+ ATX méretű míg a kis tesó a FM2A88M Extreme4+ ugye mATX (többek között ezért is olcsóbb).
Nem azt mondom hogy bordázat nélkül elfüstöl a lap. De részemről +1 a FM2A88X Extreme4+ -nak.(#54118) 8.utas
Szívesen!(#54121) Jasonchan
Szia!
3. gen. alá pl. ASRock H77 Pro4-M
4. gen. alá pl. Gigabyte GA-B85M-D3H -
bluyoo
nagyúr
válasz
PetiPécs #54112 üzenetére
Szia!
Felejtős! Nem tuninglap .... A szorzózármentes i5-2500K nem lenne kihasználva. Szerintem duplázd meg az árát és Z77-es chipset-el szerelt lapokat nézz.
Pl. ASRock Z77 Extreme4 , ...
Szerk.: Vagy "K" nélküli CPU-t keress. A Q6600-hoz képest a leggyengébb Sandy Bridge I5 is jóval erősebb. Annyi hátránya van (már ha az) hogy nuku tuning. -
bluyoo
nagyúr
Csak a tisztázás végett ....
Az ajánlóban nem csak az FX-ek alá vannak az AM3+ -os lapok (bár egyértelmű hogy legtöbb esetben már FX mellé keresnek). A másik meg az hogy hiába tudjuk hogy jobban jár a kérdező egy jobb és így egy drágább lappal ha csak alacsony keret áll rendelkezésre. Szóval éppen "közkívánatra" lett pár olcsóbb lap is beletéve ....(#54094) anytime
Ha mindenki úgy spórolna ahogy te tetted igencsak jó gépek lennének mindenkinél!
"milyen nehez ez a gep, ennyi erovel maradhatott volna az asztal alatti EATX is! " Nem mondtad az asszonykádnak hogy nem minden a méret?
A Jaguáros keresztény fejesekről meg annyit hogy ........ Szerintem egyáltalán nem keresztényi. Nemhogy úgy tolnák minimum mint én. Egy alacsony fogyasztású kisautó és kész. Éljenek a zöldek!(#54096) 8.utas
Próbáld ki előlapi kimeneten hogy a hibás csatlakozót kiszűrd. Esetleg fülessel , másik eszközzel hogy a kábelt, erősítőt is ....
Nem indul és mi a baja a gépemnek topic(#54110) AthlonXP
Nem én ajánlottam! De szívesen!Amúgy szerintem is jó kis lap!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest